Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 572
  • Online ever: 2,373 (Αυγούστου 19, 2025, 02:18:11 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 519
  • Total: 519

Η Δύναμη Των Ευχών Και Του Λόγου

Ξεκίνησε από aiollus, Ιανουαρίου 09, 2006, 03:05:28 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

aiollus

Η Δύναμη Των Ευχών Και Του Λόγου

Δεν ειμαι καλα σημερα.
Δεν νιωθω καλά.
Να πας στο καλο.
Να εισαι καλά.
Καλο ταξιδι.
Χρόνια πολλά.
Καλη τυχη.
Καλο-η-α………………….

ΕΥΧΕΣ
ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

Λογια που τα εκφέρουμε με η διχως πιστη.
Λογια που εκστομιζουμε μηχανικα η συνειδητα.
Εν αρχη ην ο λογος.
Τι είναι ο λόγος?
Ποια δυναμη εκλύει μια ευχη μια κατάρα η ένα προσωπικο συμπερασμα που εκφερεται?

Ο λογος εχει την δυναμη να δημιουργει πραγματικότητα.
Εχει την ιδιότητα να ελκει από τον κόσμο των ιδεων και να δημιουργει ορατα αποτελέσματα.

Είναι απλο.
Κάθε λεξη μας κάθε φραση μας που επαναλαμβάνεται εχει υλικο αντικτυπο.
Το μυαλό μας αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει όλα οσα επαναλαμβανονται .
Και μάλιστα όλα οσα υποσυνειδητα απευχομαστε.
Όλα οσα φοβόμαστε τα έλκουμε με την σκεψη μας.
Όχι όμως μόνο αυτά.

Ελκουμε και όλα οσα επιθυμουμε.
Με ένα ορο.
Ότι όλα οσα επιθυμούμε εχουν σαν σκοπό και το γενικοτερο καλό.
Εάν εγω επιθυμω και φωναχτα επαναλαμβανω πως θελω να κερδισω το λόττο ισως ποτέ να μην το επιτυχω διοτι τα ελατηρια μου είναι ιδιοτελη και εγωιστικά.

Εάν όμως το ευχοταν η μητερα τερεζα το αποτελεσμα θα ητο διαφορετικό

Γιατι λέμε κουφια η ωρα?
Γιατι λέμε κουνησου από την θεση σου?
Γιατι κτυπάμε ξυλο?
Προληψεις.
Προληψεις?
Ναι αλλα μηπως είναι προληψεις που πηγαζουν από εμπειρια και βιωματα?

Οταν λέμε σε έναν ανθρωπο καλό ταξιδι η να εισαι καλά και το λέμε διχως πίστη υπαρχει ο κίνδυνος να συμβεί το αντίθετο από αυτό που ευχηθήκαμε.
Και μαλιστα το αντίθετο να εχει εμας αποδέκτες.

Τα ελευσινεια και τα καβείρια μυστηρια ηταν τελετουργιες με αγνωστες προεκτασεις.
Ο λόγος διαδραμάτιζε πολύ σπουδαίο ρόλο σε αυτά.

Η ελληνικη γλωσσα αποτελειτε από τρια επιπεδα.
Το ομιλών ,το σημαίνον ,και το κρύπτον.
Το τελευταίο είναι το πιο δυσκολο αλλα και το σημαντικότερο.
Εχει σχεση με την δονηση που ο λογος προκαλεί.

(εχω πει πως δεν με στεναχωρει που μερικοι με αντιμετωπιζουν ως αλαφροισκιωτο,εξαλλου εχω σκια το καλοκαιρι)

Κάθε αορατη οντοτητα εχει ταυτότητα.
Εχει όνομα.
Δεν αρκει να γνωριζω το ονομα της οντοτητος.
Το σημαντικο είναι να γνωριζω τον τροπο την ενταση την χροια τον τονο που απατειται για να το εκφέρω(το όνομα).

Οι μαυροι μάγοι γνωριζουν πολύ καλά την δύναμη του λόγου.
Υπάρχουν γυρω μας ανθρωποι που εάν γνωρίζαμε τις δυνάμεις τους θα τρομάζαμε.

