Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 403
  • Total: 403

ΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΡΙΑΜ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ

Ξεκίνησε από KostasD33, Απριλίου 05, 2007, 08:41:20 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Anonymous

Το κατά Μαρία Μαγδαληνή Γνωστικό Ευαγγέλιο

(τα σωζόμενα αποσπάσματα)
(οι σελιδες 1 και 6 του χειρογράφου έχουν απολεσθεί. Περιλάμβαναν τα κεφάλαια 1-3. Το κείμενο αρχίζει από την σελίδα 7.)

Κεφ.4
[…] η ύλη θα καταστραφεί ή όχι;
22 Ο Σωτήρας είπε Ολόκληρη η φύση, όλα τα εν μορφή πράγματα, όλα τα πλάσματα έχουν υπόσταση εσωτερική και συνδέονται το ένα με το άλλο, και όλα θα διαλυθούν πάλι και θα επανέλθουν στις δικές τους ρίζες.
23 Διότι η φύση της ύλης διαλύεται μόνο στις ρίζες της δικής της υπόστασης..
24 Ο έχων ώτα ακόυειν ακουέτω
25 Ο Πέτρος είπε τότε σ’ εκείνον Αφού έχεις ερμηνεύσει τα πάντα σ’ εμάς, Κύριε, εξήγησε μας και το ακόλουθο, τι είναι αμαρτία του κόσμου τούτου;
26 Ο Σωτήρας είπε Δεν υπάρχει αμαρτία καθ’ ευατή, αλλά εσείς αμαρτάνετε, όταν ενεργείτε σύμφωνα με την φύση της μοιχείας, η οποία καλείται αμαρτία.
27 Γι’ αυτό το αγαθό ήρθε απέξω ανάμεσά σας, ως απόσταγμα κάθε φύσεως, για να την αποκαταστήσει στις ρίζες της.
28 Έπειτα συνέχισε και είπε Να γιατί ασθενείτε και πεθαίνετε […], διότι ό,τι πράττετε σας απομακρύνει [από το αγαθό]
29 Ο νοών νοείτω.
30 [Η ύλη] γέννησε ένα πάθος, παρόμοιο προς το οποίο δεν υπάρχει άλλο. Εκείνο είναι που ξεσηκώνει μια αναταραχεί στο όλο σώμα.
31 Γι’ αυτό τον λόγο σάς είπα Θαρσείτε, και αν αποθαρρύνεστε, λάβετε θάρρος από την παρουσία των διαφορετικών μορφών της φύσεως.
32 Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω.
33 Όταν ο ευλογητός είπε τούτους τους λόγους, χαιρέτησε τους πάντες λέγοντας, Ειρήνη υμίν. Λάβετε τη δική μου ειρήνη εντός σας.
34 Προσέχετε ώστε κανείς να μη σας παραπλανήσει. Λέγοντας Ιδου αυτός εκεί, Ιδού αυτός εδώ. Διότι ο υιός του ανθρόπου βρίσκεται εντός σας.
35 Ακολουθήστε τα βήματα του.
36 Αυτοί που τον ψάχνουν θα τον βρούν.
37 Πηγαίνετε να διδάξετε το ευαγγέλιο της βασιλείας.
38 Μη βάζετε άλλους κανόνες μόνο όσους σας υπέδειξα. Μην καθορίζετε κανένα νόμο ως νομοθέτες, γιατί τότε και οι ίδιοι εσείς θα αποδειχθείτε αμήχανοι.
39 Κι αφού μίλησε έτσι, έφυγε..

