Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 500
  • Total: 500

Αυτοσεβασμος

Ξεκίνησε από apol, Ιουλίου 17, 2006, 10:07:05 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

SoFiA24

Για μένα ο αυτοσεβασμός είναι κάτι πιο σύνθετο απ ότι παρουσιάζεται εδώ. Θεωρώ οτι είναι άμεσα συνδεδεμένος με την αυτοεκτίμηση.

Εκτίμηση στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει αξιολόγηση.
Σεβασμός από την άλλη σημαίνει αποδοχή.
Κατά συνέπεια, αξιολογώ τις αρετές μου, τα προτερήματα και τα ελαττώματά μου και στη συνέχεια τα αποδέχομαι. Αποδέχομαι, με άλλα λόγια αυτό που είμαι και προβαίνω σε αλλαγές μόνο στους τομείς όπου είναι εφικτό και όπου επιδέχονται βελτίωση.

Ένα απλό παράδειγμα για να το εξηγήσω λίγο καλύτερα ]

apol

θεωρω πως για νακτισει κανεις τον αυτοσεβασμο πρεπει να κανει μερικα βηματα οπως
 να μαθει να συγχωρει

SoFiA24

Συμφωνώ απόλυτα απλά πιστεύω πως για να μπορεί κάποιος να συγχωρεί πρέπει πρώτα να έχει μάθει να αποδέχεται τα δικά του τα στραβά και στη συνέχεια των υπολοίπων... Έτσι δεν είναι ;

papi

Παράθεση από: "apol"παπι αυτο που αναφερεσαι δεν ειναι κτισιμο μαλλον για κατεδαφιση το βλεπω και μαλιστα εκ θεμελιων.....

και ομως ετσι ειναι οπως το λεω...

virtu

Παράθεση από: "SoFiA24"Συμφωνώ απόλυτα απλά πιστεύω πως για να μπορεί κάποιος να συγχωρεί πρέπει πρώτα να έχει μάθει να αποδέχεται τα δικά του τα στραβά και στη συνέχεια των υπολοίπων... Έτσι δεν είναι ;

σωστα.
αυτοσεβασμος = σεβασμος εαυτου.   εαυτος  - αυτογνωσια = γνωση εαυτου  , συνειδηση  *ικανοτητες *αδυναμιες  *εμπειριες . αποδοχη. ισορροπια εσωτερικου - εξωτερικου περιβαλλοντος  
αυτοσεβασμος <=> σεβασμος
sofia24 σε θαυμαζω. εγω ειμαι ακομα λιγο αν-ισορροπη.
τωρα για το χτισιμο περνεις τουβλα λασπη μιστρι , ευχεσαι να μην ειναι μακρυς ο δρομος σαν βγεις στον πηγαιμο και δεν ξεχνας πως θελει αρετη και τολμη η ελευθερια!

SoFiA24

Με θαυμάζεις για ποιο πράγμα καλε ; Κι εγώ στο χτίσιμο είμαι ακόμα  ]

apol

το κτισιμο απαιτει

να θυμασαι οτι εσυ << λες >> στους αλλους πως να σου φερονται

SoFiA24

Οχι πάντα apol...Υπάρχουν κι ορισμένοι άνθρωποι που δρουν αυτοβούλως...Παίρνουν μια πρωτοβουλία ένα πράγμα...

apol

αν καποιοι σε πατανε σαν χαλι ειναι γιατι εσυ τους ειπες οτι εισαι χαλι...........

SoFiA24

Δε διαφωνώ απλά σου λέω οτι υπάρχουν κι άνθρωποι που ζουν στον δικό τους κόσμο, βλέπουν τα πράγματα όπως εκείνοι νομίζουν και σαν να μην έφτανε αυτό κλειδώνουν και την πόρτα της κοσμάρας τους καλά καλά να μην μπει κανείς και τους χαλάσει το γκαζόν !  ]

