Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 256
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 221
  • Total: 222
  • Leon

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.....

Ξεκίνησε από dhmhtrhs_35, Μάρτιος 02, 2007, 03:36:18 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

dhmhtrhs_35

ΜΜΜΜΜΜ.....
Καλά τωρα θα το γυρίσουμε στο πολιτικό?
Καμία σχεση πραγματικά μιλάω.....
Δεν ηταν αυτός ο στόχος μου.....
Μιλάμε γιά πανεπιστήμια που λογικά θα πρέπει να βγαίνουν επιστήμονες...
τα αεροδρόμια ξενοι τα φτιάχνουν....
το μετρο τα γεφύρια.....
μην πάμε και στα φάρμακα.... Εκεί να δεις λαμόγιααααααα........
Στους δικηγόρους να μην το σχολιάσω......
Στους χρηματιστες.... δες ποιοί κάναν πλάτες στους ξένους να βγάλουν τα φράγκα έξω......
Πέστε μου ένα επίτευγμα του Ελληνικού πανεπιστημίου που από την δωρεαν παιδεία που προσφέρει το κράτος να γύρισε ένα μέρος της αξίας αυτης στους πολίτες.....

Και αν θέλετε να το γυρίσοουμε στο πολιτικό.... τώρα μας διοικεί ενα μέρος από την γενειά του πολυτεχνείου με τα σωστα ιδανικά που πρέσβευαν τότε.....
Αποδείχτηκαν τα μεγαλύτερα λαμόγια......
Συμπέρασμα δικό μου......
Δεν υπάρχει θέμα ιδεολογίας (δεξιοι αριστεροί κεντρώοι)....
αλλα θέμα γενιάς και πόσο ανεκτικοί γίνονται αυτοί που μας διοικούν στην διαφθορά και στην διαπλοκή και σε όλα τα φαινόμενα παθογένειας που οδηγούν στην συνολική παθογένεια της κοινωνίας....

Δεν κουνάω σημαίες δεν αποδέχομαι τον άλλον επειδή με βόλεψε κάπου ή που με αφήνει ατιμώρητο να κάνω ότι μου κατέβει στο κεφάλι.....

SoFiA24

Μάλλον έχουμε μπερδέψει λιγάκι τα πράγματα...

Κατ'αρχήν dhmhtrh_35 άλλο ελεύθερη διακίνηση ιδεών κι άλλο προκαλώ φθορές σε κτίρια, εγκαταστάσεις και υλικό των πανεπιστημίων... άλλο ελεύθερη διακίνηση ιδεών κι άλλο καίω την ελληνική σημαία ...
Έχω περάσει αρκετά χρόνια στο πανεπιστήμιο και είμαι ακόμα βασικά και πίστεψέ με οι φοιτητές δε χαρακτηρίζονται από την ομοιογένεια των ιδεών και των απόψεών τους και φυσικά είναι ελεύθεροι να τις διακινούν στο όριο φυσικά που δε θίγεται η ελευθερία και τα βασικά διακιώματα των υπολοίπων

niose όσα χρόνια τουλάχιστον είμαι εγώ σε ελληνικό πανεπιστήμιο δεν έχουν παρατηρηθεί ανάλογα φαινόμενα ούτε από αναρχικούς, ούτε από ακροαριστερούς, ούτε από ακροδεξιούς...Βασικά από κανέναν... Σίγουρα υπήρξαν συγκρούσεις αλλά όχι στο βαθμό να χτυπάει ο ένας τον άλλο...

Πέννυ μου η Γενικές Συνελεύσεις γίνονται καλώς ή κακώς. Το αν πηγαίνει η πλειοψηφία των φοιτητών σ αυτές και το γιατί είναι άλλο μεγάλο κεφάλαιο.

