Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 666
  • Total: 667
  • Leon

Ο Βιολογικος και ο Πολιτιστικος Θανατος..

Ξεκίνησε από Rakendytos, Αυγούστου 23, 2007, 08:47:30 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Rakendytos

Διαβαζα πριν το μεγαλο ψεμα..
(το ποστ της Μυρσινης) και σκεφτομουν μια συζητηση που εκανα χτες με μια φιλη..

Το γεγονος του θανατου ειναι ενα απο τα πιο λυπηρα που μπορουμε να βιωσουμε..Το αισθημα της απωλειας οικειων ανθρωπων (προσωπικα
ειχα δυο φορες την εμπειρια) ειναι ενα απο τα πιο δυσβασταχτα..

Υπαρχει ομως και ενα αλλο ειδος θανατου το οποιο μεγαλη μεριδα ανθρωπων το εχει νιωσει.. αλλα λιγοι το αντιλαμβανονται.
Ο θανατος του πνευματος..η κυριαρχια της ραθυμιας στην εμφυτη θελησης του μυαλου μας για μεγαλυτερη εξελιξη..
Αυτον τον θανατο τον ονομαζω ¨πολιτιστικο θανατο¨

Πιστευω πως ο ανθρωπος δεν ειναι μονο βιολογικα θνητος, αλλα και πολιτιστικα..
Ελαχιστοι βρηκαν τον τροπο να παραμεινουν αθανατοι και να μην προσβληθουν απο τον πολιτιστικο θανατο..
Ιδιαιτερα στην εποχη μας που το ατομο εχει ευκολη προσβαση στην πληροφορηση θα περιμενε κανεις τα σημαδια του πολιτιστικου θανατου, δηλαδη ο φανατισμος, οι προκαταληψεις, η αμαθεια και ελειψη διαυγειας, διορατικοτητας, να εχουν μηδενιστει.. να εχουν εξαληφθει..
..εστω σε καποιο βαθμο.
Βλεπω ομως το ακριβως αντιθετο..
Ολα αυτα τα φαινομενα βρισκονται σε εξαρση.. Φαινεται πως προτιμαμε το μονοπατι της φθορας..προτιμαμε την εσωτερη μιζερια μας.. και τον θανατο..

Pappas10

Σύντροφε και φίλε Ρακ,

Λένε πως η μεγαλύτερη εξαπάτηση που έκανε ποτέ ο διάβολος στον άνθρωπο είναι πως τον έπεισε για την ανυπαρξία του.  Όταν κάτι πιστεύεις ότι δεν υπάρχει, δεν προφυλάσεσαι και δεν παίρνεις μέτρα εναντίον του.

Ακόμα χειρότερη, είναι η τάση πολλών ανθρώπων να βλέπουν την μία κατεύθυνση και μόνο του δρόμου.

Ναι υπάρχει απίστευτα πολύ πληροφόρηση... όχι δεν είναι όλη η πληροφόρηση έγκυρη, σωστή, αντικειμενική ή ακόμα και αληθινή. Για εμένα το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτή η πληθώρα. Ο άνθρωπος καλείτε να κάνει επιλογές ιδεολογικής, πολιτιστικής, πολιτικής ακόμα και κοινωνικής θέσης από πολύ μικρή ηλικία και πρωτού καλά καλά βρεθεί σε θέση πλήρους αντίληψης.

Άρα δεν λειτουργεί συγκεντρωτικά αλλά απορριπτικά. Την ίδια στιγμή δεν αναζητά πληροφόρηση αλλά βομβαρδίζεται από αυτήν, και έχει την αίσθηση ότι δεν έχει μείνει τίποτα να ανακαλύψει παρά μόνο να βιώσει.

Έχεις δει το "Truman Show" φαντάζομαι.  Σε κάποια στιγμή λέει ο Τρούμαν "Θέλω να γίνω Μαγγελάνος" και του απαντάει η δασκάλα "Μα δεν έχει μείνει τίποτα να ανακαλύψεις".

Κάτι ζει όταν αναπτύσεται... σκέψου πόσα πράγματα μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι μπορεί να αναπτύξει σήμερα σε συνάρτηση με κάποιον πριν από 30 χρόνια.

