Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 183
  • Total: 183

Ύπάρχει χώρος για Ειλικρίνεια στη Ζωή μας?

Ξεκίνησε από cowboissa, Αυγούστου 18, 2007, 01:19:44 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

cowboissa

Δύσκολοι καιροί για Πρίγκηπες,ε  

Κοιτάζεις δίπλα σου.....τι άλλο  .....μα ψέμματα φυσικά  
Κοιτάζεις μπροστά σου και λες να μια καινούρια αρχη.....και μετα....υποκρισία  
Μετά τι σου μένει  ....ναι,ναι το βρήκες....να κοιτάξεις και πίσω.
Ε,κοιτάζεις και λες Τι μαλ... ήμουν τόσο καιρό και δεν έβλεπα αυτό που ήθελα και ήταν τόσο κοντά μου  Χαίρεσαι προσωρινά,γιατι μετά από λίγο διαπιστώνεις πως ήταν ακόμα χειρότερο αυτό που βρήκες.....και ξέρεις φυσικά τι βρήκες....έλα,μα τι άλλο θα μπορούσες να έβρισκες.... ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ  

Αυτό θα πει.....Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...
Ή κάπως αλλιώς....Όταν έχουμε δίπλα μας έναν άνθρωπο καλό,μετά από κάποιο καιρό και αφού έχει επέλθει ο κορεσμός τον αφήνουμε για να βρούμε κάτι καλύτερο....ψάχνοντας βρίσκεις κάτι χειρότερο (λογικό αφού τα "καλά" ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ) και στο φόβο σου μήπως βρεις κάτι ακόμα χειρότερο μένεις μαζί του  

Όχι,δεν είμαι απαισιόδοξη,ούτε μηδενιστρια,αλλά ρε παιδιά με έχει κουράσει αυτή η συνεχής ανειλικρίνεια που διακρίνει τους περισσότερους (είτε γίνεται από σκοπού,είτε λόγω του φόβου τους να εκφρασθούν ελεύθερα και αληθινά).

Τι άλλο να πω...πείτε τίποτα κι εσείς.

pixie

Ασφαλώς και υπάρχει! 'Ακου, λέει...

Δεν νομίζω πως άτομα με αυτοεκτίμηση, που γενοκότερα σέβονται τον εαυτό τους, θα έμπαιναν εύκολα στη διαδικασία να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους!
Μπαίνουν, λοιπόν, με υγιή κριτήρια στο παιχνίδι των ανθρώπινων σχέσεων και η συμπεριφορά τους, ως εκ τούτου, είναι ανάλογη, οριοθετώντας μια ειλικρινή στάση στις γύρω τους επαφές...

Τώρα, πώς γίνεται να είμαστε όλοι ειλικρινείς για τόσο διαφορετικούς ή και για αντίθετους λόγους, αυτό το ξαναρώτησα, αλλά απάντηση δεν πήρα! :mryellow:

katinaki

Μερικοί πάλι θεωρούν τους εαυτούς τους ειλικρινείς, λέγοντας απλά ΤΙΠΟΤΑ.  :?

falcon

;-)  Καλημερα....εγω θα συμφωνουσα οτι υπαρχει αρκετος χωρος για ειλικρινεια.Ευτυχως υπαρχουν ποιοτικοι ανθρωποι ακομα και το αποδεικνυουν καθημερινως ( οι περισσοτεροι τουλαχιστον) απο τουτο δω το χαζοκουτι.Ανθρωποι που καλα-καλα δεν γνωριζονται μεταξυ τους και ομως βγαζουν ανωνυμες αληθειες απο μεσα τους  και τις εκφραζουν με τον καλυτερο τροπο.Ιδεες ,συναισθηματα,φοβοι και ενοχες βγαινουν αβιαστα και σεμνα.Οσο για τους Πριγκιπες και αυτοι υπαρχουν οπως υπαρχουν και πριγκιπησες,αρκει να ψαξουμε λιγο παραπανο.Ετσι κι αλλιως η ζωη μας ειναι μια προκληση.Ναι πιστευω οτι δεν εχει χαθει η ειλικρινεια ακομα..... :grin:

pixie

Κάποιοι θεωρούν την ειλικρίνεια ηθική αξία...

Το να είμαστε βέβαια πάντα τίμιοι και ξεκάθαροι είναι λιγάκι δύσκολο, πρέπει να μάθουμε να στεκόμαστε γυμνοί στη ζωή μας χωρίς την προστασία που μας παρέχουν οι μάσκες.

Να μπορούμε να στεκόμαστε, χωρίς φόβο, ολόκληροι μέσα στις στιγμές μας...

Προτιμώ όμως να είμαι ειλικρινής, με κάθε κόστος...

pixie

Η υποκρισία είναι αυτοσκοπός για κάποιους. Στην περίπτωση αυτή, κάθε ψέμα είναι μια εχθρική ενέργεια.

Κάποιοι, επίσης, φοβούνται να είναι ειλικρινείς. Ζουν με καχυποψία απέναντι στους άλλους και, επειδή θεωρούν τον καθένα αναξιόπιστο ή έχουν την εντύπωση πως μια ευθεία γραμμή περισσότερο θα βλάψει και θα χρησιμοποιηθεί εναντίον τους, κρύβουν τον πραγματικό εαυτό τους λειτουργώντας παραπλανητικά.

Michael_Design

[quote user="cowboissa" post="248599"]Δύσκολοι καιροί για Πρίγκηπες,ε ... [/quote]
Πριν βρεις τον πριγκίπα θα φιλήσεις πολλούς βατράχους...

[quote user="cowboissa" post="248599"]Ύπάρχει χώρος για Ειλικρίνεια στη Ζωή μας?[/quote]

Όσο πιο ειλικρινής είσαι με κάποια τόσο πιο πιθανό είναι να σε αντιπαθήσει...

