Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 544
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 549
  • Total: 549

Επιτείνουν το άσθμα οι γάτες

Ξεκίνησε από mourmouritsas, Ιουλίου 03, 2007, 10:28:24 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

mourmouritsas

Η ύπαρξη μιας γάτας στο σπίτι μπορεί να ερεθίσει τους πνεύμονες και να επιτείνει τα συμπτώματα του άσθματος ακόμη και σε άτομα που δεν έχουν αλλεργία στα ζώα, σύμφωνα με τα συμπεράσματα μιας νέας πανευρωπαϊκής έρευνας.

Oερεθισμός των πνευμόνων και η αύξηση των συμπτωμάτων του άσθματος σε ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με γάτες είναι μερικά από τα ευρήματα της έρευνας που έκανε επιστημονική ομάδα του Ιmperial College του Λονδίνου, παίρνοντας δείγματα από τα στρώματα 1.884 ανθρώπων που πάσχουν από κοινές αλλεργίες.
Περίπου το 15% του πληθυσμού υπολογίζεται ότι έχει αλλεργία στις γάτες, η οποία προκαλείται ως αντίδραση σε μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη που εκκρίνεται από το δέρμα της γάτας. Ύστερα από την έρευνα όμως σε ανθρώπους που έπασχαν από άλλου είδους αλλεργίες, οι επιστήμονες βρήκαν ότι η αυξημένη έκθεση στις γάτες σχετίζεται με μεγαλύτερη ευαισθησία στο αναπνευστικό σύστημα και ότι αυξάνει τα συμπτώματα του άσθματος ή της δύσπνοιας ακόμα και σε εκείνους που δεν είχαν αλλεργία στις γάτες.

Τι λένε οι ερευνητές
Αυτά τα συμπτώματα, γνωστά με τον όρο ευρύτερη βρογχική ανταπόκριση, δείχνουν ότι ο περιορισμός της συνύπαρξης με γάτες μπορεί να κρύβει οφέλη για ανθρώπους που πάσχουν γενικά από αλλεργίες, διευκρινίζουν οι ερευνητές. «Αυτό το εύρημα δεν το περιμέναμε» λέει η Σούζαν Τσιν, επικεφαλής της έρευνας η οποία δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού «Αμερικανική Επιθεώρηση για το Αναπνευστικό». «Υποθέταμε ότι θα εντοπίσουμε τα συμπτώματα αυτά μόνο σε ανθρώπους των οποίων οι αναλύσεις αίματος έδειχναν ότι πάσχουν από αλλεργία στις γάτες. Όμως η έρευνά μας υποδεικνύει ότι όλοι οι αλλεργικοί παρουσιάζουν σημάδια άσθματος εάν έρθουν σε επαφή με αλλεργιογόνα γάτας, ακόμα και αν οι εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι δεν έχουν αλλεργία στα ζώα». Αυτή η έρευνα έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες που έδειξαν ότι το άσθμα συνδέεται με αλλεργιογόνα που βρίσκονται μέσα στο σπίτι. «Είναι περίεργο ότι η έκθεση στη σκόνη δεν επηρέασε πολλούς, όμως όλους τους επηρέασε το αλλεργιογόνο της γάτας. Δεν το είχαμε προβλέψει αυτό» τόνισε η δρ Τσιν, καταλήγοντας σε ένα απογοητευτικό συμπέρασμα για τους ιδιοκτήτες των όμορφων τετράποδων]Πρήξιμο, συνάχι και φαγούρα[/b]

