Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 255
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 289
  • Total: 290
  • Leon

H PRAGMATIKH OMADA THS XOUNTAS

Ξεκίνησε από Pappas10, Φεβρουαρίου 21, 2007, 04:30:43 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

kuria

ελα βρε rain δεν κανει να τον τσιτωνεις χρονιαρες μερες... αμαρτια ειναι...

αυτο το εχω αναλαβει εγω η αμαρτωλη...  :razz:  :lol:
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

giwrgos peiraia

i nopo pos idri8ike re?
re roufiane xountike malaka ma8e tin istoria sou emeis 8a stin ma8oume?
oloi xountikoi eisatse ti na pw gia papagou perioxes kai kai kai...
re roufianoi poios itane o pateras tou iliopoulou? kai giati ekleise o sindesmos tou volou? rouf re eiste mia zoi...
tixeo einai oti oles oi filakes re mouloi einai kokkines?
to PROTO NTAMPL sas re vlakes isxeiei pou to pirate epi xountas meta apo 61 xronia idrisi sas KAI TO DEUTERO ETOS IDRISIS TIS XOUNTAS TO 69?
opou to kipelo to kerdisate enantion tou olympiakou pou to estripse o kostas aslanidis pou itane tis xountas o opoios o idios apagoreuei dia nomou oles tis metagrafes dia pros tin idia i anoteri katigoria me apotelesma o olympiakos pou i8ele tote na parei ton kouda na min ginete i metagrafi, alla na kanei eksereseis otan aforouse ton pana8inaiko opos p.x. antoniadi apo aspida ksandis...
meta apo 2 xronia epi xountas pigate teliko prota8liton epi istoria sas kai istorias tou elinikou prota8limatos opou ston imiteliko xanete me 4-1 apo ton eri8ro astera kai sto epomeno to pernete 3-0 oso xriazotane gia na pate wouempley kai meta apo 35 xronia vgenei i gineka tou diktaktora papadopoulou opoia apokalipti oti toso o patakos oso kai o giougkoslavos presvis, tis ipane oti to game itane stimeno....
8elete kiala re? i poio vromeroi omada isaste re tou elinikou prota8limatos

re ili8oioi vlakes kai lagoi isxeiei oti i monadikoi omada stin opoia ekdix8ikan pektes kata tin diarkeia tis xounts einai tou olympiakou os koumounistes? tous opoious steri8ike ton romain argiroudi o opoios itane ksenofertos kai efige xoris polla polla kai ton giorgo sideri ton opoio ton dosane xoris polla polla stin velgiki antveri?

i moni omada pou diox8ike proponitis einai pali tou olympiakou o mpoukovi me ton voi8o tou miaxil lanto os koumounistes...

koupes vazelou apo 67/68 eos 72/73 (antriko ginekeio)
podosfero - 5 kai enan teliko wouempley
mpasket - 4
boley - 8
pink ponk -18
stivos -12
podilasia -13
pigmaxia - 5
ksifaskia -12
katadisis - 8
kolimvisi -1
skaki -4
arsi varon -2

Pappas10

Γιώργο,

Κατ' αρχάς μη βρίζεις γιατί με πιάνει κάτι σαν φαγούρα λίγο κάτω από τη μέση και είναι αγένεια να ξύνομαι.

Για ό,τι γράφεις έχω ήδη απαντήσει. Όταν θα μιλήσεις με ντοκουμέντα και όχι με άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε, τότε ευχαρίστως να σου απαντήσω.

Απλά δύο παρατηρήσεις στα "νέα" που αναφέρεις.

Περί Μπούκοβι

Ο Μπούκοβι έφυγε από την Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 1967. Ο ίδιος όμως τους διαψεύδει ότι εκδιώχθηκε λόγω... Χούντας.  

