Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 316
  • Total: 316

Δράκουλας:Ο μύθος και η αλήθεια

Ξεκίνησε από junkie, Μαΐου 24, 2006, 01:54:31 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

junkie

Το όνομα του ήδη γνωστού πρίγκιπα Wallachian έγινε ακόμα διασημότερο αφότου έχει δημοσιεύσει ο Bram Stoker από το Δουβλίνο (1847-1912) το νέο "Dracula του" σε 1897,
Ο συντάκτης ήταν σκηνικός διευθυντής, χρυσή κάτω parapsychologic ένωση μελών inthe στο Λονδίνο και ερευνητής pasionate του vampirism ιρλανδικά και Hindoo. Το μυθιστόρημά του, που δημοσιεύεται στα εκατομμύρια των αντιγράφων, έχει ως κύριο ήρωά του ένα βαμπίρ, αρίθμηση Szekler, που ονομάζεται Dracula.

Η δράση αναπτύσσεται σε ένα κλίμα Transylvanian για το οποίο ο συντάκτης ο ίδιος λέει]

---------------------------------------------------------------------

Για σχεδόν μια χιλιετία, τα εδάφη στην Καρπάθιος-δουνάβιος-του Πόντου περιοχή ήταν από τους μεταναστευτικούς ανθρώπους. Αρχίζοντας με τους 10ους και 11ους αιώνες, το ανατολικό μέρος της Ευρώπης αρχίζει να απειλείται από το τελευταίο μεγάλο μεταναστευτικό vallum, φτιαγμένο από τουρκικά έθνη. Προς το 16$ο αιώνα, ένας μεγάλος κίνδυνος φαίνεται να εμφανίζεται στα σύνορα της Ευρώπης]

Το Vlad Tepes Dracula είναι ο γιος Vlad Dracula, ένας από τους παράνομους γιους του Mircea ο παλαιός. Σε αυτήν την περίοδο, σε Νυρεμβέργη, Vlad Dracul λαμβάνει τη συμμαχία και την υποστήριξη του ιερού ρωμαϊκού αυτοκράτορα Sigismund του Λουξεμβούργου προκειμένου να κερδισθεί ο θρόνος της ρουμανικής χώρας και περνά μια περίοδο στην Τρανσυλβανία, που είναι η προστασία του μεγάλου αυτοκράτορα. Τώρα παντρεύεται με μια από τις κόρες του κυβερνήτη της Μολδαβίας και ζει, για μια περίοδο, σε Sighisoara. Έχει δύο γιους, Mircea και Vlad, οι οποίοι παίρνουν μια ειδική εκπαίδευση, η δυτική επιρροή που παρεμποδίζει την ασιατική.
Το 1436, Vlad Dracul γίνεται ο κυβερνήτης της ρουμανικής χώρας, που υποστηρίζεται από Iancu Hunedoara. Στο μεταξύ ο οθωμανικός στρατός είναι σε μια μεγάλη αύξηση, τον αυτοκράτορα Sigismund των λουξεμβούργιων κύβων και των μολύβδων θανάτου του στην αποδυνάμωση του αντι-οθωμανικού μετώπου. Ο τουρκικός στρατός κατακτά ένα μέρος της Τρανσυλβανίας Το Vlad Dracul πρέπει να προσχωρήσει στον οθωμανικό στρατό αλλά υποψιάζεται για την προδοσία και καλείται στο θαυμάσιο Porte μαζί με δύο από τους γιους του. Η επαφή με τον οθωμανικό κόσμο είναι αυστηρή αλλά του δίνει την ευκαιρία την οθωμανική οργάνωση, τις συνήθειες και τις στρατιωτικές τεχνικές και της εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας. Ενώ Vlad Dracul και οι γιοι του, Vlad και Radu, είναι όμηροι εδώ, ο θρόνος της ρουμανικής χώρας είναι σύμφωνα με τον κανόνα του παλαιότερου γιου του, Mircea. Το 1443 επιστρέφει στο θρόνο του, αλλά δύο γιοι του Vlad και Radu είναι ακόμα κρατημένοι όμηροι μέχρι 1448, όταν σκοτώνεται ο πατέρας τους

