Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 533
  • Total: 534
  • Leon

Προκλητικό Vs Πρόστυχο

Ξεκίνησε από Bijoux, Ιανουαρίου 22, 2006, 08:32:54 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Bijoux

Πότε το προκλητικό γίνεται πρόστυχο..;

πχ πόσο προκλητική είναι η μίνι φουστίτσα όταν φαίνεται το εσώρουχο
ή μη ύπαρξη του και πότε γίνεται πρόστυχο αυτό

Enia

σίγουρα είναι θέμα ανθρώπου και κουλτούρας...

ήμουν στο λεωφορείο στο λονδίνο με την πρώην συγκάτοικό μου - η οποία είναι μουσουλμάνα. Είχαν σκάσει τα χείλη μου και έβγαλα να βάλω liposan. Και μου λέει το απίστευτο: πρόσεχε, γιατί μπορεί κάποιους αυτό να τους διεγείρει!
πόσο προκλητικό μπορεί να είναι να βάζει μια γυναίκα βούτυρο κακάο στα χείλη της!?  :lol:

δεν νομίζω πως μπορούμε να ορίσουμε τέτοιες έννοιες, ούτε υπάρχει σωστό και λάθος...

l Y k O s

Enia,
θα συμφωνησω μαζι σου .
Όλα έχουν σχέση με το πόσο πρόστυχος είναι κάποιος στο μυαλό του . Το παράδειγμα βέβαια της bijoux ήταν πολύ χτυπητό πιστεύω ( μινι φούστα χωρίς εσώρουχο = σκίσε με να αλλάξω ράφτη , πάρε με ναυτάκι μου και χτύπα με στον βράχο κλπ ).
Που να είναι αυτά τα κορίτσια αραγες?????????

Argiro

Εγώ θα έλεγα πως υπάρχει ορισμός του πρόστυχου. Φανταστείτε κάποια τύπισσα ύψους 1,65 και 85 κιλά, πλούσια τα ελέη δηλαδή, να φοράει μίνι φουστίτσα χρώματος λαχανί, πορτοκαλί μπλουζάκι που φαίνεται ο αφαλός της και μαύρο δικτυωτό καλτσόν, να φοράει κατακόκκινο κραγιόν, τα μάτια της να είναι βαμμένα μπλε, να κάθεται στο σκαλοπάτι κάποιας πολυκατοικίας με μισάνοιχτα τα πόδια ώστε να φαίνεται το στριγκάκι της και να καπνίζει αρειμανίως... Τι είναι κατά τη γνώμη σας, προκλητική ή πρόστυχη;

l Y k O s

Αν είναι π........α μάλλον προσπαθεί να πείσει πως είναι προκλητική . Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως δεν είναι πρόστυχη . Οδεύουμε σε λάθος δρόμο πιστεύω . Η προστυχιά δεν νομίζω πως έχει σχέση με την εμφάνιση . Θα συσκεφθώ με τον εαυτό μου και θα επανέλθω .,

Argiro

Προσπαθώ να πω πως πρόστυχο είναι οτιδήποτε το αντιαισθητικό. Γιατί μη μου πεις πως δεν είναι αντιαισθητικό αυτό το θέαμα που περιέγραψα;

apol

ολα εξαρτωνται απο την ποιοτητα του ατομου .....
το ιδιο πραγμα που μπορει να  κανει καποιος/α και να φαινεται προστυχο σε ενα αλλο ατομο μπορει μπορει να μη φαινεται ουτε καν ως προκλητικο...

naiada05

η προστυχια μπορει να καλυφθει πισω και κατω απο αυστηρα ταγιερ και ακριβοπληρωμενα σοβαρα κουστουμια και να κοροιδευει και να παιδευει κοσμο κι κοσμακη ...............
η προστυχια μπορει να καλυπτει παλι ατομα που δεν τα χουν βρει με την ζωη,τον εαυτο τους ,την οικογενεια τους και να καλυπτουν πισω απο χτυπητα ρουχα βαρια βαψιματα και χυδαιο λεξιλογιο ενα πληγωμενο κι εντρομο ατομο που περιμενει ισως καποιο χερι να σπασει το προσωπειο που φορουν κι να αποκαλυφθει η πραγματικοτητα
η κατα πεποιθηση κι τροπος ζωης προστυχια ειτε σε αντρα ειτε σε γυναικα ειναι το εεεεεε εδω ειμαι κανω οτι δεν μπορεις να κανεις το φωναζουν με ολη την δυναμη τους που νομιζουν πως εχουν κι η προκλητικοτητα της συμπεριφορας τους αποδεικνυει καθε φορα την αδυναμια τους να πορευθουν στο ρευμα της ζωης

