Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 250
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 185
  • Total: 186
  • cuba

ΑΣΤΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ

Ξεκίνησε από Maniat, Μαΐου 17, 2006, 01:23:27 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Maniat

Τι είναι?

Ιστορίες -- συνήθως φανταστικών -- γεγονότων που διαδίδονται μαζικά.
Αλλιώς ευρέως διαδεδομένες παραπληροφορίες.
Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητα δημιουργήματα της φαντασίας, καθώς αρκετοί μύθοι στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα.
 Κάποιοι αστικοί μύθοι έχουν καταφέρει να επιβιώσουν για αρκετά χρόνια με μικρές παραλλαγές.
Για τη διάδοση τους είναι συνήθης η χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Το περιεχόμενο των αστικών μύθων ποικίλει και περιλαμβάνει συχνά στοιχεία τρόμου ή καλλιέργειας κάποιου φόβου.

ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΕ ΤΟΥΣ (κάνω εγώ την αρχή)

Maniat

Το Προγκεστερέξ(Progesterex) είναι ένα φανταστικό φάρμακο που φημολογείται ότι χρησιμοποιείται στους βιασμούς γυναικών.
Η φάρσα κυκλοφορεί μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο διαδίκτυο. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει φάρμακο με τις συγκεκριμένες ιδιότητες και ποτέ δεν αναφέρθηκε ή επιβεβαιώθηκε τέτοιο περιστατικό.

Το περιεχόμενο του e-mail συνήθως εμφανίζεται ως παρακάτω:
Προσοχή!!!! Μια γυναίκα σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης αρπάχτηκε από πέντε άνδρες, οι οποίοι σύμφωνα με τις εκθέσεις του νοσοκομείου και της αστυνομίας, την βίασαν πρίν την παρατήσουν. Ανίκανη να θυμηθεί τα γεγονότα του βραδιού, δοκιμές αργότερα επιβεβαίωσαν τους επαναλαμβανόμενους βιασμούς μαζί με τα ίχνη Pohypnol στο αίμα της και Progesterex, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα μικρό χάπι αποστείρωσης .Το φάρμακο χρησιμοποιείται τώρα από τους βιαστές στα πάρτι για να βιάζουν και να αποστειρώνουν τα θύματά τους. Το Progesterex είναι διαθέσιμο στους κτηνιάτρους για να στειρώνουν τα ζώα. Υπάρχει η φήμη ότι το Progesterex χρησιμοποιείται μαζί με Rohypnol, το φάρμακο βιασμών. Με το Rohypnol, το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να το ρίξουν στο ποτό του κοριτσιού. Το κορίτσι δεν μπορεί να θυμηθεί τίποτα το επόμενο πρωί, όλων αυτών που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη νύχτα. Το Progesterex, που διαλύεται στα ποτά εξίσου εύκολα,είναι τέτοιο που το θύμα δεν συλλαμβάνει από τον βιασμό και ο βιαστής δεν ανησυχεί για να κάνει τεστ πατρότητας που να τον αναγνωρίζει μήνες αργότερα.Τα αποτελέσματα του φαρμάκου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ - είναι ΜΟΝΙΜΑ. Το Progesterex σχεδιάστηκε για να στειρώνει τα άλογα. Οποιοδήποτε γυναίκα παίρνει αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ. Οι νυφίτσες μπορούν να πάρουν αυτό το φάρμακο από τον καθένα που είναι σε κτηνιατρική σχολή ή σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο. Είναι τόσο εύκολο, και με το Progesterex πρόκειται να γίνει έξαρση του παντού στα πανεπιστήμια.Πιστέψτε το ή όχι, υπάρχουν ακόμα και sites στο internet λέγοντας στους ανθρώπους πώς να το χρησιμοποιήσουν. Παρακαλώ διαβιβάστε αυτό σε οποιοδήποτε ξέρετε, ειδικά στα κορίτσια. Να είστε προσεκτικοί όταν είστε έξω και να μην αφήνετε το ποτό σας αφύλακτο.

