Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 249
  • Total: 250
  • Leon

Έλληνες

Ξεκίνησε από gon, Ιουνίου 24, 2006, 05:48:25 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Brasidas

KI OMWS EINAI ALI8IA
OUNA FATSA OUNA RATSA

gon

Έλληνες - Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Έλλην, ο οποίος ήταν γιος του Δευκαλίωνα και της Πύρρας, απέκτησε τρεις γιους, τον Αίολο, τον Δώρο και τον Ξάνθο. Ο Αίολος και ο Δώρος μαζί με τους γιους του Ξάνθου, τον Αχαιό και τον Ίωνα, αποτέλεσαν τους γενάρχες των τριών κυριότερων ελληνικών φυλών που ήταν οι Αχαιοί, οι Δωριείς, οι Αιολείς και οι Ίωνες. Το όνομα Έλληνες στα ομηρικά χρόνια δεν αντιστοιχούσε παρά μόνο σ' ένα ελληνικό φύλο, που κατοικούσε στη Φθία της Θεσσαλίας, το οποίο είχε ως ηγέτη του τον μυθικό Αχιλλέα.

gon

Η ετυμολογία της λέξεως Έλλην προκαλεί μέχρι σήμερα συζητήσεις. Η επικρατέστερη άποψη είναι ότι προέρχεται από τους Σελλούς (< θ. σελ- = φωτίζω)

ixnografia

rain

Θα μου πει κάποιος με σιγουριά αν είμαστε οι πιο αρχαίοι ή να τα πάρω στην κράνα?

ixnografia

[size=12]

.....με καθε επιφυλαξη!!!!
 .......π α ρ τ α. (συγγνωμη κιολας)
ΔΕΝ ειμαστε!!!!!!!!  [και μην ρωτησεις τον Αδωνη, ή εκεινον το χοντρο που ουρλιαζει σε καναλια πουλωντας βιβλια(???)].
  Απλως, η ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν 'ανελαβε' ποτε την ευθυνη να το πει.
 Το 1830 [πρωτοκολλο Λονδινου] συσταθηκαμε ως συγχρονο κρατος.

Υ.Γ.   δεν ειμαι ιστορικος
[/size]

andreasec13

rain

Εδώ το έλεγε ο Ερμής ο τρισμέγιστος όπως λέει ένας άλλος παραπάνω τι να την κάνουμε την αριστερά.
Να πούμε και του Τσιπράκου να μας το πει?
Βρεεεε είσαι σίγουρη? Δηλαδή οι Κινέζοι σχιστομάτιδες είναι πιο αρχαίοι από εμάς? μη μου πεις και οι Γύφτοι οι Αιγύπτιοι !! μη τρελαθουμε τώρα

rain

Βρε παιδιά μη απαντάτε με βουβουβου, άμα είναι να κάνουμε γύρο γύρο όλοι στο διαδίκτυο το κάνουμε και μόνοι μας, ρίχτε το κείμενο εδώ που το συζητάμε μπας και βγάλουμε μια άκρη

249 Επισκέπτες, 1 Χρήστης