ΤΑ ΖΩΑ είναι η δεύτερη αιτία αλλεργιών σε σπίτια μετά τη σκόνη και το 50% των ασθματικών παιδιών είναι αλλεργικά στις γάτες.
ΤΑ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ της γάτας είναι πρωτεΐνες που όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα ή εισπνέονται προκαλούν αλλεργική αντίδραση η οποία αναγκάζει το σώμα να παράγει ισταμίνη.
Η ΙΣΤΑΜΙΝΗ προκαλεί πρήξιμο καθώς και αλλεργικό συνάχι, φαγούρα και ερεθισμό στα μάτια και τη μύτη.
ΟΣΟΙ ΕΠΑΣΧΑΝ από ασθματική βρογχίτιδα ως παιδιά σε σπίτι με ζώα, και ιδιαίτερα γάτες, έχουν υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν αλλεργία στις γάτες ως ενήλικοι.
ΤΑ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ της γάτας βρίσκονται στο δέρμα του ζώου και μπορούν πολύ εύκολα να μεταφερθούν στο περιβάλλον και να περάσουν στο αναπνευστικό.

lucretia

Αντιθετα απο  οτι πιστευουν οι περισσοτεροι, οταν μεγαλωνουν παιδια μαζι με γατες και σκυλια, μειωνεται η πιθανοτητα της εμφανισης αλλεργιων.

Πρακτικα, εξασκειται  το ανοσοποιητικο συστημα ενος μωρου στην παρουσια αντιγονων.
Εγω απο οτι εχω παρατηρησει, δεν εχω δει ποτε παιδι που μεγαλωνει με ζωα να εχει αλλεργιες.

Το αρθρο αναφερεται προφανως σε διεγνωσμενες καταστασεις, σε ατομα που ηδη πασχουν απο ασθμα.

seagull

ειναι γεγονος παντως πως η γατα, οπως η σκονη (ακαρι) ευθυνονται συχνα για αλεργιες Επιπλεον σε καταστασεις εγκυμοσυνης συμβαινει σπανια να ειναι επικινδυνο και για το εμβριο (ευθυνονται για διακοπη κυησης σε πολλες περιπτωσεις)  απο ενα τοξοπλασμα που εχουν οι γατες
Ολα αυτα ειναι δυνατο να προληφθουν με ειδικα τεστ που κανουν δερματολογοι αλλεργιολογοι και που γινονται ευκολα , η με ειδικες εξετασεις αιματος για το τοξοπλασμα  

lucretia

Παράθεση από: "seagull"ειναι γεγονος παντως πως η γατα, οπως η σκονη (ακαρι) ευθυνονται συχνα για αλεργιες Επιπλεον σε καταστασεις εγκυμοσυνης συμβαινει σπανια να ειναι επικινδυνο και για το εμβριο (ευθυνονται για διακοπη κυησης σε πολλες περιπτωσεις)  απο ενα τοξοπλασμα που εχουν οι γατες
Ολα αυτα ειναι δυνατο να προληφθουν με ειδικα τεστ που κανουν δερματολογοι αλλεργιολογοι και που γινονται ευκολα , η με ειδικες εξετασεις αιματος για το τοξοπλασμα  

Και που το λεει αυτο ακριβως αγαπητε seagull?

Το εχεις διαβασει καπου συγκεκριμενα, η ραδιο-αρβυλα, ως συνηθως?

Ρε παιδια, αν σας ζητησει κανεις την γνωμη για το κομμωτηριο, το ταξι η τις μετοχες στην Σοφοκλεους, τοτε πειτε την γνωμη σας, αν ειστε κομμωτρια, ταριφας η χρηματιστης αντιστοιχα.

Τις παρασιτωσεις των ζωων αφηστε τις για οσους ξερουν και εχουν σπουδασει σχετικα.

Ακου, "ενα τοξοπλασμα που εχουν οι γατες"....

Ελεος...

:evil:

plus_

κοιτα,
τωρα που το ειπε η seagul,
μολις σε ειδα αρχισα να βηχω  :mrgreen:

tristana

Πλας+. να σου λείπουν τα λούσα.
'Εχει δίκιο η ετέρα γάτα. Πώς να γίνει τώρα;

plus_

tristana

Ναι γιατί το παίζεις Κυρία με τις Καμέλιες! Μελό και ξερό ψωμί, έτσι;

lucretia

Παράθεση από: "plus+"τωρα βηχω διπλα!!

