Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Μηνύματα - ChEf

#1
Κρεατικά / Σουτζουκάκια ψητά σχάρας
Ιανουαρίου 08, 2011, 11:40:34 ΜΜ
Συστατικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 κρεμμύδια
2 αυγά
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
2 κουταλάκια του γλυκου αλάτι
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο αποξηραμένο
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
1/2 της κούπας γάλα
πιπέρι μαύρο κατά βούληση
 


Οδηγίες

Βαζουμε τον κιμά σε ένα μπωλ μαζί με τη φρυγανιά και το γάλα.
Μεσα στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε στο μπώλ με τον κιμά και ζυμώνουμε καλά.
Πλάθουμε σε σχήμα σουτζουκιού.
Αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο να ελευθερωθουν τα αρώματα από τα μυρωδικά και να φουσκώσει η φρυγανιά.
Ψήνουμε στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά φροντίζοντας να τα γυρίζουμε συχνά για να μην μας καούνε.
#2
Συστατικά

1 κ. κιμά
1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
4-5 κ.σ. σάλτσα πέστο
3 σκ. σκόρδο
2κ.γλ.κύμινο
2 ασπράδια ή ένα αυγό ολόκληρο
λίγο ψωμί ή φρυγανιά τριμμένη
ξύσμα 2 λεμονιών
αλατοπίπερο
2κ.σ. κουκουνάρι (προαιρετικά)

 
Σάλτσα:
 
1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. πέστο
2κ.σ. λάδι
πίτες για το σερβίρισμα

 

Οδηγίες

Ζυμώνουμε τον κιμά ,πλάθουμε τα κεμπάπ, τα περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκια και ψήνουμε στην ψηστιέρα, γκριλ στους 250β. ή στα κάρβουνα να ροδίσουν.
Κόβουμε τις πίτες στα τέσσερα και τις ψήνουμε κι αυτές 10 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, πέστο και λάδι καλά και περιχύνουμε το κεμπάπ.
#3
Συστατικά

1 κρεμμύδι
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
6 πορτοκάλια
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/3 κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι
1 μέτριο αγγούρι κομμένο σε κύβους
1 κούπα σπόρους ροδιού
1 κούπα ελιές θρούμπες
Αλάτι
1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο



Οδηγίες

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και κατόπιν το μαρινάρουμε στο χυμό λεμονιού για 1 ώρα.
Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και εν συνεχεία στη μέση, σαν μισοφέγγαρα.
Στραγγίζουμε το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε με το πορτοκάλι. Καρυκεύουμε με το πιπέρι.
Αναμιγνύουμε το λάδι με το ξύδι. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ στο μίγμα με τα πορτοκάλια και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα.
Προσθέτουμε το αγγούρι και το ρόδι, και ανακατεύουμε ελαφρά.
Γαρνίρουμε με τον δυόσμο και σερβίρουμε.
#4
Συστατικά

1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. στεγνή μαγιά
3 μεγάλα αυγά κατά προτίμηση βιολογικά
2 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι
1/2 φλ. γάλα
1 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. λάδι
1 κοφτό κ.γ. πιπέρι
1 κοφτό κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
5 - 6 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετάκια ή 1 ξερό ψιλοκομμένο
1 φλ. τριμμένα κίτρινα τυριά (ό,τι έχετε)
350 γρ. φέτα θρυμματισμένη
3 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
5 - 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες (αν θέλετε)
λίγο σουσάμι και γάλα για την επιφάνεια

 

