Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 239
  • Total: 239

Κενό και τυχαιότητα

Ξεκίνησε από Nikos28, Φεβρουαρίου 07, 2006, 07:12:53 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Nikos28

Θα συσχετίζατε ποτέ (φιλοσοφικά, αλληγορικά, ψυχολογικά κλπ) την έννοια του ''κενού'' με την έννοια της ''τυχαιότητας'';

Πώς και γιατί;

Bijoux

πάντα λιτός στα θέματα σου :P

μιας και δεν έχω εδώ τον ένερτζι να τον σκούζω
γράψε λίγο πιο αναλυτικά

το λέω σε σένα :wink:

Labrokratis

Οχι!
Η καινότητα, ειναι η μη ύπαρξη του κάτι
Η τυχαιότητα, ειναι μια έννοια που προκύπτει απο πολλά και διάφορα

Sophia

Παράθεση από: "Labrokratis"Οχι!
Η καινότητα, ειναι η μη ύπαρξη του κάτι
Η τυχαιότητα, ειναι μια έννοια που προκύπτει απο πολλά και διάφορα

Η καινότητα Λαμπροκράτη δεν ξέρω αν υφίσταται ως λέξη, αν όμως υποθέσουμε ότι υπάρχει τότε σημαίνει το καινουργιο. Άλλο καινός και άλλο κενός (αν και ανορθόγραφή αυτό το ξέρω καλά)

Το κενό είναι το τίποτα, το άδειο, αλλά υπαρκτό καθώς κενό μπορεί να υπαρχεί.

Η μόνη σύνδεση που θα μπορούσα να κάνω με την τυχαιότητα θα ήταν να θεωρούσα ότι με βάση την τυχαιότητα θα μπορούμε να καταλήξουμε στο κενό, στο τίποτα. Πόσα πράγματα γύρω μας καταλήγουν στο πουθενα στο τίποτα, πόσα πράγματα ξεκινάμε και πέφτουν στο κενό και αυτό γιατί πολλές φορές ο απρόβλεπτος παράγοντας τύχη επαιξε καταλυτικό ρόλο.

Labrokratis

Βασικά, ειμαι φοβερά ανορθόγραφος (πρώτη φορά έπιασα μολύβι να γράψω στα 26 μου....)

Κενότητα εννούσα, όχι καινότητα... τα πετάω τακτικά κάτι τέτοια ορθογραφικά μαργαριτάρια και έχουν γίνει στόχος πολλών ορθογράφων στα φόρουμ. Αλλα δεν ντρέπομαι για αυτό... Εχω πολλές ατέλειες ως άνθρωπος, μια από αυτές είναι και η ανορθογραφία μου.... (η οποία παρεπιπτόντως έχει βελτιωθεί πολύ με τα χρονια)

Sophia

ακου ένα κόλπο Λαμπροκρατη για να καλύπτεις την ανορθογραφία:
προσπάθησε σε ενα κειμενο να γραφεις τουλαχιστον 2 φορες την λέξη που αγνοείς ορθογραφικά με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά!!!!

εεεε δεν μπορει μια απο τις 2 θα είναι σωστή!

το έκανα στο σχολείο..... (ειμαι πολυ ανορθόγραφη και γω!!!!!)

Labrokratis

κάπως έτσι γράφω και εγώ Σοφία, απλά γράφω με τυφλό και πολλές φορές τα χέρια πάνε μόνα τους στα λάθη (και το "Enter" το πατάω μηχανικά). Σε αυτό το site δεν υπάρχει edit post για να διορθώσω τα λάθη, επομένως μένουν! Μερικά ειναι κλασικά λάθη εκτεταμένης ταχύτητας!

star77

Παράθεση από: "Nikos28"Θα συσχετίζατε ποτέ (φιλοσοφικά, αλληγορικά, ψυχολογικά κλπ) την έννοια του ''κενού'' με την έννοια της ''τυχαιότητας'';

Πώς και γιατί;
Το κενό υπάρχει η τύχη ποτέ ( τίποτα τυχαίο στο σύμπαν )

Nikos28

Λέγοντας ''τυχαιότητα'' εννοώ τον αστάθμητο παράγοντα, αυτό που συνδιαμορφώνει τον άνθρωπο χωρίς να εμπίπτει στον έλεγχό του.

Δεν εξετάζω (εδώ τουλάχιστον) αν αυτός ο παράγοντας έχει κάποιο νόημα ή αν ακολουθεί κάποιο σχέδιο που αγνοούμε.

Enia

Και στις δύο περιπτώσεις μας λείπει ένα κομμάτι...

Και το κενό και η τύχη, είναι απουσία (γνώσης, δύναμης, συνέχειας, προσανατολισμού, οργάνωσης, ελέγχου)...

Κάπου εκεί με πάει ο συσχετισμός, δεν ξέρω αν γίνομαι σαφής...  :roll:

Jezebell

Νομιζα πως αν σχετιζονται καπως η σκεψη τηε Ενιας ειναι η σωστοτερη...αυτη δλδ με την οποια ταυτιζομαι εγω.
αν εχουν κατι κοινο ειναι η απουσια

Nikos28

Μα το κάθετι ισοδυναμεί με την απουσία του αντιθέτου του.

Ή μήπως όχι;

Enia

Θες να πεις ότι και το κενό και η τυχαιότητα ορίζονται από ένα κοινό αντίθετο...? Ποιό?

ena_megalo_keno

και εγώ που έχω ένα "κενό" στο.....όνομά μου είναι άραγε τυχαίο????  :shock:  :roll:  :roll:  :roll:  :wink:[size=18][/size]

energizer

κενο σημαινει απουσια....
τυχαιοτητα υφισταται μονο μεσα απο την διαδραστικοτητα πολλαπλων παραγοντων , δρασεων & αποτελεσματων!
 :roll:

239 Επισκέπτες, 0 Χρήστες