Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 586
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 465
  • Total: 465

Είστε πιστοί; Γιατί, πώς, πότε και πού;;;;

Ξεκίνησε από tristana, Οκτωβρίου 25, 2005, 11:07:22 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

papi


Anonymous

Παράθεση από: "tristana"Εάν απαντήσατε θετικά, ξαπλώστε, πιείτε μια ασπιρίνη και θα σας περάσει.

Για να συνερχόμεθα... Εάν δεν σας έπεισαν τα 772,5 θέματα περί απιστίας
ε, τότε η περίπτωσή σας είναι ανίατη. Αποτελείτε μειοψηφία, αγαπητοί.

Και κάπου εδώ λέμε πως "με τις μειοψηφίες ο κόσμος προχωρά".

Λα, λα, λα...  :twisted:  :evil:

Ξαπλώνω και περιμένω την επίδραση της ασπιρίνης.  :P  :P  :P  :P  :P
Αυτό ισχύει μέχρι σήμερα, αύριο ποιός ξέρει τι μας ξημερώνει;  :shock:  :shock:  :shock:
:shock:  :shock:

Labrokratis

Φιλατε freak, διαφωνώ!

Οι κατεχοντες [ακομα δε και οι (συμ-)μετεχοντες σε] προσωπικοτητα ΔΕΝ δυνανται να την κατακερματισουν, καθότι αποτελεί αποτέλεσμα συνεχούν αναλύσεων και απορια παθημάτων κάθαρσης!

Οσο για τα δεδομένα της γαλλικής επαναστασης, πρέπει να τα κρινουμε στο ηθικοπλαστικο χωρο της, συναρτήση της τότε εποχής!
Ειναι άτομο να τα θέσουμε ως βάση ανάλυσης του σήμερα: Ισως μονο να κάνουμε αντιστοιχίσεις ή συγκρίσεις!
Οσο για τον Κρινοντα πολιτη των δημοκρατικών παραδοσεων της Γαλλικής επανάστασης, δεν θα έλεγα οτι αποτελει παράδειγμα προς μιμηση... Δεν εχει καμία σχέση με τον αντίστοιχο σημερινο πολιτη της δημοκρατίας!

Ο ενδοσκοπισμός, ειναι μια απο τις επτά γνωστές εφυιες και δεν πρέπει ο κτητωρ της να θεωρηθεί "ασθενής", εκτος και αν ο κατήγορος υπηρετεί ένα σύστημα που έχει συμφέρον να ανάγει μια αρετή σε ασθένια!

Οσο για τις ιδέες του νεαροπυ Μαρξ, τολμώ να πω οτι δεν εχουν επαλυφθει και εξακολουθούν να αποτελουν θεωρίες, σε μια κοινωνία που δεν ειναι πλέον ουτε βιομηχανική, αλλα ούτε φεουδαρχικη!

Εκλαϊκεμένα, είναι γνωστό οτι τα Πικατσού εξελίσονται στον επόμενο βαθμό Ποκεμον (γνωστά ως raintsu). Το πότε θα γινει και το πως θα γίνει, θα το μάθουμε απο την νέα σειρά "Pokemon Advance".

Bijoux

ανδρέα πάνε πιο κει να ξαπλώσουμε αντάμα χεχε
δηλώνω ά-πιστη έχοντας σώας τας φρένας
τα χω βρει με τις τύψεις μου στους ατελείωτους διαλόγους μου μαζί της
δεν με πολυνοιάζει αν ανήκω κάπου


και προσυπογράφω ως
μπιζού βουτηγμένο στην αμαρτία

άλλωστε το  πρώτο καζάνι στην κόλαση με περιμένει :P

freak

αξιοτιμε λαμπροκρατη,

στην ουσια δεν διαφωνουμε σε πολλα...

καταρχην ο κατακερματισμος αντιπροσωπευει αυτη την διαδικασια συνεχους αναλυσεως κ παθηματων καθαρσης. αρα λοιπον το συμπερασμα ειναι το ιδιο.. χρειαζεται ενδοσκωπηση (κατακερματισμος) -κατι που το επισημαινεις κ εσυ στην συνεχεια του κειμενου σου.

