Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 605
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 640
  • Total: 641
  • Leon

Μακεδονικό ζήτημα

Ξεκίνησε από jcdenton, Φεβρουαρίου 27, 2006, 10:44:19 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

sevenseas

[size=24]κυριοι
τι θεμα είναι απλο

ας ονομαζουμε τα Σκοπια
ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ

ουδείς θα αντιδρασει εκ των αγαπημενων αλλοδαπών , των κατοικούντων εκει

ετσι ολα μελι = γαλα
[/b[/size]]

seagull

Παράθεση από: "tristana"Αιδώς Αργείοι

και εμείς ποιούσαμε την νήσσαν (εκτός από μερικούς διαπρεπείς ΞΕΝΟΥΣ επιστήμονες που αντιδρούσαν όταν αντιλαμβάνονταν το τι συμβαίνει).

she is με πέταλα !  :)

"νησσάφι"] βαρέθηκα να ποιώ την νήσσαν
Από το ευρηματικό λεξιλόγιο των translatum, στα κακώς κείμενα
(Τρις θα σου χαρίσω μερικά ακόμη ευρηματικά τους, σε άλλο χώρο ..μια και ...λείπεις *)

Αναδημοσιεύω τμήματα από μια επιστολή του κ.Κρις Σπύρου όπως  την διάβασα στο Αντίβαρο  θεωρώντας πως πίσω από το κείμενο φαίνονται τα κακώς κείμενα της Πολιτικής
Νομίζω πως είναι λάθος να αποκόπτουμε το Μακεδονικό ως ένα μεγάλο και σοβαρό ζήτημα από το Κυπριακό του Κόσσοβου της Θράκης και την εξωτερική πολιτική ε την γείτονα Τουρκία

seagull

Απόσπασμα από την ομιλία  του κ. Κρις Σπύρου, Πρώην Πρόεδρου του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας, Νιού Χαμσάίρ, ΗΠΑ, για το Μακεδονικό ζήτημα, στην εκδήλωση της «Ένωσης των Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων»

Αντίβαρο, Νοέμβριος 2007

[size=9]και συγχωρέστε μου το κατά λάθος πάτημα της υποβολής αντί της προεπισκόπησης πιο πάνω ..

download

ΠαράθεσηΤην ίδια μέρα, στις 7 Απριλίου 1993 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε την αναγνώριση του νέου κράτους και φυσικά έτσι ψήφισε και η Ελλάδα! Εκείνη την ημέρα ένα κομμάτι από την Ελληνικότητά μου πέθανε. Έτσι λοιπόν εάν σας ρωτήσει κανείς πότε αναγνωρίστηκε (γεννήθηκε) το πρώτο και μόνο μη Ελληνικό κράτος με το όνομα «Μακεδονία» να του πείτε στις 7 Απριλίου 1993.

Αν σας ρωτήσει ποιά ήταν η θέση της Ελλάδος, να πείτε ότι ψήφισε υπέρ!

Αν σας ρωτήσει πώς ψήφισε η Αμερική να του πείτε και αυτή ψήφισε υπέρ.

Αν σας ρωτήσει γιατί οι Ελληνοαμερικανοί φίλοι του Μπίλ Κλίντον του ζήτησαν να αλλάξει την θέση που είχε πάρει στις 3 Οκτωβρίου 1992 να του πείτε γιατί η Ελληνική κυβέρνηση τους ζήτησε να το κάνουν!

ΠαράθεσηΠρόεδρος της Επιτροπής των Εξωτερικών Υποθέσεων του Αμερικανικού Κογκρέσου κ. Lee Hamilton

Είπε ο κύριος Χάμιλτον:

«ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΑΤΕ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ. ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΤΕ ΣΥΞΥΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΑΣ»

Αν σας ρωτήσει ποιά ήταν η θέση της Ελλάδος, να πείτε ότι ψήφισε υπέρ!

Η Ελλάδα εκείνες τις μέρες έκανε διαδηλώσεις με περισσότερα από 1,000,000 άτομα
Δεν το ζήτησαν λοιπόν οι Έλληνες αλλά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που είχε αναλάβει τότε.

