Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 841
  • Online ever: 2,916 (Αυγούστου 28, 2025, 08:58:01 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 809
  • Total: 809

Μιτγιάου

Ξεκίνησε από Nikos28, Φεβρουαρίου 16, 2006, 02:59:48 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Nikos28

...έτσι ονόμαζαν τη Σελήνη ορισμένοι ιθαγενείς της Αυστραλίας. Πίστευαν ότι ο Μιτγιάου ήταν αρχικά ένας γάτος που ερωτεύτηκε τη γάτα-σύζυγο ενός άλλου γάτου. Κι έτσι, για τιμωρία, εκτοξεύτηκε και μεταμορφώθηκε σε Σελήνη, καταδικασμένος να γυρίζει στον ουρανό στο διηνεκές...

Τι να σημαίνει, άραγε, αυτός ο ''αφελής'', ''πρωτόγονος'' μύθος;

riaghul

minoraki

μαρακι.....χαιρομαι μεν για σενα που εμαθες να βαζεις φωτογραφιες στο φορουμ :D
 :arrow: εγω ομως ακομα...εχω μεινει στα μαυρα σκοταδια.... :(
κανενας δεν με μαθαινει  :cry:

Labrokratis

Εμενα μου μαθαίνει να μην μπλέκω με τις γάτες των αλλων.
Επίσης, να φροντίζω και οι αλλοι να μαθαινουν αυτο το μύθο, κυρίως κοντά σε πανσέληνο  :twisted:

naiada05

Παράθεση από: "minoraki"μαρακι.....χαιρομαι μεν για σενα που εμαθες να βαζεις φωτογραφιες στο φορουμ :D
 :arrow: εγω ομως ακομα...εχω μεινει στα μαυρα σκοταδια.... :(
κανενας δεν με μαθαινει  :cry:

Ούτε εμένααααααα :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :oops:

minoraki

ναιαδακι.....τι λες???? κανουμε μια πορεια διαμαρτυριας???? ολο και καποιος θα μας ακουσει......

:arrow: και για να επανελθω στο θεμα μας.....ο αφελης και πρωτογονος μυθος μου θυμιζει το παλιο καλο τραγουδακι : <<το κοριτσι του φιλου μου>>!!!! ή κατα μια αλλη εννοια <<οποιος ανακατευεται με τα πιτουρα τον τρωνε οι κοτες>>!!!!! και λεω εγω τωρα οτι καλα να παθει ο γατος που ορεχθηκε την γατα του αλλου γατου.....χαθηκαν τοσες αλλες γατες???? ας ερριχνε μια ματια στα κεραμιδια.....τοσες κυκλοφορουν την νυχτα εκει πανω.....!!!!!!!

naiada05

Παράθεση από: "Nikos28"...έτσι ονόμαζαν τη Σελήνη ορισμένοι ιθαγενείς της Αυστραλίας. Πίστευαν ότι ο Μιτγιάου ήταν αρχικά ένας γάτος που ερωτεύτηκε τη γάτα-σύζυγο ενός άλλου γάτου. Κι έτσι, για τιμωρία, εκτοξεύτηκε και μεταμορφώθηκε σε Σελήνη, καταδικασμένος να γυρίζει στον ουρανό στο διηνεκές...

δεν με συγκίνησε η αυστραλέζικη μυθολογία την στιγμή που η ελληνική έχει στοιχεία που την κάνουν πιο αληθοφανή κι ρομαντική..........Εξάλλου οι Αιγύπτιοι κι οι Βαβυλώνιοι την θεωρούσαν αρσενική θεότητα κι αφιέρωναν αιμοσταγείς κι οργιώδεις τελετές για την ........εύνοια του.
οι αρχαίοι μας και η μεταγενέστεροι μας ποιητές κι συγγραφείς στην πλειοψηφία των έργων τους χαρίζουν στην Σελήνη μια αγαθοποιό δύναμη και το γεγονός ότι χάριζε την βροχή και την γονιμότητα,την έκαναν αγαπητή πολύ.
το γνωρίζουμε δε αυτό απο τους στίχους της Σαπφούς  που μιλάει για το γλυκό φως της Σελήνης  και ο Κινέζος ποιητής  Λι Τάο -πο πνίγηκε στο ποτάμι προσπαθώντας να κρατήσει την εικόνα του φεγγαριού στα χέρια του(ΟΧΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΝΤΙΟΣ)
με το μαγικό της φως και την μεταβαλλόμενη ομορφιά της η Σελήνη υμνήθηκε ως σύμβολο του έρωτα κι των ονείρων σε όλες τις Τέχνες.
βέβαια υπήρχε κι δοξασία της τρέλλας που προερχόταν απο την Σελήνη (ΣΕΛΗΝΙΑΣΜΕΝΟΙ)(ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΙ) αλλά απο το πλήθος αυτών που έκαναν τις ανάλογες τελετές π.χ.βακχοι,πάνες,δρυάδες κλπ
αυτααααααααααααααααααα τα ολίγα μόνο κι μόνο να μη την βγαίνουν οι αυστραλοί ιθαγενείς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 :P  :P  :P  :P  :P  :P  :wink:  :wink:

