Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 414
  • Total: 414

Πρώτες Εντυπώσεις - Κορυφαίες Απογοητεύσεις ?

Ξεκίνησε από Enia, Νοεμβρίου 11, 2005, 02:42:35 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Enia

Δεν είμαι άνθρωπος που εντυπωσιάζεται εύκολα... Κάθε άλλο... Ούτε πιστεύω στις πρώτες εντυπώσεις... Νομίζω πως γενικά στις σχέσεις μου με τους ανθρώπους είμαι ιδιαίτερα καχύποπτη (αν και σχεδόν πάντα καλοπροαίρετη)...
Τελευταία όμως τείνω να βγάλω στο εξής συμπέρασμα σε ότι αφορά τις σχέσεις μου με το άλλο φύλο...:
Οι τομείς στους οποίους θα έχω τις πρώτες καλές εντυπώσεις για κάποιον, θα είναι και εκεί που θα πληγωθώ / απογοητευτώ περισσότερο...
Και τι εννοώ?... Πχ:
-πιστεύω πως 'έχει τα μυαλά στο κεφάλι του'... θα είναι τελικώς το πιο ανισόροπο άτομο που ξέρω...
-μου κάνει εντύπωση πόσο ώριμος είναι κάποιος για την ηλικία του... θα αποδειχτεί απίστευτα ανώριμος...
-μου ορκίζεται πως δεν θα με πληγώσει ποτέ (χωρίς καν να χρειάζομαι τέτοια επιβεβαίωση) και με κάνει κουρέλι...
-τραβά το ενδιαφέρον μου σαν πολύ καλός ακροατής... θα αποδειχτεί εντελώς αδιάφορος...
-μου υπόσχεται ελευθερία και με κάνει να πνίγομαι...

Να είναι τυχαία όλα αυτά? Έχει να κάνει με το πως ερμηνεύουμε κάποια πράγματα? Μήπως είναι απλά μεγάλες προσδοκίες? Συμβαίνει και σε άλλους ή μόνο εγώ είμαι γκαντέμω?

:roll:  :roll:  :roll:

energizer

...η στατιστικη απορριπτει την τυχαιοτητα...
...η νομοτελεια επισης...
...η ανθρωπινη ατελεια τη θεοποιει!  :twisted:
...θα συνηγορησω στο great expectation(υψηλες προσδοκιες!),οσο δε πιο φιλοδοξος/η & τελειομανης εισαι(-μαι,-ναι..) τοσο πιο "βαρβατη" η απογοητευση!!!
 :twisted:

Enia

ναι μεν πέφτεις μέσα, αλλά... δεν με βοηθάς, δεν με βοηθάς...!

:roll:  :roll:  :roll:

