Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 297
  • Total: 297

Τι είναι προτιμότερο για σας, η αλήθεια ή το ψέμμα;

Ξεκίνησε από aiollus, Φεβρουαρίου 15, 2006, 12:19:28 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

aiollus

Τι είναι προτιμότερο για σας, η αλήθεια ή το ψέμμα;

"Βρες ένα ψέμμα και κρύψου από μένα, ξέρεις να λες το πιό γλυκό.
Το πιό γλυκό σου ψέμμα φτιάξε για μένα κι άσε με μέσα του να ζω." Αυτοί είναι κάποιοι στίχοι από ένα τραγούδι που ερμηνεύει ο Γιάννης Κότσιρας στο τελευταίο του cd.

Εσείς θα θέλατε να ζείτε σε ένα ψέμμα προκειμένου να μην πληγωθείτε ή να μην χάσετε αυτά που νομίζετε ότι έχετε; Τι είναι προτιμότερο τελικά για κάποιον που αισθάνεται τρελλά ερωτευμένος με κάποιον άλλον/η; Η αλήθεια ή το ψέμμα;

Labrokratis

Οι απόλυτες τιμές (να θυμηθούμε λίγο και τα μαθηματικά....)

kodikas

Μην παραπονιέσαι φίλε μου
Ας λέγεται που και που και κανένα ψεματάκι...
Εκεί που αρχίζουν τα δύσκολα και θέλουμε να βρούμε μια πιο ανώδυνη διέξοδο.. μην μας χαλάσει και η ζαχαρένια μας δηλαδή...
Υπάρχουν περιπτώσεις που θέλεις να εξωραΐσεις γρήγορα και κομψά καταστάσεις που δεν θέλεις ή που δεν βλέπεις το λόγο να αντιμετωπίσεις...
Αντί λοιπόν να βρεθείς φάτνης μπαστούνης με την αλήθεια, κατασκευάζεις μια επιχειρηματολογία που την αναιρεί και καθάρισες....

Σκέψου λοιπόν μετά το πρώτο σου βράδυ με την καινούργια σου κατάκτηση, τι ψυχική ανάταση θα βιώσεις αν σου πει: «πέρασα πολύ ωραία και να σου πω την αλήθεια το περίμενα πολύ διαφορετικό. Σπάνια γνωρίζεις άντρες σαν εσένα. Κρύβεις μέσα σου ένα μικρό παιδί.. θέλω να σε ξαναδώ, να περιμένεις τηλέφωνο μου μόλις ξεμπερδέψω από κάτι υποχρεώσεις..»
Ωραίο δεν ακούγεται;;;

Για σκέψου τώρα πόσες φορές θα έκοβες τις φλέβες σου άμα σου έλεγε την αλήθεια...
«πέρασα μια νύχτα φρίκης και να σου πω την αλήθεια έπεσα απ τα σύννεφα γιατί φαινόσουν ταύρος και μου βρήκες μπάρμπα στρουμφ..
κρύβεις μέσα σου ένα μικρό παιδί αλλά έκρυβες και μέσα στο παντελόνι σου ένα μικρό πουλί... να περιμένεις τηλέφωνό μου ξανά την μέρα που θα παγώσει η κόλαση»

λοιπόν ;;; τι προτιμάς;;;;
όχι πες μου τώρα τι προτιμάς να ακούσεις;;;;
αλήθειες ή ψέματα;;;  :D

apol

εχουμε και τα κατα συνθηκην ψεμματα

Sara

Ετσι κι αλλιώς ζω σε μια δική μου πραγματικότητα..
Το να με χώσει ο άλλος σε ενα παραμύθι όπου θα πρωταγωνιστώ κιόλας,μου γυρίζει τ' άντερα... :puker:

Αλήθεια θέλω μόνο,πεσ τη κι ας έχει πόνο..

κώδικα?
2 λύσεις υπάρχουν?η μια να χαιδεψεις αυτακια και η αλλη να στειλεις στην κόλαση?
 :roll: μια μέση οδός κάπου θα βρεθει..

aiollus

Φιλε μου κωδικα ετσι οπως το θετης το θεμα εχεις δικιο αλλα και παλι εγω θελω παντα την αληθεια. Και η αληθεια παντα μπορει να ειποθει με πολλους τροπους και οσο σκληρη και αν ειναι να μην σε κανει να κοψης φλεβες και να σε στηλει στα ταρταρα του αδη.
Σημασεια λοιπον εχει ο τροπος που λεμε το καθε τι και οχι να προτημουμε τα ψεματα ωστε να οραιποιησουμε καταστασεις.
Παντα το ενα ψεμα φερνει το αλλο οσο αθωο και αν ειναι.Και στο τελος ολα μαζι γινοντε χειμαρος και σε πνηγουν.!!!!

