Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 697
  • Total: 698
  • Leon

Ο Ιούδας ξανακτυπά!!

Ξεκίνησε από Bijoux, Απριλίου 13, 2006, 09:20:02 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Bijoux

Το άγνωστο Ευαγγέλιο του, ήρθε ξαφνικά στο φως και ετοιμάζεται
να κυκλοφορήσει μεταφρασμένο σε αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά
και ενδέχεται να βάλει φωτιά στα θεμέλια της Χριστιανικής Θρησκείας.

Το Βατικανό ξεκίνησε δειλά κάποιες προσπάθειες για την αποκατάσταση
του προσώπου του Ιούδα ενώ η Ορθόδοξη εκκλησία τηρεί στάση
αναμονής.

Τελικά πρόδωσε ή δεν πρόδωσε ο Ιούδας;
Ήταν η πράξη του μέρος του Θείου Σχεδίου
ή μια στιγμή ανθρώπινης αδυναμίας;

riaghul

πάνε χρόνια πολλα ..
τότε που αναζητούσα και διάβαζα αχόρταγα...
ο΄λα τα ευαγγέλια και άλλα τόσα απόκρυφα ..
που είχα διαβάσει κι αυτό...

για κάποιο λόγο..το είχα πιστέψει
κι ακόμα το πιστεύω..

δεν ξέρω τι θα αναταράξει
μα νιώθω μια σιγουριά μέσα μου οτι έτσι ήταν..
...ένα σχέδιο ...που έπρεπε να γίνει...
χωρίς αυτό να σημαίνει ότι
η ανθρώπινη αδυναμία ..δεν ελοχεύει στις πράξεις μας..

Bijoux

Μαρία καλησπέρα και χρόνια πολλά :)

μόνο ερωτήσεις έχω...

πόσα είναι τα απόκρυφα; τι γράφουν και δεν είναι γνωστά στον κόσμο;

ο Ιούδας πότε το έγραψε; αμέσως μετά την προδοσία δεν κρεμάστηκε;
διάβασα ότι το έγραψαν καϊνίτες..αληθεύει;

γιατί έγινε την δεδομένη στιγμή η αποκάλυψη;
είδα ένα περιοδικό που το είχε...σχόλια δηλ για το ευαγγέλιο
σε τσουχτερή τιμή..καθαρά εμπορικοί λόγοι φαντάζομαι!

AngelsGR

Απόκρυφα ευαγγέλια είναι αυτά τα οποία με το πέρασμα του χρόνου αλλοιώθηκε το περιεχόμενο τους για διάφορους λόγους. Όχι πως δεν είναι γνωστά, απλά οι χριστιανοί δεν τα δέχονται. Σε κάποιο απόκρυφο που είχα διαβάσει έγραφε πως ο Χριστός σκότωνε ανθρώπους για να δείξει την δύναμη του και μετά τους ανάσταινε!!!

Για το ευαγγέλιο του Ιούδα υπάρχουν πολλές απορίες. Λένε ότι γράφτηκε μετά το 150μχ (δεν είμαι σίγουρος, έτσι άκουσα), άρα δεν το έγραψε ο Ιούδας. Αυτός ο οποίος το έγραψε ίσως να ήταν κάποιος που πίστευε σε μια θεωρία που είναι διαφορετική από τον χριστιανισμό. Σαν να έλεγες κάποιον οπαδό του ολυμπιακού να γράψει ένα βιβλίο για τον παναθηναικό!!!

AngelsGR

Παράθεση από: "riaghul"δεν ξέρω τι θα αναταράξει
μα νιώθω μια σιγουριά μέσα μου οτι έτσι ήταν..
...ένα σχέδιο ...που έπρεπε να γίνει...
χωρίς αυτό να σημαίνει ότι
η ανθρώπινη αδυναμία ..δεν ελοχεύει στις πράξεις μας..

Αν δέχεσαι πως ο Χριστός είναι θεάνθρωπος τότε θα πρέπει να σκεφτείς πως ο Χριστός δεν είχε την ανάγκη να τον προδώσει κάποιος για να πετυχει κάποιο σχέδιο. Εξάλλου ήθελαν να τον σκοτώσουν, είτε το πρόδιδε ο Ιούδας είτε όχι.

Nikos28

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος ντόρος... Ένα δευτεροκανονικό κείμενο είναι, όπως και τόσα άλλα!
Έτσι κι αλλιώς, εφόσον γράφτηκε το 2ο μ.Χ αιώνα (όπως λένε), τότε δε γράφτηκε απο τον Ιούδα. Εκτός αν δεν αυτοκτόνησε- όπως λένε τα Ευαγγέλια- κι έφτασε και μέχρι 150 χρονών, οπότε μπορεί και να το' γραψε ο ίδιος...! Ιστορίες γι' αγρίους!

