Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 717
  • Total: 718
  • Leon

ΦΙΛΙΑ

Ξεκίνησε από ALANNTALON, Σεπτεμβρίου 22, 2006, 12:01:09 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ALANNTALON

φιλια .....μια λεξη δυνατη ......μια λεξη που διαρκει μια ζωη αν ειναι αληθινη........εσεις τι πιστευετε υπαρχει φιλια ; μπορει ενας αντρας και μια γυναικα να ειναι....φιλοι ;ΜΠΟΡΕΙ ;

orxidea

Όταν ήμουν μικρότερη έλεγα και γω το ευρέως γνωστό][/color]

Nikos28

Παράθεση από: "orxidea"Ανθίζει εκεί που αμφότεροι οι φίλοι μπορούν να συμμετάσχουν στη λύπη αλλά και στη χαρά του άλλου..Απαραιτήτως και στα δύο![/b][/i][/color]

''Είναι πιο εύκολο να κλαις μαζί με άλλους που κλαίνε παρά να χαίρεσαι μαζί με άλλους που χαίρονται''.

Ο δείκτης μιας φιλίας είναι η έμπρακτη συμμετοχή στη χαρά, πολύ περισσότερο απ' οτι στη λύπη.

orxidea

"Ο φίλος σας είναι η εκπλήρωση των αναγκών σας.
Είναι το χωράφι σας που εσείς σπέρνετε με αγάπη και θερίζετε με ευγνωμοσύνη.
Και είναι το τραπέζι σας και το παραγώνι σας.
Γιατί πηγαίνετε στο φίλο με την πείνα σας και τον αναζητάτε για τη γαλήνη σας.
Όταν ο φίλος σας εκφράζει τις σκέψεις του, δε φοβάστε το όχι στη δική σας σκέψη, ούτε αποσιωπάτε το ναι.
Και όταν εκείνος είναι σιωπηλός, η καρδιά σας δεν παύει για ν' ακούσει την καρδιά του.
Γιατί στη φιλία όλες οι σκέψεις, όλες οι επιθυμίες, όλες οι προσδοκίες γεννιούνται και μοιράζονται χωρίς λέξεις, με χαρά που είναι άφωνη.
Όταν χωρίζεσαι από το φίλο σου, δε λυπάσαι.
Γιατί αυτό που αγαπάς πιο πολύ σ' αυτόν μπορεί να είναι πιο φανερό στην απουσία του, όπως ο ορειβάτης βλέπει πιο καθαρά το βουνό από την πεδιάδα.
Και μη βάζετε κανένα σκοπό στη φιλία εκτός από το βάθεμα του πνεύματος.
Γιατί η αγάπη που γυρεύει κάτι άλλο εκτός από την αποκάλυψη του δικού της μυστηρίου, δεν είναι αγάπη, παρά ένα δίχτυ που ρίχνεται στη θάλασσα και μόνο το ανώφελο θα πιάσει.
Και δίνεται τον καλύτερο εαυτό σας στο φίλο σας.
Αφού θα γνωρίσει την άμπωτη του κύματός σας, δώστε του να γνωρίσει και την παλίρροιά του.
Είναι ο φίλος σας κάτι που θα έπρεπε να γυρεύετε όταν έχετε ώρες που θέλετε να σκοτώσετε;
Καλύτερα να γυρεύετε το φίλο σας πάντα όταν έχετε ώρες να ζήσετε.
Γιατί έργο του φίλου είναι να εκπληρώσει τις ανάγκες σας, αλλά όχι να γεμίσει το κενό σας.
Και μέσα στη γλύκα της φιλίας κάνετε να υπάρχει γέλιο και μοίρασμα χαράς.
Γιατί στις δροσοστάλες των μικρών πραγμάτων, η καρδιά βρίσκει την καινούρια αυγή της και ξανανιώνει"
Για Τους Φίλους Που Χάθηκαν Και Για Τους Φίλους Που Εξακολουθούν Να Υπάρχουν Στη Ζωή Μας

ΧΑΛΙΛ ΓΚΙΜΠΡΑΝ
[/i][/color]

orxidea

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΦΙΛΟΙ.ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΤΟΣ.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΦΙΛΟΥΣ.
ΟΤΑΝ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ,ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΟΥ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΜΕΝΟΣ,ΚΟΙΤΑΞΕ Ν'ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΛΥΠΗΣ ΤΟΥ.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΣΤΗ ΖΩΗ,ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΛΙΒΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΟΥ.
Η ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ,Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΜΟΥ,ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΥΣ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ.
ΟΠΟΙΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ,ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΦΙΛΟ,ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ.ΜΟΝΟ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΙΓΜΕΣ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ.ΑΛΛΑ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΠΟΤΕ ΠΕΡΝΑΕΙ,Η ΦΙΛΙΑ ΜΕΝΕΙ.
[/i][/color]

orxidea

Φίλοι
Που φεύγουν
Που χάνονται μια μέρα
Φωνές
Τη νύχτα
Μακρινές φωνές
Μάνας τρελής στους έρημους δρόμους
Κλάμα παιδιού χωρίς απάντηση
Ερείπια
Σαν τρυπημένες σάπιες σημαίες.

