Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 244
  • Total: 244

τι σημαίνει η λέξη έλληνας για τον καθένα σας;

Ξεκίνησε από Bijoux, Φεβρουαρίου 06, 2006, 08:30:08 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

energizer

:oops:
...μελανι...& χαρτι (ανακυκλωσιμο!).
 :twisted:
...ασφαλη πραματα...
 :wink:

tristana

"Ασφαλή" είπες αθώο, οικολογικό μου παιδί;  ]

energizer

..δεν αντιλαμβανομαι τον συσχετισμο των οποιων αποψεων μας ως ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ.
 :evil:
...εχεις την αποψη σου , θεμιτο & εχω την δικη μου (θεμιτοτερο!).
 :twisted:
...ουτε θα θεσουμε διαχωριστικη γραμμη (πρασινη ή μαυρη , σινικο ή βερολινεζικο τειχος!) για να δηλωσουμε τ΄αυτονοητα...
...εχεις συμφωνησει μαζι ΜΟΥ...& ομοιως εχω ταυτιστει με παραθεσεις ΣΟΥ.
 8)
...οι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ χαρακτηρισμοι ΠΡΕΠΕΙ (θεωρω!) ν΄αποφευγονται...
 :shock:
..οσο για τα "σανσκριτικα" μου εχεις βελτιωθει πολυ & η γλωσσομαθεια ΠΟΤΕ δεν ζημιωσε κανεναν...
...οπως προπονουμαι & εγω στις δικες "συντμησεις" & παρενθετες αλλοεθνεις αναφορες (γερμανικα δεν σκαμπαζω ομως!).

:bowdown:

black_velvet

Συγχωρήστε μου το επιφώνημα αλλά.....

[size=24]ΟΥΑΟΥ!!![/size]

Μένω έως και άναυδη!

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

vasilis

«Απαιτείται ένα πάρα πολύ υψηλό επίπεδο καλλιέργειας για να συνειδητοποιήσεις τι σημαίνει να είσαι Έλληνας.

Θα μου πείτε: η αγράμματη γριά που έφτιαχνε εκείνα τα απαράμιλλα κεντήματα στην τουρκοκρατία, που σήμερα τα βάζουμε στο Μουσείο, δεν είχε τέτοιες συνειδητοποιήσεις. Ναι, αλλά αυτός ο τύπος ανθρώπου, φοβάμαι ότι τελικά έχει χαθεί. Μην ξεχνάτε ότι ζούμε στην εποχή‚ μετά την τηλεόρασηʼ...

Σήμερα για να είσαι Έλληνας πρέπει να παλέψεις ...για να είσαι Έλληνας.

Πρέπει να δουλέψεις για να συνειδητοποιήσεις τι θα πει να είσαι Έλληνας. Και τελικά αυτό που θα σε κάνει Έλληνα δεν είναι μόνο η γνώση του τι θα μάθεις για την ελληνική παράδοση. Είναι η χαρά μιας εύρεσης. Είναι αντίστοιχη χαρά ενός έρωτα. Όταν ανακαλύψεις τι δυνατότητες έχει η παράδοσή σου, τότε πράγματι είσαι ένας ερωτευμένος... και τότε είσαι Έλληνας!»

black_velvet

Εισαγωγικά βλέπω.... Η πηγή; ποια είναι; από πού είναι το παραπάνω κείμενο; [albumimg]10659[/albumimg]

ma.th.

"Η Ελλάδα είναι η απάντηση σε όλα" είχε πει ο Γάλλος ποιητής Rene Char!
Ο Shelley έγραφε:" Είμαστε όλοι Έλληνες! Οι νόμοι μας, η λογοτεχνία μας ,οι τέχνες μας, οι σκέψεις μας έχουν ρίζα τους την Ελλάδα"

Για μένα  Ελλάδα σημαινει  ΦΩΣ! Ήλιος, Θαλασσα, Σκέψη ,Φιλοσοφία ,Ιδανικά,Ιστορία ...
Φυσικά Ελλάδα σημαίνει διχόνοια, αυτοκαταστροφή,ιδιοτέλεια , αρχομανία και πολλές φορές προδοσία...
Είναι αλλόκοτη η Ελλάδα. Δεν την κατανοείς...Είναι σαν να γίνεται αιωνες τωρα  μια αέναη πάλη μεταξύ καλού και κακού. Με 2 λόγια, η Ελλάδα είναι απρόβλεπτη!
Επίσης όμως η Ελλάδα είναι η γεννέτειρά μου ,είναι η ζωή μου εδώ,έτσι την έμαθα κ εμαθα κιόλας να μ'αρέσει γιατί αν ψάξει κανείς ενδελεχώς την Ιστορία της τα ίδια με το τώρα θα βρει και τότε...Τα πρόσωπα αλλάζουν ,τα ονόματα και ενίοτε οι θεσμοί... οπότε δε μπορώ να μην την αγαπώ με όλα τα τρωτά της!