η  γυναικεια προκλητικοτητα δεν εχει ουδεμια συγγενεια με την προστυχια για μενα.................
η αντρικη προκλητικοτητα (ρε αν εισαι αντρας ελα να καθαρισουμε)απορρεει απο τα αρχεγονα κι ζωωδη ενστικα της επικρατησης τους στο κοπαδι κι ουδεμια σχεση με την προστυχια (απλη σπογγωδης αντρικη εγκεφαλιτιδα)..........

αντιαισθητικη ειναι κι η γειτονισσα μου με το μουστακι κι τις κρεατοελιες της αλλα σιγουρα δεν ειναι προστυχη.....
οτι αντιαισθητικο κι ακαλαισθητο κι κραυγαλεο οχι δεν ειναι προστυχο.............

απτααααααααααααααά

Bijoux

Παράθεση από: "Argiro"Εγώ θα έλεγα πως υπάρχει ορισμός του πρόστυχου. Φανταστείτε κάποια τύπισσα ύψους 1,65 και 85 κιλά, πλούσια τα ελέη δηλαδή, να φοράει μίνι φουστίτσα χρώματος λαχανί, πορτοκαλί μπλουζάκι που φαίνεται ο αφαλός της και μαύρο δικτυωτό καλτσόν, να φοράει κατακόκκινο κραγιόν, τα μάτια της να είναι βαμμένα μπλε, να κάθεται στο σκαλοπάτι κάποιας πολυκατοικίας με μισάνοιχτα τα πόδια ώστε να φαίνεται το στριγκάκι της και να καπνίζει αρειμανίως... Τι είναι κατά τη γνώμη σας, προκλητική ή πρόστυχη;

χαχαχαχαχαχα
ούτε το να ούτε το άλλο
θα έλεγα είναι κιτς :P

Bijoux

Παράθεση από: "l Y k O s"Enia,
θα συμφωνησω μαζι σου .
Όλα έχουν σχέση με το πόσο πρόστυχος είναι κάποιος στο μυαλό του . Το παράδειγμα βέβαια της bijoux ήταν πολύ χτυπητό πιστεύω ( μινι φούστα χωρίς εσώρουχο = σκίσε με να αλλάξω ράφτη , πάρε με ναυτάκι μου και χτύπα με στον βράχο κλπ ).
Που να είναι αυτά τα κορίτσια αραγες?????????

μην μου πεις ότι δεν συνάντησες τέτοια κορίτσια
το καλοκαιράκι βέβαια είναι πιο πολλά!!!
Δηλ αν εγώ λύκε έχω πρόστυχο μυαλό
και κελεμπία να φοράει ο άλλος, πάλι κάτι θα βρω να του καταλογίσω;

αν δεν σου άρεσε το πχ
να πω άλλο
καυτό σορτς που να φαίνονται τα ποπομάγουλα 8)

Bijoux

ένια δεν θα θέλα να σταθούμε σε διαφορετικές κουλτούρες
τρόπους ζωής ή πως έχουν μεγαλώσει διάφοροι..

Βάζεις μίνι φούστα
προκαλείς να φανεί το εσώρουχο σου
αυτό είναι προκλητικό ή πρόστυχο;

σου την πέφτει ένας γιατί σε είδε πρόστυχη πχ

κι όμως εσύ έχεις δικαίωμα να ντυθείς όπως θες

τι γίνετε;

