Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 472
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 530
  • Total: 530

Είστε πιστοί; Γιατί, πώς, πότε και πού;;;;

Ξεκίνησε από tristana, Οκτωβρίου 25, 2005, 11:07:22 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

papi

Ζητω τα Μπαχαλοδιασπαρτα!! :lol:  :lol:

freak

labrokrati

απο οσο γνωριζω ο τεκτονισμος τοτε ηταν τελειως αλλο πραγμα απο τους μασονους του σημερα. παρολο που δεν ξερω σχεδον τπτ για το αντικειμενο νομιζω οτι ξεκινησαν ως ενωσεις τεχνιτων κ οχι ως μυστικιστικες/συνομοσιολογικες ομαδες (σαν την λεσχη μπιλντερμπεργκ κ τον διεθνη σιωνισμο που λεει κ ο επικινδυνος καρατζαφερης - αν κ στην αγγλια υπηρχαν ενωσεις free masons φανερα κ οχι στα κρυφα οπως εδω, μεχρι κ στον χρυσο οδηγο ηταν καταχωρημενες) που τους κατηγορουν οτι εναι σημερα. ειχα δει κ μια εκπομπη του τραγκα καποτε που μιλαγε μεσα απο μια στοα με εναν ελληνα αρχιμασονο... καποια πραγματα μου προκαλεσαν γελιο.. αλλα δυστυχως επειδη ειχα γνωρισει καποτε δυο-τρεις τεκτονες ξερω οτι λογω της αλληλεγγυης/αλληλοστηριξης τους η δυναμικη τους ειναι σημαντικη (σε περιπτωση που χρειαστει). απλα οπως ειπα κ στην αρχη θεωρω οτι εχουν απομακρυνθει απο αυτο που ηταν οταν ξεκινησαν. αν γνωριζεις κατι περαν των λαικιστικων/συνομοσιολογικων ''κυνηγουν την ελλαδα 'μας' κ την ορθοδοξια 'μας' ''σχετικα, παραθεσε το.

δεν γνωριζω για καμια σχεση μαρξ κ τεκτονισμου.. παντως δεν τον θεωρω ανεπικαιρο... ισα ισα που θεωρω οτι η αναλυση του παραμενει ουσιαστικη. εννοειται οτι εχει κενα (θες η πιστη του στον ιστορικισμο, στο οτι εχει μια εξηγηση για ολα -οπως ολες οι ιδεολογιες αλλωστε-, μια εξηγηση που δεν την θετει υπο δοκιμασια αμφισβητησης/διαψευσης ωσαν να κατεχει την θεια εμπνευση με συνεπεια να καταληγει σε ενα ακομα απολυταρχικο συστημα ιδεων ), οτι οι ακολουθοι του δεν την εφαρμοσαν οπως την οραματιζοταν ο μαρξ αλλα οπως τους βολευε.. παρολα τα τρωτα του δεν παυει να αποτελει εναν απο τους μεγαλυτερους φιλοσοφους που γεννηθηκαν ποτε.

στο θεμα εξειδικευμενης ταμπελας/αυτοπροσδιορισμου ως αντιθεση της αφομοιωσης απο την μαζα συμφωνω, οταν η ταμπελα αυτη εχει βαση κ δεν αποτελει στειρο εντυπωσιασμο η κατι 'πονηρο' .. οπως επισης συμφωνω κ στην γνωση της νεολαιας. για το ανωτερος κ κατωτερος εχω καποια ενσταση... οχι οτι δεν αποδεχομαι οτι υπαρχουν στην κοινωνια μας καποιοι που καταλαβαινουν κατι παραπανω απο αλλους.. απλα δεν τους θελω καθοδηγητες αλλα ισους συνομιλητες με τους αλλους.

συντροφικα.

