Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu

Ψυχολογικό Test..Τί άνθρωπος είστε;;;

Ξεκίνησε από blue-roses, Μαΐου 24, 2007, 01:45:08 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Nikos28

Παράθεση από: "Enia"Γιατί έτσι τον Σοφό καλέ Νίκο μας?  :?

Θα γράψω στο τέλος...  :wink:

Enia

Και όμως βρέθηκε αυτός που δεν έβαλε τον Ευρωπαίο τελευταίο! Και δεν είναι άλλος από τον άντρα μου!  :lol:

Οι απαντήσεις του [size=18]cna [/size]λοιπόν, έχουν ως ακολούθως:

κοπέλα
σοφός
ευρωπαίος
άγριος
βρακάρης

xhmeia

Σοφος
Αγριος
κοπελα
Ευρωπαιος
Βαρκαρης

blue-roses

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!!!

Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας....

Λοιπόν:

Βαρκάρης= ανάγκη για απόκτηση χρημάτων

Ευρωπαίος= το ενδιαφέρον σας για την άποψη του κόσμου για σας

Κοπέλα= η ανάγκη σας για συναίσθημα

Σοφός= η σημασία που δίνετε στη λογική

Αγριος= η βαρύτητα που δίνετε στο σεξ

Enia

Μάααλιστα...  :roll:

Προφανώς ισχύει το ότι κάτι που το έχουμε σε αφθονία δεν του δίνουμε και πολλή σημασία, έτσι!?  8)  :lol:

Nikos28

Μου έκαναν εντύπωση τ' αποτελέσματα! Είναι δυνατόν να μη δίνουμε καμία σημασία στη γνώμη των άλλων όσοι βάλαμε τον Ευρωπαίο στο τέλος;  :?:  :?:  :?:

Τέλος πάντων, το σκεπτικό το δικό μου στην κατάταξη που τους έκανα ήταν το εξής:

Νο1: Κοπέλα. Εκείνη που πίστεψε, έπραξε, ρίσκαρε και τελικά θυσιάστηκε απ' όλους, και κυρίως απ' αυτόν για χάρη του οποίου θυσιάστηκε! Μου θυμίζει πολύ έντονα - αλληγορικά -  τον Ιησού Χριστό...

Νο2: Ο Βαρκάρης. Εκείνος που έκανε αυτό που υποσχέθηκε και εκτέλεσε το καθήκον του, ως ώφειλε. Η αμαρτία του είναι οτι συντέλεσε στο βιασμό της κοπέλας. Απο αυτήν την άποψη, ίσως να του αξίζει και η τρίτη θέση, με τη δεύτερη να την παίρνει ο άγριος!

Νο3: Ο Άγριος. Ο τελικός δράστης! Παίρνει την τρίτη θέση επειδή ναι μεν αυτός έκανε (τελικά) τη ζημιά, αλλά την έκανε χωρίς να έχει συνείδηση του τι έκανε. Η τοποθέτησή του στη μέση οφείλεται στη συνεκτίμηση των συνεπειών της πράξης του και του γεγονότος οτι δε μπορούσε να κάνει και διαφορετικά (αφού ήταν άγριος και δεν είχε το γνώθι σ' αυτόν).

Νο4: Ο Σοφός. Ένα ευθυνόφοβο κάθαρμα! Που αντί να προστατέψει την κοπέλα, ως ώφειλε σα ''σοφός'' που ήταν, της πέταξε το μπαλάκι με παπαρολογίες για την ''καρδιά'' κλπ και την έστειλε στο στόμα του λύκου! Θα του άξιζε να μοιραστεί την τελευταία θέση μαζί με τον άλλον...

Νο5: Ο Ευρωπαίος. Τα λόγια είναι περιττά!

black_velvet

Δεν συμμετείχα γιατί έχω "ξαναπαίξει" μ'αυτό το τεστάκι κι ήξερα ήδη τις απαντήσεις.

