Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 297
  • Total: 297

Κίνδυνος;

Ξεκίνησε από jcdenton, Μάρτιος 31, 2006, 08:56:44 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

jcdenton

Συμφωνώ. Επίσης επισημαίνω πως το "δεν τον δέχομαι σαν όμοιο πολίτη" πρέπει να ερωτηθεί ο Α. Χίτλερ, για να γίνει κατανοητό το τι εννοώ.
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

Bijoux

νταξ λογιστή, στον άλλο κόσμο που θα πάω θα τον ρωτήσω
για να καταλάβουμε και τι εννοείς :P  :P  :P

kodikas

Παράθεση από: "Echetlaios"sebomai ton oikonomiko-politiko metanasti , ton dexomai os synanthropo moy alla den ton dexomai os omoio politi .

Κόπιες αγαπητέ μου…

Χωρίς φειδώ επανεκτύπωση καμουφλαρισμένης μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας…

Τελικά κάποιος πρέπει να μιλήσει για την πρόοδο. Για την αδελφοσύνη των λαών. Για την αποδοχή του άλλου με τις ιδιαιτερότητές του και τις διαφορές του.

Στις μέρες μας, η αλληλεξάρτηση των λαών προβάλλει, με ενάργεια και αμεσότητα, ως αναγκαιότητα σε κάθε πολίτη παγκοσμίως.
Ζούμε και συναναστρεφόμαστε σε μια ατμόσφαιρα διαρκούς παρόντος. Όλα τα μεγάλα προβλήματα επιβίωσης του πλανήτη και βελτίωσης της ανθρώπινης ζωής ξεπερνούν την ισχύ και την εξουσία κάθε κράτους, κάθε θρησκείας και κάθε πολιτισμού ξεχωριστά.

Οι ιεροί πόλεμοι του καλού εναντίον του κακού, οι μισαλλοδοξίες του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, οι αγριότητες και τα προγκρόμ των καθαρόαιμων εθνικισμών έχουν αξιολογηθεί από την ιστορία. Η επανεμφάνισή τους, με διάφορους μανδύες «μιλιταριστικού ανθρωπισμού» και «ανθρωπιστικών επιδρομών», είναι υποτροπή εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Προβάλλονται σήμερα ως ασύμμετρες απειλές για την ανθρωπότητα οι λαθρομετανάστες, ο κυβερνοχώρος και άλλα πολλά… Υπό το κράτος αυτών των ασύμμετρων απειλών και την επιλεκτική σκοπιμότητά τους, η ανασφάλεια θα πλανάται στον κόσμο και η θεσμοθέτηση διακρίσεων, διώξεων και αποκλεισμών θα στεγανοποιεί, θα γκετοποιεί και θα κάνει πιο συντηρητικές τις κοινωνίες.

Θα ζήσουμε κλεισμένοι στο φόβο μας…

Θα θεωρήσουμε τον εαυτό μας κατώτερο των περιστάσεων.

Η λύση δεν είναι, φίλε μου, «ο καθένας με τον εαυτό του και τα υπάρχοντά του», ούτε βεβαίως και το να μείνουμε καθηλωμένοι στο παρελθόν.

Να είμαστε υπέρ των ευκαιριών του μέλλοντος και όχι υπέρ των κατορθωμάτων του παρελθόντος, έστω και των πιο ηρωικών. Στο όνομα των επιτευγμάτων αυτών και των τραυμάτων του παρελθόντος, να αποδεχτούμε την πρόκληση των νέων καιρών…

Υπάρχουν οι λαοί και οι κοινωνίες που γράφουν τη δική τους ιστορία ανάλογα με το ποια είναι η στάση της ζωής τους και όχι σαν εκθέματα σε μουσειακό κόσμο αγαλμάτων που δεν προχωρούν…

Δεν υπάρχουν οραματιστές μίας αλήθειας… γιατί δεν υπάρχει μόνο μία αλήθεια…

Δεν κινδυνεύει η πολιτιστική μας ταυτότητα από τη συμμετοχή μας σε μια υπερεθνική ένωση και την αποδοχή των μεταναστών.

Κινδυνεύει από την έλλειψη αυτογνωσίας, την ελλιπή γνώση της ιστορίας, την επιλεκτική της χρήση και την επικοινωνιακή δημαγωγία χάριν εντυπώσεων…

Echetlaios

file kodika
i ksenofobia den yparxei sto leksilogio moy.
ego gennithika se allo kratos apo goneis metanastes poy doylepsan
kai palepsan gia na apokaloynte oikonomikoi metanastes.

stin xora mas dystyxos ena arketa megalo pososto metanaston
einai edo gia na perna apla tin ora toy me anomes praksis.
ekmetaleyonte to mpaxalo tis xoras mas kai aksiopoioyn
kathe "texni" toys.
aytoi den pisteyo na symbaloyn stin adelfotita ton laon oyte kai stin proodo opos proaneferes.
gi' aytoys toys metanastes milao.