Labrokratis

Καλα μην πιάσουμε τώρα το θέμα του τεκτονισμού, γιατι μετά δεν θα εχουμε απλα εκκενώσεις αέρος από αλλα μέλη, αλλα πολύ ποιο δραστικά πράγματα....
Πληροφοριακά, ο τεκτονισμος στηρίζεται σε αρχαιοελληνικά μυστήρια (και οι Αιγύπτιοι απο εμάς τα πήραν) και κατάφερε να διατηριθεί σε μεγάλο ποσοστό ομοιος έως και σήμερα. Πρέπει ωστόσο να διαχωρίζουμε έννοιες όπως ο τεκτονισμός, ο σιωνισμός και η μασονια. Επίσης, να μην ξεχνάμε οτι σε τεκτονες οφείλουμε το σύγχρονο κράτος μας (Η φιλική εταιρία τι ήταν δηλαδη;) και σε συμφωνίες που έκαναν οι τότε εμπλεκομενοι. Και όλοι αυτοί, δεν ειναι τόσο ενωμένοι όσο θέλουν να πιστεύουμε: Εχουν τρελές κόντρες μεταξύ τους οι στοές και τα διάφορα "τάγματα" που τις συνθέτουν. Επίσης ο Βενιζέλος με τεκτονικές διεθνεις συμφωνίες τριπλασίασε την χώρα μας. Ωστόσο κάποιοι επαναστάτησαν σε αυτές τις συμφωνίες και χάσαμε το 1/3, ελάχιστα χρονια μετά (όπου ένας άλλος τέκτονας, εκμεταλευομενος τις συγκρηρίες που εμεις με τις βλακειες μας προκαλέσαμε, δημιούργησε ένα γειτονικό κοσμικό κράτος απο μια κατεστραμένη αυτοκρατορία, που τώρα θα ήταν κατά το ήμιση ελληνοφωνη...)
Τώρα (και για λίγα χρονια ακομα...) πληρώνουμε ακομα αυτές τις χαζομάρες, ωστόσο το σύντομο μέλλον θα έχει εξελίξεις μάλλον θετικές για εμας. Αλλα αυτο ειναι μια άλλη συζήτηση

Για τον Μαρξ, έμαθα κάποια "άγραφα" ιστορικά γεγονότα που μου αποκάλυψαν οτι ήταν ένας πολυ καλος αρχισυντάκτης της εποχής του. Διαβασμένος και με δυνατότητα επεξήγησης. Τον κάνει αυτο φιλοσοφο; Κατ' εμε όχι: Μάλλον έναν σύχρονο -και θετικό- σοφιστή.
Για αυτό άλλωστε και οι ατέλειες στα λεγόμενά του.

Τέλος, για τους συνομιλητες, μην ξεχούμε μια παράμετρο: Οι απο κάτω, βαριούνται εύκολα οτι δεν κατανοούν. Αντίστοιχα οι άνω, πολλές φορές θεωρουν αυτονόητη γνώση κάποια δεδομένα που χρησιμοποιούν για τις ποιο συνθετες αναλύσεις τους.
Βλεπεις κάποια πράγματα στερεοτυπικά η μάλλον ακολουθείς μια λογική ανάλυσης όπου μια δράση έχει μια συγκεκριμένη αντίδραση. Εγώ τίνω να ειμαι πολυδιάστατος στα λεγόμενά μου. Αυτο προκαλει ανάγκη για εξηγήσεις και μάλλον κουράζει τους τρίτους. Ειναι ωστόσο ιδιαίτερα επικοδημιτικό για οσους μπορουν να το παρακολουθήσουν!

tristana

Λαμπροτέτοιε,  η χυδαιότητά σου είναι απωθητική
η ημιμάθειά σου προκλητική και η έλλειψη χιούμορ κραυγαλέα.
Ούτε ένα μπάχαλο της προκοπής δεν μπορείς να δημιουργήσεις;
Πρέπει να καταφεύγεις σε αηδιαστικούς αφορισμούς;
Και πριν καταπιαστείς με τον Μαρξ -που θα τρίζουν τα κόκαλά του-
άφησε και εσύ κάποιο ανάλογο έργο και μετά κάνε κριτική στους πάντες
και τα πάντα. Η φαιδρότητα δεν έχει όρια πια.
Και επειδή χαίρεσαι την αναμπουμπούλα σου απαντώ για να έχεις κάτι
να γεμίσεις τα κενά σου.

Μπορείς να με αποκαλείς ηλεκτρική θύελλα -τέτοιες εκκενώσεις ναι...
με βόθρους δεν θα ασχοληθώ άλλο-

Αλήθεια, τι γνώμη έχουν οι μασόνοι για την πίστη; Δεν μπορεί... θα ξέρεις.
'Οπως ξέρεις τα πάντα, φυσικά.

papi

μμμμμμγγγγγγκκκκρρρρρ

ουφ εκκενωση! :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

minoraki

:bounce:  :bounce:  :bounce:  :bounce:  :bounce:  :D  :D  :D  :D  :D
παπακιιιιιιιιιιιιιιι.....χαχα! που πας και βρισκεις ολες αυτες τις φατσουλες βρε κουκλε μου! μας φτιαχνεις την διαθεση μας, γιατι ορισμενοι εδω μεσα μας την χαλανε τελειως.....και την διαθεση και την αισθητικη μας  :evil:

papi

αχμ αφου λεμε οτι θελουμε...ας βαλω και αυτο που ειδα!!! :clown:

