Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 579
  • Online ever: 2,373 (Αυγούστου 19, 2025, 02:18:11 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

"Τι κρατάμε και τι πετάμε από την Ελλάδα του σήμερα

Ξεκίνησε από apol, Ιουλίου 23, 2007, 04:17:38 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

freak

Παράθεση από: "Rakendytos"
Παράθεση από: "seagull"
Παράθεση από: "Rakendytos"Σεβομαι καθε ανθρωπινη απωλεια..(η σχεδον παντα)
και λυπαμαι πολυ για τους 2 πιλοτους..
Αυτο ομως δεν με κανει να αλλαζω γνωμη για τον στρατο και τους στρατοκαυλους..

Ρακ ποιον/ποιους αποκαλείς ??...ημαρτον δηλαδή
Σε αυτο απαιτω μια απαντηση, γιατι οπως και συ σεβεσαι, ετσι και γω δικαιουμαι να σεβομαι το δίκιο  καλο μου
και δεν θα πω κατι περισσοτερο, μεγαλυτερη αξια εχει η σιωπη

Γλαρε, κι αλλη φορα εχουμε κανει αυτη την συζητηση..
Καταρχας αγαπω τον τοπο μου και οσες φορες εχω ταξιδεψει εξωτερικο κι εχω λειψει πανω απο μηνα με πιανει η νοσταλγια της επιστροφης..
Δεν θα μπορουσα να ζησω μακρια απ τα Βαλκανια..

Απο κει και περα δεν νιωθω καθολου Ελληνας.. ειμαι πολιτης του κοσμου..
Γεννηθηκα καπου στα Βαλκανια στην πολη της Αθηνας..
Εγω και 6 γενιες προγονοι μου..
Συνορα, σημαιες, στρατος για μενα ειναι εμποδια..
Οταν αναφερθηκα στους στρατοκαυλους δεν εννουσα φυσικα τον φανταρο..
ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΠΛΑΣΜΑ..
αυτος ειναι το θυμα..
Μιλω για τα λαμογια..τους πολιτικους-στρατιωτικους που με τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΕΦΤΑ τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΕΦΤΑ τα λεφτα καθε φορολογουμενου πολιτη τρωνε σε μιζες εξοπλισμων και βολεμα καραβαναδων..

Υπηρετησα την πατριδα.. και μαλιστα ημουν αλεξιπτωτιστης
Ειναι το μονο πραγμα που μετανιωνω στην ζωη μου..
Δεν ηταν επιλογη μου..
Παρουσιαστηκα σε κεντρο ειδικων δυναμεων (για να μη παθει εμφραγμα ο πατερας μου) και ημουν σειρα ΕΛληνικες ΔΥναμεις Κυπρου..
Για να αποφυγω την Κυπρο εκανα το αλεξιπτωτιστη..
Απιστευτη ταλαιπωρια.. Δεν μπορω να την ξεπερασω..
Αυτα ..το κουρασα..

Τωρα τα περι πατριδας, τιμης, πατριωτισμου, σημαιας, κινδυνου εξ ανατολας κλπ ειναι παραμυθια που χαβουν τα αβγαλτα αγορακια..
Μη μου δωσεις τετοιες απαντησεις.. ]

αν και θεωρητικα με καλυψες, θα διαφωνησω σε ενα μονο θεμα. ο κινδυνος εξ' ανατολας υπαρχει. το οτι ισως να μην υπαρχει στην ενταση που το παρουσιαζουν αλλα ο αναθεωρητισμος ειναι μια απο τις βασικες κατευθυνσεις της τουρκικης εξωτερικης πολιτικης.

παρολο που συμφωνω παντως, αναγνωριζω την αναγκαιοτητα υπαρξης στρατου (εστω και για την προστασια). αυτο που δεν αναγνωριζω ειναι αυτο το φανατισμενο, εθνικιστικο, μισανθρωπο, μιλιταριστικο (ακομα +σεξιστικο/ομοφοβικο αν θες) μορφωμα που υπαρχει στη θεση του.

apol

κρατω τον ανθρωπο οπου υπαρχει

αλλαζω τα ανθρωποειδη που κατακλυζουν την κοινωνια μας

black_velvet

Παράθεση από: "freak"ο κινδυνος εξ' ανατολας υπαρχει. το οτι ισως να μην υπαρχει στην ενταση που το παρουσιαζουν αλλα ο αναθεωρητισμος ειναι μια απο τις βασικες κατευθυνσεις της τουρκικης εξωτερικης πολιτικης.

