Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 579
  • Online ever: 2,373 (Αυγούστου 19, 2025, 02:18:11 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 707
  • Total: 707

Που πήγε η θηλυκότητα;

Ξεκίνησε από aiollus, Φεβρουαρίου 23, 2006, 04:13:17 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

aiollus

ΠαράθεσηΚ οσο για τους ρολους παντα πιστευα οτι αντρας -γυναικα ειναι ισοι ,αλλα οχι ομοιοι κ οι ρολοι πρεπει να παραμενουν διακριτοι για να μην εχουμε τετοια ειδους ερωτηματα οπως το ....που πηγε η θηλυκοτητα ?[/

Συμφωνω απολυτα σε αυτα που λες Χημεια αλλα μπορεις αν θες να αναλυσης λιγο τι ενοεις λεγοντας ρολοι διακριτοι??
Ποιοι ειναι αυτοι οι ρολοι για τον αντρα και την γυναικα??

xhmeia

μου ειναι λιγο δυσκολο   μεσα απο το γραπτο λογο αλλα θα προσπαθησω -κ ας με βριζουν οι μισοι αυριο χαχαχχαχα-

πιστευω κ ετσι με μαθαν κ ετσι με διδαξε η ζωη, οτι μια γυναικα (κ ο ανθρωπος γενικα )πρεπει να ναι δυναμικη να τα βγαζει περα στη ζωη κ στα οποια δυσκολα ,αλλα αυτο δεν αναιρει οτι  θα  ναι γλυκια ,ναζιαρα ,ευγενικη με τροπους ......
ο αντρας απ την αλλη επισης δυναμικος, αλλα πιο προστατευτικος να το πω ?πιο δυνατος απο την γυναικα του ?
δυσκολευομαι αιολε να τα εκφρασω σωστα γραπτα ..........δυστυχως δεν μπορω να τα εκφρασω οσα θελω

xhmeia

για να διευκρινισω ....μου ειναι πιο ευκολο να εκφραζομαι σε μορφη διαλογου (ατακα πανω στην ατακα )κ οχι λογου .......εκει δεν τα καταφερνω καλα κ παρανοουν πολλες φορες τα λεγομενα μου  :D

aiollus

Eγω παντος σε καταλαβα!!!
Ευχαρηστω και σορρυ αν σε εφερα σε δυσκολη θεση!!!

xhmeia

Δεν ερχομαι σε δυσκολη θεση ,παρα μονο αν με αδικησουν.
Οποτε ολα καλα .
Μ αρεσουν πολυ τετοιου ειδους συζητησεις ,αλλα ειναι πιο εποικοδομητικες σε μορφη διαλογου.

balland

Παράθεση από: "fmas"Stelio diafono ligo me tin proseggisi sou, pisteuo omos oti i bessa exei xathei kai apo ta 2 fila se mia sinexomeni prospathia anadeikseis se theseis, kariera klp. Kapou emena den mou paei kala.... Isos eimai atherapefta romantikos, isos zo sto 2006 alla to mialo mou einai kollimeno sto 1980.... Den pisteuo oti oi ginaikes xasan tin thilikotita tous giati apla otan vlepoume mia ginaika eksakolouthei na mas goiteuei.... To poio eidos ginaika aresei se kapoion einai sxetiko kai auto giati o kathenas koitaei diaforetika pragmata.....

Panta Filika,
Giannis

Εχεις χασει επεισοδια γιαννη..

Nikos28

Παράθεση από: "xhmeia"για να διευκρινισω ....μου ειναι πιο ευκολο να εκφραζομαι σε μορφη διαλογου (ατακα πανω στην ατακα )κ οχι λογου .......εκει δεν τα καταφερνω καλα κ παρανοουν πολλες φορες τα λεγομενα μου  :D

Απεναντίας, εκφράζεσαι πολύ σωστά. Και η ουσία των όσων γράφεις είναι ακόμα πιο σωστή.
Έτσι κι αλλιώς... τα αρώματα μετράνε πιο πολύ απ' τα μπουκαλάκια που τα περιέχουν! ;-)

xhmeia

Σ ευχαριστω ειλικρινα  :oops:  :D

kodikas

Παράθεση από: "Nikos28"Να σοβαρευτώ λίγο... όλη αυτή η (χιλιοειπωμένη) συζήτηση απορρέει απο το γεγονός ότι (για λόγους που δεν είναι της παρούσης), ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ! Θα προσπαθήσω ν' απαντήσω, όχι με στερεότυπα και κοινοτοπίες, lifestyl-ίστικες ή μη, αλλά με βάση κάποια αρχέγονα σύμβολα...

Έχετε, σίγουρα, προσέξει ότι η σελήνη, η γη και η λίμνη είναι θηλυκού γένους ενώ ο ήλιος, ο ουρανός και ο ποταμός είναι αρσενικού. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο: Υποδεικνύει- μέσω των συνειρμών και της ονοματοδοσίας που συνεπάγονται- τις ιδιότητες που πρέπει να έχει ένα θηλυκό κι ένα αρσενικό, αντίστοιχα. Ας σημειωθεί εδώ ότι αυτά τα 3 ''ζευγάρια'' είναι οικουμενικές παραστάσεις (ο ποταμός και η λίμνη σχεδόν οικουμενικές)...

