Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 589
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 546
  • Total: 546

Εικονα σωματος...

Ξεκίνησε από energizer, Δεκεμβρίου 09, 2005, 01:02:30 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

riaghul

Παράθεση από: "energizer"......σχετικα με την ερωτηση...οπως προειπα...με προλαβε η commision.
...φιλικα...
 :wink:

αρα δεν υπάρχει λόγος επεξήγησης... :)

Ν α υποθέσω οτι καλυφθηκες απο την commission
οποτε περισσευουν οι δικες μας γνωμες ...

Πρέπει λοιπόν να συμφωνήσω με την commission... :evil:
όπως και με τις κάθε  ακριβείς ή ανακριβείς δημοσκοπήσεις

Πρώτη φορά νιώθω ότι απάντησα σε ενά θέμα
που ενας ισχυρός φορέας εδωσε άμεσα και κάθετα τη λύση

:)

tristana

Ρία χεχεχεχεχεχε! Μα δεν μπορώ! Συγχωρήστε με, αλλά ποτέ δεν αντιστάθηκα σ'ένα πανέξυπνο και πνευματώδες σχόλιο! ΧΟ ΧΟ ΧΟ!

energizer

...δεν καλυφθηκα...
...απλα με προλαβαν...
...το ζητουμενο ηταν ποια η αυτοαντιληψη για το σωματοτυπο που διαθετουμε...
...& θ'ακολουθουσε ποιος ειναι ο " ιδεατος" για να εντοπιστει η αποκλιση...
...περα απο το αισθητικο της υποθεσης το οποιο απτεται της γενικοτερης υγειας & ευεξιας ενος ανθρωπου,συντρεχουν απειροι λογοι υγειας...
...& μια & μπαχαλεψε η κουβεντα φτανω στα καταληκτικα συμπερασματα...
...ο νεοελληνας εχει μαυρα μεσανυχτα απο διατροφικη συμπεριφορα...
...& δεν αναφερομαι μονο στο κεφαλαιο υγιεις συνηθειες...
...αλλα στο ποσο συνειδητα διατρεφεται...
...& ποσο εχει επιγνωση των διαιτητικων παρεμβασεων ανεξαρτητως κινητρου & στοχου...
 :cry:

Υ.Γ.
...αν θυμαμαι καλα εσυ ειχες απαντησει δε.
...οποτε γιατι να νιωθεις οτι εχω "απαξιωτικη" σταση απεναντι σου  :?:
...διεκρινες κατι τετοιο στα γραφομενα μου  :?:
...επι προσωπικου απανταω μονο οταν προκαλουμαι.
 :salut:

Anonymous

Παράθεση από: "energizer"...ο νεοελληνας εχει μαυρα μεσανυχτα απο διατροφικη συμπεριφορα...
...& δεν αναφερομαι μονο στο κεφαλαιο υγιεις συνηθειες...
...αλλα στο ποσο συνειδητα διατρεφεται...
...& ποσο εχει επιγνωση των διαιτητικων παρεμβασεων ανεξαρτητως κινητρου & στοχου...
 :cry:
Πάνω σε αυτό ττο μόνο που έχω να πω είναι πως δεν υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση έτσι ώστε να μπορέσει να μάθει ο Έλληνας τις σωστές διατροφικές του συνήθειες και όχι μόνο πάνω στο θέμα διατροφής.
Υπάρχουν τόσα "συμφέροντα" που κατακαιρούς σαμποτάρουν αυτό που λέμε υγιεινή διατροφή και συμπληρώματα διατροφής.

energizer

1 & ανοιξες το κεφαλαιο συμφεροντα...
...η ιατρικη κοινοτητα αποτελει (με καθε επιφυλαξη για τους λειτουργους της) μεσο πλουτισμου φαρμακευτικων πολυεθνικων...γνωριζουμε οτι η οικονομικη αναπτυξη των κολοσσων αυτων ξεπερνα & των πετρελαικων  :!:
...επειτα ολοι οι "μυστες" των ειδικων γνωσεων [φαρμακα,βοτανα,συμπληρωματα,τροφιμα] χρησιμοποιουν την γνωση αυτη για ιδιοτελεις σκοπους...
...τελος οι εισαγωγεις(/παραγωγοι) ποικιλων παρασκευασματων δεν τηρουν/πληρουν βασικες προυποθεσεις,ωστε να εξασφαλιζεται η ασφαλεια του καταναλωτη/χρηστη...(να συμπληρωσω οτι ενιοτε αγνοουν & την προτεινομενη χρηση...)
...μεσα σε εναν διαπλεκομενο κοσμο συμφεροντων...οι τροφες...οι συνηθειες ...αλλα & οι ουσιες δεν θα μπορουσαν να μεινουν εξω απο το χορο  :!:
 :twisted:

...σχετικα με την ενημερωση...ποιος εχει συμφερον απο τους προαναφερθεντες λετε  :?:
...σωστα...γι'αυτο δεν υπαρχει ουσιαστικη παρεμβαση στην εκπαιδευση...στην κοινωνια...στους φορεις ενημερωσης(ΜΜΕ...)
 :evil:

...παντως για να ειμαστε & ακριβοδικαιοι οποιος γυριζει μυριζει...& οποιος ΘΕΛΕΙ μαθαινει...