Το μόνο καλό είναι ότι τον πολιτιστικό θάνατο συνήθως ακολουθεί μία αντίστοιχη αναγένηση....

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

Rakendytos

Για μενα αδελφε Μιχαλη δεν ειναι προβλημα η πληθωρα της πληροφορησης..
Το αντιθετο θα ελεγα..θελω να εχω πολλες επιλογες..
Τον Πρετεντερη τον εχω να κοιταει τοιχο απο τον Φλεβαρη.. :D
Ουτε νομιζω πως τα ¨νιατα¨ μπαινουν απο νωρις στα βασανα..
Καλο ειναι να μπαινουν στο τρυπακι..να σκεφτονται.. Ετσι νομιζω δημιουργουν αντιληψη..
Εχω δυο ξαδελφουλες μολις 17 χρονων και οπου παω τις εχω μαζι..
εχουν αφισολλησει ολο το Γαλατσι.. :P  
Ασε που το χουν κανει και επαγγελμα, θα κανουν αφισοκολληση για δυο φροντιστηρια  (350 ευρα..) :D

Τον πολιτιστικο θανατο τον εντοπιζω σε λιγο μεγαλυτερες ηλικιες..
Χωρις να θελω να κανω κριτικη υπαρχουν ανθρωποι που τα βιωματα τους ισως, καποιες αλλες, δυσκολες εποχες, εκαναν τον εγκεφαλο τους ¨στενο¨
και δεν χωραει τιποτ αλλο..
Απορριπτουν τα παντα και κανουν συγκρισεις.. Προτυπο ειναι μονο η (νεκρη) ζωη τους..

Ευχομαι παντως..
αυτο που ειπες να γινει αληθεια..
να ακολουθησει μια αντιστοιχη αναγεννηση..

( να κρατησω θεση στο πουλμαν για την εκδρομη στην ΔΕΘ ??)  :wink:

blue-roses

Συμφωνώ απόλυτα μ'αυτά που λές Rak μου....
Ο πνευματικός θάνατος είναι πολύ χειρότερος
απ'τον βιολογικό.....
Άν μελετήσουμε και ανατρέξουμε αρκετά,
στην αρχαία Ελλάδα,τότε ίσως καταλάβουμε
γιατί ο Ελληνικός λαός έδωσε ''τα φώτα του''
σε όλο των υπόλοιπο κόσμο...
Άν δε κάνω λάθος οι αρχαίοι Έλληνες έκαναν
τα πάντα για να οξύνουν το πνεύμα τους γιατί
πίστευαν πως μόνο μ'αυτόν το τρόπο θα  μείνουν ζωντανοί
για πάντα στους αιώνες...
Ο U. Wilamowitz είχε πεί]

Pappas10

Ρακ,

Επιλογή και πληροφόρηση είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Χώρια το ότι η παραπληροφόρηση που λέει και το Κυανό Ρόδο οδηγεί - προφανώς - σε παραεπιλογές.

Το ξέρω ότι ακούγομαι συντηριτικός αλλά για εμένα ο θάνατος προέρχεται από την υπερτροφία.  Όταν πεινάς ψάχνεις να βρεις κι ανακαλύπτεις... όταν έχεις 200.000 πιάτα μπροστά σου δεν πεινάς ποτέ και σπάνια δημιουργείς... απλώς ασπαζεσαι.

Ο Πολιτισμός όμως είναι δημιουργία σύντροφε Ρακ. Είναι η Ικανότητα να δημιουργείς αυτόφωτα.

Κι εμένα μου αρέσουν οι επιλογές. Είμαι όμως σε ηλικία που λίγο-πολύ έχω κριτήρια και μπορώ να επιλέξω. Και την ίδια στιγμή μία ψυχική και πνευματική πανοπλία που μου επιτρέπει να αντέχω και κάποιες λάθος επιλογές μου (πολύ ή λίγο δεν έχει σημασία).