Οδηγίες

Βάζουμε σε λεκανίτσα (ή στο μίξερ) το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τα αυγά, το γιαούρτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Τα δουλεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε το γάλα. Πρέπει να γίνει ένα πολύ πηχτό κουρκούτι ή μια πολύ μαλακή ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο νεράκι.
Την αλείφουμε με το λάδι και την αφήνουμε σκεπασμένη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σχεδόν (περίπου 1 ώρα).
Τότε προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (κρεμμύδια, τυριά, άνηθος, λιαστές ντομάτες) και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με αλεύρι δύο μακρόστενες φόρμες ή μια μεγάλη στρογγυλή (ακόμα και σε ταψάκι μπορούμε να το βάλουμε).
Αδειάζουμε το υλικό στις φόρμες, το ισιώνουμε με ένα βρεγμένο κουτάλι, αλείφουμε την επιφάνεια με το γάλα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε γύρω στα 25 λεπτά.
Για να δούμε αν είναι ψημένο, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Αν βγει καθαρό, τότε είναι έτοιμο, αν βγει με υπολείμματα ζύμης, συνεχίζουμε το ψήσιμο. Αν δεν έχει γίνει και κινδυνεύει να καεί η επιφάνειά του, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο ειδικό για ψήσιμο και ψήνουμε μέχρι να γίνει.
#5
Σιροπιαστά - Παραδοσιακά / Χαλβάς Φούρνου
Οκτωβρίου 09, 2010, 11:38:45 ΜΜ
Συστατικά

2 φλιτζάνια γιαούρτι – (400 γρ.)
270 γρ. ζάχαρη
227 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
3 αυγά
500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
1 κ.γ. σόδα
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
2 κουταλιές κονιάκ
1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
Σιρόπι
540 γρ. ζάχαρη
690 ml νερό
1 ξυλαράκι κανέλα
λίγη φλούδα λεμονιού

 

Οδηγίες

Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι ώστε να κρυώσει μέχρι να ψηθεί ο χαλβάς. Βάζουμε λοιπόν τη ζάχαρη μαζί με το νερό, τη κανέλα και τη φλούδα λεμονιού σε μικρή κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε για 2-3 λεπτά το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, τη σόδα (αφού τη διαλύσουμε στο χυμό λεμονιού), το κονιάκ και τη βανίλια.
Βάζουμε το μείγμα σε πυρέξ ορθογώνιο (ή βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για μία ώρα.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το περιχύνουμε με το σιρόπι.
#6
Συστατικά

1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
3/4 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. λάδι
3 αυγά
3 μήλα μέτρια ή 2 μεγάλα κομμένα σε κυβάκια
2 βανίλιες, εγώ έβαλα με άρωμα λεμόνι
1 μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι:
 
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
φλούδα λεμονιού



Οδηγίες

Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια, τα ραντίζουμε με χυμό λεμόνι.
Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με τα αυγά ν'ασπρίσουν, ρίχνουμε το λάδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Ανακατεύουμε σε μπολ τα σιμιγδάλια με το μπέικιν και τις βανίλιες, τα προσθέτουμε στα αυγά χτυπώντας καλά να ενωθούν τα υλικά.
Τέλος ρίχνουμε τα κυβάκια μήλου, ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί,το πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε 45 λεπτά στους 170-180β. να ροδίσει.
Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά και περιχύνουμε το χλιαρό γλυκό μας!
Το πασπαλίζουμε με καρύδα ή χτυπάμε μια κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και καλύπτουμε το γλυκό μας προσθέτοντας τριμμένα καρύδια!
#7
Συστατικά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8 ντομάτες
1 καρότο
1 πιπεριά φλωρίνης
500 γρ φέτα
250 γρ κίτρινο τυρί
λίγο μαϊντανό
λίγο άνηθο
1 κουταλιά πελτέ
αλάτι, πιπέρι
πατάτες



Οδηγίες

Τρίβουμε το καρότο, την πιπεριά και το εσωτερικό από τις ντομάτες.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι μαζί με το καρότο και την πιπεριά.
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Τρίβουμε με το χέρι την φέτα μέσα στη γέμιση και με τον χοντρό τρίφτη το κίτρινο τυρί.
Γεμίζουμε τις ντομάτες και σκεπάζουμε με το καπάκι τους. Τις βάζουμε σε ταψί.
Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε κι αυτές στο ταψί. Αλατίζουμε και προσθέτουμε λίγο λαδί.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ψηθούν οι πατάτες.
#8
Συστατικά

