Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 158
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 342
  • Total: 343
  • Leon

Τι θα γίνει τελικά το 2012;

Ξεκίνησε από Bijoux, Ιανουαρίου 04, 2006, 09:15:53 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KostasD33

Πέστα βρε Χρίστο διότι μας τα έκαναν τσουρέκια με τους Μάγια.
Δεν πρόβλεψαν τίποτα σε σχέση με το 2012. Απλά το δικό τους ημερολόγιο με τον τρόπο που μετραγαν δεν μετραγε πέρα από το 2012.
Επειδή λοιπόν οι Μάγια δεν μπορούσαν να μετρήσουν με το δικό τους μετρικό σύστημα πέρα από το 2012 εδώ και μερικά χρόνια διάφορα αμερικανάκια που δεν έχουν και καμία άλλη τοπική ιστορία να αναφέρουν έχουν γράψει κατεβατά και βιβλία με υποθέσεις επί των υποθέσεων.
Μερικοί λοιπόν και καλά ερευνητές (της πλάκας) διότι κανένας μα κανένας αρχαιολόγος διατύπωσε κάτι ανάλογο, λένε. Αφού οι Μάγια οι τόσο πολιτισμένοι στην αρχαία Αμερική (δεν έχουν και τίποτα καλύτερο εκεί) έχουν ημερολόγιο μέχρι το 2012 άρα κάτι πονηρό σημαίνει αυτό και άρχισαν να γράφουν βιβλία και να ουλάνε.
Το τόσο πολιτισμένοι φυσικά είναι σχετικό.
Οι Μάγια ούτε τον τροχό δεν είχαν ανακαλύψει όταν όλη η Ευρώπη η Αφρική και Ασία τον είχε ανακαλύψει 1000 και χρόνια πριν απ αυτούς.
Όταν έφτασαν εκεί οι Ισπανοί παρ ότι ελάχιστοι σε σύγκριση με τον τοπικό πληθυσμό κατάφεραν και τους υπόταξαν λογο τεχνολογικής υπεροχής.
Οι μάγια με τις σφεντόνες και οι άλλοι με την πυρίτιδα τα άλογα και οργάνωση και πολλά άλλα.
Όταν οι Μάγια έκαναν ακόμα ανθρωποθυσίες για να βρέξει και έφτιαχναν τα βασικά υδραγωγεία τους η Ευρώπη είχε κατασκευάσει ένα τρούλο της Αγίας Σοφίας, έναν Αγία Πέτρο τεράστια δίκτυα καράβια που διέσχιζαν Ωκεανούς και πολλά άλλα.
Ακόμα και η κεντρική Αφρική με το Τζιμπουτί είχε πολύ πιο προχωρημένο πολιτισμό.
Μη αναφέρω ότι ο Πυθαγόρας και άλλοι ακόμα από αρχαία Ελλάδα είχαν διατυπώσει το πυθαγόρειο θεώρημα, τις τριγωνομετρικές πράξεις και πολλά άλλα…
Και αυτοί δεν γνώριζαν να μετρανε πέρα από το 2012.. έλεος δηλαδή

Άρα μπρίκια και φούμαρα ο όλος καπνός

cna

Και για να σκεφτούμε και πόσο "λίγοι" είμαστε μπροστά στο μεγαλείο των αρχαίων ημών προγόνων παραθέτω την παρακάτω ιστορία:
Βλέπει κάποτε κάποιος τον Διογένη τον κυνικό να προσκυνά το άγαλμα κάποιου θεού και να παρακαλά για λίγη τροφή. "Διογένη", του λέει,"εσύ που πάντα μας δίδασκες να μην πιστεύουμε σε δεισιδαιμονίες, είδωλα κλπ κάθεσαι και παρακαλείς τον θεό για φαγητό; Γιατί;" και απαντά ο Διογένης "Συγγνώμη φίλε μου απλώς εξασκούμαι στην αποτυχία!"

Είναι δυνατόν μορφωμένοι άνθρωποι να επιμένουμε να ζούμε υπό τον φόβο κάποιας αόρατης απειλής ή κάποιας καταστροφολογικής θεωρίας;  Η καταστροφή της ζωής όπως την γνωρίζουμε είναι σχεδόν δεδομένη και ουδεμία σχέση έχει με Μάγια, ευθυγραμμίες και τα συναφή. Όταν συνεχίζουμε να παράγουμε διοξείδιο του άνθρακα με τους μεγατόνους ετησίως, όταν δεν προστατεύουμε τα δάση μας, όταν μολύνουμε το περιβάλλον περιμένουμε να παραμείνουν όλα όπως ήταν πριν 20 χρόνια; Ήδη το ρεύμα του Κόλπου έχει αρχίσει να επηρρεάζεται εξ' ου και οι απότομες μεταβολές των καιρικών συνθηκών στην Βόρεια Ευρώπη. Στην τελική αν είναι κάτι να έρθει από το διάστημα τότε δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο από το "Αν είναι να 'ρθει θα έρθει αλλιώς θα προσπεράσει". Για να επανέλθω όμως στα της ανθρώπινης δραστηριότητας πιθανότερο είναι να πατήσει κάποιος κάποιο μαγικό κουμπάκι και να εξαπολύσει μια πυρηνική κεφαλή μέσα στα επόμενα 10 χρόνια από το να μας χτυπήσει αστεροειδής.

