Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 951
  • Online ever: 2,916 (Αυγούστου 28, 2025, 08:58:01 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

Ο ρομαντισμός του διαδικτίου!!!!

Ξεκίνησε από aiollus, Ιανουαρίου 14, 2006, 09:44:53 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

aiollus

Ο ρομαντισμός του διαδικτίου - Γράμμα απάντηση για διαδικτιακή ερωτική πρόσκληση

Ποιος είναι αυτός που ξέρει καλύτερα τι σημαίνει έρωτας; Να'ρθει να μας το πει!

Στην μεταμοντέρνα κοινωνία που ζούμε μάθαμε να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα, μάθαμε να αποδεχόμαστε τον άλλο έτσι όπως είναι, μάθαμε να δίνουμε το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και στην ελευθερία του ατόμου! Καλά όλα αυτά! Μάθαμε όμως να χρησιμοποιούμε αυτά τα 'όπλα' ελευθερίας για την αναζήτηση της ευτυχίας;

Θύματα του εύκολου και του πεζού, τώρα ο φόβος βασιλεύει παντού! Τώρα είναι που οι προκλήσεις γίνονται με γνώμονα το εύκολο, ευκαιριακό 'ξεχαρμάνιασμα' των ψυχώσεων! Και η ανάγκη για ΑΠΟΛΥΤΗ αληθινή επικοινωνία έρχεται σε κάποιους λίγους, παλιούς για την εποχή τους ρομαντικούς, ή καλύτερα αντιδραστικούς του τωρινού κοινωνικού κατεστημένου!

Όταν γράφω στο διαδίκτιο, δεν είμαι εγώ; Δεν είναι η σκέψη μου; Δεν είναι η φαντασία μου; Δεν είναι ο πόθος μου; Δεν είναι ο έρωτάς μου; Δεν είμαι ελεύθερος να 'διακινήσω' τις ιδέες μου; Δεν μπορώ να εκφράσω τη 'μουσική' που έχω μέσα μου; Δεν μπορώ να στείλω μουσικούλες στην αγαπημένη μου; Δεν μπορώ να τις στείλω όμορφα λουλουδάκια και γλυκά λογάκια στα γενέθλιά της; Γιατί λοιπόν αυτό το μένος ενάντια σε ένα σύγχρονο 'όπλο' έκφρασης;

Ή μήπως είναι όλα εύκολα; Σε μια κοινωνία με προκαταλήψεις, όταν στους 10 άνδρες μια γυναίκα παρουσιάζεται (κι αυτή συνήθως χωρίς ξεκάθαρες επιδιώξεις), πως μπορεί ένας άνδρας να φλερτάρει; Να πει σε μια κοπέλα: Σε πάω, σε γουστάρω, μ'αρέσεις, σε νιώθω, σε θέλω, χωρίς να παρεξηγηθεί ή αγνοηθεί μέσα στο χωνευτήρι των ανδρικών μαζών; Δεν υπάρχει ο φόβος της απόρριψης; Δεν είναι το ίδιο επώδυνο όπως σε μια προσωπική, ανοιχτή επαφή; Δεν υπάρχει ρίσκο; Δεν υπάρχει εμπαιγμός και ψέμμα; Δεν υπάρχει, οργή, αγανάκτηση, πόνος, θλίψη, αγάπη, τρυφερότητα, γλύκα, αγωνία, σασπένς; Δεν υπάρχει συναίσθημα πίσω απ'το πληκτρολόγιο; Δεν υπάρχει έρωτας;

Μα ναι! Ο έρωτας θέλει το ΣΩΜΑ! Φυσικά και το θέλει! Εγώ βέβαια νόμιζα ότι το 'μηχανιστικό' του κορμιού μας το λέμε: ΣΕΞ και ότι ο ΕΡΩΤΑΣ έχει και κάτι ακόμα! Έχει την ΙΔΕΑ! Έχει το ΠΝΕΥΜΑ, έχει την ΨΥΧΗ! Μήπως ο έρωτας μας δείχνει αυτό που τόσοι λαοί πιστεύουν χρόνια και χρόνια; Ότι.... ΨΥΧΗ και ΣΩΜΑ γίνονται ΕΝΑ; Αυτός είναι ίσως ο εξιδανικευμένος, ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ έρωτας, μια ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΑΘΕΡΗ αλήθεια σε ένα κινούμενο και διαρκώς εξελισσόμενο σύμπαν! Ίσως... για τους πρακτικούς, 'ΝΑΙ' για τους ρομαντικούς!

