Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 324
  • Total: 324

ΜΟΝΑΞΙΑ!!

Ξεκίνησε από Eratw, Δεκεμβρίου 20, 2005, 07:57:59 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Kastoras

συμβιβαστειτε με τη μοναξια ζηστε την .....
φθινοπωρο εξω να ακους τις σταλες και μεσα απολυτο κενο....
σκεψεις χωρια σκορπισμενες ατακτες να χοροπηδουν ολογυρα...
και καπου στο βαθος να ακους τα τυμπανα να ουρλιαζουν....
εχουμε πολεμο μωρο μου !!!

Nikos28

Παράθεση από: "Rakendytos"Οταν εισαι μοναχικος νιωθεις πως δεν ανοικεις σε κανενα.. πως διαφερεις..πως δεν σε καταλαβαινουν..δεν τους καταλαβαινεις..

Σωστός ο Οδυσσέας...  

Και όλα αυτά που περιγράφεις εμπεριέχουν μια διαστροφική ηδονή...
Κατά βάθος, είναι ηδονικό να αισθάνεσαι καταραμένος, απόβλητος και ξένος απο τη συνομοταξία του Homo Sapiens, να αισθάνεσαι μια σκιά που ανήκει παντού και πουθενά!

Είναι ηδονικό να συμπορεύεσαι με τον Περιπλανώμενο Ιουδαίο και τον Φρανκενστάιν, να αναπαύεσαι με το Δράκουλα, να είσαι φίλος με τους αρουραίους και τις νυχτερίδες, να ιππεύεις όλους τους αποδιοπομπαίους τράγους της ιστορίας και να κυνηγάς μια χίμαιρα...

Υπάρχουν φορές που μέσα απο τη μοναξιά χάνεις τον εαυτό σου - για να τον ξαναβρείς αργότερα, μέσα απο την κάθαρση.

reporter345

Αν γνωρίσεις καλά τη μοναξιά τότε θα εκτιμήσεις και θα αγαπήσεις την όμορφη παρέα.

vasilis

Αν οι ανθρωποι ηξεραν τι θα πει μοναξια δεν θα λεγανε ποτε αντιο

Sara

Γιατί πρέπει να μένει για πάντα εδώ η μοναξιά?
δε γίνεται να πηγαινοέρχεται?
Η μοναχικότητα ισως μου αφησει μόνιμη τη μοναξιά..αλλά και τότε:
''Η μοναξιά είναι το μόνο πράγμα που έχω του χεριού μου.''

Labelle

Παράθεση από: "reporter345"Αν γνωρίσεις καλά τη μοναξιά τότε θα εκτιμήσεις και θα αγαπήσεις την όμορφη παρέα.

:thumright: Simfwnw ki apafksanw!!!!!!!!!!

Nikos28

''Στην Εποχή της Ντισκοτέκ
  κανείς δε μένει μόνος...
  όλοι μ΄όλους χορεύουνε,
  κι έτσι περνά ο χρόνος
!''

Keep dancing...  :wink:

Argiro

Παράθεση από: "Nikos28"Είναι ηδονικό να συμπορεύεσαι με τον Περιπλανώμενο Ιουδαίο και τον Φρανκενστάιν, να αναπαύεσαι με το Δράκουλα, να είσαι φίλος με τους αρουραίους και τις νυχτερίδες, να ιππεύεις όλους τους αποδιοπομπαίους τράγους της ιστορίας και να κυνηγάς μια χίμαιρα...

Eεεεε... για σιγά... Κι εμείς είμαστε μοναχικοί, αλλά ούτε με το δράκουλα αναπαυόμαστε ούτε με αρουραίους και νυχτερίδες συμπορευόμαστε ούτε αισθανόμαστε καταραμένοι!!! :shock:  Εσύ τα λες αυτά ή τα διάβασες κάπου και σου άρεσαν; Το εαυτό σου δεν τον χάνεις όταν επιλέγεις να είσαι μόνος, αλλά όταν επιλέγεις να κολλάς σε ακατάλληλες σχέσεις που σε πισωγυρίζουν, προκειμένου να αποφύγεις να είσαι μόνος.