Όλο το ανωτέρω κείμενο που διάβασα είναι συγκλονιστικό και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν διώκεται ο "κύριος" Μητσοτάκης με το αδίκημα της συνειδητής Εθνικής Προδοσίας. Συνυπευθυνότητα θα πρέπει να έχει και η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα που κυβερνούσε τότε. Με τον πρόσθετο λόγο ότι ποτέ δεν έχει παραδεχτεί έστω ως λάθος χειρισμούς ότι έκανε ο αρχηγός της και η κυρίαρχη ομάδα τότε.
Φυσικά ανάλογες ευθύνες έχει και η σημερινή Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μητσοτάκη Μπακογιάννη κ.λ.π. που συνεχίζει στα ίδια μονοπάτια που είχε χαράξει ο πατέρας της.

Αποδεικνύεται ότι ήταν ευχή (για τον εαυτό του) αυτό που έλεγε τότε ο Μητσοτάκης ότι σε δέκα χρόνια οι Έλληνες θα το έχουν ξεχάσει
Τα υπολογίζει όλα με βάσει τα δέκα χρόνια παραγραφής της πράξης του

Ένας Εισαγγελέας υπάρχει που να ανοίξει τον φάκελο?
Θα τον αφήσουν να υπάρξει?

κώστας

Στο, μεταξύ των χρονολογιών 1993 και 2007 διάστημα, συνέβησαν (μεταξύ άλλων) δύο γεγονότα]
eLe

download

Συγγνώμη Κώστα
Αλλά επειδή εσύ όπως προσδιορίζεσαι σε άλλο θέμα ως βαθιά νοηματικόςκαι επειδή εγώ δεν είμαι, θα μπορούσες να μου εξηγήσεις που εντάσσεται στον όλο παρόντα διάλογο για το Μακεδονικό, οι δίδυμοι Πύργοι και το Τοίχος του Βερολίνου???
Εκτός αν ήταν ένας βαθιά νοηματικός αστεϊσμός και διέλαθε της προσοχής μου

και μια δεύτερη ερμηνεία των δική μου, θα ήταν, ότι είναι μια άλλη εκδοχή του σε 10 χρόνια θα το ξεχάσουν οι Έλληνες αλλά με βαθιά νοηματική διατύπωση

download

και μια δεύτερη ερμηνεία δική μου
(ανευ το των)

seagull

Νομίζω πως ο κ.Μητσοτάκης θα μπορούσε να απαντήσει σε αυτό το ζήτημα
Και εκφράζοντας πάντα προσωπικές απόψεις εκτιμώ πως αυτό θα γινόταν, θα γίνει  πολύ αργότερα, όχι στη παρούσα φάση Θα ήταν ανοησία το να μη λάβει κανείς υπόψιν υποθέτοντας κάποιες έστω πτυχές αλήθειας στα γεγονότα που εκθέτει ο κ Σπύρου πως το τίμημα ή αντάλλαγμα στις υποχωρήσεις των Ελληνικών κυβερνήσεων είναι η ειρήνη και η ευημερία του Ελληνικού έθνους
Και υποθέτω κρίνοντας από την στάση εφ'ολης  της πολιτικής τοποθέτησης των δυο μεγάλων κομάτων(οικογενειών) διαχρονικά πως το συμφέρον είναι ένα
Αλλά και τα λάθη που έχουν γίνει είτε στην διαφύλαξη συμφερόντων είτε από τις παροδικές υποχωρήσεις και γίνονται ως και αυτή τη στιγμή Διαφορετικά θα είχαμε και διαφορετικές τοποθετήσεις, πιστεύει κανείς πως θα άφηνε στις προηγούμενες εκλογές η αντιπολίτευση το χαρτί αυτό και δεν θα το έβγαζε στην επιφάνεια ? Λίγο πολύ ήταν γνωστά όλα αυτά και σε μας τους απλούς πολίτες, εδώ και χρόνια
Αναμένουμε την δημοσκόπηση επιτέλους για την ονομασία που ίσως έπρεπε να είχε γίνει καιρό πριν, και κει θα φανεί η βούληση και οι τοποθετήσεις του Ελληνικού λαού τουλάχιστον ως το σημείο της ψηφου ]

κώστας

"...αστεϊσμός..."

download,
Καταρχήν, να ξεκαθαρίσω άμεσα ότι δεν πρόκειται καθόλου για αστεϊσμό. Άλλωστε, ποτέ δεν αστειεύομαι. Μην συγχέεις τον τρόπο μετάδοσης ενός μηνύματος με το ίδιο το μήνυμα.