Πλέον είμαστε σε φάση πολιτιστικής αναπαραγωγής κατά τη γνώμη μου. Μπουκωμένοι από το ίδιο φαγητό σερβιρισμένο σε διαφορετικού σχήματος πιάτο και με άλλη γαρνιτούρα.

Όπως λέει κι ο Μάνος ο Ελευθερίου

"... πως γίνηκε με' τουτον τον αιώνα και γυρισέ καπάκι η ζωή
πως το' φεραν η μοίρα και τα χρόνια να μην ακούσεις έναν ποιητή"

Δεν είμαι όμως μηδενιστής. Υπάρχουν κάποιοι κένταυροι (σαν τις ανηψούλες σου, να σου ζήσουν) και θα φτιάξουμε κι άλλους. Αυτός είναι πάντα ο κύκλος της ζωής και του θανάτου.

Έως τότε...

ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαααααααααα
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Rakendytos

Ξαδελφουλες ειναι ωρε..
Η μια 17 κι η αλλη λιγο πριν τα 19.
Ασε.. με εβαλαν να φυλαω τα προβατα.. :D

Επιλογη ομως φιλε ειναι να κλεινεις το χαζοκουτι.. αλλα δυστυχως δεν γλυτωνεις τον θανατο.. Ποσες φορες εχω πει πως αυτο το θεμα δεν με απασχολει..Δεν θα χασω τον χρονο μου.. Ειναι μαλακια  να αναλωνομαι με αυτα.. Μα δεν γλυτωνω..  :x

Το πρωι θα μαθω τι εγινε απο τους συναδελφους που θα το συζητουν..
Θα το σχολιασει η μουσικη παραγωγος στο ραδιοφωνο.. Θα το διαβασω σε ποστ
του α33.. Μηπως να απομονωθω? Θα μεινω
ζωντανος μακρια απ ολους κι απο ολα??

Η να ασχοληθω με τον Παναθηναικο Ολυμπιακο κλπ..?  :D
Αυτο κι αν ειναι θανατος..
Ισως αν καποια στιγμη πιασω τα χαρτια να ασχοληθω σε αλλο επιπεδο..
Θα αγορασω τον Ολυμπιακο και θα γελαω με τα χαλια σας..  :P

rosalia

καλά το πηγαίνατε, είπα και εγώ άντρες μιλάνε για φιλοσοφία και τελικά.... όλα πάντα καταλήγουν στο ποδόσφαιρο!!! ω! τι έκπληξη!!
εσύ που έχεις ανεψούλες και ξαδερφούλες και ότι άλλο ενδεχομένως και παιδιά για να ανοίξει ο εγκέφαλός τους πέρα από αφισοκολλήσεις (ομολογώ δεν το κατάλαβα) τις έχεις πάει ποτέ στην ακρόπολη των αθηνών; στο εθνικό μουσείο (ξύπνησε η αρχαιολόγος μέσα μου); τους έχεις αγοράσει ένα βιβλίο να διαβάσουν έστω και χάρυ πότερ ή λέμονι σνίκετ; αυτά τα κοριτσάκια αν όντως έχουν ανοιχτό το μυαλό τους κάτι καλό κάνανε οι γονείς τους. Προφανώς δεν έκαναν την τιβι μπέιμπι-σίτερ. Είναι όμως η εξαίρεση! Οι νέοι που ξέρω εγώ και οι φίλοι τους το ίντερνετ το έχουν για να χτυπάνε γκόμενες και να κατεβάζουν τσόντες, την τηλεόραση για να βλέπουν ντιβιντι και να παίζουν παιχνίδια, και τα βιβλία για διακοσμητικά στο δωμάτιο για να γεμίζουν τα ράφια. Η μανούλα τα έβαλε. Δώρα ξέρεις, από μεγαλοκοπέλες καλή ώρα σαν και μένα, από καμια θεια κλπ. Το μυαλό, όσο παλιομοδίτικο και αν ακούγεται, ανοίγει και με τέτοια πράγματα, ανοίγει και όταν διαβάζεις μια εφημερίδα έστω και τα ένθετα (όχι τα διαφημιστικά) γιατί κάτι θα διαβάσεις που δεν το ξέρεις και ενδεχομένως να το ψάξεις και στο νετ για περισσότερες πληροφορίες.
Αυτά για το πόσο πολιτιστικά ζωντανά είναι τα παιδιά. Τώρα όσο για τους 20φεύγα και 30κάτι εκεί είναι "άλλο καπέλο" και δεν έχω χρόνο. Μόλις κοιμηθεί η δασκάλα μέσα μου μπορεί να συνεχίσω.
Η έκθεση ήταν πάντα το αδύνατο σημείο μου και πιθανόν να έχω βγει εκτός θέματος  :D Σχωρέστε με.
Ένα μόνο να πω ακόμα γιατί είμαι και πολυλογού, ο πολιτισμός και το πνεύμα καλλιεργούνταν πάντα από ανθρώπους με οικονομική άνεση (αυτό περί δημιουργίας καινούριου πολιτισμού, η αναζήτηση του παλιού είναι εφικτή για όλους) ακόμα και στην αρχαία Ελλάδα οι άνθρωποι που φιλοσοφούσαν στα γυμναστήρια δεν ήταν αυτοί που εργάζονταν αλλά αυτοί που τα βρισκαν έτοιμα και τα τρωγαν, η καημένη η Ξανθίππη κυνηγούσε τον Σωκράτη με το σκουπόξυλο μήπως και βγάλει κανένα ευρώ για να έχουν να φάνε (ο Σωκράτης η εξαίρεση στους πλούσιους αστούς που φιλοσοφούσαν, εκείνος ήταν κλασικός τεμπέλης). Οπότε μην περιμένετε δημιουργία πολιτισμού σύντομα τουλάχιστον όχι από απλούς κοινούς εργαζόμενους θνητούς.
Αναστασούλα είσαι εκτός θέματος (ζήτω οι ξανθιές)
Ροζαλία=αναστασίαα