Λύστε μου όμως μια απορία]Κωσταντινάκι... να κάτσεις να το σκεφτείς μόνη σου και να μην ακούσεις ΚΑΝΕΝΑΝ!
[/quote]
Αυτό τι σημαίνει; πως θα πρέπει να της ζητήσω ευθύνες για ό,τι μου συμβεί μετά επειδή ήξερε και δεν με προφύλαξε;;;  :roll:

Και ναι, αν δεν το'χετε καταλάβει, η σημασία που δίνω στη λογική είναι πάρα πολύ μεγάλη. (Ευτυχώς πάντως, δεν μ'έχει εμποδίσει να ζήσω και κάποια πράγματα... παράλογα ;-)  :lol: )

Καλημέρα σας  :D

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Nikos28

Παράθεση από: "black_velvet"

Λύστε μου όμως μια απορία]

Ο ''Σοφός'' ήξερε διότι, πολύ απλά, ήταν σοφός - υποτίθεται, τουλάχιστον! Τι είδους σοφία ήταν αυτή που είχε όταν δε γνώριζε τι υπήρχε στο δίπλα νησί;
Μήπως δε θα' πρεπε να πονηρευτεί απο την πρόταση που έκανε ο βαρκάρης στην κοπέλα; Ακόμα και να μην υπήρχε Άγριος, θα μπορούσε το βιασμό να τον είχε κάνει ο βαρκάρης μεσοπέλαγα.
Κι ενώ η κοπέλα πήγε εκεί για να τον συμβουλευτεί, ενώ αυτός στο κάτω-κάτω ήξερε  την ευγένεια των προθέσεών της, της πέταξε το μπαλάκι με σαχλαμάρες και την άφησε απροστάτευτη. Θα μπορούσε να της είχε πει ''Κόψ' το λαιμό σου και κάνε ο,τι σου καπνίσει!'' Της το' πε λίγο πιο γλυκά και ''φιλοσοφικά''...
Αλλά αυτό δεν τον εξιλεώνει σε καμία περίπτωση!

κώστας

Προς Nikos28 (μία άλλη-διαφορετική προσέγγιση)

η κοπέλλα εκμεταλλεύεται τους πάντες και τα πάντα]βαρκάρης[/b], ένα πλάσμα που προκαλεί οίκτο...για λύπηση: προκειμένου να δει μια γυναίκα γυμνή (προφανώς ανίκανος για οτιδήποτε άλλο), έθεσε εαυτόν διαθέσιμο ως ταξιτζή (σε πλήρη συνεννόηση με τον άγριο ώστε να πάρει μάτι την όλη φάση...πιθανολογώ ότι μπορεί να τράβαγε και φωτογραφίες).
ο κακομοίρης ο άγριος...εκεί που πήγαινε αμέριμνος...βλέπει μία ξαναμμένη τύπισσα, να σκύβει μπροστά του και...ε, πολύ θέλει ο άνθρωπος και μάλιστα άγριος; Τώρα, αν η όλη φάση φάνηκε σαν βιασμός, είναι δευτερευούσης σημασίας: καλά πέρασαν από όσο κατάλαβα.
ο σοφός...ως σοφός που είναι...κατάλαβε ότι το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον και την έστειλε μία ώρα γρηγορότερα να κάνει όσα αυτή είχε ήδη προαποφασίσει και...αμαρτίαν ουκ έχει.
τέλος...ο ευρωπαίος...μέσα στην κατάθλιψη από την απουσία της αγαπημένης του (είχε αρχίσει τα χάπια αλλά και να γλυκοκοιτάζει τον άγριο...) βλέπει μπροστά του τον χειρότερο εφιάλτη που θα μπορούσε να φανταστεί: την ερωμένη του να κάνει έρωτα με τον ίσως μελλοντικό εραστή του! Ε...και μιας και δεν μπορούσε να τα βάλει με τον νταβραντισμένο άγριο (άσε που τον είχε για καβάνταζα στο νησί), έδιωξε την (πρώην πλέον) αγαπημένη του. Αυτός είναι το θύμα της τραγικής αυτής ιστορίας, με μία επιφύλαξη μόνο: δεν ξέρω αν τελικά ευοδώθηκε η σχέση του με τον άγριο...
eLe

black_velvet

Η σοφία δεν είναι κάτι που μετα-λαμπαδεύεται.
Αποκτιέται μέσα από τις εμπειρίες. Κι αυτό πάλι, σχετικό είναι.

Από την άλλη, κανένας πραγματικά σοφός δεν θα σου πει "κάνε αυτό" ή "μην κάνεις εκείνο".
Αλλά, ακόμη κι αν το δω απ'αυτήν τη σκοπιά - πως αφού είναι σοφός τα ξέρει όλα - τότε ήξερε επίσης πως ό,τι και να έλεγε στην κοπέλα, εκείνη θα έκανε πάλι το ίδιο]

Nikos28

@Κώστα:
Τραβηγμένο αυτό που γράφεις...