Αφού δεν το' γραψε ο ίδιος, κι αφού είναι γνωστά και άλλα κείμενα που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως γράφτηκαν απο μαθητές του Χριστού, τότε που είναι η ιστορική του αξία; Γιατί τόση φασαρία;

Το θέμα είναι το εξής: Το ''μυστήριο'' πουλάει!

Κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά τα κοράκια του καταναλωτισμού και οι πάσης φύσεως καπηλευτές των πάντων και- ειδικά- της ανθρώπινης ημιμάθειας...  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:

fortune

Το ευαγγελιο του Ιουδα ειναι ενα αυθεντικο κειμενο.Τουλαχιστον αυτο εδειξαν τα τεστ ,που εγιναν με ενεργο ανθρακα και συγκρισεις με αλλα κειμενα της ιδιας εποχης , δηλ του 2ο μχ αιωνα.

Δεν προκειται να προκαλεσει κανενα προβλημα στην Χριστιανικη Πιστη.Το γιατι ειναι απλο.....Τα αποδεκτα Ευαγγελια ειναι 4.Εν σειρα Αυτα του Μαρκου ,του Ματθαιου ,του Λουκα και του Ιωαννη.Ειναι τα μονα ,που συμπεριεληφθηκαν στην 27 Βιβλια της Καινης Διαθηκης ,γιατι απλα ειναι τα μονα ,που γραφτηκαν απο τους Μαθητες των μαθητων του Χριστου ,ολα τον 1ο αιωνα μχ και γιαυτο θεωρουνται Θεοπνευστα.Ολα τα αλλα γραφτηκαν οχι απο Αποστολους αλλα απο απλους ανθρωπους.

Ειναι φυσικο ο καθενας να γραφει οτι θελει εκεινη την εποχη και για να δαιαιωνησει τα γραφομενα του ,να τα κλεισει μεσα σε θηκη απο ασβεστολιθο ,οπως αυτο του Ιουδα ,και να βρεθει απο μεταγενεστερους.Φυσικα και ο Ιουδας δεν ειναι ο γνωστος Ιουδας.Απλα καποιος μεσα στο Ευαγγελιο, περιπου το 160 μχ , γραφει δικες τους σκεψεις σχετικα με τον Ρολο του Ιουδα την περιοδο πριν την Σταυρωση του Χριστου.

Το συγκεκριμενο ευαγγελιο ,βρεθηκε στην Αιγυπτο το 1970.Απο τοτε φυλαχθηκε ,μεχρι ,που επεσε στα χερια του National GeographicΚ και το ειδαμε να πουλιεται  προσφατα και στα περιπτερα.

Ετσι βρεθηκαν πριν καποιες Δεκαετιες  και οι παπυροι του Ναγκ Χαμαντι και τα χειρογραφα της Νεκρης Θαλασσης.Ολα περιειχαν μεταξυ αλλων και αλλα ευαγγελία.Τα πιο γνωστα απο αυτα ηταν του Φιλιππου ,του Πετρου ,του Θωμα  ,της Μαριας της Μαγδαληνης κτλ.

Η προελευση τους εχει να κανει με μια Χριστιανικη  αιρεση ,τους λεγομενους Γνωστικους.Αυτοι ζουσαν μια ζωη πολυ λιτη κοντα στις οχθες ποταμων.        

Δεχονταν τον Χριστο σαν εναν εν δυναμη Θεο,που ηρθε εδω σε αυτον τον κοσμο ,οχι για να παρει πανω του τις αμαρτιες του Ανθρωπου και να λυτρωσει το ειδος μας με την Σταυρωση του.Απλα θεωρουσαν το ανθρωπινο σωμα σαν ενα προβλημα  ,που κρατουσε την Ψυχη φυλακισμενη και επρεπε πασει θυσια αυτη ,που υπηρχε μεσα του ,δηλ το Πνευμα να απελευθερωθει.Τα πιστευω τους ταυτιζονταν με τις  αντιληψεις του Πλατωνα περι ψυχης.

Ανεκαθεν υπηρχαν οπως γνωριζουμε αιρεσεις ,που σε διαφορα θεματα ερχονταν σε αντιθεση με τις γνωστες μας Χριστιανικες Διδασκαλιες.

Δεν αλλαζει τιποτα......

Φιλικα,

fortune.

Bijoux

Πρώτα από όλα θα ήθελα μια εξήγηση της λέξης δευτεροκανονικό που έγραψε ο Νίκος.

