Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 194
  • Total: 194

Ψυχολογικό Test..Τί άνθρωπος είστε;;;

Ξεκίνησε από blue-roses, Μαΐου 24, 2007, 01:45:08 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

fani_ath

σοφος
κοπελα
βαρκαρης
ευρωπαιος
αγριος

Nikos Apomakros

[quote user="blue-roses" post="219741"]
Εσεις πρεπει να αξιολογησετε τα 5 προσωπα, απο τον
καλυτερο στον χειροτερο, δηλαδη, στο νουμερο 1 αυτος
που πιστευετε οτι ηταν ο καλυτερος, στο 2 ο αμεσως
επομενος ... και στο 5 ο χειροτερος ολων...
[/quote]

1) Κοπέλα
2) Ευρωπαίος
3) Βαρκάρης
4) Αγριος
5) Σοφός

6) Εγώ ...
(αυτό θα προκύψει από την αξιολόγηση της απάντησης...)

Nikos Apomakros

Ενδιαφέρουσα η συζήτηση που δημιούργησε το τεστ...
Έχω την εντύπωση ότι μόνο εγώ τοποθέτησα τον "Σοφό" ως χειρότερο όλων. Κάποιοι βέβαια τον βάλανε στη
4η θέση... κάτι είναι κι αυτό.

Ο συνειρμός μου πάντως ήταν ο εξής:

1) Κοπέλα. Την θεωρώ ως ελαφρώς ανόητη και εύπιστη, με αυτογνωσία που την έσπρωξε
σε μια σωστή επιλογή. Να ζητήσει την συμβουλή κάποιου σοφότερου και να την ακολουθήσει.

2) Ευρωπαίος. Αδιάφορος χαρακτήρας. Με την κλασική τάση να κρίνει γρήγορα και με αδυναμία
να αντιληφθεί ολοκληρωμένα την κατάσταση. Τίποτε το ιδιαίτερα επιλήψιμο, όπως βία, εκβιασμός,
εκμετάλλευση.

3) Βαρκάρης. Εκβιαστής, εκμεταλλευτής, κυνικός, απόλυτα συμφεροντολόγος. Είναι ο κλασικός
τύπος ολοκληρωτικά ασυνείδητου εμπόρου. Είναι κατά βάση αυτός που θα βάλει την απαραίτητη
βάση για το κακό που πρόκειται να επακολουθήσει.

4) Άγριος. Επικίνδυνος ως βίαιος, ασυνείδητος και με απόλυτη απουσία πνευματικής ή συναισθηματικής
αγωγής. Είναι ο εγκληματίας της ιστορίας.

5) Σοφός. Αναλαμβάνοντας έναν Ρόλο, αναλαμβάνεις και τις ευθύνες που τον ακολουθούν. Δεν
απολαμβάνεις απλά της Διάκρισης και του Σεβασμού. "With the great power comes great responsibility".
Αποδέχτηκε το Ρόλο του Σοφού λοιπόν. Αποδέχτηκε να Καθοδηγεί. Ακόμα κι αν δεν γνώριζε τι επρόκειτο
να συμβεί, δεν δικαιολογείται. Θα έπρεπε να απορρίψει το Ρόλο του Σοφού, του Καθοδηγητή, του Συμβούλου
αν πίστευε ότι δεν είναι σε θέση να δώσει σωστή καθοδήγηση ώστε τίποτε από αυτά να μην συμβεί.
Είναι το μόνο πρόσωπο στην όλη υπόθεση που συνειδητά φέρει ευθύνη όχι μόνο για την κοπέλα της
περίπτωσης αλλά και κάθε άλλης που προηγήθηκε ή θα ακολουθήσει, αν κι εφόσον συνεχίσει να έχει αυτό
το Ρόλο.

Ο Σοφός τελεί Λειτούργημα. Είναι υπεύθυνος για οτιδήποτε συμβεί στα άτομα που ακολούθησαν την
συμβουλή του.

Αυτή φυσικά είναι η δική μου λογική...

kapoia_za

[quote user="Nikos Apomakros" post="349880"]Ενδιαφέρουσα η συζήτηση που δημιούργησε το τεστ...
Έχω την εντύπωση ότι μόνο εγώ τοποθέτησα τον "Σοφό" ως χειρότερο όλων. Κάποιοι βέβαια τον βάλανε στη
4η θέση... κάτι είναι κι αυτό.

