Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 335
  • Total: 335

Πως?

Ξεκίνησε από Jezebell, Απριλίου 23, 2007, 12:49:56 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

heinrich

να αλλάξεις τα "πάντα" με τόσο μεγάλο ρίσκο ("νέο"?)
 Είναι μεγάλη κουβέντα. Δεν φέρνεις τα πάνω κάτω μόνο και μόνο για το νέο που γυαλίζει. Κάτι λειπει από αυτά που λες μικρή μαύρη και αχώνευτη

heinrich

και αυτό το λέω εγώ, που άφησα ζουπερ ντουπερ γυναίκα που ζουπερ ντουπερ ταιριάζαμε για να πάω να γνωρίσω τον έρωτα, τρομάρα μου...
Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση έλειπε ένα σοβαρό κομμάτι: o έρως

black_velvet

Εννοείται πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Ουαί κι αλοίμονο αν τρέχαμε δεξιά κι αριστερά για κάθε τι "νέο" που γυάλισε ξαφνικά!
Πειράζει όμως που εγώ δεν μιλάω αποκλειστικά και μόνο για τον έρωτα αυτή τη στιγμή;

Αλλά... ακόμη κι εκεί να μείνουμε, το'πες και μόνος σου, θα το επαναλάβω κι εγώ. Αφήνουμε κάτι όταν δεν είναι ολόκληρο, όταν κάτι του λείπει. Και για ν'άφησες τη ζούπερ ντούπερ γυναίκα που ζούπερ ντούπερ ταιριάζατε, έλειπε το βασικότερο συστατικό. Κι αν δεν την άφηνες τότε για να πας να γνωρίσεις τον έρωτα, θα την άφηνες αργότερα. Ίσως και για πολύ πιο ασήμαντο λόγο...

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Nikos28

Πρώτ' απ' όλα, καλή ψυχολογία.

Που σημαίνει α) δημιουργικές ενασχολήσεις και β) ικανοποιητικούς (δια)προσωπικούς δεσμούς.

Αυτά, όμως, είναι η ''θερμότητα'' και ο ''αέρας''...
Για ν' ανάψει ''φωτιά'' χρειάζεται και ''καύσιμο''.

Το ''καύσιμο'' έρχεται πάντα ΕΞΩΘΕΝ, σε χρόνο της επιλογής ΤΟΥ.

Οπότε, λοιπόν, μιλάμε για 3 πράγματα: Δημιουργία, βάθος σχέσεων και ΕΓΚΑΡΤΕΡΗΣΗ.

SoFiA24

Μιας και μιλάμε για αλλαγές... τι γίνεται όταν αυτές είναι πιο πρακτικής φύσεως αλλά εξίσου απαραίτητες ; Όπως για παράδειγμα μια αλλαγή σπιτιού γιατί πολύ απλά δε μας κάνει πλέον ή μια πιο ριζική αλλαγή...

Εκεί χρειάζεται -φαντάζομαι δηλαδή- μεγαλύτερη υπομονή, μεγαλύτερη προσπάθεια από μέρους εκείνου που επιθυμεί την αλλαγή. Σωστά ;

Και τι γίνεται όταν τα χρονικά περιθώρια του φαίνονται τεράστια αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι για να τ αλλάξει παρά μόνο να παραιτηθεί από κάτι που πρέπει να ολοκληρωθεί αν θέλει να απολαύσει κάποια πράγματα;

Τότε τι ; Υπομονή κι έχει ο Θεός ή τα βροντάμε όλα , κάνουμε αυτό που θέλουμε και ότι γίνει ;

Ουφ μπερδεύτηκα πάλι...

riaghul

Παράθεση από: "Jezebell"Πως αλλαζουμε την ζωη μας :?:
Αν δεν ειμαστε ευχαριστημενοι με καποια πραγματα,αν δεν μας κανουν ευτυχισμενους ποιους μηχανισμους ενεργοποιουμε για να τ αλλαξουμε :?: Πως βρισκουμε την δυναμη να τα σταματησουμε ολα και ξανα απο την αρχη :?:

- Για να αλλάξουμε τη ζωή μας σημαίνει ότι αλλάζουμε τον εαυτό μας.
Για να αλλάξουμε τον εαυτό μας πρέπει να τον γνωρίσουμε καλά, κάτι που σημαινει ότι πρέπει να τον δούμε όπως είναι, χωρίς την ταμπέλλα του καλού ή του κακού ή του "έτσι ειμαι εγώ".Αυτό βέβαια απαιτεί μια αντίστοιχη παιδεία έρευνας (που δεν την έχουμε) χωρίς φανατισμό( γιατί ξανά τα ίδια θα κάνουμε)