Όντως υπάρχει. Κι όντως δεν το παρουσιάζουν στην πραγματική του διάσταση. Δεν δείχνουν όλη την ένταση. Είναι πολλά τα επεισόδια που δεν λέγονται - ακόμη και σήμερα. Πρέπει να τα ζήσει κανείς για να τα γνωρίσει, να τα συνειδητοποιήσει και τελικά να τα δεχτεί.
(εμένα μου πήρε μια δεκαετία....)

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

heinrich

η εισβολή έχει επιτευχθεί ήδη με τον μπακλαβα, το τσιφτετέλι, το μπαξίσι...

heinrich

εμείς ανταποδώσαμε  με αντζελα δημητρίου

freak

Παράθεση από: "heinrich"εμείς ανταποδώσαμε  με αντζελα δημητρίου

και με νταλαρα... αλλα μας τον στειλαν πισω.

freak

Παράθεση από: "black_velvet"
Παράθεση από: "freak"ο κινδυνος εξ' ανατολας υπαρχει. το οτι ισως να μην υπαρχει στην ενταση που το παρουσιαζουν αλλα ο αναθεωρητισμος ειναι μια απο τις βασικες κατευθυνσεις της τουρκικης εξωτερικης πολιτικης.

Όντως υπάρχει. Κι όντως δεν το παρουσιάζουν στην πραγματική του διάσταση. Δεν δείχνουν όλη την ένταση. Είναι πολλά τα επεισόδια που δεν λέγονται - ακόμη και σήμερα. Πρέπει να τα ζήσει κανείς για να τα γνωρίσει, να τα συνειδητοποιήσει και τελικά να τα δεχτεί.

μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενη; διαφωνω... θεωρω οτι η τουρκικη επιθετικοτητα ειναι μικροτερου βαθμου απο αυτο που βλεπουμε στα καναλια... αλλα θα με ενδιεφερε να δω το πως το αιτιολογεις.

Rakendytos

Αδελφε Φρικ ειμαι σιγουρος οτι ολοι αυτοι.. πολιτικοι, καραβαναδες εχουν δημιουργησει μια προπαγανδα εκμεταλευονται την αδυναμια της ανθρωπινης φυσης και τους υπαβαλουν το παραμυθι για χαρη της ληστρικης τους ολιγαρχιας.. Αυτο για μενα ειναι σκλαβια..
Την σαπιλα και την αναξιοκρατεια του στρατου την ξερουμε..
Εχουν καταφερει επισης να πιπιλισουν το μυαλο του θλιβερου για μενα φανταρου που εθελοτυφλει πλεον, ζει σε μια αρνηση, αναγκαζεται να υπερασπιστει εναν ¨σαπιο θεσμο¨ με ¨παραλογη λογικη¨ και ¨διεστραμενη δικαιοσυνη¨ (αφου με γαμησαν θα τους γαμησω)
Και οι πολιτικοι..οι καραβαναδες γελανε ρε  μαζι τους.. :o
ΚΑΤΑΝΤΙΑ..
οχι δεν θελω τετοιο στρατο..

Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100..  :wink:

Rakendytos

Για την δικη μας επιθετικοτητα εχεις ακουστα?
Εγω την εζησα καποτε σε σωμα επιλεκτων δεν ξερω αν συμβαινει ακομα..
Οχι φυσικα ανατολικα..(εκει δεν μας παιρνει..) βορεια..
Μεθυσμενοι αξιωματικοι να περνουν τα ορια των συνορων και να γραφουν υβριστικα συνθηματα σε τεθωρακισμενα, πλιατσικο με τσαμπουκα να μη δωσω αλλη εκταση.. ηδη αρχιζω και φορτωνω με τους Ελληναραδες.. :twisted:

black_velvet

Παράθεση από: "freak"

μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενη; διαφωνω... θεωρω οτι η τουρκικη επιθετικοτητα ειναι μικροτερου βαθμου απο αυτο που βλεπουμε στα καναλια... αλλα θα με ενδιεφερε να δω το πως το αιτιολογεις.

