Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 640
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 799
  • Total: 800
  • Leon

Η γοητεία του Κακού...

Ξεκίνησε από Nikos28, Μάρτιος 21, 2007, 09:49:26 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Nikos28

Πιστεύετε οτι το Κακό (όπως κι αν οριστεί) ασκεί στους ανθρώπους κάποια γοητεία;  :?:

Ναι ή όχι και γιατί;

Nikos28

Για να κάνω την ερώτηση πιο συγκεκριμένη, θα δώσω ερεθίσματα με ορισμένα υποερωτήματα:

α) Γιατί ο Παπαχρόνης δεχόταν ερωτικά γράμματα στη φυλακή, τη στιγμή μάλιστα που είχε καταδικαστεί για τόσο σοβαρά εγκλήματα;

β) Γιατί η Σιωπή Των Αμνών πήρε το Όσκαρ καλύτερου σεναρίου; Γιατί ο Λέκτερ έμεινε, τελικά, ασύλληπτος και ατιμώρητος;

γ) Γιατί τα στυγερά εγκλήματα τραβάνε πάντα το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης;

δ) Γιατί βλέπουμε θρίλερ και ταινίες τρόμου;

Κ.ο.κ...

xhmeia

το κακο, αν το ορισουμε ως απαγορευμενο εχει γοητεια, ακριβως γι αυτο το λογο

πχ
η απιστια ειναι απαγορευτικη, αλλα εχει γοητεια  ( για τους πιο πολλους  )
ο φονος ειναι απαγορευμενος, αλλα δεν εχει καμμια γοητεια ( για τους πιο πολλους ευτυχως )

πως να γινει συγκριση??

Argiro

Παράθεση από: "Nikos28"Για να κάνω την ερώτηση πιο συγκεκριμένη, θα δώσω ερεθίσματα με ορισμένα υποερωτήματα:

α) Γιατί ο Παπαχρόνης δεχόταν ερωτικά γράμματα στη φυλακή, τη στιγμή μάλιστα που είχε καταδικαστεί για τόσο σοβαρά εγκλήματα;

β) Γιατί η Σιωπή Των Αμνών πήρε το Όσκαρ καλύτερου σεναρίου; Γιατί ο Λέκτερ έμεινε, τελικά, ασύλληπτος και ατιμώρητος;

γ) Γιατί τα στυγερά εγκλήματα τραβάνε πάντα το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης;

δ) Γιατί βλέπουμε θρίλερ και ταινίες τρόμου;

Κ.ο.κ...
α) Ο Παπαχρόνης δεχόταν ερωτικά γράμματα γιατί ήταν ωραίος άντρας (έτσι έλεγαν τουλάχιστον οι κυρίες με βίτσια). Μια άλλη μερίδα κυριών του έστελνε γράμματα γιατί της ξυπνούσε το ένστικτο του σωτήρα που διακατέχει ορισμένες γυναίκες (αν ήταν μαζί μου, λέει αυτό το ένστικτο, θα τον θεράπευα με την αγάπη μου -γιατί το ήξεραν πως είναι άρρωστος).

β) Η Σιωπή των Αμνών πήρε Όσκαρ καλύτερου σεναρίου γιατί ο σεναριογράφος έκανε καλή δουλειά. Όσοι είδαν την ταινία τρόμαξαν όσο έπρεπε. (Αυτό το σκοπό δεν εξυπηρετούν τα θρίλερ; Αν δεν τρομάξουμε τι θρίλερ είναι τότε). Ο Χάνιμπαλ Λέκτερ έμεινε ασύλληπτος και ατιμώρητος, γιατί αν τον συνελάμβαναν δεν θα υπήρχε δυνατότητα να γίνει κάποτε "Η Σιωπή των Αμνών Νο2,3,4 κ.λπ". Οι λόγοι δηλαδή ήταν καθαρά εμπορικοί.

γ) Τα στυγερά εγκλήματα τραβάνε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης διότι ξυπνούν τα σαδιστικά μας ένστικτα.

δ) Όσο για τα θρίλερ, τα βλέπουμε ακριβώς γιατί έχουμε σαδιστικά ένστικτα.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Enia

εμένα με κάλυψε η αργυρώ πάντως!  :lol:

(κι ας μην ξέρω ποιος είναι αυτός ο παπαχρόνης...  :roll: )

Rakendytos

Σαν φευγει η νυχτα.. κι η μερα ξημερωνει
στο νου μου παντα ερχεσαι Κυριακο Παπαχρονη.. :bowdown:

Argiro

Παράθεση από: "Enia"(κι ας μην ξέρω ποιος είναι αυτός ο παπαχρόνης...  :roll: )
Ήταν ένας δράκος, όπως τον έλεγαν οι εφημερίδες τότε, που βίαζε γυναίκες. Ήταν κάπου στη δεκαετία του εβδομήντα, αν θυμάμαι καλά. Όταν τον συνέλαβαν έγινε χαμός στις εφημερίδες. Μετά του έγραφαν γράμματα στη φυλακή κάποιες γυναίκες και άλλες του έλεγαν τι ωραίος άντρας που ήταν και πως θα τον περιμένουν να βγει από τη φυλακή για να γνωριστούνε και άλλες του έλεγαν πως αν τα φτιάξει μαζί τους όταν βγει θα τον αγαπούσαν τόσο πολύ που δεν θα ήθελε πια να βιάζει. Φαντάσου λόξα που υπάρχει στον κόσμο... :lol:

fistiki

Παράθεση από: "Nikos28"Πιστεύετε οτι το Κακό (όπως κι αν οριστεί) ασκεί στους ανθρώπους κάποια γοητεία;  :?:

Ναι ή όχι και γιατί;
panta to kako einai pio eykolo.ean kapoios den dei th dynami toy kaloy 8a peftei synexeia sto kako.Ola eksartwntai k apo ta psyxologika.....ta monhma k mh

xhmeia

Αργυρω, αυτος ηταν αρρωστος και καποια στιγμη το διεγνωσαν
Αυτες που του εγραφαν.............ποτε θα διαγνωστει η αρρωστια τους, αναρωτιεμαι??