papi

minoraki

λιλακι θα προσπαθησω να απαντησω μια προς μια τις αποριες σου....και αρχιζω απο την τελευταια....το εαν εισαι γκαντεμω....
 :arrow: μονο εγω ειμαι γκαντεμω?? :arrow: οχι βεβαια....ο μισος γυναικειος πλυθησμος της γης την ιδια ερωτηση κανει....ξερεις ποσες φορες την εχω κανει και εγω στον εαυτο μου????ακομα και σε αυτη την ηλικια που ο θεος με αξιωσε να φτασω, εχω φιλες κολλητες που διερωτωνται αυτο ακριβως....κατα ποσον ατυχες ειναι....
 :arrow: πιστευω οτι εχει μυαλο στο κεφαλι του  :arrow: λαθος! κανενας αντρας δεν ειναι τοσο ωριμος ωστε να εχει τοσο μυαλο μεσα στην κεφαλα του, οσο μια γυναικα! την ιδια σχεδον απαντηση θα σου δωσω και στην αμεσως επομενη απορια σου..δλδ κατα ποσον ανωριμος αποδεικνυεται εκ των υστερων.....βρε λιλου μου για πες μου..βρησκεις εναν αντρα στην ιδια ηλικια που εισαι εσυ.....ειναι δυνατον να εχει τα ιδια μυαλα με σενα???? αφου και βιολογικα τα κοριτσια ειναι πολυ πιο ωριμα απο τα αγορια....π.χ. ο γιος μου ειναι μεγαλυτερος κατα 10 χρονια απο την μικρη μου κορη και ομως τα μυαλα του ειναι στα καγκελα....δεν συγκρινεται η ωριμοτητα της αρετης με του ακη!
 :arrow: δεν θα σε πληγωσει ποτε.....ποτε μα ποτε δεν θα πρεπει να εισαι τοσο σιγουρη.....να ξερεις ενα πραγμα.....κανενας αντρας δεν ειναι τοσο αγγελικα πλασμενος......καποια στιγμη θα σου την κανει.....και γι αυτο θα πρεπει να εχεις παντοτε κρυμενο εναν ασσο στο μανικι σου!
 :arrow: καλος ακροατης?  :roll:  :roll:  :roll: στην αρχη ισως ναι....μετα ομως το μυαλο του θα ειναι απησχολημενο ειτε με την καριερα του, ειτε με το αυτοκινητο του, ειτε με την ομαδα του, ειτε με τα ραλλυ του(αυτο το τελευταιο το σημειωνω εκ πειρας....)
 :arrow: ελευθερια???? αυτη ειναι μια σχετικη εννοια.....εννοεις ελευθερια λογου? σκεψεως? αποψεως? ατομικη ελευθερια???? και εδω θα πρεπει να ψαξεις μονη σου για να βρεις την ελευθερια που εσυ θελεις.....και θα πρεπει να δωσεις και εσυ την αναλογη.....σε αυτο το σημειο εγω σταθηκα πολυ τυχερη(και σε πολλα αλλα)! ποτε κανεις απο τους δυο μας δεν στερησε την ελευθερια του αλλου! και ειδικα και κυριολεκτικα!
δεν ξερω εαν μακρυγορησα πολυ και σε ζαλισα.....ομως προσπαθησα οσο μπορω για να σε βοηθησω.....το θεμα που εβαλες ειναι πολυ σοβαρο....και χρηζει ιδιαιτερας προσοχης και συζητησης.....επιφυλασσομαι οταν γυρισεις να τα πουμε απο κοντα! φιλια!

Sara

Ax,Enia...
Θα σε βοηθουσε αν σου ελεγα,πως δεν εισαι η μονη γκαντεμω?
Κι εγω εδω ειμαι,βρε...... :(

freak

λιλουκα μου γραφω για να κρατησω το ανδρικο φρονημα κ την ανδρικη υποσταση υψηλα (πισω κ σας εφαγα γυναικες, βρηκατε παπα ας θαψεται 5-6).

κατα τα αλλα σε παρακαλω να μου δωσεις τις διευθυνσεις των συγκεκριμενων κυριων να τους επισκεφτω με κατι φιλους μου. μην ανησυχεις, εσυ δεν θα φανεις πουθενα.

συντροφικα.

υγ. δεν ξερω αν τα κοριτσακια μεγαλωνουν πιο γρηγορα απο τα αγορακια, προσωπικα δεν το πιστευω καθολου, παντως η μοναξια δεν ειναι προνομιο καποιου φυλου συγκεκριμενα.. κ στην τελικη το κακο που ειναι? γνωριζεις καποιον σε απογοητευει, αντε γεια κ παμε για αλλα... δεν χρειαζεται να σκας κιολας. there are many fish in the pond λενε κ στο νησι... αλλωστε υπρχουν τοσο ομορφοι ανδρες εκει εξω.. τι (σο)-κωλας σε συγκεκριμενες περιπτωσεις που σε κρατουν πισω??????? κ απαντωντας στο ερωτημα σου, εγω ενθουσιαζομαι υπερβολικα.. κ χανω κ το παθος μου ευκολα.. αλλα οχι βαση ορισμου.. εξαρταται απο την γυναικα που εχω διπλα μου/απεναντι μου/πανω μου/κατω μου/κλπ ... με καποιες ειμαι ακομα παθιασμενος.... κ ας εχουν περασει χρονια... αυτοπεποιθηση χρειαζεται...αλλωστε κ το ξενερωμα δεν ειναι κακο. σε βοηθα να καταλαβεις τις αντοχες σου, τι δεν σου αρεσε στον αλλο, σε τι δεν μπορεσες να ανταπεξελθεις εσυ..
ο προσωπικος σου ψυχολογος. εκαλυφθεις?