Από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου με την ευγενική κοροϊδία του ΤΖΙΜΗ ΠΑΝΟΥΣΗ Μετά το Φεστιβάλ τραγουδιού της Θεσσαλονίκης, όπου οι γνωστές φιγούρες του θεάτρου σκιών (Νιόνιος, Χατζηαβάτης κ.α.) αναβίωσαν το χουντικό πανηγύρι της έντεχνης αρπαχτής, έρχεται ο καλλιτέχνης γενικών καθηκόντων ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ να βάλει το κερασάκι στο βόθρο.
 :24:  :24:  :24:  :24:  :24:  :24:

minoraki

:shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Labrokratis

Tristana με ερωτευτηκες; ;-)

Ειμαστε και οι δυο Κριάρια, δεν ταιριάζουμε :(

papi

α και εγω το ιδιο ζαγαρ ειμαι!! ΑΧ ΕΡΩΤΑΣ!!! :pig: :pig: :pig: :pig:

Bijoux

freak και labrokrati
ελπίζω να βάλετε  μια τελεία στα ''πονήματα'' σας.. :lol:

Labrokratis

Γινονται παρατηρίσεις στα λάθος άτομα, ωστοσο η Mod ελάλησε και εμεις βγάζουμε το σκασμό, γιατί έτσι πρέπει....
Freak, θα βρουμε σε άλλο post να μιλήσουμε ;)  Ειμαι σίγουρος!!!

freak

ενδιαφερεσαι να τα εκδοσεις μπιζου κ ανησυχεις? η κουβεντα μπορει να παρει τοσες τροπες οσες κ οι γνωμες που θα εκφραστουν. δεν σκεφτομαστε ολοι το ιδιο, δεν κανουν τα μυαλα μας τις ιδιες συνδεσεις... δεν εχουμε ολοι την ικανοτητα να μην ακροβατουμε μεταξυ θεματων..  αν σας ενοχλει λοιπον τοσο αυτο, στα διασπαρτα που λεει κ το παπι γιατι πολυ ασχολουμαστε.

Bijoux

Λαμπροκράτη
αν θες να συζητήσεις για τεκτονισμό μασονία σιωνισμό μαρξ νιτσε
κατακερματισμο και δεν συμμαζεύεται έννοιες
μπορείς να το κάνεις κάπου άλλου..
όπως είδες το ποστ γράφει για απιστία
ναι, η μια λέξη σε οδηγεί σε άλλα μονοπάτια
αλλά με τα τελευταιά σας ποστ ξεφύγατε κατά πολύ του θέματος...

φρικ, μένει μόνο να συζητήσεις για το κυπριακό και το παλαιστινιακό
και μετά ναι ολοκληρώθηκε η απιστία..
όσο για τις εκδόσεις αλλωνων πονήματα δεν εκδίδω

Labrokratis

Bijoux, δεν δέχομαι οτι εγώ θέλησα να μιλήσω για τεκτονισμό μασονία σιωνισμό μαρξ νιτσε και δεν συμμαζεύεται έννοιες.
Εγώ απλά απαντούσα στις ερωτήσεις που μου έκανε ο freak. Με ρωτάνε, να μην απαντήσω;

Αρχικά έγραψα μόνο αυτο: (το οποίο θεωρώ είναι εντός ερωτήματος)

"Απο την στιγμή που εισαι στη μειοψηφία, θα ψαχτεις εντός αυτής.
Όλες οι άλλες εναλλακτικές, θα σου φέρουν προβλήματα (κυρίως σε προσωπικό επίπεδο) ή αναθεώρηση προσωπικότητας (που ειναι ατοπος, καθότι οταν έχεις προσωπικότητα, δεν την κατακερματίζεις)"

Από εκεί και πέρα, απαντώ σε ερωτήσεις. Τίποτε άλλο.

Αν το λεξιλογιο μου και λέξεις όπως "κατακερματισμός" σας πέφτουν βαριές, τοτε στο φορουμ πάνω - πάνω γράψτε "παρακαλώ χρησιμοποιήστε λεξιλόγιο Λυκείου - σας διαβαζουν και νοικοκυρές"

Με αδικεί ο σχολιασμός σου, καθώς και οι παρατηρίσεις σου, ωστόσο είσαι moderator και οφείλω να ακολουθήσω τις οδηγίες σου.

Ως νέος σε αυτό το forum, το μαθαινω ακόμα. Κάνω λοιπόν "λάθη". Θα βελτιωθώ περισσότερο, σας το υπόσχομαι... Όσο χρειάζεται για να μην έχω παρατηρίσεις. Αυτός ο βαθμός pokemon, μόλις εξελίχθηκε και έχει μέλλον μπροστά του...

530 Επισκέπτες, 0 Χρήστες