Εφιάλτες,
Στα σιδερένια κρεβάτια
Όταν το φως λιγοστεύει
Τα ξημερώματα.

(Μα ποιος με πόνο θα μιλήσει για όλα αυτά; )
[/i][/color]

orxidea

ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΡΩΜΑΙΚΗ ΣΟΦΙΑ !!!!

1**Κανένα ελαφρυντικό δεν μπορεί να δικαιολογήσει απαίσιες πράξεις, έστω κι αν αυτές γίνονται από συμπαράστση στο όνομα της φιλίας.

**2 Μια συμμορία που θα κινείτε μέσα στην παρανομία δε θα μπορούσε φυσικά να νομιμοποιηθεί με την κάλυψη της φιλικής σχέσης των μελών της.

3** Η φιλία αξίζει περισσότερο από τη συγγένεια, επειδή στη συγγένεια μπορεί να λείπει η αγάπη, ενώ στη φιλία όχι. Γιατί όταν λείψει η αγάπη από τη φιλία, τότε η σχέση δεν είναι άξια να λέγεται φιλία, ενώ, αντίθετα, η συγγένεια παραμένει συγγένεια.

ΚΙΚΕΡΩΝ

Η επιείκεια γεννά τους φίλους, η αλήθεια το μίσος.
Αχ βαχ
ΤΕΡΕΝΤΙΟΣ ,τα αχ βαχ δικά μου...

Είναι μερικές φορές πιο ωφέλιμο να έχεις να κάνεις με σκληρούς εχθρούς παρά με κάποιους φίλους επιφανειακά μειλίχιους. Συνήθως οι πρώτοι λένε την αλήθεια, οι άλλοι ποτέ.

ΚΑΤΩΝ
[/i][/color]

orxidea

Ήσαν φίλοι και περπατούσαν στο δάσος όταν φάνηκε μια αρκούδα.Ο ένας έτρεξε να σκαρφαλώσει στο δέντρο. Ο άλλος δεν μπορούσε και ξέμεινε στον κίνδυνο.Θυμήθηκε όμως πως η αρκούδα δεν τρώει ψοφίμια.Ξάπλωσε λοιπόν καταγής και έκανε το νεκρό.
Τον επλησίασε η αρκούδα τον περιεργάσθηκε, βρυχήθηκε επάνω του, μα σε λίγο έφυγε.Όταν κατέβηκε από το δέντρο ο άπιστος φίλος το μόνο ,που σκέφτηκε να τον ρωτήσει ήταν τι του έλεγε τόσην ώρα η αρκούδα ,που τον γυρόφερνε.
-Να μην κάνω φίλους σαν κι εσένα -του απάντησε-που στην κρίσιμη ώρα παρατούν τους φίλους τους.Αυτό μου είπε.
[/i][/color]

Jezebell

Μη μπερδευετε το λ με το δ μπορει και να σας γυρισει μπουμερανκ

fistiki

φίλος μου είναι ο εαυτός μου.
Όποιος μπορέσει να καταλάβει τον εαυτό μου κ να ταιριάξει,τότε είναι φίλος μου!
Φιλία μεταξύ άνδρα-γυναίκα μπορεί να υπάρχει αν δεν εκφραστούν ποτέ τα ερωτικά καλέσματα :roll:

orxidea

Μιά απόλυτη κι αξιοθρήνητη μοναξιά είναι η απουσία των αληθινών Φίλων. Χωρίς αυτούς ο Κόσμος είναι απλά μία Έρημος! Και μάλιστα μ'αυτήν την έννοια της μοναξιάς, όποιος δεν μπορεί, από την φύση του και από τα συναισθήματά του, να νοιώσει την Φιλία, ανήκει πιότερο στα ζώα παρά στους Ανθρώπους!![/i][/color]

