Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 323
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 324
  • Total: 324

Μυσταγωγοι του ονειρου ή νυσταγωγοι της εφιαλτικης θλιψης;

Ξεκίνησε από kodikas, Σεπτεμβρίου 23, 2007, 03:58:38 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

kodikas

Κυριες μου
Αν και ξεφορτωθηκατε ενα καρο φοβους του ενοχικου παρελθοντος,
φοβους που υπεθαλπτε ο κοινωνικος και οικογενειακος περιγυρος,
σας προεκυψαν αλλοι, πιο προσωπικης φυσης κι αρρητα συνδεδεμενοι
με την νεα, δυναμικη και ανανεωμενη εικονα σας.

Τωρα εχετε ισχυρες φοβιες με την εμφανιση σας, το βαρος σας την ηλικια σας.
Το ντυσιμο σας κι αν αυτο ειναι υπερβολικα προκλητικο ή απογοητευτικα σεμνο
ή τελος παντων καταλληλο για την περισταση.
Την αποδοχη της προσωπικοτητας σας απο τους αντρες και το αν οι αντρες
ειναι οντως τοσο ηλιθιοι οσο νομιζετε.

Αυτες οι φοβιες σας σας κανουν να ρεπετε επικινδυνα προς τον νασκισσισμο.
Το γεγονος οτι εγειρετε την προσοχη των αντρων, σας κανει να πιστευετε οτι ειστε το κεντρο του κοσμου
κι ανεμιζετε μια προκλιτικα ερωτικη εικονα,
που ομως δεν συνοδευεται απο την αναλογη ενδομυχη αυτοπεποιθηση
και η συχνα αμεση αντρικη ανταποκριση, σας πανικοβαλει.
Το γενικοτερο ξεσαλωμα των τελευταιων χρονων (που σημειωτέο εμενα μου αρεσει) δεν συνοδευεται
από αντιστοιχη συμπεριφορα επι του πρακτεου.
Δηλαδη στις πραγματικες ερωτικες σχεσεις κουβαλατε ακομα φορτια συντηριτισμου,
δυσαναλογα με την υπερσεξουαλικη εικονα που προβαλλετε.
Ο δυναμισμος σας πολλες φορες ξεστρατιζει κι αναλωνεστε σε εναν ανοητο
ανταγωνισμο με τους αντρες.
Μ αυτους δηλαδη που κανονικα αντι να ανταγωνιζεστε, θα επρεπε να κυλιεστε στα στρωματα ανακατευοντας τα σεντονια.

samorc

το να θελει καποιος/α να ειναι αρεστη στους αλλους ειναι κατι φυσιολογικο νομιζω..

τωρα για το μετα..μπορω να πω ειναι 2 ειδων γυναικες..αυτες που μενουν στο να προκαλλεσσουν -οπως πολυ σωστα το περιγραφεις-..καθως και αυτες που βγαζουν τα ματια τους ασυστολα..!!!......... :shock:

blue-roses

Θα συμφωνήσω...
Όλος αυτος ο ανταγωνισμός που αναφερεις
μας έχει αποξενώση,νιώθουμε τόσο μόνοι μες
το πλήθος κι αυτό το βλέπω καθημερινά μέσα
απ'τη δουλειά που κάνω...
(δουλεύω σε καφετερια).
Ενώ υπάρχει η θέληση για φλέρτ βλέπω την
ατμόσφαιρα βαριά,βλέπω σύννεφα φόβου και
μοναξιάς.....
Κι όχι μόνο απ'τις γυναίκες πιστεύω και οι άντρες
κάπως έτσι νιώθουν....

papi

μμμμ θα πρεπει να εισαι πολυ σεξυ ε? :roll:

Nikos28

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες και τις προλαλήσασες.

Δε θα έπρεπε, όμως, αυτή η αποξένωση να μας πτοεί - κι ας έχει πάρει τις διαστάσεις ''παγετώνα''...

Στο κάτω κάτω, τη διαφορά την κάνει αυτός που τολμάει να βγει μες στην παγωνιά και να περπατήσει - κι ας μη βγεί πουθενά. Όχι αυτός που δεν τολμάει.