Nikos28

Παράθεση από: "Argiro"
Παράθεση από: "Nikos28"Είναι ηδονικό να συμπορεύεσαι με τον Περιπλανώμενο Ιουδαίο και τον Φρανκενστάιν, να αναπαύεσαι με το Δράκουλα, να είσαι φίλος με τους αρουραίους και τις νυχτερίδες, να ιππεύεις όλους τους αποδιοπομπαίους τράγους της ιστορίας και να κυνηγάς μια χίμαιρα...

Eεεεε... για σιγά... Κι εμείς είμαστε μοναχικοί, αλλά ούτε με το δράκουλα αναπαυόμαστε ούτε με αρουραίους και νυχτερίδες συμπορευόμαστε ούτε αισθανόμαστε καταραμένοι!!! :shock:  Εσύ τα λες αυτά ή τα διάβασες κάπου και σου άρεσαν; Το εαυτό σου δεν τον χάνεις όταν επιλέγεις να είσαι μόνος, αλλά όταν επιλέγεις να κολλάς σε ακατάλληλες σχέσεις που σε πισωγυρίζουν, προκειμένου να αποφύγεις να είσαι μόνος.

Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι, Αργυρώ...  :wink:

Όλοι είμαστε διαφορετικοί.

Ο καθένας ακολουθεί τα δικά του, μοναδικά μονοπάτια.

Argiro

Το θέμα είναι να μπορείς να ξεχωρίζεις ποιο είναι εκείνο που σε φθείρει και ποιο αυτό που σε εξελίσσει. Δεν νομίζω πως συμπεριλαμβάνεται στην εξέλιξη κανενός το να αναλώνεται στην αυτολύπηση και ειδικά όταν πρέπει να μένει μόνος κάποιο διάστημα μέχρι να βρει αυτό που πραγματικά τον καλύπτει. Και στο κάτω κάτω, ακόμη και αν δεν το βρει δεν χάθηκε πια και ο κόσμος -άλλωστε κανείς δεν μπορεί ποτέ να καλύψει όλες τις ανάγκες του και σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνει ένας άνθρωπος που έχουν αξία για εκείνον και τους άλλους γύρω του.

Nikos28

Πού την είδες την αυτολύπηση βρε Αργυρώ...;  :?

Ξέρεις σε τι αναφέρομαι; Τι έχω στο μυαλό μου και τα έγραψα όλα αυτά;  :roll:

download

Ένα τραγούδι λέει
Μοναξιά μου όλη
Μοναξιά μου τίποτα

Νομίζω εκφράζει αρκετά τα δικά μου συναισθήματα για την μοναξιά

Enia

'ΕΝΑ τραγούδι'...??? 'ΕΝΑ...'!? :shock:  ω μι γκοντ, το νιώθω το χάσμα γενεών... πάω στοίχημα πως είσαι γεννημένος πολύ μετά το '80  :P

Πυξ Λαξ, άλμπουμ: Στίλβη - 1998

Στίχοι: Φίλιππος Πλιάτσικας & Όλγα Βλαχοπούλου
Μουσική: Φίλιππος Πλιάτσικας
Πρώτη εκτέλεση: Πυξ Λαξ & Μάκης Χριστοδουλόπουλος ( Ντουέτο )

Στις άδειες πόλεις που γυρνάς
εικόνες σε ξοδεύουν
αδύναμος να προσκυνάς
αυτούς που σε ληστεύουν

Σαν δαίμονας να κουβαλάς
του κόσμου τους χειμώνες
στα μάτια της να κυνηγάς
παλιούς μικρούς κανόνες

Μοναξιά μου όλα,μοναξιά μου τίποτα
μη μ' αφήνεις τώρα που είναι όλα πιο δύσκολα
έρωτα μου όλα, κι έρωτά μου τίποτα
μη μ' αφήνεις τώρα που είναι όλα πιο δύσκολα