Η δεκαετία στην οποία αναφέρομαι είναι τα χρόνια που έζησα στη Θράκη. Μέχρι τότε είχα μαύρα μεσάνυχτα για το όλο θέμα. Βλέπεις, ποτέ μα ποτέ δεν υπήρξανε ρεπορτάζ για όσα συνέβαιναν εκεί - τουλάχιστον εκείνα τα χρόνια.
Δεν ξέρω κατά πόσον έχει αλλάξει κάτι. Δεν ξέρω αν η έλλειψη παρόμοιων ρεπορτάζ σήμερα σημαίνει πως τα πνεύματα έχουν πια ηρεμήσει. Αλλά... πολύ αμφιβάλλω.

Από κει και πέρα, δεν έπαψαν ποτέ να γίνονται αναχαιτίσεις τούρκικων αεροσκαφών από τον ελληνικό εναέριο χώρο. Πριν από 1-2 χρόνια που ήμουνα συχνά στην Τανάγρα, άκουγα κάθε λίγο και λιγάκι αεροσκάφη να φεύγουν. Όταν ρώτησα "γιατί;" μου απάντησαν πως... πήγαιναν να "υποδεχτούν" τους "φίλους μας". Ποτέ μα ποτέ δεν σταμάτησαν τις πτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά.
(Νομίζω πως μία από τις πρόσφατες την παρακολούθησα την περασμένη βδομάδα από ένα κυκλαδίτικο νησί. Και πετούσαν εξαιρετικά χαμηλά - και τα 4 αεροσκάφη...)

freak

Η δεκαετία στην οποία αναφέρομαι είναι τα χρόνια που έζησα στη Θράκη. Μέχρι τότε είχα μαύρα μεσάνυχτα για το όλο θέμα. Βλέπεις, ποτέ μα ποτέ δεν υπήρξανε ρεπορτάζ για όσα συνέβαιναν εκεί - τουλάχιστον εκείνα τα χρόνια.
Δεν ξέρω κατά πόσον έχει αλλάξει κάτι. Δεν ξέρω αν η έλλειψη παρόμοιων ρεπορτάζ σήμερα σημαίνει πως τα πνεύματα έχουν πια ηρεμήσει. Αλλά... πολύ αμφιβάλλω.

Από κει και πέρα, δεν έπαψαν ποτέ να γίνονται αναχαιτίσεις τούρκικων αεροσκαφών από τον ελληνικό εναέριο χώρο. Πριν από 1-2 χρόνια που ήμουνα συχνά στην Τανάγρα, άκουγα κάθε λίγο και λιγάκι αεροσκάφη να φεύγουν. Όταν ρώτησα "γιατί;" μου απάντησαν πως... πήγαιναν να "υποδεχτούν" τους "φίλους μας". Ποτέ μα ποτέ δεν σταμάτησαν τις πτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά.
(Νομίζω πως μία από τις πρόσφατες την παρακολούθησα την περασμένη βδομάδα από ένα κυκλαδίτικο νησί. Και πετούσαν εξαιρετικά χαμηλά - και τα 4 αεροσκάφη...)

το θεμα των αναχαιτησεων δεν ειναι ακριβως υπερ μας... ειναι αυτη ηδιαφορα μεταξυ εναεριου χωρου και χωρικων υδατων οπου δεν ειναι και τα 2 το ιδιο οπως οριζει η διεθνης νομοθεσια (εχουμε 10 ναυτικα μιλια εναεριο χωρο + 6 ναυτικα μιλια για χωρικα υδατα), οποτε οι τουρκοι καλυπτονται λεγοντας οτι πετουν στο διαστημα μεταξυ 6 + 10 που ειναι νομιμο... και μετα μπλεκουν ερμηνειες συνθηκων, και η ελλαδα υποστηριζει πως εχει το δικαιωμα να τα αυξησει και τα 2 στα 12 ναυτικα μιλια (της το δινει μια συνθηκη) αλλα απο τη στιγμη που δεν το κανει...