Κεφ 5
   1 Αλλά εκείνοι ήταν θλιμμένοι. Έκλαψαν πολύ και είπαν Πως θα πάμε στους Εθνικούς, να διδάξουμε σ’ αυτούς το ευαγγέλιο της βασιλείας του υιού του ανθρώπου; Εάν δεν σεβάστηκαν εκείνον, πως θα σεβαστούν εμάς;
   2 Τότε η Μαρία σηκώθηκε και στάθηκε ανάμεσά τους, τους χαιρέτησε και είπε στους αδερφούς της Μη θρηνείτε, μη θλίβεστε και μην είστε αναποφάσιστοι. Διότι η χάρη του θα είναι απολύτως μαζί σας και θα σας προστατεύει.
   3 Αλλά μάλλον ας δοξάσουμε τη μεγαλοσύνη του, διότι μας προετοίμασε μας έκανε άνδρες.
   4 Μόλις η Μαρία τους είπε αυτούς τους λόγους, οι καρδίες τους στράφηκαν προς το αγαθό, κι άρχισαν εκείνοι να συζητούν τους λόγους του Σωτήρα.
   5 Ο Πέτρος είπε στη Μαρία Αδερφή, γνωρίζουμε ότι ο Σωτήρας σε αγαπούσε περισσότερο από τις υπόλοιπες γυναίκες.
   6 Πες μας τους λόγους του Σωτήρα όσους θυμάσαι κι αυτούς που ξέρεις, αλλά τους οποίους αγνοούμε εμείς κι ούτε ακούσαμε.
   7 Η Μαρία του απάντησε και είπε Ό,τι έχει μείνει κρυφό σ’ εσάς, εγώ θα σας το αποκαλύψω.
   8 Κι άρχισε εκείνη να τους μιλάει μ’ αυτούς τους λόγους Εγώ, είπε, είδα τον Κύριο σε ένα όραμα μου και του είπα, Κύριε, σε είδα απόψε σε ένα όραμα μου. Εκείνος τότε αποκρίθηκε σ’ εμένα και μου είπε
   9 Ευλογημένη να είσαι εσύ, που δεν κλονίστηκες στη θέα τη δική μου. Διότι εκεί που είναι ο νους εκεί είναι και ο θησαυρός.
   10 Εγώ είπα σ’ αυτόν, Κύριε, πως βλέπει τώρα αυτός που θεάται το όραμα σου, μέσω της ψυχής ή μέσω του πνεύματος;
   11 Ο Σωτήρας αποκρίθηκε και είπε Εκείνος δε βλέπει μέσω της ψυχής ούτε μέσω του πνεύματος, αλλά ο νους, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα σε τούτα τα δύο, αυτός βλέπει το όραμα και είναι […]

[Οι σελίδες 11 έως 14 λείπουν από το χειρόγραφο.]
   Κεφ. 8
   […]
   10 Και ο πόθος είπε Δε σε είδα να κατέρχεσαι και δε σε είδα να αναλαμβάνεσαι. Γιατί ψεύδεσαι, αφού ανήκεις σ’ εμένα;
   11 Η ψυχή αποκρίθηκε και είπε Σε είδα. Εσύ δε με είδες και δε με αναγνώρισες. Σε υπηρέτησα ως ένδυμα και δεν με ήξερες.
   12 Και μόλις είπε τούτο τον λόγο, η ψυχή απομακρύνθηκε αναγγαλιάζοντας υπερβολικά
   13 Ξανά ήρθε στην Τρίτη δύναμη, η οποία αποκαλείται άγνοια.
   14 Η δύναμη ρώτησε την ψυχή λέγοντας Πού πηγαίνεις; Είσαι προσδεδεμένη στην κακοήθεια. Αλλά πάντως βρίσκεσαι στα δεσμά. Μην κρίνεις
   15 Και η ψυχή είπε Γιατί με κρίνεις, παρότι εγω δεν έκρινα κανέναν;
   16 Είμαι στα δεσμά, παρόλο που δεν έκρινα κανέναν.
   17 Δεν με αναγνώρισαν. Αλλά εγώ αναγνώρισα ότι το Παν διαύεται, τόσο τα γηίνα πράγματα όσο και τα ουράνια.
   18 Αφού η ψυχή ξεπέρασε την Τρίτη δύναμη, ανέβηκε προς τα πάνω και είδε την τέταρτη δύναμη, η οποία είχε λάβει εφτά μορφές.
   19 Η πρώτη μορφή της ήταν η σκοτεινιά, η δεύτερη η επιθυμία, η Τρίτη η άγνοια, η Τετάρτη η αναστάτωση του θανάτου, η Πέμπτη το βασίλειο της σάρκας, η έκτη η ανόητη σοφία της σάρκας, η έβδομη η πλήρης οργής σοφία. Αυτές οι εφτά δυνάμεις της οργής.
   20 Οι δυνάμεις ρώτησαν την ψυχή Πόθεν έρχεσαι, φονία των ανθρώπων, ή που πας, κατακτητή του διαστήματος.
   21 Η ψυχή απάντησε και είπε Αυτό που με έδενε έχει σκοτοθεί και έχω ξεπεράσει αυτό που με ωθεί να περιφέρομαι.
   22 Και η επιθυμία μου τελείωσε και η άγνοια μου έχει πεθάνει.
   23 Με τη μορφή αιώνος αφέθηκα από κάποιον κόσμο και από έναν τύπο σε άλλο τύπο ήρθα και από την αρπαγή της λήθης, που είναι εφήμερη.
   24 Από εδώ και πέρα θα πηγαίνω και θα φθάνω στα κατάλοιπα του χρόνου, της εποχής, του αιώνος, μες στη σιωπή..