Λιλάκι ουσιαστική δημόσια δωρεάν παιδεία δεν υπήρξε ποτέ, κατά την ταπεινή μου άποψη.

dhmhtrh_35 δε θεωρώ οτι η Ελλάδα είναι υποανάπτυκτη χώρα. Θεωρώ οτι είναι μια χώρα με τεράστιες προοπτικές αρκεί να μπορέσει να τις εκμεταλλευτεί σωστά.

Τα πανεπιστήμια δεν είναι ούτε εργοστάσια, ούτε βιομηχανίες. Εκτός αν θεωρείς τον εαυτό σου προϊόν που κάποιος πρέπει να διαμορφώσει κι ύστερα να σε βγάλει στο ράφι της αγοράς για να σε πουλήσει. Η παραγωγή έχει πρώτα απ' όλα κόστος και στη συνέχεια κέρδος ή ζημιά. Έτσι δεν είναι ;

Έχεις δώσει δε κι ένα απίστευτο ορισμό του μεταπτυχιακού. Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου το μεταπτυχιακό είναι μια "εξέλιξη" του προϊόντος που λέγεται "φοιτητής" και η αξιολόγησή του από τους καταναλωτές που λέγονται "επιχειρήσεις" .Σωστά ;
Σύμφωνα πάλι με τα λεγόμενά σου αν οι καταναλωτές -"επιχειρήσεις" πέσουν σε κακή έκδοση του προϊόντος το επιστρέφουν πίσω σωστά ; Κατά συνέπεια, όλοι οι εργαζόμενοι με μεταπτυχιακό που εργάζονται στην Ελλάδα θεωρούνται κακή παρτίδα προϊόντος σωστά ;

Δηλαδή εγώ που κάνω το μεταπτυχιακό μου σε ελληνικό πανεπιστήμιο είμαι εξ ορισμού για τα μπάζα έτσι ; Διότι θα μ έχει κρίνει έλληνας καθηγητής με μεταπτυχιακό εκ του εξωτερικού -άρα εξ ορισμού άτομο άνευ κρίσεως μιας κι ανήκει κι αυτός στις κακές παρτίδες προϊόντος που οι Άγλλοι, Αμερικάνοι κλπ γύρισαν πίσω στο εργοστάσιο ως βλαμένα- σωστά ; Και τα 1000 €/ εξάμηνο που σκάω είναι τσάμπα λεφτά έτσι ;

Θα συμφωνήσω με τον Ρακένδυτο οτι η πορεία ήταν από τις μεγαλύτερες που έχω δει. Μιλάμε για 30.000 κόσμο. Κι ο κόσμος αυτός ίσως έχει κάτι να πει. Κι ίσως σ αυτόν τον κόσμο δε του δίνεται η δυνατότητα να μιλήσει ή να εκφραστεί με άλλο τρόπο πέραν των καταλήψεων.

Να σημειώσω οτι είμαι εναντίον της επιλογής που λέει κατάληψη αλλά αν δεν υπάρχει άλλο μέσο έκφρασης ή μάλλον καλύτερα ακρόασης των διαφωνιών που μπορεί να υπάρχουν τότε ναι.

Το άρθρο που αναθεωρείται αυτές τις μέρες δεν είναι εντελώς λάθος αλλά δεν είναι και εντελώς ορθό....Σαφώς και η ανώτατη εκπαίδευση πρέπει να αλλάξει αλλά όχι έτσι.  Αφήστε που μετά οι υπόλοιπες υποανάπτυκτες χώρες θα μα κατηγορούν για κλοπή διανοιών...αυτό που το πας ;;;