Τις νύχτες ντύνεσαι μικρός
κάποιον θα ξεγελάσεις
και ένα κακό που ήρθε χθες
τρέχεις για να προφτάσεις

Μοιάζουν οι δρόμοι με φωτιά
τα βράδια του θανάτου
έρωτας που μυρίζει πια
αρένα στο άγγιγμά του

aiollus

μοναξια

Είναι η νέα μάστιγα του αιώνα. Άνθρωποι κλεισμένοι σε κελιά, στην ουσία κρατάνε το κλειδί της εξόδου μέσα τους, αλλά παρόλα αυτά παραμένουν μέσα. Μοναξιά πολλών επιπέδων, ατομική, οικογενειακή, ομαδική.Η καθημερινότητα έχει περιορίσει την ελευθερία των ανθρώπων στο εσωτερικό τους πεδίο αλλά και σε συνδυασμό με τους άλλους ανθρώπους.
Πολλές φορές μπορεί μια οικογένεια να τρώει μεσημεριανό αλλά το μόνο κοινό που έχουν είναι το είδος του φαγητού ενώ στην πραγματικότητα ο καθένας είναι στο δικό του πλασμένο κόσμο και τις περισσότερες φορές οι επικοινωνία ανύπαρκτη και όλοι βυθισμένοι σε μοναχικά βάθη.
Από την άλλη τα παιδιά βιώνουν την δική τους μοναξιά μέσα στο σπίτι , λόγω του χάσματος οι γονείς τα χαρακτηρίζουν ‘’μαύρα πρόβατα’’ χωρίς να μπορούν να αντιληφθούν ότι όταν δεν μπορείς να καταλάβεις κάτι το μόνο δεν πρέπει να κάνεις είναι να το αμφισβητείς.
Η μοναξιά στις μέρες μας βρίσκεται παντού ακόμα και στις σχέσεις, το ζευγάρι βλέπει ότι ασυνείδητα έχουν βάλει πολλά σκαλοπάτια προτεραιοτήτων και η σχέση με το σύντροφο έχει πέσει στο τελευταίο, δεν βλέπουν στο βάθος το γκρεμό που έχουν σκάψει και αναβλύζουν δικαιολογίες του στυλ ‘’μας έφαγε η καθημερινότητα, η συνήθεια, τα χρόνια, οι δουλειές’’ και μετά από κάποιο καιρό κοιτάζονται στον καθρέφτη και αναρωτιούνται γιατί χώρισαν. Στην ουσία ο καθένας είχε σχέση με την μοναξιά του.

pixie

'Ισως οι άνθρωποι πουθενά δεν νιώθουν τόσο μόνοι όσο ανάμεσα στο πλήθος ή μέσα σε μια σχέση...
Κι αναφέρομαι βέβαια στην μοναξιά που δημιουργείται από την αδιαφορία των άλλων!

Ο μοναδικός ίσως τρόπος για να ξεφύγει κάποιος από τη μοναξιά, είναι να συνειδητοποιήσει πως κάποιος άλλος είναι πιο μόνος από εκείνον!

Γενικά η μοναξιά είναι ένα είδος δοκιμασίας, που από μέσα της όμως, αποκαλύπτεται ο άνθρωπος, εκείνος που έχει δεχτεί να πληρώσει το τίμημα και κάποια στιγμή μετουσιώνεται σε αληθινό άνθρωπο...

Είναι σαν ένας καθρέφτης... Μέσα σ' αυτόν τον καθρέφτη γνωρίζουμε τον βαθύτερο εαυτό μας!

Για μένα, λοιπόν, η μοναξιά μπορεί να είναι έως και θείο δώρο από τη στιγμή που μέσα της αγκαλιάζουμε τον εαυτό μας και ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις αλήθειες μας και τα λάθη μας. Συνεπώς, μήπως πρέπει να τη δούμε και ως ένα καλό έρεισμα για να συνειδητοποιήσουμε και να διορθωθούμε?

pixie

324 Επισκέπτες, 0 Χρήστες