τα δεδομενα της γαλλικης επαναστασης δεν ειναι απαραιτητο να κριθουν στα στανταρντς της εποχης τους, δια τον απλο λογο οτι η αστικη δημοκρατια (το κυριαρχο πολιτευμα της εποχης μας) ειναι θεμελιωμενο (περαν της αρχαιοελληνικης πολιτικης φιλοσοφιας) πανω σε βασικες αρχες της νεοτερικοτητος (βλεπε γαλλικη επανασταση, διαφωτισμος). βεβαια για καποιους ο αιωνας μας χαρακτηριζεται πλεον απο τα 'τελη' (το τελος της ιδεολογιας, της νεοτερικοτητος, κλπ)... προσωπικα ομως αδυνατω να δω στοιχεια μετανεωτερικοτητος στην πραξη σε οτι αφορα την πολιτειολογια (συγκριτικη η μη). ο πολιτης λοιπον αυτης της κοινωνιας καλειται (εστω κ στην θεωρεια) να ειναι κριτων (να συμμετασχει στα κοινα) μιας κ η συμμετοχη αυτη αποτελει συστατικο της οποιας δημοκρατιας (επετρεψε μου να τονισω οτι αλλο η συμμετοχικη δημοκρατια κ αλλο η αστικη).

τον που ενδοσκοπειται δεν τον θεωρω ουτε εγω ασθενη.. για αυτο εβαλα την λεξη σε εισαγωγικα. θεωρω πως η λεξη αναλυομενος ταιριαζει καλυτερα. μονο που για την ψυχαναλυτικη θεωρεια μερικες φορες ο αναλυωμενος ειναι συναμα κ πασχων/ασθενης.. τα πλαισια του ποτε ειναι καποιος ασθενης (ιασιμος η οχι) ειναι καπως θαμπα.. στην τελικη ολοι ειμαστε ασθενεις/αδυναμοι/ευαλωτοι κατα την διαρκεια της ενδοσκοπησης.. η ενδυναμωση/ιαση αποτελει το θεμιτο αποτελεσμα (ασχετα αν το καταφερνουμε η οχι).. η χρηση παντως του ορου 'ασθενης' εν γενη χρηζει μεγαλης κουβεντας.

η μαρξικη αναλυση κ πρακτικη ισχυει γιατι ακριβως ζουμε μια κοινωνια πολλων ταχυτητων/ανισοτητων οπως περιγραφει κ ο μαρξ. βεβαια υπαρχουν κενα, οχι μονο στην θεωρεια, αλλα κ στους ακολουθους της (μαρξιστες η μεταμαρξιστες). εγω προσωπικα την σεβομαι σε ολο το ευρος της, ασχετα αν μερικα πραγματα δεν τα αποδεχομαι - οπως την ελειψη εκτιμισης ως προς την φυση..  

το στατους της σημερινης κοινωνιας δεν ειναι ουτε βιομηχανικο, ουτε φεουδαρχικο.. συμφωνω κ εγω σε αυτο.. ειναι λιγο απο ολα.. υπαρχουν χωρες ακομα με φυλαρχους κ πολεμαρχους οπως υπαρχουν κ χωρες με κοινοβουλεια που διανυουν την μεταβιομηχανικη τους φαση.

τωρα για πικατσου κ ποκεμον δεν γνωριζω.. κατι κινουμενα σχεδια πρεπει να ειναι αυτα.. αλλα δεν ειμαι κ πολυ σιγουρος.. οποτε το αφηνω ασχολιαστο.

συντροφικα.

Labrokratis

Βασικά, δεν μπορώ να νοήσω γιατί ο ενδοσκοπισμός αποτελεί κατακερματισμο....

