Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 356
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 333
  • Total: 334
  • Leon

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΦΥΙΑ

Ξεκίνησε από isabella, Φεβρουαρίου 20, 2006, 10:38:52 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Nikos28

Παράθεση από: "energizer"Η ΕΥΦΥΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΜΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ...
...μια ομορφια!
 :lol:

Βρε καλώς τον! Σαν τα χιόνια!

Που είσαι ρε παλιοσειρά;  :twisted:

Μου έλειψαν τα debate που είχαμε!

energizer

...αγαπητε διακρινω μια ΜΗ συμμετοχικοτητα...
 :shock:
...ειναι τυχαιο ή παγιωμενο φαινομενο  :?:
 :wink:
...παντως η αποχη & αδρανεια φανερωνει εκπτωση νοητικων λειτουργιων - ικανοτητων...
 :twisted:

Nikos28

Η μη συμμετοχικότητα είναι χαρακτηριστικό του τελευταίου καιρού.

Καλώς ή κακώς, οι συζητήσεις που γίνονται τώρα δεν έχουν και μεγάλη σχέση με τις συζητήσεις που γίνονταν μια φορά κι έναν καιρό, πέρυσι το καλοκαίρι π.χ...

Ο νόμος της ακμής και της παρακμής, βλέπεις.

Pappas10

Τόσο η ομορφιά όσο - πολύ περισσότερο - η ευφυία είναι μάλλον υποκειμενικές ένοιες και η προσπάθεια ορισμού τους γεννά περισσότερα ερωτήματα απ' όσα απαντάει.

Συμφωνώ με τον προλλαλήσαντα (αυτό το έγραψα ανορθόγραφα έτσι δεν είναι;) που έγραψε κάτι για την "εποχή της εικόνας", και το πόσο το "πρότυπο" της ομορφιάς είναι επί της ουσίας στερεότυπο της ομορφιάς.

Επειδή βαριέμαι πάντως να το φιλοσοφώ (δεν έχω και την απαιτούμενη ευφυία... είμαι απλά ασχημομούρης  :P ) προσωπικά θεωρώ ότι έχω βρει ουκ' ολίγες φορές τον προσωπικό και κατά βάση υποκειμενικό συνδυασμό ευφυίας και ομορφιάς σε άντρες και γυναίκες. Ενίοτε έχω εντοπίσει αυτά τα χαρακτηριστικά και με στερεότυπο ορισμό. Αυτό που δεν βρίσκω συχνά είναι τον συνδιασμό μόρφωσης και ομορφιάς....

Με εκτίμηση

Παππάς10
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

energizer

...αν το καταλαβα καλα...η ευφυια δεν αναιρει το καλλος & αντιστροφα...
...αλλα εντοπιζεις στατιστικα μια αναντιστοιχια υψηλου μορφωτικου επιπεδου & αισθητικης αποδοχης...
...δεν διαφωνω , αλλα θα συμπληρωσω οτι στα πλαισια κονωνικοποιησης & προσφερομενων ευκαιριων...ενιοτε η μια ή η αλλη ικανοτητα - ταλεντο (κεφαλαιο!) "καπελωνει" την αλλη!
 8)

Nikos28

Εγώ, πάντως, έχω φτάσει σ' ένα σημείο που δε δίνω ΚΑΜΙΑ σημασία στη ''μόρφωση'' - και μιλάω για την επιλογή της συντρόφου μου...

Κι όταν λέω ''μόρφωση'', εννοώ την πτυχιακή εκπαίδευση, πανεπιστήμια, μεταπτυχιακά, σπουδές κ.ο.κ

Μα καμία σημασία μιλάμε! Το μόνο που με νοιάζει είναι να είναι συναισθηματικά σταθερή και ώριμη, να ξέρει τι θέλει και να εκπέμπει τρυφερότητα. Ουσιαστικά, δηλαδή, συναισθηματικές δεξιότητες και όχι επαγγελματικά εφόδια.

Κατά καιρούς γνώρισα γυναίκες που προσπαθούσαν να με προσεγγίσουν μιλώντας για τα επαγγελματικά τους ή για τις σπουδές που έχουν κάνει ή τις προοπτικές που έχουν στην αγορά εργασίας...