Συμπληρώνω μιας και το θυμήθηκα: αυτό που συνήθως καταφέρνουν όλες αυτές οι θεωρίες είναι να μας μεταλαμπαδεύουν μια μοιρολατρική διάθεση, αποκόπτωντάς μας από κάθε προσπάθεια αυτοβελτίωσης. Αντί να σκεφτούμε τούτες τις χαλεπές για τον τόπο ώρες τον τρόπο για να ξεφύγουμε από την Χάρυβδη του ΔΝΤ αναλωνόμαστε αν ο Χ ιερέας τον Μάγια σταμάτησε την καταμέτρηση επί τούτου ή απλώς επειδή βαρέθηκε να μετρήσει παραπέρα. Σκεφτείτε πχ ότι στους υπολογιστές το BIOS (Basic Input Output System - με λίγα λόγια το βασικό σύστημα επικοινωνίας του υπολογιστή) δέχεται ημερομηνίες μέχρι (στην καλύτερη) 80 χρόνια μετά. Ακόμα και αυτό το διάστημα είναι υπερβολικό μιας και συνήθως αλλάζουμε υπολογιστή μετά από το πολύ 5 χρόνια.

pixie

Δεν ξέρω πόση βαρύτητα έχει, αλλά ένα κομμάτι από την εκπομπή του Χαρδαβέλα είναι must εδώ...  :smile:

black_velvet

Ουφ... μέχρι το 2012... ποιος ζει ποιος πεθαίνει!  :razz:  :razz:

[marquee direction=up][marquee direction=right] :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: [/marquee][/marquee]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Delmar

Kαταρχην υπαρχουν γυρω στο ενα εκατομμυριο απογονοι των Μαγια ζωντας Μεξικο - Γουατεμαλα και γυρω περιοχες.Το ημερολογιο το Μαγια - η αναλυση του ημερολογιου των Μαγια δεν μετραει τον χρονο βασει το γρηγοριανο ημερολογιο που μας εχουν καθιερωσει που εχει ως προτυπο μετρησης το φυσικο φαινομενο περιστροφης της Γης γυρω απο τον εαυτο της και τον ηλιο.Το ημερολογιο των Μαγια μετραει κατι πολυ πιο σημαντικο απο μια απλη καταμετρηση του χρονου.Το ημερολογια των Μαγια εχει καταγραψει ως τωρα απο την αρχη της δημιουργιας την πεμπτουσια του συμπαντος - την παγκοσμια συνειδειση - που αλλοι την ονομαζουν θεο - πεμπτουσια κ.ο.κ.Η πορεια της παγκοσμιας συνειδησης εχει καταγραφει λεπτομερεστετα και επακριβως - επαληθευοντας θα ελεγα βασει της εξελλιξης μας απο την αρχη της δημιουργιας.Τωρα οσον αφορα τις καταστροφολογιες η προπαγανδα καλα κρατει βλεπε χολυγουντ.Αυτο για την μετατοπιση των πολων ειναι ενα ενδεχομενο που ισως να μην γινει ποτε.Ακομη και τωρα γινονται διαφορες τελετες για να μπορεσουν να οραματιστουν αν οντως μπορει να γινει ενα τετοιο γεγονος.Αυτο που λενε οι Μαγιας ειναι οτι δεν χρειαζεται πανικος.Πανω στον πανικο θα χαθει κοσμος.Τωρα θα μου πεις 30 ωρες απολυτο σκοτος δεν ειναι και λιγο.Παντως εγω προσωπικα εχω απορριψει αυτο το ενδεχομενο της μετατοπισης των πολων.Με λιγα λογια δεν με ενδιαφερει καθολου ας γινει οτι θελει - δεν το πολυπιστευω κιολας.Εκει που εχω εστιασει και μου εχει κανει φοβερη εντυπωση ειναι οντως καταπληκτικη η αναλυση του ημερολογιου των Μαγια οσον αφορα την καταγραφη και την εξελλιξη της παγκοσμιας συνειδησης.Το 2012 λενε κλεινει ο κυκλος της υπαρχουσας διαμορφομενης παγκοσμιας συνειδησης και ανοιγει ενας νεος κυκλος συν-δημιουργιας του συμπαντος.

