Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Θέματα - Gerogriniarhs

#1
Η επιστολή της Δραγώνα:
2 Ιανουαρίου 2010

Αγαπητέ Μίκη Θεοδωράκη,

Κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες στο διαδίκτυο επιστολή σας προς τον Στέφανο Ληναίο με πολύ απαξιωτικά σχόλια για το πρόσωπό μου και παραθέματα από το δημοσιευμένο έργο μου που είναι όλα παντελώς ψευδή και κατασκευασμένα.
Σας ενημερώνω ότι δεν είμαι ιστορικός και δεν γράφω ιστορικά βιβλία. Λόγος σαν «Η ελληνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από το 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού. Κοντολογίς κάποιοι από το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες κι εμείς το δεχθήκαμε για να κονομήσουμε (!!!) πουλώντας το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων», δεν βρίσκεται πουθενά στο δημοσιευμένο έργο μου και δεν χαρακτηρίζει την πανεπιστημιακή και κοινοβουλευτική μου πορεία. Τέτοιου είδους κατασκευάσματα είναι μιας συκοφαντικής εκστρατείας εναντίον μου.
Είμαι κοινωνική ψυχολόγος, ερευνώ και γράφω πάνω στις κοινωνικές ταυτότητες έχω δώσει μεγάλο μέρος της ζωής μου για την υπεράσπιση των αρχών της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης σε αυτόν τον τόπο.
Σας στέλνω μέρος των δημοσιεύσεων μου για να κρίνετε εάν όσα παρατίθενται στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Εάν διαπιστώσετε ότι είναι κατασκευασμένες φράσεις, σας παρακαλώ πολύ να βρείτε μια ευκαιρία να το δηλώσετε.
Σας γράφω επειδή θαυμάζω την αστείρευτη δημιουργικότητά σας και τους αγώνες σας για τη δημοκρατία και είμαι σίγουρη ότι η αναζήτηση της αλήθειας και η προάσπιση των δημοκρατικών αρχών έχει πρώτιστη σημασία για σας.
Με εκτίμηση
Θάλεια Δραγώνα

Σας επισυνάπτω και 2 πρόσφατες συνεντεύξεις μου όπου θα βρείτε και όλα τα παραποιημένα παραθέματα
====================================

Απάντηση Μίκη

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Επιφανους 1
117 42, Αθήνα
τηλ. 210-9214863
fax 210-9236325
e-mail: mikisthe@otenet.gr

Προς την κ. Θάλεια Δραγώνα
Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας
Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην προσχολική ηλικία
του Εθνικού και Καποδστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ναυαρίνου 13, 10680 Αθήνα
Αθήνα, 10.1.2010


Αγαπητή κυρία Δραγώνα,
Έλαβα την επιστολή και τα βιβλία σας και σας ευχαριστώ. Διάβασα επίσης στο «Βήμα» και τα «Νέα» τις συνεντεύξεις σας, οι οποίες όμως κινούνται μονάχα γύρω από δυο-τρεις φράσεις που σας αποδόθηκαν εδώ και πολύ καιρό, για να διαψευσθούν ύστερα από μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση.
Οι συνεντεύξεις αυτές και η μεγάλη προβολή τους (σε συνδυασμό με την φίμωση των αντιθέτων απόψεων) δεν πετυχαίνουν τίποτε άλλο παρά να αποκαλύπτουν στον ελληνικό λαό τους πανίσχυρους φίλους σας στα ΜΜΕ αποδεικνύοντας το εύρος και τα ερείσματα αλλά και τον συντονισμό της προσπάθειας που εξυφαίνεται με στόχο την αλλοίωση της εθνικής-ελληνικής μας ταυτότητας. Καθώς και τον τρόμο που δημιουργεί η αυξανόμενη παλλαϊκή αντίδραση στις απόψεις σας, που ακυρώνει την αρχική σας προσπάθεια να εκμεταλλευθείτε την αντίδραση του κ. Καρατζαφέρη βαφτίζοντας όσους διαφωνούν «ακροδεξιούς».
Τρόμος που φτάνει σε σημείο να προκαλεί συμπτώματα της «Λύσσας-Σόρος» σε υποταχτικούς κονδυλοφόρους όπως σʼ αυτόν τον δυστυχή κ. Χάρη σε σημερινό (9.1.10) ένθετο αθηναϊκής εφημερίδας.
Επειδή τυχαίνει να είμαι ένας από τους πρωτεργάτες αυτής της εκστρατείας για την ενημέρωση του ελληνικού λαού με ρίζες βαθειές στην αληθινή ελληνική Αριστερά από την εποχή του ΕΑΜ, θα ήμουν ο τελευταίος που θα επέτρεπα στον οποιονδήποτε να καπηλευτεί την λέξη και την έννοια «πατρίδα».
Το ΕΑΜ και το τότε ΚΚΕ κατέκτησε την εμπιστοσύνη του 70% του λαού μας για την πίστη του και τους αγώνες του για τη Λευτεριά της ελληνικής πατρίδας και την αναγέννηση του ελληνικού έθνους. Με την πεποίθηση ότι υπηρετούμε τα ιδεώδη των Ελλήνων για την ελευθερία και την δημοκρατία από τα βάθη των αιώνων και φτάνοντας ως το «Ελευθερία ή θάνατος» του Κολοκοτρώνη, ορθώσαμε το ανάστημά μας και αναμετρηθήκαμε με το όπλο στο χέρι, με την πιο φονική δύναμη που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα: την χιτλερική Βέρμαχτ, τα ναζιστικά Ες-Ες και την Γκεστάπο, με αμέτρητες θυσίες σε αίμα, βασανισμούς και διώξεις. Ενώ παράλληλα και μέσα σ΄ εκείνες τις σκληρές συνθήκες τιμούσαμε και τρεφόμαστε με τον ελληνικό πολιτισμό για τον οποίο είμαστε περήφανοι και συγχρόνως οραματιζόμαστε τη μελλοντική κοινωνία της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της «πανανθρώπινης λευτεριάς».
Αυτή υπήρξε ως σήμερα η γνήσια και μοναδική Αριστερά, όπου οι λέξεις «έθνος» και «πατρίδα» ήταν για μας δόξα και τιμή και όχι ντροπή όπως τις κατάντησαν χτες και σήμερα ορισμένα γκρουπούσκουλα και ομάδες «διανοουμένων» που στο όνομα της Αριστεράς ντροπιάζουν με τις «ιδέες» και τα καμώματά τους, τους αγώνες και τις θυσίες μας, ενώ δηλητηριάζουν την ανύποπτη νεολαία μας, που η νικήτρια και θριαμβεύουσα ακόμα και σήμερα εθνικοφροσύνη κρατάει στα σκοτάδια, έχοντας καταδικάσει σε λήθη τη σύγχρονη ιστορία μας.
Όμως η ακτινοβολία εκείνων των ηρωικών χρόνων αψηφώντας όλα τα εμπόδια εξακολουθεί να εμπνέει το λαό μας, γιʼ αυτό και η αντίθεση στην συστηματική απόπειρα που επιχειρείται εδώ και καιρό με στόχο την ουσιαστική ανατροπή της ελληνικής ιστορίας, είναι καθολική και δεν συνδέεται με την α΄ ή την β΄ πολιτική παράταξη αλλά με το σύνολο των Ελλήνων, που γαλουχήθηκε με μια συγκεκριμένη και βαθειά ριζωμένη άποψη για το τι είναι πατρίδα, τι είναι Ελλάδα, τι είναι ιστορία, τι είναι ελληνικός λαός και ελληνικό έθνος.
Κι ακόμα γνωρίζει καλά -γιατί τα βιώνει, ποια είναι τα βασικά ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία που μας διέπλασαν από το ΄21 έως σήμερα.
Αρνούμενοι και κατεδαφίζοντας όλα αυτά που μας έκαναν αυτούς που είμαστε χτες, προχτές και σήμερα,με το πρόσχημα μιας δήθεν επιστημονικής αναθεώρησης της ιστορικής πραγματικότητας, όπως αποδεικνύεται σε κάθε σελίδα του βιβλίου σας «Τι είν' η Πατρίδα μας;» στην ουσία αμφισβητείτε ο,τιδήποτε θετικό έπραξε ο λαός αυτός σε όλους τους τομείς του εθνικού μας βίου κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων.
Με το βιβλίο σας αποδομείτε τις ιδέες, πεποιθήσεις, τα «πιστεύω», σε σχέση με το ελληνικό έθνος και τις ρίζες του, δηλαδή όλα αυτά που ενέπνευσαν και παρακίνησαν τον λαό μας. Όμως αν στις αρχές του 19ου αιώνα δεν υπήρχαν οι ιδέες για τη συνέχεια του ελληνικού έθνους και όλα τα «πιστεύω» που εσείς σήμερα απορρίπτετε ως άνευ ουσιαστικού περιεχομένου και εκτός ιστορικής πραγματικότητας, τότε δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν η Επανάσταση του ΄21, το κίνημα του Φιλελληνισμού, το δημοκρατικό κίνημα του Μακρυγιάννη, η αποπομπή του Όθωνα, οι Βαλκανικοί πόλεμοι, η Εθνική Αντίσταση. Δεν θα υπήρχε ο Άρης Βελουχιώτης. Και όχι μονάχα αυτός, γιατί σύμφωνα με κείνα που επιχειρείτε να διδαχθούν τα παιδιά μας, δεν θα υπήρχε ούτε ένας αντάρτης, μιας και ΟΛΟΙ πήραν τα όπλα για την Ελλάδα και την Πατρίδα. Ενώ αν είχαν τα μυαλά τα δικά σας, δηλαδή εξέταζαν το «επιστημονικώς ορθόν», θα τα βρίσκανε μια χαρά με τους Γερμανούς που εξ άλλου το μόνο που ζητούσαν από μας ήταν να τους παραχωρήσουμε την άδεια χρήσης των λιμανιών και των αεροδρομίων μας.
Κατά τον ίδιο τρόπο δεν θα υπήρχαν οι δημοκρατικοί αγώνες και η Αντίσταση κατά της χούντας. Δεν θα υπήρχαν ο Σολωμός, ο Κάλβος, ο Παλαμάς, ο Καβάφης, ο Καλομοίρης,ο Καζαντζάκης, o Σικελιανός, ο Σεφέρης, ο Ρίτσος, ο Τσαρούχης, ο Ελύτης, ο Χατζιδάκις, ο Εγγονόπουλος,ο Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, ο Παρθένης, ο Καμπανέλλης, ο Γεωργουσόπουλος, ο Κουν, ο Μινωτής, ο Κακογιάννης, ο Αγγελόπουλος. Όπως δεν θα υπήρχαν οι διανοητές, οι φιλόσοφοι, οι μεγάλοι πολιτικοί ηγέτες από τον Τρικούπη και τον Βενιζέλο ωε τον Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν θα υπήρχαν τα μεγάλα κινήματα όπως των δημοτικιστών και των φοιτητών. Δεν θα υπήρχε το κίνημα για την Κύπρο ούτε οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τα σημερινά θύματα του επιθετικού ιμπεριαλισμού, την Γιουγκοσλαυία, την Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Και δεν θα συνέβαιναν προ παντός εκείνες οι πράξεις, που αποδεικνύουν την ιδιαιτερότητα του λαού μας, που τόσο επίμονα σαρκάζετε, όπως το ΟΧΙ το 1940 και η μάχη της Κρήτης, καθώς και το ότι ανάμεσα σε όλους τους ευρωπαίους, μονάχα η Ελλάδα αρνήθηκε να ντύσει τα παιδιά της με την στολή της Βέρμαχτ και να τα στείλει στο ανατολικό μέτωπο. Χάρη στις μοναδικές μέσα στην κατεχόμενη Ευρώπη παλλαϊκές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας με χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και εκτοπισμένους σε στρατόπεδα θανάτου.
Κι αυτό γιατί οι εθνικοί και δημοκρατικοί μας αγώνες, καθώς και τα πνευματικά έργα και οι πολιτικές πράξεις των προσώπων αυτών, διαπνέονταν από την πεποίθηση ότι η σύγχρονη Ελλάδα έχει επηρεαστεί βαθειά από μια βαρειά κληρονομιά, απέναντι στην οποία θα πρέπει να φανούμε δημιουργικά αντάξιοι.
Για όλα αυτά έχετε να πείτε μια μόνο λέξη: εθνοκεντρισμός, δηλαδή ότι είναι ασυγχώρητη υπερηφάνεια για ένα λαό να θαυμάζει τα επιτεύγματά του, φτάνοντας στο σημείο να προτείνετε να εκλείψει από τα σχολικά βιβλία, γιατί αυτό επιτάσσει η σύγχρονη επιστήμη για την αναθεώρηση της ιστορίας. Με άλλα λόγια επιχειρείτε έναν γενικευμένο ευνουχισμό σε ό,τι πολυτιμότερο και πιο ελληνικό πέτυχε ο λαός μας έως τώρα, με τελικό αποτέλεσμα την μετατροπή μας σε έναν άλλο λαό, προσαρμοσμένο στις συνταγές του καμουφλαρισμένου αφελληνισμού, που κοσμούν κάθε σελίδα του εν λόγω βιβλίου σας.
Κι αυτό γιατί διαφωνείτε με την ύπαρξη και την αξία των βασικών πυλώνων πάνω στους οποίους στηρίχθηκαν οι ιδέες, οι πράξεις, οι αγώνες, οι θυσίες και τα έργα, πνευματικά και άλλα.
Βαφτίζετε εθνοκεντρισμό την ξεχωριστή πίστη, ακόμα και θαυμασμό που μπορεί να έχει ένας λαός για την ιστορία και τον εαυτό του. Τις ξένες επεμβάσεις, που αλλοίωσαν την εθνική μας ζωή, τις θεωρείτε σχεδόν ανύπαρκτες και πρόσχημα για να καλύψουμε τις δικές μας -υπαρκτές βεβαίως- αδυναμίες.
Την ιδιαιτερότητα των αγώνων μας, ειδικά στον β΄ παγκόσμιο πόλεμο την αποκαλείτε σωβινισμό, πράξη εχθρική προς τους άλλους και την θεωρείτε γενεσιουργό αιτία ξενοφοβίας.
Την υπερηφάνεια μας για τα κατορθώματα των αρχαίων Ελλήνων την βαφτίζετε στείρο εθνικισμό και ιστορική αυταπάτη. Δηλαδή θέλετε σώνει και καλά να αποδείξετε ότι κακώς πιστεύαμε ως τώρα όσα πιστεύαμε για την καταγωγή, τις παραδόσεις, την ιστορία και τον πολιτισμό μας, πράξη που στην ιατρική επιστήμη ονομάζεται «ευνουχισμός». Και οχυρωμένη πίσω από ηχηρά ονόματα ξένων επιστημόνων βαλθήκατε με την βοήθεια ισχυρών πολιτικών και οικονομικών κύκλων, μιας και είναι πολύ δύσκολο να ευνουχίσετε έναν ολόκληρο λαό κατεδαφίζοντας τα σύμβολα και τους μύθους του, να ξεκινήσετε το θεάρεστο έργο σας από τα τρυφερά και ανύποπτα παιδιά μας.
Όπως το επιχείρησε χθες η φίλη σας κ. Ρεπούση -ανεπιτυχώς- ενώ σήμερα, με τον αέρα μάλιστα της κρατικής συμπαράστασης το επεκτείνετε εσείς με νέα έφοδο για τον ευνουχισμό της μαθητικής μας νεολαίας από κρατικό μάλιστα πόστο!
Γνωρίζετε κυρία Δραγώνα, ότι δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σας, όπως γνωρίζετε ότι θα σας ήταν λίγο δύσκολο να με βαφτίσετε κι εμένα … ακροδεξιό. Προς το παρόν μπορείτε εσείς και οι φίλοι σας να με φιμώσετε. Όμως σʼ αυτό είμαι συνηθισμένος και μάλιστα θα σας έλεγα ότι όποιοι και όσοι στο παρελθόν κατά καιρούς επεχείρησαν να φιμώσουν τις ιδέες αλλά και την μουσική μου, είχαν … κακά γεράματα. Όπως ίσως ξέρετε ή θα έχετε ακούσει, η ζωή και το έργο μου στηρίχθηκε επάνω σε τρεις λέξεις: Ελλάδα, Πατρίδα, Ελευθερία. Και όλοι μου οι αγώνες έγιναν μόνο και μόνο για να τις υπερασπίσω με κάθε θυσία. Το ίδιο κάνω και τώρα.
Σήμερα εσείς και οι φίλοι σας, με διαφορετικό τρόπο απʼ ό,τι οι προηγούμενοι, επιχειρείτε να κατεδαφίσετε τις ιδέες, τις πράξεις και τα έργα που συμβολίζουν αυτές οι τρεις λέξεις, που όπως είπα, ενέπνευσαν και στήριξαν όλες τις γενιές των νεοελλήνων, για να γίνουμε αυτό που είμαστε σήμερα.
Μια κορυφαία στιγμή στην νεότερή μας ιστορία υπήρξε και η Εθνική μας Αντίσταση, τότε που έλαμψαν αυτές οι τρεις λέξεις οδηγώντας τα νιάτα εκείνης της εποχής σε ανυπέρβλητες θυσίες. Χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες τα θύματα. Τι μας οδηγούσε τότε; Όλα αυτά που καταδικάζονται σε κάθε σελίδα του βιβλίου σας, για να ανοίξει ο δρόμος σε μια γενικευμένη αλλοίωση του εθνικού μας χαρακτήρα ξεκινώντας με δήθεν επιστημονικό τρόπο από τα τρυφερά μας νιάτα.
Άλλωστε αυτή η προσπάθεια που γίνεται μέσα στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, έχει αφετηρία γνωστά σε όλους διεθνή κέντρα, που επιδιώκουν την διάλυση των εθνών-λαών με εθνικές ιδιαιτερότητες, συμφέροντα και «αρχές» που οδηγούν σε αντιστάσεις μπροστά στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης και γιʼ αυτό με τη διάλυση των εθνών επιδιώκουν την μετατροπή των ανθρώπων σε ανυπεράσπιστες μονάδες χωρίς μνήμη και ενοχλητικές ιδιαιτερότητες.
Eίναι δυνατόν να επιτραπεί να γίνει κάτι τέτοιο; Να γιατί με βρίσκετε και θα με βρίσκετε πάντοτε αντίθετο, γιατί πιστεύω ότι η γενιά η δική μου έχει αποδείξει στην πράξη, με έργα και όχι μόνο με λόγια, ότι σʼ αυτή τη γωνιά της γης κατοικούν άνθρωποι που είναι Έλληνες με όλη την ιστορική σημασία αυτής της λέξης και τίποτε -απολύτως τίποτε- δεν μπορεί να αμαυρώσει και πολύ περισσότερο να αλλοιώσει.