naiada05

Παράθεση από: "naiada05"
Παράθεση από: "Nikos28"...έτσι ονόμαζαν τη Σελήνη ορισμένοι ιθαγενείς της Αυστραλίας. Πίστευαν ότι ο Μιτγιάου ήταν αρχικά ένας γάτος που ερωτεύτηκε τη γάτα-σύζυγο ενός άλλου γάτου. Κι έτσι, για τιμωρία, εκτοξεύτηκε και μεταμορφώθηκε σε Σελήνη, καταδικασμένος να γυρίζει στον ουρανό στο διηνεκές...

ΟΙ μεταγενέστεροι μας ποιητές κι          ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΠΑΝΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΒΡΕ ΜΙΝΟΡΑΚΙ ΙΔΟΥ ΠΑΤΑΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΥ :wink:

Nikos28

Παράθεση από: "riaghul":):):)

:shock:  :shock:  :shock:  :shock:

Μαρία...!
Παρόλο που ξέρω αυτόν το μύθο τόσον καιρό και παρόλο που το avatar σου έχει και τη γάτα και το φεγγάρι (και το βρίσκω και πανέμορφο, όπως σου έχω πει), μέχρι στιγμής ΔΕΝ είχα συνδυάσει νοερά το ένα με το άλλο- μύθο και avatar!!!!!!!

Και το συνειδητοποίησα όταν είδα τώρα πάλι το avatar σου μαζί με τα χαμόγελα! Ένοιωσα σα να μου χαμογελούσε ένα ξεχασμένο κομμάτι του εαυτού μου...  :roll:

Τι να πω... σ' ευχαριστώ!  :)

chriastina

υπάρχει,ας πούμε, ένας μύθος που λέει ότι η Σελήνη είναι ένας πλανήτης που καταδικάστηκε να είναι δορυφόρος ενός άλλου χάνοντας έτσι την άμεση επαφή/εξάρτηση απο τον ζωοποιό/ζωοδότη/ζωοτρόφο Ηλιο και αυτό γιατί,λέει,προσπάθησε όχι να κατανοήσει τον Συμπαντικό Νόμο αλλά να τον ελέγξει,να τον κατακτήσει και να επέμβει κατα αυτό τον τρόπο στην Δημιουργία......

Labrokratis

Ναι ρε Cηristina! Ολα τα εχει προβλέψει ο Μεγαλος Αρχιτεκτων του Συμπαντος τελικά! Ο Δευτερος Επόπτης τι λέει; Ο λογος στην Ανατολή;

chriastina

Bijoux

μια απορία

γιατί η μια πλευρά της σελήνης είναι αθέατη;

για την σελήνη διάβασα επίσης ότι ήταν προίκα της ωραίας ελένης
άσχετο αυτό με το θέμα μας!!

όπως και η ερώτηση παραπάνω :P

Νίκο θα μας πεις;

ότι έχει σχέση με σελήνη μ αρέσει

Bijoux

αααα + μινορακι + ναιδα

στο χελπ του φόρουμ υπάρχουν οδηγίες για τις φωτογραφίες/φόρουμ.

skou70

riaghul einai EKPLIKTIKI i apantisi sou me tin eikona pou evales:):):)

809 Επισκέπτες, 0 Χρήστες