Το όνομα Vlad Dracul συνδέεται με την ημέρα της 8ης Φεβρουαρίου 1431, όταν επενδύθηκε ο πατέρας του, Vlad Ι, από τον ιερό ρωμαϊκό αυτοκράτορα Sigismund του Λουξεμβούργου με τη διαταγή του δράκου (Ordinis Draconis) για την προστασία του καθολικισμού από το Turcs. Συνίστατο σε διακριτικά και δύο σημαίες με έναν σταυρό σε τους στις τελετές οι ιππότες δράκων που χρησιμοποιήθηκαν για να τους φορέσουν τα κόκκινα κοστούμια και ένα πράσινο μετάξι mantie και, τις Παρασκευές, ντύθηκαν στο Μαύρο. Το περιδέραιο που είχαν στους λαιμούς τους αποτελέστηκε από δύο αλυσίδες κοινές από έναν σταυρό που θα υποστήριζε έναν δράκο στο μήκος του σταυρού γράφτηκε τα "misericors est Deus ο quam" ("*OH, πώς ο φιλεύσπλαχνος Θεός είναι") και στο εύρος του γράφτηκε "Pius et το justus" ("είδος και ακριβώς"). Το σύμβολο του δράκου, "draco" στα λατινικά, ήταν συχνό στην προϊστορική τέχνη στο Euro και, αργότερα, χρησιμοποιήθηκε συχνά στη διαφορετική οικογένεια ή την πόλη escutcheous. Στη ρωμαϊκή αρχαιότητα, ο δράκος, ένα φανταστικό ζώο, αφιερώθηκε στη θεά Minerva, σημαίνοντας την ιδέα ότι ο λόγος και η φρόνηση δεν πέφτουν ποτέ κοιμισμένοι Στο χριστιανικό κόσμο ο δράκος χρησιμοποιήθηκε για να προσωποποιήσει το πνεύμα του κακού και της δύναμης του δαίμονα. Οι ιππότες των μέσων ηλικιών το υιοθέτησαν ως σύμβολο των διαφορετικών εμποδίων που έπρεπε να υπερνικηθούν ή ως σημάδι της δύναμης. Είναι αυτό το αρχαίο σύμβολο της διαταγής του δράκου από την οποία το όνομα "Dracul" είναι υποτιθέμενο για να οριστεί σε Vlad Ι, ως παρωνύμιο, η προέλευση του οποίου είναι ευγενής τάξη ευρωπαίων και αυτό έγινε το ίδιο ένα όνομα αργότερα. Το όνομα Dracul, που δίνεται στο γιο Vlad Ι, παράγει, σύμφωνα με την παράδοση τα ρουμανικά ονόματα διαμορφώνονται, από το όνομά του Dracul, στο οποίο προστέθηκε την κάμψη "α", η οποία αποδεικνύει το γεγονός ότι Dracul είναι γιος Dracul.
Στη ρουμανική ιστοριογραφία, Vlad ΙΙ, σημαίνει ένα παρωνύμιο που ορίζεται σε του στο 15ο αιώνα, συνεπεία της προτίμησής του για το παλούκωμα ως τρόπος τους ένοχους ανθρώπους. Χρησιμοποιώντας αυτήν την σκληρή μέθοδο τιμωρίας κατόρθωσε να επιβάλει μπροστά από εσωτερικούς κακοποιούς και τους εξωτερικούς εχθρούς.

