Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 216
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 328
  • Total: 328

Η ζωή αλλάζει τον άνθρωπο ή ο άνθρωπος τη ζωή του.

Ξεκίνησε από aiollus, Φεβρουαρίου 15, 2006, 12:37:02 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Sophia

Δεν νομίζω ότι αλλάζουν οι άνθρωποι μετά τα 26-28 απλά προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες της ζωής τους.

Όταν παντρευτείς και κάνεις έστω ένα παιδάκι η ζωή σου αλλάζει ριζικά, είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα. Στο θέμα αυτό αναφορικά με τις γυναίκες με καλύπτει η ανάλυση του Λαμπροκράτη. Αναφορικά με τους άντρες όταν γίνονται πατέρες συνειδήτα (γιατί το επιθυμούν), γίνονται περισσότερο υπεύθυνοι, ωριμάζουν και ανακαλύπτουν άλλες πτυχες τις ζωής. Αλλά και αυτοί που χωρίς πραγματικά να το θέλουν μπένουν στο trip της πατρότητας και αυτοι αλλάζουν.

Αλλά ακόμα και αν δεν παντρευτείς οι συνθήκες ζωής, οι ευθύνες, η επαγγελματίκη σου ζωή σου χαράζει δρόμους δύσκολους που καλήσε να ανταπεξέλθεις. Οι νέες εμπειρίες καλές ή κακές σου δίνουν γνώσεις, πληροφορίες. Η γνώση σε μεταμορφώνει, σε μεταλλάσει.

Άρα ζούμε για να εξελισόμαστε, δεν είναι αλλαγή είναι εξέλιξη!

gbyzf1000

Ξεκινάς με άλλα στο μυαλό σου και καταλήγεις αλλίως.

Και μην πεταχτεί καμία κουφάλα και πει...

Οπως στρώσεις θα κοιμηθείς....γιατί τελικά είναι μεγάλο ψέμα.

Ναι παίζει μεγάλο ρόλο πώς θα στρώσεις...αλλά έχει σημασεία και το "στρώμα"...

riaghul

Παράθεση από: "gbyzf1000"Και μην πεταχτεί καμία κουφάλα και πει...

Οπως στρώσεις θα κοιμηθείς....γιατί τελικά είναι μεγάλο ψέμα.

Ναι παίζει μεγάλο ρόλο πώς θα στρώσεις...αλλά έχει σημασεία και το "στρώμα"...

Πετάχτηκα απο τη "κουφάλα " ενός δέντρου...
για να συμφωνήσω με το "ψέμα"
γιατί εκείνα τα στρώματα....ποιός ξέρει τι έχουν μέσα.. :P

και τώρα....
Αλοίμονο αν ο άνθρωπος δεν αλλάζει!!!
ασχολείται όμως με τον εαυτό του??
επιτρέπει να αυτογνωσθεί? και να δει τι μπορεί να αλλάξει??
Τότε γιατί η φράση..."ετσι ειμαι εγώ"?
Ολα ειναι "δυνάμει" ...
αλλά ποιός ασχολείται...
Μια αιώνια παλινδρόμηση...οπως στο μύθο του Σισύφου

:roll:

Labrokratis

Οταν εισαι καψούρα, εθελοτυφλείς στις λεπτομέριες του "στρώματος".
Για τις αποτυχίες των σχέσεων, φταίει και το συνήθως, επενδύεις σε ανθρώπους που δεν ξέρεις ή που δεν έχεις ζήσει για να δεις αν ταιριάζεις τελικά μαζί τους!
Εγώ δεν έχω συναντήσει πολλούς να δοκιμάζουν την σχέση τους πρωτού την επισημοποιήσουν: Οι περισσοτεροι, επειδή τα βρίσκουν με μια γυναίκα στο κρεβάτι και στην διασκέδαση, προχωράνε μαζί της χωρίς να δοκιμάσουν πράγματα όπως πχ η συγκατήτηση και η διαχείριση των οικονομικών τους. Κάνουν και στο καπάκι ένα παιδι για να εδραιώσουν το γάμο (ανασφάλειες από τους άντρες, πράξη τεμπελοπουτανιάς απο πολλές γυναίκες), ε, που να βγει σωστο αποτέλεσμα έτσι!
Εδώ φταιει λίγο και η ελληνική κοινωνία: Μπλέκεις με μια, αρχίζουν οι άνωθες πιέσεις και δεν αφήνουν χρονο στο ζευγάρι να δοκιμάσει αν ταιριάζει...