Nikos28

Το θέμα του θανάτου συνδέεται άρρηκτα με το θέμα της ύπαρξης...

Θάνατος=Παύση ύπαρξης.

Πότε κάτι υπάρχει;

Δύο ορισμοί μπορούν να δοθούν επ' αυτού.
Σύμφωνα με τον πρώτο, η ύπαρξη είναι η αισθητηριακή επαληθευσιμότητα ή διαγνωσιμότητα ενός αντικειμένου.
Όταν, δηλαδή, κάτι μπορεί να διαγνωστεί ή να επαληθευτεί με τις αισθήσεις, τότε υπάρχει.
Σύμφωνα με τον δεύτερο, η ύπαρξη δεν είναι η αισθητηριακή επαληθευσιμότητα ενός αντικειμένου(που λειτουργεί στη βάση άσπρου-μαύρου, ή υπάρχει κάτι ή δεν υπάρχει) αλλά η επιρροή που ασκεί στο περιβάλλον του...

Για παράδειγμα, το ρ. υπάρχω συνδέεται ετυμολογικά με το άρχω (κυβερνώ, άρα & ελέγχω, ασκώ επιρροή). Επομένως, αυτή η ύπαρξη είναι διαβαθμίσιμη - τη στιγμή που η επιρροή επιδέχεται διαβάθμιση. Με άλλα λόγια, κάποια πράγματα ''υπάρχουν'' πιο πολύ απο κάποια άλλα, εφόσον ασκούν μεγαλύτερη επιρροή - χωρικά ή χρονικά.

Κι ερχόμαστε στο θέμα μας...

Η υπερπληθώρα δεδομένων και η αλματώδης αύξηση της ποσότητας όλων των επιμέρους μεγεθών ή συνιστωσών του κόσμου (απο τον παγκόσμιο πληθυσμό μέχρι τον αριθμό των βιβλίων, φαγητών, τραγουδιών, δεδομένων, πληροφοριών κ.ο.κ) μειώνει αυτόματα την επιρροή (ή ρόλο) που μπορεί να ασκήσει η κάθε επιμέρους συνιστώσα.