Argiro

Παράθεση από: "apol"εχουμε και τα κατα συνθηκην ψεμματα
Δυστυχώς, μόνο τέτοια ψέματα μπορώ να πω, αν και σε αυτά ακόμη πολλές φορές δεν τα καταφέρνω. Πιστεύω πως κάποιες φορές πρέπει να λέγονται ή τουλάχιστον να μπορεί να πει κανείς την αλήθεια με τρόπο.

xhmeia

Αν ειναι για μενα... προτιμω να ακουω αληθειες .....παντα ομως με ωραιο τροπο, δεν μπορω την αγενεια , γιατι γινομαι κ εγω ακομη πιο αγενης κ χτυπαω μαχαιρι στο κοκκαλο.Κ φυσικα εξαρταται ποιος μου λεει αυτη την αληθεια ...εχει αλλη βαρυτητα καθε φορα η ισως κ καμια .....
Καλλιο μια αληθεια που θα με  πληγωσει ,παρα ενα ψεμμα που θα με πληγωσει πιο πολυ μετα η να απογοητευτω απο φιλο που εκτιμουσα η ενα ψεμμα που θα φερει αλλο ........Αληθεια αλλα με ωραιο τροπο ,με  σεβασμο !!!!!!
Εξαρταται ομως ,αν αντεχει καποιος την αληθεια... ουτε παντα εγω την αντεχω ,αλλα σαφως την προτιμω ..Κ αν ειναι απο προσωπο που εκτιμω ακομη κ αν πειραχτω μετα σιγουρα θα το αναλυσω κ θα καταλαβω  κ ισως μου κανει κ καλο τελικα .
Τωρα αν λεω παντα την αληθεια οσον αφορα αλλους ? Σαφως κ οχι ...κρινω αν πρεπει ...αν αξιζει να την πω .....τι αποτελεσμα θα εχει  η αληθεια ?αν δεν εχει νοημα ,γιατι να πληγωσω καποιον που δεν θα ξαναδω ? Εκει ,ναι, αν χρειαστει θα πω ψεμμα .Κ εννοειται αναφερομαι σε  ψεμματα που ποτε δεν θα προκαλεσουν κακο η θα θιξουν .Αυτα εννοειται για μενα ειναι καταδικαστεα .
Αν ομως θελω αυτος /η που εχω απεναντι ,να παραμεινει στη ζωη μου ή  αν ειναι πολυτιμο προσωπο για μενα ...τοτε μονο αληθειες με τροπο που μπορει ο αλλος να αντεξει κ την καταλληλη στιγμη κ αν δεν αντεξει τοτε τουλαχιστον εχω ησυχη συνειδηση .
Αρα η αληθεια ειναι σχετικη κ συναρτηση πολλων αλλων ετσι κ αλλιως δεν ειναι καλο αν μαστε απολυτοι ,πιστευω .

aiollus

Χημεια δεν συμφωνω!!
Αν δεν θες να πεις αληθεια τοτε καλητερα να μην πεις τιποτα παρα ενα ψεμα.
Γιατι μετα μπορει να αναγκαστεις να πεις κι αλλο κι αλλο και καποια στιγμη να βγουν ολα η να νιωσεις εσυ ασχημα γιατι δεν εκανες σωστη εκτιμηση απο την αρχη!!
Καλητερα σιωπη παρα ψεματα!!!

Η ταπεινη μου γνωμη!!

kaith

Πιστευω οτι για να τα εχεις καλα και με τον ευατο σου και με τους αλλους πρεπει να εισαι αληθινος. Το ψεμα καποια στιγμη αργα η γρηγορα θα φανει.Αλλωστε ποτε δεν μου αρεσε το επαγγελμα του ηθοποιου προτιμω στην ζωη μου ενα ρολο και για αυτο ειμαι παντα υπερ της αληθειας

mania

H ALITHEIA!!!!!!!!!!!!!!!

Opoia kai na nai afti. To psema tha erthei i ora pou tha fanerothei.

Kai tote o ponos tha einai poly pio megalos

xhmeia

Παράθεση από: "aiollus"Χημεια δεν συμφωνω!!
Γιατι μετα μπορει να αναγκαστεις να πεις κι αλλο κι αλλο και καποια στιγμη να βγουν ολα η να νιωσεις εσυ ασχημα γιατι δεν εκανες σωστη εκτιμηση απο την αρχη!!
Καλητερα σιωπη παρα ψεματα!!
Η ταπεινη μου γνωμη!!