θριλερ δεν βλεπω, οποτε δεν εχω αποψη
αλλα δεν μπορω να πιστεψω πως ολοι αυτοι οι φιλοι και γνωστοι μου που βλεπουν, εχουν σαδιστικα ενστικτα  :shock:
Μηπως βλεποντας τρομακτικα, ανεβαινει η αδρεναλινη σας?? :P υπαρχουν κ αλλοι τροποι ν ανεβει  :wink:  

Οσο για τα ειδεχθη εγκληματα, ολες οι ακραιες ( και οχι μονο ο φονος, π.χ. η γκαρσονιερα με τις  κυριες πριν χρονια, προκαλεσε εντονα το κοινο ) πραξεις τραβουν το ενδιαφερον της κοινης γνωμης και ..... μηπως ανακουφιζομαστε που δεν συνεβησαν σε μας??και....ευκαιρια βρισκουμε για να αφορισουμε το κακο και μακρια απο μας ?? λεω τωρα μηπως??

ειναι μια αποψη κ αυτη

Nikos28

Παράθεση από: "Enia"(κι ας μην ξέρω ποιος είναι αυτός ο παπαχρόνης...  :roll: )

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Πού να ξέρεις, τέτοιο ζαχαροκάντιο που είσαι!  :lol:  :lol:  :lol:  :P  :P  :P

Argiro

Παράθεση από: "xhmeia"Αργυρω, αυτος ηταν αρρωστος και καποια στιγμη το διεγνωσαν
Αυτες που του εγραφαν.............ποτε θα διαγνωστει η αρρωστια τους, αναρωτιεμαι??

θριλερ δεν βλεπω, οποτε δεν εχω αποψη
αλλα δεν μπορω να πιστεψω πως ολοι αυτοι οι φιλοι και γνωστοι μου που βλεπουν, εχουν σαδιστικα ενστικτα  :shock:
Μηπως βλεποντας τρομακτικα, ανεβαινει η αδρεναλινη σας?? :P υπαρχουν κ αλλοι τροποι ν ανεβει  :wink:  

Οσο για τα ειδεχθη εγκληματα, ολες οι ακραιες ( και οχι μονο ο φονος, π.χ. η γκαρσονιερα με τις  κυριες πριν χρονια, προκαλεσε εντονα το κοινο ) πραξεις τραβουν το ενδιαφερον της κοινης γνωμης και ..... μηπως ανακουφιζομαστε που δεν συνεβησαν σε μας??και....ευκαιρια βρισκουμε για να αφορισουμε το κακο και μακρια απο μας ?? λεω τωρα μηπως??

ειναι μια αποψη κ αυτη
Μα νομίζω έχει διαγνωστεί η αρρώστια τους, ανοησία δεν λέγεται; Ναι, αυτή είναι η διάγνωση, αν δεν κάνω λάθος.

Όσο για το γεγονός πως στους περισσότερους ανθρώπους αρέσουν τα θρίλερ, νομίζω πως εκφράζει το σαδισμό που έχουμε μέσα μας -και πρέπει να παραδεχτούμε πως έχουμε αρκετό. Απλώς δεν θέλουμε να τον βγάζουμε προς τα έξω για ηθικούς και συναισθηματικούς κυρίως λόγους και τον ικανοποιούμε με τον ανώδυνο αυτό τρόπο -αν και πολλοί παρασύρονται και πολλές φορές φέρονται με σαδιστικό τρόπο και στον πλησίον τους. Μιλάμε πάντα για βίαια θρίλερ, γιατί υπάρχουν πολλών ειδών, από επιστημονικά και μεταφυσικά έως αστυνομικά και ψυχολογικά. Προσωπικά προτιμώ τα θρίλερ τύπου Χάνιμπαλ Λέκτερ και τα μεταφυσικά, χωρίς να απορρίπτω τα υπόλοιπα -αλλά προτιμώ να τα διαβάζω στο βιβλίο παρά να τα βλέπω στην ταινία- και έχω αρκετή αυτογνωσία ώστε να διακρίνω κάποια σαδιστικά στοιχεία στη φύση μου παρόλες τις ευαισθησίες μου.

Τα ειδεχθή εγκλήματα δεν ξέρω γιατί τραβούν τόσο πολύ το ενδιαφέρον του κόσμου, προσωπικά δεν μου κινούν το ενδιαφέρον καθόλου κι έτσι δεν μπορώ να πω κάτι πάνω σε αυτό. Προτιμώ να τα βλέπω στις ταινίες παρά να ξέρω ότι συμβαίνουν πραγματικά.

799 Επισκέπτες, 1 Χρήστης