Τέλος οφείλω να σας πω ότι:
Από την ανάγνωση του βιβλίου σας «Τι είν' η Πατρίδα μας;» έχω συναγάγει ορισμένα συμπεράσματα, που πιστοποιούν θεμελιακές διαφορές από τις απόψεις σας. Θα αρκεστώ προς το παρόν σε μερικά παραδείγματα:
«Η κυρίαρχη αντίληψη για το έθνος και την εθνική ταυτότητα, με βάση την οποία οι πολιτικές εξουσίες στην Ευρώπη αλλά και έξω από αυτήν οργανώνουν το διαπαιδαγωγητικό ρόλο του σχολείου, είναι ακόμη σήμερα σε μεγάλο βαθμό η αντίληψη που κληρονόμησε ο ρομαντισμός του 19ου αιώνα, σύμφωνα με την οποία το έθνος αποτελεί οικουμενική, «φυσική» οντότητα, ανεξάρτητη από το χρόνο και το χώρο, και η εθνική ταυτότητα, αυτονόητη και αναλλοίωτη αποτύπωση κοινωνικής ομοψυχίας και συνοχής. Οι εθνικές ιστοριογραφίες προέρχονται από αυτή την παράδοση και δίνουν έμφαση στη συνέχεια της ιστορίας και του πολιτισμού της εθνικής ομάδας, στις αντιστάσεις της απέναντι στις εξωτερικές επιβουλές, στην ομοιογένειά της. Στο σχολείο η ιστορία καλείται να διδάξει τα κατορθώματα των προγόνων και να σφυρηλατήσει την εθνική υπερηφάνεια και ενότητα, ενώ η γλώσσα και η γεωγραφία επιβεβαιώνουν την εθνική συνέχεια στο χρόνο και στο χώρο». (σελ. 31)
Είναι φανερό ότι θεωρείτε ότι το έθνος και η εθνική ταυτότητα είναι «κληρονομιά του ρομαντισμού του 19ου αιώνα [και δεν] αποτελεί «φυσική» οντότητα ανεξάρτητη από τον χρόνο και τον χώρο, αυτονόητη και αναλλοίωτη αποτύπωση εθνικής ομοψυχίας και συνοχής».
Φαίνεται ακόμη ότι δεν είσθε σύμφωνη με την έμφαση που δίνεται στο σχολείο «στη συνέχεια της ιστορίας και του πολιτισμού της εθνικής ομάδας, στις αντιστάσεις της απέναντι στις εξωτερικές επιβουλές, στην ομοιογένειά της». Καθώς και στο γεγονός ότι «η ιστορία καλείται να διδάξει τα κατορθώματα των προγόνων και να σφυρηλατήσει την εθνική υπερηφάνεια και ενότητα., ενώ η γλώσσα και η γεωγραφία επιβεβαιώνουν τη συνέχεια στο χρόνο και στον χώρο».
Θα ήθελα ειλικρινά να μου λέγατε, αν η παράγραφος αυτή αναφέρεται θετικά ή αρνητικά στον τρόπο που το σχολείο αντιμετωπίζει τα προβλήματα αυτά. Μιας και δεν το λέτε φανερά. Όμως αφήνετε να υπονοηθεί, ότι όλες αυτές οι ιδέες περί έθνους και εθνικής ταυτότητας αποτελούν σύμπτωμα που μας επιβλήθηκε από την «ρομαντική αντίληψη της ιστορίας στο τέλος του 19ου αιώνα. Άρα ξεπερασμένες και αντιεπιστημονικές σύμφωνα με την οπτική γωνία τη δική σας και των υπολοίπων συνεργατών σας που συμμετέχουν στην συγγραφή του εν λόγω βιβλίου.
Να όμως που τόσο εγώ όσο και οι γενιές των παππούδων μου αλλά και των συμμαχητών και συνοδοιπόρων μου στους δρόμους των εθνικών αγώνων και στις προσπάθειες για τη δημιουργία μιας ελληνικής τέχνης διαπνεόμεθα σε κάθε μας βήμα και προσπάθεια από αυτές ακριβώς τις ιδέες που καταγγέλλετε ως ξεπερασμένες και ευτελή ως φαίνεται προϊόντα μιας ξεπερασμένης πια ρομαντικής αντίληψης. Και μόνο μʼ αυτή την παράγραφο, μου ζητάτε να απαρνηθώ τον εαυτό μου, τη ζωή μου, τις ιδέες και το έργο μου. Και όχι μόνο από εμένα αλλά όπως αποδεικνύεται από τις πράξεις και τα έργα τους, ΟΛΟΥΣ σχεδόν τους νεοέλληνες, ανώνυμους και επώνυμους που από το 1821 έως σήμερα πίστεψαν ακριβώς σʼ αυτά που θεωρείτε ότι κακώς διδάσκονται σήμερα στο ελληνικό σχολείο. Άλλωστε αμέσως μετά διευκρινίσατε ότι «στις σύγχρονες κοινωνικές επιστήμες για το εθνικό φαινόμενο η ρομαντική αντίληψη για το έθνος έχει γίνει αντικείμενο κριτικής… Οι σύγχρονες θεωρήσεις (…) συγκλίνουν στην παραδοχή ότι η έννοια του έθνους είναι σχετικά πρόσφατη, αλλάζει μέσα στο χρόνο» και παρακάτω αποκαλείτε «φανταστική κοινότητα» του έθνους που στηρίζεται στη νέα νοηματοδότηση (ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω τον όρο) υπαρκτών κοινών χαρακτηριστικών» και όλα αυτά τα προσφέρει «η εθνική ταυτότητα» (που ήρθε) «να αντικαταστήσει το κενό που δημιούργησε η κατάλυση των παραδοσιακών μορφών κοινωνικής οργάνωσης».
«Καθώς διευρύνεται το σχετικά πρόσφατο ενδιαφέρον των κοινωνικών επιστημών για το εθνικό φαινόμενο, η ρομαντική αντίληψη για το έθνος έχει γίνει αντικείμενο κριτικής τα τελευταία χρόνια. Οι σύγχρονες θεωρήσεις, παρά τις σημαντικές διαφορές τους ως προς την προέλευσή τους, συγκλίνουν στην παραδοχή ότι η έννοια του έθνους είναι σχετικά πρόσφατη, αλλάζει μέσα στο χρόνο και μπορούμε επομένως να κάνουμε την ιστορία της: πιο συγκεκριμένα η έννοια του έθνους όπως χρησιμοποιείται σήμερα διμορφώθηκε ιστορικά τα τελευταία διακόσια χρόνια και συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία των εθνών-κρατών (Noiriel 1991). Η εθνική ταυτότητα ήρθε να αντικαταστήσει το κενό που δημιούργησε η κατάλυση των παραδοσιακών μορφών κοινωνικής οργάνωσης και να προσφέρει στα μέλη των σύγχρονων κοινωνιών νέα βάση κοινωνικής συνοχής μέσα από τη δημιουργία της «φαντασιακής κοινότητας» του έθνους, που στηρίζεται στη νέα νοηματοδότηση υπαρκτών κοινών πολιτισμικών χαρακτηριστικών». (σελ. 31)
Γιατί τάχα πολύπλοκες εγκεφαλικές αναλύσεις για αυτονόητα γεγονότα, όπως είναι η συνεχής ανανέωση των μορφών της κοινωνικής συγκρότησης, για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το έθνος αποτελεί μια «φανταστική κοινότητα»; Αλήθεια, τι θα πει αυτό; Το έθνος σε σχέση με την κοινωνία είναι η ψυχή σε σχέση με το σώμα. Κι εδώ είναι πιστεύω, το λάθος της σύγχρονης κοινωνικής επιστήμης, που επαγγέλλεσθε. Γιατί επιχειρεί να αναλύσει και να εξηγήσει μορφές και λειτουργίες που αφορούν την κοινωνία-σώμα και όχι το έθνος-ψυχή. Που δεν αναλύεται ούτε εξηγείται, γιατί όπως και τα φαινόμενα της θρησκείας και της τέχνης, ανάγεται στην μεταφυσική και στην υπέρβαση. Στο υπερλογικό και ανεξήγητο.
Αν και για τη συνέχεια του ελληνικού έθνους, πέραν του γεγονότος ότι για την παμψηφία θα έλεγα των νεοελλήνων -ανωνύμων και επωνύμων- δεν αποτελούσε και αποτελεί μόνο ένα είδος θρησκευτικής πίστης (άκρως αντιεπιστημονικής βεβαίως για σας) υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι ορισμένοι βασικοί άξονες του πνευματικού κόσμου των αρχαίων Ελλήνων κατάφεραν να διατηρηθούν και να φτάσουν ως τις μέρες μας. Λ.χ. είναι πασίγνωστη η διάρκεια της ελληνικής γλώσσας. Δεν είναι όμως γνωστή η διάρκεια της αρχαίας ελληνικής μουσικής μέσω των βασικών μουσικών κλιμάκων, που παρέμειναν αναλλοίωτες, καθώς οι αρχαίοι μουσικοί τρόποι πέρασαν ατόφιοι στη Βυζαντινή μουσική με το νέο όνομα «ήχοι» κι από κει δια μέσου της αραβικής μουσικής και με καινούριο όνομα, «δρόμοι», δημιούργησαν το ρεμπέτικο τραγούδι από το οποίο προήλθε τόσο η σύγχρονη λαϊκή μας μουσική όσο και η έντεχνη-λαϊκή μουσική, μέσα στην οποία συνενώθηκε η μουσική με την ποίηση. Δηλαδή το φαινόμενο που χαρακτήριζε την αρχαία μουσική, δεδομένου ότι τότε με τον όρο «μουσική» εννοούσαν αποκλειστικά την σύζευξη Μουσικής και Λόγου.
Ένα άλλο σημαντικό δημιούργημα των αρχαίων, υπήρξε ως γνωστόν και η Δημοκρατία και μάλιστα η άμεση Δημοκρατία. Μετά την κατάκτηση της Ελλάδας από τους Ρωμαίους και σχεδόν έως σήμερα στην Ευρώπη κυριάρχησαν συστήματα συγκεντρωτικά, βασιλείες αυτοκρατορίες, δικτατορίες, σοσιαλιστικές εξουσίες. Η χώρα μας κατακτήθηκε για τέσσερις αιώνες από την Οθωμανική αυτοκρατορία. Εν τούτοις και κάτω από αυτές τις καταλυτικές συνθήκες οι ελληνικές κοινότητες, μέσα και έξω από τον γεωγραφικό μας χώρο, κυβερνήθηκαν με δημοκρατικό τρόπο. Οι κάτοικοι λ.χ. ενός χωριού εξέλεγαν τακτικά με καθολική ψηφοφορία την διοικητική και τη δικαστική τους εξουσία. Κι αυτό αντανακλάται στο Σύνταγμα της Επιδαύρου, μέσα στο οποίο ρητώς αναφέρεται ότι απαγορεύονται οι «τίτλοι ευγενείας». Άλλωστε αυτό το δημοκρατικό φρόνημα μπορούμε να πούμε ότι παραμένει έως σήμερα βασικό γνώρισμα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Κι αυτό σε πείσμα των προσπαθειών των ξένων δυνάμεων να επιβάλουν τις γνωστές δυναστείες των Βαυαρών και των Γλύξμπουργκ. Γεγονός που αρνείσθε πεισματικά να παραδεχτείτε. Δηλαδή το γεγονός των συνεχών παρεμβάσεων των ξένων στην χώρα μας, που υπήρξαν πρόξενοι των μεγαλυτέρων εθνικών μας καταστροφών. Όπως της Μικρασιατικής, του Εμφυλίου, της Κύπρου και τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας.
Συμφωνώ μαζί σας στην παράγραφο της σελ. 33, ότι τα κριτήρια με τα οποία ορίζεται ένα έθνος είναι πολιτισμικού χαρακτήρα: καταγωγή, γλώσσα, θρησκεία και παραδόσεις, μύθοι, ιστορίες, μνήμες.
«Όπως χαρακτηριστικά δείχνουν οι παραπάνω έρευνες, τα κριτήρια με τα οποία ορίζεται το έθνος είναι πολιτισμικού χαρακτήρα: καταγωγή, γλώσσα, θρησκεία και παραδόσεις, μύθοι, ιστορικές μνήμες. Τα πολιτισμικά αυτά κριτήρια, που θεωρούνται κοινά, προσδιορίζουν τον συμβολικό και τον φυσικό χώρο του έθνους. Οτιδήποτε διαφορετικό θεωρείται ότι βρίσκεται έξω από το έθνος και συνήθως απορρίπτεται. Έτσι τα έθνη έχουν προσδιοριστεί ιστορικά κατά κύριο λόγο μέσα από τις διαφορές τους από και σε σύγκριση με άλλα έθνη. Αυτή τη συνεχής διαδικασία ετεροπροσδιορισμού συμβάλλει στην αέναη αναπαραγωγή της εθνικής ταυτότητας ως μοναδικής και ομοιογενούς και στηρίζει την τάση της να αρνείται τόσο τις ομοιότητες με καθετί έξω από αυτήν όσο και τις διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της».
Όμως διαφωνώ με την άποψή σας πως «ό,τι είναι διαφορετικό, θεωρείται ότι βρίσκεται έξω από το Έθνος, συνήθως απορρίπτεται». Και ακόμα ότι «η συνεχής διαδικασία ετεροπροσδιορισμού συμβάλλει στην αέναη αναπαραγωγή της εθνικής ταυτότητας ως μοναδικής και ομοιογενούς και στηρίζει την τάση της να αρνείται τόσο τις ομοιότητες με κάθε τι έξω από αυτήν όσο και τις διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της».
Χωρίς ίσως να το θέλετε, φορτώνετε με αρνητικές ιδιότητες το Έθνος και την εθνική ταυτότητα, μιας και για να υπάρξουν κατά τη γνώμη σας, πρέπει πρώτον να ετεροπροσδιορισθούν και δεύτερον να «απορρίψουν» δηλαδή να κλειστούν στο καβούκι τους. Συμφωνούν άρα γε αυτές οι διαπιστώσεις με το ελληνικό έθνος; (Για να αρκεστούμε στη δική μας ιστορική εμπειρία). Γιατί όλα τείνουν να αποδείξουν ότι ο,τιδήποτε καλό και θετικό έγινε ως τώρα, οφείλεται στο γεγονός ότι είχαμε και έχουμε ανοιχτές θύρες (τουλάχιστον ως προς τον πολιτισμό) και προς Ανατολάς και προς Δυσμάς όπως και προς Βορρά. Έτσι ό,τι υπήρξε και ό,τι υπάρχει, αποτελεί δημιουργική πρόσμιξη διαφόρων ιδεών και πολιτισμών, ακόμα και τρόπων ζωής.
Ήμαστε πάντοτε ανοιχτοί κατά το παράδειγμα του Ρήγα Φεραίου, που ενώ σάλπιζε την επανάσταση των Ελλήνων, οραματιζόταν την μεγάλη οικογένεια των Βαλκανικών λαών. Το ίδιο που κάναμε κι εμείς στην Εθνική Αντίσταση, που αγωνιζόμαστε όχι μόνο για την δική μας ελευθερία αλλά και για την «πανανθρώπινη τη λευτεριά». Και μη μου πείτε ότι επηρεάστηκαν από την ρομαντική άποψη περί έθνους οι φουστανελάδες αγράμματοι ως επί το πλείστον Έλληνες επαναστάτες, όταν το Σύνταγμα της Επιδαύρου στα 1822 διακήρυσσε την ανασύσταση του ελληνικού έθνους αποτελώντας παράλληλα το δημοκρατικότερο Σύνταγμα όλων των εποχών, μιας και είχαν ανοιχτά τα μυαλά τους στις επιρροές της Γαλλικής και της Αμερικανικής ακόμα επανάστασης. Για να ετεροπροσδιοριστούμε θα πρέπει να είμαστε ανίκανοι να αυτοπροσδιοριζόμαστε κάθε στιγμή (ακόμα και σήμερα), ενώ η εθνική μας ταυτότητα υπήρξε και είναι τόσο ισχυρή, ώστε να μην έχουμε ούτε να θέλουμε να έχουμε εχθρούς, για να είμαστε αυτοί που είμαστε. Άλλωστε η βασική εξωτερική μας πολιτική ως τώρα υπήρξε και είναι αμυντική με εξαίρεση την τυχοδιωκτική εκστρατεία στην Τουρκία, που μας κόστισε τόσο ακριβά.
Και γιατί δεν ρωτάτε και μας (όσους επιζήσαμε), που περάσαμε μέσα από το καμίνι της ξένης κατοχής, να σας πούμε από πού αντλούσαμε τη δύναμη και το θάρρος να αναμετρηθούμε ίσος προς ίσον με την τερατώδη Χιτλερική μηχανή θανάτου; Μονάχα με την σκέψη ότι στο βάθος είμαστε ανώτεροι από αυτούς! (Εξ άλλου σ' αυτό μας βοηθούσε η μετατροπή των εχθρών μας σε μια συμπαγή μάζα αιμοδιψών βαρβάρων). Γιατί; Γιατί ανήκαμε σε ένα Έθνος πολύ ανώτερο απ' αυτούς στον πνευματικό και πολιτισμικό κυρίως χώρο από τον Αισχύλο και τον Πλάτωνα έως τον Σολομό, τον Παλαμά και τον Καβάφη. Και όσοι είμαστε μορφωμένοι, το ηθικό μας ανάστημα έπαιρνε συνειδητά δύναμη απ' αυτούς. Όσο για τους αμόρφωτους αλλά γενναίους, αντλούσαν δύναμη όπως οι αγωνιστές του ΄21 από τα «μάρμαρα». Αν όλα αυτά είναι «παραμύθια», τότε ό,τι υπήρξε θετικό και ξεχωριστό ως τώρα, ας πούμε ότι ήταν και είναι «παραμύθι». Τότε για ποιον λόγο θέλετε να το κατεδαφίσετε; Δεν ξέρετε ότι έτσι σκοτώνετε την ψυχή μας; Χάρη στην οποία είσθε κι εσείς σήμερα ελεύθερη;
Όπως ασφαλώς καταλαβαίνετε, για μένα προσωπικά δεν υπάρχει καν ερώτημα «Τι είν' η πατρίδα μας;». Για όλους όσους αφιέρωσαν το έργο και κυρίως τη ζωή τους ολόκληρη σʼαυτή την πατρίδα -και είναι χιλιάδες, εκατομμύρια Έλληνες, επώνυμοι ή ανώνυμοι, νεκροί ή ζωντανοί, δεν υπάρχουν τέτοια ερωτήματα, γιατί αυτοί οι ίδιοι είναι η πατρίδα…
Γι' αυτό σας παρακαλώ και εύχομαι να λάβετε σοβαρά υπ' όψιν την μαρτυρία ενός ελεύθερου Έλληνα και να σταματήσετε αυτή την εκστρατεία, που μόνο δεινά μπορεί να φέρει στον ήδη δοκιμαζόμενο λαό μας.

Σας χαιρετώ,

Μίκης Θεοδωράκης

ΥΓ. Επειδή θεωρώ ότι με την απάντησή μου αυτή μου δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξω ορισμένα ουσιαστικά επιχειρήματα στην προσπάθειά μου να διαφωτίσω όσο γίνεται πληρέστερα τον ελληνικό λαό για τα κίνητρά μου στον αγώνα που ξεκίνησα και συνεχίζω, είμαι υποχρεωμένος να την δημοσιεύσω στο διαδίκτυο, όπως έκανα έως τώρα, δεδομένου ότι τα ισχυρά ΜΜΕ προς το παρόν αποφεύγουν ακόμα και να αναφερθούν στις απόψεις μου καταφεύγοντας ως συνήθως σε ύβρεις…Αυτό θα πει ελευθερία τύπου!

Τε, 13 Ιανουαρίου 2010
ΠΗΓΗ
#2
Με έκτακτη συνέντευξη Τύπου στη Ράφα της Γάζας, ο υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της κυβέρνησης της Χαμάς ανακοίνωσε ότι η Αρχαιολογική Υπηρεσία «ανακάλυψε στο "λόφο της Ράφα", νότια της Λωρίδας της Γάζας, χίλια τριακόσια (1.300) παλιά νομίσματα, ασημένια, μικρά και μεγάλα», πολλά κομμάτια μαρμάρων και μαύρες πέτρες από βασάλτη, έναν σταυρό βαμμένο με κόκκινο χρώμα, και τμήματα τοιχωμάτων και καμαρών, που χρονολογούνται τις δύο πρώτες περιόδους του 320 π.Χ.
Σύμφωνα με τον Μουχάμαντ Αγα, τα 372 μεγάλα νομίσματα ζυγίζουν 17 γραμμάρια το καθένα και τα 928 μικρά 4,5 γραμμάρια. Φέρουν στη μια πλευρά χαραγμένη την όψη μιας κουκουβάγιας, που εξέφραζε την εποχή εκείνη τη σοφία του ελληνικού πολιτισμού. Η ανακάλυψη αυτή, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό της Χαμάς, «αντικατοπτρίζει το πόσο ισχυρό ήταν το ελληνικό κράτος εκείνη την εποχή. Τα νομίσματα -είπε- ονομάζονταν "δραχμή". Δίπλα στην όψη της κουκουβάγιας έχουν χαραχτεί τρία ελληνικά γράμματα. Στην άλλη πλευρά των νομισμάτων απεικονίζεται η θεά Αθηνά σε τρεις διαφορετικές μορφές, είτε φορώντας κράνος, είτε στέμμα, διακοσμημένο με φύλλα δάφνης». Ο Μουχάμαντ Αγα τόνισε ότι αυτή θεωρείται μέχρι τώρα «η μεγαλύτερη και σημαντικότερη ανακάλυψη της αρχαιολογικής και ιστορικής Παλαιστίνης για δεκαετίες, γεγονός που αντανακλά την ιστορική και πολιτιστική διάσταση της Παλαιστίνης και τη σημασία της γεωγραφικής της θέσης».


Του ΝΑΣΙΜ ΑΛΑΤΡΑΣ
Τρ 12 Ιανουαρίου 2010

ΠΗΓΗ
#3
Εντυπωσιακός ο απολογισμός των πρώτων 100 ημερών του Γιωργάκη

"ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ "ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ" ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 100 ΜΕΡΕΣ........

*ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ, ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ, ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ι. ΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ...

*ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ 3.000 ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ...


*Η ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΣΙΟΥΤΗ,ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ... ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΟΛΛΗΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ....

*ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ, ΚΑΤΣΕΛΗ, ΔΑΜΑΝΑΚΗ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΓΕΙΤΟΝΑΣ, ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΙΤΗΣ, ΠΗΡΑΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΚΑΤΙΤΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ...

*ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ" ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΝΩ ΣΤΟ "ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ" ΤΟ "ΕΘΝΙΚΗΣ" ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ...

*ΤΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΊΤΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΒΛΑΠΤΕΙ...

*Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ Γ. ΦΛΩΡΙΔΗ ΗΤΑΝ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΕΝΩ Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ....

*Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟΛΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ...

*ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ VS ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 1... ΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ...

*Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΝΑΠΟΘΕΤΕΙ "ΚΛΑΔΟ ΕΛΙΑΣ" ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΙΣΜΑΗΛ ΤΖΕΜ...

*ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΛΠ-COSCO... ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ...

*ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ STAGE???? ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ... ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ...

* Ο κ.ΔΗΜΗΤΡΑΙΝΑΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ... ΜΕΤΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΙΝΑΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ...

*Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΤΟΥΣ 40.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ STAGE ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ!!!!!!! ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ!!!!!!!!!!!!!!

* Ο ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ, ΥΦ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ, 61 ΕΤΩΝ, ΒΑΖΕΙ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Γ.Γ ΤΑ 60 ΕΤΗ!!!!

*Η ΜΠΑΤΖΕΛΗ, ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΝΑ "ΒΟΛΕΨΕΙ" ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΑΔΕΛΦΟ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ "ΘΕΣΟΥΛΑ" ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΑΧΛΑΔΙΩΝ ΤΙΓΚΑ ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΑΜΕ ΑΠ`ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ...

*ΠΗΡΑΝΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΤΣΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ Γ.Γ. ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ... ΠΑΡΑΛΟΓΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ???

*Ο ΝΕΟΣ Γ.Γ. ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΥΠ.Υ.ΜE.Δ. ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΡΓΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, Δ/ΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ "ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε." ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ "ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ"...

*Η SEX AND THE CITY ΥΦ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Θ.ΤΖΑΚΡΗ, ΤΙΝΑΖΕΙ ΤΗΝ ΞΑΝΘΙΑ ΧΑΙΤΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΜΕ ΣΤΟΜΦΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ""ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΤΕ"... ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΠΙΦΥΛΑΧΘΗΚΑΝ ΝΑ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

*ΟΣΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ Γ.Γ. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ... ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΣΟΚ? TOO BAD...

*Ο ΑΠ. ΤΑΜΒΑΚΑΚΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ THE MALL) ΕΓΙΝΕ Δ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΝΩ Ο Χ. ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ... ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΤΣΗ...

*ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ... ΓΙ`ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΗΓΕ ΜΕ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤIΜΗ ΣΤΟ ΕΚΑΛΗ CLUB ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΦΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ JOUNIOR...

*O TAΣOΣ ΓIANNITΣHΣ, MEΛOΣ TOY Δ.Σ. TOY ΔΟΛ, ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑ ΕΛΠΕ... ΤΕΛΙΚΑ Ο ΨΥΧΑΡΗΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ...

*ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΠΟΤΕ ΟΙ "ΠΑΛΙΟΙ" ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΕΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ"ΑΙΜΑ...

*ΣΤΟ ΥΠ.ΥΠΟΔΟΜΩΝ "ΞΗΛΩΣΑΝ" ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΝΕΟΥΣ "ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ"...

*Γ.Γ.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ... ΘΑΛΕΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ... ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΠΤΥΧΙΟΥ... ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΒΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΙ Ο ΨΥΧΑΡΗΣ ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ???

* ΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ Η ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΣΤΟ ΛΑΓΟΝΗΣΙ ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΟ ΦΡΟΥΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ Α.Τ.ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΠΗΡΑΝ ΜΙΑ ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ...

*Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΛΑΒΑΝΟΣ, Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ Α.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΙ ΥΨΟΥΣ 80 ΕΚ. ΕΥΡΩ...

*Γ.Γ.ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΣΣΑΙΟΣ, ΤΟ "ΠΤΥΧΙΟ"ΤΟΥ? ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΤΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ...

*ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΣΟΚ? ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ... ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΛΑΙΑ ΜΠΑΛΑΜΑΤΣΗ, ΓΕΝΝΗΜΑ-ΘΡΕΜΜΑ ΠΑΣΟΚ...

*ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΣΕ ΔΙΠΛΟ ΤΑΜΠΛΟ... ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ...

*ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ "ΓΕΡΜΑΝΟΣ"ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ ΓΙΑ 1,3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ?
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΩΡΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΙ... ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ...

*ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΜΩΣ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ... Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΣΤΗ Γ.Γ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΡΓΥΡΩ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠ`ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ... ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ "ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ" ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ...

*ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΖΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ... ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ???

*Η Μ.ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΑ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ... ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΕΧΟΥΝ Ο ΤΖΙΜΗΣ Ο ΣΟΥΓΙΑΣ, Ο ΤΖΑΚ Ο ΜΑΚΡΥΧΕΡΗΣ ΚΙ Ο ΜΑΚΗΣ Ο ΓΡΗΓΟΡΟΣ...

*ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΓΟΡΑΖΕ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΩΝΕ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ... ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΘΕΙ...

*Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ... ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟ ΟΜΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ...

*ΟΙ 193 ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ 18 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΟΠΟΤΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΪΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΤΑΡΕΙ ΕΝΑΝ ΤΑΠΕΙΝΟ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ ΜΕ ΟΛΙΓΗ ΑΠΟ ΑΧΝΗ...

*Ο "ΣΕΜΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ" ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΜΑΘΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ "ΑΘΛΙΩΝ"ΤΗΣ ΕΡΤ...

*ΝΕΟΣ SIC ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ "ΡΟΥΣΦΕΤΙ"ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ... "ΑΡΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ" ΘΑ ΑΚΟΥΤΕ "ΡΟΥΣΦΕΤΙ" ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ...

*ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΚΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΤΗ ΒΑΣΟΥΛΑ ΤΗΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ? EYΓΕ !!!!!!!!!!! ΕΙΣΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ... ΤΥΧΕΡΟΥΛΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΕ...

*ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΤΣΕΛΗ, ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ, ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ, ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ, ΓΚΕΡΕΚΟΥ, ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ, ΜΠΟΛΑΡΗΣ, ΜΩΡΑΙΤΗΣ, ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ, ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ, ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΡΕΠΠΑΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΒΟΥΓΙΑΣ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΖΑΚΡΗ ΚΑΙ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ, ΓΙΝΑΝ ΡΟΜΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ LAPTOP... ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΝΑ ΚΟΤΕΡΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝΕ...

*ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ... Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥ 46 ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ, ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟ ΝΙΚΟ ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΙΔΗ... ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟ...

*ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ,ΟΤΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ... 220 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ... ΧΑΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ... ΜΙΑ Η ΑΛΛΗ ΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ....

*ΤΑ "ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΕΛΗ" ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΑ "ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ" ΠΟΥ ΕΤΑΖΕ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ... ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑΣ...

*ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΡΕΖΙΛΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ...

*Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΠΗΓΑΝ ΜΕ ΠΤΗΣΗ CHARTER ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ 4 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ... ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ? ΠΕΡΙΠΟΥ 20.000 ΕΥΡΩ...

*Ο ΕΟΤ ΕΚΑΝΕ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΣΤΙΣ ΤΣΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΧΙΟΥ ΧΕΦΝΕΡ...

* ΤΑ 70 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ 50 ΕΚ. ΤΟΥ ΚΟΥΡΗ...

*82ΧΡΟΝΟΣ!!!!!!!!! ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ 120.000 ΤΟ ΧΡΟΝΟ...

*ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΚΑΙ ΝΤΕΛΕΔΗΜΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΔΟΜΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΕ GULFSTREAM PRIVATE BUSINESS JET,ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΥΨΟΥΣ 148.ΟΟΟ ΕΥΡΩ...

*Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΧΕΙ 10 ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, 5 ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ 5 ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ...

*ΣΤΟ 1ο ΤΗΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΤ,Η ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΠΗΡΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ...

*45,000 ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ...

*ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΗΓΑΝ 70 ΑΤΟΜΑ, ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ...

*ΣΤΑ 56 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟ ΣΤΟΝ ΟΛΠ !!!!! ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ..........

*4,500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ... ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ...

*ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 1.ΟΟΟ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΕΠΙ 300 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΟΥ...

*5.100 ATOMA ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΝΟΥΝ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΤΟΝ ΠΟΠΟ ΤΟΥΣ, Ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ...

*ΕΡΤ ΣΥΝΕΧΕΙΑ... ΜΟΝΟ 4 ΑΠ`ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ 984,000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ...

*Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ Ι. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ 130,000 ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...

*10 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΕΙΧΕ ΣΤΑΛΕΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗΣ... ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΨΕ,Ο ΒΡΑΧΟΣ ΕΠΕΣΕ ΚΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ... ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ... ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010

ΠΗΓΗ

Ξυνελόντι ειπείν,ό,τι γλύτωσε από τον Κωστίκα,θα το διαλύσει ο Γιωρίκας...
#4
Τον θυμάστε εκείνον τον αλλοδαπό,που του έσκισε -δήθεν- το κοράνι ένας αστυνομικός;

Συνελήφθη,προ δύο ημερών από την ΕΛ.ΑΣ.,για σύσταση συμμορίας διαρρηκτών!!!!!!!

Κανένα -σχεδόν- ΑΛΗΤΙΚΟ ΜΜΕ δεν μετέδωσε την συγκλονιστική αυτή πληροφορία...

Η συμμορία του,είχε αναπτύξει δραστηριότητα στα Β.προάστεια των Αθηνών.

Ανάμεσα στα μέλη της συμμορίας του,υπάρχουν και (μέχρι προχτές καταζητούμενοι) βιαστές!!!!!!!!

Αρχηγός της εν λόγω συμμορίας,το κάθαρμα -ο Σύριος- που μας είχε κάνει την άνοιξη «άνω-κάτω» ...

Θυμηθείτε για ποιόν μιλάμε: ΕΔΩ

Δείτε και σχετικό βίντεο από τις τότε διαμαρτυρίες: ΕΔΩ

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009

ΠΗΓΗ: esxatianasxesi

Εμπρός λοιπόν,ακούω προβλέψεις για το πόσο θα χρειαστεί στον υπουργό Προ-Πο,για να "βγάλει λάδι" τον προαναφερόμενο;
Μια χαρά τα "κανακεύει" τα μπουμπούκια (βλ.ΕΔΩ),εκτός κι αν δώσει εντολή στον υφυπουργό του Βούγια (βλ. απεέυθέρωση τέκνων Νιώτη,Κουράκη και Καφετζόπουλου) ή στην "αξιότατη" βοηθό του υφυπουργού αλ-Σαχλέχ (βλ.δηλώσεις της περί αλλοδαπών βιαστών Ελληνίδας).
#5
Με το που μπήκα στο ταξί τον έκοψα τον Αρμπέν, ό,τι είναι βόρειος ξάδερφος. «Από που είσαι αρχηγέ», τον ρώτησα. Απ’ το Φίερι, μου λέει. Είχα «διαπρεπείς» πελάτες από κει, μπουκαδόρους, κλεφτρόνια, μικροεισαγωγείς «μαύρου» και κάτι ληστές παλαιάς κοπής. Κλασσικά πράγματα, κουκούλα, πιστόλι και ντου στο σούπερ μάρκετ. «Ε, έχει μερικά ζωηρά παιδιά η περιοχή μας αλλά είναι μεγάλο μέρος, δεν είναι όλοι έτσι», είπε ο φίλος μας. Δίκιο έχει. Πιάσαμε τη κουβέντα και του είπα, «εσείς μάθατε γρήγορα τα ελληνικά, τακτοποιηθήκατε, αν αφομοιωθείτε μπορείτε να ζήσετε καλά εδώ». «Μπάααα», μου λέει απαξιωτικά, «σιγά μην μείνω». Γιατί, λέω. «Έχετε γεμίσει λαθρομετανάστες», μου λέει και με άφησε κάγκελο. «Παλιά έβρισκες ότι δουλειά ήθελες, τώρα ψάχνεις με το ντουφέκι, κι όλοι αυτοί που ‘ρθαν σκοτώσανε τα μεροκάματα. Άσε και τη βρωμιά». Άκου, φίλε μου…..