Σιγά μη βάλω και ζώνη αγνότητας στο ποτό μου (δεν πίνω που δεν πίνω, το ένα που πίνω να μου βγει και ξυνό?)

Maniat

Το ότι η ελληνική δεν έγινε επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ για μία ψήφο ή οτι δεν έγινε παγκόσμια επίσημη γλώσσα για τον ίδιο λόγο είναι ένας αστικός μύθος.

Ο ίδιος μύθος κυκλοφορεί και για την γερμανική γλώσσα. Στην πραγματικότητα, οι Ηνωμένες Πολιτείες σε ομοσπονδιακό επίπεδο δεν έχουν επίσημη γλώσσα αλλά η αγγλική χρησιμοποιείται de facto, δηλαδή συμβατικά και εκ των πραγμάτων χωρίς καμία συγκεκριμένη απόφαση. To ίδιο ισχύει και για την παγκόσμια γλώσσα, δεν υπάρχει καμμιά απόφαση, ούτε έγινε ψηφοφορία ποτέ.

ΟΧΙ ΑΣ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ

Maniat

Ξυπνήσατε εγκατελειμένος με ένα νεφρό λιγότερο και μια ουλή στο στομάχι? Πέσατε θύμα του αστικού μύθου "αγοραπωλησίες νεφρών".

Ο αρχικός μύθος κυκλοφορεί τοποθετώντας το περιστατικό στο Λας Βέγγας αλλά έχουν κυκλοφορήσει παρόμοιες ιστορίες σε διάφορες χώρες.
ΠΟΤΕ δεν έχει αναφερθεί τέτοιο περιστατικό ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Αμερική, ούτε σε καμμιά άλλη χώρα.
Εκτός αυτού, μετά την αφαίρεση νεφρού δεν ξυπνάς...

Το νεφρό μου και τα μάτια σας λιγούρια !!!!!!!!

Enia

Παράθεση από: "Maniat"Σιγά μη βάλω και ζώνη αγνότητας στο ποτό μου (δεν πίνω που δεν πίνω, το ένα που πίνω να μου βγει και ξυνό?)

Εντάξει, λογικό είναι να ψιλοπροσέχουμε το ποτό μας...  :roll: Δε λέω ότι θα ρίξει κανείς τίποτα μέσα, όπως ήταν πάντα το άγχος των γιαγιάδων μας, αλλά ακόμα και κουνούπι δεν θέλω να πέσει μέσα, οπότε μια ματιά θα τη ρίχνω...Όμως αυτό έχει γίνει ολόκληρο εμπόριο... Όταν δούλευα στο σύλλογο των φοιτητών του πανεπιστιμίου μου στην αγγλία, είχαν έρθει κάποιοι που στηριζόμενοι σε αυτόν και παρόμοιους 'αστικούς μύθους' (coax στα αγγλικά) ζητούσαν πρόσβαση στα bar για να πουλάνε 'ζώνη αγνότητας' όπως το είπε και η ManiaT! Ήταν απλώς ένα καπάκι για ποτήρια!
Και ένα άλλο προϊόν της ίδιας εταιρίας ήταν -και καλά- ένα χαρτάκι-τεστ για ανίχνευση παραισθησιογόνων στο ποτό.  :shock:
Εμείς φυσικά τους αγνοήσαμε (γιατί ως chatόβια είχα ήδη διαβάσει τα email και ήξερα πως πρόκειται για μύθους). Αργότερα όμως λάβαμε ειδοποίηση από την πανβρετανική ένωση φοιτητών να μην επιτραπεί είσοδος της συγκεκριμένης εταιρίας σε κανένα πανεπιστήμιο και πως πολλοί την είχαν ήδη πατήσει και έπεφταν θύματα εκμετάλλευσης.

Κίνδυνοι ελοχεύουν παντού, αλλά ας είμαστε και ρεαλιστές...

185 Επισκέπτες, 1 Χρήστης