Στο sportime (Κυριακή 27 Μαρτίου 2005), αναδημοσιεύεται η συνέντευξη που έδωσε ο Μπούκοβι (70 ετών τότε) στον Θόδωρο Σγουρδαίο το 1976 δέκα χρόνια μετά την φυγή του από την Ελλάδα. Η συνέντευξη αυτή δημοσιεύτηκε αρχικά στα ΝΕΑ της εποχής εκείνης.
Ερώτηση: Υπήρχαν παράγοντες που δεν σας συγχώρεσαν ότι πήρατε το πρωτάθλημα χωρίς αυτούς...
Απάντηση Μπούκοβι: "Παντού υπάρχουν κακοί παράγοντες. Οι περισσότεροι κολλούν σαν βδέλλες πάνω μας στις επιτυχίες. Στις αποτυχίες μένουμε μόνοι, όπως εκείνο το βράδυ στο σταθμό Λαρίσης"
Ερώτηση: οι χαρακτήρες των παικτών μας?
Απάντηση Μπούκοβι: "Καλοί των περισσοτέρων. Τους υπόλοιπους πρέπει να τους προσέχεις. Αυτό, δυστυχώς, κατάλαβα στο τέλος, όταν τους ρωτούσα και δεν σήκωναν τα μάτια"
Ερώτηση: Οφείλω να πω ότι ο Γιώργος Σιδέρης ήταν ο μόνος που είχε την ειλικρίνεια και το θάρρος να πει στους δημοσιογράφους: "Τι φταίει ο Γέρος; Τον έφαγαν..."
Απάντηση Μπούκοβι: "Το ακούω για πρώτη φορά αυτό και τον ευχαριστώ. Ήταν ένας τίμιος παίκτης..."

Όσο για τα γεγονότα: Τον Δεκέμβριο του 1967 ο Ολυμπιακός αντικατέστησε τον Μπούκοβι. Εκείνη την χρονιά (1967-68) ο Ολυμπιακός άρχισε το πρωτάθλημα με 5 σερί νίκες, και μετά έκανε 4 σερί ήττες και μία ισοπαλία. Μάλιστα, είχε χάσει 1-4 από την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και 3-1 από τον Βύζαντα στα Μέγαρα. Γι αυτό τον λόγο, ο Μπούκοβι κάνει λόγο για πόλεμο παραγόντων του Ολυμπιακού εναντίον του, και για το ότι κάποιοι παίκτες του δεν "σήκωναν" τα μάτια τους να τον κοιτάξουν. Ποιός κομμουνισμός και ποιές χούντες? Η συνέντευξη είναι ξεκάθαρη. Ο Μπούκοβι κατηγορεί ευθέως παράγοντες του Ολυμπιακού, ότι δηλαδή αυτοί τον έδιωξαν. Και ο δημοσιoγράφος Σγουρδαίος παραθέτει και την γνώμη του Γ.Σιδέρη που λέει ότι τον "Γέρο" (Μπούκοβι) τον έφαγαν...

Για τον Σιδέρη,

Είναι τουλάχιστον αστείο αυτό που λες. Ο Σιδέρης πήγε στην Άντβερμπ με μεταγραφή και έπαιζε Βασικός. Γύρισε δε στην σιχαμένη ομάδα σου το 1972. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, το 1972 είχαμε ακόμα χούντα.

Για τον Αργυρούδη,

Απλά απέτυχε η Ελληνοποίηση του. Έπαιξε άλλωστε 2 χρόνια και έφυγε επειδή το καλοκαίρι του 1973 (που έφυγε) πήρατε τρεις κορυφαίους επιθετικούς: τον Σταυρόπουλο από το Αιγάλεω, τον Κρητικόπουλο από τον Εθνικό και τον Ηλία (Μάικ) Γαλάκο από την Φορτούνα Ντύσελντορφ.

Για τις μεταγρφές,

Πάλι δεν τα ξέρεις καλά. Στις 25-8-70, ο Συνετόπουλος καταλήγει στον Ολυμπιακό με ελεύθερη μεταγραφή "κατ'εξαίρεση". Ο Σταυρόπουλος (Αιγάλεω) πήγε, συμπτωματικά και αυτός, στον Ολυμπιακό την περίοδο 1973-74... Το 1972 ο Ολυμπιακός είχε μεγάλο πρόβλημα στην θέση του τερματοφύλακα. Και γι αυτό φρόντισε η χούντα. Ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού Παναγιώτης Κελεσίδης έρχεται στον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Πανσερραϊκού κ.Χατζηαθανασιάδη το καλοκαίρι του 1973: "Θέλω να σας γνωρίσω ότι (η μεταγραφή του Κελεσίδη) έγινε κατόπιν επεμβάσεως και πιέσεως του ΓΓΑ κ.Ασλανίδη".

