Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 289
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 216
  • Total: 216

Μακεδονικό ζήτημα

Ξεκίνησε από jcdenton, Φεβρουαρίου 27, 2006, 10:44:19 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Pappas10

Παράθεση από: "Enia"
Παράθεση από: "Pappas10"Δε μου λες εσύ; Τι ομάδα είσαι; (γιατί μέχρι τώρα σε συμπαθώ πολύ)  :P  :P  :P

Μιχάλης.

Μιχάλημ, ένα είναι σίγουρο...: ΔΕΝ είναι γαύρος!  :wink:  :lol:

Αν ήμουν ομοφυλόφιλος θα είχες αποκτήσει τρελό αντίζηλο :P  :P  :P ...

Ωραία..
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

seagull

Ενιαμ νασαι καλα ...θα μπορεί να κοιμάται πλέον χωρίς εφιάλτες
 ]

Enia

:D  :D  :D  :D  :D

*Enia is a proud happy bunny!  :lol:

cna

Ξέρω ότι δεν επιτρέπονται οι μονολεκτικές απαντήσεις (γι' αυτό και ο πρόλογος)...
 :oops:  :oops:

reporter345

Τι σημαινει ελληνισμος και που ειναι τα ορια του? Κανεις δεν τολμα να απαντησει !
Πηγαινε και δες τον τριποδα στο μαντειο των Δελφων...
Τρια ποδια πατανε γερα στη γη.
Το πρωτο πατα στη χερσονησο του Αιμου
Το δευτερο στην Μικρα Ασια
Το τριτο στην Ιταλικη χερσόνησο
Πως μπορεις να σκοτωσεις τα αδελφια σου? Παντα πρεπει οι φιλοι και συμμαχοι μας να μας οδηγουν σε αδελφοκτονες σφαγες !!!!!!!

cna

:arrow: Έλληνας (με την αρχαία έννοια του όρου): ο φέρων το ελληνικό πνεύμα και την ελληνική παιδεία. Ο μόνος από τους αρχαίους προγόνους μας που χαρακτήρισε τους Μακεδόνες μη Έλληνες ήταν ο Δημοσθένης, ο οποίος βέβαια αναίρεσε μετά την κάθοδο του Φίλιππου στη νότια Ελλάδα.

:arrow: Έλληνας (με την νεοελληνική έννοια του όρου): ο οποιοσδήποτε δηλώνει πίστη στο Ελληνικό Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και υπερασπίζεται τα κεκτημένα του ελληνικού λαού. Νομίζω δεν είναι ανάγκη να παραθέσω αυτούσιο τον στρατιωτικό όρκο που αναφωνούμε οι άνδρες όταν στρατευόμαστε. Θα θυμίσω μόνο ότι έναν παρόμοιο όρκο πέρνουν οι μετανάστες σε άλλες χώρες για να αποκτήσουν την ιδιότητα του πολίτη της χώρας διαμονής τους (στις ΗΠΑ μέχρι και εξετάσεις πάνω στο σύνταγμα και την ιστορία δίνουν).

:arrow: Δεν θυμάμαι να απειλήσαμε ποτέ τη γείτονα χώρα με εισβολή ή οτιδήποτε παρόμοιο. Θυμάμαι μόνο τις βλέψεις του Τίτο και των λοιπών Γιουγκοσλάβων ηγετών για διέξοδο στο Αιγαίο. Εξ' ου και το κρατίδιο που αυτοαποκαλείται Μακεδονία. Για να μην αναφερθώ ξανά στη λάθρα χρήση του αρχαιοελληνικού πνεύματος εκ μέρους τους. Μπορεί κανείς να μου αποδείξει ότι η σλαβογενής γλώσσα τους έχει ρίζες αρχαιοελληνικές;

:arrow: Θυμίζω επίσης ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Δωρικό φύλο που δεν ακολούθησε τους υπόλοιπους Δωριείς στην κάθοδό τους νοτιότερα...

freak

παππα10, παοκτζης ειναι (:lol:).

επισης νομιζω οτι μπερδευεις την χρηση του ορου "ελληνας" (στην νεοελληνικη σημασια που της αποδιδεις) με τον ορο "πολιτης (κρατους)".

τελος οσον αφορα το αν απειλησαμε ποτε τα σκοπια, περα της προτασης μιλοσεβιτς για επιθεση στη χωρα και μοιρασμα των εδαφων της μεταξυ ελλαδος και σερβιας, ολο και καποιες κραυγες ακουγονται... τελευταιο παραδειγμα, ο μητροπολιτης θεσσαλονικης ανθιμος.

