Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 331
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 376
  • Total: 377
  • Leon

Αγορές μέσω πιστωτικής μέσω Ιντερνετ

Ξεκίνησε από heinrich, Οκτωβρίου 25, 2007, 10:43:23 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

heinrich

πόσο ασφαλείς είναι?
Σκέφτομαι να αγοράσω 2 εισιτήρια από το ticketnet.
Η ανησυχία μου δεν είναι προς την ίδια την εταιρεία όσο για τα προσωπικά μου δεδομένα κατά την μεταφορά τους. Δηλ αν κάποιος μπορεί να χακέψει τα στοιχεία της κάρτας μου κατά την μεταφορά τους ή από το database της εταιρείας (διότι δεν πιστευω πως δεν τα κρατάνε αποθηκευμένα)

heinrich

τώρα που το βλέπω..
ο τίτλος είναι πάλι για δάφνες... :P

Labelle

Proswpika exw kanei kai kanw agores mesw internet...den mou exei prokipsei kati kako....

fmas

Ομοίως......

Είναι καλύτερο να κάνεις αγορές μέσω προπληρωμένης κάρτας (π.χ. Gift Card) όπου έχεις ένα υπόλοιπο και δεν φοβάσαι ότι και να γίνει......

Nasia9

Ποτέ μα ποτέ.... Μας φακελώνουν που μας φακελώνουν...να τους το δώσω και στο πιάτο; Άμα σε βάλουν στ μάτι σου κάνουν μεγάλη ζημιά .ΝO...NO... πόδια,χέρια,και αμάξι έχω...ψωνίζω χωρίς τη βοήθεια του ίντερνετ

heinrich

Παράθεση από: "fmas"Ομοίως......
Είναι καλύτερο να κάνεις αγορές μέσω προπληρωμένης κάρτας (π.χ. Gift Card) όπου έχεις ένα υπόλοιπο και δεν φοβάσαι ότι και να γίνει......

δυστυχώς μου φαίνεται πως την διαθέτει μόνο μια τράπεζα

Ljohnny

Καταλαβαίνω τις ανησυχίες σας....

Θα σας μεταφέρω όμως δικές μου εμπειρίες.

1. Χρήση πιστωτικής CITIBANK για χρέωση 5$. Μετά από μισή ώρα με πήραν τηλέφωνο για να επιβεβαιώσουν ότι η συναλλαγή ήταν όντως δική μου. (Αυτό έχει γίνει πάνω από 3 φορές)

2. Ως υπάλληλος τραπέζης γνωρίζω ότι, αν κάποια συναλλαγή που θα γίνει μέσω Internet, δεν την αποδεχθήτε και αποδεδειγμένα δεν έγινε από εσας, τότε η Τράπεζα δεν σας υποχρεώνει να την πληρώσετε.

Αυτά τα λίγα για την περίπτωση που θέλετε αλλά φοβάστε να κάνετε αγορές με πιστωτική μέσω internet. Πάντα η λύση της προπληρωμένης κάρτας είναι η καλύτερη.

Επίσης, όταν κάνετε τέτοιου είδους συναλλαγές να προσέχετε στην διεύθυνση του site που βρίσκεστε να είναι "HTTPS://www.something.gr" και όχι απλό http://. Αυτό σημαίνει ότι η σύνδεσή σας με το συγκεκριμένο site γίνεται με κρυπτογράφηση και έτσι δεν γίνεται να υποκλαπούν δεδομένα κατά την μεταφορά από τον υπολογιστή σας στο site που κάνετε την συναλλαγή. Πρακτικά είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει υποκλοπή αλλά στους υπολογιστές "όλα γίνονται" και πρέπει κάποιος να έχει βάλει σκοπό της ζωής του να υποκλέψει τα στοιχεία της συγκεκριμένης πιστωτικής.

heinrich

Παράθεση από: "Nasia9"Ποτέ μα ποτέ.... Μας φακελώνουν που μας φακελώνουν...να τους το δώσω και στο πιάτο; Άμα σε βάλουν στ μάτι σου κάνουν μεγάλη ζημιά .ΝO...NO... πόδια,χέρια,και αμάξι έχω...ψωνίζω χωρίς τη βοήθεια του ίντερνετ

ορθώς, αλλά όταν χεις καμμια 20- 40% έκπτωση τότε σκέφτεσαι διαφορετικά.

heinrich

Ljohnny η alpha bank που μίλησα μόλις τώρα, ενημερώνει μόνο σε μεγάλες και ασυνηθιστες συναλλαγές

Nasia9

Όπως το δει κανείς. Εξαρτάται τι θες να αγοράσεις. Τώρα αν αυτή η έκπτωση,είναι τόσο ελκυστική...σκέψου το καλά..  Εγώ δεν έχω εμπιστοσύνη ούτε στα κουπόνια για το τσούπερ μάρκετ,πλέον. 'Επαθα και έμαθα.  ]

heinrich

το φακέλωμα θα το έχεις έτσι και αλλιώς... εγώ έστειλα σμσ για έναν διαγωνισμό στον super sport  και από τότε μου στέλνουν συνέχεια σμσ για γνωριμίες με καυλωμένες παντρεμένες....

Ljohnny

Η τράπεζα που ανέφερα θεωρεί ασυνήθιστη μια μικρή συναλλαγή διότι αυτή μπορεί να είναι μια δοκιμαστική από τον υποκλοπέα προκειμένου να προχωρήσει σε μια μεγαλύτερη.

Δεν λέω ότι υπάρχει η "απόλυτη" ασφάλεια αλλά μπορείτε με λίγη προσοχή στο πού δίνεται τα στοιχεία της κάρτας σας, να κάνετε ασφαλείς συναλλαγές.

heinrich

Ljohnny υπάρχει περίπτωση αν και εφόσον έχει γίνει μούφα αγορά να αρνηθώ να την πληρώσω στον λογαριασμό?

Ljohnny

Αν μπορείτε να αποδείξετε ότι η αγορά δεν έγινε από εσας, δεν υποχρεούστε να την πληρώσετε.

Πως τώρα γίνεται αυτό ?

Αν αυτό που αγοράστηκε :

1. Δεν αγοράστηκε από την χώρα του κατόχου της κάρτας
2. Δεν παραδώθηκε στον κάτοχο της κάρτας (Διεύθυνση, Ονομα, Χώρα)

είναι εύκολο να αποδειχθεί ότι η αγορά δεν έγινε από τον κάτοχο της κάρτας.

κώστας

Χμμ...αυτόν τον διαγωνισμό...στο super sport...δεν γίνεται να τον μάθουμε κι εμείς;  ]
eLe

376 Επισκέπτες, 1 Χρήστης