1 κιλό μοσχάρι ελιά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ποτήρι (του ουίσκι) κρασί ξηρό (ό,τι επιθυμείτε)
1 ντομάτα
1/2 κλασικού συμπυκνωμένου χυμού ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
1,5 κ.σ. αλάτι
πιπέρι
3 τζούρες βασιλικό αποξηραμένο
2 τζούρες ρίγανη
2 τζούρες θυμάρι
3 τζούρες δεντρολίβανο
5-7 μπαχάρια
3 μεγάλα φύλλα δάφνης
1 ποτήρι (του ουίσκι) ελαιόλαδο



Οδηγίες

Πρώτα απ' όλα πλένουμε καλά το μοσχάρι μας αφού το κόψουμε σε μικρά κομμάτια, όσο προτιμά ο καθένας.
Έπειτα, το βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό ίσα να το καλύπτει και σε δυνατή φωτιά το αφήνουμε να βράσει με ανοιχτο το καπάκι, έως ότου βγουν οι αφροί στην επιφάνεια της κατσαρόλας.
Στη συνέχεια, αδειάζουμε το κρέας μας στο νεροχύτη, το πλένουμε πάλι καλά και το στραγγίζουμε σφίγγοντας το ώστε να μην βγουν υγρά στο τσιγάρισμα. Πλένουμε την κατσαρόλα μας πριν τη χρησιμοποιήσουμε πάλι, αν και οι περισσότεροι απλά ξαφρίζουν το κρέας.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και αφού κάψει τότε ρίχνουμε το μοσχάρι μας για να τσιγαριστεί. Έτσι εμποδίζουμε τα υγρά του μοσχαριού να βγουν και το κρέας μας γίνεται πιο μαλακό.
Αφου τσιγαριστεί το κρέας, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μας κρεμμυδάκι και όταν ροδίσει, σβήνουμε με κρασί.
Αφού εξατμιστεί καλά το οινόπνευμα του κρασιου, ρίχνουμε την τριμμένη στον ξύστη ντομάτα μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μπαχάρι και τη δάφνη.
Καλύπτουμε το μοσχάρι μας με νερό ίσα - ίσα και αφού πάρει μια βράση , χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μετά από περίπου μια ωρίτσα και κάτι, και εφόσον το κρέας τσιμπιέται, ρίχνουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, το βασιλικό, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και συμπληρώνουμε νερό αν χρειάζεται.
Συνολικά το φαγητό θέλει περίπου 2 ώρες. Αν η σάλτσα δεν έχει δέσει, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά με μισάνοιχτο καπάκι προσέχοντας πάντα μην πιασει από κάτω.
#9
Κρεατικά / Μοσχαράκι Ρετσινάτο
Αυγούστου 07, 2010, 11:36:56 ΜΜ
Συστατικά

1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχάρι
Αλάτι
Πιπέρι
1 ποτήρι του κρασιού ρετσίνα
3 ποτήρια νερό
3 κουταλιές κορν φλάουρ
1 κιλό πατάτες



Οδηγίες

Πλύνετε το μοσχαράκι και κόψτε το σε μικρά κομμάτια,τοποθετήστε το επάνω σε απορροφητικό χαρτί,για να το στεγνώσετε.
Σε μία κατσαρόλα βάλτε το λάδι, όταν κάψει βάλτε μέσα το μοσχαράκι για να το τσιγαρίσετε.Δεν πρέπει να το γυρίζετε συνέχεια, πρέπει να το θωρακίσετε σωστά και απ'όλες τις πλευρές για να μη χάσει τα υγρά του.
Λίγο πριν τελειώσετε με το τσιγάρισμα προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και τέλος σβήστε με τη ρετσίνα. Αφήστε το κρέας να βράσει μέσα στο ζουμάκι του για πέντε λεπτά και μετά προσθέστε το νερό.
Αφήστε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά να βράσει (προσέξτε κατά την διάρκεια να μην σας κολλήσει. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό ακόμα)
Λίγο πριν βράσει βγάλτε λίγο από το ζουμί και διαλύστε μέσα σε αυτό το κορν φλάουρ, ρίξτε το μέσα στο φαγητό και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το για άλλα πέντε με δέκα λεπτά ώσπου να δέσει η σάλτσα.
Τέλος προσθέστε τις πατάτες,τις οποίες έχετε κόψει σε μεγάλα κομμάτια (στα έξι) και τις έχετε προ τηγανίσει.Αφήνετε το φαγητό για ακόμα πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και καλή σας όρεξη!
#10
Κρεατικά / Τηγανιά
Ιανουαρίου 03, 2011, 11:36:35 ΜΜ
Συστατικά