συμφωνω με αυτο που γραφεις για το κκε. ο ριζοσπαστης καποτε ειχε και το τελευταιο του φυλλο γραμμενο στα "μακεδονικα"...

υγ. εχει ενδιαφερον το οτι οι σκοπιανοι μιλουν για μακεδονικη εθνοτητα χωρις να εξηγουν απο που προερχεται αυτο το "πραγμα"... πως δημιουργηθηκε. εχει περισσοτερο δε ενδιαφερον, οταν αποκυρησσουν την οποια σχεση με την αρχαια ελλαδα αλλα ταυτοχρονα την διεκδικουν ως δικη τους, οταν πολιτικοι τους δηλωνουν οτι ειναι βουλγαρικο φυλο και οχι αρχαιοελληνικο αλλα ταυτοχρονα μιλουν για σκλαβωμενα αδελφια τους σε γειτονες χωρες (ελλαδα + βουλγαρια) και το εντασουν και στο συνταγμα τους... οταν με την εισοδο της βουλγαριας στην ευρωπαικη ενωση ολο και περισσοτεροι/ες σκοπιανοι/ες πολιτογραφουνται βουλγαροι/ες... μεχρι και ο πρωην πρωθυπουργος τους, ο γκεοργκεφσκι, ακολουθησε αυτη την πρακτικη...

ο ελληνικος εθνικισμος ειναι ευκολος να χτυπηθει γιατι ειναι εμφανης (οσον αφορα το θεμα αυτο)... εχει ονομα. ο εθνικισμος των σκοπιανων παλι, που καλυπτεται απο το δηθεν οραμα της αυτοδιαθεσης ειναι επικινδυνος ακριβως γιατι δεν ειναι ξεκαθαρος.

Pappas10

Παράθεση από: "freak"παππα10, παοκτζης ειναι (:lol:).

επισης νομιζω οτι μπερδευεις την χρηση του ορου "ελληνας" (στην νεοελληνικη σημασια που της αποδιδεις) με τον ορο "πολιτης (κρατους)".

Δεν νομίζω ότι το μπερδεύω ποσώς. Αντίθετα μάλλον ξεχωρίζω την ιστορική και φυλετική από την πολιτική του υπόσταση.

Αν και οι ΠΑΟΚζήδες είναι οι γαύροι του βορά πλέον (γαύροι του νότου είναι ο Εργοτέλης) μου είναι συμπαθέστεροι από τους λιμανίσιους γάυρους του Πειραιά.

Αυτά.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

freak

Παράθεση από: "Pappas10"
Παράθεση από: "freak"επισης νομιζω οτι μπερδευεις την χρηση του ορου "ελληνας" (στην νεοελληνικη σημασια που της αποδιδεις) με τον ορο "πολιτης (κρατους)".

Δεν νομίζω ότι το μπερδεύω ποσώς. Αντίθετα μάλλον ξεχωρίζω την ιστορική και φυλετική από την πολιτική του υπόσταση.

για τον cna το εγραψα αυτο... απλα δεν το διατυπωσα σωστα.

οσον αφορα τη θεσσαλονικη δηλωνω αρειανος.

γινε αρης να γουσταρεις.

Enia

ένα έχω να πω: έχε χάρη που σου έχω μια κάποια τεράστια αδυναμία! :lol:

Pappas10

Όσο κι αν εξάπτεται η Ένια, θαυμάζω την γνώση που έχεις επί των οπαδικών επιλογών των συνομιλητών μας...

Κι εγώ τη συμπάθεια μου δεν την εκδηλώνω μικρογάφοντας...  :P  :P  :P  :P
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Enia

ε, καλά... (μπορεί στις πολιτικές επιλογές να τα έχει ψιλομπλέξει αλλά) άμα δεν ήξερε και τι ομάδα είναι ο κουμπάρος του, τι θκατά κάνουμε, μπρίκια κολλάμε?  :lol:

όσο για το ότι μικρογάφω ( :P ) είναι για να μην παίρνει και πολλά θάρρητα   8)   :lol:

black_velvet

(μην σας πω και δύο...)

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

cna

Παράθεση από: "freak"επισης νομιζω οτι μπερδευεις την χρηση του ορου "ελληνας" (στην νεοελληνικη σημασια που της αποδιδεις) με τον ορο "πολιτης (κρατους)".

