Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 300
  • Total: 301
  • Leon

για ποιό γλυκό δεν θα πεις ποτέ ΟΧΙ?

Ξεκίνησε από fistiki, Σεπτεμβρίου 03, 2006, 11:21:44 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

jcdenton

kyria έλα να σε τρατάρω. Απ' τα χεράκια μου!!!


 
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

larus audouinii

Από τα αγαπημένες παιδικές γλυκές αναμνήσεις το μωσαϊκο ή όπως το λέγαμε τότε, παγωμένη. Αλλά πολύ μαργαρίνη τρώγαμε τότε..
Τελικά το αγαπημένο γλυκό είναι αυτό που τρως ή φτιάχνεις  με την καλύτερη παρέα ή φτιάχνεται για να χαριστεί σε κάποιους που δεν έχουν την δυνατότητα, είτε για φιλανθρωπικούς σκοπούς και έσοδα.
Το καλύτερο δώρο πλεγμένο με φαντασία, χειροποίητο, αγνό.

larus audouinii

Τα καλύτερα όντως παν κέικ. Αμερικανιά αλλά κάτι ξέρουν. Το γράφω για ευκολία ώστε να μην ψάχνει κανείς. Η αρχική επιλογή ήταν της κόρης μου.


http://m.youtube.com/watch?v=soByLvI6SSY
Για 40 περίπου μεσαία παν κεικ.
450 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
3 αυγά. Αν θέλει κάποιος αφαιρεί 1,2 κρόκους.
470 ml  ή γρ γάλα
170 γρ ζάχαρη. Η κρυσταλική αναφέρεται στο βίντεο,
με την διαφορά πως περνάει από τον μύλο μπαχαρικών, κάτι ανάμεσα σε κρυσταλική και άχνη.
Αυτό γίνεται για την καλύτερη ομογενοποίηση των υλικών.
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ.

Καλύτερα τα αυγά να έχουν μείνει εκτός ψυγείου από πριν, βανίλια προαιρετικά. Η αναλογία της στέβιας με την ζάχαρη είναι περίπου 1
προς 10.
 Δεν περιέχει βούτυρο, προαιρετικά 1 κουταλιά δίνει πιο ελαστικό υλικό και δεν κολάει καθόλου στο αντικολητικό. Φτιάχνονται χωρίς βούτυρο στο τηγάνι, δίνουν όμορφο άρωμα. Ελάχιστο φυσικό μέλι για συμπλήρωμα σαν πρόταση.

300 Επισκέπτες, 1 Χρήστης