Anonymous

Παράθεση από: "energizer"...παντως για να ειμαστε & ακριβοδικαιοι οποιος γυριζει μυριζει...& οποιος ΘΕΛΕΙ μαθαινει...

Συμφωνώ με αυτό energizer όπως επίσης κατά ένα ποσοστό με τα παραπάνω που ανέφερες αλλά φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στον κανόνα αυτό όπου είναι λίγες βέβαια αλλά καθόλου δύσκολες να τις βρεις. ]

Argiro

Αν υπήρχε η κατάλληλη ενημέρωση και τα παιδιά μάθαιναν στα σχολεία περί υγιεινής διατροφής, τότε τι θα έκαναν οι φαρμακοβιομήχανοι τα φάρμακά τους; Θα τα έπιναν μόνοι τους;

Enia

Δεν είναι απλά θέμα ενημέρωσης. Πλύση εγκεφάλου χρειάζεται, και λίγο 'μασημένη τροφή'. Και τι εννοώ? Αυτό που βλέπω να συμβαίνει στην Αγγλία...:

'One of your five a day'
Στάδιο πρώτο: να πειστούν όλοι πως κάνει καλό να τρώμε φρούτα και λαχανικά... Οκ, καλά (?) ως εδώ. Στην πράξη όμως? Πως ξέρουμε πόσα φρούτα και λαχανικά είναι αρκετά? (θυμάστε το 'πόσα πορτοκάλια φάγατε σήμερα?' φαντάζομαι... Πόσοι το τηρούμε ακόμη όμως!?) 'Πεντε μερίδες' λένε οι ειδικοί. Και πόσο είναι πέντε μερίδες βρε φιλαράκι?! Απάντηση: Το γράφουν οι συσκευασίες των τροφίμων!
Και όχι μόνο αυτό, αλλά και λεπτομερώς όλα τα διατροφικά στοιχεία, ενημέρωση για αλλεργίες κλπ. ΟΛΑ! και σε ΟΛΑ τα τρόφιμα! Και ο κόσμος έτσι μαθαίνει να κοιτά τις συσκευασίες. Αν είσαι έστω και λίγο ευαισθητοποιημένος είναι εύκολο να προσέξεις.
Δυστυχώς ακόμα στην Ελλάδα δεν έχουν γίνει τόσο αυστηροί οι νόμοι και οι κανόνες. Προσωπικά μου κακοφαίνεται όταν πιάνω στα χέρια μου ελληνικό προϊόν και δεν λέει καν θερμίδες, παρά μόνο τα συστατικά (στην καλύτερη! -και αυτά σε ακαταλαβίστικα).
Για να πάψουμε λοιπόν να είμαστε 'ο πιο παχύσαρκος λαός της Ευρώπης' χρειάζονται συντονισμένες ενέργειες.

Κάποια επιπρόσθετα στοιχεία: στα αγγλικά σχολεία, στα οποία δεν υπάρχουν απλώς καντίνες αλλά προσφέρεται κανονικό μεσημεριανό, ελέγχεται η διατροφή μιας ολόκληρης γενιάς. (Βέβαια για βραδυνό εξακολουθούν να τρώνε fish & chips -τηγανητές κροκέτες ψαριού και τηγανητές πατάτες- αλλά και πάλι...!) Να μου το θυμηθείτε, η επόμενη γενιά Άγγλων θα είναι κατά πολύ πιο υγιείς! (Βοηθάει και ένας Jamie Oliver βέβαια! χεχε! :P)
Το άλλο είναι το θέμα χορτοφάγοι... Αν και φανατική κρεατοφάγος προσωπικά, το εκτιμώ ιδιαίτερα πως όλα τα εστιατόρια φροντίζουν να συμπεριλάβουν επιλογές για χορτοφάγους. Σε εμάς πιστεύω μόνο τελευταία, κι αυτό περισσότερο με αφορμή τη 'μόδα' της νηστείας αρχίζει να αλλάζει η κατάσταση.

Αυτά... Πολύ μεγάλη βγήκε η απάντηση, πιστεύω να άξιζε όμως τον κόπο και να σας ενδιαφέρουν τα όσα ανέφερα...

