Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 292
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 216
  • Total: 216

ΙΖ ΝΟ ΓΚΟΥΝΤ

Ξεκίνησε από Jezebell, Σεπτεμβρίου 17, 2007, 12:12:04 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

kodikas

Παράθεση από: "lucretia"κατι  καγιεν..

Αιντε απο κει.

αν συνυπολογισεις οτι το κρυφο απωθημενο του ελληναρα ειναι
η Καγια και μια καγιεν..

εε..

να μην χαρουν λιγακι τα παλικαρια;;

Pappas10

Το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να συγκρίνουμε όχι τι έκανε ο ένας και ο άλλος αλλά το πόσα έφαγε ο ένας και ο άλλος, είναι αρκετά παρακμιακό.

Από εκεί και πέρα, το ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε πολλά δημόσια έργα δεν αμφισβητείται από κανέναν. Το αν τα έκανε για να "φάνε φάνε φάνε" οι ΠΑΣΟΚικοί Μαυρογυαλούροι είναι άλλο θέμα και με το θάρος της γνώμης μου δεν νομίζω ότι ισχύει γενικώς. Ναι ισχύει επί τω πλείστω.

Ακόμα δεν γίνεται να υπάρξει συγκριτική ανάλυση των κυβερνήσεων των δύο παρατάξεων και των πεπραγμένων τους ρε παιδιά. Από την είσοδο μας στην Ε.Ε. και μετά είναι 27 χρόνια. από αυτά τα 20 (αν τα υπολογίζω σωστά) ή τα 19 είναι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ.

Δυσανάλογους φόρους πληρώναμε πάντα. Η "πληγή" των δημοσίων υπαλλήλων είναι πολύ παλαιότερη των κυβερνήσεων της Νεότερης Ελλάδας.

Στο ΠΑΣΟΚ θα πιστώνω πάντα το ότι αντί να σπάσει τον κύκλο της πελτειακής σχέσης τον συνέχισε. Ότι ουσιαστικά αντί να σταματήσει την κρατική τερατογένεση των προηγούμενων κυβερνήσεων και της δικτατορίας, αρκέστηκε στο να την ταίσει με νέο "σοσσιαλιστ(ρ)ικο" αίμα.

Μερικές φορές σκέφτομαι ότι ίσως να μην γινόταν αλλιώς. Ότι κάπως έπρεπε να εκτονώθει η οργή ή ζήλεια ή ό,τι άλλο των -προηγουμένως- αποκλεισμένων από το ρουσφέτι και τον διορισμό αλλά και αυτήν καθεαυτήν την δουλειά.

Τώρα για την όποια μαρξιστική προσέγγιση του Αντρέα Παπανδρέου και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ θα μου επιτρέψεις φίλε Ενερτζάιζερ να επισημάνω ότι δεν υπήρξε ποτέ μπολσεβικικό κόμμα το ΠΑΣΟΚ. Κάναν Julius Martov και τίποτα μενσεβίκους μπορεί να θέλανε να αντιγράψουν. Τέλος πάντων.  Ως Σοσιαλοδημοκράτες λοιπόν μπορούν να διεκδικούν μερίδιο κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης της όποιας παράταξης. Όλοι οι χαρακτηρισμοι σε εισαγωγικά πάντα.

Φίλε CNA, δεν συμφωνώ με αυτό που γράφεις για την περίοδο της δικτατορίας. Οι υποδομές της δικτατορίας, όχι μόνο στερούντο κάθε πρόβλεψης (π.χ. δρόμοι στενοί ή ημιτελείς χωρίς δυνατότητες επέκτασης) αλλά ακριβώς επειδή αναθέτονταν σε "ημμέτερους" και δεν υπήρχε κανένας έλεγχος διακρίνονταν και για τις κακοτεχνίες τους. Οι περισσότεροι δρόμοι τις χούντας είχαν λάθος κλίσεις στις στροφες, ενώ θυμίσου την κλίση του κτιρίου που στεγάζει σήμερα το μέγαρο μουσικής.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι αυθαίρετα και διάφορα τέτοια νομιμοποιήθηκαν με νομοθετήματα της δικτατορίας, όπως με νομοθετήματα της δικτατορίας έγιναν επεκτάσεις των σχεδίων πόλεως μέσα σε δασικές περιοχές. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο Παπαδόπουλος είχε βίλα μέσα σε δασική περιοχή της Πάρνηθας, η οποία ξαναβγήκε στο φως με τις πρόσφατες πυρκαγιές.  

Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς από κάτι λίγο επιφανειακές - για να μη τις πω "περίεργες"- αναλύσεις, η περίοδος της δικτατορίας ΔΕΝ ήταν πουθενά σχεδόν θετική για την οικονομία και την δημοσια διοίκηση της χώρας. Αντίθετα, το καθεστός του οικονομικού απομονοτισμού σε συνάρτηση με την κατασπατάληση εθνικών πόρων προς όφελος ημετέρων επιχειρηματιών (και μάλιστα ήδη ΜΕΓΑΛΩΝ επιχειρηματιών) δημιούργησε μία πολύ άσχημη κατάσταση στην Ελληνική Οικονομία. Μία κατάσταση σχεδόν μη αναστρέψιμη.

Όντας έξω από ελεγκτικούς μηχανισμούς, οι κυβερνήσεις της δικτατορίας παρουσίαζαν μία εντελώς στρεβλή εικόνα της Ελληνικής οικονομίας μέσα από χαλκευμένες στατιστικές. Η αλόγιστη χρήση των ομολόγων προς κάλυψη των υπέρογκων κρατικών εξόδων καθώς και η αθρώα εισαγωγή δολαρίων,  εκτόξευσαν το δημόσιο χρέος και υπονόμευσαν το εθνικό νόμισμα αλλά και το τρελά ελλειματικό ισοζύγιο. (μιας και τα δολάρια τα "εισάγαμε" για να αγοράσουμε βαπόρια ή να χτίσουμε ξενοδοχεία και όχι για να επενδύσουμε στην ανάπτυξη της εξαγωγικής βιομηχανίας).

Τέλος πάντων, για να μη τα πλυλογώ, στο σημείο που έχω καταφέρει να βρω στοιχεία για την διοίκηση της χώρας την περίοδο της δικτατορίας αλλά και έως το σημείο που με βοηθούν οι γνώσεις μου, η δικτατορία ήταν πολύ χειρότερη ΚΑΙ για την οικονομία μας και τις υποδομές μας απ' ό,τι οποιαδήποτε κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Παππάς10 ή κατά Κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

lucretia

Αποψη μου, για τον τομεα στον οποιο εργαζομαι...

Η χουντα εκταμιευσε χρηματα του Ελληνικου Λαου και τα μοιρασε σε  ημετερους αλλα και αλλους, προκειμενου να εχει την λαικη αποδοχη, αλλα δυστυχως τα μοιρασε χωρις καμια μελετη και κανενα ελεγχο...

Κλασσικο παραδειγμα τα δανεια και οι επιδοτησεις σε κτηνοτροφους και πτηνοτροφους χωρις καμια μελετη και κανενα ελεγχο με αποτελεσμα η Ελληνικη Ζωικη Παραγωγη να αποτελεσει μια ωραια σαπουνοφουσκα  που κρατησε μολις δεκα χρονια....

Μπορω να φερω χιλιαδες παραδειγματα, αλλα βαριεμαι και τελειωνει και η καρτα προσβασης στο wifi του ξενοδοχειου.
 8)

energizer

Σοσιαλοδημοκράτες
...ειναι με την σχετικοτητα του ορου ΠΙΟ αποδεκτος χαρακτηρισμος!!!
 :lol:
...επι χουντας...το δημοσιο χρεος εξανεμιστηκε...αποπληρωθηκε & ειναι η μονη περιοδος που η Ελλαδα  ΔΕΝ εχει εξωτερικο χρεος...
 :shock:
...συμφωνω για τους ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥΣ ημετερους...
 :wink:
...& η φουσκα του εξωτερικου δανεισμου αρχισε να ξαναφουσκωνει με την εγκαθιδρυση της "δημοκρατιας" & τον θειο-παππου του σημερινου κυβερνητη μας!!!
 :twisted:
...οπως & ο Αττιλας ΙΙ...η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ (πεντε κυκλοι!) χρεωκοπια...καθως & ο στραγγαλισμος ιδιωτων & επιχειρησεων που απλα δεν χειραγωγουνταν απο τους κυβερνωντες...
 :evil:
...ΔΕΝ αναφερομαι σε πολιτικους αντιπαλους...
...κατι λεφτα που εδωσε εκεινο το λαμογιο ο Ωνασης γι΄αεροπλανακια...ΠΟΥ πηγαν;
...διαχρονικη η ξεφτιλα μας...& ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ...χωρις "αριστερο" & "δεξιο" ιδεολογικο στιγμα!!!
...μεχρι να στεγνωσει το στομα μου...ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ , ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ , ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...
 :salut:

Pappas10

Παράθεση από: "energizer"...επι χουντας...το δημοσιο χρεος εξανεμιστηκε...αποπληρωθηκε & ειναι η μονη περιοδος που η Ελλαδα  ΔΕΝ εχει εξωτερικο χρεος...