gennithika sto monmpeliarnt tis Gallias kai efoson ypiretisa se strato toy NATO , exontas tin Galliki ithageneia , ayrio to proi mporo na gino Gallos
ypikoos. esy ti les? tha mporoysa na eimoyn Gallos efoson den
didaxtika tin Galliki paidia? efoson den ksero tin istoria tis?
ta ethima tis? mporo na aisthantho Gallos?
ayto leo poio pano otan milo gia omoio politi.

black_velvet

Παράθεση από: "Echetlaios"....
stin xora mas dystyxos ena arketa megalo pososto metanaston
kathe "texni" toys.

Μέσα σε μια φράση είπες όλη την αλήθεια!
Αντί να τα βάζουμε με κάθε λογής "μετανάστες", "ξένους", ή όπως αλλιώς θέλετε να τους πείτε, μήπως να κοιτάζαμε πρώτα τους ίδιους μας τους εαυτούς; Και να κάνουμε κάτι για μας πρώτα;
Γιατί, μη μου πείτε πως το "μπάχαλο της χώρας μας" εκείνοι το έφτιαξαν!Ήρθαν και το βρήκαν! Τους του προσφέραμε "στο πιάτο"!!!
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

kodikas

Εγώ νομίζω (πως μου κόλλησε άραγε; ) οτι

εύκολα, ααβορα και αβίαστα γινόμαστε διώκτες, κριτές, και ό,τι άλλο κατεβάσει η κούτρα μας,
κάθε παρεκτροπής από το επιβαλλόμενο, στο μυαλό μας, πρότυπο.
Πάντα εξαιρούμε υποκριτικά τον εαυτούλη μας.
Πάντα εμείς είμαστε οι κοινωνικά υγιείς, οι άξιοι, οι φιλόπατρεις,
 οι αγωνιούντες και αγωνιζόμενοι για το μέλλον της πατρίδας, τα παλικάρια.
Πάντα μένουμε άναυδοι με ό,τι μας χαλάει την εθνική μας φαντασίωση και αντιπαραθέτουμε έναν οίστρο πατριωτισμού
και τις υψηλές αξίες της ελληνικότητάς μας.
Βασανιζόμαστε από την υποψία ότι είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε μια παράδοση μεγάλων ιδεών και παίρνουμε πόζες.
Η εμμονή μας να εστιάζουμε στα ασήμαντα και να αγνοούμε τα ουσιώδη αποδεικνύει, ακόμα μια φορά,
ότι τρέμουμε να ακουμπήσουμε πράγματα που μας είναι πρωτόγνωρα, ότι αρνούμαστε να απελευθερωθούμε
από τη στείρα «λογική» διεργασία που μας έχουν φυτέψει στο μυαλό.
 Μένουμε προσκολλημένοι σε ένα προ πολλού πεθαμένο και ενταφιασμένο παρελθόν.

Μιλάμε για λίκνο πολιτισμού, για κοιτίδα δημοκρατίας, για αγώνες και αίμα που χύθηκε για την εδραίωσή της..
Και αφού φουσκώσουμε σαν παγόνια από εθνική υπερηφάνεια, ψάλλουμε όλοι μαζί, με δακρυσμένα μάτια, το δεύτερο εθνικό μας ύμνο:
«Δε θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ»..

Καμαρώνουμε που τα παιδιά μας, πιστά μας αντίγραφα, κάθε τι εκτός του γνωστικού τους πεδίου, το βαφτίζουν Αλβανό.

Διατρανώνουμε την πίστη μας στις ηθικές αξίες, αλλά δε θα λέγαμε όχι και σε καμιά αρπαχτή, κάθε είδους..

Κι αφού μας περάσει το εθνικοπατριωτικό μας αμόκ, και οι μεγαλόσχημοι αλαλαγμοί,
σε μια επιχείρηση κουκουλώματος της δικής μας ανεπάρκειας, καταλαγιάσουν,
τότε επιστρέφουμε στα καθʼ ημάς, τα καθημερινά μας..

Είναι η Τατιάνα υγιής τρόπος ηδονής και άμα πάρει πούλιτζερ, θα βγάζει την μπλούζα της στο γυαλί να στανιάρουμε;

Bijoux

Παράθεση από: "Echetlaios"stin xora mas dystyxos ena arketa megalo pososto metanaston
kathe "texni" toys.
aytoi den pisteyo na symbaloyn stin adelfotita ton laon oyte kai stin proodo opos proaneferes.