Ο αλβανός από το Φίερι, δεν φοβάται να πει με τ’ όνομα του το πρόβλημα. Ξέρετε γιατί; Γιατί η κρίση, εκτός από τους απρόσεκτους γιάπηδες που παρανοίχτηκαν με λίζινγκ, γκόμενες, κάμπριο κι εξοχικά, χτυπάει πρώτα τους από κάτω. Κι οι πεινασμένοι, κυρίως μουσουλμάνοι, που έρχονται κοπαδιαστά, μαδημένοι από τ’ αδέλφιά τους, τους Τούρκους, δεν θα πάρουν τις δουλειές των γιατρών, των διευθυντάδων ή τα έργα της εταιρείας του Τσίπρα, ως εργολάβοι. Θα πάρουν τις ήδη κακοπληρωμένες κι ανασφάλιστες δουλειές που κάνουν άλλοι κακομοίρηδες, απλώς θα τις πληρωθούν ακόμη χειρότερα και τ’ αφεντικά θα τους προτιμήσουν. Το ‘λεγα και το λέω: όποιος είναι υπέρ της ελεύθερης μετανάστευσης είναι υπέρ της μαύρης εργασίας κι άμισθος (;) ατζέντης δούλων των αφεντικών.

Ο Γιώργος είναι πολυπολιτισμικός κι αυτά που λέει μην τα τρως. Ναι ο Γιώργος πιστεύει στ’ αλήθεια στην πολυπολιτισμικότητα και του την δίνει που είμαστε ακόμη αρκετά ομοιογενείς. Ο άνθρωπος έχει άλλες παραστάσεις. Θέλει να βγαίνει έξω και να βλέπει Μανχάταν. Μουσουλμάνοι, κινέζοι, άσπροι, μαύροι, μιξτ, τζαμιά, εκκλησίες, χάρε κρίσνα, μαντήλες και τουρμπάνια. Επειδή λοιπόν δεν είμαστε πολυπολιτισμικοί, θέλει να μας κάνει με το ζόρι, νομιμοποιώντας κοπάδια ολόκληρα. Πονηρά σκεφτόμενος, σου λέει: ποιον θα ψηφίσει μετά η ευγνωμονούσα πολυπολιτισμική «κουρελού» (patchwork το λένε στην Μινεσότα), αν όχι αυτόν που της έδωσε ελληνικό διαβατήριο; Να ‘τη λοιπόν σε ψηφαλάκια η διαφορά υπέρ του ελληνικού «σοσιαλισμού». Αν δε κάνουν την «αμερικανιά», όποιος γεννιέται εδώ να είναι αυτομάτως Έλληνας, τότε φίλε Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ετοιμάσου για κύμα γκαστρωμένων από τη Λαχώρη και τις σπηλιές της Τόρα Μπόρα και να προσλάβεις μαίες στην ΕΛ.ΑΣ., γιατί μπορεί να σπάνε τα νερά στην δυτική όχθη του Έβρου και στο Φαρμακονήσι.

Τι πιστεύω; Η πολυπολιτισμικότητα είναι το απαρτχάϊντ του 21ου αιώνα. Δημιουργεί γκέτο, σηκώνει τείχη κι οξύνει τις φυλετικές και θρησκευτικές εντάσεις, υπονομεύει τις κοινωνίες. Η απάντηση είναι: ερμητικό κλείσιμο, σφράγισμα των συνόρων με το τουρκικό δουλεμπορικό φασισταριό, κυρώσεις στα μεμέτια για την επιχείρηση πολέμου χαμηλής έντασης που διεξάγουν χρόνια τώρα σε βάρος μας με τους λαθρομετανάστες, ευθύνες στην Ευρώπη, εσωτερική αστυνόμευση και πολιτικές ΑΦΟΜΟΙΩΣΗΣ, προσαρμογής της μειοψηφίας στην πλειοψηφία.

Θες να διατηρείς την γλώσσα και τις παραδόσεις σου; Κάντο μόνος σου. Πάντως θα μάθεις ελληνικά, θα σε προτρέψουμε να γίνεις Χριστιανός Ορθόδοξος, θα μάθεις την Ιστορία μας, την γλώσσα μας, θα ενστερνιστείς τον τρόπο μας και θα σεβαστείς την χώρα, τον λαό της και τα σύμβολα της. Αν τα κάνεις όλα αυτά, αν αποδείξεις ότι θεωρείς την Ελλάδα Πατρίδα σου, θα παίρνεις παραμονή κι ίσως μια μέρα πάρεις κι υπηκοότητα. Αν είσαι και θα παραμείνεις μουσουλμάνος, λυπούμαστε αλλά είσαι χαμηλής προτεραιότητας για υπηκοότητα. Αν σε χρειάζεται η παραγωγή θα δουλέψεις με πλήρη εργατικά δικαιώματα και μετά θα πας σπίτι σου με το κομπόδεμα σου και με γεια σου και χαρά σου. Θα κρατήσουμε όσους χρειαζόμαστε και θα ‘χουν ασφάλιση και ίση αμοιβή με τον Έλληνα για την ίδια εργασία και θα δίνουμε ΚΙΝΗΤΡΑ προσαρμογής και αφομοίωσης. Έτσι αυτοί που θα χρειαζόμαστε θα ζουν κι αυτοί ανθρώπινα και δίκαια, ενταγμένοι στην ελληνική κοινωνία κι όχι ξένο σώμα κλεισμένο στο πολυπολιτισμικό γκέτο που ευαγγελίζονται οι ψευδοαριστεροί και νεοφιλελεύθεροι νεοταξίτες.

Αν κατάφερες και μπήκες και πουλάς την πρέζα σου στα πέριξ, αν νταβαντζεύεις τις πουτάνες σου πίσω απ’ το Δημαρχείο του Νικήτα, αν περιφέρεσαι και στρώνεις τις μαφιόζικης προέλευσης «μαϊμούδες» σου στην Ερμού, προσποιούμενος τον «πολιτικό πρόσφυγα», τότε θα σε μαζέψουμε και θα πας από κει που ήρθες με νόμους ξεκάθαρους και διαδικασίες άτεγκτες και γρήγορες.  

Θα σας πω και ένα μυστικό: ΔΕΝ υπάρχει μετριοπαθές Ισλάμ. Όλες οι ισλαμικές κοινωνίες κρύβουν μέσα τους την νομοτέλεια της ριζοσπαστικοποίησης και της επιθετικότητας. Ξέρετε τι πιστεύουν; Ότι δεν υπάρχει ειρήνη με τους «απίστους», ώσπου να επικρατήσει παντού η «αληθινή πίστη» και τώρα απλώς είναι ανακωχή.

Δικαίωμα τους να το πιστεύουν και δικαίωμα μας να φυλαγόμαστε.

 Τζαμί; Εμείς μπορούμε να χτίσουμε εκκλησία στην Τζέντα, στην Σμύρνη ή στην Ισλαμαμπάντ; Για δοκιμάστε. Όχι τζαμί λοιπόν, ούτε στην Αθήνα, ούτε πουθενά. Κι όποιος θέλει να νομιμοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους και να δυναμιτίσει τα θεμέλια της κοινωνίας μας, είναι ή ανόητος κι ανιστόρητος ή γενίτσαρος ή και τα τρία.

 Για να εξηγούμαστε. Δεν πιστεύω στην φυλετική θεωρία. Εάν ισχύει, τότε γιατί είναι έτσι ο Μητσοτάκης; Οι άνθρωποι δεν είναι άλογα. Η ταυτότητα δεν είναι στα γονίδια, στο αίμα. Είναι στο εποικοδόμημα, στον πολιτισμό. Υπάρχουν συμβατότητες κι ασυμβατότητες. Ε, λοιπόν οι δύστυχοι που τους έγδαραν τα μεμέτια και τους πέταξαν στις ακτές μας είναι άνθρωποι, όπως εσείς κι εγώ, η πλειοψηφία τίμιοι, δυστυχείς και κυνηγημένοι αλλά δεν είναι συμβατοί με την κοινωνία μας, δεν τους χωράει η χώρα μας, δεν τους αντέχει. Πηγαίνετε το γύρω – γύρω, αυτοπαραμυθιαστείτε όσο θέλετε αλλά η απλή αλήθεια είναι ότι τα μιλιούνια των πακιστανών, Αφγανών και άλλων μουσουλμάνων, που σπρώχνουν οι ισλαμοφασίστες του Ερντογάν στην Ελλάδα, δεν χωράνε και δεν θα μπορούσαν ΠΟΤΕ ν’ αφομοιωθούν. Στο κάτω κάτω ας πληρώσουν τον λογαριασμό αυτοί, που με τους πολέμους τους διαλύουν κοινωνίες και σπρώχνουν στην προσφυγιά όλους αυτούς τους κακομοίρηδες.

Θα το ξαναπώ ωμά: δεν θέλουμε μιναρέδες να διακόπτουν τον Αττικό ορίζοντα. Δεν θέλουμε μιναρέδες στην πόλη που πέθανε ο Καραϊσκάκης για την ελευθερία της. Μακριά κι αγαπημένοι ή απλώς ΜΑΚΡΙΑ.

Ξέρετε μια από τις βασικές αιτίες της επιθετικότητας του ριζοσπαστικού Ισλάμ ενάντια στην Δύση τα τελευταία χρόνια; Μυρίσανε την κακοφορμισμένη πληγή της παρακμής μας, την αδυναμία μας. Το χριστιανικό οχυρό της Ευρώπης αλώνεται εκ των έσω. Μια μέρα βέβαια η Ευρώπη θα ξυπνήσει και θ’ αναγκαστεί να πολεμήσει και πάλι στα τείχη κάποιας Βιέννης. Τότε θα παραμερίσει την «πολιτική ορθότητα» και θα μας μπουκώσει όπλα και χρήμα για να ξαναγίνουμε οι ακρίτες της. Πρέπει όμως ως τότε να υπάρχουμε, αδέρφια.

Οι Ελβετοί είναι ζόρικα παλικάρια. Μετά το τυρί με τρύπες και το ρολόϊ με κούκο, να άλλη μια μεγάλη προσφορά τους στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό: μιναρέδες γιοκ. Γιατί, λένε, δεν ταιριάζουν με την αισθητική των πόλεων τους και γιατί οι μιναρέδες εκφράζουν την επιθετικότητα του Ισλάμ. Έτσι, νέτα σκέτα, χωρίς φιοριτούρες και χωρίς να ρωτήσουν τον Γουσέτη και τον Ριχάρδο, ούτε καν την Πέρσα Ζέρρη, οι αθεόφοβοι! Και είναι και στρατιώτες ως τα 45 κι έχουν όλοι τα όπλα στο σπίτι τους! Καλά, η «Αυγή» δεν έχει φτάσει στη Γενεύη, πώς ζούνε, ε;

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη, Δικηγόρου

ΠΗΓΗ: antinews.gr
#6
Θρησκείες / ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ
Δεκεμβρίου 14, 2009, 02:53:00 ΠΜ
Το Θαύμα

Έπειτα με θαυματουργό τρόπο η Παναγία μένει έγκυος. Η ιστορία της εγκυμοσύνης της είναι πραγματικά όμορφη και συγκινητική όπως την περιγραφή το Κοράνι.

Έτσι τον σήκωσε (στη κοιλιά της) συνέλαβε – και αποσύρθηκε μαζί του σ’
ένα απόμακρο μέρος. Και την οδήγησαν οι πόνοι του τοκετού στον κορμό μιας χουρμαδιάς, και είπε (μέσα στην αγωνία της): ” Αλίμονο μου! Μακάρι να πέθαινα πριν απ’ αυτό και να ήμουν ένα πράγμα ξεχασμένο κι αόρατο”! Αλλά (μια φωνή) την κάλεσε από κάτω της (απ’ την χουρμαδιά) “Μην λυπάσαι! γιατί ο Κύριος σου έχει προβλέψει ένα ποταμάκι κάτω από σένα”. “Και κούνησε – προς τη μεριά σου τον κορμό της χουρμαδιάς, και θα
πέσουν πάνω σου φρέσκοι – ώριμοι
χουρμάδες”. “Κι έτσι τρώγε και πίνε και δρόσισε
το μάτι (σου να ησυχάσεις), Κι αν δεις
κανένα ανθρώπινο πλάσμα (και σε ρωτάει)
να του πεις: Έχω, πραγματικά, υποσχεθεί
νηστεία  στο  Φιλεύσπλαχνο  (ΑΛΛΑΧ) ( Κοράνι 19:22-26)

Έχουμε λοιπόν την Παναγία να πηγαίνει έξω από την πόλη απόμακρα από την βηθλεέμ περίπου 4 με 6 μίλια από την Ιερουσαλήμ, με πόνους τοκετού, και με φόβο στο τι πρόκειται να της συμβεί. Είναι το πρώτο της παιδί, και δεν έχει άντρα. Τι θα έλεγε ο λαός της οι Ιουδαίοι; Τι θα κάνουν; Πως θα αντιδράσει η μικρή Μάριαμ; Με όλα αυτά στο μυαλό της να την αγχώνουν εύχεται να ήταν νεκρή.

Ο Θεός όμως που της έδωσε αυτό το θαύμα και τον όποιο λάτρευε η ίδια, και αφιέρωσε όλη της την ζωή δεν θα την εγκαταλείψει. Μια φωνή ήρθε και ακούστηκε από κάτω της με σκοπό να την ηρεμήσει, να την γαληνέψει και να την καθοδηγήσει τι να κάνει. Και όταν γέννησε, η φωνή την συμβούλεψε να μην μιλήσει σε κανέναν και να μην προσπαθήσει να εξηγήσει τίποτα σε κανέναν ( όσον αφορά το παιδί της). Να μείνει σιωπηλή και όλα θα πάνε καλά.

 Τέλος, ήλθε μαζί (με το μωρό της) στη γενιά της σηκώνοντας το (στα χέρια της). Κι (εκείνοι) είπαν: “Ω! Μαριάμ! Πραγματικά έφερες ένα καταπληκτικό πράγμα! “Ω! αδελφή του Ααρών!(αδέλφια στην πίστη όχι βιολογικά)Ο πατέρας σου δεν ήταν ένας άνδρας του πονηρού, κι ούτε η μητέρα σου μια γυναίκα ακόλαστη!” Εκείνη όμως έδειξε προς το μωρό. Είπαν: “Πώς – είναι δυνατό – να μιλήσουμε με ένα παιδί που είναι στην κούνια”; ( Κοράνι 19:27-29)

Και η στιγμή όπου η Παρθένος Μαρία φοβόταν έφτασε. Αφού γέννησε τον Ιησού γύρισε μαζί με το παιδί πίσω στο λαό της. Εκεί έρχεται αντιμέτωπη με τους Ιουδαίους. Όταν την είδαν με το μωρό έμειναν άφωνοι και κατάπληκτοι. Στα μάτια τους ήταν ένα έγκλημα, το έγκλημα ενός παράνομου παιδιού (έμεινε έγκυος χωρίς να παντρευτεί – έτσι πίστευαν) Το «επιχείρημα» τους ήταν ότι πως μπόρεσε να κάνει κάτι τόσο κακό και αμαρτωλό όταν την θεωρούσαν μοντέλο αγνότητας, και προερχόταν από μια ενάρετη, σεβάσμια και αγνή οικογένεια. Όμως η μικρή Μάριαμ έμενε σιωπηλή όπως η θεϊκή φωνή την είχε συμβουλέψει λίγο πιο πριν. Μένει σιωπηλή και κάνει μια παράξενη κίνηση προς αυτούς.

Δείχνει κάνοντας νόημα προς το μωρό, τον Ιησού. Το πλήθος εξοργίστηκε με αυτήν την κίνηση της, λέγοντας της τι είδους απάντηση είναι αυτή; Μας παραπέμπεις στο μωρό για την υπεράσπιση σου; Και είχαν δίκιο. Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες δεν είναι λογικό να απαντάς με τέτοιον τρόπο σε κατηγορίες. Όμως η κατάσταση δεν ήταν φυσιολογική και καθόλου συνηθισμένη. Και τότε έγινε το πρώτο θαύμα του Ιησού.

Εκείνη όμως έδειξε προς το μωρό. Είπαν: “Πώς – είναι δυνατό – να μιλήσουμε με ένα παιδί που είναι στην κούνια”; Είπε (το παιδί): “Είμαι στ’ αλήθεια -ένας δούλος του ΑΛΛΑΧ. Μου έδωσε το Βιβλίο (την αποκάλυψη) και με έκανε ένα προφήτη. “Και με έχει κάνει ευλογημένο
οπουδήποτε κι αν βρίσκομαι, και έχει επιτάξει σε μένα την Προσευχή και τη φιλανθρωπία εφ’ όσον βρίσκομαι στη ζωή. “Και (Αυτός) μ’ έχει κάνει καλοκάγαθο στη μητέρα μου, και όχι υπεροπτικό ή άθλιο,”(Γι’ αυτό) η Ειρήνη είναι πάνω μου κατά την ήμερα, που γεννήθηκα, και την ήμερα που θα πεθάνω, και την ήμερα που θα εγερθώ για (μια άλλη, την ημέρα της κρίσης) ζωή”! (Κοράνι 19:29-33)

Και όλοι πάγωσαν στην θέα και στο άκουσμα ενός μωρού, μόλις ημερών να μιλά και να αντικρούει τους κατήγορους της μητέρας του. Αυτό είναι το πρώτο του θαύμα η υπεράσπιση της αγνής του και άγιας μητέρας από τις άθλιες συκοφαντίες των Ιουδαίων. Τονίζοντας επίσης ότι είναι ο Προφήτης και Απόστολος του Θεού που τον έκανε ο δημιουργός του καλοκάγαθο στην σπουδαία μητέρα του. Ειρήνη τον συνοδεύει από την ημέρα της γέννησης του, την ημέρα του θανάτου του, και την ημέρα της ανάστασης του, στην ημέρα τις κρίσης οπού θα αναστηθούμε και όλοι εμείς οι υπόλοιποι.

Ο Θεός επίσης σε ένα άλλο μέρος του Κορανίου κατηγορεί τους Ιουδαίους που πρόσβαλαν την Παναγία. Τους αποκαλεί συκοφάντες γιατί είπαν ότι απόκτησε μωρό με άνδρα ενώ δεν ήταν παντρεμένη.

Γιατί κι αρνήθηκαν την Πίστη
κι είπαν για τη Μαριάμ (τη μητέρα του
Ιησού) μια σοβαρή ψεύτικη κατηγορία.
(συκοφαντία), ( Κοράνι 4:156)

ΠΗΓΗ: islamforgreeks
#7
(Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη). Πάμε καλά; Το ερώτημα είναι απλώς  ρητορικό, διότι  η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Ασφαλώς και όχι. Όχι μόνο δεν πάμε καθόλου καλά, αλλά κοντεύουμε και να τρελαθούμε τελείως. Ή τουλάχιστον να μας αποτρελάνει η κυβέρνηση. Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Το «Γύρνα τον κόσμο ανάποδα να δεις το ψέμα αλήθεια…» έχει πλέον απόλυτη εφαρμογή στα καθημερινά μας δρώμενα.

Τι έγινε;  Χαμός και πανικός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σήμερα, εξαιτίας των αναμενομένων διαδηλώσεων με αφορμή την επέτειο θανάτου του 15χρονου Γρηγορόπουλου. Μέχρι εδώ όλα καλά. Μια από τα ίδια, με τις μολότοφ να πέφτουν σύννεφο, τις μάχες σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς, τις πυρπολήσεις αυτοκινήτων, καταστημάτων κλπ. Όλα δηλαδή αναμενόμενα και γενικά το ίδιο έργο το γνωστό.

Έλα όμως που η αστυνομία της Θεσσαλονίκης, θέλεις από έμπνευση, θέλεις από τύχη, κατάφερε και περικύκλωσε, απομονώνοντας καμιά εκατοστή «ταραξιών», μαζί με πλήρες το οπλοστάσιό τους (μολότοφ, πέτρες, στειλιάρια κλπ.) Μεγάλη δηλαδή αστυνομική επιτυχία, και ίσως πρωτοφανής. Και εκεί που σκέφτεται κανείς, επιτέλους να και μια «νίκη» της αστυνομίας, να και μερικοί «μπαχαλάκηδες» που πιάστηκαν  επιτέλους στα πράσα.  Άντε να δούμε τι θα πουν στο δικαστήριο;  Ήταν απλά περαστικοί; Αθώα θύματα αστυνομικών σκευωριών; Πως θα τους υπερασπιστούν άραγε οι συνηγορίνες με τα Γκούτσι; Αφού συνελήφθησαν κλέπτοντας οπώρες… επ`αυτοφόρω. Μπροστά στις κάμερες μάλιστα! Εσύ είσαι που το λες; Σκάει μύτη η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ κα Αμανατίδου κι έμπλεη οργής τα βάζει με τους αστυνομικούς, που έχοντας απομονώσει τους νεαρούς περίμεναν τις κλούβες προκειμένου να τους προσάγουν για τα περαιτέρω.  Και τους βάζει τις φωνές, διότι άκουσον  άκουσον, έκαναν τη δουλειά τους, αυτή για την οποία τους πληρώνει η κοινωνία μας. Και αρχίζει τα τηλεφωνήματα με το κινητό της, (έχει καταντήσει κλασική η εικόνα ΣΥΡΙΖΑτων γυναικών να ωρύονται στο κινητό τους ενώπιον των ΜΑΤ) , ζητώντας ενισχύσεις, και ασθενοφόρα και δεν ξέρω τι άλλο… διότι τα καημένα  τα παιδάκια που τα συνέλαβε η κακιά αστυνομία, και , και…. Και σκάει μύτη ο επίσης δραστήριος ακτιβιστής του ΣΥΡΙΖΑ κος Κουράκης, εκείνος με τη κοτσίδα και τη παλαιστινιακή μαντίλα, που έχοντας σώσει τη δική μας νεολαία, πέρσι σάλπαρε με καΐκι προκειμένου να σώσει και τη νεολαία της Γάζας. Και δώστου διαπραγματεύσεις με τα ΜΑΤ και δώστου δηλώσεις συμπάθειας προς τα μπουμπούκια με τις μολότοφ, και ως εδώ όλα καλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ τη δουλειά του κάνει. Ψηφαλάκια τσιμπάει από όπου μπορεί. Αλλά η συνέχεια, με έβγαλε κυριολεκτικά από τα ρούχα μου, εξ`ού και το ερώτημα του τίτλου.

Ποιος λέτε να εμφανίστηκε, ανταποκρινόμενος στα αγωνιώδη τηλεφωνήματα της κας Αμανατίδου; Ο ίδιος ο υφυπουργός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (της Δημόσιας Τάξης ντε) κος Σπύρος Βούγιας. Ο μπον βιβέρ, που μάλλον ξεχνάει ότι δεν ανήκει πλέον στον Συνασπισμό, και το κυριότερο, ξεχνάει πως είναι υφυπουργός αρμόδιος για τη τήρηση της δημόσιας τάξης. Και για να μη  πολυλογούμε, το αποτέλεσμα γνωστό και αναμενόμενο. Οι αστυνομικοί, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι, αναγκάζονται να αφήσουν τους ταραξίες ελεύθερους. Κοτζάμ υφυπουργός τους είναι άλλωστε.  Κατάφεραν όμως να πείσουν τον υφυπουργό (δημόσιας τάξης είπαμε) να τους αφήσει τουλάχιστον να κρατήσουν τα πολεμοφόδια των νεαρών. Να γλιτώσουν έστω και κάποια αμάξια και μαγαζιά από τη «οργή» των νέων….

Τι κάνουμε; Τι συμβαίνει; Ποιος επιτέλους θα επαναφέρει τα πράγματα στη σωστή τους θέση; Έχουμε χαζέψει; Αν ο ίδιος ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης παίρνει το μέρος των κουκουλοφόρων, που πάμε; Τι γίνεται; Μήπως θα πρέπει να μεταναστέψουμε στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη, όπως είχε αναρωτηθεί η κα Καϊλή από βήματος της Βουλής; Κάποιος να μας απαντήσει ρε παιδιά.Tρελαίνομαι.

 Strange Attractor

 ΥΓ- Μόλις άκουσα στις ειδήσεις του ΑΛΤΕΡ, ότι βουλευτές καταγγέλλουν πως οι γιοι του αντιπροέδρου της Βουλής που συνελήφθησαν ως συμμετέχοντες σε γιάφκα του Ρεσάλτο, αφέθησαν ελεύθεροι από την αστυνομία, κατόπιν πολιτικής παρέμβασης του …κου Βούγια (αυτού που είναι υπεύθυνος για τη τήρηση της δημόσιας τάξης).

6-12-09
ΠΗΓΗ: antinews.gr
#8
Magazino a33 e-pi παντός e-pi στητού / ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ (;;;)
Δεκεμβρίου 06, 2009, 04:41:40 ΜΜ
Με βάση το άρθρο 34 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών,το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) δικαίωσε σήμερα Αφγανό μετανάστη που είχε προσφύγει εναντίον της Ελλάδας στις 8 Φεβρουαρίου του 2007.

Ο Ραφκ Ταμπές έφθασε στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2006 χωρίς να διαθέτει άδεια παραμονής και συνελήφθη για πρώτη φορά στις 24 Δεκεμβρίου του 2006 και ύστερα από 48ωρη κράτηση, καταδικάστηκε από ποινικό δικαστήριο της Θεσσαλονίκης για κατοχή πλαστών εγγράφων σε 40 ημέρες φυλάκισης με αναστολή. Αμέσως μετά την απελευθέρωσή του, συνελήφθη εκ νέου στις 28 Δεκεμβρίου και φυλακίστηκε προκειμένου να απελαθεί.

Στις 28 Μαρτίου του 2007 αποφυλακίστηκε διότι έληξε η προθεσμία των τριών μηνών που προβλέπει η νομοθεσία για την κράτηση των μεταναστών πριν από την απέλαση. Στις 16 Απριλίου ο Ταμπές υπέβαλε αίτηση για πολιτικό άσυλο η οποία έχει παραμείνει αναπάντητη μέχρι σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της κράτησής του, ο Ταμπές οδηγήθηκε από τα συνοριακά κρατητήρια της Αστυνομίας στα ειδικά κρατητήρια για τους αλλοδαπούς στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, η κατάσταση των οποίων περιγράφεται ως απαράδεκτη από υγιεινής και ανθρώπινης απόψεως.

Το ΕΔΑΔ με τη σημερινή του απόφαση δικαίωσε ομόφωνα τον Ταμπές και καταδικάζει την Ελλάδα για παραβίαση των άρθρων 3 (δίκαιη μεταχείριση) και των παραγράφων 1 και 4 του άρθρου 5 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να αποζημιώσει τον προσφεύγοντα, μέσα στο ερχόμενο τρίμηνο, με 8.000 ευρώ για ηθική βλάβη και 3.500 ευρώ για τα έξοδα.

Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2009
ΠΗΓΗ: ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
#9
Magazino a33 e-pi παντός e-pi στητού / ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
Δεκεμβρίου 06, 2009, 07:28:03 ΠΜ


Η Iστορία του

Μέχρι 200 παχχ

Η ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού δεν έχει συγκεκριμένο σημείο έναρξης. Οι ρίζες της χάνονται στα βάθη των αιώνων της ιστορίας του ανθρώπινου γένους. Σε ένα γεωγραφικό χώρο όπου κανένα σημείο δεν απέχει περισσότερο από 150 χλμ. από τη θάλασσα, οι Έλληνες από τα Προϊστορικά Χρόνια ανέπτυσαν κοινωνίες κατά κανόνα παράκτιες. Εκεί έμαθαν να εκμεταλλεύονται τους θαλάσσιους πόρους και να αγαπούν τη θάλασσα. Αυτομάτως δημιουργήθηκε η ανάγκη για την προστασία και εξάπλωση των πολιτισμών που ανέπτυξαν, με αποτέλεσμα τη σταδιακή σύσταση των πρώτων οργανωμένων ναυτικών πολεμικών μονάδων του Ελλαδικού Χώρου.

Ο Τρωικός Πόλεμος, μία εκστρατεία που χάνεται στo σκoτάδι τoυ μύθoυ της Iλιάδας και της Οδύσσειας, ήταν η πρώτη πανελλαδική ναυτική επιχείρηση. Σημειωτέον πως τo ίδιo τo στρατόπεδo των Aχαιών ήταν φτιαγμένo από Ελληνικά πλοία τραβηγμένα στη ξηρά. Μετά την άλωση της Τροίας και το τέλος του δεκάχρονου πολέμου, άρχισαν οι περιπέτειες τoυ γυρισμoύ των ατρόμητων εκείνων ναυτικών στα πάτρια εδάφη τους. Είναι φανερό πως από τα Αρχαϊκά Χρόνια οι Έλληνες είχαν κιόλας αποκτήσει αξιόλογη τεχνογνωσία και εμπερία στη ναυπηγική. 'Ετσι ξεκινώντας με τη ναυσιπλοΐα στo Αιγαίo κατάφεραν να ανoίξουν καινoύργιoυς δρόμoυς σε άγνωστoυς τόπoυς: εξερεύνησαν όλη τη Μεσόγειo, έστησαν απoικίες από τις Ηρακλείδες Στήλες μέχρι τoν Eύξεινo Πόντo και πρoάσπισαν την ευημερία τoυς με την κυριαρχία τους πάνω στo υγρό στoιχείo.

Στα Κλασικά Χρόνια οι ναυτικές δραστηριότητες και τέχνες γνωρίζουν απαράμιλη άνθηση. Χαρακτηριστικά η φράση του Περικλή "Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος", αναγράφεται αναλλοίωτη στο έμβλημα του σύγχρονου Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Αξιοπρόσεχτη η αποτελεσματικότητα του Αθηναϊκού Στόλου, με λαμπρότερο παράδειγμα την ένδοξη ναυμαχία της Σαλαμίνας κατά των Περσών. Κύριο όπλο των Αθηναίων οι ευέλικτες τριήρεις (πλοίο με τρεις σειρές κουπιά κι έμβολο στην πλώρη) που εξουδετέρωσαν τα βαρύτερα και πιο δυσκίνητα Περσικά και Φοινικικά καράβια. Έκτοτε το Ναυτικό φέρνει την Αθήνα επικεφαλής όλων των Ελλήνων, στη θέση του υπερασπιστή και αμύντορα των εθνικών δικαίων έναντι της Περσικής επιβολής. Από την Ελληνιστική Περίοδο αξίζει να αναφέρουμε πως όταν το 334 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε με το πεζικό και ιππικό του τη μεγάλη ανατολική εκστρατεία μέχρι τα σύνορα της Ινδίας, στο γυρισμό εμπιστεύθηκε πρωτίστως το στόλο του, με άξιο ηγέτη το ναύαρχο Νέαρχο. Η κάθοδος του Ινδού ποταμού και το μεγάλο ταξίδι από τις εκβολές του μέχρι τον Περσικό Κόλπο αποτελούν μια απ' τις μεγαλύτερες εποποιίες του Αρχαιοελληνικού Ναυτικού. Σύντομα θα ακολουθήσουν η εξερεύνηση των ακτών της Αραβίας και της Κασπίας, ενώ η Α. Μεσόγειος γίνεται Ελληνική λίμνη προστατευμένη από τα καράβια των Πτολεμαίων και των Σελευκιδών.200 παχχ έως 1831 μαχχ

Οι Ρωμαίοι που επικρατούν αργότερα είναι οι συνεχιστές της ίδιας ναυτικής παράδοσης που θα ξαναζωντανέψει στα Βυζαντινά χρόνια με νέα όμως επιτεύγματα. Καινούργιοι τύποι καραβιών και πρωτοποριακά όπλα, όπως το υγρό πυρ, θα εξασφαλίσουν στην Κωνσταντινούπολη την κυριαρχία στη θάλασσα. Η παραμέληση όμως της ναυτικής της δύναμης υπήρξε παράγοντας για την εξασθένηση της στρατιωτικής υπεροχής της αυτοκρατορίας. Η άλωση του Βυζαντίου το 1453 απ' τους Οθωμανούς κλείνει μια ένδοξη εποχή για τον Ελληνισμό και βυθίζει τους Έλληνες στο σκοτάδι της σκλαβιάς. Εν τούτοις η υπεροχή των υπόδουλων Ελλήνων στη ναυτική τέχνη θα εξακολουθήσει να τους δίνει προβάδισμα, να εξυψώνει το βιοτικό τους επίπεδο και ιδίως μετά τη συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή ανάσα λευτεριάς να πνέει στα ελληνικά πελάγη.

Όταν το 1821 θα ξεσπάσει η επανάσταση, σημαντικότατο ρόλο θα διαδραματίσει το Ναυτικό. Οι Έλληνες νικήθηκαν αρκετές φορές στη ξηρά, αλλά ποτέ στη θάλασσα ενώ οι ατρόμητοι μπουρλοτιέρηδες με τα πυρπολικά τους ανέτρεπαν τη λογική της υπεροπλίας και των αριθμών, προξενώντας βαρύτατες απώλειες στην Τουρκική αρμάδα που προσπαθούσε να επέμβει στα μέτωπα της Επανάστασης. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελληνική ανεξαρτησία κερδίθηκε στη θάλασσα με μια ένδοξη ναυμαχία, τη ναυμαχία του Ναβαρίνου.Από το 1831 μαχχ έως Σήμερα

 Η ιστορία του στόλου του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους αρχίζει το 1828. Όταν ο Καποδίστριας ανέλαβε Κυβερνήτης της απελευθερωμένης Ελλάδας, ο ελληνικός στόλος αριθμούσε λίγα πλοία, παλαίμαχα του αγώνα της ανεξαρτησίας. Πρώτος Υπουργός Ναυτικών διετέλεσε ο Ναύαρχος Κωνσταντίνος Κανάρης. Το ισχυρότερο πλοίο του στόλου της εποχής, η φρεγάτα «ΕΛΛΑΣ», είχε ναυπηγηθεί στην Αμερική κατά τα τελευταία χρόνια της Επανάστασης πυρπολήθηκε όμως από το Ναύαρχο Α. Μιαούλη στον Πόρο κατά την αποστασία των Υδραίων (1831).

Με την κάθοδο του Όθωνα στην Ελλάδα, το 1832, ο πολεμικός στόλος περιλάμβανε μια κορβέτα, μία γαβάρα, τρία μπρίκια, έξι γολέτες, δύο κανονιοφόρους, δύο ατμόπλοια και μερικά ακόμη μικρά κότερα. Ο ναύσταθμος είχε εγκατασταθεί από την εποχή του Καποδίστρια στον Πόρο και επικεφαλής του ναυτικού Διευθυντηρίου ήταν ο Ανδρέας Μιαούλης. Παρά τα περιορισμένα μέσα της εποχής, ξεκίνησε η ναυπήγηση σειράς καινούριων πλοίων στον ίδιο το ναύσταθμο ενώ, παράλληλα, τα παλαιά πλοία σταδιακά αποσύρονταν. Επίσης, καταβάλλονταν συνεχείς προσπάθειες για τη μόρφωση των αξιωματικών : οι νέοι που προορίζονταν για δόκιμοι εκπαιδεύονταν αρχικά στη στρατιωτική σχολή των Ευελπίδων και στη συνέχεια μετατάσσονταν στο Ναυτικό, καθώς δεν υπήρχε ακόμα ναυτική σχολή. Η πρώτη ναυτική σχολή ιδρύθηκε το 1846 πάνω στην κορβέτα «ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ» και διευθυντής της ορίστηκε ο Λεωνίδας Παλάσκας. Η ελλιπής εκπαίδευση των αξιωματικών στην Ελλάδα, η σύγκρουση των φορέων του νέου πνεύματος στη ναυτική τέχνη, που έφερναν όσοι κατόρθωναν να εκπαιδευτούν στο εξωτερικό, κυρίως στη Γαλλία και την Αγγλία, με την παλαιά παράδοση των έμπειρων θαλασσομάχων του Αγώνα, καθώς και οι εθνικές περιπέτειες της εποχής συντέλεσαν στην περιορισμένη και σε σαθρές βάσεις οργανωμένη δράση του ναυτικού, που αρκούνταν σε κρατικές μεταφορές, στην αστυνόμευση της θάλασσας και την καταδίωξη της πειρατείας.

Αργότερα, ο στόλος ενισχύθηκε με περισσότερα πλοία και το 1855 παραγγέλθηκαν τα πρώτα σιδερένια ελικοκίνητα πλοία από την Αγγλία, οι ατμοημιολίες «ΠΑΝΟΠΗ», «ΠΛΗΞΑΥΡΑ», «ΑΦΡΟΕΣΣΑ» και «ΣΦΕΝΔΟΝΗ».

Κατά την Κρητική Επανάσταση (1866) τα πλοία του στόλου βρέθηκαν ανέτοιμα να κατορθώσουν κάτι το αξιόλογο. Η αποτυχία αυτή αφύπνισε τους ιθύνοντες και απέδειξε την ορθότητα του δόγματος ότι «το ναυτικόν, απαραίτητον όπλον δια την Ελλάδα, δια τον πόλεμο μόνον πρέπει να παρασκευάζηται και εις αυτόν μόνον να αποβλέπη». Έτσι, ο στόλος ενισχύθηκε με νέα και μεγαλύτερα πλοία, ενώ από το 1885 με τη χρήση του σιδήρου στη ναυπηγία, την καθολική εφαρμογή του ατμού, την αυλάκωση των πυροβόλων, τη θωράκιση των πλοίων και την εμφάνιση της τορπίλης η όψη του ναυτικού άλλαξε και σημειώθηκε σταθμός στην εξέλιξη του. Εν τω μεταξύ, από το 1878, λόγω του Ρωσσοτουρκικού πολέμου και για λόγους ασφαλείας, ο ναύσταθμος είχε εγκατασταθεί στην περιοχή της Φανερωμένης της Σαλαμίνας και λίγα χρόνια μετά μεταφέρθηκε στη θέση Αράπης, όπου βρίσκεται και σήμερα. Παράλληλα, ιδρύθηκε η Ναυτική Σχολή Δοκίμων με τη φωτισμένη διεύθυνση του Ηλία Κανελλόπουλου, ενώ αποστολή από τη Γαλλία, υπό το Ναύαρχο Λεζέν, έθεσε τις πρώτες επιστημονικές βάσεις για την οργάνωση του ναυτικού και τη μεθοδική εκπαίδευση του κατώτερου προσωπικού : καθιερώθηκε η υπηρεσία των κληρωτών, η εκπαίδευση των οποίων γινόταν στα παλαιά κτίρια του ναυστάθμου του Πόρου, και το κέντρο ονομάστηκε Κεντρικόν Προγυμναστήριον.

Κατά την πρωθυπουργία του Χ. Τρικούπη, το 1889, ο στόλος ενισχύθηκε περαιτέρω με την παραγγελία των θωρηκτών «ΥΔΡΑ», «ΣΠΕΤΣΑΙ» και «ΨΑΡΑ» από την Γαλλία. Έτσι η Ελλάδα αντιμετώπισε τον αποδυναμωμένο Τουρκικό στόλο στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, εξασφαλίζοντας την κυριαρχία στο Αιγαίο, αδυνατώντας όμως να επιδράσει αποτελεσματικότερα στην έκβαση του πολέμου που οδήγησε σε εθνική ταπείνωση. Μετά τον πόλεμο του 1897, ο τουρκικός στόλος ενισχύθηκε και το 1909, σε απάντηση της ενίσχυσης αυτής, μεταξύ άλλων, αγοράστηκε από την Ιταλία το υπό κατασκευή θωρηκτό καταδρομικό «Γ. ΑΒΕΡΩΦ». Το 1907 ιδρύθηκε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού με πρώτο Αρχηγό τον Ναύαρχο Κουντουριώτη. Το 1910 μετακλήθηκε αγγλική αποστολή, με πρόεδρο το Ναύαρχο Τόφνελ, με σκοπό την αρτιότερη οργάνωση και εκπαίδευση του ναυτικού η επιτροπή συντέλεσε αποφασιστικά για την υιοθέτηση των τρόπων και των μεθόδων της αγγλικής διοίκησης, εκπαίδευσης και οργάνωσης, και ιδιαίτερα στους τομείς της στρατηγικής τακτικής και στη σήμανση.

 Ο Βαλκανικός Πόλεμος του 1912 βρήκε τον ελληνικό στόλο συγκροτούμενο από το «ΑΒΕΡΩΦ», τα τρία παλαιά θωρηκτά «ΥΔΡΑ», «ΣΠΕΤΣΑΙ» και «ΨΑΡΑ», οκτώ αντιτορπιλικά του τύπου «ΘΥΕΛΛΑ» και «ΝΙΚΗ», πέντε παλαιά γερμανικά τορπιλοβόλα, τις κανονιοφόρους «ΑΚΤΙΟΝ», «ΑΜΒΡΑΚΙΑ», «Α» και «Δ», τέσσερις ατμομυοδρόμωνες τύπου «ΑΧΕΛΩΟΣ» και άλλα βοηθητικά πλοία. Στις παραμονές του πολέμου αγοράστηκαν από την Γερμανία ακόμα δύο αντιτορπιλικά («ΝΕΑ ΓΕΝΕΑ» και «ΚΕΡΑΥΝΟΣ») και από την Αγγλία τέσσερα ανιχνευτικά («ΑΕΤΟΣ», «ΙΕΡΑΞ», «ΛΕΩΝ», «ΠΑΝΘΗΡ»). Τέλος, κατέπλευσε το πρώτο από τα δύο υποβρύχια («ΔΕΛΦΙΝΙ» και «ΞΙΦΙΑΣ») που είχαν παραγγελθεί από τη Γαλλία. Με αυτή τη σύνθεση, ο ελληνικός στόλος κυριάρχησε στο Αιγαίο και συνέτριψε τον Τουρκικό στις ναυμαχίες τις Έλλης και της Λήμνου και απελευθερώθηκαν όλα τα νησιά του Β και ΒΑ Αιγαίου, υπό την ηγεσία του ναυάρχου Κουντουριώτη.

Με την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου, η Αγγλία προέβη σε κατάσχεση των υπό κατασκευή τουρκικών και ελληνικών θωρηκτών και ευδρόμων αντιτορπιλικών, που βρίσκονταν στα αγγλικά ναυπηγεία. Ο ελληνικός στόλος συμμετείχε στις ναυτικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο, στο πλευρό των συμμάχων, με ελαφρά πλοία στα οποία ανατέθηκαν πυκνές περιπολίες, συνοδείες νηοπομπών και άλλες πολεμικές αποστολές. Μετά την ανακωχή, ο ελληνικός και συμμαχικός στόλος εισήλθαν στην Προποντίδα, αγκυροβόλησαν στην Κωνσταντινούπολη και Νικομήδεια και συμμετείχαν στις επιχειρήσεις στη Ρωσία. Αργότερα, αρχικά με τη βοήθεια των συμμάχων και κυρίως των Άγγλων, ενώ στη συνέχεια μόνος ο ελληνικός στόλος συμμετείχε στις επιχειρήσεις καλύψεως της Θράκης και της Μικρασιατικής εκστρατείας.

Μετά την εκστρατεία στην Μ. Ασία (1922), καταβλήθηκε προσπάθεια ανακαίνισης των περισσότερων πολεμικών μονάδων τα «ΑΒΕΡΩΦ» και «ΕΛΛΗ» επισκευάστηκαν στη Γαλλία, τα τέσσερα αντιτορπιλικά στην Αγγλία, ενώ όλα τα υπόλοιπα στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά με την εκχώρηση ενός εμπορικού, ο στόλος ενισχύθηκε με πλωτό συνεργείο, στο οποίο δόθηκε το όνομα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», ενώ παραγγέλθηκαν και έξι υποβρύχια στη Γαλλία, από τα οποία αξίζει να σημειωθούν τα «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» και «ΚΑΤΣΩΝΗΣ». Η εκπαίδευση των αξιωματικών ενισχυόταν περιοδικά με αγγλικές αποστολές. Η θητεία των κληρωτών ναυτών ορίστηκε σε 18μήνη και η δύναμη του ναυτικού συμπληρωνόταν με λίγους εθελοντές.

Από το 1928, με την πρωθυπουργία του Ε. Βενιζέλου, εμπεδώνεται ο γενικότερος φιλειρηνικός προσανατολισμός της περιόδου, με την οριστική εγκατάλειψη της Μεγάλης Ιδέας και την αισθητή μείωση των δαπανών για την άμυνα. Μετά την πτώση του, το 1932, την πολιτική αναστάτωση της εποχής διέκοψαν το φιλοβενιζελικό στρατιωτικό κίνημα του 1935 και ασφαλώς, η διδακτορία του Ι. Μεταξά, που άλλαξε άρδην το στρατιωτικό σκηνικό. Παραγγέλθηκαν στην Αγγλία δύο αντιτορπιλικά, τα «Β. ΓΕΩΡΓΙΟΣ» και «Β. ΟΛΓΑ», αγοράστηκαν τέσσερα ναρκαλιευτικά, δώδεκα υδροπλάνα και ένα πετρελαιοφόρο και άρχισε η εκπόνηση επιτελικών σχεδίων και προγραμμάτων για την ενίσχυση του ΠΝ και την προετοιμασία του για τον επερχόμενο πόλεμο. Πράγματι, οργανώθηκε η παράκτια άμυνα σύμφωνα με την κατανομή των ακτών της χώρας σε έξι Ναυτικές Αμυντικές Περιοχές, οι οποίες με πενιχρά οικονομικά μέσα, επάνδρωσαν οχυρωματικά και έργα αντιαεροπορικής άμυνας στην ξηρά και οργάνωσαν πεδία ναρκών και ανθυποβρυχιακά φράγματα για προστασία ζωτικών λιμένων και βάσεων σε όλη την επικράτεια, με αποτέλεσμα την ικανοποιητική τους χρησιμοποίηση με την έναρξη του πολέμου. Μετά την ύπουλη βύθιση του «ΕΛΛΗ» στο λιμάνι της Τήνου, στις 15-8-1940, από το Ιταλικό υποβρύχιο «DELFINO», το ΓΕΝ προέβη στην επίσπευση της συμπλήρωσης των προκαταρκτικών φάσεων της πολεμικής κινητοποίησης. Η βασική επιλογή τακτικής για το ναυτικό υπήρξε η απόκρουση κάθε προσπάθειας για επιδρομικές ή αποβατικές ενέργειες του εχθρού, τουλάχιστον μέχρι την άφιξη του Αγγλικού στόλου στην περιοχή.

Η έναρξη του πολέμου βρήκε επομένως, το ναυτικό έτοιμο για πολεμικές επιχειρήσεις. Αρχικά τα πλοία συνόδευαν νηοπομπές με πολεμοφόδια, καύσιμα και τρόφιμα για το στρατό που μαχόταν στο μέτωπο της Αλβανίας. Επιπλέον, τα υποβρύχια μας ανέλαβαν δράση κατά των θαλασσίων συγκοινωνιών του εχθρού στην Αδριατική και σημείωσαν λαμπρές επιτυχίες. Όταν όμως η Γερμανία έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο Μπαρμπαρόσσα, τα αεροσκάφη της Luftwaffe , ξεκινώντας από τις βάσεις στο βουλγαρικό έδαφος, άρχισαν ανελέητη επίθεση εναντίον των ελληνικών πολεμικών και εμπορικών πλοίων, καθώς και των εγκαταστάσεων στην ξηρά σε όλη τη χώρα ο απολογισμός για το στόλο είναι τραγικός : εικοσιπέντε πλοία κάθε κατηγορίας βυθίστηκαν στο διάστημα 4-25 Απριλίου 1941. Ο Αρχηγός ΓΕΝ, ναύαρχος Α. Σακελλαρίου, λαμβάνει την απόφαση, ακολουθώντας την πολιτική ηγεσία της χώρας, για συνέχιση του αγώνα. Αρχίζει έτσι η σταδιακή αποχώρηση των πλοίων που απέμειναν, αρχικά προς τη Σούδα της Κρήτης και έπειτα στην Αλεξάνδρεια. Στο τέλος του Απρίλη του 1941, στον όρμο της Αλεξάνδρειας βρίσκονταν δεκαεπτά ελληνικά πλοία (ένα θωρηκτό, έξι αντιτορπιλικά, τρία τορπιλοβόλα, πέντε υποβρύχια και ένα βοηθητικό), τα μόνα που ενώθηκαν με τον Αγγλικό στόλο και που αποτελούσαν το μόνο ελεύθερο ελληνικό έδαφος.

Τα ελληνικά πλοία, όλα εκτός από τη «Β. ΟΛΓΑ», παμπάλαια και ισχυρά δοκιμασμένα από την εντατική χρήση τους κατά τον πόλεμο, χρειάζονταν ριζική συντήρηση και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για τον καίριο ρόλο που θα έπαιζαν στο άμεσο μέλλον. Στους αγγλικούς επισκευαστικούς σταθμούς στην Αίγυπτο και την Ινδία επισκευάστηκαν όλα τα πλοία μας και ενισχύθηκε ή και αντικαταστάθηκε ολοσχερώς ο οπλισμός τους. Οι αποστολές των πλοίων μας συνίσταντο κατά κύριο λόγο σε συνοδείες νηοπομπών και σε περιπολίες τόσο στην Μεσόγειο όσο και στον Ινδικό ωκεανό και τον Περσικό κόλπο, κυρίως για την ενίσχυση της Σοβιετικής Ένωσης. Παράλληλα, στην Αίγυπτο ταχύρυθμα σχολεία λειτουργούσαν με σκοπό την εκπαίδευση παλαιών και νέων στελεχών, ενώ αποστολές για την παραλαβή νέων σκαφών αναχώρησαν για την Αγγλία. Επίσης, η υπηρεσία που δημιουργήθηκε για την εξουδετέρωση των ναρκών εξελίχθηκε σε ολόκληρο στόλο ναρκαλιευτικών. Τα πλοία μας εργάστηκαν συχνά με αυτοθυσία κατά τη λεγόμενη μάχη της Αλεξάνδρειας, αρνούμενα να διαφύγουν στην Ερυθρά θάλασσα. Και όταν οι δυνάμεις του Άξονα, υπό τον Ρόμμελ, συγκρατήθηκε στο Ελ Αλ Αμέιν, βοήθησε με όλες του τις δυνάμεις για την προετοιμασία της αντεπίθεσης. Το 1942, οι Άγγλοι παρέδωσαν στο Ελληνικό Ναυτικό ολόκληρη μοίρα αντιτορπιλικών τελευταίου τύπου, στα οποία δόθηκαν τα ονόματα «ΚΑΝΑΡΗΣ», «ΜΙΑΟΥΛΗΣ», «ΠΙΝΔΟΣ» και «ΑΔΡΙΑΣ», καθώς και την κορβέττα «ΣΑΚΤΟΥΡΗΣ» και το υποβρύχιο «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», που προερχόταν από λεία πολέμου. Πολλές από τις καταστροφές και ζημιές του εχθρού οφείλονταν στην μέχρι αυτοθυσίας δράση των Ελληνικών πλοίων, των οποίων τα πληρώματα διακρίθηκαν για το θάρρος, την αφοσίωση στο καθήκον και την ψύχραιμη αντιμετώπιση των κινδύνων. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν χάθηκε η επαφή με την ίδια την Ελλάδα : τα ελληνικά υποβρύχια βρίσκονταν σχεδόν διαρκώς σε περιπολίες στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών, αποβίβαζαν Βρετανούς και έλληνες κομάντος και υλικό, παραλάμβαναν άλλους, αιχμαλώτιζαν ή βύθιζαν τα επιταγμένα σκάφη, τρομοκρατούσαν τους Ιταλούς στα Δωδεκάνησα και προκαλούσαν ανεπανόρθωτες απώλειες στους Γερμανούς στο υπόλοιπο Αιγαίο. Στις 18-9-1943 το «Β. ΟΛΓΑ», πρωταγωνίστρια σε όλες τις μεγάλες νίκες εναντίον του εχθρού στη Μεσόγειο, με δύο Αγγλικά αντιτορπιλικά καταστρέφει ολόκληρη γερμανική νηοπομπή απόβασης στα Δωδεκάνησα, αλλά κύματα στούκας επιτίθενται εναντίον της και τελικά την βυθίζουν στο λιμάνι της Λέρου.Ενώ οι επιδρομές των συμμαχικών πλοίων μαίνονται στα δώδεκα νησιά, ο «ΑΔΡΙΑΣ» πρωτοστατεί στο βομβαρδισμό των ακτών της Καλύμνου τη νύχτα της 22-10-1943 ανατινάζεται η πλώρη του, που προσέκρουσε σε νάρκη. Παρά την πυρκαγιά και την αχρήστευση των πυροβόλων του, ο τραυματισμένος Κυβερνήτης του, αντιπλοίαρχος Ι. ΤΟΥΜΠΑΣ, διατάσσει να κλειστούν τα στεγανά, να σβηστούν οι εστίες φωτιάς, να περισυλλεγούν οι ναυαγοί από ένα άλλο Αγγλικό αντιτορπιλικό και να επιστρέψουν στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας. Ο κατάπλους του θρυλικού αντιτορπιλικού έγινε μέσα σε ζητωκραυγές και χειροκροτήματα των πληρωμάτων των συμμαχικών πλοίων. Η δράση του ΠΝ ολοκληρώθηκε με την κατάρτιση και εκτέλεση του Σχεδίου Επιστροφής του Ναυτικού στην Ελλάδα (γνωστού ως Σ.Ε.Ν.Ε.), που καθόριζε τον τρόπο ομαλής άφιξης του στόλου και της Κυβέρνησης του Καΐρου στην πατρίδα.