Κατακερματική τεχνική στον ενδοσκοπισμο μπορώ να νοήσω. Μιλάμε για μια επαγωγική δενδροειδή εσωτερική ανάλυση, την οποία κάνεις τμηματικά. Ωστόσο αυτό δεν επιφέρει κατακερματισμο της προσωπικότητας. Ίσως μια σταδιακή σύνθεσή της

Η γαλλική επανάσταση ήταν ένα φενόμενο της εποχής του (πιθανώς αυτο που κατάφεραν οι οπαδοί των Ναϊτών μετά την διάλυση του τάγματός τους).
Ο διαφωτισμος πάλι, ήταν η εκλαϊκευση και η μαζική ενημέρωση της μάζας σε θέματα και απόψεις που υπήρχαν σε στενους κύκλους.
Σήμερα δεν έχουμε αστική δημοκρατία: Επί της ουσίας έχουμε δημοκρατικοφέρουσα ολιγαρχία. Αν και δεν υφίστατε επίσημα ως εννοια, όποιος την αντιλαμβάνεται κατανοεί γιατί ο πολίτης ειναι μονο θεωριτικά κριτής στην εποχή μας. Αυτο το σύστημα άλλωστε, το μονο που μας δίνει σε σχέση με τα υπόλοιπα, είναι μια ψευδέσθηση οτι δεν ειμαστε παθητικοι.

Ο Μαρξισμος αποτελει μια πρακτική του Σιωνισμού σε συνολικό επίπεδο. Στον σκωτικό τύπο, μετά τον 27 βαθμό, σου παρουσιάζεται ενα συστημα ζωής, πολύ κοντά στα ιδανικά του Μαρξ. Ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις, αυτά ειναι θεωρητικά και δεν εφαρμόζονται. Για αυτό και τα κενά. κάποια πράγματα ειναι συμβολικά και ο Μαρξ απλά τα παρουσιάζει σαν δεδομένα. Εκει ειναι το ολο πρόβλημα στις ιδέες του.

Η τάξη πραγμάτων της σημερινής κοινωνίας διαφέρει απο το παρελθόν μονο ως προς το δεδομένο των παραπάνω ταχυτήτων: Πριν 400 χρονια ειχαμε μονο 3 - 4 μοντέλα και διαβαθμίσεις κοινωνίας. Τώρα έχουμε πολλα περισσότερα (με διαφορετικές "ταχύτητες" και δυναμική εξέλιξης). Σε απόλυτες τιμές ωστόσο, οι βάσεις για ολα αυτά, ειναι οι ίδιες. Εγώ κυρίως διαφωνώ ως προς την διατύπωση, διότι η μόνη ελεύθερία που έχουμε στην εποχή μας, ειναι η ταμπελοποίηση των πραγμάτων ως έχουν. Ειναι το μόνο δικαίωμα που μας έχει δωθεί και καλο ειναι να το αξιοποιούμε....

Ξέρεις, εκει ειναι το πρόβλημα: Οι νέες γενιες, έχουν αυτονοητη την γνώση των pokemon, Yu gi Oh, Samurai Jack, Cowboy Bebop, κλπ. Και το μέλλον, δεν ανοίκει σε εμάς: Ανοίκει σε αυτους.
οσο δεν γνωρίζουμε τα της νεολαίας, δεν ανοικουμε στην δυναμική του μέλλοντος...
Ειμαστε κάτι άλλο, ξένο, "μεγάλο"...
Εγώ το παλεύω ακομα. Ίσως να ειμαι και γραφικός...

freak

λαμπροκρατη οσον αφορα τον κατακερματισμο το ιδιο λεμε... απλα θεωρω οτι για να κανεις αυτην την εις βαθος αναλυση πρεπει να ''αποσυναρμολογησεις''/κατακερματισεις την προσωπικοτητα σου στα συστατικα που την αποτελουν κ να τα αναλυσεις ενα προς ενα. κατι σαν αυτην την δενδροειδη εσωτερικη αναλυση που αναφερεις. στο ''επαγωγικα'' εχω λιγο προβλημα γιατι δεν θεωρω ασφαλες ενα συμπερασμα που θα βγει απο το μερικο να ισχυει για το ολο.. μαλλον παραγωγικος συλλογισμος ειναι η εσωτερικη αναλυση οπου απο το γενικο θα συναγει το μερικο.