Η ζωή δεν αφήνει ποτέ να χαθούν αυτοί που τολμούν να κάνουν αυτό που δεν τολμούν να κάνουν οι άλλοι!  :wink:

blue-roses

Νίκο μου έχεις απόλυτο δίκιο.....
Φυσικά και δε πρέπει ν'αφήσουμε
αυτό το κύμα παγετώνα να μας
συνεπάρει.....
Όμως που πιστεύετε ότι οφείλετε
αυτή η αποξένωση;;;
Κορίτσια κι αγόρια του a33 ποιοί
είναι οι δικοί σας φόβοι όσο αναφορά
αυτά που σκέφτεστε,όσο αναφορά το φλέρτ;

Nikos28

Παράθεση από: "blue-roses"
Όμως που πιστεύετε ότι οφείλετε
αυτή η αποξένωση;;;

Η κατάπτωση του φλερτ είναι η κορυφή του παγόβουνου και όχι το ίδιο το παγόβουνο.
Είναι ένα επώδυνο σύμπτωμα της γενικότερης κρίσης που υποβόσκει στις σχέσεις αντρών - γυναικών...

Η κρίση αυτή είναι ένα τεράστιο ζήτημα, απο τα πιο σοβαρά της εποχής μας, και είναι αδύνατο να εξαντληθεί εδώ, μέσα απο μια δημοσίευση. Όπως κι αν έχει, κατ' εμέ οφείλεται κατά κύριο λόγο στη διασπαστικότητα, στη συνεχή ρευστότητα, στον ακραίο ατομισμό και στο σεξισμό που προωθεί η mainstream ''κουλτούρα'' του κατανάλωσης και του εφήμερου.

Η ''κουλτούρα'' αυτή  (την οποία θεωρώ ως τυραννίδα του ανθρώπινου γένους και είμαι ορκισμένος εχθρός της!) είναι ένα τεράστιο εργοστάσιο παραγωγής ματαιόδοξων και φοβισμένων ανθρώπων.

Ο έρωτας, όμως, δεν ευδοκιμεί σε συνθήκες ματαιοδοξίας ή φόβου. Ο έρωτας είναι ένα ευγενές και αμοιβαίο συναίσθημα, που δε μπορεί να ανθίσει σε άτομα που θεωρούν εαυτόν ως το κέντρο της γης ή σε άτομα γεμάτα ανασφάλειες για τον εαυτό τους και το ρόλο τους!

Nikos28

Κορίτσια κι αγόρια του a33 ποιοί
είναι οι δικοί σας φόβοι όσο αναφορά
αυτά που σκέφτεστε,όσο αναφορά το φλέρτ;

Προσωπικά, δεν έχω κανένα φόβο να φλερτάρω την οποιαδήποτε, οπουδήποτε - αρκεί να έχω όρεξη εκείνη τη στιγμή και να μη βιάζομαι!  :wink:

Κατά διαστήματα, το φλερτ μου έχει επιφυλάξει πολύ ευχάριστες εξελίξεις - επειδή ακριβώς έκανα κάτι μη αναμενόμενο, κάτι που δε συνηθίζεται!

Το πρόβλημα μου δεν είναι το φλερτ, καθεαυτό. Είναι το ''μετά''.

Είναι η δυσκολία μου να προσαρμοστώ σ' έναν κόσμο που δίνει και παίρνει με το σταγονόμετρο - επειδή φοβάται μην πνιγεί σ' αυτό που, ούτως ή άλλως, δεν έχει να δώσει ή σ' αυτό που, ούτως ή άλλως, δε θέλει να πάρει...

Ας είναι.