patos

to "ellinas" pera apo ton aplo prosdiorismo topou genishs h kai katagwghs mporei na simainei kai alla polla .... opws px:anthrwpos autareskos ,anthrwpos pou nomizei oti katexei thn alitheia alla exei maura mesanyxta,anthrwpos pou tou aresei na milaei gia ton euato tou,anthrwpos pou ekneurizete me ti diaforetikh apopsh,anthrwpos pou xrisomopiei kathe meso gia na apodiskei oti h ratsa tu einai anwterh,anthrwpos pou prospathei na apodiskei oti h xwra tou einai anwterh,anthrwpos pou prospathei na apodiksei oti oti o nomos ston opoio zei einai o kalyteros,anthrwpos pou propsathei na apodiksei oti h polh sthn opoia zei einai h kalyterh,anthrwpos pou prospathei na apodiksei oti h synikia pou zei einai h kalyterh,anthrwpos pou prospathei na apodiksei oti h odos pou  zei einai h kalyterh,anthrwpos pou prospathei na apodiksei oti to spiti tu einai kalytero,anthrwpos pou prospathei na apodiksei oti o idios einai kalyteros... se ola,anthrwpos egwisths,anthrwpos pou thelei maniodos na einai prwtos se ola alla sta perissotera einai teleutaios,anthrwpos pou vrazei sto zumi tu.

Nemesis

Μέσα στα τόσα άσχημα, ο Έλληνας και έχει και τα πολύ καλά του χαρακτηριστικά, και επειδή συνήθως (όχι πάντα χιχιχι) είμαι αισιόδοξο άτομο:

Οι φίλοι: Θα σου πούνε «γεια»
 Οι Ελληνες φίλοι: Θα σου κάνουν μια μεγάλη αγκαλιά και ένα δυνατό φιλί.

Οι φίλοι: Αποκαλούν τους γονείς σου «κύριε» και «κυρία».
 Οι Ελληνες φίλοι: Αποκαλούν τους γονείς σου «θείε» και «θεία»!

Οι φίλοι: Δεν σ' έχουν δει ποτέ να κλαις.
 Οι Ελληνες φίλοι: Κλαίνε μαζί σου.

Οι φίλοι: Τρώνε στο τραπέζι σου και φεύγουν
 Οι Ελληνες φίλοι: Ξοδεύουν ώρες τρώγοντας, μιλώντας, γελώντας και απλά
 κάνοντας παρέα.

Οι φίλοι: Δανείζονται δικά σου πράγματα για λίγες μέρες και σου τα
 επιστρέφουν.
 Οι Ελληνες φίλοι: Κρατούν τα δανεικά πράγματα μέχρι να ξεχάσεις ότι
 είναι δικά σου!

Οι φίλοι: Γνωρίζουν αρκετά πράγματα για σένα.
 Οι Ελληνες φίλοι: Μπορούν να γράψουν βιβλίο για σένα με πολλές λεπτομέρειες.

Οι φίλοι: Σε παρατάνε, αν αυτό κάνει και ο πολύς κόσμος.
 Οι Ελληνες φίλοι: Εχουν χεσμένο τον κόσμο και είναι μαζί σου.

Οι φίλοι: Χτυπούν την πόρτα σου ή παίρνουν τηλέφωνο όταν θέλουν να σ'
 επισκεφτούν.
 Οι Ελληνες φίλοι: Μπαίνουν μέσα και φωνάζουν «Ηρθα!»

Οι φίλοι: Είναι για λίγο...
 Οι Ελληνες φίλοι: Είναι για μια ζωή!

Οι φίλοι: Θα αγνοήσουν αυτό το κείμενο.
 Οι Ελληνες φίλοι: Θα το προωθήσουν στους φίλους τους. (στάνταρ!!!!)

Ελπίζω να μην είναι έξω από το θέμα  :oops:

tristana

Νέμεσις, τέλειο!!! (Κάτσε να το προωθήσω  ]

black_velvet

Παράθεση από: "Nemesis"...

Ελπίζω να μην είναι έξω από το θέμα  :oops:

Πιο μέσα όμως δεν θα μπορούσε να είναι!!!

"Έφυγε" ήδη!  ]

Nemesis

Καλημέρα:)

Και μένα μου το έστειλαν και εγώ το προώθησα χιχιχι
Χαίρομαι που σας άρεσε:)

Το κακό με μας είναι ότι πάντα γκρινιάζουμε, πάντα βλέπουμε τι κάνει ο διπλανός μας για να κάνουμε κι εμείς, κλπ. κλπ., όμως νομίζω ότι έχουμε κάποια πολύ καλά χαρακτηριστικά που δεν τα έχουμε χάσει:)

black_velvet

Βασικά, βλέπουμε τι κάνει ο διπλανός μας και σκάμε από τη ζήλεια μας και ψάχνουμε τρόπους να του το καταστρέψουμε αλλά.... όχι! Τα 'χω ξαναπεί αυτά! Σήμερα είναι Παρασκευή, είναι μια υπέροχη μέρα και τίποτα δεν μου χαλά τη διάθεση!!!  ]

katinaki

ναι, ζηλεύω το αβατάρ σου black_velvet. πώς να το καταστρέψω τώρα?  :roll:

Nemesis

Παράθεση από: "black_velvet"
Σήμερα είναι Παρασκευή, είναι μια υπέροχη μέρα και τίποτα δεν μου χαλά τη διάθεση!!!  ]

Κι εμένα βελουδένια, πάντα η Παρασκευή μου φτιάχνει τη διάθεση  :P

244 Επισκέπτες, 0 Χρήστες