Το περίφημο Ευαγγέλιο λένε  πως το έγραψαν Καϊνίτες ή οι Γνωστικοί του Σεθ. Αυτοί θεωρούσαν την εμβύθιση στην αμαρτία ως το κλειδί της ανθρωπινης σωτηρίας. Πίστευαν πως το σώμα, όπως λέει και ο fortune,
είναι κακό και πηγή αμαρτίας και ότι για αυτό το λόγο οφείλουμε
να το διαφθείρουμε και να το καταστρέψουμε. Η κοσμοθεωρία τους
ήταν η εξής ]Το συγκεκριμενο ευαγγελιο ,βρεθηκε στην Αιγυπτο το 1970.Απο τοτε φυλαχθηκε ,μεχρι ,που επεσε στα χερια του National GeographicΚ και το ειδαμε να πουλιεται προσφατα και στα περιπτερα.[/color]

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το που βρέθηκε το Ευαγγέλιο
που φυλασσόταν τόσο καιρό και γιατί έγινε τώρα γνωστό.
Το μόνο σίγουρο ότι είναι αυθεντικό.

Διάβασα πως κάποιος  καθηγητής από γενεύη ανακοίνωσε πως θα κάνει μετάφραση του ευαγγελιου από την κοπτική και ότι τους παπύρους τους βρήκε στο muhazafat al minya στην Αίγυπτο.
Όπως είπα στην αρχή θα μεταφραστει σε 3 γλώσσες προς το παρόν.
Ο εκδότης της αγγλίκής έκδοσης μαζί  με επιστήμονες ανά τον κόσμο
είχαν έρθει σε επαφή με το geographic για να τους προσφέρει βοήθεια με κάποιο ντοκυμαντέρ για το πάσχα που μόλις πέρασε. Για αυτό και το είδαμε εκεί αν και επρόκειτο για σχόλια και όχι για το καθευατού ευαγγέλιο.

Αποσπάσματα από το ευαγγελιο, τον Ιούδα τον ονομάζει Αλλογενή
αλλά επρόκειτο για τον Ιούδα τον Ισκαριώτη και όχι για τον Ιούδα Θωμά
αν αναφέρεσαι σε αυτόν.

Και έχω και μια απορία να στην πω;

fortune

Βασω,

Παντα για τον Ισκαριωτη μιλαμε.Κοιτα και κατι αλλο:Οι Αιρεσεις ηταν αρκετες μετα τον πρωτο μχ αιωνα.Οι περισσοτερες εχουν καταγραφει απο τον Ειρηναιο,επισκοπο Λυγδανου(σημερινης Λυων).

Μεσα στο βιβλιο του {περι αιρεσεων}, αναφερει και για τους Καινιτες.Αναφερει επισης και για το Ευαγγελιο του Ιουδα,που οπως εγραψα και στο προηγουμενο γραφημα μου,κανεις δεν αντιτιθεται στο οτι ειναι αυθεντικο απο πλευρας χρονολογιας.Ο γνωστικος Καινιτης,που το εγραψε ειχε σκοπο να εκθειασει τον Ιουδα.Οι Καινιτες ωραιοποιουσαν ολα τα αρνητικα προσωπα της Αγιας Γραφης και τα Εκαναν ηρωες.Το ιδιο εκαναν και με τον Καιν ,που ως γνωστο σκοτωσε τον Αδελφο του Αβελ.

Αλλες αιρεσεις ,που ειχαν παρουσιασθει μεσα απο γνωστικους κυκλους ,ηταν αυτες των Νικολαιτων και των Οφιτων.Αυτοι (oι οφιτες),πηραν το ονομα τους απο τον Οφι(φιδι),που πιστευαν οτι ηταν ιερο ζωο ,αφου ηταν  για αυτους ο φυλακας της γνωσης.Δεν ειναι καθολου τυχαιο ,που βλεπουμε πολλες φορες πανω σε βιβλια ,που παρουσιαζουν Αρχαια αντικειμενα η μπαουλα παλια,η σε παλιους αμφορεις να ξεπεταγονται φιδια  ζωγραφισμενα ,ως προστατες των αντικειμενων αυτων...

Ο καθενας Βασω μπορει να πιστευει οτι θελει.Ειναι αλωστε ελευθερος να το κανει και ειναι αναφαιρετο δικαιωμα του.

Οσο  για το ερωτημα ,που θες να θεσεις , περιμενω..... :)

fortune.

Echetlaios

ektos apo ayto anakalyfthikan kai alla eyaggelia meta tin pagkosmia epytyxia
ta eksis neoanakalyfthenta eyaggelia:
to kata mastorakin
to kata tatianas tis filoxrimatis
toy gkomenoy tis anadeksimias toy mpatzanaki tis protis psyxoxoris-
toy anadeksimioy toy mpakali poy eixe apenanti magazi stoys propodes toy golgotha. (aytos kati perissotero tha kserei gia to paraskinio tis stayrosis)
toy 3oy ksaderfoy toy ioyda poy episis ypostirizei oti kai aytos prodose ton kyrio alla den peire mia, to ekane apo tin kali toy tin kardia.
episis kai i gynaika toy ioyda ebgale eyaggelio gia na stamatisi epiteloys
ayti i gelia apopsi oti o antras tis filoyse yperoxa.
 paparia.
 giayto kai ta eftiakse me ton proanaferthenta mpakali kai  ektote
 eginan apo ta poio dynata syggrafika dydima.