Επιπλέον, προτείνω τα θέματα που άπτονται εξωτερικών υποθέσεων να εξετάζονται/αναλύονται σε συνδυασμό με άλλα θέματα, με τα οποία ενδέχεται να υπάρχει συνάφεια (κι αυτό αναγνωρίζω ότι δεν είναι εύκολο. Άλλωστε λείπει η επαρκής ενημέρωση ώστε να μπαίνουν όλα τα στοιχεία στο τραπέζι).

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, προσπαθούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα του οποίου κάποια (πολλά ή λίγα) δεδομένα, λείπουν.
Επομένως, στην όποια επίλυση, κάπου θα εμπιστευτούμε απλώς το ένστικτό μας, με υπαρκτό τον κίνδυνο λάθους.

Παρέθεσα λοιπόν δύο γεγονότα, τα οποία, κατά την άποψή μου, επέφεραν αλλαγές σε όλο τον κόσμο άρα και στην Ελλάδα.
Η βασικότερη εξ αυτών (κατά την άποψή μου πάντα) είναι ότι ούτε η Αμερική μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.
Κι επικεντρώνομαι στην Αμερική ως το κατεξοχήν κράτος εξαγωγής ανασφάλειας στον πλανήτη.

Υπό αυτήν την έννοια λοιπόν, η Αμερική "κόντυνε". (Για την Ελλάδα ειδικότερα αλλά και για πολλά ακόμη κράτη, η ανασφάλεια προϋπήρχε ακριβώς λόγω της Αμερικής).

Έρχομαι στο "μακεδονικό".
Δεν μπορώ να ξέρω τις κινήσεις των πολιτικών, μόνο εικασίες μπορώ να κάνω και δεν μου αρέσει.
Γεγονός]
eLe

Pappas10

Έπεσε στα χέρια μου φωτογραφία ενός χαρτονομίσματος των Σκοπίων με φωτογραφία του Λευκού Πύργου.

Αλυτρωτισμός / Εθνικισμός στο έπακρο δηλαδή.

Και αντί να τους (ε)πιδείξουμε για τον εθνικισμό τους και τα δυνητικά τους τσαμπουκαλίκια... τους κοιτάμε.

Ελπίζω να εμφανιστεί η φωτογραφία. Προσωπικά με έκανε να αισθανθώ πολύ μεγάλη οργή.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

reporter345

Τελικά με ποιους διαπραγματευόμαστε; Κάποιοι «θερμοκέφαλοι», όπως τους λένε στη ελληνική τηλεόραση, πετάνε πέτρες και ουρλιάζουν για την απελευθέρωση της «Μακεδονίας» τους. Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας όχι μόνο δεν καταδικάζει τις βιαιότητες (όπως θα έκανε η ελληνική κυβέρνηση), αλλά στηρίζει τις απόψεις αυτών των «θερμοκέφαλων».
Έρχεται ο «μεσολαβητής» και ρίχνει στο τραπέζι τα ονόματα Constitutional Republic of Macedonia, Democratic Republic of Macedonia, Independent Republic of Macedonia, New Republic of Macedonia, Republic of Upper Macedonia.
Αυτό όμως που με «χαροποιεί» (από τη ρίζα της λέξης Χάρος) αφάνταστα είναι ότι θα μας απαγορεύει να χρησιμοποιούμε εμείς οι Έλληνες Μακεδονικά προσωνύμια. Ότι ζητάνε οι «θερμοκέφαλοι». Δηλαδή τέρμα το σαπούνι Κλεοπάτρα, το Μακεδονικός Χαλβάς, την ομάδα χάντμπολ Αμύντας και πολλά άλλα.
Μιλάς με κάποιον που δεν σε θέλει; Γιατί αυτοί οι «θερμοκέφαλοι» δεν θέλουν την Ελλάδα με τη σημερινή της έκταση.
Επίσης να προσθέσω ότι οι «Κολωνακιώτες» πρέπει να πάψουν να το λένε «κρατίδιο». Έχει την έκταση του Ισραήλ, ο πληθυσμός του είναι σχεδόν ο ίδιος, έχει μια μειονότητα (Αλβανοί) που σε ποσοστό είναι αναλογικά όπως οι Παλαιστίνιοι και τέλος έχει ένα πολύ δυναμικό λόμπυ σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Καναδά, που χρηματοδοτεί τις αλυτρωτικές του τάσεις. Άρα πρέπει να λένε και το Ισραήλ «κρατίδιο» και όχι να δουλεύουνε τον κόσμο. Η κληρονομιά για τις επόμενες γενιές της Ελλάδας θα είναι βαρεία. Θα νοιώσουμε τι θα πει Μέση Ανατολή στα Βαλκάνια.