Enia

όχι, δεν εκαλύφθει ακόμα... πολύ καλά και ενδιαφέροντα ως τώρα, αλλά η ουσία σας ψιλοξέφυγε. προσπαθώ να επαναδιατυπώσω...
γενικώς προβλήματα και απογοητεύσεις ίσως πάντα θα υπάρχουν όταν ραγίζει το γιαλί.
γιατί όμως η βασική αιτία να είναι ακριβώς εκείνο το πρώτο και κύριο 'καλό' χαρακτηριστικό της πρώτης εικόνας? αυτό που κυρίως με τράβηξε σε εκείνον?
πχ, για κάποιον μπορεί να πω (στο ξεκίνημα της σχέσης/γνωριμίας) καλός χρυσός και άγιος, αυτό που βασικά μου κάνει ένα κλικ είναι πχ ότι με κάνει να νιώθω ασφάλεια... ε, στο τέλος αυτό που θα με χαλάσει θα είναι ότι νιώθω μεγάλη ανασφάλεια!
πως γίνεται ένα θετικό να μετατρέπεται στο μεγάλο αρνητικό?!  :roll:

Παράθεση από: "freak"κατα τα αλλα σε παρακαλω να μου δωσεις τις διευθυνσεις των συγκεκριμενων κυριων να τους επισκεφτω με κατι φιλους μου. μην ανησυχεις, εσυ δεν θα φανεις πουθενα.

χεχε  :D  :D  :D
γι'αυτό είναι οι φίλοι, ε? :) 8)
'νταξ, θα σ'πω... (θα με άκουγες, θες δε θες..! :P lol)
μακιαμούκια

riaghul

Πιστεύω πως αυτά που βλέπουμε στους άλλους...
Ειναι αυτά που θέλουμε να δούμε...(ασχετα αν τα έχει ή δεν τα έχει)

Ο κάθε άλλος/η μπορεί και να είναι αληθής
Στην πρώτη όμως επαφή όπου σχηματίζεται και η εντύπωση
εμείς βλέπουμε τον εαυτό μας..και τα θέλω μας..
που στη πορεία δεν υπαρχουν έτσι όπως τα αντιληφθήκαμε..

Η πρώτη εντύπωση είναι κάτι σαν το σμάρι πουλιών που ζητούν
και βρίσκουν προστασία στις φυλλωσιές του δέντρου..
Μετά δραπετεύουν οι αισθήσεις..και βρίσκουμε .."ψεγάδια"
 :roll:

papi

riaghul

παπάκι μου..ηρέμησε
εσυ ..ναι μεν πτηνό
αλλά δεν ζητάς προστασία στις φυλλωσιές..ε??

(εχεις το σκαφάκι που λέγαμε... :) )

papi

οσι ζεν εχω ουτε απ αυτο :cry:  :roll:

Nikos28

Η εξήγηση ίσως να βρίσκεται σε αυτό που ονομάζει η ψυχολογία ''αυτοεκπληρούμενη προφητεία''. Επειδή, π.χ, φοβάμαι μήπως συμβεί κάτι, αυτό τελικά συμβαίνει. Ή, επειδή εγώ φοβάμαι μήπως ένα πρόσωπο μου συμπεριφερθεί με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο, τελικά μου συμπεριφέρεται έτσι! Ίσως, υποσυνείδητα, να το ώθησα εγώ ο ίδιος να φερθεί έτσι, γιατί την περίμενα αυτή του τη συμπεριφορά. Κι αφού την περίμενα/περιμένω, είναι λογικό να ερμηνεύσω ακόμα κι ένα απλό στραβοπάτημα σαν επιβεβαίωση των χειρότερων προσδοκιών μου.
Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει κάτι το στέρεο σε τέτοιους προβληματισμούς. Δεν είναι δυνατόν να συνδέεται αντικειμενικά η στάση ενός ατόμου με το τι σκεφτόμαστε ή τι περιμένουμε εμείς από αυτό! Οπότε, καταλήγουμε αναγκαστικά στην υποκειμενική ερμηνεία που δίνουμε εμείς, κάθε φορά, σε κάτι που κάνει κάποιος άλλος/η. ''The wish is father to the thought'' λένε οι Άγγλοι. Κι έχουν δίκιο...
Στο θέμα της συχνότητας, πιστεύω ότι κανένα συναίσθημα δεν είναι μοναδικό. Ό,τι έχουμε βιώσει ή βιώνουμε εμείς, το έχει βιώσει/το βιώνει/θα το βιώσει και κάποιος άλλος/η.

minoraki

Παράθεση από: "Enia"πχ ότι με κάνει να νιώθω ασφάλεια... ε, στο τέλος αυτό που θα με χαλάσει θα είναι ότι νιώθω μεγάλη ανασφάλεια!
πως γίνεται ένα θετικό να μετατρέπεται στο μεγάλο αρνητικό?!  
λιλακι??? μηπως τελικα βλεπεις σε καποιον αυτο που εσυ θελεις να δεις???? αυτο που εσυ εχεις αναγκη να σου προσφερουν???? δεν λεω οτι κανεις λαθος....αντιθετα μαλιστα! και εγω καπως ετσι συμπεριφερομαι και νιωθω!!! αλλά μερικες φορες ο αλλος δεν ειναι ετοιμος να δεχθει αυτα που εμεις  θελουμε να του προσαψουμε.....να του μεταφερουμε!!! ξερεις μερικες φορες βαζουμε πολυ δυνατα συναισθηματα στις σχεσεις μας με αποτελεσμα ο αλλος να μην ειναι ετοιμος ή να μην θελει να τα δεχθει!!! καποιος καποια φορα μου ειχε πει οτι δεν τον ειχα αφησει να αναπνευσει απο την μεγαλη προσοχη που του εδειξα....απο το ενδιαφερον μου!!! και απο την αλλη καποιος αλλος μου ειπε οτι δεν του εδειξα και τοσο μεγαλο ενδιαφερον για να καταλαβει τα συναισθηματα μου!!! εκει να δεις πως μπερδευτηκα!!! τελικα να δειχνουμε ενδιαφερον ή οχι???? ποτε δεν καταλαβα!!!! αλλά επανερχομαι στο πιο πανω που ρωτησες και σου λεω οτι μηπως επειδη εμεις ειμαστε λιγο ανασφαλεις προσπαθουμε να βρουμε την ασφαλεια απο τους αλλους???? και μιλαω στον πλυθηντικο γιατι και εγω ειμαι γεματη ανασφαλειες.....αλλά με τον καιρο προσπαθησα και προσπαθω να τις εξαφανισω....δεν ξερω εαν τα καταφερα.....αυτα απο μενα....τα ξαναλεμε!

Bijoux

μου θυμίζεις εμένα
στην προσπάθεια να βρω το δέκα το καλό
έπεφτα και σε τριάρια πχ
τα οποία βέβαια δεν με κάλυπταν
μυγιάγκικτη στις σχέσεις μου

ναι, υψηλές προσδοκίες
και πάντα σκαμπανεβάσματα σε σχέσεις..

ξέρεις τι έφταιγε;
έδινα πολύ σημασία ή αξία με μιας, από τον πρώτο καιρό
της γνωριμίας μας...κάτι που το θεώρησα στη συνέχεια λάθος..
...ενθουσιασμός...
που σιγά σιγά ξεφούσκωνε

414 Επισκέπτες, 0 Χρήστες