Anonymous

Παράθεση από: "Argiro"Αν υπήρχε η κατάλληλη ενημέρωση και τα παιδιά μάθαιναν στα σχολεία περί υγιεινής διατροφής, τότε τι θα έκαναν οι φαρμακοβιομήχανοι τα φάρμακά τους; Θα τα έπιναν μόνοι τους;

Δεν είναι τυχαίο που είμαστε η πρώτη χώρα σε κατανάλωση φαρμάκων καλή μου Αργυρώ.
Έχω παράδειγμα τον πατερούλη μου, που είχε σάκχαρο και ενώ μπορούσε με μία δίαιτα να κατέβει του έδωσαν ένα πολύ δυνατό φάρμακο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί εδώ και 3 χρόνια να το κόψει.

Λιλούκα μου όλα όσα ανέφερες είναι ενδιαφέροντα και κάθε άποψη δεκτή και το ξέρεις πολύ καλά αυτό.  ]

jcdenton

Minoraki με πλήγωσες. Για τουίτι με κάνεις?
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

energizer

...εγω θα συμφωνησω με την enia στο χιλιοειπωμενο κλισε(επαναλαμβανομαι!) δεν λειτουργουν-τηρουνται οι νομοι...
...& οπως καταλαβαινετε νομοι υπαρχουν απλα στην χωρα μας δεν εφαρμοζονται...πουθενα...
...αποτελεσμα..."ζορμπαδες" & στις διατροφικες συνηθειες...
 :evil:
...επισης σωστοτατα ανεφερες την κρατικη παρεμβαση στο Ηνωμενο Βασιλειο...
...ανθρωποι με υγιεις διατροφικες συνηθειες ειναι πιο παραγωγικοι σε 1 ευνομουμενη & ευρυθμη κοινωνια...
...& φυσικα πιο υγιεις,ευτυχεις,"εξελιξιμοι"...
 :salut:

tristana

'Ενια, Τζέιμι 'Ολιβερ και ξερό ψωμί!!!!! Πρώτη φορά παρακολούθησα σεφ
και το ευχαριστήθηκα! Την πλήρωσαν κάτι γουόνγκ, αλλά...

'Οσον αφορά στη διατροφή οι 'Ελληνες έχουμε παραδοσιακά τις καλύτερες
διατροφικές συνήθειες και έναν ευλογημένο τόπο όπου φύεται και η "φαιδρά πορτοκολέα" και όλα τα φρούτα και λαχανικά του Θεού.
Μόνο που ίσως μέσα στους φρενήρεις ρυθμούς που μας βάλαμε να τρέχουμε ξεχάσαμε την απόλαυση της μαγειρικής και του σπιτικού φαγητού
και τρεφόμαστε με πίτσες, σουβλάκια και μπέργκερς.
'Οσο για την παχυσαρκία... έτσι όπως πάμε από οικονομικής απόψεως
σε λίγο δεν θα έχει κανείς να φάει οπότε θα γίνουμε συλφίδες
και παχουλοί σκελετοί!
Κατά τα άλλα συμφωνώ με την Αργυρώ και όσα είπε.
Α, και μην ξεχάσω το σημαντικότερο... ΧΟ! ΧΟ! ΧΟ!

Argiro

Όταν ένας λαός έχει οικονομικό πρόβλημα, δεν αποτελείται από άτομα συλφίδες, αλλά από παχύσαρκους. Αυτό γιατί όταν έχεις οικονομικό πρόβλημα δεν μπορείς να αγοράσεις τα τρόφιμα που πρέπει να τρως, αλλά τα πιο φτηνά, τα οποία γεμίζουν το στομάχι χωρίς να κοστίζουν (βλέπε ψωμί, πατάτες, μακαρόνια κ.λπ.). Φτιάχνεις, για παράδειγμα, μια μακαρονάδα με μπόλικη σάλτσα (το τυρί μάλλον δεν μπορείς να το αγοράσεις σε ποσότητες, ξέρετε πόσο έχει το κιλό... οπότε το βάζεις με μέτρο) την οποία τη συνοδεύεις με μια φρατζόλα ψωμί στην καθισιά σου. Υπάρχει και η εναλλακτική της τηγανιτής πατάτας. Όσο για τις τυρόπιτες, είναι η πιο οικονομική λύση όταν τα χρήματά σου είναι ίσα ίσα για τα τσιγάρα, άντε και για έναν καφέ στη δουλειά. Ή κάνω λάθος;

merry_christmas_pollina

:D  :D  :D αργυρουλιιιιιιιιι....πως ειναι δυνατον να διαφωνησει κανεις μαζι σου.....εισαι περιγραφικωτατη κουκλα μου.....αντε ομως να πεισεις τους ελληνες να τρεφονται μονον με την κλασσικωτατη μακαροναδα και με πατατες τηγανιτες(που εντελως μεταξυ μας, προσωπικα τις λατρευω... :roll:  :oops:  :roll:  :oops: ) και οχι με τα κοψιδια-παϊδακια της βαρης.....χιχι!

546 Επισκέπτες, 0 Χρήστες