Υπαρχει στο ιντερνετ ολοκληρη εξαωρη διαλεξη που αναλυει λεπτομερεστατα το ημερολογιο των Μαγια οσον αφορα την καταγραφη και την εξελλιξη της παγκοσμιας συνειδησης.

cna

Ελπίζω όλοι όσοι αναφέρεστε στις "προβλέψεις" των Μάγια να έχετε διαβάσει έστω και λίγο αστροφυσική. Αυτό γιατί δημιουργούνται πολλαπλές συγχύσεις. Τί πάει να πει 30 ώρες απόλυτο σκότος;  Θα πάψει δηλαδή ο ήλιος να φωτίζει; Θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας; Μάλλον όχι. Ο ήλιος μας έχει καύσιμα για άλλα 10 δις χρόνια ώστε να φωτίζει με την σημερινή του μορφή. Μετά μάλλον θα εκπέσει σε λευκό νάνο. Όσο δε για τους μαγνητικούς πόλους καταρχήν να πω ότι αυτόν που αποκαλούμε βόρειο στην ουσία είναι ο νότιος μαγνητικός πόλος. Οι δε πόλοι δεν παραμένουν ποτέ σταθεροί. Για παράδειγμα παρατηρείται μια μετατόπιση της τάξης περίπου των 2 λεπτών της μοίρας ανα έτος στην θέση του συμβατικού βόρειου μαγνητικού πόλου σε σχέση με τον γεωγραφικό βορά. Για να γίνει πλήρης αντιστροφή των πόλων θα πρέπει να γυρίσει η γη ανάποδα. Εντάξει, όχι κυριολεκτικά, αλλά θα πρέπει να αλλάξει η φορά κίνησης του μαγματικού υλικού και κατά συνέπεια η θέση των μαγνητικών υλικών του πλανήτη μας. Για να αλλάξει όμως αυτή η φορά θα πρέπει να αλλάξουν άρδην οι φυσικές ισορροπίες στο εσωτερικό του πλανήτη όπως επίσης και η περιστροφή του πυρήνα. Αυτό με την σειρά του δύναται να προκαλέσει καταστάσεις που ούτε μπορούμε να τις φανταστούμε και ουδεμία σχέση έχουν με τις "προβλέψεις" που μας απασχολούν.

Τώρα που ξαναδιάβασα το μήνυμα των Ολύμπιων που παρέθεση η pixie νομίζω πως αυτό που περιγράφουν μοιάζει με επαφή με μαύρη τρύπα. Μόνο που μετά την επαφή το υποκείμενο μετατρέπεται σε ενέργεια. Τουλάχιστον σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό.

katinaki

[quote user="black_velvet" post="340508"]Ουφ... μέχρι το 2012... ποιος ζει ποιος πεθαίνει!  :razz:  :razz:

[marquee direction=up][marquee direction=right] :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: [/marquee][/marquee][/quote]

έλα ντε!
εδώ έχουν διπλασιαστεί οι αυτοκτονίες λόγω κρίσης απ' ό,τι διάβασα στην Καθημερινή.
Θα ζήσουμε για ν' ανησυχούμε από τώρα?  :???:

Delmar

Oπως ειπα και στην προηγουμενη μου απαντηση εχω απορριψει παντελως το ενδεχομενο της μετατοπισης των πολων.Στην ουσια στην εξαωρη διαλεξη της πραγματικης αναλυσης του ημερολογιου των Μαγια μια απλη αναφορα γινεται οσον αφορα το συγκεκριμενο γεγονος αποτρεποντας στην ουσια να δωσεις την οποιαδηποτε βαρυτητα.Εκει που δινει βαση και  ειναι οντως συναρπαστικο ειναι η καταγραφη και η εξελλιξη της παγκοσμιας συνειδησης απο την αρχη της δημιουργιας.

black_velvet

[quote user="Delmar" post="340536"]Oπως ειπα και στην προηγουμενη μου απαντηση εχω απορριψει παντελως το ενδεχομενο της μετατοπισης των πολων.Στην ουσια στην εξαωρη διαλεξη της πραγματικης αναλυσης του ημερολογιου των Μαγια μια απλη αναφορα γινεται οσον αφορα το συγκεκριμενο γεγονος αποτρεποντας στην ουσια να δωσεις την οποιαδηποτε βαρυτητα.Εκει που δινει βαση και  ειναι οντως συναρπαστικο ειναι η καταγραφη και η εξελλιξη της παγκοσμιας συνειδησης απο την αρχη της δημιουργιας.[/quote]