Το κίνητρο σε χρησιμοποίηση αυτού του τρόπου εκδίκησης μπορεί να βρεθεί στις αντικειμενικές ανάγκες μια διαταγή στη χώρα σύμφωνα με τις φιλοδοξίες του δικαιοσύνης και ανεξαρτησίας. Το παρωνύμιο "Tepes" έγινε αποδεκτό από την ιστοριογραφία και μετασχημάτισε σε ένα όνομα.
Το 1448, Vlad Tepes ανεβαίνει στο θρόνο της ρουμανικής χώρας, αλλά μόνο για έναν σύντομο χρόνο, επειδή οι περιστάσεις του κάνουν την άδεια αυτό πηγαίνει στη Μολδαβία και το 1451 τρέχει μακριά στην Τρανσυλβανία. Το Iancu Hunedoara τον διορίζει το διοικητή του στρατού συνόρων στη νότια Τρανσυλβανία το 1456 νικά Vladislav ΙΙ και γίνεται κυβερνήτης της ρουμανικής χώρας. Οργανώνει τη χώρα στο κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο λαμβάνει τα μέτρα προκειμένου να συγκεντρωθεί η δύναμη της χώρας και για να αυξήσει τη δυνατότητά του υπεράσπισης και ευημερίας. Πολλοί μύθοι και ιστορίες θα εμπνέονταν από τις ενέργειες που θα άρχιζε κάτω από το σημάδι του επιτακτικού κανόνα. Πέθανε τον Δεκέμβριο του 1476, κατά τη διάρκεια μιας μάχης ενάντια στους Οθωμανούς, η οποία ήταν, στην πραγματικότητα, η ενιαία μάχη που είχε χάσει. Το κεφάλι του εστάλη σε Sultane Mahomed, σε Tarigrad, δεδομένου ότι μια θεραπεία ενάντια στον τρόμο είχε προκαλέσει στους Οθωμανούς, και το σώμα του θανατώθηκε με το σαδισμό. Τα θανάσιμα υπολείμματα του σώματός του ήταν, μέσα κρυφά, από μερικούς πιστούς ανθρώπους, στο αβαείο Snagov.
Έτσι, ένας από το θρυλικό ήρωας-κυβερνήτη αυτού του έθνους εξαφανίζεται, θυσιασμένος στο βωμό της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της χώρας του.

junkie

Tον Κόμη Δράκουλα τον είδα σε κέρινο ομοίωμα στο Μαντάμ Τισώ στο Λονδίνο..Δεν είναι κάτι περίεργο,είναι ένας άνθρωπος με μαύρα μακριά μαλλιά και μούσια αλλά έχει πολύ άγρια φάτσα.....Φαινόταν σαν αληθινός άνθρωπος....  Και θα πρότεινα όποιος επισκευτεί το Λονδίνο να περάσει μία βόλτα από το συγκεκριμένο μουσείο είναι φοβερό!!!!!!

_MAIRA_

δεν ξερω αν ειναι μυθος η αληθεια ...παντως θα μου αρεσε να τον γνωριζα!!κατι μου κανει ,μου αρεσει .. και νομιζω οτι δεν θα τον φοβομουν !!!!
 ειμαι ανωμαλη?

papi

T_Chameleon

O Vlad tepes the Impaler ηγέτης της Βλαχιάς κάθε άλλο παρά μύθος ήτανε γνωστός για την βαναυσότητα του ενάντια σε ένα πιο βάναυσο εχθρό την οθωμανικοί αυτοκρατορία…Ενδέχεται να έπασχε από πορφιρια που αν ήταν αλήθεια δικαίως τροφοδότησε την πένα του συγγραφέα...

cna

Η βαναυσότητα του Vlad Tepes έλαβε μυθικές διαστάσεις όταν το βασίλειο του δέχτηκε επίθεση από τους Οθωμανούς. Κανείς γειτονικός ηγεμόνας δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις του για βοήθεια. Έτσι όταν κατάφερε τελικά να νικήσει τους Οθωμανούς, παρέθεσε δείπνο στους γείτονές του στο πεδίο της μάχης υπό την εικόνα 10.000 και πλέον ανασκολωπισμένων Οθωμανών αιχμαλώτων. Λέγεται ότι ήταν τόσο πολύ το αίμα που η πεδιάδα είχε κόκκινο χρώμα.

drusilia

Είχα διαβάσει ένα πολύ ενδιαφέρον ένθετο - αφιέρωμα σε αυτον, απο κάποιο περιοδικό ιστορίας, δεν θυμάμαι πιο...
Ειναι πράγματι πολύ ενδια΄φερουσα προσωπικότητα.
Αυτο που εγώ έχω καταλάβει είναι ότι η τόσο άσχημη φήμη του που τροφοδότησε και τους μύθους γύρω απο το όνομά του οφείλεται εν μέρει σε αρνητική προπαγάνδα των εχθρών του.
Σίγουρα θα ήταν σκληρός και αιμοσταγής, αλλά από την άλλη οι περισσότεροι ηγεμόνες τότε ήταν, αλλιω΄ς δεν επιβίωναν, αφού είχαν εχθρούς και μέσα και έξω από την χώρα τους.