Έχουμε ήδη διαβεί το κατώφλι του θανάτου - ενός θανάτου, όμως, που θα είναι διαφορετικός απο τους άλλους.
Χανόμαστε σε μια θάλασσα θορύβων και σ' έναν ωκεανό πληροφοριών, που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για εντρύφηση ή εμβάθυνση.

Σιγά-σιγά, οδεύουμε προς μια ιδιότυπη Νιρβάνα...
Μια ανυπαρξία, που - σε αντίθεση με την Ινδουιστική Νιρβάνα - θα είναι εντελώς αντιουτοπική!
Μια απουσία ελέγχου που θα συνοδεύεται χέρι-χέρι απο μια κατακόρυφη έξαρση της μοιρολατρίας, της τύχης και της αδιαφορίας.

Αυτός θα είναι ο Θάνατος.

Pappas10

Αναστσία,

Ούτε εσύ είσαι εκτός θέματος ούτε και η ΠΑΝΑΘΑ καθώτι Η ΠΑΝΑΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΕΥΓΕΝΕΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ Η ΠΑΤΡΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.

Πέραν αυτού, πολιτισμός δεν είναι μόνο ο Σωκράτης και η Φιλοσοφική σκέψη. Πολιτισμός είναι και η τέχνη, η πολιτική, η λογοτεχνία κλπ. Πολιτισμός είναι και η συμπεριφορά απέναντι στο κράτος και στον συμπολίτη σου. Πολιτισμός είναι το ταξίδι... και η αφισσοκόληση είναι ένα ταξίδι για όσους έχουνε κάνει.

Συμφωνώ ότι ένα μεγάλο μέρος της φιλοσοφικής σκέψης ήρθε από ανθρώπους που δεν χρειαζόταν να σκεφτουν τα του βιοπορισμού τους. Δεν νομίζω όμως ότι ο Μαρξ ή ο Νίτσε ήταν ευκατάστατοι.  Μπορεί κάποια στιγμή να έγιναν, αλλά σίγουρα δεν ξεκίνησαν έτσι.  Χώρια το ότι η κοινωνία που ζούμε απέχει έτη φωτός από την Πλατωνική Αρχαιοελληνική σκέψη.

Ίσως χωρίς να το θέλεις, έθιξες ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα. Κατά τη γνώμη μου, οι Έλληνες έχουμε καταπιεί αμάσητη το μέγα ψέμα που θέλει τον "Δυτικό Κόσμο" να στηρίζεται στην ΑρχαιοΕλληνική φιλοσοφία και πολιτικοκοινωνική σκέψη.

Φρύδια Μάντολες καμάρι...

Το Democracy έγινε ρωμαϊκό Republic
Η Ύβρις έγινε χριστιανική αμαρτία
Ο απομηχανής θεός έγινε θαύμα
Ο Άδης έγινε Παράδεισος και Κόλαση
Η Πόλη - Κράτος ως υποσύνολο έθνους έγινε Πολυπολιτισμικό Κράτος (ενίοτε και βίαια "εθνοποιημένο")

Οι αρχαιοελληνική σκέψη - κατά τη γνώμη μου - μεταφέρθηκε τόσο ΣΤΡΕΒΛΑ και ΛΑΝΑΘΑΣΜΕΝΑ από τους Γάλλους Διαφωτιστές που το να ψάχνουμε την αρχαιοελληνική φιλοσοφία μέσα στην αστική φιλοσοφία του διαφωτισμού είναι σαν να αναζητούμε το νερό μέσα στην κόκα κόλα. Ναι εντάξει, υπάρχει νερό στην κοκα κόλα, αλλά το νερό μόνο του σε ξεδιψάει ενώ η κόκα κόλα σε σκοτώνει.

Το αστείο είναι ότι ο Έλληνας Ρήγας το είχε πιάσει το νόημα αλλά τον έφαγε ο Οικονόμου για τα φράγκα.... τέλος πάντων, άλλη ιστορία αυτό.