Σεβαστη η αποψη σου .Δεν με καταλαβες.Δεν ειπα μ αρεσουν τα ψεμματα ,αλλα ενα διπλωματικο ψεμμα με σκοπο να μην κανω τον αλλον να νοιωσει ασχημα ,δεν το θεωρω κακο  .Μιλαω για ερωτικη απορριψη δεν υπαρχει λογος εκει για την πληρη αληθεια ...δεν την δεχονται ολοι ....πληγωνει ..κ γιατι να πληγωσω καποιον που ναι μεν δεν βλεπω ερωτικα αλλα δεν μου φταει κ σε τιποτα .....οι αντρες ειστε κ λιγο ευαισθητοι  στην απορριψη ......ενω αν απορριψει καποιος εμενα ,θελω την αληθεια γιατι την δεχομαι .Για ψεμμα λοιπον ,εκει που δεν μπορεις να σιωπησεις ειπα ....για διπλωματικη αρνηση .....
Τι να πω δλδ?εισαι ασχημος η κουτος για  τα γουστα μου ? κ δεν μου αρεσεις??? εσυ μπορεις να τ ακουσεις αυτο ??Ενω .....αν πω εισαι αξιολογος αντρας αλλα εχω μια σχεση η αυτη την περιοδο δεν ειμαι ετοιμη για δεσμευση ........μην μου πεις εσυ ποτε δεν το ειπες αυτο σε γυναικα??Η ακομη κ αυτο που ειπε πιο πανω ο κωδικας ποτε δεν το χετε πει αντιστοιχα σε αντρα η γυναικα?Αυτο δεν ειναι ηθοποιια για μενα Καιτακι, ειναι διπλωματια και ευγενεια η ανηκουν στα κατα συνθηκην ψευδη Ε???Δεν εχετε πει ποτε τετοια ?

xhmeia

Και νομίζω ότι πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου ένα πλατωνικό ρητό που λέει ότι ''το μέτρο (αξιολόγησης) ενός λόγου δεν είναι αυτός που μιλάει αλλά αυτός που ακούει''.

το παραπανω το εγραψε ο Νικος 28 σε αλλο τοπικ .Εγω απλα το "εκλεψα" κ το βαζω εδω γιατι με εκφραζει  κ ο Νικος το εξεφρασε καλυτερα απο μενα .
Για σκεφτειτε το λιγο .........

(πω πω κλεφτρονι καταντησα  :P  :P )

aiollus

Παράθεση από: "xhmeia"
Παράθεση από: "aiollus"Χημεια δεν συμφωνω!!
Καλητερα σιωπη παρα ψεματα!!
Η ταπεινη μου γνωμη!!

Σεβαστη η αποψη σου .Δεν με καταλαβες.Δεν ειπα μ αρεσουν τα ψεμματα ,αλλα ενα διπλωματικο ψεμμα με σκοπο να μην κανω τον αλλον να νοιωσει ασχημα ,δεν το θεωρω κακο  .Μιλαω για ερωτικη απορριψη δεν υπαρχει λογος εκει για την πληρη αληθεια ...δεν την δεχονται ολοι ....πληγωνει ..κ γιατι να πληγωσω καποιον που ναι μεν δεν βλεπω ερωτικα αλλα δεν μου φταει κ σε τιποτα .....οι αντρες ειστε κ λιγο ευαισθητοι  στην απορριψη ......ενω αν απορριψει καποιος εμενα ,θελω την αληθεια γιατι την δεχομαι .Για ψεμμα λοιπον ,εκει που δεν μπορεις να σιωπησεις ειπα ....για διπλωματικη αρνηση .....
Τι να πω δλδ?εισαι ασχημος η κουτος για  τα γουστα μου ? κ δεν μου αρεσεις??? εσυ μπορεις να τ ακουσεις αυτο ??Ενω .....αν πω εισαι αξιολογος αντρας αλλα εχω μια σχεση η αυτη την περιοδο δεν ειμαι ετοιμη για δεσμευση ........μην μου πεις εσυ ποτε δεν το ειπες αυτο σε γυναικα??Η ακομη κ αυτο που ειπε πιο πανω ο κωδικας ποτε δεν το χετε πει αντιστοιχα σε αντρα η γυναικα?Αυτο δεν ειναι ηθοποιια για μενα Καιτακι, ειναι διπλωματια και ευγενεια η ανηκουν στα κατα συνθηκην ψευδη Ε???Δεν εχετε πει ποτε τετοια ?

To να μην πεις στον αλλον εισαι κοντοσ χοντροσ και ασχημος και δεν σε θελω αλλα το οτι αυτη την περιοδο δεν ειμαι ετοιμη ακομη για σχεση ειναι ενας τροπος αποφυγης τις αληθειας χωρις να λες ψεματα!!!
Σε αυτο συμφωνουμε γιαυτο και εγω μηλησα για τροπο οταν λες κατι.
Οταν μηλαω για ψεματα μηλαω για κανονικα ψευδη και οχι για ας πουμε κεκαλημενες αληθειες!!!Δηλαδι αληθειες με τροπο!!!
Οποτε συμφωνουμε Χημεια!!!
Ψεμα ειναι κατι που θα πεις για να κοροιδεψης καποιον η για να καλυψης καποια πραγματα γιατι πιστευης οτι θα εχεισ ας πουμε καποιες συνεπειες απο το να ελεγες την αληθεια.Αυτο ενοω ψεματα.

xhmeia

ποτε δεν φοβηθηκα τις συνεπειες της αληθειας ,οταν αφορουν εμενα, αλλα οταν αφορουν αλλους ....κανω αξιολογηση ....

αρα συμφωνουμε  :D

297 Επισκέπτες, 0 Χρήστες