Γιατί πρέπει να απορρίψω το 'διαδικτιακό' ερωτικό παιχνίδισμα; Δεν μπορώ να έχω την ΙΔΕΑ και ένα κομμάτι της αλήθειας μου; Δεν μπορώ να έχω το μισό κομμάτι του έρωτα; Δεν μπορώ να στείλω πολλές-πολλές φωτογραφίες στην αγαπημένη μου, να της πω πολλά-πολλά λογάκια, να παλέψω πολύ-πολύ για να την κατακτήσω;

Και αν τα καταφέρω τι θα κερδίσω; Μόνο το ΣΩΜΑ της, όταν επιτέλους θα τη συναντήσω κάποια στιγμή; Αυτό μόνο; Τι άλλο θα έχω καταφέρει μετά απ'αυτή τη μάχη κατανόησης, συναισθήματος, ενδοσκόπησης, ψαξίματος, ποίησης, ρομαντισμού, μουσικής, πόθου, αγωνίας;

Ίσως....την ΙΔΕΑ του ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΕΡΩΤΑ!!!!!!!!!!!!!!

black_velvet

Παράθεση από: "aiollus"Ο ρομαντισμός του διαδικτίου - Γράμμα απάντηση για διαδικτιακή ερωτική πρόσκληση

....
Μα ναι! Ο έρωτας θέλει το ΣΩΜΑ! Φυσικά και το θέλει! Εγώ βέβαια νόμιζα ότι το 'μηχανιστικό' του κορμιού μας το λέμε: ΣΕΞ και ότι ο ΕΡΩΤΑΣ έχει και κάτι ακόμα! Έχει την ΙΔΕΑ! Έχει το ΠΝΕΥΜΑ, έχει την ΨΥΧΗ! Μήπως ο έρωτας μας δείχνει αυτό που τόσοι λαοί πιστεύουν χρόνια και χρόνια; Ότι.... ΨΥΧΗ και ΣΩΜΑ γίνονται ΕΝΑ; Αυτός είναι ίσως ο εξιδανικευμένος, ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ έρωτας, μια ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΑΘΕΡΗ αλήθεια σε ένα κινούμενο και διαρκώς εξελισσόμενο σύμπαν! Ίσως... για τους πρακτικούς, 'ΝΑΙ' για τους ρομαντικούς!
....

Αγαπητέ Αίολε, μένω άφωνη!

Μου επιτρέπεις να προσυπογράψω τα παραπάνω...
Κ.
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Nikos28

Η εποχή μας είναι, πράγματι, μια εποχή ευκολίας, αφθονίας και ταχύτητας. Μπορούμε σε λιγότερο απο 1 ημερολογιακή ημέρα να ταξιδέψουμε στο άλλο άκρο της γης, να επικοινωνήσουμε με κάποιον που μένει εκεί σε κλάσματα του δευτερολέπτου, να βρίσκουμε πληροφορίες για τις οποίες άλλοτε θα χρειαζόμασταν μήνες αναζήτησης... φθάσαμε στο σημείο να τρώμε κάθε μέρα κρέας, να αρρωσταίνουμε όχι απο την πείνα αλλά απο την υπερφαγία, να χάσουμε εκείνη την πάλαι ποτέ καθημερινή επαφή με το θάνατο...

Γιατί δεν είμαστε πιο ευχαριστημένοι απο τη ζωή μας απ' ότι οι άνθρωποι των περασμένων εποχών;

Μάλλον γιατί είμαστε ανίκανοι να σηκώσουμε το τεράστιο φορτίο της ελευθερίας που μας δόθηκε. Και γιατί μάθαμε να τα βρίσκουμε όλα έτοιμα- με άμεση συνέπεια να σκοτώσουμε εκείνη την αρχέγονη αίσθηση μυστηρίου που γονιμοποιούσε ανέκαθεν τη ζωή μας... σήμερα τα είδαμε και τ' ακούσαμε όλα, το καθετι απο λίγο. Η γνώση, που άλλοτε ήταν το αποτέλεσμα μιας αργής διαδικασίας μύησης, μετατράπηκε σε μια άκοπα και  ταχύτατα αποκτούμενη πληροφορία.
Και ο έρωτας δε θα μπορούσε να εξαιρεθεί απο αυτό το καλειδοσκοπικό deja vue που μας στοιχειώνει... ίσως γιατί μάθαμε απο μικροί, απο πολύ μικροί, ότι στον κόσμο αυτό δε μας φέρνει πια ο πελαργός αλλά ένα μικροσκοπικό κύτταρο, που προκύπτει απο ένα ωάριο και ένα σπερματοζωάριο, που προκύπτουν απο μια πράξη που λέγεται σεξ, που προκύπτει απο δύο ανθρώπους που μπορεί και να μην αγαπήθηκαν ποτέ αλλά πάντως σίγουρα κάποτε συναντήθηκαν και συνερεύθηκαν... τυχαία.  