Και αναρωτιόμουν γιατί το κάνανε! Τι στην ευχή, δηλαδή όσο πιο ''φτασμένες'' ήταν τόσο περισσότερο θα μ' έκαναν να τις αγαπήσω; :?:  :!:

Ventouza

Καμία σημασία στη μόρφωση δε θα έλεγα ότι δε δίνω...Όπως και στην ομορφιά (γκουχ γκουχ...). Αλλά θεωρώ τη παιδεία πιο σημαντική από την μόρφωση/εκπαίδευση....και τη γοητεία πιο σημαντική από την ομορφιά....Είναι θέμα πακέτου ή και χημείας αν θέλετε.... :D

energizer

...εξαιρετικα σημαντικη η αρμονια του σωματος & η αισθητικα αποδεκτη εξωτερικη εμφανιση (βιολογικα μαρτυρα καλη υγεια & προικισμενο γενετικο υλικο)...
...οσο για την διανοηση...θα πρεπει να λαβουμε υποψη πολλους παραγοντες , οπου ουτε η 1η ουτε καν η 2η "αναγνωση" αρκουν...οι νοητικες ικανοτητες ενος ανθρωπου ξεκινουν απο τη ΚΙΝΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ικανοτητα & καταληγουν στην ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ...προσωπικα θα συμφωνησω στο "χημεια" αφου & εδω υπαρχει βιολογικο υποβαθρο (χημικες ουσιες που εκκρινουν τα σωματα μας & ταυτοποιουν συμβατοτητα με εκπροσωπους του αλλου φυλου!)
...προσθεστε τωρα...πολιτισμικα στοιχεια , θρησκευτικοτητα , γονιδιακους παραγοντες & εκδηλωσεις τους εξωτερικες ή & βιολογικες...
 :shock:
...ολα μαζι μας κανουν ενα "πακετο" αποδοχης ή απορριψης...
...οτι προαιρεισθε...
 8)

Enia

όλα μετράνε... και η ομορφιά και η γοητεία, και η εξυπνάδα αλλά και η μόρφωση...
το ένα συμπληρώνει το άλλο...
να είναι γοητευτικός χωρίς να είναι καθόλου όμορφος? μπα, δε γίνεται εύκολα...
να είναι όμορφος χωρίς να είναι γοητευτικός? άρα ένας αδιάφορος 'μοντέλος'... νοου, θενκς...
να είναι μορφωμένος χωρίς να είναι έξυπνος? δεν βγαίνει...
να είναι έξυπνος χωρίς να είναι μορφωμένος? και πάλι θα υπάρχει χάσμα επικοινωνίας...

όπως είπε η φιλενάς, είναι το πακέτο που μετράει... όλοι έχουν και υπέρ και κατά... οι σωστές αναλογίες είναι το παν σε μια πετυχημένη συνταγή... αλλά όπως ξέρουμε, δεν υπάρχει μόνο μια συνταγή για ένα καλό γλυκό!  :wink:

και μην ξανακούσω παρελθοντολογίες και γκρίνιες... εδώ είμαστε και δίνουμε το παρόν. κάθε τώρα και καλύτερα  :wink:

Jezebell

Παιδεια ναι...να ανταποκρινεται σε αυτο που θεωρω εγω ομορφο ναι...να με γοητευει σιγουρα...να ειναι εξυπνος σιγουρα...να ειναι μορφωμενος αν και εφοσον αυτο τον εχει προοδευσει ως προσωπικοτητα ναι....να πιστευει πως ολα αυτα ειναι φιλολογιες και η χημεια 2 ανθρωπων σε οποιαδηποτε πλαισια σχεσης καθοριζει την ουσια της και την μακροβιοτητα της....απολυτως σιγουρα

jcdenton

Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

isabella

Παράθεση από: "Enia"όλα μετράνε... και η ομορφιά και η γοητεία, και η εξυπνάδα αλλά και η μόρφωση...
το ένα συμπληρώνει το άλλο...
να είναι γοητευτικός χωρίς να είναι καθόλου όμορφος? μπα, δε γίνεται εύκολα...
να είναι όμορφος χωρίς να είναι γοητευτικός? άρα ένας αδιάφορος 'μοντέλος'... νοου, θενκς...
να είναι μορφωμένος χωρίς να είναι έξυπνος? δεν βγαίνει...
να είναι έξυπνος χωρίς να είναι μορφωμένος? και πάλι θα υπάρχει χάσμα επικοινωνίας...

:arrow: το να ειναι γοητευτικος, να δειχνει εξυπνος και σοβαρος, αλλα στην πραγματικοτητα να ειναι απλα σοβαροφανης και να χειριζεται καλα τον λογο σε ποια κατηγορια πεφτει αραγε;

joking

xhmeia

γοητευτικος, εξυπνος, σοβαρος

ισως να μην ειναι τιποτα απο τα τρια
ισως ειχες αναγκη να τον δουν ετσι τα δικα σου ματια  :wink:

Rakendytos

χμ..καπου διαβαζα οτι οι ευφυιες ειναι 7  :D
η γλωσσικη η μουσικη χμ...θα το βρω..
Θεωρητικα αυτο.. :roll:

333 Επισκέπτες, 1 Χρήστης