Για να μη σε κουράζω, συγνώμη αν το έκανα, και επειδή έχει και ντέρμπυ την Κυριακή και ο Νίνης είναι τραυματίας, απλά να καταλήξω λέγοντας ότι πλέον, ακόμα και το βιβλίο δεν είναι απαραίτητα πολιτισμός. Απ' το να διαβάσει Χάρυ Κλύνν...εεεεε συγνώμη Πότερ,  καλύτερα να το δει στην τηλεόραση.

Τα ερεθίσματα είναι τόσα πολλά, όσο πολλές είναι και οι παγίδες του που σε οδηγούν σε συμβιβασμούς πολιτιστικού θανάτου. Πλέον δημιουργία δεν είναι η αναζήτηση αλλά η αμφισβήτηση. Κατά τη γνώμη μου, όταν θα "μάθει" κάποια γενιά (ίσως αυτή, ίσως η επόμενη) να δημιουργεί μέσα από την αμφισβήτηση της και όχι να καταστρέφει, τότε θα έρθει και η αναμενόμενη πολιτιστική ανάταση. Για την ώρα ξαπλωμένοι περιμένουμε το ΝΤΕΡΜΠΥ...

ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααααα...

Με εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

energizer

...πολλαπλων κατευθυνσεων & παρατηρησεων θεμα...
 :roll:
...βιολογικος θανατος ειναι μια νομοτελεια ακρως χρησιμη , υπαρκτη & αποδεικτεα!
 :evil:
...πολιτισμικος θανατος...αποτελει μια αμφιλεγομενη προσεγγιση...που ειτε συμφωνουμε ειτα διαφωνουμε...η αποδειξη υπαρξης του ή μη...πηγαζει απο την οπτικη μας , τα ερεθισματα που μας περιβαλλουν & ανατροφοδοτουν την προσωπικοτητα μας καθως την σταση μας στα τεκταινομενα...
 :shock:
...αρα , πλην βιολογικου θανατου αδυνατω να συμπλευσω σε πολιτισμικους θανατους & αναγεννησεις...
 :twisted:
...θεωρω οτι η ανθρωπινη ματαιοδοξια σε συνδιασμο με το ελλειμα ολοκληρωτικης προσεγγισης των "πραγματων"...μας καθιστα ελλατωματικους & ανικανους να διαπραγματευομαστε "πολιτισμους"...
 :cry:
...απλα εξελισσομαστε...συμβιωνουμε & συναλλασομαστε μεσα σε ενα δυναμικο περιβαλλον...που η προοδος & οι συγκυριες διατρανωνουν αθροιστικα την ανεπαρκεια μας...
 :evil:

Argiro

Παράθεση από: "Rakendytos"Τον πολιτιστικο θανατο τον εντοπιζω σε λιγο μεγαλυτερες ηλικιες..
Χωρις να θελω να κανω κριτικη υπαρχουν ανθρωποι που τα βιωματα τους ισως, καποιες αλλες, δυσκολες εποχες, εκαναν τον εγκεφαλο τους ¨στενο¨
και δεν χωραει τιποτ αλλο..
Απορριπτουν τα παντα και κανουν συγκρισεις.. Προτυπο ειναι μονο η (νεκρη) ζωη τους.. :wink:
Δεν το κατάλαβα αυτό... Δηλαδή υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα πολιτιστικά δρώμενα προς αντικατάσταση των παλαιών, τα οποία δημούργησαν οι σημερινοί νέοι -που έχουν φαρδύτερο εγκέφαλο από το δικό μας που είναι στενεμμένος και δεν χωράει τα επιτεύγματά τους- έτσι ώστε ο σημερινός πολιτιστικός θάνατος να εντοπίζεται στις μεγάλες ηλικίες και απολύτως όχι στις νεότερες; Ή μήπως βλέπεις εσύ κάτι που να πρέπει να το απορρίψουμε, γιατί εγώ ούτε καν αυτό δεν βλέπω, εκτός αν εννοείς την κρίση σε όλους τους τομείς που επικρατεί σήμερα, από τις προσωπικές σχέσεις μέχρι τις οικονομικές και την πολιτική. Εκείνο που βλέπω με μεγάλη ανησυχία είναι πως τα πολιτιστικά δρώμενα της εποχής είναι απλώς διαιώνιση των παλαιών από τους ίδιους τους νέους, αντί να βγάλουν κάτι καινούριο, όπως θα ήταν και το υγιέστερο. Επιτρέπεται οι σημερινοί νέοι να ακούν ακόμη Santana και Doors, για να αναφερθώ στα μουσικά δρώμενα (χωρίς να αναφερθώ στα σκυλάδικα, γιατί ούτε καν αυτά δεν είναι επίτευγμα της σημερινής νεολαίας -πρώτος διδάξας ο Στράτος), ή να βλέπουν παλιές ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες, όσον αφορά στα κινηματογραφικά;