Argiro

Νομίζω πως δεν ξέρετε απόλυτα την σημασία της λέξης "πρόστυχο". Πρόστυχο σημαίνει φτηνό με μια πολύ πλατιά έννοια, η οποία δεν αναφέρεται στο χρήμα γι αυτό και δεν χρησιμοποιούμε τη λέξη φτηνό. Πρόστυχο λέμε και ένα φτηνό ύφασμα, για παράδειγμα, το οποίο έχει φτηνή τιμή λόγω πολύ χαμηλής ποιότητας. Στην πραγματικότητα η λέξη δεν έχει αποκλειστικά την περιορισμένη έννοια με την οποία τη χρησιμοποιούμε σήμερα, σημαίνει φτήνεια με την ποιοτική έννοια. Και το κιτς πρόστυχο είναι και το ακαλαίσθητο και το χυδαίο και το κραυγαλέο. Και πάντα η λέξη χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που δεν είναι κάτι από τη φύση του έτσι, αλλά από δική μας παρέμβαση. Δεν θα πούμε πρόστυχη π.χ. την κρεατοελιά, αλλά όλα εκείνα που εμείς δημιουργούμε από πρόστυχη (φτηνή) αντίληψη.

Argiro

Το παράδειγμα που ανέφερα πιο πάνω, της τύπισσας, είναι από τα πιο ακραία πρόστυχα, γιατί είναι και ακαλαίσθητο και κραυγαλέο και χυδαίο.

black_velvet

Παράθεση από: "Bijoux"...
Δηλ αν εγώ λύκε έχω πρόστυχο μυαλό
και κελεμπία να φοράει ο άλλος, πάλι κάτι θα βρω να του καταλογίσω;

Ναι bijoux! Θα βρείς κάτι!

Όχι απαραίτητα να του καταλογίσεις! Μπορεί απλά να βρεις κάτι που θα σε προκαλέσει.
Ένας φίλος μου έλεγε κάποτε ότι θεωρεί τη μακριά φούστα πολύ περισσότερο προκλητική από την κοντή. Διότι η κοντή του "τα δίνει όλα στο πιάτο", προδίδει τα πάντα, δεν κρύβει τίποτε...
Αντίθετα, η μακριά φούστα του εξάπτει τη φαντασία! Τον κάνει να αναρωτηθεί... Τον ωθεί να αναζητήσει... να ψάξει... να μάθει... δεν ξέρει ακόμη... τον προκαλεί!!!

Δεν υπάρχει, λοιπόν, ορισμός του προκλητικού. Ούτε του πρόστυχου ή/και χυδαίου.
Όπως πολύ σωστά είπαν κι οι προλαλήσαντες (ή καλύτερα, οι προ...γράψαντες ;-) ), όλα είναι μέσα στο μυαλό του καθενός μας.

Και, τελικά, όλα είναι σ χ ε τ ι κ ά . . . . .

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Enia

Νομίζω πως τα έχουμε μπλέξει λίγο...
Οι έννοιες 'προκλητικό' και 'πρόστυχο' δεν είναι αντίθετες, σωστά? Δεν αποκλείει η μία την άλλη... Επομένως δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα δυο με βεβαιότητα... Μπορεί κάτι να είναι ΚΑΙ προκλητικό ΚΑΙ πρόστυχο...!
Το να την πέσει κάποιος σε κάποια που δείχνει πρόστυχη, μου κάνει λίγο kinky, και περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...
Το να την πέσει όμως σε μια που είναι προκλητική είναι αναμενόμενο, έως σίγουρο!

Παράθεση από: "Bijoux"Βάζεις μίνι φούστα
προκαλείς να φανεί το εσώρουχο σου
αυτό είναι προκλητικό ή πρόστυχο;

σου την πέφτει ένας γιατί σε είδε πρόστυχη πχ

κι όμως εσύ έχεις δικαίωμα να ντυθείς όπως θες

η μίνι φούστα (και το καυτό σορτς που λες μετά) πιστεύω πως για την πλειοψηφεία θεωρούνται προκλητικά (με εξαίρεση τον γνωστό της αργυρώς :P). Δεν είναι όμως μόνο το τι φοράει κανείς, αλλά και το πως το φοράει. Η προκλητικότητα (όπως και η προστυχιά) είναι επίσης στον τρόπο που κινούμαστε, που μιλάμε, που στεκόμαστε...

οπότε ναι, έχεις δικαίωμα να ντυθείς όπως θέλεις, αλλά αν με τον τρόπο σου προκαλείς δεν φταίει ο άλλος να σου την πέσει...

533 Επισκέπτες, 1 Χρήστης