Το κύπελλο στο κέρμα,

Τότε αυτός ήταν ο Κανονισμός. Το κέρμα το έστριψε ο διαιτητής Μϊχας και όχι ο Ασλανίδης, παρουσία των δύο αρχηγών των ομάδων.

Κι επειδή ακριβώς δεν τα ξέρεις καλά, προφανώς δεν γνωρίζεις την υπόθεση Στέφαν Μπόμπεκ.

Τον Μπόμπεκ, ενώ ήταν προπονητής του ΠΑΟ από το 1963, η χούντα τον έδιωξε ούτε λίγο ούτε πολύ για .. κατάσκοπο! Και πάλι επί χούντας, το 1969 προσλαμβάνεται από τον Ολυμπιακό! Τότε δεν ήταν κατάσκοπος?

"Καθημερινή 18/8/1966": το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως εξετάζει το ενδεχόμενο "πολιτικής δραστηριότητος προς ιδεολογικόν προσηλυτισμόν του Μπόμπεκ, με το ερώτημα της απελάσεως".

31/7/1967: η ΓΓΑ που προήλθε από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, ανακοινώνει ότι δεν προτίθεται να προβεί σε ανανέωση του συμβολαίου του Μπόμπεκ μετά την 31η Ιουλίου...

Στις 13/8/1967 προσλαμβάνεται ο Μπέλα Γκούντμαν σαν προπονητής του ΠΑΟ. Και ο επίλογος: στις 23/4/1969 ο Μπόμπεκ προσλαμβάνεται προπονητής στον ... Ολυμπιακό!!!

Ψάξε αυτά που σου γράφω, δες τα αδειάσειστα στοιχεία από δημοσιεύματα τις εποχής και όχι ετεροχρονισμένους μύθους και θα καταλάβεις ότι η Πραγματική ομάδα της χούντας είναι ο ερυθρόλευκος εμετός του πειραιά με σήμα τον Γανυμήδη.

Πίσω στο σχολείο και γρήγορα... ή έστω στον χουντικό "Ιστορικό" σας Μπαρμπή.  Αν και περισσότερο για "παιδί" του Τσουκαλά σε κόβω...

... ίσως γι' αυτό έχεις τόση πλάκα.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

Pappas10

Α! Και που' σαι Γιώργο,

Αν μπορείς γράφε ρε κουμπάρε Ελληνικά και όχι greeklish.  

Γράφεις που γράφεις λίγο ασυνάρτητα... μου βγαίνουν τα μάτια για να καταλάβω τι θέλεις να πεις. Γι' αυτό και οι 2 απαντήσεις γίνανε 5 στο τέλος.

Ευχαριστώ.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

KostasD33

giwrgos peiraia, κι εγώ γάβρος είμαι αλλά δεν επιτρέπονται οι χυδαιότητες και οι βωμολοχίες στο φόρουμ του α33.
Έλαβες μια πρώτη ειδοποίηση, στην επόμενη θα φας και πέναλτι

Υ.Γ.
Βάζελε, του το αφήνουμε το κείμενο ή πάει αποδυτήρια όπως είναι όλο μαζί

KostasD33

[quote user="Pappas10"]....
....
Περί Μπούκοβι

Ο Μπούκοβι έφυγε από την Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 1967. Ο ίδιος όμως τους διαψεύδει ότι εκδιώχθηκε λόγω... Χούντας.  