Το σίίγουρο είναι πως η προηγούμενη ζωή μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι πια κανενός πρότυπο, πόσο μάλλον των νέων, γιατί απλώς είναι ξεπερασμένη, παρά μόνο πηγή έρευνας για μελλοντικά επιιτεύγματα και προς αποφυγήν επανάληψης των ίδιων τυχόν λαθών. Μόνο που δεν υπάρχει, δυστυχώς, τίποτα για να την αντικαταστήσει, άξιο λόγου τουλάχιστον και -το χειρότερο όλων, κατά τη γνώμη μου- ούτε διάθεση υπάρχει από κανέναν να αλλάξει τίποτα από αυτά που συμβαίνουν, για τα οποία όμως όλοι γκρινιάζουν ανελιπώς, νέοι και γέροι, μηδενός εξαιρουμένου. Ας αποφασίσουν λοιπόν κάποια στιγμή να κάνουν κάτι αυτοί που πρέπει να το κάνουν, αφού πρώτα κλείσουν την τηλεόραση που τους έχει κάνει στην κυριολεξία πλύση εγκεφάλου, ας αφήσουν κατά μέρος το cyber sex, ας κοιτάξουν γύρω τους και ας φλερτάρουν όπως κάθε υγιής άνθρωπος, πριν χαζέψουν τελείως, και τότε ίσως φαρδύνει και ο δικός μας εγκέφαλος. :twisted:

Rakendytos

Αχχ βρε Αργυρω.. προσωπικα πηρες το θεμα..
Το διαδικτυακο σεξ ειναι προνομιο των νεων? ..μην ανοιξω το βρωμοστομα μου  :D Οταν ειπα σε λιγο μεγαλυτερες ηλικιες δεν φωτογραφισα τις ηλικιες μας.. Μην αφησεις το χασμα της νεας γενιας να σε καταπιει.. οι νεοι δεν το κανουν, μας εχουν προτυπα.. βλεπους ασπρομαυρες ταινιες ακουνε Ντορς Ζεπελιν.. Ακουσε λιγο ραπ..λοου μπαπ.. ακου τι εχουν να σου πουν.. Διαβασε νεους στιχουργους ποιητες..

Ροζαλια και βιβλια τους αγοραζω και ταινιες παρακολουθουμε και σε συναυλιες παμε και τα σπαμε μαζι και τα πινουμε.. αλλα στην Ακροπολη δεν τις εχω παει.. (οχι εγω)
Η Ακροπολη για μενα και συγκεκριμενα ο Παρθενωνας ειναι ενα μνημειο αλαζονειας.. οπως στην Νεα Υορκη εχει στην εισοδο το αλαζονικο, τερατωδες αγαλμα της ελευθεριας, που ειναι σαν να ειρωνευεται αυτη καθαυτη την εννοια, ετσι και οι Αθηναιοι υποδεχονταν τον ξενο με αυτο το, επισης τερατωδες για τα μετρα της εποχης οικοδομημα που προκαλουσε το δεος και την υποταγη στους ντοπιους δουλους μετοικους κλπ..
Εχω παει στον Παρθενωνα αρκετες φορες.. Στην ζωοφορο παρατηρησα μια ιμπεριαλιστικη Αθηνα, εκλεκτων πολιτων που απολαμβανουν την  ¨κλειστη¨ τους δημοκρατια χαρη στους χιλιαδες δουλους.. :wink:

Pappas10

Παράθεση από: "Rakendytos"Αχχ βρε Αργυρω.. προσωπικα πηρες το θεμα..
Το διαδικτυακο σεξ ειναι προνομιο των νεων? ..μην ανοιξω το βρωμοστομα μου  :D Οταν ειπα σε λιγο μεγαλυτερες ηλικιες δεν φωτογραφισα τις ηλικιες μας.. Μην αφησεις το χασμα της νεας γενιας να σε καταπιει.. οι νεοι δεν το κανουν, μας εχουν προτυπα.. βλεπους ασπρομαυρες ταινιες ακουνε Ντορς Ζεπελιν.. Ακουσε λιγο ραπ..λοου μπαπ.. ακου τι εχουν να σου πουν.. Διαβασε νεους στιχουργους ποιητες..

Ροζαλια και βιβλια τους αγοραζω και ταινιες παρακολουθουμε και σε συναυλιες παμε και τα σπαμε μαζι και τα πινουμε.. αλλα στην Ακροπολη δεν τις εχω παει.. (οχι εγω)
Η Ακροπολη για μενα και συγκεκριμενα ο Παρθενωνας ειναι ενα μνημειο αλαζονειας.. οπως στην Νεα Υορκη εχει στην εισοδο το αλαζονικο, τερατωδες αγαλμα της ελευθεριας, που ειναι σαν να ειρωνευεται αυτη καθαυτη την εννοια, ετσι και οι Αθηναιοι υποδεχονταν τον ξενο με αυτο το, επισης τερατωδες για τα μετρα της εποχης οικοδομημα που προκαλουσε το δεος και την υποταγη στους ντοπιους δουλους μετοικους κλπ..
Εχω παει στον Παρθενωνα αρκετες φορες.. Στην ζωοφορο παρατηρησα μια ιμπεριαλιστικη Αθηνα, εκλεκτων πολιτων που απολαμβανουν την  ¨κλειστη¨ τους δημοκρατια χαρη στους χιλιαδες δουλους.. :wink:

Κρίνεις συντεταγμένες πολιτείες πριν από 2,5 χιλιάδες χρόνια με κοινωνικά κριτήρια του σήμερα ρε Ρακ. Έλεος με αυτό το παραμύθι της "Αθηναϊκής Δημοκρατίας των Σκλάβων". Λες και τότε υπήρχαν πολλές κοινωνίες ΧΩΡΙΣ σκλάβους.

Δεν λίγο τον Παρθενώνα σας σύμβολο εξισορόπισης ισχύος και πολιτισμού - όπως αυτός ορίζεται. Βγάλε την ιδεολογική τσίμπλα από το μάτι ρε φίλε. Δεν μπορεί να αναλυθεί η Αρχαία Ελλάδα με τις συνιστόσες του Ιστορικού Ντετερμινισμού ρε φίλε... για πόλεις κράτη μιλάς, ούτε καν για φεουδαρχία.

Έλα σε παρακαλώ τώρα....

Μουάτς

Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Rakendytos

..αα οποτε μας γουσταρει κανουμε συγκρισεις.  :D
Καλα ρε Μιχαλη παρασυρθηκα και ειπα την αληθεια μου..
Ξερω πως δεν αρεσει στους Ελληνες..
Τσιμπλα παντως δεν εχω γιατι ειμαι σε αγρυπνια..

Μουτς αδελφε...

Pappas10

Παράθεση από: "Rakendytos"..αα οποτε μας γουσταρει κανουμε συγκρισεις.  :D
Καλα ρε Μιχαλη παρασυρθηκα και ειπα την αληθεια μου..
Ξερω πως δεν αρεσει στους Ελληνες..
Τσιμπλα παντως δεν εχω γιατι ειμαι σε αγρυπνια..

Μουτς αδελφε...

Μόνο ο Καρατζαφέρης και ο Άδωνις Τουρλουμπούκης (πως τον λένε τον τύπο) κάνει πια τέτοιες συγκρίσεις μωρέ...

Έλα ρε σύντροφε τώρα....

ΝεοΈλληνας είσαι και φαίνεσαι ρε...

Μουάτς.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

666 Επισκέπτες, 1 Χρήστης