Κάπου εθελοτυφλείς. Μην μου πεις πως περιμέναμε τους μετανάστες
για να γνωρίσουμε τις άνομες πράξεις;! Πριν τι είμασταν; Νόμιμοι πολίτες;
Οι μετανάστες δεν περνάν απλά την ώρα τους
μπορώ να πω ότι δουλεύουν σε πόστα που έλληνες απαξιούν γιατί τα θεωρούν υποτιμητικά. Ο Έλληνας περιμένει την γραφειάρα του και το Δημόσιο...

jcdenton

Στο συγκεκριμένο θέμα πιστεύω πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Ενώ οι Έλληνες μετανάστες πήγαν στο εξωτερικό και βοήθησαν στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου, εδώ οι μετανάστες λειτουργούν αντίθετα. Αξίζει να επισημανθεί, τέλος, πως και οι Έλληνες που μένουν εδώ δεν είναι άγγελοι. Αλλά δεν μπορείς να τους διώξεις. Τι να τους πεις; «Πάνε αλλού να κάνεις τις ανομίες σου;» Οι αλλοδαποί όμως (και δεν ενοοώ μόνο Αλβανούς, Ρωσοπόντιους κ.α. αλλά και Άγγλους, Γερμανούς και άλλους) δεν χρειάζεται να έρθουν εδώ για να κάνουν τις μαμακίες τους. Έχουμε τουςε δικούς μας μα**κες να μας τα κάνουν μπάχαλο. Δεν χρειαζόμαστε κι άλλους
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

Echetlaios

Παράθεση από: "Bijoux"
Παράθεση από: "Echetlaios"stin xora mas dystyxos ena arketa megalo pososto metanaston
kathe "texni" toys.

Κάπου εθελοτυφλείς. Μην μου πεις πως περιμέναμε τους μετανάστες
για να γνωρίσουμε τις άνομες πράξεις;! Πριν τι είμασταν; Νόμιμοι πολίτες;
Οι μετανάστες δεν περνάν απλά την ώρα τους
μπορώ να πω ότι δουλεύουν σε πόστα που έλληνες απαξιούν γιατί τα θεωρούν υποτιμητικά. Ο Έλληνας περιμένει την γραφειάρα του και το Δημόσιο...
tok tok einai kaneis mesa?
diabases olo to keimeno moy kai sto telos ayto katalabes?
ti na po
apo tin arxi lipon
1) sygkrina toys ellines metanastes ma aytoys poy doyleyoyn stin patrida mas. den xreiazete pisteyo sxoliasmos.
2) tis kserame tis anomes prakseis alla prin ginei ayti i diadilosi proin fylakismenon  albanon stin xora mas poy baptistikan taxa oikonomikoi kia politikoi metanastes, i egklimatikotita itan se tetoio xamilo bathmo poy kata ti deiarkia tis imeras afiname ta kleidia tis eksoportas mas apo tin ekso meria tis kleidarias. to thymaste ayto ? i eiste toso nea paidia kai den to prolabate?
3) peste moy tora oloi eseis poy me stoikotita koitate tis paparies poy mas serbiroyn, den sas peirazei i rosiki mafia , i albaniki mafia, ostrogotthon  mafia, bisigotthon mafia , kaidensymazeyetaigotthon mafia?

4) "oloi oi ellines theloyn grafiara , kai dimosio". krineis eks idion ta alotria?

Echetlaios

file moy eisai midenisteis.
eno milas synexeia gia tin diaforetikotita laon kai anthropon kai pos na tin dextoyme , bgazeis logo kai katigoreis oti oloi eimaste idioi.
 :shock:  :shock:  :shock:
an nomizeis oti oloi "emeis" eimaste opos ta les , ti na po exeis sobaro problima me tin pseydaisthisi anoterotitas soy.
den mporo mesa se liges grames na soy eksigiso ta pisteyo moy kai na se piso oti ayta einai kai oxi alla. den xreiazete na se piso.
synexise etsi.
einai eykolo na katigoreis toys alloys.

Echetlaios

Παράθεση από: "kodikas"Εγώ νομίζω (πως μου κόλλησε άραγε; ) οτι

εύκολα, ααβορα και αβίαστα γινόμαστε διώκτες, κριτές, και ό,τι άλλο κατεβάσει η κούτρα μας,
soy thymizei tipota ?

Bijoux

μα Echetlaios, αν έγραφες ότι φταίνε για την κατάσταση που περιγράφεις,
ΚΑΙ οι έλληνες θα συμφωνούσα μαζί σου..
Πως είναι δυνατόν να φταίει η άλλη πλευρά μόνο;
Έτσι λες και εξορκίζεις το κακό εσύ;
Δηλ από τότε που ρθαν, παπαλα οι made in greek κακοποιοί; :P

Φυσικά και χρειάζεται σχολιασμός! Δεν το καταλαβαίνω. Και ο jc λέει ότι
οι έλληνες του έξω ανέβασαν το βιοτικό επίπεδο της χώρας που εγκαταστάθηκαν και οι εδώ μετανάστες  κάνουν το αντίθετο..