Ο τροχός γυρίζει... :wink:

blue-roses

Όπως σε όλους μας έτσι κι εμένα μ'αρέσει
να με φλερτάρουν....
Το πρόβλημα είναι η λάθος προσέγγιση
και η ουσία...
Κι όπως πολύ σωστά λέει ο Νίκος το πρόβλημα
είναι το μετά......
Φλερτάρομαι καθημερινά αλλα με μοναδικό σκοπό
''Να περάσουμε καλά μια νύχτα,ή πολλές νύχτες όμως
χωρίς δεσμεύσης,χωρίς συναίσθημα''.
Αυτό το είδος φλέρτ όχι μόνο δε μ'αρέσει αλλά με
προσβάλει σαν προσωπικότητα,γιατί νιώθω πώς με
βλέπουν σαν κρέας κι όχι σαν άνθρωπο,όχι σαν γυναικά
που θέλει να ερωτευτεί και να δώσει πράγματα.......
Άν ερωτευτώ θέλω να το ζήσω απ'την αρχή ώς το τέλος
δε φοβάμαι να δώσω πράγματα,ο έρωτας δε θέλει συνταγές
αλλά αυθορμητισμό,δε θέλει φόβους του στύλ]

Nikos28

Φλερτάρομαι καθημερινά αλλα με μοναδικό σκοπό
''Να περάσουμε καλά μια νύχτα,ή πολλές νύχτες όμως
χωρίς δεσμεύσης,χωρίς συναίσθημα''.
Αυτό το είδος φλέρτ όχι μόνο δε μ'αρέσει αλλά με
προσβάλει σαν προσωπικότητα,γιατί νιώθω πώς με
βλέπουν σαν κρέας κι όχι σαν άνθρωπο,όχι σαν γυναικά
που θέλει να ερωτευτεί και να δώσει πράγματα.......
..

Χωρίς να θέλω καθόλου να μειώσω την τοποθέτησή σου, θα πω απλώς οτι την έχω ακούσει 1 εκατομμύριο φορές τουλάχιστον!  :)

Ας το δούμε λίγο αλλιώς το ζήτημα...

Κατ' αρχάς, πρώτον, πώς ξέρεις οτι δε θέλει δέσμευση και συναίσθημα κάποιος που σε φλερτάρει; Πώς είσαι σίγουρη οτι ο μοναδικός του σκοπός είναι το σεξ; Στο έχει δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά ή το έχεις συμπεράνει εσύ απο κάπου; Πώς ξέρεις οτι αυτό το συμπέρασμα είναι και το σωστό;

Δεύτερον, ακόμα κι αν κάποιος άντρας θέλει μόνο σεξ, τι σε κάνει να πιστεύεις οτι ΔΕΝ μπορείς να τον ''τουμπάρεις'' και να τον κάνεις να σε δει σαν μυαλό ή/και σαν καρδιά - σαν προσωπικότητα;

Τρίτον, έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις εσύ η ίδια αν/όταν γνωρίσεις κάποιον άντρα που ενδιαφέρεται για όλο το πακέτο; Πώς θα τον κρατήσεις δίπλα σου;  

Έχεις αναλογιστεί το ενδεχόμενο να έχεις επηρεαστεί τόσο πολύ απο όλη αυτήν την αποξένωση που να απομακρύνεις, έστω και άθελα σου, κάποιον άντρα που σου δείχνει ειλικρινές ενδιαφέρον; Κοντολογής, να μην πιστεύεις πια σε τίποτα και σε κανέναν;

Απλές ερωτήσεις για σκέψη και κουβεντούλα...  :wink:

blue-roses

Χωρίς να θέλω καθόλου να μειώσω την τοποθέτησή σου, θα πω απλώς οτι την έχω ακούσει 1 εκατομμύριο φορές τουλάχιστον!  

Ας το δούμε λίγο αλλιώς το ζήτημα...

Κατ' αρχάς, πρώτον, πώς ξέρεις οτι δε θέλει δέσμευση και συναίσθημα κάποιος που σε φλερτάρει; Πώς είσαι σίγουρη οτι ο μοναδικός του σκοπός είναι το σεξ; Στο έχει δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά ή το έχεις συμπεράνει εσύ απο κάπου; Πώς ξέρεις οτι αυτό το συμπέρασμα είναι και το σωστό;

Δεύτερον, ακόμα κι αν κάποιος άντρας θέλει μόνο σεξ, τι σε κάνει να πιστεύεις οτι ΔΕΝ μπορείς να τον ''τουμπάρεις'' και να τον κάνεις να σε δει σαν μυαλό ή/και σαν καρδιά - σαν προσωπικότητα;