Όχι μα μεν.. διαφωνώ κάθετα, οριζόντια και διαγώνια. Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε σημαντικά λόγο εσωτερικού δανεισμού (ομολόγων) τα οποία με τη σειρά τους είχαν υπέρογκες ρήτρες που για να καλύψει το δημόσιο αναγκάστηκε να ρευστοποιήσει συναλαγματικά αποθέματα.

Όσο για το τι χρωστούσαμε στο εξωτερικό, απλά να σου θυμήσω ότι ένα από τα δάνεια που είχαμε πάρει από τους Εγγλέζους το 182κάτι αποπληρώθηκε το 1981.

Η δικτατορία δημοσίευε τρελά ψευδή στοιχεία για την οικονομία και την ανάπτυξη. Νομίζω ότι έχει ήδη αναφερθεί. Μετά την δικτατορία - μην ξεχνάς - ότι είμασταν σε δημοσιονομική επιτήρηση μέχρι και το 80 που μπήκαμε στην τότε ΕΟΚ.

Παράθεση από: "energizer"...& η φουσκα του εξωτερικου δανεισμου αρχισε να ξαναφουσκωνει με την εγκαθιδρυση της "δημοκρατιας" & τον θειο-παππου του σημερινου κυβερνητη μας!!!

Χμμμ... και ναι και όχι. Προσωπικά είμαι συλλήβδην αντι-Καραμανλικός αλλά η διαχείρηση της οικονομίας από τον Κώτσο την περίοδο της μεταπολίτευσης ήταν μάλλον μεστή. Μην ξεχνάς ότι ήταν υποχρεωμένος να απελευθερώσει - φιλελευθεροποιήσει - την οικονομία.  Χρειαζόταν γκαφρά. Και η δικτατορία είχε συνάψει αρκετά δάνεια συναλάγματος.

Παράθεση από: "energizer"...οπως & ο Αττιλας ΙΙ...

Ρε μανία με τον Αττίλα 2. 20 μέρες πρωθυπουργός ήταν ο Φρύδιας στον 2ο Αττίλα. Να μου πεις για τις ευθύνες του στις συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου να σου πω εντάξει.

Παράθεση από: "energizer"...η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ (πεντε κυκλοι!) χρεωκοπια..

Ο ίδιος ο Ωνάσης είχε πει ότι "Η Ολυμπιακή είναι ένας κουβάς με σκατά, κι όταν πάει να ξεχειλίσει και να μας πνίξει, θα την δώσουμε στο γκοβερνάντο". Η Ματαιοδοξία του Ωνάση δημιούργησε στην Ελλάδα μία Αεροπορική εταιρία με λειτουργικά κόστη Ηνωμένων Πολιτειών. Ήταν στραβό το κλίμα απ' την αρχή, το μαμήσαν και οι κοινοβουλευτικές κυβερνήσεις, έδεσε το γλυκό. Αλλά δεν φταίγαν μόνο αυτές.

Παράθεση από: "energizer"...μεχρι να στεγνωσει το στομα μου...ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ , ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ , ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...
 :salut:

Μαζί σου μα μεν αλλά τίποτα από αυτά τα 3 δεν αντιπροσώπευε η Δικτατορία. Θα μου πεις, σάμπως τα αντιπροσωπεύουν οι κοινοβουλευτικοί.... τουλάχιστον δεν τα καταστρατηγούν τόσο απροκάλυπτα.

Μέχρι να στεγνώσει το δικό μου στόμα

ΕΛΛΑΣ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (αυτά είναι πιο εφικτά) :P  :P  :P  :P
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

Enia

:lol: lol (για τα εφικτά  :P )

και για να προσέχουμε την διαφορά του ημέτερου από τον υμέτερο...  :P  :wink:

Μιχάλη, έχω την αίσθηση πως τα ίδια λέτε με τον Χρίστο σχετικά με τα άργα της Χούντας, αλλά ας περιμένουμε να μπει να απαντήσει ο ίδιος...