Λοιπόν εγώ μεταφράζω τις προτάσεις του «μεσολαβητή»
1) Constitutional Republic of Macedonia = Συνταγματική Δημοκρατία της Μακεδονίας
Δηλαδή η «άλλη» Μακεδονία δεν είναι συνταγματική δημοκρατία μπας και είναι χωρίς σύνταγμα;
2) Democratic Republic of Macedonia = Δημοκρατική Δημοκρατία της Μακεδονίας
Τότε σίγουρα η «άλλη» Μακεδονία είναι βασιλευόμενη δημοκρατία (φέραμε πίσω το βασιλιά και δεν το πήραμε είδηση;)
3) Independent = Ανεξάρτητη Μακεδονία
Να ότι λένε και οι «θερμοκέφαλοι» ή «άλλη» θα είναι η κατακτημένη που θα περιμένει την λευτεριά της
4) New Republic = Νέα Δημοκρατία Μακεδονία
Αυτό θα έχει και πολύ γέλιο να λέμε και ΠΑΣΟΚ Μακεδονία !!! Εμείς δεν ξέρουμε κανένα κράτος με προσωνύμιο Νέα Δημοκρατία, ίσως τα αμερικανάκια να μπερδέψανε τη Λαϊκή Δημοκρατία που είχαν κάποιες άλλες χώρες, αυτή όμως αναφερόταν σε Σοσιαλιστική διακυβέρνηση. Αλλά κανείς δεν μας λέει ότι το κράτος αυτό θα παραμείνει δημοκρατία και δεν θα αλλάξει σύνταγμα τότε θα ξαναλλάξει όνομα και θα λέγεται Νέα Βασιλευόμενη Δημοκρατία της Μακεδονίας;
5) Upper Macedonia= Άνω Μακεδονία
Αυτό θα σήμαινε ότι γειτονεύει με άλλο κράτος που λέγεται Κάτω Μακεδονία, πάντως κάποτε υπήρχε κράτος στη Δυτική Αφρική με την ονομασία Άνω Βόλτα, αλλά άλλαξε ονομασία.

κώστας

Προτείνω να επιμείνουμε με κάθε κόστος στο όνομα "Πέρα Δώθε Μακεδονία".
Σημείωση]
eLe

Kastoras

Ας ξεκινησομε με καποιες ραδοχες...1ον αποδεχομεθα τα συνορα ετσι οπως ειναι 2ον η Μακεδονια γεωγραφικα εκτεινεται και στα σκοπια και στη βουλγαρια και βεβαιως και στην Ελλαδα.
Σαφως και εχουν το δικαιωμα οι εκ βορραφιλοι μας να αυτοπροσδιοριστουν ως κρατος...
Δεν μπορουν ομως να οικειοποιηθουν ενα ονομα που ανηκει και σε καποιους αλλους
Εν τελη αφου εμεις αποδειχθηκαμ μαλακες ονας οι μεγαλυτεροι επενδυτες κλπ στη φιλη χωρα περιμενουμε απο τους αμερικανουςν δωσουν λυση?
Η Γερμανια αγαπητοι μου χρειαστηκε δυο πολεμους για να καταλαβει οτι μπορει και αλλιως να κατακτησει λαους χωρις βια... με επενδυσεις....

Brasidas

ETSI POU PANE OI DIAPRAGMATEUTES MAS FOBAMAI OTI THA MPEI APAGOREUSH STHN ELLADA AKOMA KAI H ONOMASIA MAKEDONIKOS XALBAS
DEN TO LEW ME KAMIA XIOUMORISTIKI DIA8ESI KAI ELPIZW NA EXW LA8OS

cna

Αν δεν απατώμαι το νέο σχέδιο του κ. Νίμιτς προβλέπει την απαγόρευση της αποκλειστικής χρήσης του ονόματος "Μακεδονία" και στα δύο μέρη, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας που προσδιορίζονται γεωγραφικά χρησιμοποιώντας και την λέξη Μακεδονία (Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία). Απλώς η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να μονοπωλεί τον όρο Μακεδονία...

640 Επισκέπτες, 1 Χρήστης