όσο για το krineis eks idion ta alotria που γράφεις..
έχω μάτια και βλέπω..
η πόλη μου έχει πολύ ανεργία εως και αεργία θα έλεγα
και όταν υπάρχουν δουλειές πέρα του δημοσίου
εσύ απαξιείς γιατί γουστάρεις το γραφείο σου
και όταν δεν έχεις φράγκο στην τσέπη σου για έναν υποτυπώδη καφέ
και περιμένεις την σύνταξη των γονιών σου για να κάνεις γούστα
ε, ο μετανάστης αρπάζει την δουλειά..

Υπάρχουν και καλοί έλληνες και καλοί μετανάστες
υπάρχουν και κακοί έλληνες και κακοί μετανάστες

λόγω εθνικότητας κολάμε νταπέλες;

Echetlaios

Παράθεση από: "Bijoux"μα Echetlaios, αν έγραφες ότι φταίνε για την κατάσταση που περιγράφεις,
ΚΑΙ οι έλληνες θα συμφωνούσα μαζί σου..
Πως είναι δυνατόν να φταίει η άλλη πλευρά μόνο;
Έτσι λες και εξορκίζεις το κακό εσύ;
Δηλ από τότε που ρθαν, παπαλα οι made in greek κακοποιοί; :P

Φυσικά και χρειάζεται σχολιασμός! Δεν το καταλαβαίνω. Και ο jc λέει ότι
οι έλληνες του έξω ανέβασαν το βιοτικό επίπεδο της χώρας που εγκαταστάθηκαν και οι εδώ μετανάστες  κάνουν το αντίθετο..

όσο για το krineis eks idion ta alotria που γράφεις..
έχω μάτια και βλέπω..
η πόλη μου έχει πολύ ανεργία εως και αεργία θα έλεγα
και όταν υπάρχουν δουλειές πέρα του δημοσίου
εσύ απαξιείς γιατί γουστάρεις το γραφείο σου
και όταν δεν έχεις φράγκο στην τσέπη σου για έναν υποτυπώδη καφέ
και περιμένεις την σύνταξη των γονιών σου για να κάνεις γούστα
ε, ο μετανάστης αρπάζει την δουλειά..

Υπάρχουν και καλοί έλληνες και καλοί μετανάστες
υπάρχουν και κακοί έλληνες και κακοί μετανάστες

λόγω εθνικότητας κολάμε νταπέλες;
mallon den dibazeis prosektika ayta poy grafo.
tin gnomi moy tin eipa oson afora toys "pragmatikoys" politikoys i
oikonomikoys metanastes.
den xreiazete na to epanalabo.
GIA TOYS PROIN FYLAKISMENOYS LEOOOOOOOOO
 :roll:  :roll:
poy eirthan edo kai sto ksefrago ampeli mpikan gia na trygisoyn tsampa.
please kopelia ti allo na kano gia na me katalabeis ? :D  :D  :D
to oti dexomai toys metanastes den exei kamia sxesi me to oti dexomai
kai ta apobrasmata poy eirthan mazi me aytoys
.
ayto den katalabeneis esy kai o filos kodikas kai aerologite peri
ratsismoy.
oyf !!!!
me skasate :arguement:
eyxaristo

Bijoux

χαχαχαχαχα με έκανες και γέλασα και με πονάει και η μέση μου

δεν σε ζορίζω άλλο

αλλά δεν κατανοώ τους πρώην φυλακισμένους που έκαναν διαδήλωση

ή να σε ζορίσω; :P

ΥΣ θα ζητήσω άλλη φορά να κάνουν και τεστ ηθικής στα σύνορα
ή να το έχουν σαν απαραβίαστο κανόνα στο πασπορτ :P

γιατί των φρονιμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγιρεύουν

Με πολύ πειρακτική διάθεση

spellbound

Βρε Μπιζουδενια...

μου φαινεται το "εχουν" ορισμενες φυλες.

Και εμεις πηγαιναμε καποτε στο Αμερικα.... κρυφα και ως λαμογια... αντε να βρουνε ακρη τοτε.

Χμ... καλα τα πηγαμε ομως εκει , ετσι???

Τωρα, αναρωτιεμαι και εγω η χαζη ξανθια  (ξεροντας οτι θα πεσουν πανω μου σαν κορακια οι αλλοι....)  ποιος  "ανοιξε" τα συνορακια της αμοιρης Ελλαδιτσας σε ολους καποιαν εποχη ??? και γιατι? :lol:  :lol:

(θα με βρισετε, αλλα και οσοι εχουν ερθει στην Ελλαδα, - δική τους- χωρα επαγγελιας..... καλα τα πανε  :wink:  :D )  Εμεις... τι κανουμε ??? :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

297 Επισκέπτες, 0 Χρήστες