Τρίτον, έχεις σκεφτεί τι θα κάνεις εσύ η ίδια αν/όταν γνωρίσεις κάποιον άντρα που ενδιαφέρεται για όλο το πακέτο; Πώς θα τον κρατήσεις δίπλα σου;

Έχεις αναλογιστεί το ενδεχόμενο να έχεις επηρεαστεί τόσο πολύ απο όλη αυτήν την αποξένωση που να απομακρύνεις, έστω και άθελα σου, κάποιον άντρα που σου δείχνει ειλικρινές ενδιαφέρον; Κοντολογής, να μην πιστεύεις πια σε τίποτα και σε κανέναν;

Απλές ερωτήσεις για σκέψη και κουβεντούλα...

1ον.Τις περισσοτερες φορές μου το ξεκαθαρίζουν απ'την αρχή πώς θέλουν μόνο μια νύχτα....

2ον.Όσες φορές το έχω προσπαθήσει έχουν εκτιμήσει την προσωπικότητά μου αλλά δυστηχώς δέν είναι στη ''φάση δέσμευσης'', λάθος timing.....

3oν.Δεν είμαι απο τους ανθρώπους που κάνουν σχέδια για το πώς θα κρατήσουν έναν άντρα,απλά όταν ερωτεύομαι δίνομαι και θέλω να το ζώ έντονα.

4ον.Τώρα το άν απομακρύνω κάποιον απο κοντά μου λόγο προκατάληψης
ίσως και να το έχω κάνει!ή ίσως αυτός που ενδιαφέρεται πραγματικά για μένα,εγώ να μην το βλέπω ερωτικά....

black_velvet

Παράθεση από: "Nikos28"... στον ακραίο ατομισμό και στο σεξισμό που προωθεί η mainstream ''κουλτούρα'' του κατανάλωσης και του εφήμερου.

Ο έρωτας, όμως, δεν ευδοκιμεί σε συνθήκες ματαιοδοξίας ή φόβου. Ο έρωτας είναι ένα ευγενές και αμοιβαίο συναίσθημα, που δε μπορεί να ανθίσει σε άτομα που θεωρούν εαυτόν ως το κέντρο της γης ή σε άτομα γεμάτα ανασφάλειες για τον εαυτό τους και το ρόλο τους!

Τα παραπάνω, τα προσυπογράφω κι εγώ!!

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Nikos28

Παράθεση από: "black_velvet"
Παράθεση από: "Nikos28"... στον ακραίο ατομισμό και στο σεξισμό που προωθεί η mainstream ''κουλτούρα'' του κατανάλωσης και του εφήμερου.

Τα παραπάνω, τα προσυπογράφω κι εγώ!!

Χαίρομαι που συμφωνούμε...  :wink:

Και σχετικά με την τελευταία πρόταση που έγραψα, για τις ανασφάλειες και το ρόλο, να συμπληρώσω και το εξής: Ο ''άγιος'' του Έρωτα, ο Βαλεντίνος, προέρχεται σα λέξη απο το λατινικό Valentinus που σημαίνει εύρωστος, υγιής, ισχυρός...

Αυτό, απο μόνο του, δείχνει μια συσχέτιση ανάμεσα στον Έρωτα και στη δύναμη - ''παρακλάδι'' της οποίας είναι, φυσικά, και η εσωτερική αίσθηση ασφάλειας και αυτοπεποίθησης.

Με άλλα λόγια: Μόνο όσοι νοιώθουν εσωτερικά δυνατοί μπορούν να ερωτευτούν, να δώσουν και να δοθούν!

Όσοι τρέμουν τον ίσκιο τους, όσοι φοβούνται να επενδύσουν και να κοιτάξουν το μέλλον κατάματα, καλό θα ήταν να αρκεστούν στις εφήμερες συγκινήσεις που προσφέρει το σεξοκρεοπωλείο της εποχής...

Nikos28

1ον.Τις περισσοτερες φορές μου το ξεκαθαρίζουν απ'την αρχή πώς θέλουν μόνο μια νύχτα....