dhmhtrhs_35

Πάντα λέω την γνώμη μου και μπορεί και να κάνω και λάθος δεν είμαι απόλυτος......
Το λέω από την αρχή γιά να μην παρεξηγούμαι.....
Λοιπόν....
Το κάθε κράτος έχει δύο βασικά πλεονεκτήματα : πλεονέκτημα στην εργασία ( φτηνό εργατικό δυναμικό βλ. Βουλγαρία που έχουν πάει οι περισσότερες Ελληνικές επιχειρήσεις από την Βόρεια Ελλάδα) ή ένταση τεχνολογίας (υψηλή τεχνολογία ανεπτυγμένη).
Μέχρι τώρα υπήρχαν δύο βασικές περιφέρειες : Οι Βόρειοι και οι Νότιοι
Οι Βόρειοι που έχουν ανεπτυγμένη υψηλή τεχνολογία (Γερμανία-Γαλλία-Αγγλία) και οι Νότιοι που είχαν ένταση εργασίας (φτηνό εργατικό δυναμικό) και που ήταν καταναλλωτές των ανεπτυγμένων προιόντων που εφτιαχνάν οι Βόρειοι.....
Ακόμα δίναν πρώτες ύλες και γεωργικά προιόντα στους Βόρειους.....
Με την είσοδο κρατών που δεν έχουν ανεπτυγμένη τεχνολογία αλλα φτηνή εργασία οι Ελλάδα χάνει το μεγάλο πλεονέκτημα που είχε μέχρι τώρα.....
Και τους ανεπτυγμένους δεν τους νοιάζει καθόλου γιατί δεν θίγεται το δικό τους πλεονέκτημα.
Άρα ή θα πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα ξεκινώντας από την παιδεία ή θα δούμε όλλοι μαζί τα χειρότερα που ακόμα δεν έχουν έρθει....
Και αυτοί που διοικούν το ξέρουν τον τρόπο να επιβιώσουν πολύ καλα....
παίρνουν δάνειο και χρεώνουν τις επόμενες γενιές που θα ερθουν....
Μετα να δεις πορείες : Όχι τριάντα αλλά τριακόσιοι χιλιάδες.....
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟΤΕ.....

SoFiA24

Θεωρώ οτι ένα κράτος μπορεί να έχει πλέον των 2 πλεονεκτημάτων αλλά αυτό είναι άλλο μεγάλο κεφάλαιο που δεν θα συζητήσω τώρα...

Δε μου απάντησες όμως σ αυτά που σου είπα περί μεταπτυχιακών και φοιτητών προϊόντων, επιχειρήσεων -καταναλωτών κ.ο.κ.

dhmhtrhs_35

Οι περισσότεροι φίλοι μου που έχουν τελειώσει Φυσικη χημεία οικονομικά κλπ εχουν ανοίξει φροντιστήρια και κάνουν μαθήματα στα πιτσιρίκια....
Έτσι ζούνε ή μήπως τα φροντιστήρια δεν είναι παραπαιδεία....
υπάρχει ένα ποσοστο που μένει στο πανεπιστήμιο ως καθηγητές....
και ένα πολυ μικρό ποσοστο που καλύπτει τις ανάγκες της κοινωνίας πολύ μικρό....
Η παπια προπερσι που λένε οτι ήταν άρωστη με την γρίπη νομίζω Αγγλία πήγε.....και χάθηκε στον δρόμο... κοινώς μας δουλεύουν.

Εν πάσει περιπτώσει πες μου εσύ κάτι που πέτυχε το πανεπιστήμιο ( γενικά πανεπιστήμιο οταν λέω εννοω πολυτεχνείο κλπ....) που να μπορώ να καυχιέμαι και να αναγνωρίζω την αξία του και την σωστή λειτουργία της ανώτατης παιδείας και να κατεβω στους δρόμους να πολεμήσω γι αυτήν....

freak

Παράθεση από: "SoFiA24"άλλο ελεύθερη διακίνηση ιδεών κι άλλο καίω την ελληνική σημαία ...

γιατι αλλο; δεν ειναι μεσα στο ρολο ενος συμβολου ακομα και η καταστροφη του.

δεν ειναι μονο αυτος/η που μεσω των συμβολων αντλει την εθνικη του/της αξιοπρεπεια. ειναι και αυτος/η που μεσω της καταστροφης/καταργησης των αντιδρα στην εθνικη του/της αναξιοπρεπεια.

221 Επισκέπτες, 1 Χρήστης