Τι κοινό έχει ο ήλιος με τον ουρανό και τον ποταμό; Τη δοτικότητα. Ο ένας δίνει φως, ο άλλος βροχή και ο άλλος νερό. Σε τι; Στη σελήνη, τη γη και τη λίμνη, αντίστοιχα. Οι οποίες έχουν τι κοινό; Τη δεκτικότητα. Δέχονται αυτά που τους δίνουν οι προαναφερθέντες...

Άρα λοιπόν: Ο Άντρας πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά που έχουν οι ήλιος, ουρανός και ποταμός: Να είναι, πρωτίστως, δοτικός. Και ακολούθως, κινητικός και συγ-κινητικός όπως ο ποταμός, προστατευτικός όπως ο ουρανός (απέναντι στη γη, που με την ατμόσφαιρα την προστατεύει απο την υπεριώδη ακτινοβολία, τους μετεωρίτες κλπ) και ''φωτεινός'' όπως ο ήλιος. Επίσης, ήρεμος και ήμερ-ος, όπως και το αποτέλεσμα του ήλιου, η ημέρ-α...

Η Γυναίκα πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά που έχει η σελήνη, η γη και η λίμνη. Να είναι, πρωτίστως, δεκτική και επι-δεκτική των όσων έχει να της προσφέρει ο σύντροφος της... Και ακολούθως, να είναι αυτο-συγκρατημένη όπως η λίμνη και στέρεη-εύκρατη σαν τη γη: Στέρεη για να μπορέσει να δεχτεί το νερό του ουρανού και να καρποφορήσει, εύκρατη διότι ο ουρανός δε βρέχει στις ''παγωμένες'' πολικές περιοχές...

Κλείνοντας, θα πω ότι απο το ζευγάρι Ουρανού-Γης, προκύπτει κι ένα άλλο, ενδιαφέρον συμπέρασμα: Είναι αυτό της Αμοιβαιότητας. Το νερό που στέλνει ο ουρανός στη γη με τη βροχή, είναι το ίδιο που του έχει στείλει η γη με την εξάτμιση. Το ίδιο νερό ανακυκλώνεται! Κι αυτό λέει πολλά...

Ξέρω ότι όλα αυτά που έγραψα δεν είναι η τελευταία λέξη σ' ένα τόσο διαχρονικό και οικουμενικό ζήτημα, όπως οι σχέσεις αντρών-γυναικών. Μπορεί, ωστόσο, να δώσει κάποιες χρήσιμες ιδέες και συμπεριφορικά πρότυπα, βγαλμένα απο τα βάθη του συλλογικού μας ασυνείδητου ή-αλλιώς-απο τον Κήπο της Εδέμ...
'Οπως έλεγαν και οι αρχαίοι ''χάλκεα αντι χρυσού'' :-)

Έχεις πετύχει το ανεπανάληπτο..
Μπράβο ρε..
Αντί να σε συγχαίρουμε για τις απόψεις σου, αλληλοσυγχαιρόμαστε μεταξύ μας που αντέξαμε να τις διαβάσουμε..  :shock:
Και εις άλλα με υγειά..

Nikos28

:lol: :lol: :lol:

Να σου πω τη μαύρη αλήθεια... συγχαίρω κι εγώ τον εαυτό μου που βρήκα το κουράγιο να γράψω όλο αυτό το κατεβατό-ενώ ήξερα ότι οι πιθανότητες να το διαβάσει κάποιος ήταν απο μηδαμινές εως ελάχιστες!
Τελικά όμως διαψεύστηκα, αφού με διάβασες εσύ (τουλάχιστον)... ;-)

Labrokratis

Εγώ πάντος πάντα διαβάζω την αστροσκονή σου Νίκο!

Nikos28

Να' σαι καλά ρε Λαμπροκράτη... :-)

Να τα πούμε κι απο κοντά κάποια στιγμή, έχουμε κάμποσο καιρό...

Labrokratis

E, να καλοκαιρεύσει, να μπουν οι σαύρες στις τρύπες τους να μην κυκλοφορούνε έξω και μετά.... ;-)

Enia

Είσαι αλεργικός στις σαύρες?  :shock: Τι σου έκαναν οι καημενούλες?

Νίκομ, κι εγώ σε είχα διαβάσει, γι'αυτό δεν πήρα θέση. Διαβάζοντας τα προηγούμενα ήθελα να θέσω το ερώτημα τι εννοούμε 'θυληκότητα', αλλά τα είπες μια χαρά... Σαφώς και δεν έχει χαθεί τπτ, εξαρτάται από τη ματιά καθενός, κι αυτός που θέλει βρίσκει...

papi

ΧΟΧΟΧΟΧΟ χοχοχοχο

707 Επισκέπτες, 0 Χρήστες