Προσοχη σε αυτά που ευχόμαστε.

energizer

...διατηρωντας το δικαιωμα της διαφωνιας...μπορω να απεχω ,οχι απο την δημοσιευση της γνωμης μου, αλλα απο την παραδοχη των υπερφυσικων ή & μεταφυσικων ικανοτητων καποιων ανθρωπων  :!:
...& αρνουμενος των δυναμεων αυτων...αυτοματα αφαιρω & το "κρυπτον" των λογων-εργων τους...
 :wink:
 :salut:

sonia

aiollus ti pisteueis pws einai pio shmadiko , dynato , h kai epikyndhno???
to na peis kati? h to na to skefteis???

aiollus

Χμμμμ..... Σονια με εβαλες σε ενα μεγαλο δυλημα!!!Ειλήκρινα δεν ξερω να σου πω ποιο ειναι ποιο σημαντικο και επικηνδυνο!!!
Πιστευω οτι και τα δυο  αναλογα τον ανθρωπο ειναι το ιδιο σημαντικα!!
Βεβαια λενε οτι οτι δεν λεγεται δεν ισχυει αλλα δεν ξερω τι να σου πω!!!
Και κανοντας σκεψεις κακιες καποιος μπορει να σε επιρεασει !!Το κακο ματι που λενε!!Τι να πω δεν ξερω!!!
Εσυ τι λες??

Sophia

Πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε μέσα μας δυνάμεις πνευματικές που αγνοούμε. Δυνάμεις που η κοινή λογική μας απαγορεύει να τις δούμε γιατί είναι υπερφυσικές και άρα παράλογες σύμφωνα με την δική μας λογική.

Πόσοι από σας έχουν σκεφτεί κάτι και ξαφνικά το βλέπουν μπροστά τους?
Πόσοι έχετε κοιταξει κάποιον/α έντονα και έχει γυρίσει αυτομάτως να σας κοιτάξει?
Πόσοι έχετε δεί ασχημο όνειρο και βγήκε στην πραγματική σας ζωή?

Είμαστε σώμα+πνεύμα άρα η δύναμη του πνεύματός μας μπορεί να είναι εξίσου ισχυρή με τη δύναμη του σώματος μας αν την καλλιεργήσουμε!

Enia

Πολύ ωραίο θεματάκι...

Θα μείνω στο τελευταίο που είπε ο aiolus, να προσέχουμε τι ευχόμαστε...!
Το έχω σκεφτεί πολλές φορές αυτό... Εκεί που δεν το περιμένεις εκπληρόνονται οι ευχές... και τσουπ! πάντα κρύβουν και κάποια αναποδιά...  8)

Anonymous

δεν ξέρεις Enia αυτό που λένε ¨πρόσεξε τι εύχεσαι γιατί μπορεί να σου συμβεί¨??

και έχεις απόλυτο δίκιο ότι αυτό που ποθείς διακαώς μπορεί να κρύβει και κάτι που δεν θα σου αρέσει!

γενικά είμαι άνθρωπος που προσπαθώ (όσο μπορώ βέβαια) να αφήνω τα πράγματα να κυλάνε χωρίς να τα πολυπιέζω ακριβώς γιατί δεν ξέρω τι κρύβεται πίσω από αυτά που εύχομαι και επιθυμώ, αν η ζωή είναι να τα φέρει θα τα φέρει.

παρόλο που από τη φύση μου (ως αιγόκερως) είμαι αρκετά απαισιόδοξη και πολλές φορές φέρνω την συντέλεια του κόσμου χωρίς λόγο όσον αφορά εμένα - παρόλο που θα με χαρακτήριζα ιδιαίτερα τυχερό άνθρωπο -για τους άλλους, γι'αυτούς που νοιάζομαι και αγαπώ, δίνω πάντα θετικές και ειλικρινείς ευχές και σκέψεις που σχεδόν πάντα πιάνουν και μπορώ να πω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα γι'αυτό.

αλλά έχω γνωρίσει πολύ κακοπροαίρετους ανθρώπους που μπορούν και μονο με την σκέψη να βλάψουν και δεν καταλαβαίνω τον λόγο που το κάνουν, τι έχουν να κερδίσουν, πως θα οφεληθούν με την δυστυχία των άλλων, θα τονωθεί ο εγωισμός τους?

τι να πω?

μακριά από εμάς :wink:

fortune

Φιλε Aiollus,

Εν Αρχη ην ο Λογος.....ξεκινουν οι γραφες μας. Ειμαστε δημιουργηματα Του.Μην το ξεχναμε αυτο.

Ψυχη ,νους και σωμα.....Το σωμα...ως προιον της υλης υποκειται σε φθορα...Η ψυχη ομως;...Θα μπορουσε η ψυχη με τις Θεικες ιδιοτητες ,που εχει,αφου ειμαστε κατ εικονα και ομοιωση , να φθειρεται;….