2ον.Όσες φορές το έχω προσπαθήσει έχουν εκτιμήσει την προσωπικότητά μου αλλά δυστηχώς δέν είναι στη ''φάση δέσμευσης'', λάθος timing.....

3oν.Δεν είμαι απο τους ανθρώπους που κάνουν σχέδια για το πώς θα κρατήσουν έναν άντρα,απλά όταν ερωτεύομαι δίνομαι και θέλω να το ζώ έντονα.

4ον.Τώρα το άν απομακρύνω κάποιον απο κοντά μου λόγο προκατάληψης
ίσως και να το έχω κάνει!ή ίσως αυτός που ενδιαφέρεται πραγματικά για μένα,εγώ να μην το βλέπω ερωτικά....

1ον: Απο μια άποψη, πάλι καλά που στο ξεκαθαρίζουν... Πάντως, ειλικρινά, δε μπορώ να καταλάβω πώς θέλουν κάτι τέτοιο! Εμένα, αμα μου αρέσει μια γυναίκα, τη θέλω όσες πιο πολλές νύχτες γίνεται...  :lol:

2ον: Δεν υπάρχουν ούτε ''φάσεις δέσμευσης'' ούτε λάθος timing... Αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις!  :wink:
Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά: Ή θέλουμε ή δε θέλουμε! Αν δε θέλουμε, είναι προτιμότερο να πούμε ''σε εκτιμώ αλλά δεν είσαι ο τύπος μου''  παρά ένα σωρό αστείες δικαιολογίες...
Αν θέλουμε, θα βρούμε τον τρόπο - δεν πα' να γυρίσει το Σύμπαν ανάποδα!     :wink:

3ον: Καλά κάνεις και δεν κάνεις σχέδια, έτσι κι αλλιώς δε ζητάνε όλοι τα ίδια πράγματα...
Όμως ο έρωτας δε θέλει μόνο ένταση, θέλει και εμπιστοσύνη, θέλει και διάρκεια. Είσαι διατεθειμένη (υποθετικά - θεωρητικά) να ζήσεις την υπόλοιπη σου ζωή με αυτόν που θα ερωτευτείς και θα ταιριάξεις;
Αν ναι, ΟΚ.
Αν όχι, τότε θα πονέσεις κάποτε...

4ον: Όλα ''παίζουν'' σ' αυτά τα πράγματα. Και, κατά κάποιο τρόπο, όλα θεμιτά είναι. Αρκεί να μη γίνονται πειραματισμοί σε βάρος του άλλου ανθρώπου...

lucretia

Αγαπητε Νικο

δεν μπορεις ποτε να εξηγησεις τα κινητρα του αλλου, ιδιαιτερα αν δεν σκεφτεσαι με τον mainstream τροπο...

Να εχεις υποψη σου οτι, συμφωνα με αυτον τον τροπο σκεψης, το ζητουμενο για τους αντρες ειναι να πηδηξουν οσο το δυνατον πιο πολλες, ενω για τις γυναικες να ριξουν οσο το δυνατον πιο πολλες χυλοπιτες, ικανοποιωντας και οι δυο την ματαιοδοξια τους...

Το φλερτ δεν ειναι ενας τροπος να προσεγγισεις καποιον/α, αλλα να προβληθεις ως ο μαγκας που ριχνει τις γκομενες και προκαλει την ζηλεια στους ομοφυλους του...

Το σεξ ειναι ενα αθλημα... κανεις σεξ, μονο και μονο για να κανεις και οχι για να επικοινωνησεις με καποιον σωματικα, πνευματικα, και γιατι οχι ψυχικα...
Και σε καμια περιπτωση το φλερτ δεν αποσκοπει στην δημιουργια σχεσης, γιατι συμφωνα με αυτη την λογικη, σχεση κανουν οι ανασφαλεις, οσοι δεν μπορουν να βρουν ευκολα σεξ... ασε που παιζει και πολυ συχνα το "δεν εχω εγω σχεση μαζι της, αυτη εχει σχεση μαζι μου"... Η σχεση εχει υποχρεωσεις, και σιγα μην βαλουν αλλα στο κεφαλι τους...

324 Επισκέπτες, 0 Χρήστες