Sophia

Εχω μια απορία!

Όλοι εδώ θεωρείτε πως αυτή η αλλάγη που συζητάμε προσδιορίζεται πάντα με άξονα τον γάμο?

Έχω δει ανθρώπους να μεταλλάσονται σε άλλες προσωπικότητες χωρίς να έχουν προβεί σε γάμου κοινωνία! Εσείς δεν έχετε τέτοια παραδείγματα στη ζωή σας?????

jcdenton

Εγώ έχω να πω το εξής: δεν πιστεύω στην μοίρα. Η μοίρα λειτουργεί σε μια και μόνο στιγμή της ζωής μας. Στην γέννησή μας. Εκεί μας δίνει κάποιες αρχικές επιλογές. Από εκεί και πέρα εμείς φτιάχνουμε την ζωή μας. Οι επιλογές που κάνουμε μας οδηγούν σε διαφορετικά αποτελέσματα, οπότε σε νέες επιλογές. Και όπως έχει ειπωθεί: «Η μοίρα είναι για τους αδύνατους. Οι δυνατοί φτιάχνουν την μοίρα τους μόνοι τους».
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

balland

εχω κανει αυτη την κουβεντα απειρες φορες!!!!
σε βαθμο που με εχει κουρασει να ακουω παραδειγματα για ανθρωπους
"που αρπαξαν την ζωη"
κ δημιουργησαν παπαδες...
@@ θα ειχαν δημιουργησει αν δεν ηταν γραφτο τους να τους πανε ολα δεξια!!!
η ζωη ειναι ρουλετα,ειναι τραπουλα,ειναι τζογος..
τραβας απο 18 κ πας για ενα 3 να κανεις το 21 σου..
σε πολυ λιγους καθεται κ στους πολλους τραβαει μια μπατσα
κ τους στελνει 3-4 βηματα πισω..
θελεται να με πειτε μοιρολατρη,πειτε με..
θελετε να με πειτε ρεαλιστη?μη το κανετε
γιατι θα σας αποκαλεσουν κ εσας μοιρολατρη..

gavrina

Πιστεύω πως και τα δύο συνυπάρχουν.
Η ζωή μας φτιάχνει κι εμείς αυτή με το πως ζούμε.
Όσο για την μοίρα.. ίσως εμείς να την προκαλούμε.
 ]

heinrich

ειμαι πολύ επίμονος άνθρωπος για να με αλλάξει μια που λέγεται Ζωή!...

falcon

.......δυστυχως οπως  μας τα σερβιρουν τρωμε και οχι οπως θα θελαμε να ειναι σερβιρισμενα...........

tziger

Ηκότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα? Ότι απάντηση παίρνει αυτό το ερώτημα,μια ίδια απάντηση δέχεται και το θέμα!

pixie

black_velvet

[quote user="tziger" post="330774"]Ηκότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα? Ότι απάντηση παίρνει αυτό το ερώτημα,μια ίδια απάντηση δέχεται και το θέμα![/quote]
 ;-)
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

κώστας

<Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα? Ότι απάντηση παίρνει αυτό το ερώτημα,μια ίδια απάντηση δέχεται και το θέμα!>

[size=12]Τι απάντηση παίρνει
αυτό το ερώτημα;[/size]
eLe

pixie

[quote user="κώστας" post="330938"]

Ο Νάρκισσος καθρεφτιζόταν στο ποτάμι ή το ποτάμι στο Νάρκισσο?[/b] :roll:  :razz:

328 Επισκέπτες, 0 Χρήστες