Αν υπήρχε (γενικότερα) συνείδηση, πολλά μα πάααααρα μα πάρα πολλά πράγματα θα ήταν καλύτερα σε τούτον τον πλανήτη.   :evil:
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

pixie

Κι εγώ, Delmar, πιστεύω πως το 2012 είναι ένα θεωρητικό κοσμικό σταυροδρόμι που σηματοδοτεί το τέλος μιας επιφανειακής εποχής και τη γέννηση ενός κύκλου ύπαρξης και διαφορετικής - πνευματικής - εξέλιξης. Ούτως ή άλλως από χρόνια τώρα βρισκόμαστε σ' αυτή την εξελικτική πορεία συνειδητότητας. Πύλες σοφίας και φώτισης για τον άνθρωπο θα ανοιχτούν! Αφύπνιση και μετάβαση σε νέο τρόπο αντίληψης της ζωής...

Αυτό που προέβλεψαν οι Μάγιας νομίζω πως είναι το γεγονός πως επιτέλους θα μπούμε στην πέμπτη διάσταση, θα αποκτήσουμε διόραση - όσοι ακόμα δεν την έχουν - και πλέον θα δίνεται έμφαση στην εσωτερική μας ανέλιξη και στο πνεύμα κι όχι στα τεχνολογικά μας επιτεύγματα και στις ανούσιες εξωτερικότητες.

Κι όσοι μιλούν για καταστροφές κλπ. φαινόμενα, καλά θα κάνουν να συνειδητοποιήσουν πως περισσότερο αυτοκαταστροφικό από το μονοπάτι που ακολουθεί σήμερα η ανθρωπότητα δεν υπάρχει! Καιρός να ξεκινήσουμε να προχωράμε σε έναν δρόμο αυξημένης συνείδησης κι ας γίνει όποτε θέλει αυτό!

rain

[quote user="pixie" post="340542"] επιτέλους θα μπούμε στην πέμπτη διάσταση, [/quote] δηλαδή τώρα είμαστε στην τέταρτη διάσταση? :?:  :?:  :?:

pixie

[quote user="rain" post="340551"]δηλαδή τώρα είμαστε στην τέταρτη διάσταση? :?:  :?:  :?:[/quote]
Όχι βέβαια! Αν και θα ήταν πολύ ελπιδοφόρο να υπήρχαν πολλοί με προεκτάσεις σε διαστάσεις έξω από την ύλη, όπως είναι η τέταρτη!
Αν μπορούσα, rain, να μαντέψω σε ποιό επίπεδο εσωτερικής επίγνωσης βρίσκεται ο καθένας από εμάς, θα ήμουν θεός! :lol:

Μόνο τις δικές του διαστάσεις εξέλιξης αγγίζει κάποιος, όπως και το πόσο γνήσιο ανθρώπινο ον είναι και τι πιθανότητες πνευματικής αναβάθμισης έχει...

JohnRock

Καλησπερίζω τους συνομιλητές.
Καταρχήν οι Μάγια είχαν 3 ημερολόγια και το μεγαλύτερο ημερολόγιο από τα 3 είναι αυτό που αναφέρεται για το 2012. Το μεσαίο (χρονικά) διαρκεί 360 μέρες.
Πολύ κοντά με το Γρηγοριανό (για το τρίτο δεν θυμάμαι την διάρκεια του ) Αυτό για όποιον θέλει να δει το περίφημο ημερολόγιο.

pixie

Συμφωνώ, εν μέρει, αλλά αυτό που εγώ έχω διαβάσει είναι πως οι Μάγιας άφησαν γύρω στα 20 ημερολόγια και σε ένα από αυτά - της Μεγάλης Μέτρησης - αναφέρεται και η 21/12/2012 ως η δύση μιας συμπαντικής μόλις ημέρας που ξεκίνησε στις 11η Αυγούστου 3114 π.Χ.  :!:  :razz:

Κι αυτή η ημέρα χαρακτηρίζεται ως πολύ σημαντική γιατί ευθυγραμμίζεται ο Ήλιος στο κέντρο του γαλαξία, γεγονός που συμβαίνει κάθε 26.000 γήϊνα χρόνια.

Κι επίσης, οι Μάγιας ποτέ δεν ανέφεραν ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου τη συγκεκριμένη ημερομηνία! Αντίθετα μιλούν για πνευματικές εμπειρίες και μετάβαση σε νέο τρόπο σκέψης και αντίληψης της ζωής...

342 Επισκέπτες, 1 Χρήστης