Στο sportime (Κυριακή 27 Μαρτίου 2005), αναδημοσιεύεται η συνέντευξη που έδωσε ο Μπούκοβι (70 ετών τότε) στον Θόδωρο Σγουρδαίο το 1976 δέκα χρόνια μετά την φυγή του από την Ελλάδα. Η συνέντευξη αυτή δημοσιεύτηκε αρχικά στα ΝΕΑ της εποχής εκείνης.
Ερώτηση: Υπήρχαν παράγοντες που δεν σας συγχώρεσαν ότι πήρατε το πρωτάθλημα χωρίς αυτούς...
Απάντηση Μπούκοβι: "Παντού υπάρχουν κακοί παράγοντες. Οι περισσότεροι κολλούν σαν βδέλλες πάνω μας στις επιτυχίες. Στις αποτυχίες μένουμε μόνοι, όπως εκείνο το βράδυ στο σταθμό Λαρίσης"
Απάντηση Μπούκοβι: "Καλοί των περισσοτέρων. Τους υπόλοιπους πρέπει να τους προσέχεις. Αυτό, δυστυχώς, κατάλαβα στο τέλος, όταν τους ρωτούσα και δεν σήκωναν τα μάτια"
Ερώτηση: Οφείλω να πω ότι ο Γιώργος Σιδέρης ήταν ο μόνος που είχε την ειλικρίνεια και το θάρρος να πει στους δημοσιογράφους: "Τι φταίει ο Γέρος; Τον έφαγαν..."
Απάντηση Μπούκοβι: "Το ακούω για πρώτη φορά αυτό και τον ευχαριστώ. Ήταν ένας τίμιος παίκτης..."
[/quote]

βρε βάζελε μα την φανατίλα σου κι εσένα… σε αυτό το κείμενο που εσύ μόνος σου έβαλες (άρα το έχεις ξεσηκώσεις από τα φανατίλια τα δικά σου) που διαψεύδει ότι εκδιώχτηκε λόγω χούντας??
ΙΣΑ ΙΣΑ αφήνει σαφέστατες αιχμές για ζήτημα πολιτικής παρέμβαση και φυσικά επειδή ήταν και τα πρώτα χρόνια μετά την μεταπολίτευση κρατεί και διπλωματική διατύπωση ο άνθρωπος διότι επαγγελματίας προπονητής ήταν και πάντα θα είχε ενδιαφέρον για τον ίδιο να δουλεύει σε μια χώρα όπου ακόμα η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν είχε κλειδώσει από παντού.......

Φυσικά μπρίκια ξεγάνωτα όλα αυτά περί ομάδας χούντας ένθεν και ένθεν όταν όλες οι ομάδες τότε είχαν τοποτηρητή από την χούντα διότι αξιοποιούσαν στο έπακρο ότι ο ποδοσφαιρικός φανατισμός ήταν το όπιο του λαού.....
Το οποίο ευτυχώς δεν το έχετε πια

Pappas10

[quote user="KostasD33" post="335158"]giwrgos peiraia, κι εγώ γάβρος είμαι αλλά δεν επιτρέπονται οι χυδαιότητες και οι βωμολοχίες στο φόρουμ του α33.
Έλαβες μια πρώτη ειδοποίηση, στην επόμενη θα φας και πέναλτι

Υ.Γ.
Βάζελε, του το αφήνουμε το κείμενο ή πάει αποδυτήρια όπως είναι όλο μαζί[/quote]

Όχι Κώστα ασ' το. Αρκεί η προειδοποίηση για την ώρα. Αν επιμείνει σ' αυτό το ύφος τότε να πάει στο καλό.

Ευχαριστώ.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Pappas10

[quote user="KostasD33" post="335160"][quote user="Pappas10"]....
....
Περί Μπούκοβι

[/quote]

βρε βάζελε μα την φανατίλα σου κι εσένα… σε αυτό το κείμενο που εσύ μόνος σου έβαλες (άρα το έχεις ξεσηκώσεις από τα φανατίλια τα δικά σου) που διαψεύδει ότι εκδιώχτηκε λόγω χούντας??
ΙΣΑ ΙΣΑ αφήνει σαφέστατες αιχμές για ζήτημα πολιτικής παρέμβαση και φυσικά επειδή ήταν και τα πρώτα χρόνια μετά την μεταπολίτευση κρατεί και διπλωματική διατύπωση ο άνθρωπος διότι επαγγελματίας προπονητής ήταν και πάντα θα είχε ενδιαφέρον για τον ίδιο να δουλεύει σε μια χώρα όπου ακόμα η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν είχε κλειδώσει από παντού.......