Ήθελα να γράψω σχεδόν ό,τι γράφω και στον αρχαιοελληνικό ορισμό αλλά για ποιά παιδεία να μιλήσω και για ποιον νεοελληνικό πολιτισμό να πω; Ουκ αν λάβοις εκ του μη έχοντος ένα πράγμα...

tristana

Αιδώς Αργείοι, που θυμηθήκαμε το μακεδονικό το 1992 ενώ μέχρι τότε οι Σκοπιανοί διοργάνωναν εκθέσεις ανά με αρχαία ελληνικά-μακεδονικά αγάλματα και επιγραφές και τα παρουσίαζαν ως δικά τους και εμείς ποιούσαμε την νήσσαν (εκτός από μερικούς διαπρεπείς ΞΕΝΟΥΣ επιστήμονες που αντιδρούσαν όταν αντιλαμβάνονταν το τι συμβαίνει).

Αιδώς Αργείοι, που στο τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου το ΚΚΕ συνυπέγραφε συνθήκη με τον Στάλιν για παράδοση της Μακεδονίας στον Τίτο σε περίπτωση που κέρδιζε την εξουσία στην ελλάδα.

Αιδώς Αργείοι, που το αθάνατο ελληνικό κράτος έσυρε σε ορκωμοσίες το 1950 τους κατοίκους της μακεδονίας και δη των περιοχών Καστοριάς-Φλώρινας (όπου εκτυλίχθηκε το τελευταίο κομμάτι του Εμφυλίου Πολέμου) σαν να επρόκειτο για ξένους μετανάστες.

Αιδώς Αργείοι, που σε κάθε αγώνα ομάδων της μακεδονίας με νότιες ακούγονται υβριστικά συνθήματα με εθνικό χαρακτήρα τα οποία χρησιμοποιούν στη συνέχεια οι σκοπιανοί ως επιχειρήματα (ΝΑΙ χρησιμοποιούν ακόμα και τους χαρακτηρισμούς που εκτοξεύουν οι ανεγκέφαλοι για όφελός τους).

Αιδώς Αργείοι (αυτό πηγαίνει και στους προγόνους μας), που όταν ο Παύλος Μελάς αποφάσιζε να αγωνιστεί για την απελευθέρωση της μακεδονίας το ελληνικό κράτος δεν διέθεσε ούτε έναν στρατιώτη για να τον συνδράμει. Με εθελοντές από την Κρήτη και με ντόπιους έδωσε τις μάχες του.

Αιδώς Αργείοι, που θυμόμαστε το μακεδονικό ΜΟΝΟ όταν μας το προβάλλουν τα κανάλια. Που είναι τώρα οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας;

Αιδώς Αργείοι, που αντί να κάτσουμε και να βρούμε μια συνεναιτική λύση (μιας και το κρατίδιο αυτό βρίσκεται επί μακεδονικού εδάφους με την γεωγραφική έννοια του όρου), ένα κοινά αποδεκτό όνομα, αντιτάσσουμε απλά ένα όχι και ένα βέτο, με αποτέλεσμα να μας έχουν βαρέθει και οι εταίροι και να μην κάθονται καν να μας ακούσουν.

και τέλος Αιδώς Αργείοι, που δεν κάναμε ούτε ένα συνέδριο στο εξωτερικό, που δεν ενημερώσαμε καμμία κυβέρνηση για την ιστορική αλήθεια. Όχι οι πολιτικοί μόνοι τους αλλά σε συνεργασία με επιστήμονες. Νομίζετε ότι ξέρει την ιστορική αλήθεια ο Μπους; Ή ο Σαρκοζί;

Αυτά τα ολίγα...

Μετά από τα "ολίγα" του cna δεν υπάρχει τίποτε να προσθέσει κανείς.
Ως Μακεδόνισσα, αλλά και ως πολίτης του κόσμου, δεν με ενοχλούν οι Σκοπιανοί, αλλά οι σκοποί που κρύβονται πίσω από την χρησιμοποίησή τους. Αλλιώς ας διαμαρτυρηθούμε και για τους ΚΑΛΑΣ τους απογόνους
των αρχαίων Μακεδόνων -κατά μία εκδοχή-. 'Οποιος αισθάνεται Μακεδόνας
με όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας, ας αυτο-αποκαλείται έτσι.
Ο Μέγας Αλέξανδρος θα το γούσταρε, πάντως. Αφού έσφαζε και όσους αντιτίθεντο. Μην ξεχνιόμαστε.

216 Επισκέπτες, 0 Χρήστες