Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 515
  • Total: 515

Συνταγές με κοτόπουλο/ γαλοπούλα

Ξεκίνησε από Ntama, Ιουλίου 14, 2005, 01:08:57 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

Στήθος γαλοπούλας "αλά πιτσαϊόλα"          
   
 
 2 κουταλάκια στιγμιαίο ζωμό ή 1 κύβο
 4 φιλέτα από στήθος γαλοπούλας
 200g τοματάκια κονκασέ
 1 κουταλάκι ζάχαρη
 4 κουταλιές ελαιόλαδο
 1/2 φλιτζάνι νερό
 50g παρμεζάνα τριμμένη
 4 φετούλες μοτσαρέλας
 πιπέρι



Σ' ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι, τακτοποιούμε τα φιλέτα της γαλοπούλας.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη τομάτα, το λάδι και το νερό και πασπαλίζουμε με το πιπέρι και το στιγμιαίο ζωμό.Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, για 20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τα κάθε τόσο.
Όταν μαγειρευτούν, τοποθετούμε σε κάθε φιλέτο μια φέτα μοτσαρέλας και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Καλύπτουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε στη φωτιά, για λίγα ακόμη λεπτά, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.
Σερβίρουμε τα φιλέτα της γαλοπούλας ζεστά.

Ntama

Kόκορας Παστιτσάδα          
   
 
 1 κόκορας κομμένος σε μερίδες
 1 πακέττο μακαρόνια τρυπητά
 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε κομματάκια
 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
 3 ποτήρια πυκνό χυμό τομάτας
 2 κουταλιές σούπας πελτέ
 αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι (6 σπυριά)
 1 κλαράκι κανέλα
 1 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη

 
Mπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε και πέννες.
Για κρασί ένα παλαιωμένο Cabernet Sauvignon ή ένα Ξινόμαυρο.
 
   
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
Tα σοτάρετε καλά.
Προσθέτετε τον κόκορα.
Aνακατεύετε και σβήνετε με το κρασί.
Tο βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι σχεδόν να εξατμιστεί όλο το κρασί.
Προσθέτετε το χυμό τομάτας, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά.
Bράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να πήξει καλά, O κόκορας σερβίρεται με μακαρόνια τρυπητά, τα οποία βράζετε και σουρώνετε.
Bγάζετε από την κατσαρόλα τα κομμάτια του κόκορα και ρίχνετε μέσα στη σάλτσα τα μακαρόνια.
Kουνάτε καλά την κατσαρόλα με το χέρι να ανακατευθούν καλά και βάζετε τον κόκορα από πάνω.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό σε πιατέλα και πασπαλίζετε με εκλεκτή κεφαλογραβιέρα ψιλά-ψιλά τριμμένη.

Ntama

Κοτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες


1 κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου
1 πακέτο χυλοπίτες Μετσοβίτικες
1/2 φλυτζάνι φυτίνη ή βούτυρο ή 3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
2 καρότα μέτρια ψιλοκομμένα
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά σέλινο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
1 κουτάκι τομάτα κον-κασέ
αλάτι-πιπέρι



Κόβουμε το κοτόπουλο σε μέτρια κομμάτια, το πλένουμε και το στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε αρκετά το βούτυρο στο τηγάνι και κοκκινίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές. Τα βάζουμε σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα.
Στο βούτυρο που έμεινε στο τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το μαϊντανό και το σέλινο.
Τα ρίχνουμε όλα μαζί, με το βούτυρο, στο κοτόπουλο και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις τομάτες.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό για μια ώρα περίπου, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
Αν θέλουμε, λίγο πριν βράσει εντελώς το φαγητό, περνάμε τη σάλτσα από τρυπητό για να λιώσουμε τα υλικά (καρότα, σέλινο κ.λ.π.).
Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Τις στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε σάλτσα από το κοτόπουλο.
Σερβίρουμε τις χυλοπίτες με το κοτόπουλο και άφθονο τυρί τριμμένο

Ntama

Ρολό γαλοπούλας με λαχανικά          
   
 
 1 ρολό γαλοπούλας
 2 πιπεριές πράσινες
 2 καρότα
 4-5 πατάτες
 8-10 κρεμμυδάκια στιφάδου
 1/2 kg μανιτάρια
 8 φέτες μπέϊκον
 1/2 κούπα ελαιόλαδο
 αλάτι - πιπέρι.
 
Αντί ρολού γαλοπούλας,μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέτο στήθος γαλοπούλας.
Το φαγητό αυτό συνοδεύεται θαυμάσια με ρύζι.
      

Κόβουμε τις πατάτες, τα καρότα σε ροδέλες και τις πιπεριές σε λωρίδες.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό σκεύος, αλατοπιπερώνουμε το ρολό και το τσιγαρίζουμε ολόκληρο.
Το τοποθετούμε σε ταψί προσθέτοντας λίγο νερό και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε διαδοχικά τις πατάτες, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το μπέϊκον, τα κρεμμυδάκια ολόκληρα και τα καρότα.
Τα προσθέτουμε στο ταψί με το ρολό, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και το λάδι που περίσσεψε από το τσιγάρισμα και ψήνουμε ακόμη για 30-40 λεπτά.
Σερβίρουμε το ρολό της γαλοπούλας σε φέτες με τα λαχανικά και τη σαλτσούλα του.

Ntama

Κοτόπουλο λεμονάτο          
   

 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
 1 κρεμμύδι μικρό λειωμένο στο μπλέντερ
 2 κουταλάκια ρίγανη
 1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
 1 ποτηράκι κρασί λευκό
 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Οι πατάτες γίνονται πιο νόστιμες αν τις χονδροκόψουμε, τις τηγανίσουμε και τις ρίξουμε στη σάλτσα του κοτόπουλου να πάρουν μια βράση.
Δοκιμάστε το ως εξής: Όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε στην κατσαρόλα 200g φέτα τριμμένη στο χέρι.
Βάζουμε το φαγητό για 5-6 λεπτά στη φωτιά, κουνάμε την κατσαρόλα για λίγο και είναι έτοιμο.
      
     
Τσιγαρίζουμε καλά μέσα σε μια ανοικτή κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με το κρεμμύδι.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί καλά προσθέτοντας αν χρειάζεται και λίγο νερό.
Στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι, αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή φούρνου.

Jezebell

Tha hreiasteite gia kathe atomo peripou ena stithos i bouti kotopoulou to opoio tha einai kommeno se mpoukies
2 megala kremmudia
1 prasini & 1 kokkini piperia
1 konserva manitaria
ligi saltsa sogia
alataki ligo arketo piperi
1 koutalia tis soupas lemoni (gia 4 merides)
psinete se adikollitiko tigani to kotopoulo se neraki me alataki k piperi.
Otan einai shedon etoino rihnete ladaki kai to mageitevete allo ligo
to topothetite se ena piataki kai tsigarizete ola ta lahanika vazontas k tin sogia k to lemonaki. Otan einai etoima shedon ta lahanika vazete mesa k to kotopoulo k ta afinete gia ligo mazi.

515 Επισκέπτες, 0 Χρήστες