Φυσικά μπρίκια ξεγάνωτα όλα αυτά περί ομάδας χούντας ένθεν και ένθεν όταν όλες οι ομάδες τότε είχαν τοποτηρητή από την χούντα διότι αξιοποιούσαν στο έπακρο ότι ο ποδοσφαιρικός φανατισμός ήταν το όπιο του λαού.....
Το οποίο ευτυχώς δεν το έχετε πια[/quote]

Κατ' αρχάς δεν είναι δικό μου το κείμενο αλλά από το περίφημο "Δουλειές με Χούντες", ένα βιβλίο που γράφτηκε από μία ομάδα ερευνητών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ για τις "Δουλειές με Χούντες" του γαύρου όταν τρελλαθήκαμε με την απίστευτη αντι-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ προπαγάνδα των υμνητών των συνταγματαρχών που πήγαν να την βγάλουν "λάδι"

Το κείμενο δεν μιλάει για πολιτική αλλά για διοικητική παρέμβαση που θα μπορούσε να έχει προκληθεί από χίλια δύο πράγματα.

Πουθενά δεν υπάρχει αντιστοιχία με τον Μπόμπεκ ο οποίος ως προπονητής του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ κατηγορήθηκε για κατάσκοπος και εκδιώχθηκε από τον ίδιο τον Ασλανίδη, για να προσληφθεί αργότερα από την αναίσχυντη ομάδα του Πειραιά.

Κώστα... όπως βλέπεις κι εσύ και άλλοι το θέμα το έχω ψάξει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Οι σχέσεις του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ με την χούντα μόνο καλές δεν ήτανε.  Αντίθετα οι νούμερο 1 υμνητές της και οφελειμένοι από το καθεστός ήταν η ομάδα του πειραιά με σήμα τον Γανυμήδη.

Υπάρχουν και άλλα στοιχεία τα οποία ακόμα προσπαθούμε να διασταυρώσουμε. ή να επιβεβαιώσουμε.

Είναι απίστευτο το πόσο χουντική ομάδα ήταν ο γαύρος Κώστα... κι ακόμα πιο απίστευτο είναι το πως κατάφερε να "φορτώσει την ρετσινιά" στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ.

Τέλος πάντων...

ΡΕ ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααααααααα
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Pappas10

Είπαμε ότι η έρευνα δεν σταματά ποτέ...

πάμε λοιπόν με άλλο ένα δείγμα αποθεωτικού "γλυψίματος" του Ασλανίδη από τον κόσμο της ομάδας με σήμα τον Γανυμήδη.

Ειλικρινά είναι φοβερό το πόσο εύκολα οι ενεργοί οπαδοί του ολυμπιλαγού γίνονταν στρατιωτάκια της χουντικής προπαγάνδας.

[align=center][/align]

Διαβάστε στον υπότιτλο το πανό για τον Ασλανίδη... " Σε ευγνωμονεί ο κόσμος του Ολυμπιλαγού (sic) που τον οδήγησες στους θριάμβους, στη δόξα".

Τόσο μεγάλο γλύψιμο στον Ασλανίδη που δεν χώραγε με μεγάλη γραμματοσειρά...
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

kuria

ολα τ΄ αλλα τα λυσες... αυτο σου μεινε...

Pappas10

[quote user="kuria" post="336722"]ολα τ΄ αλλα τα λυσες... αυτο σου μεινε...[/quote]

Ακριβώς επειδή δεν δύναμαι να λύσω τιποτ' άλλο... ασχολούμαι με το λυμένο για να κάνω εντύπωση.

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΣΑΙ ΒΡΕ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ;;;;
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

katinaki

kuria

"αμ δεν νταγιαντω και τα κοντρα μωρ κορη μου" ... ελεγε η γιαγιουλα μου η συγχωρεμενη...

Pappas10

[quote user="kuria" post="336750"]"αμ δεν νταγιαντω και τα κοντρα μωρ κορη μου" ... ελεγε η γιαγιουλα μου η συγχωρεμενη...[/quote]

Είπαμε... "... που μπλεξε τσι ανθρώποι με τα σκατά..."
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Pappas10

[quote user="kuria" post="336750"]"αμ δεν νταγιαντω και τα κοντρα μωρ κορη μου" ... ελεγε η γιαγιουλα μου η συγχωρεμενη...[/quote]

Και κάνε και μία μετάφραση γιατί δεν....
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

289 Επισκέπτες, 1 Χρήστης