Στα τέλη του πολέμου τα πλοία του στόλου διεσπάρησαν στα νησιά και τα λιμάνια του Αιγαίου, με σκοπό την εκδίωξη των τελευταίων πυρήνων του εχθρού, τη συνοδεία νηοπομπών με τρόφιμα και εφόδια για τον άμαχο πληθυσμό και την αναζωογόνηση των παλαιών Ναυτικών Διοικήσεων, που θα βοηθούσαν στην εγκαθίδρυση της ελληνικής διοίκησης. Συμμετείχε κυρίως στην εκδίωξη των δυνάμεων του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ από τις παράλιες περιοχές και ιδιαίτερα από την περιοχή της Αθήνας. Με την ανασυγκρότηση του ελληνικού κράτους, η ανάγκη ανανέωσης των πλοίων του στόλου ήταν περισσότερο από επιτακτική. Τα περισσότερα από τα πλοία παραχωρήθηκαν στα πλαίσια της Αμερικάνικης Στρατιωτικής Βοήθειας, ενώ αλλά δανείστηκαν και επεστράφησαν, ενώ πολύ λίγα αγοράστηκαν. Τα περισσότερα από τα πλοία που μας παραχωρήθηκαν βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση και χρειάζονταν μετατροπές, επισκευές και ανανέωση στον οπλισμό τους - λίγα ήταν πραγματικά καινούρια. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ακόλουθα : το 1947 παραχωρήθηκαν από τις ΗΠΑ έξι κανονιοφόροι («ΑΡΣΛΑΝΟΓΛΟΥ», «ΜΠΛΕΣΣΑΣ», «ΠΕΖΟΠΟΥΛΟΣ», «ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΣ», «ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ» και «ΛΑΣΚΟΣ»). Ως μέρος των ιταλικών επανορθώσεων, το 1950, παραχωρήθηκε το καταδρομικό «ΕΛΛΗ», ενώ το 1951, παραχωρήθηκαν από τις ΗΠΑ τα αντιτορπιλικά «ΔΟΞΑ» και «ΝΙΚΗ», οι ναρκοθέτιδες «ΑΚΤΙΟΝ» και «ΑΜΒΡΑΚΙΑ», το δεξαμενόπλοιο «ΝΑΥΚΡΑΤΟΥΣΑ» και τα υποβρύχια «ΠΟΣΕΙΔΟΝ» και «ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ». Κατά την περίοδο 1958-1960 παραχωρήθηκαν από τις ΗΠΑ έξι οχηματαγωγά, τέσσερα αντιτορπιλικά τύπου Fletcher, τα «ΑΣΠΙΣ», «ΒΕΛΟΣ», «ΛΟΓΧΗ» και «ΣΦΕΝΔΟΝΗ», δύο αποβατικής υποστηρίξεως, τα «ΒΛΑΧΑΒΑΣ» και «ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ», και τρία αρματαγωγά, τα «ΙΚΑΡΙΑ», «ΛΕΣΒΟΣ» και «ΡΟΔΟΣ». Το 1964 παρελήφθη το υποβρύχιο «ΤΡΙΑΙΝΑ», καθώς και έξι ναρκαλιευτικά («ΑΗΔΩΝ», «ΑΙΓΛΗ», «ΔΑΦΝΗ», «ΔΩΡΙΣ», «ΚΙΧΛΗ» και «ΚΙΣΣΑ»).

Με τη δικτατορία των Συνταγματαρχών το 1967, το Ναυτικό, με πρώτο τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Κ. Εγκολφόπουλο, που παραιτήθηκε εξέφρασε από την αρχή την αντίθεση του στην κατάλυση της δημοκρατίας. Στους μήνες που ακολούθησαν αποστρατεύτηκαν αναγκαστικά 61 αξιωματικοί από τις τάξεις του. Κορύφωση της αντιστασιακής δημοκρατικής δράσης του αποτέλεσε το λεγόμενο «Κίνημα του Ναυτικού», που τελικά δεν εκτελέστηκε, αλλά κατάφερε καίριο πλήγμα στη χούντα και ανέτρεψε τα σχέδια της. Στις 25-5-1973, το αντιτορπιλικό «ΒΕΛΟΣ» κατέπλευσε στο λιμάνι Φιουμιτσίνο της Ιταλίας και με τη διαφυγή του αυτή εκφράστηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ενόπλων Δυνάμεων και του λαού να πληροφορήσουν και να καταγγείλουν στη παγκόσμια κοινή γνώμη ότι στην Ελλάδα είχε επιβληθεί ένα παράνομο καθεστώς βίας από επίορκους αξιωματικούς. Κατά την επίθεση στην Κύπρο, ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στις δύο τορπιλακάτους «Τ1» και «Τ3», οι οποίες τα ξημερώματα της 20 ης Ιουλίου 1974, με την εμφάνιση της τουρκικής ναυτικής δύναμης του ΑΤΤΙΛΑ έξω από την Κερύνεια, απέπλευσαν, αλλά η αμυντική τους προσπάθεια καταπνίγηκε από την έντονη αεροπορική επίθεση, εκεί σκοτώθηκε ο Κυβερνήτης της «Τ3» υποπλοίαρχος ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΣΟΜΑΚΗΣ μαζί με όλο το πλήρωμα. Επίσης την ίδια μέρα, το αρματαγωγό «ΛΕΣΒΟΣ», με κυβερνήτη τον πλωτάρχη ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΧΑΝΔΡΙΝΟ, στην Πάφο, βομβάρδισε επί ώρα τον τομέα της τουρκικής στρατιωτικής δύναμης που στάθμευε στο νησί, κάτω από το ενετικό φρούριο της πόλης, μέχρι την τελική της παράδοση. Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πλοίο αποβίβασε τη δύναμη της ΕΛΔΥΚ, που μόλις είχε παραλάβει για την Ελλάδα, παρερμηνεύτηκε από τους Τούρκους ότι δήθεν γίνεται απόβαση του ελληνικού στόλου έτσι, τα τουρκικά αεροσκάφη βύθισαν ένα τουρκικό αντιτορπιλικό, ενώ ένα άλλο υπέστη σοβαρότατες ζημίες.

Μετά τη μεταπολίτευση και ιδιαίτερα από τα τέλη της δεκαετίας του '80, το ναυτικό επεξεργάζεται καινούρια σχέδια για την άμυνα της χώρας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της νέας δομής του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τα οποία οι σκοποί του δεν εξαντλούνται στη θωράκιση των συνόρων της χώρας μας, αλλά επιβάλλεται και η συνεισφορά του σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις με την αιγίδα του ΟΗΕ. Από το 1982 καθιερώθηκε η οργάνωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και των αγορών των Ενόπλων Δυνάμεων με βάση πενταετή.

Το αξιόμαχο του Ναυτικού και η καίρια γεωπολιτική θέση της χώρας αναδείχθηκαν και στην πρόσφατη κρίση του Κόλπου, κατά την οποία ο ναύσταθμος της Σούδας συντήρησε 97 πλοία, φόρτωσε και ξεφόρτωσε 13.000 τόνους υλικών, εξυπηρέτησε 31.000 πτήσεις και τροφοδότησε αεροσκάφη με 4.500 εκ. λίβρες υγρά καύσιμα, λειτουργώντας 24 ώρες το 24ωρο με εξουθενωτικούς ρυθμούς, πράττοντας το καθήκον του κατά τρόπο άψογο. Για την εφαρμογή των κυρώσεων σε ό,τι αφορά τη διακίνηση αγαθών προς και από το Ιράκ, συμμετείχε με τις φρεγάτες «ΕΛΛΗ» και «ΛΗΜΝΟΣ» στη διασυμμαχική ναυτική δύναμη. Επίσης, συμμετείχε με δύο πλοία του κατά την Αλβανική κρίση του 1997 στη μεταφορά ξένων υπηκόων από την Αυλώνα και το Δυρράχιο στην Ελλάδα.

Στις 31-1-1996 το Ναυτικό θρήνησε την απώλεια τριών αξιωματικών του κατά τις επιχειρήσεις στην κρίση των βραχονησίδων Ίμια, ΒΑ της Καλύμνου, τους υποπλοιάρχους ΠΝ Χρ. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ και Π. ΒΛΑΧΑΚΟ  και τον αρχικελευστή ΠΝ Ε. ΓΙΑΛΟΨΟ.

Με την αλλαγή του δόγματος για τον ενιαίο αμυντικό χώρο Ελλάδας και Κύπρου το 1997, το Πολεμικό Ναυτικό αποσκοπεί στην ανάπτυξη της ναυτικής ισχύος στην εξαιρετικά σημαντική αυτή περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, στην εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας στην Ελλάδα και την Κύπρο, στο να διαφυλάσσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα, να διατηρεί ανοιχτές τις θαλάσσιες γραμμές επικοινωνιών και να συντελεί στην τήρηση υψηλού ηθικού στο νησιωτικό πληθυσμό και στα στρατεύματα των νησιών. Παράλληλα, εκτελεί μεταφορές προς όφελος των άλλων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και συμβάλλει, με αερομεταφορές κυρίως, στην εξυπηρέτηση άμεσων αναγκών υγείας του πληθυσμού των νησιών. Τέλος, η ναυτική παρουσία στα ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας είναι συνεχής, με περιπολίες πολεμικών πλοίων αφενός, για την αντιμετώπιση ενεργειών που στρέφονται κατά των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, και αφετέρου στην ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος στην απαγόρευση εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων διακίνησης ναρκωτικών, λαθρεμπορίας όπλων κλπ.

ΠΗΓΗ: hellenicnavy.gr
#10
Το ότι δεν υπάρχουν λεφτά, είμαστε κατάχρεοι και βρισκόμαστε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας δεν έχει κουρασθεί η πένα του γράφοντος να το τονίζει από τη δεκαετία του ΄80, οπότε ικανοποιήθηκαν και έκτοτε ικανοποιούνται όλα τα αιτήματα των προνομιούχων τάξεων που μπορούν να ασκήσουν πίεση στα κυβερνητικά κόμματα και από τον τρόμο του πολιτικού κόστους που ασκούν ο εκθεμελιωτικός λαϊκισμός της Αριστεράς και οι συνδικαλιστές του μονοπωλιακού δημόσιου τομέα. Πρόσφατα υπενθύμισα όσα έγραφε πριν από 150 χρόνια ο Ροΐδης, καθώς και την πριν από 100 χρόνια εκβιαστική απεργία των λιμενεργατών του Πειραιά.
Μία ακόμη αναδρομή στο παρελθόν θα πείσει και τους πιο δύσπιστους. Αντιγράφω και πάλι από κύριο άρθρο της «Εστίας», που δημοσιεύθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1929:

«Είναιαναμφισβήτητο ότι το Ελληνικόν κράτος κατά τα τελευταία αυτά έτη κινδυνεύει να εξουθενωθή τελείως και να υποκύψη προ των Ελληνικών “μπουλουκιών”. Κάθε ομάς ανθρώπων, συνδεομένων από κοινά συμφέροντα και μόνον συγκροτεί μίαν οργάνωσιν, εξασφαλίζει μερικούς δημοσιογραφικούς ή κοινοβουλευτικούς υποστηρικτάς και υπαγορεύει έπειτα τας θελήσεις της εις το Κράτος.Αλλοίμονον δε εις εκείνον,υπουργόν,δημόσιον λειτουργόν ή δημοσιογράφον, ο οποίος θα ετόλμα, όχι μόνον να αντιταχθή, αλλά και να μη υποστηρίξη τας αξιώσεις, αι οποίαι προεβάλλοντο.Η δύναμις των ομάδων εις την Ελλάδα, έχει καταστή καταπληκτική. Και αι παραδοξότεραι των αξιώσεων, κατορθώνουν να εμφανίζωνται ως δίκαιαι και να αναγνωρίζωνται αμέσως από το πτήσσον και πανικόβλητον Κράτος. Εάν τυχόν η αξίωσις είναι περισσότερον του δέοντος εξωφρενική,εάν η Κυβέρνησις καταλαμβάνεται υπό δισταγμών και προτάσσει αντιρρήσεις, αρκεί μια θορυβώδης διαδήλωσις εις τους δρόμους, διά να εγκαταλειφθούν αμέσως αι αντιρρήσεις και να συνθηκολογήση το Κράτος.

Υπό τοιαύτας συνθήκας, ολόκληρος σχεδόν ο πληθυσμός της Ελλάδος μεταβάλλεται εις μπουλούκια, τα οποία συγκροτούμενα εις Επιτροπάς, Εκτελεστικά Συμβούλια, Γενικάς Συνελεύσεις ή Συνομοσπονδίας περιέρχονται τα υπουργικά και δημοσιογραφικά γραφεία διά την επιδίωξιν μιας αποζημιώσεως,ενός ειδικού φόρου, ενισχυτικού της οργανώσεώς των, ενός νέου δανείου, ενός οικοδομικού Συνεταιρισμού. Ποίος Ελλην,θα ηρνείτο να αποτελέση μέρος μιας τοιαύτης οργανώσεως, όταν ως ανταμοιβήν διά τας ολίγας ώρας της αναμονής εις τους υπουργικούς προθαλάμους θα ελάμβανε παρά του Κράτους ένα προνόμιον, μίαν καλήν αποζημίωσιν, μίαν σύνταξιν ή ένα ωραίον οικόπεδον.

Τα αποτελέσματα της τρομεράς αυτής συνηθείας,είναι δύο ειδών:Πρώτον,ότι το Ελληνικόν Κράτος χρεώνεται έως τον λαιμόν διά να κατορθώση να αντεπεξέλθη εις όλας αυτάς τας αξιώσεις και να ικανοποιήση όλας αυτάς τας ορέξεις, επιβαρύνει συνεχώς τον προϋπολογισμόν του με μεγάλα κονδύλια και υπερφορτώνει την αγοράν της χώρας κατά τρόπον μοιραίως δημιουργούντα οικονομικήν κρίσιν. Αφ΄ ετέρου, οι πολίται κακοσυνηθίζοντες από την εξαιρετικήν αυτήν υποχωρητικότητα του Κράτους,εγκαταλείπουν τας παραγωγικάς των εργασίας διά να επιδίδωνται εις την ολιγώτερον κοπιαστικήν και περισσότερον κερδοφόρον εργασίαν της αναμονής εις τα Πολιτικά Γραφεία και τους υπουργικούς προθαλάμους. Είδομεν ήδη χαρακτηριστικάς εκδηλώσεις της κακής αυτής νοοτροπίας. Υπάρχουν μυριάδες Ελλήνων, που μόνον από Κρατικάς επιχορηγήσεις, αποζημιώσεις και επιδόματα ζουν».

Μπορεί αυτά να συνέβαιναν το 1929, αλλά η περιγραφή αποδίδει σχεδόν κατά λέξη και το σήμερα. Η κατάρα της απομύζησης του κράτους από τους εκβιάζοντες και τους υποκύπτοντες μετά τρόμου πολιτικούς μας είναι καταφανώς διαχρονική και εφιαλτική. Ας σημειωθεί ότι το άρθρο αυτό της «Εστίας» εγράφη λόγω εκβιασμού της κυβερνήσεως από λεωφορειούχους και εισπράκτορες. Ο τότε πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος αντέταξε ένα ηχηρό όχι στον εκβιασμό. Αλλά στις επόμενες εκλογές τον τιμώρησαν και τις έχασε. Ετσι βαθμιαία οδηγηθήκαμε στη δικτατορία Μεταξά με τη συμβολή και του ΚΚΕ. Τα ίδια πράττει και σήμερα το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ.

Γιάννης Μαρίνος | Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009
ΠΗΓΗ: tovima.gr
#11
Magazino a33 e-pi παντός e-pi στητού / ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
Δεκεμβρίου 04, 2009, 07:52:10 ΠΜ


Η Ιστορία του Πυροβολικού

Το έμβλημα του Όπλου του Πυροβολικού φέρεται επί ασπιδίου, το οποία απεικονίζει δύο διασταυρωμένα πυροβόλα με ένα κατευθυνόμενο βλήμα σε κατακόρυφη θέση, έτοιμο προς εκτόξευση. Τα παλαιού τύπου πυροβόλα συμβολίζουν τη μακρόχρονη παράδοση του πυροβολικού μάχης και ο πύραυλος, το αντιαεροπορικό πυροβολικό και τα σύγχρονα πυραυλικά μέσα. Η όλη απεικόνιση είναι μαύρου και κίτρινου χρώματος.

Πρόκειται για τα παραδοσιακά χρώματα του Ελληνικού Στρατού, που "έλκουν" την προέλευσή τους από την κιτρινόμαυρη σημαία του Βυζαντίου με το δικέφαλο αετό. Στην περίπτωση του εμβλήματος του Πυροβολικού, το μαύρο φόντο συμβολίζει το χρώμα της πυρίτιδας, ενώ το κίτρινο, το χρώμα του Στρατού, στον οποίο ανήκει το Όπλο του Πυροβολικού. Στην κορυφή του ασπιδίον αναγράφεται το αρχαιοελληνικό ρητό: "Ισχύς διά της γνώσεως". Το ρητό αυτό συμβολίζει τον τεχνικό χαρακτήρα του Όπλου του Πυροβολικού και δίδει το μήυμα, ότι η απόκτηση των απαιτούμενων γνώσεων από έναν αξιωματικό (ή οποιοδήποτε στέλεχος του Όπλου) αποτελεί το μεγαλύτερο συντελεστή ισχύος για τον ίδιο και κατ' επέκταση για το Όπλο, στο οποίο υπηρετεί.

Η μπάλα του παλιού κανονιού, η "γκρανάτα" με τη φλόγα να ξεπηδάει από μέσα της, η "φλογοφόρος ροιά", όπως ονομαζόταν επίσημα, είναι από τα αρχαιότερα και χαρακτηριστικότερα σύμβολα πολλών Όπλων και Σωμάτων. Το 1937, η χρυσοκέντητη "φλογοφόρος ροιά" τοποθετήθηκε στο κολάρο και της μεγάλης στολής του Πεζικού, ενώ κατασκευάσθηκαν επίχρυσες μεταλλικές για τα επιράμματα της χακί στολής των αξιωματικών των τεσσάρων Όπλων, και οι ίδιες από λευκό μέταλλο για τις στολές της Χωροφυλακής. Μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η επίχρυση "φλογοφόρος ροιά" παραμένει μόνο στις στολές των αξιωματικών του Πυροβολικού και από λευκό μέταλλο για τη Χωροφυλακή. Το 1968, η δικτατορία αντικατέστησε το ιστορικό αυτό έμβλημα με το σύγχρονο έμβλημα του Πυροβολικού. Οι αξιωματικοί της Χωροφυλακής διατήρησαν τη " φλογοφόρο ροιά" τους μέχρι το 1984, οπότε ενσωματώθηκαν στη νέα Ελληνική Αστυνομία.


Ο Ύμνος του Πυροβολικού

Το Πυροβολικό, το Πυροβολικό,
το Πυροβολικό πολύ το αγαπώ.
Θα πεθά-θα πεθάνω, θα πεθάνω
στο κανό-στο κανόνι μου επάνω.

Κι εσύ βρε σκοπευτή, κι εσύ βρε σκοπευτή,
κι εσύ βρε σκοπευτή βάλε παρεκτροπή,
τύμπανο, τύμπανο εικοσιένα
κι έβαλα, κι έβαλα σαράντα ένα.

Κι εσύ βρε γεμιστή, και συ βρε γεμιστή,
κι εσύ βρε γεμιστή βάλε εκρηκτική,
βάλε τω-βάλε τώρα ανά δύο,
βρήκα το-βρήκα το πυροβολείο.

Και πυρομαχικά και πυρομαχικά,
και πυρομαχικά φέρετε βρε παιδιά,
να τα βα-να τα βάλω στο κανόνι,
να τα κα-να τα κάνω όλα σκόνη.


Στολές Πυροβολικού

Κυκλοφορεί, ευρέως, ο μύθος, σύμφωνα με τον οποίο το Πυροβολικό έχει μαύρο χρώμα, γιατί "έχασε" τη σημαία του. Το Πυροβολικό ουδέποτε έχασε τη σημαία του, γιατί απλούστατα δεν είχε ποτέ! Γενικά, τα διακριτικά χρώματα των επιραμμάτων, των σειρητίων, οι διακριτικοί θυρεοί και τα σύμβολα των στολών των περισσοτέρων στρατών της Ευρώπης και κατ' επέκταση του κόσμού διαμορφώθηκαν κατά τους Ναπολεόντιους Πολέμους (1800-1815) και τη δημιουργία "μεγάλων στρατών" (1815-1860).

Οι στρατιωτικές στολές κατά τις παραπάνω περιόδους ήταν πολύχρωμες, με έντονα χρώματα και φανταχτερά διακοσμητικά στοιχεία (λοφία, έγχρωμες και χρυσές επωμίδες, φτερά κ.λπ.), όμως οι στολές των αξιωματικών του Πυροβολικού ήταν οι πιο λιτές και αυστηρές. Οι πρώτες στολές του τακτικού Ελληνικού Στρατού ήταν γαλλικές, δηλαδή είχαν σκούρο μπλε χρώμα. Με τον ερχομό του Όθωνος, το Πυροβολικό φόρεσε βαυαρικού τύπου, σκούρες μπλε στολές. Το 1908, με την καθιέρωση της χακί στολής εκστρατείας για τον Ελληνικό Στρατό, οι επωμίδες του Πυροβολικού είχαν ως διακριτικό χρώμα το "ερυθρόδανο", δηλαδή ένα κόκκινο πιο ζωηρό από εκείνο του Πεζικού. Επειδή το χρώμα αυτό δεν το διέκρινε από το Πεζικό, το 1914 (οπότε τοποθετήθηκαν τα έγχρωμα επιράμματα στα κολλάρα των στολών) καθιερώθηκε το μαύρο χρώμα για το Πυροβολικό και το σκούρο μπλε - σχεδόν μαύρο - για τη Χωροφυλακή, η οποία τότε αποτελούσε τμήμα του Στρατού. Από τότε, το χρώμα τον Πυοβολικού είναι το μαύρο.

Από τις 16 Οκτωβρίου 2000, καθορίστηκε με απόφαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου η αντικατάσταση σε όλες τις στολές των αξκών - οπλιτών του οπλοσήμου του Πυροβολικού με το νέο οπλόσημο, το οποίο περιλαμβάνει σε χιαστί, πύραυλο με ένα κανόνι και τη φλόγα στο κέντρο αυτών, η οποία συμβολίζει τη φλόγα που βγαίνει από τη χρησιμοποίηση των παραπάνω όπλων κατά τη βολή, αλλά και τη φλόγα που εμφωλεύει στις Ψυχές των πυροβολητών, που υπηρετούν τα Όπλα αυτά. Η ονομασία "Πυροβολητής" έχει μακρά παράδοση. Όλοι οι υπηρέτες στο Όπλο του Πυροβολικού από τις αρχές του νεοελληνικού κράτους ονομάζονται "Πυροβολητές". Με διαταγή του Γ.Ε.Σ. καθιερώθηκε και επίσημα η προσφώνηση των στρατιωτών που υπηρετούν στο όπλο με τον όρο "Πυροβολητής". Η ονομασία στρτης (ΠΒ) δεν έχει καταργηθεί, εξακολουθεί να υφίσταται και χρησιμοποιείται επίσημα σε όλα τα στρατιωτικά υπηρεσιακά έγγραφα και αναφορές.


Χρονολογίες-ορόσημα

-1821 Συγκροτείται στην Καλαμάτα η πρώτη πυροβολαρχία από το Δημήτριο Υψηλάντη

-1828 Οργανώνεται το πρώτο Τάγμα Πυροβολικού

-1828 Συγκρότηση της Σχολής Πυροβολικού στο Τάγμα Πυροβολικού στο Ναύπλιο

-1829 Καθιέρωση της Αγίας Βαρβάρας ως προστάτιδας του Πυροβολικού

-1843 Για πρώτη φορά γίνεται διάκριση ανάμεσα σε πεδινό και σε ορειβατικό Πυροβολικό

-1853 Μετονομασία του Τάγματος Πυροβολικού σε Μοίρα Πυροβολικού

-1874 Η Μοίρα αναπτύχθηκε σε Σύνταγμα Πυροβολικού με πυροβόλα εμπροσθογεμή

-1940 Συμβολή του Πυροβολικού στον αγώνα του αλβανικού μετώπου

-1943 Συμμετοχή δύο (2) Συνταγμάτων Πυρ/κού στις μάχες του Ελ Αλαμέιν και του Ρίμινι

-1951 Αρχίζει η προμήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες των Ρ/Μ οβιδοβόλων Μ-101 105 χιλ. και Μ-114Α1  155 χιλ.

-1960 Προμήθεια μίας (1) Μοίρας Κ/Β "ΧΩΚ"

-1977 Τίθενται σε υπηρεσία τα Α/Κ οβιδοβόλα Μ-109ΑΙΒ

-1980 Ανάπτυξη από την Ε.Β.Ο. του Α/ Α συστήματος "ΑΡΤΕΜΙΣ-30"

-1994 Το ελληνικό Πυροβολικό εξοπλίζεται με αριθμό συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων 122 χιλ. τύπού RM-70

-1995 Παραλήφθηκε από τις ΗΠΑ αριθμός πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων MLRS

-1998 Παρελήφθησαν οι πρώτοι πύραυλοι ATACAM'S

Εξοπλισμός Πυροβολικού

ΠΗΓΗ: ellinikos-stratos.com/stratos/pyroboliko_2.asp

(YΓ: Πολλές ευχές στις Βαρβάρες και στους Βάρβαρους)
#12
Εχθές στην εκπομπή του κ. Χαρδαβέλλα πληροφορηθήκαμε πως η κ. Μπακογιάννη είχε αρνηθεί τη βοήθεια να διαδώσει την επιστολή που συνέταξαν Αμερικανοί πανεπιστημιακοί φιλέλληνες και την οποία έστειλαν στον πρόεδρο Ομπάμα σχετικά με την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και τα σκοπιανά ανιστόρητα ψεύδη. Την επιστολή υπογράφουν 347 πανεπιστημιακοί ειδήμονες από την Αμερική. Η είδηση έγινε γνωστή κατά την διάρκεια της εκπομπής όταν η πρόεδρος της Παμμακεδονικής κ. Γκατζούλη επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιο Παπαθεμελή που συμμετείχε στη συζήτηση και του το ανέφερε.


Να προσθέσουμε επίσης πως σε συνέντευξη που παραχώρησε ο καθηγητής κ. Μίλλερ σε δημοσιογράφο του κ. Χαρδαβέλλα δήλωσε πως η σκοπιανή προαπαγάνδα στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στα Πανεπιστήμια έχει σπάσει κάθε ρεκόρ. Ο κ. Μίλερ αποφάσισε να απαντήσει αρχικά σε ένα ανιστόρητο άρθρο ενός αμερικάνικου περιοδικού που προπαγάνδιζε τα σκοπιανά ψεύδη και διαστρέβλωνε την Ιστορία. Ο κ. Μίλερ δεν έλαβε απάντηση από τον εκδότη του περιοδικού και ξαναέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας. Ο εκδότης μετά από καιρό του απάντησε λέγοντας ότι έλειπε σε... διακοπές κι αυτή ήταν η αιτία της αργοπορίας του και ...συνέστησε να γράψει ένα άρθρο 100 λέξεων αν θέλει να δημοσιευθεί στο περιοδικό που λειτουργούσε ως φιλοσκοπιανός κράχτης. Ο καθηγητής Μίλερ βρήκε την απάντηση κάτι παραπάνω από υποτιμητική και τότε αποφάσισε να συντάξει ένα γράμμα προς τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ομπάμα αναλύοντάς του με επιστημονικά ντοκουμέντα την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας δεδομένου ότι οι ΗΠΑ είχαν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως "Μακεδονία" επί προεδρίας Μπους. Σε αυτή του την προσπάθεια βρήκε εκατοντάδες πανεπιστημιακούς συμμάχους που την υπέγραψαν αλλά και πολλούς ...αδιάφορους και αρνητικούς όπως ο κ. Μίλερ δήλωσε.