Αν η κοπέλα ήθελε να κάνει τρέλες με τον Άγριο και να χωρίσει τον Ευρωπαίο, δε θα είχε πάει να πάρει τη γνώμη του Σοφού.
Θα μπορούσε να τα' χε κανονίσει με τον αγαθό Βαρκάρη, να την πήγαινε ντυμένη και να την παραλάμβανε ο Άγριος έτσι κι αλλιώς - στο κάτω-κάτω, Άγριος ήταν, στα ρούχα θα κόλλαγε;

Πάντως, όσο δεν ξέρουμε τι ακριβώς γνώριζε ο καθένας τους, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

Η δική μου προσέγγιση στηρίζεται στην ιστορία με τον τρόπο που την περιέγραψε η Blue Roses. Σε άλλη παραλλαγή, μπορεί να έβγαζα και άλλα συμπεράσματα.

Nikos28

Παράθεση από: "black_velvet"
Η σοφία δεν είναι κάτι που μετα-λαμπαδεύεται.
Αποκτιέται μέσα από τις εμπειρίες. Κι αυτό πάλι, σχετικό είναι.

Από την άλλη, κανένας πραγματικά σοφός δεν θα σου πει "κάνε αυτό" ή "μην κάνεις εκείνο".
Αλλά, ακόμη κι αν το δω απ'αυτήν τη σκοπιά - πως αφού είναι σοφός τα ξέρει όλα - τότε ήξερε επίσης πως ό,τι και να έλεγε στην κοπέλα, εκείνη θα έκανε πάλι το ίδιο]

Ναι, αλλά αυτό ισχύει κατά περίσταση.
Αν δεν ήταν έτσι, τότε τι νόημα έχει ο όρος ''ηθικός αυτουργός'' π.χ; Γιατί τιμωρείται απο το νόμο, και μάλιστα όσο και ο φυσικός αυτουργός ενός εγκλήματος; Επίσης, γιατί εκτός απο μια πράξη τιμωρείται και μια παράλειψη;

Η κοπέλα μπορεί να έκανε, τελικά, αυτό που ήθελε να κάνει (όπως και το έκανε) αλλά αυτό δε δικαιολογεί το σοφό. Αυτός ώφειλε να την ενημερώσει για όλες τις παραμέτρους και μετά να τη στείλει με το βαρκάρη.

Ένας λόγος παραπάνω, επειδή πήγε η ίδια και ζήτησε τη συμβουλή του.

black_velvet

"Ηθικός αυτουργός" είναι αυτός που καταστρώνει ένα σχέδιο, ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειές του λαμβάνοντας υπόψιν του κάθε παράμετρο και μετά μοιράζει τους ρόλους στους εκτελεστές. Συνήθως, είναι αυτός ο οποίος έχει και τα μεγαλύτερα οφέλη΄.

Ποια ακριβώς η σχέση του σοφού της ιστορίας μας με κάτι τέτοιο;

Nikos28

Ο σοφός δε θεωρείται ηθικός αυτουργός, δεν έβαλε αυτός τον άγριο να βιάσει την κοπέλα ούτε το βαρκάρη να της ζητήσει να ταξιδέψει γυμνή. Η ευθύνη του στηρίζεται στις παραλείψεις του, όχι σε κάποια του πράξη - φυσική ή υποκινητική.

Τον χρησιμοποιώ (τον ηθικό αυτουργό) σαν παράδειγμα για να πω οτι δεν είναι μόνο η πράξη καθεαυτή που μετράει, ούτε είναι ο φυσικός δράστης ο μόνος ένοχος για κάτι κακό.

Επομένως, δεν ισχύει αυτό που έγραψες οτι ''...ο μόνος υπεύθυνος και απόλυτος υπόλογος για τις πράξεις καθενός είναι ο ίδιος του ο εαυτός''...
Εμπλέκονται και διάφοροι άλλοι, κι έχουν ευθύνη ανάλογα με τη θέση τους, τη σχέση τους με το δράστη και ανάλογα - πάντα - με το βαθμό ωριμότητας του ίδιου του δράστη.

samorc

ωραιο!!καλα μου αρεσουν πολυ αυτα τα τεστ!!!

εγω εβαλα¨

1.σοφοσ
2.κοπελα
3.αγριοσ
4.ευρωπαιοσ
5.βαρκαρησ

υγ.ο βαρκαρησ φαιει για ολα παντωσ!!!!!!!!!!!