virtu

εγω το χαλι συμφωνω με τον apol. και γιατι ειναι κακο να εισαι χαλι ? το χαλι υπαρχει με συγκεκριμενο σκοπο π.χ. να πατας επανω οταν εισαι ξυπολητος για να μην κρυωνουν τα ποδια σου, για να καθεσαι πανω του οταν εχεις βαρεθει να καθεσαι στην καρεκλα , για να ταξιδευψεις με αυτο ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΟ ΧΑΛΙ κ.α. ειναι δυνατον να το χρησιμοποιησουμε αντι για τηγανι και να μαγειρεψουμε σε αυτο ? οχι . καθε πραγμα εχει την αξια του και την χρηση του. ΕΓΩ σαν χαλι χαιρομαι να σου προσφερω οτι μπορω αρκει να μη με λερωσεις , καταστρεψεις , πεταξεις. αρκει να μη με κανεις να χασω την αξια μου.  ΕΣΥ μπορεις να με καθαρισεις οταν με λερωσεις , να με προφυλαξεις απο την φθορα μου , να μη με εχεις στρωμενο στο πατωμα οταν κανει ζεστη , να ξερεις οτι ειμαι ενα απλως ενα χαλι και ετσι να με χρησιμοποιεις.  ( αυτοσεβασμος <=> σεβασμος )
και sofia24 ολοι στην δικη μας κοσμαρα ειμαστε - προσωπικα το δηλωνω ευθαρσως  ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΚΟΣΜΑΡΑ ΜΟΥ - και οπως ειπες κλειδωνουν την πορτα απο φοβο !!  μηπως τυχον χαλασει το γκαζον .....  ισως γιατι απλα δεν εχουν καταφερει να σκεφτουν οτι το γκαζον ξαναφυτρωνει !!!!!!
ο φοβος της απωλειας και ο πονος που ακολουθει τον φοβο ( και οχι η ιδια η απωλεια )  ειναι κατι δυσκολο να αντιμετωπισει καθεις μεσα του .

εγω προσωπικα την παλευω και ποτιζω το γκαζον μου για να ξαναφυτρωνει
πολυ νερο , πολλη αγωνια , πολλη ανασφαλεια , πολλη κουραση , πολλης πονος , πολλη αγνοια. και οτι θελει ας γινει ...... ολα μεσα στην ζωη ειναι , εγω ειμαι εγω και θελω να ειμαι μεσα σε αυτη.  ευχομαι να με θελει και αυτη.

SoFiA24

Καλά κάνεις και είσαι στην καρακοσμάρα σου ... απλά υπάρχουν και κάποιοι που δεν κλειδώνουν την πόρτα...Εγώ -αν υποθέσουμε οτι είμαι στον δικό μου κόσμο- την πόρτα την έχω ορθάνοιχτη και μάλιστα δεν είναι πόρτα πιο πολύ σε κουρτίνα φέρνει. Δε φοβάμαι να χαλάσει το γκαζόν γιατί όπως είπες θα ξαναφυτρώσει. Εν ανάγκη θα φυτέψω πορτοκαλιές, λεμονιές...κάτι τελοσπάντων. Σωστή σε βρίσκω πάντως κι επί της ουσίας δε διαφωνούμε

virtu

μωρο μου δεν διαφωνουμε ...... οχι ! οχι ! τα αγγαθια υπαρχουν - φυτρωνουν αναμεσα στα φυλλαρακια του γκαζον . πρεπει να μην το ξεχναμε . το μονο που χρειαζεται ειναι να αποφασισουμε αν θα τα αφησουμε εκει γιατι δεν χαλανε την αισθητικη μας ή αν μας ενοχλουν να τα ξεριζωσουμε χωρις να ξεχναμε οτι αν δεν θελουμε να πονεσουμε πρεπει να φορεσουμε γαντια .

SoFiA24

Τα αγκαθάκια πρέπει να ξεριζώνονται πάντα...Δεν είναι θέμα αισθητικής για μένα, είναι θέμα πιθανής γρατζουνιάς. Οχι τίποτε άλλο μετά θα φαίνομαι σαν τον σημαδεμένο  ]

papi

Παράθεση από: "virtu"εγω προσωπικα την παλευω και ποτιζω το γκαζον μου για να ξαναφυτρωνει
πολυ νερο , πολλη αγωνια , πολλη ανασφαλεια , πολλη κουραση , πολλης πονος , πολλη αγνοια. και οτι θελει ας γινει ...... ολα μεσα στην ζωη ειναι , εγω ειμαι εγω και θελω να ειμαι μεσα σε αυτη.  ευχομαι να με θελει και αυτη.

OΟΟΟοοοο!εισαι ο ανθρωπος μου!!εχεις γκαζον;;εχω και εγω!!να σου ποτησω το γκαζον σου,να μου ποτησεις το γκαζον μου....ασε ειναι μεγαλος ο πονος οταν τα μηρμηγκια σου τρωνε το γκαζον γμτ :(  δεν μας σεβοντε καθολου που με τοσο αγαπη Ποτηζουμε το γκαζον μας :evil:

500 Επισκέπτες, 0 Χρήστες