cna

Ποτέ δεν είπα ότι η χούντα έκανε τα καλύτερα έργα κ. Pappas10. Μπορεί να έχεις δίκιο και να είναι τα χειρότερα. Σαφέστατα και διαφωνώ και εγώ κάθετως,οριζοντίως και πλαγίως με τέτοια καθεστώτα. Αλλά τα χωριά του Γράμμου και όχι μόνο ηλεκτροδοτήθηκαν το 1972 και αυτό είναι μια πραγματικότητα. Έχεις απόλυτο δίκιο για κατανομή των έργων σε ημετέρους. Ουσιαστικά τα έργα ανατίθονταν σε εργολάβους και τα εκτελούσε η ΜΟΜΑ. Όσο για τις κλίσεις στους δρόμους γνωρίζεις πολύ καλά ότι ο στρατός ουδόλως ασχολείται με κλίσεις και χαράξεις. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι απλώς να υπάρχει διάβαση...
Με εκτίμηση...

energizer

...ΔΕΝ δηλωσα ποτε οπαδος της 7ετιας!!!
 :shock:
...αντιθετος σε καθε μορφη ολοκληρωτισμου & επιβολης ΜΟΝΟΦΩΝΙΑΣ...
...περι χρεους...
 8)
...η χουντα ξεπληρωσε δανειο απο το 1897 στο Δ.Ο.Ε. (τελευταια δοση!)...
...επιπροσθετως η απεμπλοκη μας απο την επιτηρηση χρηματοπιστωτικων οργανισμων επετρεψε στους συνταγματαρχες ν΄αποπειραθουν να εξορυξουν πετρελαιο Κερι , Ζακυνθος... & Θασος!!!!
 :roll:
...αλλα τους προαλαβαν οι "συμμαχοι"...(οι δε Σοβιετικοι μας ειχαν ΧΑΡΙΣΕΙ το χρεος παρολη την εμπλοκη μας στην Κριμαια!)
 :wink:
...οσο για την Ολυμπιακη...25.000.000 $ αποτιματο αλλα ο Ωνασης απηυδυσμενος απο απεργους & λοιπους συνδικαλισταραδες την πουλησε στο δημοσιο για 12.000.000$ (μεχρι τοτε ηταν κερδοφορα επιχειρηση , μετα αρχισε ο κατηφορος!)...
...αδημονω...

Rakendytos

αχχ αγριευτηκα.. :?

Σχετικα με το ΠΑΣΟΚ τωρα..
Σκεφτομουν πως ειναι υποχρεωση της Αριστερας να ψηφισει Παπανδρεου για την προεδρια του Κομματος.. Τι διαολο τοσους ψηφους τους εδωσε..
Το καταστατικο αλλωστε λεει οτι εχουν ολοι δικαιωμα ψηφου ολοι..
Φιλοι συγγενεις κουμπαροι.. :D
Και η Νεα Δημοκρατια πρεπει να τον ψηφισει.. :o

reporter345

Εγώ λεω οτι τον Βενιζέλο τον θελουν οι επιχειρηματίες για να τον ελέγχουν......όπως θέλουν να ελέγχουν και τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομματων που πέρνουν εναλλάξ την εξουσία.
Πολιτικές θέσεις δεν βλέπω ούτε ακούω από τα κόμματα.
Ένα life style μια ενημερωτική προπαγάντα και δημόσιες σχέσεις .....μόνο για αυτά ενημερωνόμαστε.
Τελικά μήπως δεν φταίνε οι πολιτικοί αλλά όλοι αυτοί που μας ενημερώνουν με τόσο απολίτικ στυλ.

heinrich

Παράθεση από: "Pappas10"Ποιό ΠΑΣΟΚ μωρέ; Του νεοπλουτισμού και του λάιφ στάιλ;;;
Της λαμογιάς και των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών;;
Του ξύλινου λόγου και της ευημερίας των αριθμών;;;
Της ανύπαρκτης κομματικής βάσης εξ' αιτίας της διάλυσης των οργανόσεων;;