Χμμμ...

εχω το ειδικο στηθοσκοπιο για γατες... ελα να σε ακροαστω, δεν πιστευω να σε ενοχλει αν εχει γατοτριχες επανω....

Για κανε νιαου...  :twisted:

plus_

καλε ναι!
ειναι το κριτηριο μου και στις ταινιες.
αν δεν κλαψω..δεν αξιζει η ταινια!
(τωρα αν ειναι και τιποτα γατια εκει θα κλαιω απο το βηχα)
 :lol:

lucretia

Μην το γελατε, ομως...Και οι γατες εχουν ασθμα, και τα σκυλια εχουν δερματικες αλλεργιες, και μπορει να ειναι αλλεργικα στα κυτταρα των ανθρωπων.....

:roll:

plus_

Παράθεση από: "lucretia"
Παράθεση από: "plus+"τωρα βηχω διπλα!!
Χμμμ...
 εχω το ειδικο στηθοσκοπιο για γατες... ελα να σε ακροαστω, δεν πιστευω να σε ενοχλει αν εχει γατοτριχες επανω....
Για κανε νιαου...  :twisted:

νιαου νιαου.
αχ δε βηχω!
αυτογιατρευτηκα!
παει η θεωρια της seagul, καταριφθηκε.

[size=9](για την ιστορια και σε περιπτωση που δεν εγινε αντιληπτο
συμφωνω με τα γατια, απλως το λεω με τον δικο μου τροπο)[/size]

tristana

Δεν ξέρω αν απολαμβάνεις το σαντουιτσάκι που σχηματίστηκε...
δύο γάτες -και τι γάτες!- και εσύ! Τυχερή! (Και μην ακούσω ΓΚΟΥΧ! Το κόπιραϊτ το έχει ο Θκου Μου)

Λουκρητία, σωστά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τις βάλουμε
σε καραντίνα ή θα μας πιάσει φοβία για τα υπέροχα αιλουροειδή.

plus_

Παράθεση από: "lucretia"Μην το γελατε, ομως...Και οι γατες εχουν ασθμα, και τα σκυλια εχουν δερματικες αλλεργιες, και μπορει να ειναι αλλεργικα στα κυτταρα των ανθρωπων.....
 :roll:

τωρα εξηγειται γιατι οταν με βλεπει το σκυλι μου
φτερνιζεται!

lucretia

Αλλεργικές οι γάτες... στους ανθρώπους!

Μέχρι σήμερα μιλούσαμε για αλλεργία των ανθρώπων στις γάτες. Σύμφωνα όμως με έρευνα Σκοτσέζων κτηνιάτρων μπορούμε πλέον να...μιλάμε για αλλεργία της γάτας στον άνθρωπο.

Αλλεργιογόνα όπως ο καπνός του τσιγάρου, η οικιακή σκόνη και η ανθρώπινη πιτυρίδα μπορούν να αυξήσουν τη φλεγμονή στους πνεύμονες των αιλουροειδών που πάσχουν από άσθμα.

«Υπάρχει ένα ποσοστό από ασθματικές γάτες που το άσθμα τους ξεκίνησε από κάτι το οποίο προέρχεται από ανθρώπους ή ίσως από τους ίδιους τους ανθρώπους», ανακοίνωσε σε συνέδριο η καθηγήτρια Niki Reed, από το Νοσοκομείο Μικρών Ζώων στο Εδιμβούργο της Σκοτίας.
«Γάτες με σύνδρομο του άσθματος των αιλουροειδών μπορούν να χειροτερέψουν αν ζουν σε σπίτια όπου οι άνθρωποι καπνίζουν ή υπάρχουν άλλα δυνητικά αλλεργιογόνα», προσέθεσε η καθηγήτρια.

:)

549 Επισκέπτες, 0 Χρήστες