η γαλλικη επανασταση ηταν ενα φαινομενο της εποχης της οντως.. αλλωστε αν απουσιαζαν οι ιστορικες συνθηκες που το προκαλεσαν ισως κ να μην γινοταν. τωρα για τον διαφωτισμο θα διαφωνισω λιγο. απεβλεπε στην απαλαγη του ανθρωπινου πνευματος απο τις τοτε προληψεις κ την διαδοση της γνωσης. ειναι γνωστος ευρυτερα κ ως ο αιωνας της λογικης μιας κ αμφισβητησε ευθεως την 'θεικη' εξουσια της εκκλησιας (αν κ πολλοι λενε οτι στην θεση του θεου εβαλε την λογικη κ την επιστημη κ δημιουργησε ενα νεο απολυταρχικο συστημα,εξου κ οι μεταμοντερνες κριτικες στην λογικη) κ το αλλαθητο του παπα (κατι που ειχε κανει πρωτος ο Λουθηρος). ηταν η προσπαθεια εξοδου της ανθρωποτητος (μεσω καποιων 'πεφωτισμενων'?), οπως ελεγε κ ο Καντ, απο την ανωριμοτητα (μεσαιωνα) που εχει επιβαλει στον εαυτο του. βοηθησε επισης πολυ κ στην αναπτυξη του μορφωματος (εκτρωματος για καποιους) του ε8νους-κρατους κ της σχεσης του με τους πολιτες (κοινωνικο συμβολαιο). το οτι αυτες οι ιδεες μπορει να υπηρχαν σε στενους κυκλους ειδικα λογω των συνθηκων της εποχης δεν σημαινει οτι ηταν απλα μια εκλαικευση κ μαζικη ενημερωση του πληθους, αναλογιζομενος το οτι κυριαρχησε κ κυριαρχει ως φιλοσοφικο ρευμα για πανω απο δυο αιωνες...

η δημοκρατικοφερουσα ολιγαρχια που αναφερεις ειναι ακριβως η αστικη δημοκρατια.. κ συμφωνω απολυτα στο σχολιο σου.

σε αυτα που λες τωρα περι μαρξισμου θα διαφωνησω καθετα. δεν ξερω καταρχην αν ως σιωνισμο εννοεις το πολιτικο του σκελος η το θεολογικο/αποκρυφισμος... παντως ο μαρξ δεν υπηρξε πιστος καμιας θρησκειας συγκεκριμενα.. ετσι ωστε να την προαγει κιολας. αποτελει εναν απο τους μεγαλυτερους φιλοσοφους παγκοσμιως.. αρκει να σκεφτει κανεις οτι η σκεψη του εχει επηρεασει το συνολο των κοινωνικων επιστημων (απο οικονομικα, μεχρι κ την κοινωνιολογια, ψυχολογια, πολιτικη, φιλοσοφια, κλπ) ισως οπως κανενος/καμιας αλλου/ης φιλοσοφου. επισης σχετικα με την εφαρμογη του δεν οφειλεται ο μαρξ αλλα οι 'πιστοι' του...αυτοι που προσπαθησαν να εφαρμοσουν μια θεωρεια αγνοωντας τις επιταγες της. οτι εχει κενα παντως εχει.. οπως κ μια απολυτοσυνη.

πριν 400 χρονια που λες ειχαμε οντως 3-4 μοντελα αναπτυξης μιας κοινωνιας αλλα ποτε δεν ισχυαν ολα ταυτοχρονα. η εποχη μας χαρακτηριζεται ομως απο αυτην την μεγαλη ανομοιογενεια στους ρυθμους αναπτυξης...

