Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 444
  • Total: 445
  • Leon

TI FAGHTO NA FTIAKSO PALI SHMERA?? ( TI THELETE NA FATE?)

Ξεκίνησε από Alabastro, Νοεμβρίου 23, 2006, 01:55:09 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

SoFiA24

Σήμερα έχει γιουβετσάκι με λαχανικά και λέω το απόγευμα να κάνω κι ένα κέικ με μέλι

Ουφ πείνασα :D

joking

Παράθεση από: "anastasiaa"αλήθεια νηστεύετε τετάρτη και παρασκευή;
εγώ σήμερα μαγείρεψα πατάτες με κρεμμύδια και φρέσκιες ροδέλες ντομάτες στο φούρνο, νηστίσιμο χωρίς να το έχω συνειδητοποιήσει βέβαια, γιαυτό μου κανε εντύπωση που είδα παρασκευή λαδερό κλπ (σχωρέστε με για την περίεργη διατύπωση είμαι χαμένη στη μετάφραση)

δεν θα το έλεγα ακριβώς νηστεία..  ]

anastasiaa

το γιουβετσακι με λαχανικά τι είναι;
βάζετε και καμια συνταγή για άσχετες, ιδέες για φαγητά χωρίς κρέας, χωρίς ρύζι και ζυμαρικά (το στομαχακι μου δεν τα αντέχει όλα αυτά κ δεν έχω και πολλές ιδέες)

SoFiA24

το γιουβετσάκι με λαχανικά είναι κριθαράκι με μελιτζάνε, κολοκυθάκια, καρότα, σέλινο και ντομάτα ψημένο στο φούρνο...Να σου στείλω τη συνταγή αν θέλεις  :D

anastasiaa

δεν τρώω ζυμαρικά γμτ, χωρίς το κριθαράκι δε θα ναι γιουβετσάκι ε  :D πρέπει να πάω πάλι στα βιολογικά να ψάξω υποκατάστατο  :P

SoFiA24

Μπορείς να δοκιμάσεις κεφτέδες από όσπρια ή κολοκυθάκια στιφάδο ή σουφλέ με μελιντζάνα και κολοκυθάκια... Αυτά σαν πρώτη σκέψη αν μου ρθουν κι άλλες ιδέες θα σου πω :D

Nasia9

σήμερα έχει γιουβαρλάκια και μία πολύ νόστιμη σαλάτα μαρούλι...με μπόλικο βαλσάμικο  ]

Rakendytos

εχω μια τσαντα με μικρες μελιτζανουλες ρε κορες..
Τι προτεινετε γιατι θα πανε χαμενες.. :(

τις εφτιαξα κοκκινιστες στην κατσαρολα με κολοκυθι κρεμυδι πιπεριες και μακαρονι Νο10..

τις ζεματισα και τις εβαλα στο φουρνο με φετα..

τις τυλιξα σε αλουμινοχαρτο..τις εψησα και τις εκανα σαλατα με λαδι και ξυδι..

..αλλα δεν τελειωνουν οι προστυχες και εγω φαγητο δεν πεταω ΠΟΤΕ!

ΠΕΙΤΕ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ..  :o

SoFiA24

Εγώ λέω να τις φτιάξεις σουφλέ ρακένδυτε  :)

SoFiA24

μια άλλη ιδέα είναι να τις φτιάξεις με ρύζι και ντομάτα  :)

Rakendytos

μιλησε μου λιγο για το σουφλε..

Το ρυζι δεν ειν ασχημη ιδεα.., αλλα ηδη τις εφαγα κοκκινιστες με μακαρονια..
Ηθελα να τις φτιαξω με γιαουρτι αλλα πρεπει να τηλεφωνησω στην μανουλα και λεω να το αποφυγω.. Οποτε μιλαω μαζι της μου βρισκει δουλειες.. :twisted:

SoFiA24

Χρειάζεσαι γάλα εβαπορέ (μισή κούπα περίπου), 1 κούπα φριγανιά τριμμένη, 1 κουταλάκι baking powder, 1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι , 2 αυγά , μισή κούπα λάδι ,αλατοπίπερο και τις μελιτζάνες of course...

Πλένεις , καθαρίζεις και στραγγίζεις τις μελιτζάνες και τις βράζεις για 15 λεπτάκια περίπου. Αφου βράσουν τις ξεφλουδίζεις και τις λιώνεις. Βάζεις το λάδι να κάψει και ρίχνεις τις μελιτζάνες και σοτάρεις. Μετά βάζεις το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα και βράζεις για 5 λεπτάκια.
Ανακατεύεις φρυγανιά με baking powder και το κεφαλοτύρι και προσθέτεις τους κρόκους απ τα 2 αυγά. Προσθέτεις αυτο τομίγμα στην κατσαρόλα με τις μελιτζάνες κι ανακατεύεις καλά.

Κάνεις μια μαρέγκα με τ ασπράδια , ρίχνεις όλα τα μιγματα σε ένα σκεύος που έχεις βουτυρώσει και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου . Et Voila

Rakendytos

πολυ καλο διαβαζεται..για να δουμε τι θα καταφερω..

αυτο για την Σοφια.. :53:
Καλο Σαββατοκυριακο!

SoFiA24

Wait !!! Εχω και με γιαούρτι

Χρειάζεσαι ένα κεσεδάκι γιαούρτι ,μισή κούπα γάλα ,λαδάκι και αλατι. Κόβεις τις μελιτζάνες σε φέτες τις αφήνεις λίγη ώρα σκεπασμένες με νερό, τις στραγγίζεις καλά, τις αλατίζειςκαι τις τηγανίζεις σε μπόλικο λάδι

Ανακατεύεις καλά το γιαούρτι με το γάλα, το ρίχνεις στο τηγάνι που τηγάνισες  τις μελιτζάνες, το αφήνεις να σιγοβράσει για λίγο μέχρι να πήξει και περιχύνεις τις μελιτζάνες.

Ελπίζω να σε πρόλαβα ....

Καλο Σ/Κ

anastasiaa

(κεφτέδες από όσπρια ή κολοκυθάκια στιφάδο ή σουφλέ με μελιντζάνα και κολοκυθάκια)!!!!!!!!
να τα φτιάξω όλα αυτά αλλά πώς;
συνταγούλα;
(όχι μόνο για τον άντρα να δίνουμε συνταγές κορίτσια)
το σουφλέ με μελιτζάνα το δα, τα κολοκυθάκια;

444 Επισκέπτες, 1 Χρήστης