Ομολογουμένως η ελληνική διπλωματία στο εξωτερικό είναι ανύπαρκτη και δεν γίνεται καμία προσπάθεια να πολεμηθεί η σκοπιανή προπαγάνδα παρ' όλο που διαθέτουμε όλα τα ντοκουμέντα και τα επιστημονικά επιχειρήματα. Παρ ' όλο που η Παμμακεδονική της Αμερικής προσπάθησε να έλθει σε επαφή και να διαδώσει την επιστολή μέσω του υπουργείου Εξωτερικών συνάντησε άρνηση και κλειστές πόρτες. Ο κ. Χαρδαβέλλας στην εκπομπή θεώρησε ότι αυτό οφείλεται σε ...ανοησία εκ μέρους της ελληνικής πλευράς αλλά δεν θα συμφωνήσουμε καθόλου με αυτό. Τα υπουργεία Εξωτερικών τα τελευταία χρόνια όχι μόνο δεν διαθέτουν καμία διπλωματία για να προωθήσουν το μείζονος σημασίας εθνικό μας θέμα αλλά και αρνούνται την βοήθειά τους σε κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία που τους προτείνεται. Αυτό δεν ονομάζεται ούτε ανοησία, ούτε αμέλεια. Ονομάζεται ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ.


Παραθέτουμε 2 ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις για το θέμα


Ο φιλλέληνας Stephen Miller ομιλητής σε σεμινάριο στην Νεμέα προς τιμή της Μακεδονίας

Archaeology Magazine Letter to the Editor by Professor Stephen G. Miller


ΠΗΓΗ: hellenicrevenge.blogspot.com/2009/12/blog-post_1061.html
Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009
#13
Το μεγάλο ψέμα της Τουρκίας και η αποκάλυψη της αλήθειας!

Ο Τουρκικός μύθος καταρρίπτεται

Ο Μουσταφά Κεμάλ δεν γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη!


Η είδηση είναι συνταρακτική και έρχεται μέσα από ένα έντυπο που έχει δώσει αγώνες κατά των ψεμάτων της Άγκυρας και κατά της τουρκικής προπαγάνδας που έχει στηθεί μέσα στη χώρα μας.
Η πομακική εφημερίδα Ζαγάλισα δημοσιοποίησε και ξεγύμνωσε το μεγαλύτερο ψέμα της Τουρκίας, που αφορά τον ιδρυτή του σημερινού κεμαλικού κατεστημένου των νεότουρκων. Η έρευνα των ανθρώπων της «Ζαγάλισα» έφερε στο φως την αλήθεια που επιμελημένα κρύφτηκε επί έναν σχεδόν αιώνα από όλους εκείνους που είχαν συμφέρον να παρουσιάσουν τον Κεμάλ Ατατούρκ ως ιδιαίτερη προσωπικότητα και όχι μόνο…
Το δημοσίευμα της «Ζαγάλισα»
«Η Ζαγάλισα αποκαλύπτει μετά από προσεκτική επιτόπια έρευνα πολλών μηνών, ότι ο ισχυρισμός της γέννησης του Μουσταφά Κεμάλ (Ατατούρκ) στη Θεσσαλονίκη είναι ένα μεγάλο και ωραίο ΠΑΡΑΜΥΘΙ, για να κοροϊδεύουν οι Τούρκοι τους εαυτούς τους, αλλά και πολλούς μουσουλμάνους από τη Θράκη. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να τονώσουν το εθνικό φρόνημα, έχει δοθεί «γραμμή» ώστε οποιοδήποτε τουριστικό γκρουπ «Τούρκων» της ελληνικής Θράκης αποτελούμενο από πολιτιστικούς συλλόγους και κυρίως δημοτικά σχολεία, επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη, να πηγαίνει συμβολικά πρώτα στο… σπίτι του Κεμάλ και μετά οπουδήποτε αλλού. Για τον τουρκικό εθνικισμό το ιστορικότερο αξιοθέατο της Θεσσαλονίκης είναι το σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ!
Σε πολλά φύλλα των τουρκόφωνων εφημερίδων καταχωρούνται όλο και πιο συχνά φωτογραφίες από συλλόγους και μειονοτικά σχολεία της Θράκης τα οποία επισκέπτονται το… σπίτι του μεγάλου ηγέτη! Έχει γίνει πλέον της μόδας για κάθε «Τούρκο» της Θράκης! Μόνο που το προσκύνημα είναι σε «μαϊμού μέρος»…
Ο Κεμάλ δεν γεννήθηκε στην κοσμοπολίτικη Θεσσαλονίκη της εποχής εκείνης (δεν ήταν «πρωτευουσιάνος» όπως θέλει να τον παρουσιάζει ο τουρκικός εθνικισμός), αλλά σε ένα μικρό χωριουδάκι έξω από τον Λαγκαδά, την Χρυσαυγή, όπου μέχρι τα οκτώ περίπου χρόνια του φύλαγε αγελάδες και πρόβατα στους γύρω λόφους! Εκεί πήγε στο δημοτικό σχολείο. Φυσικά, σε καμία τουρκική βιογραφία ή εγκυκλοπαίδεια δεν θα διαβάσετε αυτή την μεγάλη και σκληρή αλήθεια…
Η αλήθεια
Η «Ζαγάλισα» εδώ και πολλούς μήνες έχει ξεκινήσει μία μεγάλη επιτόπια (και βιβλιογραφικά) έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας (ένα τμήμα τους μόνο) παρουσιάζονται σε αυτό το φύλλο και οι αναγνώστες μας θα μάθουν αλήθειες που θα αλλάξουν την εικόνα που είχαν για τα πράγματα και για άλλη μία φορά θα αποδειχθεί το πόσο εύκολα οι τούρκοι χρησιμοποιούν το ψέμα για να πετύχουν τους στόχους τους. Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται και για να χρησιμοποιήσουμε μία δική μας (πομάκικη) παροιμία: «Ο ήλιος δεν κρύβεται με την λάσπ绨!~
Μαρτυρίες από την Χρυσαυγή
Όταν οι χριστιανοί ανατολοικοθρακιώτες πρόσφυγες πρωτοήρθαν (1922) στο Σαρίγερ (σήμερα Χρυσαυγή), οι Τούρκοι του χωριού δεν είχαν φύγει ακόμα. Έφευγαν σταδιακά κατά ομάδες και χρειάστηκε ένας περίπου χρόνος για να φύγει και η τελευταία οικογένεια. Στο διάστημα αυτό συγκατοίκησαν χριστιανοί πρόσφυγες και ντόπιοι μουσουλμάνοι. Μάλιστα, αναπτύχθηκαν και κάποιες φιλίες παρά τις εντάσεις της εποχής. Από τους ντόπιους μουσουλμάνους, κατοίκους του χωριού, έμαθαν οι Έλληνες ότι ο Κεμάλ είχε γεννηθεί στο χωριό αυτό και μέχρι περίπου οκτώ χρονών είχε μεγαλώσει εκεί. Μάλιστα, λίγα χρόνια πριν την ανταλλαγή των πληθυσμών, στην Χρυσαυγή, ζούσε και η γριά μαμή που τον είχε ξεγεννήσει (η Φατμέ Χανούμ), η οποία πρέπει να πέθανε γύρω στο 1911.
Τότε, αρχές της δεκαετίας του 1920, ο τουρκικός εθνικισμός δεν είχε προλάβει να δημιουργήσει τον μύθο ότι ο Κεμάλ γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και έτσι ήταν πολύ φυσικό να γνωρίζουν όλοι και να λένε την αλήθεια.
Στο σπίτι στο Σαρίγερ, όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ, εγκαταστάθηκε η οικογένεια του πρόσφυγα από την ανατολική Θράκη, Ανδρέα Στάθη, ο οποίος αργότερα έγινε και πρόεδρος του χωριού Χρυσαυγή. Μάλιστα, οι συγχωριανοί του, αστειευόμενοι επειδή εγκαταστάθηκε στο σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ, τον φώναζαν με το παρατσούκλι «Κεμάλ»!!! Ο Α. Στάθης πέθανε το 1979 στην Χρυσαυγή.
Το σπίτι του Κεμάλ ήταν χτισμένο από πέτρες και πλιθιά και ήταν διόροφο. Στον επάνω όροφο είχε δύο δωμάτια και κάτω ήταν το χαγιάτι. Είχε και αυλή. Βρισκόταν στην άκρη του χωριού, μακριά από το τζαμί και δεν ανήκε στην κατηγορία των πλουσίων, αλλά των φτωχών σπιτιών. Ήταν χτισμένο κολλητά με άλλα δύο σπίτια.
Οι ντόπιοι μουσουλμάνοι κάτοικοι, πριν μεταναστεύσουν, θυμούνταν ότι σε νεαρή ηλικία έβοσκαν με τον μικρό Κεμάλ πρόβατα και αγελάδες γύρω από το χωριό. Ήταν ένα συνηθισμένο παιδί της εποχής του. Όμως, στη συνέχεια χωρίς να γνωρίζουν το γιατί, η μητέρα του τον πήρε και έφυγαν στην Θεσσαλονίκη.
Οι τοίχοι του σπιτιού του Κεμάλ σώζονταν σε ύψος μισού περίπου μέτρου μέχρι τις αρχές του 1980. Το σπίτι του, όπως και τα υπόλοιπα σπίτια του χωριού, είχε γκρεμιστεί από τους Θρακιώτες πρόσφυγες το 1924-25 για να πάρουν τις πέτρες και να χτίσουν καινούργια σπίτια στη σημερινή νέα Χρυσαυγή (πιο κοντά στον Λαγκαδά).
Η αλήθεια αυτή αποσιωπήθηκε από τον καλπάζοντα τουρκικό εθνικισμό ο οποίος επιθυμούσε να παρουσιάζει τον Κεμάλ γεννημένο στην μεγάλη πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία άκμαζε και έλαμπε στα Βαλκάνια την εποχή εκείνη, και όχι σε ένα άγνωστο φτωχό χωριουδάκι έξω από τον Λαγκαδά.
Τουρκικές μαρτυρίες
Τούρκοι πρόσφυγες που έφυγαν με την ανταλλαγή των πληθυσμών από το παλιό Σαρίγερ γνώριζαν την αλήθεια και παρά τα ψέματα του τουρκικού εθνικισμού, ερχόντουσαν πριν το 1981, ατομικά κυρίως, για προσκύνημα στον αληθινό τόπο γέννησης του Μουσταφά Κεμάλ. Υπήρχε μάλιστα ένας ντόπιος γελαδάρης, ο Κωνσταντίνος Γιαμουτζής, ο οποίος γνώριζε πολύ καλά την αληθινή ιστορία και αυτός συνόδευε τους επισκέπτες από την Τουρκία στο Σαρίγερ και τους έδειχνε τα ερείπια του σπιτιού.
Αργότερα άρχισαν να έρχονται και με λεωφορεία από την Τουρκία. Το τελευταίο ήρθε το καλοκαίρι του 2007. Πολλοί επισκέπτες τούρκοι γνωρίζουν πολύ καλά την αλήθεια και την επιβεβαιώνουν, ότι δηλαδή ο Κεμάλ δεν γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, αλλά στο χωριό αυτό (Χρυσαυγή). Μάλιστα, ένας Τούρκος από τα Σμύρνη, προσκύνησε, φίλησε το χώμα και πήρε πέτρες από τα θεμέλια του σπιτιού του Κεμάλ για ενθύμιο. Όταν τον ρώτησαν αν θα πάει και στο σπίτι της Θεσσαλονίκης, είπε: «Αυτό είναι ψέμα. Ντροπή που άλλαξαν τον τόπο γέννησης του Μουσταφά Κεμάλ. Προσβάλλουν την μνήμη του. Δεν θα επισκεφτώ το ψευτο-σπίτι ης Θεσσαλονίκης».
Η… ομολογία του Τούρκου Προξένου
Φαίνεται ότι και κάποιοι Τούρκοι αξιωματούχοι γνωρίζουν την αλήθεια, αλλά δεν τολμούν να την αποκαλύψουν. Το έτος 1981, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μουσταφά Κεμάλ, επισκέφθηκε το χωριό της Χρυσαυγής (το κτίριο της τότε κοινότητας) ο Τούρκος πρόξενος Θεσσαλονίκης μαζί με τον γραμματέα του (σχετικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Ελληνικός Βορράς» τ. 10 Μαΐου 1981), συνοδευόμενοι και από τουρκικό τηλεοπτικό συνεργείο.
Ο ίδιος ο τούρκος πρόξενος ήξερε την αλήθεια και γι αυτό παρακάλεσε τους κατοίκους να του υποδείξουν το ακριβές σημείο γέννησης του Μουσταφά Κεμάλ. Στάθηκε με σεβασμό και τράβηξε πολλές φωτογραφίες. Σε κάποια στιγμή αποκάλυψε στους Έλληνες συνοδούς του: «Γνωρίζω ότι αυτή είναι η αλήθεια, αλλά είναι δύσκολο να το παραδεχθούμε επίσημα και καταλαβαίνετε τον λόγο…». Ο ίδιος προθυμοποιήθηκε να χρηματοδοτήσει την ανέγερση μουσείου, το οποίο θα βοηθούσε και την ανάπτυξη του χωριού…
Το 1981 πάλι, με αφορμή τους… εορτασμούς για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Κεμάλ, οι βουλευτές Νικήτας Βενιζέλος και Κ. Μπαντουβάς, με ερώτησή τους στο ελληνικό υπουργείο των Εξωτερικών, αμφισβήτησαν επισήμως την θεωρία ότι το σπίτι δίπλα στο Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης είναι αυτό στο οποίο γεννήθηκε ο Κεμάλ, επικαλούμενοι μάλιστα και αυτοί την μαρτυρία της ίδιας της αδελφής του της Μακμπουλέ, όπως διασώθηκε σε τουρκικές βιβλιογραφικές πηγές (Aydemir κ.α.).
Γιατί το ελληνικό κράτος δέχθηκε ως πόλη γέννησης του Κεμάλ Ατατούρκ την Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα το μαϊμού σπίτι της οδού Αγ. Δημητρίου δίπλα στο τουρκικό προξενείο;
Η απάντηση βρίσκεται στο φανφαρόνικο κλίμα της ελληνοτουρκικής προσέγγισης που επικρατούσε την δεκαετία του 1930, όπου πολλές υπερβολές και χειρονομίες φιλίας ανταλλάσσονταν μεταξύ των Ελληνικών (κυρίως) και τουρκικών κυβερνήσεων. Ο τουρκικός εθνικισμός –με την ανοχή του ίδιου του Κεμάλ- είχε ήδη ανακηρύξει ως πόλη γέννησής του τη Θεσσαλονίκη και δεν θα ήταν ευγενικό εκ μέρους της Ελλάδας να απομυθοποιήσει τον μύθο. Δεν θα είχε άλλωστε καμία απολύτως σημασία για τα δεδομένα της εποχής εκείνης. Μάλιστα, το 1934 η τότε ελληνική κυβέρνηση ανάρτησε έξω από το σπίτι-μαϊμού μία πινακίδα όπου αναφερόταν πως «εδώ γεννήθηκε ο Μουσταφά Κεμάλ». Τότε το σπίτι ανήκε σε ελληνική οικογένεια (Σεραφειμίδου, έμποροι υποδημάτων), η οποία και κατοικούσε σε αυτό. Αργότερα και κάτω από γελοίες συνθήκες το σπίτι απαλλοτριώθηκε από το ελληνικό δημόσιο και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Μερκουρίου, φρόντισε να ειδοποιήσει την τουρκική κυβέρνηση του Ισμέτ Ινονού πως χαρίζει το σπίτι του Κεμάλ στο τουρκικό κράτος!!!
Ο Κεμάλ και η μητέρα του Ζουμπεϊντέ γνώριζαν την αλήθεια, αλλά έκαναν την… πάπια! Άραγε, θα μπορούσαν να πούνε ότι δεν γεννήθηκε στο σπίτι αυτό, αλλά σε ένα χωριατόσπιτο στην περιοχή του Λαγκαδά; Και τι θα μπορούσε να γίνει; Να του χαρίσουν ένα γκρεμισμένο χωριατόσπιτο, βουτηγμένο στις λάσπες σε ένα άγνωστο μικρό χωριό; Αυτό δεν θα ταίριαζε, φυσικά, στην εικόνα και στην ιστορία του μεγάλου ηγέτη της σύγχρονης Τουρκίας. Προφανέστατα και η τότε ελληνική κυβέρνηση γνώριζε την αλήθεια, αλλά θέλησε με αυτή της την κίνηση να κολακεύσει τον ίδιο τον Κεμάλ. Η επίσημη αναγνώριση από την ελληνική κυβέρνηση έδειχνε πως έκλεινε οριστικά το ζήτημα της αριστοκρατικής καταγωγής του Κεμάλ. Πέρα, όμως, από την επίσημη ιστορία, που γράφεται και επιβάλλεται από πολιτικές σκοπιμότητες, υπάρχει και η αλήθεια του λαού, η μνήμη του οποίου δεν αλλοιώνεται από τέτοιες σκοπιμότητες. Αυτή την αλήθεια καταγράφουμε, όπως διασώθηκε από τους μουσουλμάνους κατοίκους του χωριού Χρυσαυγή (Σαριγέρ) και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στους χριστιανούς πρόσφυγες. Η αλήθεια που βρίσκεται στην λαϊκή μνήμη επιβιώνει μέχρι σήμερα.
Οι Τούρκοι, αφού πήραν το σπίτι, περιχαρείς το γέμισαν με έπιπλα από τα ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ και από το Τοπ Καπί της Κωνσαντινούπολης. Φρόντισαν ακόμη και… ρούχα του Κεμάλ να μεταφέρουν και τα εκθέτουν από τότε στον σημερινό επισκέπτη του μουσείου. Και όλα όσα με καμάρι δείχνουν, είναι ψεύτικα σε μία αγωνιώδη προσπάθεια να κρύψουν την ταπεινή καταγωγή του ιδρυτή του Κεμαλισμού και της επιβολής των νεότουρκων στον ισλαμισμό…
Η ιδεολογική λειτουργία του, βαμμένου με ροζ χρώμα, σπιτιού-μαϊμού, είναι έντονη κι εκεί κατευθύνονται συστηματικά πλέον σχολείο και σύλλογοι από την Θράκη, σε μία προσπάθεια των επιτήδειων να βαθύνουν ακόμη περισσότερο τον συνειδησιακό εκτουρκισμό των μουσουλμάνων (Πομάκων) της Θράκης.
Οι μουσουλμάνοι, όταν επισκεπτόμαστε την Θεσσαλονίκη, πρέπει να γνωρίζουμε την αλήθεια. Πρέπει να πάψουμε να τρώμε κουτόχορτο στο ροζ ψευτόσπιτο!
Είναι προτιμότερη μία βόλτα στο λούνα παρκ της Θεσσαλονίκης».
Μετά από τις αποκαλύψεις αυτές, θα θέλαμε φυσικά να γνωρίζουμε ποιοι δάσκαλοι προτείνουν τις επισκέψεις των μουσουλμανόπαιδων στο «σπίτι του Κεμάλ», αλλά και ποιοι προϊστάμενοι της δευτεροβάθμιας ή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποδέχονται –και κάτω από ποιες συγκεκριμένες πιέσεις- τις εκδρομές του αφελληνισμού (ή του εκτουρκισμού) των ελλήνων Πομάκων της Θράκης…

ΠΗΓΗ: kostasxan.blogspot.com/2009/11/blog-post_27.html (27 Νοε.2009)
#14
Ιστορία Αρχαιολογία / ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΠΟΝΕ
Νοεμβρίου 28, 2009, 08:32:57 ΜΜ
Ο πρίγκιπας που ζητούσε τη μισή Ελλάδα!

Η απίστευτη δικαστική διαμάχη μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και ενός απογόνου των... Παλαιολόγων και η παρέμβαση του Μουσολίνι
         
ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ιστορία που για πρώτη φορά εκτίθεται σε όλο της το εύρος αφορά τη δικαστική διαμάχη στην οποία ενεπλάκη η ελληνική κυβέρνηση μεταξύ 1912-1930 με αφορμή τη γελοία όσο και σκανδαλώδη απαίτηση ενός Ιταλού, ονόματι Νίκολα Καπόνε, μονίμου κατοίκου Νάπολι, ο οποίος εμφανιζόμενος ως πρίγκιπας, κατευθείαν απόγονος των Παλαιολόγων, ζητούσε να του επιστραφεί ούτε λίγο ούτε πολύ ολόκληρη η Θεσσαλία, η οποία είχε προσαρτηθεί στο τότε νεοσύστατο ελληνικό κράτος με την ελληνοτουρκική συνθήκη του 1881, και η Ηπειρος, η οποία είχε ενσωματωθεί στην ελληνική επικράτεια μετά τη νικηφόρο προέλαση του Ελληνικού Στρατού στη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.

 Στην πραγματικότητα, ο χρόνος που για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε η μνήμη του συγκεκριμένου Ιταλού και θυμήθηκε πώς, ως κατιών του κλάδου «Νεμάνια- Παλαιολόγων- Ορσίνι- Αγγελων- Κομνηνών» , του ανήκε ολόκληρη η Θεσσαλία από τον Δομοκό και τα Φάρσαλα έως τα Τζουμέρκα της Ηπείρου δεν ήταν καθόλου άσχετος. Οπως προκύπτει από την ανάγνωση των δικογράφων αλλά και της ιστορικής μελέτης που εξέδωσε ο γνωστός στην εποχή του καθηγητής Βιτόριο Σιαλόγια, η πρώτη αίτηση προσφυγής του στα ιταλικά δικαστήρια ήταν η 10η Ιουνίου 1912, όταν με την κήρυξη των Βαλκανικών Πολέμων και τις νικηφόρες επιτυχίες του Ελληνικού Στρατού στην Ηπειρο και στη Μακεδονία η κατάσταση στις ευρωπαϊκές κτήσεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είχε γίνει χαώδης. Οπως δε ήταν φυσικό, το ενδιαφέρον της ελληνικής, αλλά και της ιταλικής κυβερνήσεως (δεδομένου ότι η Ιταλία ενεπλάκη επίσης στους Βαλκανικούς κηρύσσοντας και αυτή τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1911) ήταν στραμμένο σε πολύ σοβαρότερα ζητήματα που δημιουργούσε η ανατροπή του status quo στον χώρο των Βαλκανίων σε σχέση με την απαίτηση ενός ιδιόμορφου, όπως αρχικά εμφανιζόταν, ιδιώτη· που όμως έμελλε τελικώς να συμπαρασύρει τις δύο κυβερνήσεις σε έναν διάλογο άχαρο και παράλογο, ο οποίος άλλοτε άγγιζε τα όρια του κωμικού και άλλοτε εμφανιζόταν απειλητικός για τα ελληνικά συμφέροντα. Ακόμη πιο παράδοξο εμφανίζεται σε έγγραφο της δεκαετίας του 1930 με συντάκτη τον τότε έλληνα πρεσβευτή στη Ρώμη Νίκο Μαυρουδή, που τόσο θαύμαζε ο γνωστός μας Εμμανουέλε Γκράτσι όταν τον βρήκε στη θέση του προσωπάρχη στο ΥΠΕΞ το 1940, το γεγονός ότι ο ιταλός δικτάτωρ Μπενίτο Μουσολίνι έδινε οδηγίες στους υπουργούς του για την ευνοϊκή υπέρ της Ελλάδος έκβαση του ζητήματος! (Προφανώς για να μη χρειασθεί να αποζημιώσει και ο ίδιος για δεύτερη φορά τον Καπόνε, όταν θα επιχειρούσε την είσοδό του στη χώρα μας διά των αλβανικών συνόρων...)

Ας δούμε όμως τα πράγματα πώς εξελίχθηκαν μέσα σχεδόν σε μία εικοσαετία ώσπου να χρειασθεί μετά και η ανάμειξη του Τύπου της εποχής, για να λήξει το σκάνδαλο με κινητοποίηση της ιταλικής κυβερνήσεως και συγκεκριμένα δύο υπουργών, Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, οι οποίοι λάμβαναν σε απευθείας επικοινωνία τους οδηγίες από τον Μουσολίνι.

Μετά την απορριπτική θέση που πήρε το Πρωτοδικείο Νεαπόλεως τον Ιούνιο του 1912 με το δικαιολογητικό ότι αδυνατούσε να υπεισέλθει σε ζητήματα που αφορούσαν ξένη χώρα, ο Καπόνε προσέφυγε στο Ακυρωτικό της Ρώμης με σκοπό να εφεσιβάλει στη συνέχεια κατά της αποφάσεως του Πρωτοδικείου της Νεαπόλεως προσφεύγοντας στο Εφετείο της Ρώμης.

Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση συνειδητοποιώντας με την πάροδο του χρόνου ότι το θέμα έπαιρνε διαστάσεις, με τον Καπόνε να επιμένει και τον ιταλικό Τύπο μάλλον να δημιουργεί ευνοϊκές υπέρ αυτού εντυπώσεις στην ιταλική κοινή γνώμη, υποχρεώθηκε να προσλάβει διά της πρεσβείας της Ρώμης δύο εγκρίτους νομικούς της εποχής: τον γερουσιαστή και πρώην πρόεδρο του Ακυρωτικού Ludovico Μortara και τον καθηγητή Gabriele Fraggella. Βρισκόμαστε αισίως εν έτει 1930 που απεδείχθη και το κρισιμότερο, ιδίως το διάστημα Φεβρουαρίου- Ιουλίου, όταν το Ακυρωτικό αντί να κλείσει την υπόθεση την παρέπεμψε στο πολιτικό της τμήμα. Ετσι προκλήθηκε σάλος στον ελληνικό Τύπο και ανησυχίες στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία, αν και αντλούσε διαβεβαιώσεις του πρεσβευτή Μαυρουδή ότι βάσει του Νομοθετικού Διατάγματος αρ. 1621 της 30ής Αυγούστου 1925 που επεκυρώθη το 1926 η Ιταλία δεν είχε το δικαίωμα να προβεί σε κατασχέσεις περιουσίας τρίτης και δη φίλης χώρας στο έδαφός της, εξέδιδε διά του ΥΠΕΞ οδηγίες για αναστολή παραγγελιών και κάθε είδους οικονομική δοσοληψία μεταξύ Ελλάδας- Ιταλίας. Μάλιστα, σε μια απέλπιδα συνομιλία του με τον ιταλό πρεσβευτή στην Αθήνα, ο τότε ΥΠΕΞ και αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως Βενιζέλου Ανδρέας Μιχαλακόπουλος υπογράμμιζε ότι «είναι ζήτημα αξιοπρεπείας δι΄ Ελληνικόν Κράτος να μη φαίνεται καταδικαζόμενον δι΄ αποφάσεως ανωτάτου δικαστηρίου φίλης χώρας εις πληρωμήν υπερόγκων ποσών δι΄ απαίτησιν, ης το γελοίον είναι ολοφάνερον» (ΑΠ 221, 8 Φεβρουαρίου 1930), ζητούσε δε από τον ιταλό διπλωμάτη να ειδοποιήσει εσπευσμένα τον Μουσολίνι ώστε να δώσει τέλος στην υπόθεση επιλαμβανόμενος προσωπικά της υποθέσεως. Ωστόσο, όπως ενημέρωνε με πολυσέλιδο έγγραφό του ο Μαυρουδής στις 11 Απριλίου 1930: «Ο κ. Μουσολίνι προ της εκδόσεως νέας αποφάσεως του Ακυρωτικού διεμήνυσε προς ους έδει την επιθυμίαν του περί τροποποιήσεως ταύτης. Αλλ΄ ηναγκάσθη να μη επιμείνη μετά της υπό του κ. Υπουργού της Δικαιοσύνης δοθείσης αυτώ πληροφορίας καθ΄ ας η απόφασις καίτοι μη δημοσιευθείσα ήτο γνωστή όχι μόνον εις τους ενδιαφερομένους, αλλ΄ εις ευρύν κύκλον δικηγόρων και δικαστών και ότι το διατακτικόν ταύτης ουδεμίαν ζημίαν επέφερεν εις το Ελληνικόν Δημόσιον» (ΑΠ 576). Προέβλεπε, με δύο λόγια, ο έμπειρος έλληνας διπλωμάτης ότι μάλλον θα ζημίωνε την υπόθεση αν έπαιρνε διάσταση η πληροφορία της προσωπικής παρεμβάσεως του ιταλού πρωθυπουργού στο έργο της Δικαιοσύνης, αφού ούτως ή άλλως η όποια μη ευνοϊκή υπέρ της Ελλάδος απόφαση προδιαγραφόταν εξαρχής μη εκτελεστέα με βάση το Διάταγμα του 1925 αρ. 1621. Το ζήτημα, πάντως, αναμφίβολα δεν μπορούσε παρά να πλήττει το γόητρο της Ελλάδας και σε αυτό, πλην άλλων, οφειλόταν η επιμονή του Μιχαλακόπουλου.

Ο κίνδυνος να κατασχεθούν τα ελληνικά πολεμικά

 Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣΤύπος συνηγορούσε υπέρ της πολιτικής Μιχαλακόπουλου. Εγραφε στις 4 Ιουλίου 1930 το «Ελεύθερον Βήμα»: «Η χονδροειδής αυτή φάρσα του εξοχωτάτου κυρίου Καπόνε αρχίζει να χάνη κάθε διασκεδαστικόν χαρακτήρα. Ο αμίμητος αυτός άνθρωπος, ως κατ΄ ευθείαν απόγονος των... Βυζαντινών αυτοκρατόρων, διεκδικεί ως ατομικήν ιδιοκτησίαν ολόκληρον σχεδόν την Πελοπόννησον και την Ηπειρον. Και το καταπληκτικώτερον, αντί να τον παραπέμψουν εις φρενίατρον, τα ιταλικά δικαστήρια εδέχθησαν την απαίτησιν και του ανεγνώρισαν δικαίωμα κατασχέσεως επί πάσης περιουσίας του ελληνικού κράτους ευρισκομένης επί ιταλικού εδάφους. Μεθ΄ ο και τα πολεμικά μας ακόμη, προσορμιζόμενα εις ιταλικούς λιμένας, απειλούνται να κατασχεθούν από τον σινιόρ Καπόνε! Οσον και αν είνε οπερεττικόν, το πράγμα δεν είνε καθόλου προς γέλωτα. Ημείς δεν ημπορούμεν, δυστυχώς, ν΄ ανακαλύψωμεν κανένα αυθεντικόν απόγονον του Καίσαρος ζώντα μεταξύ μας διά να διεκδικήσωμεν, εις αντιστάθμισμα, μερικάς ιταλικάς επαρχίας. Και αν μη τι άλλο, αν δεν διευθετηθή το ζήτημα το ταχύτερον, υπάρχει κίνδυνος προστριβών με τας ιταλικάς αρχάς. Αναμένομεν επομένως ότι θα επιζητηθή άνευ αναβολής μία καθαρά εξήγησις με την ιταλικήν κυβέρνησιν. Η τελευταία αυτή δεν δύναται να μη αναγνωρίση ότι πολύ μάκρος επέτρεψεν ήδη να λάβη η γελοία αυτή ιστορία, έστω και αν με το εξ αιτίας ακριβώς αυτής υφιστάμενον από τετραετίας νομοθετικόν διάταγμα ο Καπόνε δεν δύναται να πραγματοποιήση τας κωμικάς απειλάς του κατά της Ελλάδος». Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα στις εφημερίδες «Le Μessager d΄Αthenes» (28 Ιουνίου 1930) και «Le Ρrogres» της Θεσσαλονίκης (29 Ιουνίου 1930).

Ωστόσο, την ίδια ημέρα που το «Ελεύθερον Βήμα» δημοσίευε το συγκεκριμένο, ιδιαίτερα σκληρό, άρθρο, η ιταλική πρεσβεία υποχρεωνόταν σε έκδοση ανακοινωθέντος προκειμένου να καθησυχάσει την ελληνική κοινή γνώμη και να αποκαταστήσει το καλό έως τότε κλίμα των ελληνοϊταλικών σχέσεων, το οποίο όμως επρόκειτο τελικά να αλλάξει με τον πιο δραματικό τρόπο, αφού η Ιταλία θα κήρυττε τον πόλεμο κατά της Ελλάδας τον Οκτώβριο του 1940.

Της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΟΜΑΗ
Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009
(Η κυρία Φωτεινή Τομαή είναι προϊσταμένη της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών).

ΠΗΓΗ: tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=288116&dt=13/09/2009
#15
Ελλάδα Κύπρος Βαλκάνια / ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΑΓΑ ΜΟΥ
Νοεμβρίου 17, 2009, 04:47:15 ΠΜ
Γιατί αποσύρθηκε ο πίνακας του Ντελακρουά με τη Σφαγή της Χίου;

Με αφορμή την απόσυρση του πίνακα του Ντελακρουά με τη Σφαγή τη Χίου

γράφει η Νατάσα Πετρούλια (δικηγόρος)

«Οφείλουμε να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να προβαίνει σε εκπτώσεις στην ιστορική μας συνείδηση»

Αγανάκτηση μάς προκαλεί η αδικαιολόγητη απόφαση να μην εκτίθεται πλέον στο επισκευασμένο Βυζαντινό Μουσείο Χίου, το πιστό αντίγραφο της Σφαγής της Χίου, του διάσημου Γάλλου ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά.
Σήμερα, ημέρα επετείου της Απελευθέρωσης της Χίου (11/11/1912) και της ενσωμάτωσης της με την Ελλάδα, αναρωτιόμαστε πως γίνεται κάποιοι από εμάς να διανύουμε μίλια για να επισκεφτούμε το Λούβρο και να θαυμάσουμε τέτοιας ιστορικής και παγκόσμιας εμβέλειας εκθέματα, όπως ο...
συγκεκριμένος πίνακας και κάποιοι να αποσύρουν αντίγραφο του πίνακα –άνευ βάσιμων αιτιολογιών- από το κατ΄εξοχήν αρμόδιο μουσείο της Χίου.
Γιατί ποιος Έλληνας δεν αισθάνθηκε ρίγος, δέος, θλίψη, αγανάκτηση, πόνο, όταν αντίκρισε τον πίνακα του Ντελακρουά; Τίθεται θέμα αν θα πρέπει τελικά να διατηρήσουμε ζωντανές στη μνήμη μας εικόνες σαν εκείνη της σφαγής 58.000 ανθρώπων της Χίου, μέσα από πολιτιστικά εκθέματα πανευρωπαϊκής και παγκόσμιας εμβέλειας; Επειδή όλοι μας οφείλουμε να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να προβαίνει σε εκπτώσεις στην ιστορική μας συνείδηση, καλείται ο κ. Υπουργός Πολιτισμού να παρέμβει υπέρ της επανέκθεσης του έργου.
Να θυμίσουμε ιστορικά πως ο αφανισμός των κατοίκων της Χίου συγκλόνισε τον Ελληνισμό και ολόκληρη την Ευρώπη. Δεκάδες άρθρα γράφτηκαν, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό για την μεγάλη σφαγή. Βιβλία κυκλοφόρησαν σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη και να βοηθηθούν τα θύματα.
Με αφορμή την τραγωδία αυτή, εμπνεύστηκαν άνθρωποι της τέχνης, σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και ο Βίκτωρ Ουγκό με το ποίημα του, «Το Ελληνόπαιδο».

ΠΗΓΗ]


Eύγε "αξιότιμε ΥΠουργέ ΠΟλιτισμού"  Γερουλάν τζάνουμ,εύγε "αξιότιμε Πρωθυπουργέ και ΥΠουργέ ΕΞωτερικών" Γκιοργκάκι τζάνουμ.Πογιά ωρέ μη και μπαϊλντίσουμε το Ταγίπ κουμπάρο και δεν μας στέλνει πια  τους πιλότους του για τα χαϊτιρλίδικα πάνω από τα νησιά μας (αυτό το 'νησιά μας', σαν να ακούστηκε πολύ ρατσιστικό) κι ούτε τις καραβιές τους λαθρομετανάστες,για να γίνουμε πολυπολιτισμική χώρα (κι αυτό το 'λαθρο', ρατσιστικό μου ακούγεται).
Εστέ εσαεί πιστοί στα κελεύσματα "κκ" Βαρθολομαίου,Ρεπούση,Δραγώνα (και των συν αυτοίς).
#16
Πηγή:Α.Π.Ε.  Δημιουργία:13/11/2009 10:55 πμ  Τελευταία ενημέρωση:13/11/2009 10:57 πμ

Ένα ελληνόπουλο 11 χρόνων ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητές του μουσουλμάνους σε σχολείο του Σίδνεϊ, γιατί έτρωγε σαλάμι την περίοδο της δικής τους νηστείας.

Μάλιστα, ο 11χρονος μαζί με έναν φίλο του αναγκάστηκαν να κλειδωθούν στη βιβλιοθήκη, για να αποφύγουν τα χειρότερα. Ήδη όμως, ο ίδιος είχε δεχθεί μια γροθιά στο μάτι και δυνατές κλωτσιές στα πόδια.

Μετά το γεγονός ήλθαν στην επιφάνεια και άλλα παρόμοια περιστατικά, αρκετά δε παιδιά είπαν ότι φοβόντουσαν να φάνε το μεσημέρι, γιατί δέχονταν επιθέσεις αν το φαγητό τους ήταν «διαφορετικό» από των άλλων, ιδιαίτερα την περίοδο του Ραμαντάν.

Εκπρόσωπος των μουσουλμάνων, από το Τζαμί του Κόμπουρκ, θα πει ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν καμία σχέση με εκείνα που προωθεί το Ισλάμ.

«Θα έλεγα ότι τα λυπηρά αυτά συμβάντα είναι αποτέλεσμα της ανατροφής των παιδιών, μέσα στην οικογένεια και όχι του Ισλάμ. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια θαυματουργή λύση στο πρόβλημα. Για να εξαλειφθούν αυτού του είδους τα φράγματα, απαιτείται μια διαδικασία που προϋποθέτει ανοχή στα διάφορα θρησκεύματα και  τους πολιτισμούς των κατοίκων αυτής της χώρας», θα πει η Μπάχα Γέχια.
 
 
ant1online.gr/SmallAndCurious/Pages/200911/28550fd4-e234-414c-ae8e-4a00d3a7f31e.aspx


Βρε τι μου θυμίζει...τι μου θυμίζει;;;
#17
                
#18
Εγκαίνια του αρχαίου λιμένος της Μασσαλίας στις 16 Οκτωβρίου 2009

Ο κ. Jean-Claude Gaudin, Δήμαρχος Μασσαλίας και Αντιπρόεδρος της Γερουσίας
Ο κ. Andre Malrait, Αντιδήμαρχος αρμόδιος για την Πολιτιστική Κληρονομιά και τα ιστορικά μνημεία
Η κα Laure-Agnes Caradec, Αντιδήμαρχος αρμόδια για τα πάρκα, κήπους και φυσικούς χώρους
Ο κ. Αντώνης Αλεξανδρίδης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μασσαλία
παρέστησαν στα εγκαίνια των εργασιών για την ανάπλαση του αρχαίου λιμένος της Πόλης την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009


Πίσω από το Εμπορικό Κέντρο, βρίσκονται τα πιο όμορφα αρχαιολογικά μνημεία της Μασσαλίας: το κέρας του ελληνικού λιμένος από όπου αρχίζει και η ιστορία της Μασσαλίας 600 έτη Π.Χ., με την άφιξη των Ελλήνων της Φώκαιας.
Έχοντας αφεθεί για μεγάλο διάστημα, ο ανακαινισμένος χώρος εις το εξής ονομάζεται "Αρχαίο Λιμάνι" και η χωριστή του είσοδος από την οδό Henri Barbusse, επιτρέπει την ευκολότερη πρόσβαση του κοινού.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών των επισήμων, αποδόθηκε πολλές φορές τιμή στην Ελλάδα, η οποία αντιπροσωπεύθηκε από τον Γενικό Πρόξενο κ. Α. Αλεξανδρίδη.

Μετά τις ομιλίες του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου, ο κ. Γενικός Πρόξενος μίλησε με τη σειρά του και τόνισε τα εξής:

 Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Αντιδήμαρχε, σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε να παρίσταμαι στο γεγονός αυτό που συνιστά ένα αποφασιστικό βήμα προς την ανάδειξη της πόλης αυτής που είναι επίσης και η πόλη μου εδώ και ένα χρόνο.
Κυρίες και Κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι, προέρχομαι από μια μικρή χώρα, της οποίας όμως ο πληθυσμός υπήρξε ανέκαθεν περήφανος και ανήσυχος. Αυτή η ανησυχία μας οδήγησε σχεδόν παντού στη λεκάνη της Μεσογείου, χρησιμοποιώντας τη θάλασσα ως πλατφόρμα, το πλοίο ως μέσο και το λιμάνι ως τελικό προορισμό.
Η Μασσαλία, το γνωρίζουμε ιδρύθηκε από έλληνες της Φώκαιας εδώ και 2.600 χρόνια, μέσα στην ομορφιά του μύθου της ιστορίας του Πρωτέως και της Γύπτις. Κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας της, η Μασσαλία αναπτύχθηκε γύρω από ένα σύνθετο λιμάνι στο οποίο αναπτύχθηκαν όχι μόνο εμπορικές σχέσεις αλλά επίσης και πολιτιστικές, μεταξύ του ελληνικού κόσμου και του κελτικού.
Οι λιμενικές εγκαταστάσεις με τον καιρό αναπτύχθηκαν ακόμη περισσότερο και μεταφέρθηκαν. Η πόλη με τη σειρά της επεκτάθηκε, αναδείχθηκε μέσα στις ελληνικές αποικίες και ανέπτυξε φιλικούς δεσμούς με τους Ρωμαίους. Παρά την αντίθεσή τους στο καθεστώς του Ιουλίου Καίσαρα, οι Μασσαλιώτες συνέχισαν κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας να χαίρουν εκτίμησης και σεβασμού, σε σημείο του να θεωρείται η επίσκεψη στη Μασσαλία απαραίτητος προορισμός για έναν νεαρό Ρωμαίο της εποχής.
Αυτή την ιστορία μαρτυρούν, γύρω από τα τείχη του Κλινία, τα αρχαιολογικά μνημεία που εγκαινιάζουμε εκ νέου σήμερα.
Ευχαριστούμε όλους -τεχνικούς, εργάτες, διανοούμενους- που δούλεψαν για να γίνει αυτό πραγματικότητα. Ευχαριστούμε και πάλι για την τιμή που μας κάνετε.

ΠΗΓΗ: diaspora-grecque.com/modules/altern8news/article.php?storyid=1816

ΚΙ ΕΝΩ ΟΙ "ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ" ΤΑ ΤΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ,ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ (ΔΙΚΑΙΩΣ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣΣΑΛΙΩΤΑΣ,ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΙΝΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ,ΙΔΟΥ ΤΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΙ ΧΑΤΖΗΕΛΛΗΝΕΣ (ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ)


ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΙΩΤΙΣΣΑΣ]http://www.a33.gr/files/images/6207/clip_1256343463_809826.jpg[/img]

Προφήτης Ηλίας κατά... Απόλλωνα

Επαναλαμβάνεται η επίμαχη σκηνή του ντοκιμαντέρ του Κώστα Γαβρά για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που ψαλιδίστηκε με παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου επειδή απεικόνιζε ρασοφόρους χριστιανούς να σκαρφαλώνουν στις μετόπες του Παρθενώνα και να καταστρέφουν τα φειδιακά ανάγλυφα.

Σήμερα το έγκλημα διαπράττεται στο μοναστήρι της Καλαμιώτισσας στην Ανάφη, όπου οι μοναχοί επεμβαίνουν σε αρχαίο ιερό του Απόλλωνα Αιγλήτη, προκειμένου να χτίσουν μάντρες, πλακόστροτα και παρεκκλήσια... Τώρα οι καλόγεροι χτίζουν με ταχείς ρυθμούς ένα πλακόστρωτο, σε πλάτωμα δίπλα στο μοναστήρι, και αρχαιολογικό χώρο ...ενώ ο κοινοτάρχης Ανάφης Ιάκωβος Ρούσος νίπτει τας χείρας του...

Η μονή του Προφήτη Ηλία Θήρας στην Ανάφη είναι γνωστή για τις ιδιότυπες δραστηριότητές της. Την άνοιξη του 2007 εκμίσθωσε έκταση 3.400 στρεμμάτων από το σύνολο της μοναστικής περιουσίας στην Ανάφη, η οποία περιλαμβάνει τον λόφο με ιερό του Απόλλωνα και άλλα αρχαία μνημεία, στον κ. Γρηγόριο Μαυρουδή, επικεφαλής ομίλου εταιρειών που έχουν την έδρα τους στη Λευκωσία της Κύπρου (ετήσιο μίσθωμα 20.000 ευρώ).

Σε διένεξη βρίσκεται η Αρχαιολογική Υπηρεσία με τον ηγούμενο της μονής Προφήτη Ηλία Θήρας. Διαρκή σύγκρουση προκαλούν οι προτάσεις της μονής, οι οποίες αφορούν διάφορες διαμορφώσεις και «ευπρεπισμούς» χωρίς την άδεια της Υπηρεσίας και με κινδύνους για τα μνημεία. Στην κατηγορία των μνημείων, μάλιστα, δεν ανήκει μόνον ο ναός του Απόλλωνα Αιγλήτη, αλλά και τα κτίσματα του μετοχιού, που ιδρύθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα.

«Επισκέφθηκα τον ναό του Απόλλωνα, γιατί το μοναστήρι είναι καθισμένο πάνω στον μεγάλο περίβολο του αρχαίου ιερού», μας είπε η φιλόλογος Αρετή Πότσιου που μας κατήγγειλε το γεγονός και διευκρίνισε:

«Μέσα στον περίβολό του, εκτός από την εκκλησία, υπάρχουν κτίσματα που έχουν συμπληρωθεί με παντός είδους προκτίσματα. Είχα δει εκεί πριν από χρόνια μικρό όρθιο αρχαίο κτίσμα (ναός Απόλλωνα Αιγλήτη;). Χρησίμευε τότε σαν αποθήκη για μπάζα, μέλισσες και κοτούλες τριγύριζαν στον χώρο, γενικά είχε αλλάξει χρήση.

Την εκκλησία και τον αρχαιολογικό χώρο συντηρούσε στοιχειωδώς μια οικογένεια βοσκών. Τώρα το μοναστήρι φιλοξενεί δύο καλόγριες. »Η πόρτα του χώρου ανοίγει 11-1 το πρωί και 6-8 το απόγευμα. Πινακίδα σήμανσης για τον αρχαιολογικό χώρο δεν υπάρχει.

»Αδιάψευστος μάρτυρας, λέει η κ. Πότσιου, είναι ο μεγάλος αρχαίος περίβολος και τα κτίσματα, με τα μύρια προκτίσματα πάνω στο σώμα του αρχαίου αρχιτεκτονικού συμπλέγματος, καθώς και τα διάσπαρτα αρχιτεκτονικά μέλη του στην ευρύτερη περιοχή, λίθοι, κιονόκρανα, σπόνδυλοι κιόνων κ.ο.κ., πολλά από τα οποία έχουν μετατραπεί σε χαμηλούς περιβόλους, πεζούλια, εισόδους, κατώφλια. Σε διπλανό λοφίσκο, αρχαίοι λίθοι έχουν χρησιμοποιηθεί σε ένα πρόσφατο κτισμένο εκκλησάκι».

Σχέδια επένδυσης

«Τα μελλοντικά σχέδια της επένδυσης, για τα οποία έχει μιλήσει ο ίδιος ο ηγούμενος της μονής Προφήτη Ηλία Θήρας κ. Δαμασκηνός Γαβαλάς στις κοινοτικές αρχές της Ανάφης, περιλαμβάνουν τη δημιουργία «ξενώνων» που θα αναπτύξουν τον τουρισμό της περιοχής. Περιλαμβάνουν ακόμη γήπεδα μπάσκετ, τένις και βόλεϊ, θέατρο και άλλες εγκαταστάσεις «θρησκευτικού τουρισμού».

Η Εφορεία Κυκλάδων δεν έχει λάβει κανένα αίτημα για δραστηριότητες στην περιοχή ούτε από τη μονή Προφήτη Ηλία Θήρας ούτε από τον επιχειρηματία. Κανείς δεν έλαβε υπόψη του τον κηρυγμένο με νόμο αρχαιολογικό χώρο. Το γεγονός ότι η περιοχή του μετοχίου είναι εκκλησιαστική περιουσία δεν αναιρεί καθόλου τον χαρακτήρα της ως αρχαιολογικού χώρου», αναφέρει επίσης η κ. Πότσιου.

Ο κοινοτάρχης Ανάφης Ιάκωβος Ρούσος, με τον οποίον επικοινώνησε η «Ε» θέτοντάς του υπόψη την καταγγελία, είπε: «Επισκέφθηκα πρόσφατα τον χώρο. Φέτος, προς το παρόν τουλάχιστον, προστέθηκε μόνο ένα πλακόστρωτο σε κύπαρη μπροστά στην εκκλησία, όπου υπάρχουν και κάποια ερείπια. Δεν το βρίσκω κακό...

Δεν αμφιβάλλω ότι χρειαζόταν άδεια της αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Η αρχαιολόγοι θα κάνουν τους ελέγχους τους και θα τα βρούνε μεταξύ τους...». *

Της ΕΛΙΖΑΜΠΕΤΤΑΣ ΚΑΖΑΛΟΤΤΙ
Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΗΓΗ: enet.gr/?i=news.el.article&id=81173#
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΦΗ: ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΝΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Επενδύσεις και... αναψυκτήρια

Δεν διαψεύδει ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Γαβαλάς, ηγούμενος της μονής Προφήτη Ηλία στην Ανάφη, ότι έγιναν παρεμβάσεις στο κηπάριο της μονής, που χαρακτηρίζεται αρχαιολογικός χώρος. Συγκεκριμένα: με πλάκες Καρύστου καλύφθηκε τμήμα του αρχαίου ναού του Απόλλωνα Αιγλήτη, ενώ το προαύλιο μετατράπηκε σε... αναψυκτήριο.
 
 Του θέματος έχουν ήδη επιληφθεί και οι αρμόδιες υπηρεσίες, πράττοντας τα δέοντα. Με επιστολή του προς την «Ε», που είχε αποκαλύψει το γεγονός (11/9/2009), ο ηγούμενος εκφράζει τη διαμαρτυρία του για το δημοσίευμα και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στο χώρο για τον οποίο μας καταγγέλλετε ότι κάναμε επένδυση, βρήκαμε στάβλους, για την ανοικοδόμηση των οποίων είχε χρησιμοποιηθεί και υλικό από το αρχαίο κτίσμα. Στον ίδιο χώρο (περίβολος του Απόλλωνος Αιγλήτη) γίνονταν και οι σφαγές των εριφίων, είτε για το πανηγύρι είτε για τους πελάτες των βοσκών. Παραλάβαμε, δηλαδή, έναν τόπο γεμάτο βρωμιά, ακαθαρσίες και αίματα, μύγες, σκουπίδια και ό,τι άλλα μπορείτε να φανταστείτε... Τίποτε άλλο δεν πραγματοποιήσαμε, εκτός από την κατεδάφιση, τον καθαρισμό και τον ευπρεπισμό του χώρου, που αποτελούσε ντροπή και αισχύνη για τον κάθε πολιτισμένο άνθρωπο».

Κατεδάφιση

«Μέσα στον προαύλιο χώρο της μονής», αναφέρει ο ίδιος ο ηγούμενος, «υπάρχει ένα μικρό ετοιμόρροπο τμήμα αρχαίου κτίσματος, το οποίο η αρμόδια Εφορεία Κλασικών Αρχαιοτήτων το έτος 2004 το περιέφραξε με μια πρόχειρη ξυλοκατασκευή και τοποθέτησε μια πρόχειρη πινακίδα ανορθόγραφη και γενικώς απαράδεκτη, που αποδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως σύγχρονοι Ελληνες, για τη συστηματική συντήρηση, τον ευπρεπισμό και την ανάδειξη των πολυπληθών μνημείων του τόπου μας, ένα εκ των οποίων είναι και του Απόλλωνος Αιγλήτη». Ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Γαβαλάς παραθέτει στη συνέχεια της επιστολής του μια σειρά από αποφάσεις της Β' Εφορείας Αρχαιοτήτων, που αφορούν όμως μόνο την επισκευή της μονής και την κατεδάφιση των στάβλων. Δεν διαψεύδει επίσης την πρόθεση της μονής για τουριστική εκμετάλλευση 3.400 στρεμμάτων, που μισθώθηκαν σε επενδυτή, και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Από το σύνολο των 4.400 στρεμμάτων, μισθώθηκαν τα 3.400 στρέμματα, όπου βρίσκονται διάσπαρτα 500 στρέμματα που θα φυτευτούν.