Ο συνειρμός μου πάντως ήταν ο εξής:

1) Κοπέλα. Την θεωρώ ως ελαφρώς ανόητη και εύπιστη, με αυτογνωσία που την έσπρωξε
σε μια σωστή επιλογή. Να ζητήσει την συμβουλή κάποιου σοφότερου και να την ακολουθήσει.
Τυφλή από έρωτα και με την «ευχή» του σοφού, διακινδυνεύει. Φέρεται ανόητα (χωρίς να σημαίνει πως σώνει και ντε είναι ανόητη…)

2) Ευρωπαίος. Αδιάφορος χαρακτήρας. Με την κλασική τάση να κρίνει γρήγορα και με αδυναμία
να αντιληφθεί ολοκληρωμένα την κατάσταση. Τίποτε το ιδιαίτερα επιλήψιμο, όπως βία, εκβιασμός,
εκμετάλλευση.

Η προδοσία;
Η αυτοθυσία  της κοπέλας.. προσέβαλε την αισθητική του.  Λίγο γλοιώδης μου κάνει..

3) Βαρκάρης. Εκβιαστής, εκμεταλλευτής, κυνικός, απόλυτα συμφεροντολόγος. Είναι ο κλασικός
τύπος ολοκληρωτικά ασυνείδητου εμπόρου. Είναι κατά βάση αυτός που θα βάλει την απαραίτητη
βάση για το κακό που πρόκειται να επακολουθήσει.
Συμφωνώ.
Ο δικός του βιασμός..προσφέρθηκε ως χάρη..

4) Άγριος. Επικίνδυνος ως βίαιος, ασυνείδητος και με απόλυτη απουσία πνευματικής ή συναισθηματικής
αγωγής. Είναι ο εγκληματίας της ιστορίας. Άγριος! Για καλό το κανε.  ]

5) Σοφός. Αναλαμβάνοντας έναν Ρόλο, αναλαμβάνεις και τις ευθύνες που τον ακολουθούν. Δεν
απολαμβάνεις απλά της Διάκρισης και του Σεβασμού. "With the great power comes great responsibility".
Αποδέχτηκε το Ρόλο του Σοφού λοιπόν. Αποδέχτηκε να Καθοδηγεί. Ακόμα κι αν δεν γνώριζε τι επρόκειτο
να συμβεί, δεν δικαιολογείται. Θα έπρεπε να απορρίψει το Ρόλο του Σοφού, του Καθοδηγητή, του Συμβούλου
αν πίστευε ότι δεν είναι σε θέση να δώσει σωστή καθοδήγηση ώστε τίποτε από αυτά να μην συμβεί.
Είναι το μόνο πρόσωπο στην όλη υπόθεση που συνειδητά φέρει ευθύνη όχι μόνο για την κοπέλα της
περίπτωσης αλλά και κάθε άλλης που προηγήθηκε ή θα ακολουθήσει, αν κι εφόσον συνεχίσει να έχει αυτό
το Ρόλο.

Ο Σοφός τελεί Λειτούργημα. Είναι υπεύθυνος για οτιδήποτε συμβεί στα άτομα που ακολούθησαν την
συμβουλή του.
Η προτροπή του ήταν «μην ακούς τους άλλους, άκου αυτό που αισθάνεσαι» .
Αν την πάταγα εγώ, δε θα του ζήταγα τα ρέστα..

Αυτή φυσικά είναι η δική μου λογική...

[/quote]

CHRIS_FEMALE_

σοφός, κοπέλα, άγριος, βαρκάρης, ευρωπαίος

Nikos Apomakros

[quote user="kapoia_za" post="349891"]Αν την πάταγα εγώ, δε θα του ζήταγα τα ρέστα..[/quote]

Θα θέσω κάπως διαφορετικά... τον συνειρμό μου... κι αντί για

1) Κοπέλα
2) Ευρωπαίος
3) Βαρκάρης
4) Αγριος
5) Σοφός

θα πω...

1) Χριστός (το "θύμα")
2) Πέτρος (τον αρνήθηκε)
3) Ιούδας (για χρήματα τον παρέδωσε στους φονιάδες)
4) Φαρισαίοι (οι φονιάδες)
5) Πιλάτος (αυτός που επέτρεψε να ολοκληρωθεί το έγκλημα)

Ο έχων την ισχύ που ενώ αντελήφθη την αλήθεια έβγαλε τον εαυτό του απ' έξω κι είπε "κάντε ότι νομίζετε"...
Αυτός ήταν ο χειρότερος γιατί "είδε". Όλοι οι άλλοι ήταν θύματα του παραλογισμού τους, του φόβου τους
ή γενικότερα της επιθυμίας τους για χρήμα, εξουσία, επιρροή, δύναμη. Τυφλοί.