400 γρ μοσχάρι σε κομμάτια
1 λεμόνι
1 ποτ.κρ. λευκό κρασί ή μαυροδάφνη
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
μαιντανό
λάδι



Οδηγίες

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαιντανό.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι (να καλυφθεί ο πάτος) και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Όταν κάψει το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και όταν μαραθούν, ρίχνουμε το μοσχάρι πασπαλισμένο με ρίγανη.
Τσιγαρίζουμε το μοσχάρι μέχρι να κάνει κρούστα και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει (θα έχει βγάλει κάποια υγρά, αλλά αν χρειαστεί και άλλα, ρίχνουμε ζεστό νερό).
Όταν έχει βράσει το μοσχάρι, ρίχνουμε το λεμόνι, το αφήνουμε να πάρει μια βράση (2-3') και μετά προσθέτουμε το κρασί, το αλάτι, πιπέρι και μαιντανό.
Το αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση ( περίπου 5') και μετά το σερβίρουμε ζεστό!
#11
Κρεατικά / Πρασοτηγανιά με Χοιρινό
Οκτωβρίου 24, 2010, 11:36:19 ΜΜ
Συστατικά

1 κιλό χοιρινό κομμένο για τηγανιά  
ελαιόλαδο
1 και μισό κιλό πράσα ψιλοκομμένα και πλυμένα
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1-2 κ.γ. μουστάρδα
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι, πιπέρι, κύμινο, δάφνη



Οδηγίες

Βράζετε τα κομμάτια του κρέατος σε νερό με λίγο ελαιόλαδο και 2-3 φύλλα δάφνης για να μαλακώσουν (το χοιρινό θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο). Αφαιρέστε τον αφρό.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βγάζετε το κρέας από το νερό.
Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι ή πλατιά κατσαρόλα και σωτάρετε τα κρέατα μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέστε τα ψιλοκομμένα πράσα και ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν αρκετά.
Σβήνετε με το κρασί, μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει τη μουστάρδα και ανακατεύετε καλά.
Αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέστε περίπου 1 ποτήρι νερό με το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και κύμινο, ανάλογα με το γούστο σας.
Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο λεμόνι ακόμα στο πιάτο που θα το σερβίρετε.
#12
Κρεατικά / Κοτοτηγανιά
Σεπτεμβρίου 02, 2010, 11:36:03 ΜΜ
Συστατικά

2 στήθια από κοτόπουλο σε μπουκίτσες
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μουστάρδα
χυμό ενός λεμονιού
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
4 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα



Οδηγίες

Σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα τηγανίζουμε το κοτόπουλο (μπουκίτσες) μέχρι να ροδίσει ελαφρά από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές να σωταριστούν.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σβήνουμε με τη μουστάρδα λιωμένη στο χυμό λεμονιού και σε 1/2 ποτήρι νερό.
Αφήνουμε να βράσει μέχρι να σωθούν τα υγρά και σβήνοντας τη φωτιά πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι να λιώσει σε όλη την επιφάνεια.
Σερβίρεται αμέσως με το τηγάνι.
#13
Συστατικά

240 γρ ζάχαρη άχνη
20 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
30 ml γάλα εβαπορέ
Επικάλυψη
225 γρ. μαύρη σοκολάτα (κομμένη σε μικρά κομμάτια)