-Η ευχαρίστηση και η ευτυχία είναι συναισθήματα που νοιώθουμε και είναι πάντα προσωρινά αφού κι αυτά αντικατοπτρίζουν την φυσική μας κατάσταση. Τα αφήνουμε να τα γευτούμε όσο υπάρχουν και δουλεύουμε για να τα συντηρούμε και να διατηρηθούν μέχρι εκεί που φτάνουν οι εξωτερικές και οι εσωτερικές διαθέσεις μας .

-"σταματήσουμε όλα" Αυτό δεν γίνεται. Όλα κινούνται.. τίποτα δεν είναι στάσιμο και δεδομένο.Άρα τίποτα δεν είναι απο την αρχή. Όλα είναι μια προστιθέμενη γνώση και είναι συνέχεια της ζωής μας.

(ξαναδιαβάζοντας τα..πιστεύω πως χρειάζεται περισσότερη ανάλυση...
αλλά ..ΟΥΦ!!! πρωί είναι ακόμα... :) )

Rakendytos

Μπουρλοτο ολα..
βαλε φωτια σ οτι σε καιει σ οτι σου τρωει την ψηχη που λεει ο ποιητης αγαπητη.. Εργαλειο το ¨θρασος¨
Δικη σου ειναι η ζωη..

Αν δεν το χεις θα βρεθεις σε αδιεξοδο..
Δεν ειν κακο..  
αδιεξοδο = αναγκαστικη αλλαγη πορειας   :wink:

Enia

Σοφάκι, δε σε πιάνω... Σπάστα και ξαναρίχτα...

Μπουμπούκα, θα έλεγα πάνω κάτω αυτά που (καλύτερα από εμένα) είπε η Ρία...

Η αλλαγή είναι κάτι που έρχεται στην ώρα του, μέσα από συνεχείς προσπάθειες και συζητήσεις με τον εαυτό μας. Ειλικρίνια θέλει μόνο. Να μπορείς να βλέπεις τον πραγματικό εαυτό σου. Και να θέλεις να αλλάξεις. Να θέλεις το καλύτερο. Και να πιστέψεις πως σου αξίζει.

Προχτές μόλις, συνηδειτοποίησα μια ριζική αλλαγή στον εαυτό μου. Μιλάω για μια σημαντική αλλαγή σε στάση ζωής, αυτό που λέμε 'στροφή 180 μοιρών'. Αλλά δεν το έκανα τόσο συνηδειτητά. Ούτε έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη... Απλά, κάποτε συνέβει...

Το παν είναι να ξέρεις τι δε σου αρέσει. Και να κοιτάς εκεί που θες να πας.

SoFiA24

Λιλάκι αναφέρομαι σε αλλαγές που επηρεάζουν όχι μόνο συναισθηματικά αλλά και επί του πρακτέου κάποιον. Τι εννοώ ;

Ας πάρουμε τη δική μου περίπτωση .
Είμαι σε φάση που σκέφτομαι πολύ σοβαρά να φύγω από την Αθήνα. Γιατί; Γιατί δεν καλύπτομαι πλέον. Οχι σε ότι αφορά τις βασικές μου ανάγκες αλλά δεν είναι ο τρόπος ζωής που θέλω κι ονειρεύομαι για μένα.

Τι θα μπορούσε και με σταματάει αυτή τη στιγμή από το να το κάνω ; Δύο βασικά πράγματα και ταυτόχρονα προβληματισμοί :

:arrow: Το μεταπτυχιακό που τελειώνει του χρόνου το καλοκαίρι
 :arrow: Ο φόβος του να μη βρω δουλειά στην επαρχία.

Παρόλα αυτά την αλλαγή αυτή τη θέλω. Στην περίπτωση αυτή τι γίνεται ;
Σταματάω το μεταπτυχιακό και αναχωρώ ;
Περιμένω να τελειώσει και μετά φεύγω ;
Κι αν δε βρω δουλειά  ;

Ναι θέλω ριζική αλλαγή,το έχω ανάγκη γιατί η Αθήνα πλέον με ενοχλεί. Θέλω ησυχία και ηρεμία. Γίνεται όμως ;

Enia

Δεν μπορώ να σου απαντήσω αντικειμενικά Σοφάκι μου, γιατί εγώ ποτέ δεν θα σκεφτόμουν έτσι, δε μου ταιριάζει καθόλου η λογική του 'τα βροντάμε όλα'...