οσο για την θρακη πριν αναζητησεις τις ευθυνες του τουρκικου προξενειου και των ιεροδικιων ψαξε και τις ευθυνες του ελληνικου κρατους. αυτο που θεωρησε συλληβδην τους πομακους, τους ρωμα και τους τουρκους ως μουσουλμανους (εμποδιζοντας τον εθνικο αυτοπροσδιορισμο τους) ενθαρυντοντας τον εκτουρκισμο τους απο την τουρκια που τους παρειχε τα παντα (απο βιβλια, δασκαλους, μουφτηδες, δορυφορικες κεραιες για να βλεπουν τουρκικα καναλια μεχρι οτι θες)... δες και το οτι στα μειονοτικα σχολεια ολοι/ες οι μουσουλμανοι/ες μαθαιναν υποχρεωτικα βαση νομου τουρκικα και ας ειναι η πλειοψηφια (νομιζω) πομακοι (βουλγαρογενες αν δεν κανω λαθος φυλο). δες και τις μπαρες που ειχαν στα χωρια τους τα οποια τα φυλαγε στρατος και δεν ηταν ελευθερη η εισοδος και η εξοδος απο αυτα... δες αν ειχαν και τα ιδια δικαιωματα (πχ. απο οσο γνωριζω οι μουσουλμανοι της θρακης δεν ειχαν δικαιωμα περιουσιας, να χτιζουν - οποτε αν τους γκρεμιζοταν ενας τοιχος δεν μπορουσαν να βγαλουν αδεια οικοδομησεως- κλπ)...

φταιει λοιπον η τουρκια που παραβιασε ανοιχτες θυρες, ή η ελλαδα που εκανε σαφη διακριση εναντι αυτων των πληθυσμων της; ή μηπως περιμενεις μετα απο τοσα χρονια εκτουρκισμου να αλλαξει κατι αμεσα; γιατι εστω και τωρα δεν ενισχυονται απο το ελληνικο κρατος οσοι λενε οτι ειναι πομακοι ή ρωμα και οχι τουρκοι; και τελος, περιμενεις απο αυτους τους πληθυσμους να νοιωσουν καποιο χρεος ως προς το ελληνικο κρατος; εσυ θα ενοιωθες αν το κρατος που ζεις σε θεωρουσε πολιτη β' κατηγοριας;

Christina:-)

Παράθεση από: "heinrich"εμείς ανταποδώσαμε  με αντζελα δημητρίου

και με νταλαρα... αλλα μας τον στειλαν πισω.

:24:  :24:  :24:  :24:  :24:  :24:

[size=9]προστημο 5000ευρο[/size]

black_velvet

Ανοίγεις μεγάλη κουβέντα. Και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.
Και έχω τόσο τις απαντήσεις μου όσο και τις ενστάσεις μου σε ορισμένα από αυτά που γράφεις. Δεν θα τα αναφέρω όμως εδώ. Ελπίζω να την συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση από κοντά.

Όσο για τους πομάκους, είναι οι αυτόχθονες Θράκες οι οποίοι εξισλαμίστηκαν γύρω στον 17 αι. μ.Χ. Μιλούν τη δική τους γλώσσα, τα πομάκικα, που είναι μια διάλεκτος της βουλγαρικής γλώσσας. Η δε εμφάνισή τους δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτή των τουρκόφωνων μουσουλμάνων]

apol

πεταμε οτιδηποτε μας περιοριζει τη σκεψη και το λογο....
κραταμε τη μεγαλοψυχια την ανοχη οπου κι αν υπαρχουν

tristana

Δεν πετάμε τίποτα απολύτως. Αλλιώς απαρνιόμαστε εμάς τους ίδιους
οπότε η βεράντα είναι στο βάθος, περάστε και πηδήξτε, ΟΚ;

'Οσοι έχουμε ζήσει πολύ καιρό σε κάποια χώρα του εξωτερικού μάθαμε
να εκτιμάμε και να αγαπάμε κατ' αρχήν την "γλώσσαν μου έδωσαν ελληνική" που θέλεις να την ακούσεις σαν τρελή μετά από μήνες ακρόασης των "ψευδών" πθ, σ και λοιπών που δεν μπορούν να προφέρουν
όμορφα και μεγαλοπρεπώς οι αποδέλοιποι -μια χαρά άνθρωποι κατά τα άλλα-. Παρ' όλο, που πέρασα εξαιρετικά καλά και το ευχαριστήθηκα
δεν θα ήθελα να μείνω μόνιμα ούτε στην Αγγλία, ούτε στην Αμερική,
ούτε στην Γαλλία. Η Χιλή παίζει, πάντως. Περού επίσης. 'Οχι, όμως,
για πάντα. Είναι πολύς καιρός...

1015 Επισκέπτες, 1 Χρήστης