 

Οδηγίες

Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε όλα τα υλικά αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα (μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας) και στη συνέχεια σε πιο υψηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπολ και αφού το σκεπάσουμε με μεμβράνη το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Αφού περάσει η μισή ώρα, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και σχηματίζουμε μικρές μπαλίτσες τις οποίες τοποθετούμε σε μια πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί. Καλύπτουμε με μεμβράνη και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και αφού ρίξουμε μέσα μια-μια τις μπαλίτσες, τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε έτσι μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Διατηρούνται στο ψυγείο σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
#14
Λαδερά - Σούπες / Ρεβύθια με Ρύζι
Ιανουαρίου 10, 2011, 11:35:24 ΜΜ
Συστατικά

250 γρ. ρεβύθια
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 ξερό κρεμμύδι
1 φλυτζανάκι λευκό γλυκό κρασί  
1,5 λίτρο νερό
500 μ.λ. σάλτσα ντομάτας
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φύλλο μαυροδάφνης
αλάτι - πιπέρι
μυρωδικά
½ κιλό κρέας μοσχαρίσιο ή χοιρινό ή στήθος κοτόπουλο (προαιρετικά)



Οδηγίες

Μουσκεύουμε απο βραδίς τα ρεβύθια με 1 κ.γ.σόδα.
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομένο και το καβουρντίζουμε ελάχιστα, προσθέτουμε τα ρεβύθια και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε τα ρεβύθια με το κρασί.
Προσθέτουμε το νερό, την σάλτσα, 1 κ.γ. μαγειρική σόδα, τα μυρωδικά, αλάτι-πιπέρι και την μαυροδάφνη.
Λίγο πρίν να σβήσουμε το φαγητό, ρίχνουμε το ρύζι.
Μαγειρεύουμε για 7 λεπτά ακομά ανακατεύοντας πού και πού.
Αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε 30 λεπτά με κλειστό καπάκι να σταθεί.

Μπορούμε άν θέλουμε να προσθέσουμε μέσα και ½ κιλό κρέας σε κομματάκια, είτε χοιρινό, είτε μοσχαρίσιο ή στήθος κοτόπουλο. Άν θα βάλουμε μέσα και κρέας θα πρέπει να το τσιγαρίσουμε και αυτό αρχικά με το κρεμμύδι και τα ρεβύθια.
#15
Θαλασσινά / Ψάρια ψητά
Οκτωβρίου 12, 2010, 11:35:06 ΜΜ
Ψάρια ψητά στη σχάρα - Grilled fish on the grill.

Το μυστικό της επιτυχίας να ψήσεις ένα ψάρι στη σχάρα είναι ότι πάντα το ψήνεις περίπου 20 λεπτά από την μια μεριά και 20 λεπτά από την άλλη και ποτέ δεν το γυρίζεις πολλές φορές, αν το ψάρι είναι πάνω από ένα κιλό καλό είναι να το χαράξεις στα πλευρά του κοντά στο κεντρικό του κόκαλο παράλληλα με το σώμα του ψαριού πέρα για πέρα και πότε πολλές χαρακιές κάθετα στο σώμα του.

Το ψάρι στη σχάρα καταλαβαίνεις ότι είναι έτοιμο όταν εκεί που το έχεις χαράξει με ένα μαχαίρι παραμερίζεις τη σάρκα του και αυτή ξεκολλάει εύκολα από το κόκαλο.


 


Στο ψητό ψάρι υπάρχει μεγάλη διαφορά αν θα το χαράξεις η όχι, αν καταφέρετε ακόμα και ψάρια πάνω από ένα κιλό να τα ψήσετε χωρίς να τα χαράξετε θα ενθουσιαστείτε από την γεύση τους, αυτό οφείλετε στο ότι το ψάρι δεν στεγνώνει και κρατάει όλα τα ζουμιά του μέσα στο ψάρι, ακόμα πάντα στη κοιλιά του ψαριού να βάζετε φέτες λεμόνι.