Και αν γινοταν αυτο...τοτε ολο το οικοδομημα της πλασης θα κατερρεε, πραγμα ,που δεν ισχυει ,γιατι αν γινοταν αυτο ,δεν θα βλεπαμε τωρα ,ακριβως την ιδια Γη και την ιδια Ακροπολη ,που εβλεπε και ο Σωκρατης και ας εχουν περασει...2 500 χρονια απο τοτε....

Και θα κατερρεε και Ο Δημιουργος του οικοδομηματος ,που ομως ειναι Αθανατος, αφου ειναι Κυκλος  και ο Κυκλος ειναι Αθανατος ,αφου δεν εχει αρχη και τελος.

Αφου  λοιπον ειμαστε δημιουργηματα ενος Τελειου οντος, που Δημιουργησε το συμπαν και ολακερη την πλαση ,ειναι δυνατον να μην εχουμε κληρονομησει και εμεις καποια χαρακτηριστικα Tου;….

Η αθανασια της Ψυχης ,ειναι το ανωτερο δωρο ,που μας εδωσε.....

Μια αθανατη ψυχη εχει ολες τις δυνατοτητες....Και η πρωτιστη ειναι ο Λογος.....

Πραγματι...ας προσεχουμε τι λεμε,πως το λεμε και γιατι το λεμε...Ο λογος  μας ,οπως ειναι ικανος να δημιουργησει ,αλλο τοσο ειναι ικανος και να καταστρεψει.

Πρεπει παντα να σκεφτομαστε θετικα...και να ευχομαστε το καλυτερο για ολους και ολα.

fortune.

minoraki

γιατι θα πρεπει να προσεχουμε τι ευχομαστε????
οταν δινουμε σε καποιον μια ευχη ειναι παντοτε καλοπροαιρετη.....
διαφορετικα ειναι γλωσσοφαγιά-αναποδια-καταρα-αρνητικη σκεψη.....οποτε δεν εχει καμμια σχεση με ευχη/ες!
οι ευχες μας ξεπηδουν συνηθως μεσα απο την καρδια και την ψυχη μας.....οποτε ειναι παντοτε θετικες.....και τις λεμε αυθορμητα.....
ετσι τουλαχιστον πιστευω εγω και ετσι κανω!!!!!

Anonymous

minoraki να προσέχουμε τι ευχόμαστε για τον εαυτό μας όχι για τους άλλους!!!

πολλές φορές αυτά που ευχόμαστε και επιθυμούμε για εμάς ίσως να κρύβουν παγίδες! :wink:

minoraki

λες????
δεν το ειχα σκεφθει ετσι.....

black_velvet

τυχερή!

ή ξέρεις πάντα τι εύχεσαι ή είσαι πανέξυπνη!!! ;-)
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

sourtoyki

Ωπα.....μπατεραιζερ και εσυ εδω; ζεις ακομα ρε δυσκοιλιε;;;;;

katinaki

[quote user="Sole" post="94129"]δεν ξέρεις Enia αυτό που λένε ¨πρόσεξε τι εύχεσαι γιατί μπορεί να σου συμβεί¨??

ΝΑΙ ΞΕΡΩ! ΚΙ ΑΣ ΜΗ ΜΕ ΛΕΝΕ ΕΝΙΑ....

και έχεις απόλυτο δίκιο ότι αυτό που ποθείς διακαώς μπορεί να κρύβει και κάτι που δεν θα σου αρέσει!

ΔΙΑΦΩΝΩ ]ΔΙΑΦΩΝΩ κ πάλι. Άμα τ' αφήνουμε όλα στην τύχη τους και δεν κάνουμε τίποτα, το πιθανότερο είναι να μην πετύχουμε και τίποτα ποτέ!  ;-)  [/b]

..... ]

tink

[quote user="fortune" post="94248"]Φιλε Aiollus,

Ειμαστε δημιουργηματα Του.[/quote]

Άλλο πάλι και τούτο.. Είμαστε δημιουργήματα του. Ποιος είναι αυτός ο τελείας? Καινούριο ανεκδοτάκι? Και τέλος πάντων, ήθελα να απαντήσω σοβαρά (σοβαρά τώρα...) αλλά μετά απο το " όλοι μας έχουμε μέσα μας δυνάμεις πνευματικές που αγνοούμε. Δυνάμεις που η κοινή λογική μας απαγορεύει να τις δούμε γιατί είναι υπερφυσικές και άρα παράλογες σύμφωνα με την δική μας λογική" σηκώνω χέρια ψηλά, όπως η επιστήμη, που άσε, δεν μπαίνω στον κόπο, ούτε που θα την έχει κανείς ακουστά.

ρε τον τελεία...

519 Επισκέπτες, 0 Χρήστες