 Οποιαδήποτε άλλη σκέψη και πρόταση έχει κατατεθεί, ευρίσκεται στη διαδικασία διερευνήσεως και θα εξετασθεί με ιδιαίτερη ευαισθησία, με φόβο Θεού και πλήρη συναίσθηση της μοναχικής μας ιδιότητας και σχετικά θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία εγκρίσεων».

Η «Ε» επικοινώνησε με τον τέως φύλακα της μονής και αυτόπτη μάρτυρα των γεγονότων Βασίλη Δανίκα, ο οποίος τονίζει: «Ο βράχος της Καλαμιώτισσας, η καρδιά ουσιαστικά της Ανάφης, είναι ένας κρυφός και άγιος τόπος, λατρευτικός για χιλιάδες χρόνια (Απόλλωνα Αιγλήτη, Αρτέμιδος, Αφροδίτης, Δία, Ασκληπιείο, Μοναστήρι Παναγιάς) μοναδικού φυσικού κάλλους, ησυχίας, βαριάς πολιτιστικής κληρονομιάς και χαρακτηρίσθηκε από πολλούς το Αγιον Ορος του Αιγαίου. Ολη η Ανατολική Ανάφη είναι ανακηρυγμένη αρχαιολογικός χώρος (ΦΕΚ 144Β/13.3.1998) και ειδικά η περιοχή των ναών προστατεύεται από τον νόμο 3028/2002 και είναι ενταγμένη στην κοινοτική οδηγία Natura 2002». «Ημουν φύλακας στην Παναγιά Καλαμιώτισσα από τον Μάη του 2005 ώς τον Ιούνη του 2008», τονίζει, «μετά από απόφαση του ηγούμενου Ι.Μ. Προφήτη Ηλία Θήρας, Δαμασκηνού Γαβαλά, μιας και η Καλαμιώτισσα αποτελεί μετόχι της Ι.Μ. Θήρας και εν γνώσει της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Το φθινόπωρο του 2005 από τον ηγούμενο Δαμασκηνό Γαβαλά, με τον οποίο μας συνέδεε μια μακρόχρονη φιλική σχέση, στηριζόμενη σε αλληλοσεβασμό και εκτίμηση, πληροφορούμαι ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιώτη επενδυτή για την τουριστική αξιοποίηση της γύρω περιοχής της Καλαμιώτισσας. Οταν ζητήθηκε η γνώμη μου για την προοπτική της εξέλιξης αυτής, αναλογιζόμενος τον κίνδυνο της άλωσης και λεηλασίας σε όλα τα επίπεδα του μικρού αυτού παράδεισου, εξέφρασα κατηγορηματικά την αντίθεσή μου. Εκτοτε και ώς την αναχώρησή μου, ο φερόμενος ως επενδυτής, Γρηγόρης Μαυρουδης, επισκέφτηκε αρκετές φορές το μονοστήρι, πότε με ελικόπτερο και πότε με μεγάλο θαλάσσιο σκάφος, με το όνομα "Maddalena", πάντα με τη συνοδεία του ηγούμενου Δαμασκηνού Γαβαλά, αλλά και άλλων, πιθανόν συνεργατών ή φίλων.

Στις επισκέψεις του επιχειρηματία στο μοναστήρι γινόταν κουβέντα, πλην της πρόθεσης φύτευσης αμπελιών, και για τη δημιουργία ενός τουριστικού χωριού, με κοντά σαράντα με πενήντα σπιτάκια, όπως τα αποκαλούσαν, αποθήκες, εστιατόρια, φουαγέ, γήπεδα βόλεϊ, τένις, συνεδριακή αίθουσα, μαγαζιά κ.λπ. Την άνοιξη του 2007, στο πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής, ο ηγούμενος Δαμασκηνός Γαβαλάς κάλεσε το κοινοτικό συμβούλιο Ανάφης και τους ενημέρωσε για τη μελλοντική επένδυση, με ένα non paper, που έφερε τίτλο: "Οροι που συζητήθηκαν με τον κ. Μαυρουδη", του οποίου έδωσε και σε εμένα ένα αντίτυπο. Το non paper αναφερόταν στο "τι προσφέρει ο επενδυτής στο νησί".

»Η πλειοψηφία του κοινοτικού συμβουλίου τάχτηκε προφορικά υπέρ του συμφώνου, ωστόσο εκφράστηκαν και διαφωνίες. Το φθινόπωρο του 2007 γίνεται γεώτρηση σε απόσταση 150-200 μέτρα από τον αρχαίο ναό Απόλλωνα, με παρουσία όλης της αδελφότητας της Ι.Μ. Προφήτη Ηλία, ενώ λίγες μέρες αργότερα οργώθηκαν περίπου 40 με 50 στρέμματα γης. Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς με δύο ελικόπτερα και το σκάφος "Μαγδαλένια", το μοναστήρι επισκέπτεται μια ομάδα πάνω από είκοσι ανθρώπους (πιθανοί συνεργάτες ο ηγούμενος με την αδελφότητα Ι.Μ. Προφήτη Ηλία και φίλοι από το Μοναστήρι Θήρας). Επικεφαλής ήταν ο Γ. Μαυρουδης.

Ενοικίαση

Τον Γενάρη του 2008 το θέμα έρχεται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας. Αποκαλύπτεται ότι από τον Απρίλη της προηγούμενης χρονιάς ενοικιάστηκε από το μοναστήρι έκταση 3.400 στρεμμάτων, σε σύνολο 4.400... στον κ. Γρηγόρη Μαυρουδη. Ακολουθεί συνέντευξη Τύπου του ηγούμενου στη Θήρα και του επενδυτή προς τα τοπικά ΜΜΕ, όπου εκφράζεται η πρόθεση φύτευσης αμπελιών και ελιών... Ερώτηση προς τον τότε υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη καταθέτει στη Βουλή ο Αλέκος Αλαβάνος. Η απάντηση είναι ότι η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου καμιά ενημέρωση δεν έχει για το θέμα και εν πάση περιπτώσει θα εφαρμοστούν οι σχετικές διατάξεις του νόμου». «Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς αποχώρησα από το μοναστήρι της Καλαμιώτισσας», υπογραμμίζει ο Β. Δανίκας και προσθέτει: «Τον χειμώνα του 2009 στέλνεται νέο non paper στην κοινότητα Ανάφης με το ίδιο ουσιαστικά περιεχόμενο με το παλαιό και με τίτλο "Σκοπός και στόχοι για το έργο της Ανάφης", το οποίο το κοινοτικό συμβούλιο ζήτησε να είναι ενυπόγραφο, για να πάρει θέση εγγράφως. Τον Μάρτιο του 2009 γίνεται ανώνυμη καταγγελία στην Εισαγγελία Νάξου και παραγγέλλεται διερεύνηση της υπόθεσης. Πριν από περίπου δύο μήνες, τον Αύγουστο, επισκέπτομαι και πάλι την Καλαμιώτισσα και διαπιστώνω ότι πραγματοποιήθηκαν εργασίες στο κηπάριο του μοναστηριού, που έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος. Συγκεκριμένα παρατηρώ ότι τοποθετήθηκαν πλάκες Καρύστου»... *

Της ΕΛΙΖΑΜΠΕΤΤΑΣ ΚΑΖΑΛΟΤΤΙ
Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΗΓΗ: enet.gr/?i=news.el.article&id=87159

ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ,ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΟΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ,ΠΡΟΣ "ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΝ",ΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΑΙΓΛΗΤΟΥ;
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο "κύριος" ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΚΟ...(ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΤΣΙΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ).

#19
Χιούμορ / ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ.
Οκτωβρίου 22, 2009, 12:53:24 ΜΜ
Ολόκληρο το συναξάρι του "αγίου" Αρτεμίου προστάτη και των όρχεων.


Ο Άγιος Αρτέμιος, που συνεορτάζει με τον συνονόματό μου Άγιο Γεράσιμο, είναι προστάτης της Αστυνομίας.

-Αποσβολωμένος και εξοργισμένος ένας αστυνομικός διάβασε στον Φίλαθλο ότι σύμφωνα με το συναξάρι του Αγ. Νικοδήμου ο Αγ. Αρτέμιος είναι προστάτης και των όρχεων.
- Αποτάνθηκε στους συνδικαλιστές του ο αστυνομικός και αυτοί πάθανε την πλάκα τους. Πολύ περισσότερο όταν έψαξαν τη σχετική βιβλιογραφία.[Πράγματι ο Αγ. Αρτέμιος, όπως γράφουν οι γραφές, θεράπευσε ασθενή που είχε ασίγαστο ερωτικό πάθος εξ αιτίας των ορμονών που έκχυαν οι όρχεις του. Τους πιάνει ο Άγιος και τους στραμπουλίζει βίαια. Ο ασθενής, όπως γράφουν τα συναξάρια, ιάθη μη νοιώθοντας ξανά πάθος.]
Πάντως, τα συνδικαλιστικά σωματεία των αστυνομικών, για να κατευνάσουν τους θυμωμένους συναδέλφους τους, αναζητούν- μία φορά και αυτοί- άλλον προστάτη.


Ολόκληρο το συναξάρι (Για γέλια ή για κλάματα)ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τώ σύτώ μηνί Κ', τού αγίου μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου.
Ο πάντα λαμπρός Αρτέμιος εν βίω, Τμηθείς άνηλθεν εις υπέρλαμπρον κλέος. Είκάδι Αρτέμιος πυκινόφρων δσσ' εκάλυψεν.
Ούτος ό μακάριος Αρτέμιος έγινε δούξ και αύγουστάλιος, ήτοι μικρός Αύγουστος της Αλεξανδρείας· ομοίως έγινε και πατρίκιος από τον μέγαν Κωνσταντίνον τον βασιλέα έν ετει τλ' (330), ότε δε ό παραβάτης Ιουλιανός έγινε βασιλεύς έν έτει τξα' (361), και ετιμώρει τους χριστιανούς είς την 'Αντιόχειαν, τότε ο μακάριος ούτος Αρτέμιος αυτόκλητος επήγεν εις το μαρτύριον. Παρασταθείς δε ενώπιον του αποστάτου, ήλεγξε την αποστασίαν αυτού και παρανομίαν όθεν έδειραν αυτόν μέ βούνευρα ωμά και κατεξέσχισαν την ράχιν του μέ τριβόλια κοπτερά και μέ αγκίδας σιδηράς εκάρφωσαν τά πλευρά και τά βλέφαρα του· έπειτα έσχισαν εις δύο μίαν πλά­κα μεγαλωτάτην και αναμέσον αύτης έβαλον τον άγιον. Άπό δέ το υπερβολικόν βάρος της πέτρας, τόσον εσφίγχθη το σώ­μα του, ώστε έκβηκαν έξω οι οφθαλμοί του· είτα ετράβισαν έξω τά εντόσθια του και κάθε του μέλος εσύντριψαν, και τέλος απεκεφάλισαν αυτόν και ούτως έλαβεν ό τρισμακάριος του μαρτυρίου τον άμάραντον στέφανον. Το δε άγιον αυτού λείψανον έφέρθη από την Αντιόχειαν είς την Κωνσταντίνουπολιν παρά τίνος γυναικός διακόνου, καλούμενης Αρίστης και ενεταφιάσθη εις τόπον λεγόμενον Οξείαν.Αξιον δε είναι να προσθέσωμεν εδώ και μερικών θαυ­μάτων τού αγίου διήγησιν άνθρωπος τις έχων τα δίδυμα του πολλά εξογκωμένα από το σπάσημον, έπηγεν εις τόν ναόν του αγίου Αρτεμίου κλαίων και ζητών την ίατρείαν. Εκείτετο λοιπόν ο ασθενής εις το μέσον του ναού επάνω είς στρώμα, και ολίγον υπνώσας, βλέπει τόν άγιον Άρτέμιον εις τόν ύπνον του λέγοντα αύτο, δείξον μου το πάθος σου, ό δε έδει­ξε τόν τόπον, όπου είχε τό πάθος. Τότε ό άγιος κύφας (έσκυψε) και πιάσας επιτήδεια μέ τάς δύο του χείρας τό σπάσιμον τών διδύμων του, έσφιγξεν αυτά όσον έδύνατο, ό δέ ασθενής πονήσας μεγάλως και φωνάξας τό, ούαί μοι, έξύπνησε και εύρε τόν ε­αυτόν του υγιή δοξάζων τόν θεόν και τόν άγιον.Άλλος πάλιν έχων τρεις κήλας (φούσκας) είς τα δίδυ­μα του, επήγεν εις τόν άγιον Αρτέμιον και εκαμεν αγρυπνίαν, αποκαμών δέ υπό της αγρυπνίας εκοιμήθη· και ίδού φαί­νεται ό άγιος είς αυτόν, και γυμνώσας τό πάθος και ψηλαφήσας μέ τάς χείρας του, έσφράγισεν αυτό μέ τό σημείον του σταυρού- έπειτα κεντήσας αυτόν είς την πλευράν, έγινεν ά­φαντος. Ο δέ ασθενής έξυπνήσας, εύρεν εαυτόν υγιή, και έδόξασε τόν θεόν και τόν άγιον. Άλλος δέ πάλιν έχων μίαν μεγάλην κήλην είς τα δίδυμα του, έπηγεν εις τόν ναόν του αγίου, παρακαλών αυτόν διά νά τόν ίατρεύση. Ό δέ άγιος φα­νείς είς τόν ύπνον του, έσχισε μέ μαχαίρια τό πάθος του και εχύθη ύλη πολλή και βρωμερά. Ό δέ ασθενής εξυπνήσας, τόν μέν εαυτόν του εύρεν υγιή, τά δέ ενδύματα του και τό έδα­φος της γης εύρε γεμάτα από υγρασίαν και βρώμαν πολλήν.Άλλος πάλιν νεωστι ελθών από τήν Αφρικήν και άκου­σας από ένα χριστιανόν τά θαύματα του αγίου Αρτεμίου, έπίστευσεν αυτά άδιστάκτως. Όθεν επειδή αυτός είχεν ένα συγγενή εις τήν 'Αφρικήν πάσχοντα και κινδυνεύοντα από τό σπάσιμον τών διδύμων, επήρεν όσα ήσαν επιτήδεια διά νά κά­μη αγρυπνίαν και επήγεν είς τήν εκκλησίαν του αγίου Αρ­τεμίου, ίνα παρακάλεση τόν άγιον διά τόν συγγενή του· αφού δέ έτελείωσε τήν άγρυπνίαν, επήρεν έλαιον από τήν κανδήλαν τού αγίου και έγύρισεν είς τήν οίκίαν όπου έμενεν. Ό δέ άγιος Αρτέμιος κατά τήν νύκτα εκείνην, κατά τήν οποίαν ήγρύπνει ο ρηθεις χριστιανός εις τήν Κωνσταντινούπολιν, ώ τού θαύματος! έπηγεν είς τήν Αφρικήν και σταθείς επάνω είς τήν κλίνην του πάσχοντος, λέγει είς αυτόν επειδή ο συγ­γενής σου μέ παρεκάλεσεν υπέρ σού είς τήν Κωνσταντινούπολιν, διά τούτο από τού νυν και είς τό εξής άς είσαι υγιής. Ο δέ ασθενής έξυπνήσας, εύρε τόν εαυτόν του υγιή έν αλή­θεια* όθεν και δόξαν άπέδωκεν είς τόν θεόν. Επειδή όμως δέν έγνώριζε, ποίος ήτο ο χαρίσας είς αυτόν τήν ύγιείαν, ήγάπα νά μάθη τό όνομα του· όθεν γράφει είς τόν συγγενή του εκείνον, όστις παρεκάλεσε περί αυτού τόν άγιον Αρτέμιον και του φανερώνει, ποίαν ημέραν εφάνη είς αυτόν ό άγιος και πώς ίάτρευσεν αυτόν μέ τελειότητα. Ό δέ συγγενής του ταύτα μαθών, έννόησεν ότι κατ' έκείνην τήν νύκτα, κατά τήν ο­ποίαν έγινεν ή αγρυπνία είς τήν Κωνσταντινούπολιν, κατ' έ­κείνην τήν ιδίαν 97 ιάτρευσεν ο άγιος τόν συγγενή του είς τήν Αφρικήν, και μεγάλως εθαύμασεν. Όθεν επήγε πάλιν εις τόν ναόν του αγίου και έδωκεν είς αυτόν τήν πρέπουσαν εύχαριστίαν, διηγούμενος και το θαύμα είς τους εκεί παρόντας· ακολούθως δέ έγραψεν είς τόν συγγενή του πώς ηκολούθησεν η υπόθεσις και πώς ο τούτον ίατρεύσας είναι ό άγιος Αρ­τέμιος.Άλλος χριστιανός έχων βάρος ανυπόφορον εις τά δί­δυμα, εζήτει την ιατρείαν ό δε άγιος Αρτέμιος έφάνη είς τον ύπνον του και λέγει αύτω· Αδελφέ, ύπαγε είς τόν γείτονα σου Ίωάννην τόν χαλκέα και βάλε την κήλην τών διδύμων σου επάνω είς τόν άκμωνά του, και εάν εκείνος κτυπήση αυ­τήν δυνατά με το πυρωμένον σφυρίον του, ευθύς θά ίατρευθής. Ό δε ασθενής εφοβείτο νά κάμη τούτο, ως οδυνηρόν. Ο­θεν πάλιν εφάνη ό άγιος είς αυτόν και πάλιν του λέγει τά αυτά, ό δε ασθενής πάλιν εφοβείτο νά κάμη τούτο. Τότε ό ά­γιος και τρίτον φανείς είς αυτόν τω λέγει· Πίστευσόν μοι, α­δελφέ, ότι αν δέν κάμης τούτο, όπερ σοι είπον, ποτέ δεν θά ιατρευθής, ό δε ασθενής θέλων καί μή θέλων, εξ ανάγκης επήγεν είς τόν χαλκέα και έβαλε το σπάσιμόν του επάνω είς τόν άκμωνα εκείνου. Βλέπων δε το πυρωμένον σφυρίον ότι κατέβαινεν επάνω εις το σπάσιμόν του, ετραβίχθη οπίσω άπό τόν φόβον του, και ώ του θαύματος! ευθύς το σπάσιμόν ηφανίσθη και το σφυρίον έκτύπησεν επάνω είς τόν ξηρόν άκμωνα. Έθαύμασαν δε και οί δύο, ό,τε χαλκεύς και ό ασθενής διά το παράδοξον αυτό θαύμα· όθεν και οί δύο έδόξασαν και ευχαρίστησαν έξ όλης καρδίας τόν θεόν, όστις εδόξασε τόσον τόν μάρτυρα του Άρτέμιον.Άλλα και άλλος χριστιανός, λαβών με πίστιν θερμήν έλαιον και κηρία έπήγαινεν εις τόν ναόν του αγίου Αρτεμίου, καθ' όδόν δε έρωτήθη από ένα ράπτην, που υπάγει* ό δέ χρι­στιανός μετ' ευλάβειας απεκρίθη, υπάγω εις τόν ναόν του α­γίου Αρτεμίου νά προσευχηθώ. Καθώς δέ πήγε παρεμπρός, φωνάζει πάλιν ο ράπτης και λέγει· αδελφέ, όταν έπιστρέψης από τόν άγιον Άρτέμιον, φέρε μοι μίαν κήλην τών διδύμων. Έλεγε δέ τούτο περιγελών τόν άγιον, ότι ίατρεύει τά σπα­σίματα τών διδύμων ό δέ χριστιανός, χωρίς νά φροντίση διά τόν φλύαρον λόγον του ράπτου, έπηγεν είς τόν ναόν του Α­γίου· αφού δέ ετελείωσεν ή θεία λειτουργία, έγύριζεν είς τόν οίκον του. Περιπατούντος δέ αυτού εις τόν δρόμον, ήρχισαν νά καταβαίνουν τά δίδυμα του, και επειδή έκατέβησαν πολύ και το σπάσιμόν του ηυξήθη, εννόησεν ότι διά τόν περιγελαστικόν λόγον εκείνον του ράπτου, έπαθε το πάθος αυτό. Ο­θεν μόλις και μετά βίας έδυνήθη νά φθάση έως είς το έργαστήριον του ράπτου, άπνους σχεδόν ων, από τους πόνους και άφωνος· έκατηγόρει λοιπόν τόν ράπτην και το σπάσιμόν έδείκνυε και έβεβαίωνεν, ότι κατ' άλλον τρόπον δέν ήθελε πάθη τούτο, αν ίσως αυτός δέν έλεγε τάς φλυαρίας εκείνας και τά άξια γέλωτος λόγια όθεν έκ τούτου ήλθον και οί δύο εις λο­γομαχίας και έριδας.Οί δέ παρευρεθέντες εκεί ηρώτων νά μάθουν τήν αίτίαν διά τήν οποίαν μάχονται· τότε ο πάσχων διηγήθη τόν τρόπον και τήν αίτίαν του πάθους· θέλων δέ νά δείξη καθαρώς τήν άλήθειαν, ότι μέ υπερβολήν ήδικήθη από τόν ράπτην, έσηκωσε μέ θυμόν τά φορέματα του, διά νά δείξη είς τους ορώντας το σπάσιμόν όπερ έπαθε, καί, ώ του θαύματος! αυτός μεν εύρεν εαυτόν υγιή, ό δέ ράπτης έφώναζεν, ούαί μοι! και έδειξεν εις όλους το σπάσιμόν τών διδύμων, όπερ τότε παρευθύς συνέβη είς αυτόν. Ολοι λοιπόν οι παρευρεθέντες, ίδόντες το αίφνίδιον του σπασίματος και ότι άπό τόν χριστιανόν εκείνον μετέβη το πάθος εις τόν ράπτην, έγιναν έκθαμβοι και εις μεν τόν θεόν και τόν τούτου μάρτυρα Αρτέμιον ανέπεμπον δόξαν και ευχαριστίαν, είς δέ τόν ράπτην έλεγον μή λυπησαι αδελφέ, δικαία είναι ή κρίσις τού θεού, διότι εκείνο όπερ έζήτησες, εκείνο και έλαβες. Μέ τούτον τρόπον δοξάζει και είς τήν παρούσαν ζωήν ο θεός τους θεράποντος του. (Τόν κα­τά πλάτος μεταφρασμένον βίον του αγίου τούτου όρα είς τόν Παράδεισον, τόν όποιον βίον ελληνιστί συνέγραψε Συμεών ο Μεταφραστής, ού ή αρχή «Μετά τήν του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος Χριστού». Σώζεται έν τή τών Ιβήρων καί έν άλλαις και προ τούτων έν τή Λαύρα).

ΠΗΓΗ: ermionh.blogspot.com/2007/12/blog-post_07.html

ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ,ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;
#20
Απορώ γιατί ακόμα το συζητάμε και το συζητάτε κα Κατσέλη.
Να φύγουν και γρήγορα…
Και γιατί να φύγουν;

1. … γιατί σταδιακά θα φέρουν στη χώρα μας 4 δις ευρώ. Μέχρι τώρα οι σωστές ξένες επενδύσεις ήταν αυτές που έπαιρναν λεφτά από την χώρα όχι που έδιναν.

2. …γιατί θα φτιάξουν υποδομές (που θα μας μείνουν) αξίας 350 εκ ευρώ. Δηλαδή να μας χαρίσουν υποδομές; Πού ξανακούστηκε; Εμείς ‘δώρα’ δεν παίρνουμε… είμαστε αδιάφθοροι.

3. …γιατί αυτά οι Κινέζοι μας τα πρόσφεραν πριν από την διεθνή οικονομική κρίση. Και ενώ όταν ξέσπασε η κρίση όλοι οι επενδυτές διεθνώς αναίρεσαν τα προσυμφωνημένα μειώνοντας κατά πολύ τις προσφορές τους,  ο πρόεδρος τους Hu Jintao είχε το θράσος να μην μειώσει την προσφορά του και να έρθει και ο ίδιος στην Ελλάδα για την υπογραφή

4. …γιατί για τα παραπάνω δεν τους πουλάμε τίποτα (ούτε κυριαρχικά δικαιώματα, ούτε στρατηγικό τομέα, ούτε εκατοστό Ελληνικής γης) παρά μόνο τους νοικιάζουμε τη ΜΙΑ μόνο προβλήτα των containers. Την άλλη θα τη δουλεύουμε εμείς οι Έλληνες.

5. …γιατί έτσι θα φανεί ότι η μια προβλήτα που θα την δουλεύουν οι Κινέζοι θα τρέχει ενώ η άλλη που θα τη δουλεύουμε εμείς θα… κάθεται.

6. ...γιατί έτσι θα φανεί η απόδοση (και η διαφορά) των Ελλήνων εργαζομένων κάτω από την Ελληνική κρατική διοίκηση και των Ελλήνων εργαζομένων κάτω από τη κινεζική διοίκηση (για την ίδια ακριβώς δουλειά).

7. …γιατί πλήττονται 400 εργαζόμενοι του ΟΛΠ που σήμερα τη βγάζουν δεν τη βγάζουν με 80 χιλιάδες ευρώ το χρόνο νόμιμα (και άλλα τόσα και περισσότερα μέσω ιδιωτικών εταιριών).

8. …γιατί έτσι θα φανεί ότι το κόστος λειτουργίας της ‘κινεζικής’ προβλήτας θα είναι πολύ μικρότερο από το κόστος λειτουργίας της Ελληνικής.

9. …γιατί υπάρχει κίνδυνος να φανούν σύντομα τα αποτελέσματα και έτσι να μας βάλουν όλους να δουλεύουμε για να πληρωνόμαστε και όχι όπως τώρα να πληρωνόμαστε χωρίς να δουλεύουμε.

10. …γιατί του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υποφέρει. Φυσικά εννοούμε ζυγό… δουλειάς.

11.  …γιατί υπάρχει ο πολύ μεγάλος κίνδυνος να γίνει ο Πειραιάς το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου… και φυσικά το μεγαλύτερο λιμάνι θα έχει και περισσότερη δουλειά. Μπρρρ… μακριά από μας.

12. …και γιατί τέλος κα Κατσέλη αν δεν διώξουμε τους Κινέζους, υπάρχει περίπτωση να έρθουν και άλλοι ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα να δώσουν τα λεφτά τους και έτσι να αυξηθεί η πραγματική απασχόληση (μπρρρ… δουλειά δηλαδή),  και η χώρα μας να κινδυνέψει να θεωρηθεί καλύτερος τόπος για επενδύσεις από τη Ουγκάντα και  τη Ζιμπάμπουε…

Μα να μην έχουμε σκεφτεί έξυπνα και φρόνιμα όπως οι καθηγητές των κρατικών πανεπιστημίων. Που ‘πριν πεινάσουν’ βάλανε στο Σύνταγμα διάταξη που απαγορεύει την παράλληλη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Και έτσι γλίτωσαν και από τον ανταγωνισμό και από την συνεχή προσπάθεια και από την δια βίου εκπόνηση συγγραμμάτων.

Δημήτρης Πέτρου

ΠΗΓΗ: elora.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=1670:2009-10-15-11-57-04&catid=14:economy&Itemid=4