Κεφ. 9
   1 Όταν η Μαρία είπε και αποτελείωσε όλα τούτα, έμεινε σιωπηλή, αφού ως αυτό το σημείο ο Σωτήρας της είχε μιλήσει.
   2 Αλλά ο Ανδρέας απάντησε και είπε στους αδερφούς Πείτε ό.τι επιθυμείτε να πείτε για όσα τούτη εδώ μας είπε. Εγώ τουλάχιστον δεν πιστεύω ότι ο Σωτήρας είπε αυτούς τους λόγους. Γιατί τούτη η διδασκαλία περιέχει παράξενες ιδέες.
   3 Ο Πέτρος απάντησε και είπε γι’ αυτά τα πράγματα.
   4 Τους ρώτησε για τον Σωτήρα Αλήθεια. Μίλησε εκείνος κατ’ ιδίαν με μια γυναίκα και δε μίλησε ανοιχτά σ’ εμάς; Πρέπει να μεταστραφούμε και όλοι μας να την ακούσουμε με προσοχή; Μηπως της έδειξε την προτίμησή του περισσότερο απ’ ό,τι σ’ εμάς;
   5 Τοτε έκλαψε η Μαρία και είπε στον Πέτρο Αδερφέ μου, Πέτρε, τι νομίζεις; Έχεις τη γνώμη ότι σκέφτημα όλα τούτα μονάχη μου, μες την καρδία μου, ή νομίζεις πως ψεύδομαι σε σχέση με τον Σωτήρα;
   6 Ο Λευί απάντησε και είπε στον Πέτρο, Πέτρε, ήσουν πάντα θερμοκέφαλος.
   7 Τώρα σε βλέπω να ανταγωνίζεσαι αυτή την γυναίκα σαν να είναι αντίπαλος μας.
   8 Αλλα ο Σωτήρας την έκανε άξια. Ποιος είσαι εσύ τω-όντι που την απορρίπτεις; Βέβαια ο Σωτήρας την γνωρίζει πολύ καλά..
   9 Γι’ αυτό άλλωστε την αγαπούσε περισσότερο απ’ εμάς. Πρέπει να ντρεπόμαστε μάλλον και πρέπει να γίνουμε, ο καθένας μας, Τέλειος Άνθρωπος, όπως πρέπει να χωριστούμε, καθώς μας είχε προστάξει εκείνος, και να κηρύξουμε το ευαγγέλιο, δίχως να προσθέσουμε κάποιον άλλον κανόνα ή έναν νόμο πέρα απ’ όσα είπε ο Σωτήρας.
   10 Και όταν αυτοί άκουσαν τα λόγια του, άρχισαν να φεύγουν, για να κηρύξουν το ευαγγέλιο και να διδάξουν..

Το ανωτέρω κείμενο είναι δική μου αντιγραφή από το Βιβλίο με τίτλο Το Ευαγγέλιο της Μαρίας Μαγδαληνής.
Το κατά Μαρία Μαγδαληνή Γνωστικό Ευαγγέλιο
Εκδόσεις «Το Ποντίκι»
ΥΔΡΑΣ «& ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, Τ.Κ. 152.32
Εισαγωγή, Επίμετρο, Μετάφραση Θανάσης Γεωργιάδης
Πρώτη έκδοση Μάρτιο 2007

Από το βιβλίο έχω μεταφέρει εδω μόνον το κείμενο του ευαγγελίου. Το ανωτέρω κείμενο είναι η πρώτη μεταφορά σε ψηφιακή μορφή και δεν επιτρέπεται καμία αναδημοσίευση της(copy/paste), χωρίς να αναφέρετε η πηγή της δηλαδή το a33.gr
Η ημερομηνία ανάρτησης του ανωτέρου κειμένου είναι δεσμευμένη και δεν μπορεί να αλλαχτεί άρα λειτουργεί και ως @

Jesus_Christ

Ρε μ'αυτο το θεμα..
2000 χρονια εχουν περασει κ ακομα το ψαχνουν..

Agio pnevma

Eγω στο ειχα πει να μην μπλεξεις αλλα δεν με ακουσες..!!

Λουσου τα τωρα!!

403 Επισκέπτες, 0 Χρήστες