παλιές ωραίες εποχές...
Εως και γκόμενα με αυτοκίνητο που να μαγειρευει είχαμε

forest48

Ο ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ και ο πράσινος Μπένι

Ε, ρε Ρέλος που τους χρειάζεται όλους, μου είπε χθες ο σοφός κύριος Νίκος στο καφενεδάκι της γειτονιάς. Τι εννοείτε κύριε Νίκο, του είπα; Εννοώ παιδί μου ότι τους εκδικείται αυτό που τόσα χρόνια έθρεψαν: το καφενείο. Τόσα χρόνια στα καφενεία τα έκαναν όλα. Εκεί μας έταζαν, εκεί διαψεύδονταν, εκεί εμφανίζονταν στις προεκλογικές περιόδους, εκεί εξαφανίζονταν αμέσως μετά. Ε, τώρα αυτό το ίδιο καφενείο που το χρησιμοποιούσαν κατά πώς τους βόλευε, τους εκδικείται. Τους έδωσε μια με το αποτέλεσμα των εκλογών και τώρα θα τους δώσει άλλη μια, μπας και καθαρίσουνε τον απόπατο που λένε κόμμα. Λες για το ΠΑΣΟΚ κυρ Νίκο; Λέω για όλους μου είπε, απλώς τώρα είναι η σειρά του ΠΑΣΟΚ. Έννοια σου και θα ακολουθήσουν και οι άλλοι. Ε, ρε γλέντια που θα έχουμε.

Για τους λάτρεις του κόσμου των κόμικς, το όλο σκηνικό θύμισε Ιζνογκούντ. Ο «λίγος» Χαλίφης και ο υπερ-φιλόδοξος και μηχανορράφος βοηθός του, που θέλει να γίνει Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη. Γιατί ο Γιωργάκης και ο πράσινος Μπένι δεν ανακάλυψαν τώρα τις διαφορές τους. Οι οποίες, ειρήσθω εν παρόδω, δεν είναι ιδεολογικές αλλά διαφορές τσιφλικιού. Δηλαδή θέλουν και οι δύο να κάνουν τους Πράσινους τσιφλίκι τους και στο όνομα αυτής τους της επιδίωξης, δεν θα διστάσουν, είναι βέβαιο, να σταυρώσουν τα ασταύρωτα του ΠΑΣΟΚ, ό,τι δηλαδή έχει παραμείνει ακόμη όρθιο. Όμως ο κυρ –Νίκος έχει ήδη πει όσα εκείνοι δεν τολμούν. Eίπε ότι το καφενείο είναι εκείνο που τους έφαγε και τώρα πίνουν τον πικρό καφέ των λάθος επιλογών. Όμως Χαλίφηδες και επίδοξοι χαλίφηδες ας κοιτάξουν λίγο προς τα κάτω, εκεί που τα μέλη και στελέχη τους «στο ίδιο έργο θεατές» παρακολουθούν μουδιασμένοι και αποκαρδιωμένοι, όσα παίζονται στην πλάτη τους. Κύριοι κύριοι χαλίφηδες είστε εκτός θέματος. Γιατί το θέμα δεν είστε ΕΣΕΙΣ, το θέμα είναι το ΠΑΣΟΚ. Κι όσο επιλέγετε να το ξεχνάτε, τόσο θα γίνεστε και οι δύο αρχηγοί με προθεσμία και ημερομηνία λήξεως. Και βεβαίως, δεν είναι ώρα το ΠΑΣΟΚ να επιλέξει τον ΙΖΝΟΓΚΟΥΝΤ του...

Argiro

Παράθεση από: "reporter345"Εγώ λεω οτι τον Βενιζέλο τον θελουν οι επιχειρηματίες για να τον ελέγχουν......
...επειδή τους άλλους δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρουν να τους ελέγξουν... ούτε τον Γιωργάκη ούτε τον Κωστάκη ούτε κανέναν άλλον... Και αυτό, για όσους δεν το ξέρουν, συμβαίνει επειδή οι Έλληνες επιχειρηματίες ουδέποτε κατάφεραν να έχουν υπό τον έλεγχό τους τούς Έλληνες Πρωθυπουργούς, από τον καιρό που έγινε η Ελλάδα κράτος ανεξάρτητο μέχρι τώρα, λόγω του ότι αυτοί οι τελευταίοι ήταν ανέκαθεν τόσο αδιάφθοροι και πάντα δούλευαν για το καλό του λαού, συνεπώς δεν υπάρχει περίπτωση να τους επιβληθεί κανείς ώστε να τους καταφέρει να προωθήσουν αντιλαϊκή πολιτική, πόσο μάλλον οι επιχειρηματίες...  :twisted: :twisted:  :twisted:

energizer

...με καλυψε η argiro...

reporter345

Για αυτο και οι έξυπνοι λαοί αλλάζουν τις κυβερνήσεις σαν τα πουκάμισα καθε 4 χρονια που πανε να ψηφίσουν .....και δίνουν μικρές πλειοψηφίες ή και μειοψηφίες.

216 Επισκέπτες, 0 Χρήστες