Echetlaios

meta apo aytes tis anakalypseis den mporo na ksero poio
einai poio kalo kai poio egkyro giayto kai ego to eriksa stin esspreso

Bijoux

Echetlaios δίνεις ρεσιτάλ :wink:

---

Χρήστο τελικά οι απορίες έγιναν δύο :)

Πρώτη, γιατί το βατικανό προσπαθεί να πλησιάσει τους εβραίους
και μια εφημερίδα και κάποιος του βατικανού έκαναν δηλώσεις
''πλησιάσματος'' των εβραίων...

Και δεύτερη τι είναι οι γνωστικοί; Ξέρω ότι είναι αίρεση...

Σχετικά με τους Οφίτες...κοίτα που πήγε το μυαλό μου
εύα αδαμ όφις...πως τιμωρήθηκε το φίδι , μετά το αμάρτημα, στο να έρπετε;
μήπως ήταν κάτι άλλο; ίσως και φύλακας γνώσης..

Και οι γνωστικοί του Σεθ δεν είχαν ένα γαιδουράκι για έβλημα τους;

αυτά προς το παρόν..

:)

fortune

Βασω,

Θα σου απαντησω πιο λιτα απ οτι περιμενεις.

Δεν γνωριζω γιατι και αν πλησιασε το Βατικανο τους Εβραιους....

και οσο για τος Γνωστικους αναφερω για αυτους στο πρωτο γραφημα μου.

fortune.

riaghul

Nα πω κι εγώ την αποψή μου?

Οι Γνωστικοί και οι Οφίτες την εποχή που υπήρξαν
δεν ήταν αιρέσεις.
Ως τέτοιες χαρακτηρίστηκαν αργότερα επειδή ήταν κύριοι
ανταγωνιστές του Χριστιανισμού και ηπεριοχή τους ενδέχεται να ηταν
στην Εγγύς Ανατολη (συρία, Σαμάρεια, Αλεξάνδρεια)
Όσο για  το τι πίστευαν  είναι....
 "αλλουνού παπά ευαγγέλιο"  :)
Ηταν πάντως μια σύνθεση ανατολικών πίστεων
(Ιουδαϊσμού, ζωροαστρισμού,αιγυπτιακών και βαβυλωνιακών θρησκευμάτων) καθώς και Χριστιανισμού και μυστηριακών λατρειών.
Στα μέσα του προηγούμενου αιώνα προκλήθηκε μεγάλος σάλος και ενδιαφέρον (όμοιο με το σημερινό:))
μετά την ανακάλυψη έργων των γνωστικών.
Με τους Οφίτες ταυτίζονται στην άποψη της ύπαρξης του σκότους -ύλης
ή χάους...
Οφίτες κατα άλλη άποψη είναι οι γνωστικοί του Πλωτίνου....
Κι εδώ ..για να μην επεκταθώ πολύ στις πιστες τους..
αναφέρω ότι ξεχώρισαν τρία ρεύματα του γνωστικισμού ένα εκ των οποίων διατηρείται μέχρι κα σήμερα (μαντεϊσμός στο Ιράκ)
.........
....
...
..

Bijoux

Δεν σας ζητώ συγνώμη που σας ρωτώ συνέχεια :P

Μ αρέσει το διάβασμα και για τα συγκεκριμένα ελάχιστα τα βιβλία..

Οπότε βρήκα δυο καλούς ανθρώπους και τους άρχισα..

έχω καταλήξει και εγώ σε κάποια συμπεράσματα..

Ο Χριστιανισμός στα πρώτα του χρόνια δεν ήταν ένα θρήσκευμα
αλλά ομάδες ανθρώπων που ακολουθούσαν την διδασκαλία του Ιησού
αναλόγως βέβαια πως την καταλάβαιναν..

Λένε πως ο Ιούδας ήταν ταμίας του Ιησού και ταμίες εκείνα τα χρόνια
γινόταν άτομα που ήταν πολύ κοντά στους διδασκάλους τους.

Όταν η Εκκλησία και οι ηγετικοί της κύκλοι αποφάσισαν και διάλεξαν
ποια ομάδα θα στηρίξουν, τις υπόλοιπες τις περιθωριοποίησαν και τις ονόμασαν αιρέσεις.

Μια από αυτές τις ομάδες ήταν και οι Γνωστικοί, οι οποίοι με το πέρασμα του χρόνου άντεξαν αυτό τον ''διωγμό'' ..τέκτονες..ναίτες..καμπάλα..

697 Επισκέπτες, 1 Χρήστης