στην ταμπελοποιηση διαφωνω.. περαν του εξουσιαστικου της χαρακτηρα, λογαριαζει τα ομοια ως ιδια..προσωπικα την αξιοποιω ως διαδικασια προσπαθωντας να 'ταμπελοποιω' το μερικο κ οχι το ολον.

οι νεες γενιες εχουν αυτονοητη την γνωση των ποκεμον κ των αλλων που αναφερεις αλλα αυτο δεν σημαινει κατι.. η εξελικτικη σκακιερα δυσκολα αλλαζει τα πιονια της μιας κ μεταλασεται πολυ αργα...ποσο μαλλον οταν τα συγκεκριμενα δεν αποτελουν καν συστατικο εξελιξης (ισως να ειναι αποτελεσμα ενος τομεα της - φορεις παραδοσης κ ιμπεριαλισμου συγκεκριμενης ασιατικης χωρας). δεν θεωρω λοιπον οτι καποιος που εχει αυτονοητη την γνωση των 'στρουμφακιων' υστερει σε κατι στην εποχη μας απο καποιον που γνωριζει τα ποκεμον... ειμαστε απλα ενας συνδετικος κρικος αυτου του συνολου.. ειτε μεγαλο ηλικιακα ειτε μικρο δεν παυουμε να αποτελουμε ενεργο κομματι της.

συντροφικα.

tristana

Λαμπροτέτοιε, πώς από ένα θεματάκι που μπήκε με εντελώς -μα εντελώς-  χιουμοριστική διάθεση φτάσαμε στους Ναϊτες... είναι κάτι που με ξεπερνά.
Δεν παύει να με καταπλήσσει η κραυγή "αγαπήστε με" (όπως πολύ σωστά είπε απόψε κάποια ψυχή) που ορισμένοι βγάζουν απεγνωσμένα και με κάθε ευκαιρία. Ακόμα και χωρίς ευκαιρία.
Το χιούμορ είναι αγαθό εν ανεπαρκεία και όλοι πλέον παίρνουν τον εαυτό τους τόσο σοβαρά; ΟΚ. Ας επιστρέψω στα παιχνίδια και ας παραμείνω εκεί όπως είχα αποφασίσει. 'Αλλοι παρεξηγούνται και θίγονται άνευ αποχρώντος λόγου και είναι θλιβερό έως δακρύων. Με τις υγείες σας.

olive

Εγω πάλι δεν ...καταλαβα...η μειοψηφία ειναι οι ..πιστοι ή οι απιστοι????? :roll:  :roll:  :wink:  :wink:
Για να τοπο8ετη8ώ...οχι τιποτε αλλο....!!!!!! χαχαχαχαχα :bounce:  :bounce:  :bounce:

freak

δεν ξερω σε ποιους η ποιες αναφερεται η τριστανα, αλλα οντως μερικες φορες τα παθη φανατιζονται με το παραμικρο (η ενοτητα πολιτικη μας μαρανε μετα)... καλο θα ηταν να αποφευγουμε τα μισολογα λοιπον κ να αναφερομαστε με θαρρος ονομαστικα στους ενοχληθεντες 'α-χιουμουρους' μηπως κ το θλιβερο εως δακρυων καταντησει ευχαριστω μετα πολλων 'γελωντων' (λεμε τωρα)... το χιουμορ παντως εχει πολλες πλευρες κ οχι αποκλειστικα την δικη μας (δεν μπορουσα να κλεισω διχως επιμυθιο).

συντροφικα.

υγ. για το ''αγαπηστε με'' δεν εχω κατι να πω.. η αγαπη ειναι ενα ομορφο συναισθημα.

freak

καταντησει ευχαριστο κ οχι ευχαριστω...

Labrokratis

Τριστάνα, η εκκένωση σωματικών αερίων εν μέσω διαλόγου άλλων, αποτελεί προσωπική σου ασχολια; Εισαι πολύ καλή σε αυτό και σε συγχέρω!