Κάθε εμπόδιο για καλό.

Χρησιμοποίησε αυτό το διάστημα που σου δίνει το μεταπτυχιακό για να προετοιμαστείς καλύτερα για την αλλαγή που θες. (Να μαζέψεις χρήματα, να βρεις δουλειά, να βρεις σπίτι, να κλείσεις λογαριασμούς, να τακτοποιήσεις εκρεμότητες...)

Είμαι υπέρ του αυθορμητισμού, όταν αυτός είναι εκλογικευμένος...  :shock:

Θέλεις να το κάνεις!? ΚΑΝ' ΤΟ. Άλλα κάν' το ΣΩΣΤΑ.

isabella

στη δικια μου περιπτωση ισχυει το εξης:

οταν θελω να αλλαξω κατι, το αποφασιζω εκεινη τη στιγμη και το πραγματοποιω, no matter what

παραδειγμα:πριν 10 χρονια πηρα σε 5 λεπτα την αποφαση να φυγω απο την αθηνα και αμεσως το ανακοινωσα στους γονεις μου, χωρις δευτερη σκεψη.
o,τι και να μου ειπαν, ημουν αμεταπειστη
καταφερα να μετακομισω στους επομενους 2 μηνες
ποτε δε το μετανιωσα

ΟΣΟ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ, ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ.

Jezebell

Νομιζω αυτο το πρακταιο ειναι το δυσκολο κομματι
Ουσιαστικα η σκληρη δουλεια ειναι η εσωτερικη διεργασια και να ανακαλυπτεις την αληθεια αλλα το ν αλλαξεις δουλεια χωρις να εχεις την σιγουρια οτι θα βρεις η το ν αλλαξεις σπιτι ειναι θεματα περαν της φιλολογιας ειναι θεματα χρηματικα και απαιτουν @@ επι του πρακταιου.
Επειτα το να σκαναρεις τους ανθρωπους της ζωης σου και να ξεσκαρταρεις ειναι επισης μια επιπονη διαδικασια που ελοχευει μοναξια ας πουμε

SoFiA24

Αυτό το πρακτέο είναι που με προβληματίζει και με σταματά..
Είναι γεγονός οτι πνίγομαι, οτι σκάω σ αυτήν την πόλη. Στην επαρχία τουλάχιστον από την άποψη των ανθρώπων ξέρω πάνω κάτω τι θ αντιμετωπίσω αλλά πως επιβιώνουμε ;

με τα λεφτά του ενός ; Οχι βέβαια...δε γίνεται...Οικογένεια ε φτιάχνεις έτσι ...

Ουφ προβληματίστηκα κι άλλο και δεν ξέρω αν θα το αντέξει το ημίξανθο κεφάλι μου γμτ...

Jezebell

Αρα ημιξανθο κεφαλι η καθομαστε και τα τρωμε πραγμα που δεν βλεπω του τελ γιου δε τρουθ η ξεκιναμε φρες κι οτι γινει...λενε οτι η τυχη ειναι με τους τολμηρους!!!

Βεβαια λενε οτι οταν οι ανθρωποι κανουν σχεδια οι θεοι γελανε

SoFiA24

Κάτι τέτοιες στιγμές εύχομαι να ζούσα στα sims... Τουλάχιστον εκεί καλλιεργώ τα λαχανικά και τα φρούτα μου ,βγάζω τα προς το ζην από το ίδιο μου το σπίτι...Αυτά είναι !

Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να ζω για πολύ ακόμα εν Αθήναις. Ζηλεύω πραγματικά το πως μεγαλώνει το βαφτιστήρι μου και η ξαδερφούλα του στο χωριό. Έτσι θα θελα να μεγαλώσουν και τα δικά μου όταν προκύψουν...  Οπότε δεν νομίζω οτι θα κάτσω να τα φάω.

Απλά η κατάσταση εδώ με πνίγει. Το πότε θα μπορεί να γίνει το βήμα είναι το θέμα για να μην οδεύσουμε προς την αυτοκαταστροφή.

335 Επισκέπτες, 0 Χρήστες