Όπως κι αν έχει οι Ρουμάνοι τον θεωρούν εθνικό ήρωα από όσο ξέρω και αυτό κάτι λέει από μόνο του πιστεύω

HAVANA

θα με μισησει η ΔΡΟΥ, εχω επισκευθει το καστρο του στη Ρουμανια , τα χαλια ηταν τοσο παχια και χλιδατα, τα πιατικα και τασημικα καναν παρτυ , αλλα γενικα υπηρχε μια ψυχροτητα στην ατοσφαιρια νααιωρειτε , μια παφωματα και μαι νευρικοτητα ασυνηθιστη.
οπου εχουν ζησει μεγαλοι θρυλοι το συνανταμε αυτο το φαινομενο.

drusilia

[quote user="HAVANA" post="305709"]θα με μισησει η ΔΡΟΥ, εχω επισκευθει το καστρο του στη Ρουμανια , τα χαλια ηταν τοσο παχια και χλιδατα, τα πιατικα και τασημικα καναν παρτυ , αλλα γενικα υπηρχε μια ψυχροτητα στην ατοσφαιρια νααιωρειτε , μια παφωματα και μαι νευρικοτητα ασυνηθιστη.
οπου εχουν ζησει μεγαλοι θρυλοι το συνανταμε αυτο το φαινομενο.[/quote]
Καταρχάς έχεις επισκεφτεί το αληθινό κάστρο ή αυτό που δείχουν στους τουρίστες; Και πάλι χωρίς να είμαι σίγουρη και σε αυτό υπάρχει ένα θέμα. Γιατι νομίζω ότι δείχνουν το κάστρο του Μπραν το οποιο είναι στην ουσια το κάστρο του κινηματογραφικού Δράκουλα και ο αληθινός δεν το χρησιμοποίησε ποτε.
Ναι, είναι προφανές ότι στην Ρουμανία θα έχουν εκμεταλευτεί όσο παίρνει το "μύθο" του Δράκουλα για τους τουρίστες.

Λοιπον, το περιοδικό που έχω διαβάσει εγώ είναι το "Δράκουλας ο Καταραμένος Πρίγκηπας", των Εκδόσεων περισκόπιο από την σειρά "Μεγάλες Μορφές του Παρελθόντος"

HAVANA

το κανονικο. το αλλο που λες το χρησιμοποιουν για μια αναπαρασταση που κανουν καθε χρονου..κατι σα γιορτη.και εκει μαζεβεται το συστριγγλο...

τουλαχιστον ετσι ξερω οτι επισκευθηκα το κανονικο...
τι να πω...? :oops:

drusilia

[quote user="HAVANA" post="305732"]το κανονικο. το αλλο που λες το χρησιμοποιουν για μια αναπαρασταση που κανουν καθε χρονου..κατι σα γιορτη.και εκει μαζεβεται το συστριγγλο...

τι να πω...? :oops:[/quote]

καμια φωτογραφία έχεις Αβάνα;

spellbound

[quote user="drusilia" post="305738"][quote user="HAVANA" post="305732"]το κανονικο. το αλλο που λες το χρησιμοποιουν για μια αναπαρασταση που κανουν καθε χρονου..κατι σα γιορτη.και εκει μαζεβεται το συστριγγλο...

τι να πω...? :oops:[/quote]

καμια φωτογραφία έχεις Αβάνα;[/quote]

Σελω και εγω να δω, ντατς??  :mad:

andreasec13

[quote user="spellbound" post="305756"]Σελω και εγω να δω, ντατς??  :mad:[/quote]

Ε,αφού σέλεις...

...ντατς??

Michael_Design

webmaster

Παρακαλούμε να αποφεύγονται τόσο προκλητικές φωτογραφίες στο φόρουμ του α33
Κανένας server δεν αντέχει δοκιμασίες τέτοιου επιπέδου με τον επίτιμο

[align=center]Σήμερα μετά τις 1 τα μεσάνυχτα θα κάνουμε έκτακτο γενικό Back-Up όλου του server.
Ορισμένες λειτουργίες θα επιβραδυνθούν.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας [/align]

316 Επισκέπτες, 0 Χρήστες