:cool:

pixie

[quote user="Michael_Design" post="346337"]Όσο πιο ειλικρινής είσαι με κάποια τόσο πιο πιθανό είναι να σε αντιπαθήσει... [/quote]

Χιούμορ?  :mryellow:

Πάντως, αυτό που λες, δείχνει φόβο... για απόρριψη ή εκμετάλλευση, αν είσαι ο αληθινός σου εαυτός...
Οπότε κρύβεις τα χαρτιά σου, φανερώνεις μέρος της αλήθειας... κι όλα τα άλλα είναι διαπραγμάτευση? Διαδικασία...

Εγώ επιμένω να είμαστε ειλικρινείς με κάθε κόστος! ;-)

KostasD33

[cell class=spoiler]Δημοσίευση Ύπάρχει χώρος για Ειλικρίνεια στη Ζωή μας?[/cell]
υπάρχει
και είναι τεράστιος ...

άσε που όλα μα όλα είναι πιό εύκολα με την ειλικρίνεια....
τόσο πιό εύκολα που μερικοί εκλαμβάνουν την ειλικρίνεια σαν ψέμα κρίνοντας από τον εαυτό του

CHRIS_FEMALE_

:cry:
ειλικρινεια.....?προσφατα μου δηλωσαν οτι δεν με συμπαθουν διοτι ειμαι ειλικρνης..
παλι καλα που ηταν ειλικρινης απεναντι μου...

black_velvet

Δεν είπε κανείς πως είναι εύκολο να είναι ειλικρινής κανείς.
Και πράγματι, οι περισσότεροι δεν θέλουνε ν' ακούνε την αλήθεια.

Υπάρχουνε όμως και οι άλλοι. Λίγοι ή πολλοί, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως υπάρχουνε. Και αργά ή γρήγορα θα βρεθούνε.
Σε όποιον αρέσεις λοιπόν, CHRIS_FEMALE_. Για τους άλλους, να μην μπορέσεις (όπως λέει και το γνωστό άσμα).
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Belladona

φυσικά και υπάρχει χώρος για ειλικρίνεια. το θέμα είναι ποιος θα αποφασίσει να κάνει το βήμα .
από φύση μου είμαι πολύ ειλικρινές άτομο και αυτό δεν αρέσει σε πολύ κόσμο με αποτέλεσμα να μην αρέσω. πρόβλημα τους.
έμαθα να λέω τα πράγματα με το όνομά τους και το ίδιο θέλω να κάνουν και οι άλλοι σε μένα.
με απογοητεύει το ψέμα, η αληθοφάνεια, η υποκρισία.
δεν θέλω να μου χαϊδεύουν τα αυτιά ή να μου λένε αυτά που θα ήθελα να ακούσω  .
προτιμώ την απόλυτη ειλικρίνεια για να ξέρω που πατώ και ας με πονάει κάποιες φορές.

CHRIS_FEMALE_

:neutral: ...σχεδιασμενη συμπεριφορα χρησιμοποιουν οι υποκριτες...(να ειστε σιγουροι-ες οτι καποια στιγμη θα δειξουν το μεγαλειο της ψευτιάς και της κακιας τους μολις δεν εχουν να παρουν κατι αλλο απο εσάς),μεσα στη μιζερια της ψευτικης σοκολατενιας επικαλυψης και διχως συναισθηματα κακιάς κατά βάθος ψυχής τους, θα μεινουν για παντα εγκλωβισμενοι,παγωμενοι και μονοι,αναμεσα και σε χιλιαδες να βρισκονται...οσοι ειλικρινεις ,απομακρυνθειτε ταχεως απο αυτά τα φιδια και αφήστε τα να χτισουν καινουριες φιδοφωλιες ...αλλα μακρια απο εσας...Μολυνεστε και δηλητηριαζεστε και μετα χρειαζεστε πνευματικη και ψυχικη αποτοξινωση για να ξαναβρειτε τον παλιο χαμενο σας εαυτο...
 :arrow: βρείτε την εξοδο κινδυνου και απομακρυνθειτε  :arrow:

αφιερωμενο στις ειλικρινεις μοναχικες ψυχουλες που τις πληγωσαν  πονηροι
και υποκριτες "ανθρωποι"

Γέλα πουλί μου γέλα ειν'η ζωή μια τρέλλα...
Άνοιξε τα μοναδικά λευκά φτερά σου και πέτα ψηλά ξανά...

CHRIS_FEMALE_

ειμαστε λιγοι και καλοι...!!!! :mrviolet:  :razz:  :grin:

Διόρθωση video
Δες πως μπορείς να βάζεις τα video εδώ Εικόνες  Video σε θέματα, μηνύματα, φωτογραφικά άλμπουμ κ.α.
Κάνε δοκιμές εδώ Δοκιμές για τον νέο Editor στα κείμενα
Edit από AdminForum

pixie

[quote user="Belladona" post="349120"]φυσικά και υπάρχει χώρος για ειλικρίνεια. το θέμα είναι ποιος θα αποφασίσει να κάνει το βήμα .[/quote]

Ώριμο το συμπέρασμά σου...  ;-) Κι επειδή πιστεύω πως η πραγματικότητά μας δημιουργείται μέσα από τις προθέσεις μας και αντανακλά τις προθέσεις μας, η έλλειψη πρόθεσης για ειλικρίνεια δημιουργεί αρνητικό κλίμα, εντάσεις και δυσάρεστες εμπειρίες.

Οπότε, αντίθετα, η δυναμική μιας ειλικρινούς πρόθεσης είναι πολύ δημιουργική και η καλύτερη προοπτική στις ανθρώπινες σχέσεις.  :grin:

183 Επισκέπτες, 0 Χρήστες