Αυτός που κατανοεί τι είναι λάθος και το πράττει ή το επιτρέπει να συμβεί πλέον συνειδητά, είναι πάντα
πιο ένοχος απ' αυτόν που πεπεισμένος (λανθασμένα) είναι πως πράττει το πρέπον.

kapoia_za

[quote user="Nikos Apomakros" post="349915"]Θα θέσω κάπως διαφορετικά... τον συνειρμό μου... κι αντί για

1) Κοπέλα
2) Ευρωπαίος
3) Βαρκάρης
4) Αγριος
5) Σοφός

θα πω...

1) Χριστός (το "θύμα")
2) Πέτρος (τον αρνήθηκε)

Ο έχων την ισχύ που ενώ αντελήφθη την αλήθεια έβγαλε τον εαυτό του απ' έξω κι είπε "κάντε ότι νομίζετε"...
Αυτός ήταν ο χειρότερος γιατί "είδε". Όλοι οι άλλοι ήταν θύματα του παραλογισμού τους, του φόβου τους
ή γενικότερα της επιθυμίας τους για χρήμα, εξουσία, επιρροή, δύναμη. Τυφλοί.

Αυτός που κατανοεί τι είναι λάθος και το πράττει ή το επιτρέπει να συμβεί πλέον συνειδητά, είναι πάντα
πιο ένοχος απ' αυτόν που πεπεισμένος (λανθασμένα) είναι πως πράττει το πρέπον.[/quote]

1) Χριστός (το "θύμα")
2) Πέτρος (τον αρνήθηκε)

6) ο Θεός (αυτός ήταν ο χειρότερος γιατί "είδε". Όλοι οι άλλοι ήταν θύματα του παραλογισμού τους, του φόβου τους
ή γενικότερα της επιθυμίας τους για χρήμα, εξουσία, επιρροή, δύναμη. Τυφλοί.)

:roll:

Nikos Apomakros

Σύμφωνα με την λογική μου, ΑΚΡΙΒΩΣ. Κι έχω πει ήδη πριν χρόνια (15ετια) ότι αν πίστευα σε τέτοιο θεό, θα τασσομουν εναντίον του. Το ειχα εκφράσει μαλιστα και σε ένα από τα πρώιμα πονήματα μου:

...
ζω νεκρός
πεθαίνω κάθε μερα
το διασκεδασες Πατερα;
...
...
Σημασία δεν δινω
κι ίσως...
Μαύρος Άγγελος να γίνω
Μα όχι για Κακό.

(Το φέρω από μνήμης, αν έχει λαθακια θα το διορθώσω)

kapoia_za

το ότι «δεν παρεμβαίνω» δεν αποκλύει το ότι «δε συμπάσχω». Αν η ιστορία έδειχνε το σοφό να διασκεδάζει στο τέλος.. θα συμφωνούσα απόλυτα με τα παραπάνω που γράφεις

kapoia_za

(το παράδειγμα με το Χριστό μου φάνηκε λίγο άστοχο αλλά είχε πλάκα!)
 :razz:  :roll:

Nikos Apomakros

Το ξέρεις ότι αν συμπασχεις και δεν παρεμβαινεις παρόλο που μπορείς, αυτό σε καθιστά μαζοχα έτσι;

:-DDD

ΥΓ:  αν είχε τέτοια βιτσια ο σοφός πάω πάσο !!!

kapoia_za

ξέρω ότι ο απόλυτος προστατευτισμός με κάνει χυλό :P

Nikos Apomakros

Ισχύει. Κι ειμαι βέβαιος ότι το ξέρεις από πρώτο χέρι. Ισως ευχεσαι να κρατούσες στάση παρόμοια με του σοφου γενικά...
Ξέρεις όμως,  υπερπροστατευοντας/υποστηριζοντας τον τόσο ένθερμα απλά ενδυναμωνεις αφενός  αυτό που ήδη είσαι κι αφεττερου στηρίζεις τα δικά μου λεγόμενα περί σθεναρης παρέμβασης όταν αυτό κρίνεται πρέπον για την αποφυγή μιας αδικίας.

Το κλείνω κάπου εδώ... Εκτός απροοπτης εξέλιξής του διάλογου μας  :oops:

kapoia_za

Τον υποστηρίζω εν αγνοία του. Αν όχι, κι αν ταυτόχρονα κάνω λάθος, σύφμωνα με τα λεγόμενά σου του κάνω κακό ( οπότε δεν τον προστατεύω)

εκτός κι αν είσαι εσύ ο "Σοφός"

:razz:  :razz:  :razz:   ;-)

(κι εγώ το κλείνω εδώ:)

anthoula

194 Επισκέπτες, 0 Χρήστες