Οι πελαργοί ακολούθησαν τη μοίρα των τεράτων, που κάποτε ελλόχευαν σε δυσπρόσιτες λίμνες και απύθμενους ωκεανούς. Δεν υπάρχουν πια. Εμείς τους σκοτώσαμε.
Και τώρα, απλώς αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες του φόνου τους.

Evitaki

υπαρχει ρομαντισμος στο διαδικτυο?????????????????

Nikos28

Όσο υπάρχει εκεί έξω άλλο τόσο υπάρχει κι εδώ μέσα...

Evitaki

Παράθεση από: "Nikos28"Όσο υπάρχει εκεί έξω άλλο τόσο υπάρχει κι εδώ μέσα...

ψαξε ψαξε ψαξε.....
κατι τετοιο

Nikos28

Εγώ μιλάω με βάση τις εμπειρίες μου. Και ξέρω ότι οι άνθρωποι του διαδικτύου είναι όπως ακριβώς και οι άνθρωποι έξω: Άλλοι είναι δήθεν, άλλοι όχι. Άλλοι είναι ψώνια, άλλοι όχι. Άλλοι είναι κατασταλαγμένοι, άλλοι όχι. Κλπ κλπ
Κατά τ' άλλα, δεν ψάχνω τίποτα. Το αφήνω να με ψάξει αυτό...  :wink:

kuria

Παράθεση από: "Nikos28"Εγώ μιλάω με βάση τις εμπειρίες μου. Και ξέρω ότι οι άνθρωποι του διαδικτύου είναι όπως ακριβώς και οι άνθρωποι έξω: Άλλοι είναι δήθεν, άλλοι όχι. Άλλοι είναι ψώνια, άλλοι όχι. Άλλοι είναι κατασταλαγμένοι, άλλοι όχι. Κλπ κλπ
Κατά τ' άλλα, δεν ψάχνω τίποτα. Το αφήνω να με ψάξει αυτό...  :wink:
:arrow: κι οπως πολυ σωστα λεω κι εγω η kuria]
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

Nikos28

γιατι να ψαξω; αν ειναι θα ρθει μονο του να πεσει μπροστα στα ποδια μου...   :wink: [/quote][/quote]

Έτσι είναι...
Τρόπο θέλει, όχι κόπο.  :wink:

Evitaki

Παράθεση από: "Nikos28"γιατι να ψαξω; αν ειναι θα ρθει μονο του να πεσει μπροστα στα ποδια μου...   :wink:
[/quote]

Έτσι είναι...
Τρόπο θέλει, όχι κόπο.  :wink:[/quote]

μερικες φορες περναει δεν το περνουμε χαμπαρι κ προσπερναει
κ οταν το καταλαβαινουμε ειναι λιγο αργα

Nikos28

μερικες φορες περναει δεν το περνουμε χαμπαρι κ προσπερναει
κ οταν το καταλαβαινουμε ειναι λιγο αργα[/quote]

Αν αξίζει αυτό που πέρασε, θα ξαναπεράσει.
Αν δεν αξίζει, δε θα ξαναπεράσει ποτέ!  :wink:

Sophia

O erwtas einai eggefaliki ennoia. To mualo texnes katergazetai pou leei kai mia sofi paroimia! To pnevma mas einai ekeino pou energopoiei tin kardia mas na afethei stin agkalia tou mikrou fterwtou aggelou! To swma erxetai na oloklirwsei to megaleio autoy tou sunaisthimatos! Apo ti stigmi loipon pou gia na gennithei kai na anthisei enas erwtas thelei pneuma kai kardia epomenws mporei na ton anakalalupsei kapoios kai sto diaduktio!

papi

ρομαντισμος;τι ειναι τουτο στην σημερον ημερα; :roll: Υπαρχει ο ρομαντισμος ανοιγοντας τα ποδια απο την πρωτη μερα...

Nikos28

Βρε Βασίλη, σόρι δηλαδή κιόλας, αλλά που το είδες ότι ανοίγουν τα πόδια απο την πρώτη μέρα;  :?:  :?:  :?:
Όχι ότι με χαλάει, αλλά εμένα ποτέ δε μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο- όσο και να άρεσα σε μια γυναίκα...
 :roll:

papi

ερε Νικολα σε πια εποχη ζεις καλε μου φιλε? :roll: Τυνχανει(σωστα το εγραψα?)να ειμαι ωραιος αντρας (ετσι λενε  :roll: )..απο εκει και επειτα καταλαβαινεις. :evil:

899 Επισκέπτες, 1 Χρήστης