Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 602
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 620
  • Total: 620

Ευρυδίκη...η ...του Ανούι

Ξεκίνησε από fortune, Φεβρουαρίου 13, 2006, 01:55:50 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

fortune

Χθες βρέθηκα με την παρέα μου στα σοκάκια της Πλάκας.. Είχαμε στο μυαλό μας να παμε θεατράκι...

Κάποιοι φίλοι μας είχαν συστήσει το έργο...{Η Ευρυδίκη} του Ανουι....Έτσι λέγεται...

Ακολουθώντας την Μητροπόλεως απ την αρχή του Συντάγματος  και στρίβοντας την Βουλής αριστερά,  στο τέρμα της, συναντάς  ένα μεγάλο  parking .Ο παράλληλος από την επάνω πλευρά δρόμος είναι εκείνος ,που βρίσκεται το ξενοδοχείο Ακρόπολη. Στα 50 μέτρα από εκεί είναι το θέατρο Κέα. Εκεί συναντηθήκαμε...Το εισιτήριο 18 ευρω το άτομο. Το θεατράκι μικρό και ζεστό...Οι θέσεις πολύ κοντά στον χώρο της ερμηνείας, ηταν   δεν ήταν καμιά εκατοστή.

Πέρασαν πολύ όμορφα δυο ώρες χωρίς να το καταλάβουμε....και λεω χωρίς, γιατί η πλοκή ,μας κράτησε καθηλωμένους...Οι ερμηνείες των ηθοποιών καταπληκτικές. Και ήταν και άγνωστοι στο ευρύ κοινό....

Ο Ανουι ήταν  ένας θεατρικός συγγραφέας ,που γεννήθηκε στις αρχές του 1900.Πεθανε το 1987.Απο τα έργα του επηρεάστηκαν πολλοί άνθρωποι της τέχνης όπως ο Καμύ..

Το θέμα του έργου , έχει  να κάνει με τον Έρωτα   και τον Θάνατο...Σε έβαζε σε ένα δρόμο σκέψης διαφορετικό...Αλήθεια τι κοινό έχουν τα δυο μεγάλα αυτά μυστήρια της ζωής ;…..Πως μπορεί η Αναγέννηση ,που ζουν οι ερωτευμένοι να σχετίζεται με τον θάνατο; Στο έργο η απάντηση.....

Στο τέλος και μετά τον χορό  ,που απόλαυσαν οι δυο Ερωτευμένοι ηθοποιοί ,που έπαιζαν δυο από τους βασικούς χαρακτήρες του έργου, ακούστηκε ένα βαθύ χειροκρότημα...Έβλεπες τα μάτια των θεατών δακρυσμένα....Κάποιοι  ξέσπασαν και σε ζητωκραυγές....Η μέθεξη και η ταύτιση  ήρθε απ την αρχή του έργου, στο τέλος όμως τα συναισθήματα ,που βίωσες , σε έκαναν να ξεσπάσεις ....

.Στο μυαλό μου ήρθε ξάφνου ο τελευταίος στίχος  των Αρχαίων μας προγονών, του ορισμού τους   για την Τραγωδία.........{Δι ελέου και φόβου παραινούσα την των τοιούτων παθημάτων καθαρξιν.}...έλεγαν δηλ για την τραγωδία ότι ,μέσα από την πλοκή της .... {Προκαλώντας την συμπάθεια και τον φόβο στον θεατή....τον λυτρώνει από παρόμοια ψυχικά συναισθήματα.}....

Ήταν από τις λίγες φορές ,που έτρεξα να συγχαρώ τους Ηθοποιούς.....

Το συνιστώ  ανεπιφύλακτα σε όσους θέλουν να απολαύσουν ένα αριστούργημα...

fortune.

tristana

Και εγώ με τη σειρά μου ξεσπώ σε χειροκροτήματα για έναν άνθρωπο
με τέτοια συναισθήματα. (Μέθεξη... υπέροχη και η λέξη και το νόημά της)

Ευχαριστώ, Φόρτσουν.

620 Επισκέπτες, 0 Χρήστες