Freak η επιτυχία ειναι να συμφωνεις με τον άλλο σε τουλάχιστον ένα θέμα και να τον νοείς σε όλα τα υπολοιπα. Εμεις συμφωνούμε σε πάνω απο ένα θέμα...

Σχετικά με τον διαφωτισμό, ο όρος που δίνεις δεν διαφέρει απο τις θεωρητικές (οχι πρακτικες!) προθέσεις του Τεκτονισμου... Πραγματικα αν το αναλύσεις, θα δεις οτι ο διαφωτισμος του τοτε ήταν μια εκλαϊκευση των τεκτόνων της εποχής, που ήταν και ο πλέον προοδευτικοί της εποχής τους. Η ειρωνία είναι οτι σήμερα, ειναι οι συντηριτικοι της κοινωνίας, διότι το προοδευτικό του χθες ειναι το συντηριτικό του σήμερα....

Σχετικα με τον Μαρξισμό, διαφωνούν κάθετα εδώ και αιώνες -πλέον- οι σκεπτόμενοι άνθρωποι. Ειναι άλλωστε και ο λογος που τον συντηρεί στην επικαιρότητα. Πιθανώς να μην γνωρίζεις οτι ο Μαρξ υπήρξε Τεκτονας και οτι πολλα απο αυτά που αναφέρει στο "Das Capital" ειναι συζητήσεις που αναπτυσόντουσαν στα ποτήρια αγάπης των τότε τεκτονων. Η ουσια ειναι οτι παρουσίασε ιδέες, που κάποιοι -γιατι τους συμφερε- αναγαν σε σύστημα. Και αυτό επέφερε οπαδούς. Και εκει δημιουργείτε το πρόβλημα (το οποίο αναφέρεις).

Μπορει η ταμπελοποίηση να χρησιμοποιήτε πλέον απο το σύστημα, ωστόσο εξακολουθει και αποτελεί ένα απο τα πράγματα που μπορούμε να έχουμε!
Πιστεύω οτι ο χαρακτηρισμος χρειάζετε, διότι διασπά την οπαδοποιηση: Οσο ποιο εξειδικελυμένη ταμπέλα εχεις, τοσο δυσκολότερα γίνεσε μάζα, διοτι οι δυνάμεις που οδηγούν την μάζα πρέπει να εξελιχθούν για να σε προσεγγίσουν και να σε αφομιώσουν εντός της. Κατ' επέκταση, με την ταμπελοποίηση επιτυγχάνουμε ένα ουσιαστικό χτύπημα στις δυνάμεις ελέγχου, διότι τις ωθουμε να πράξουν κάτι το οποιο ειναι ενάντια στην υπερσυντηριτική φύση τους: Να εξελιχθούν!

Η γνώση των της νεολαίας, μας επιτρέπει μια καλύτερη επικοινωνία μαζί της. Στην εξελιχτική σκακιερα, μονο τα ανώτερα στάδια έχουν την δυνατοτητα να εξηγήσουν στα κατώτερα το τι συμβαίνει. Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει ο ανώτερος να μαθαινει πως να εκφράζετε με τρόπο που να καταλαβαίνει ο κατώτερος. Διότι ο διάλογος σε αυτό το επιπεδο που τώρα έχουμε εισέλθει, προκαλει αντιδράσεις με "εκκενώσεις αέρος" σε κάποιους που ανοίκουν σε κατώτερη κλίμακα....

papi

Μια ερωτηση

Τι δουλεια εχουν αυτα που λετε περι μαρξ-επανασταση,με την απιστια;το πως και γιατι;! :roll: Τι αλλο θα δω!!! :roll:

papi

απιστια =πιστη ηθελα να πω και επισεις μαρξ και επανασταση πανε στην ενοτητα σχεσεις;; :oops:  :lol:  :lol:

Labrokratis

Μα αυτός ειναι ο χαβαλες των φορουμ Παπι! Να διαβάζεις ένα post και να μην ξέρεις που θα οδηγήσει!

Αλλα που να το καταλάβουν αυτό όλοι...

465 Επισκέπτες, 0 Χρήστες