Alabastro

to aionio kai alyto provlima stis sxeseis... nai mporei an to theloun kai oi dyo... den mporei an to thelei mono enas... ola ginonte ola paizonte ola eksartonte apo polla... tipota den einai sigouro gia kanenan

kathreftis

Παράθεση από: "fistiki"φίλος μου είναι ο εαυτός μου.
Όποιος μπορέσει να καταλάβει τον εαυτό μου κ να ταιριάξει,τότε είναι φίλος μου!
Φιλία μεταξύ άνδρα-γυναίκα μπορεί να υπάρχει αν δεν εκφραστούν ποτέ τα ερωτικά καλέσματα :roll:

8a  diafonisw  mazi  sou  kai  8a  simfonosw  apolita me  tin  alabastro  
kai  auto  oxi  xwris  logo  alla  ir8an  etsi  ta pragmata pou  exw  paradigmata .
eixa  mia  sxesi  pou pigene kai  gia  gamo , itan  mia  epoxi  pou  
eimoun  poli........... agrimi  gia  na  min  kanw  poles  analisis .
to  apotelesma  itan  meta  apo  5 xronia  sxesi   i  kopela  mou  dilose  
oti  den  8elei  na  sinexisoume allo  tin  kini  poria  mas .

to  sok  itan  poli  megalo  gia  emena  nomiza  oti  .......... katalabenete  
omos  ezisa  kai  prospa8ousa  na  tin  metapisw  .
anofelo  eixe  parei  tis  apofasis  tis  .
gia  arketo  kairo  tin  poliorkousa  elpizontas  na  tin  metapisw .
den  ta  katafera , alio8ika  prosorina  plironontas  to  timima  ton  dikon  mou  la8wn .

meta  apo  polous  eones  (enamisi  xrono  peripou )  sikonontas  to  
tilefono  pou  xtipouse  akousa  tin  foni  tis .
otan  sinil8a  apo  tin  ilektriki  ekenosi  prospa8isa  na  katalabw  ti  exei  simbi .
ti  mou  elege  pios  itan  o  logos  tis  epikinonias  tis .

mou  eipe  oti  tis  elipsa  kai  me  rotise  pos  pernaw .
milagame  poles  wres   sto  tilefono  kai  mesa  sta  pola  pou  mou  eipe  
itan kai  to  oti  tis  elipse  o  filos  tis  o  aris  .
prospa8ousa  na  katalabw  an  yparxoun  8rakes  stin  sbismeni  fotia  
alla den  ypirxan  .
apo  ta  simfrazomena   kai  apo  ta  ef8eos  legomena   katalaba  oti  
me  pire  giati  den  eixe  kapion  allon  pou  na  ton  
empistebete  toso  kai  na  8elei  tin  gnomi tou  .

i   ironia  ???  isos .
i8ele  simboules  apo  ton  filo  pou  empistebotan  pola  xronia  prin  
dokimasi  na  mirasti  entelos  tin  zwh  tis  mazi  tou .

nai  eixe  gnorisi  kapion  allon  kai   mou  zitouse  na  tin  boh8isw  .
......................................................simera  einai  pantremeni  me  
auton  ton  yperoxo  typo  kai  exei  kai  dio  pedakia  ( an  grapsw  paidakia  mpori  na  mperdefti  i kyria kai  na  ta  faei   :P )

nai  eimaste  poly  kaloi  filoi  egina filos  kai   me ton  antra  tis  .
pote  den  ema8e  gia  tin  proteri  sxesi  mou  me  tin  gineka  tou
kai  pote  den  upirxe  epanalipsi  ton  pepragmenon  me  ekini .
ypirxan  fores  pou  otan  eimastan  mazi  mono  ena  blema  
epali8ebe  kai  dikeologouse  auto  pou  eixame  zisi tote .

omos  proxorisame  ...................

exoume  epikinonia  (polu  taktiki )  alla  mono  filiki .

eimaste  kaloi  filoi .

lipame  pou  sas  kouras  alla  poso  pio  fidolos  na  ginw  ?  
pou  an  ta  elega  ola  oute  10  xronia  den  ftanan  egw  na  grafw
kai  eseis  na  diabazete  .

kali  sinexia  aris  .

Alabastro

ARH ....KALH SYNEXEIA KAI APO MENA...EISAI AGONISTEIS KAI  SYNEXEISE ETSIII KALO DROMO...FILE

heinrich

Παράθεση από: "ALANNTALON"φιλια .....μια λεξη δυνατη ......μια λεξη που διαρκει μια ζωη αν ειναι αληθινη........εσεις τι πιστευετε υπαρχει φιλια ; μπορει ενας αντρας και μια γυναικα να ειναι....φιλοι ;ΜΠΟΡΕΙ ;

ναι αμε! αρκεί να περιορίζεται σε χωρους εκτός κρεβατοκάμαρης και λουτρού

717 Επισκέπτες, 1 Χρήστης