Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 448
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 318
  • Total: 319
  • Leon

Mel Brooks Starts Nonprofit Foundation To Save Word 'Schmuck

Ξεκίνησε από tristana, Νοεμβρίου 19, 2007, 04:47:52 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

tristana

Saying he could no longer stand idly by while a vital part of American culture is lost forever, activist and Broadway producer Mel Brooks has founded a private nonprofit organization dedicated to preserving the word "schmuck."

Enlarge Image
An emotional Brooks stopped short of kvetching at a schmuck fundraiser Monday.
"Schmuck is dying," a sober Brooks said during a 2,000-person rally held in his hometown of Williamsburg, Brooklyn Monday. "For many of us, saying 'schmuck' is a way of life. Yet when I walk down the street and see people behaving in foolish, pathetic, or otherwise schmucky ways, I hear only the words 'prick' and 'douche bag.' I just shake my head and think, 'I don't want to live in a world like this.'"

The nonprofit, Schmucks For Schmuck, has compiled schmuck-related data from the past 80 years and conducted its own independent research on contemporary "schmuck" usage. According to Brooks, the statistics are frightening: Utterances of the word "schmuck" have declined every year since its peak in 1951, and in 2006, the word was spoken a mere 28 times—17 of these times by Brooks himself. The study indicates that today, when faced with a situation in which one can use a targeted or self-deprecating insult to convey a general feeling of disgust, people are 50 times more likely to use the word "jerk" than "schmuck," 100 times more likely to use "dick," and 15,000 times more likely to use "fucking asshole."

Perhaps more startling, only 23 percent of men know what schmuck means, and only 1.2 percent of these men are under the age of 78. If such trends continue, Brooks estimates that by 2011, such lesser-used terms as "imbecile," "dummy," "schlub," and "contemptible ne'er-do-well" will all surpass schmuck, which is projected to completely disappear by the year 2020 or whenever Brooks dies.

"We must save this word!" Brooks said to thunderous applause as those in attendance began chanting "Schmuck! Schmuck! Schmuck!" "How will we be able to charmingly describe someone who acts in an inappropriate manner? Especially given the tragic loss of the word 'schmegeggie' in 2001."

Καταπληκτικός!!!!!!!!! Δώστε και σώστε τους απανταχού κρετίνους!  :P  :lol:

Enia

heinrich

εγώ δεν ξέρω αγγλικά

Enia

δεν χάνεις και τίποτα... :lol:  μόνο μην ρωτήσεις κανέναν που ξέρει γερμανικά, γιατί θα καταλάβεις άλλα αντί άλλων  :lol:  :P

tristana

Χάινριχ, δεν είχα καιρό να το μεταφράσω χθες... ΟΚ;

Λοιπόν, λέει...

"Ο Μελ Μπρουκς λέει ότι δεν αντέχει πλέον να κάθεται άπραγος
(ή με σταυρωμένα τα χέρια -αν προτιμάς-)
ενώ χάνεται ανεπιστρεπτί ένα σημαντικό μέρος της Αμερικανικής κουλτούρας και γι' αυτό ιδρύει έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό
για τη σωτηρία των απανταχού "χλεχλέδων".

Ο φανερά συγκινημένος Μελ Μπρουκς μίλησε στο φιλανθρωπικό γκαλά
της Δευτέρας.

"Ο χλεχλές χάνεται", είπε ο νηφάλιος Μελ Μπρουκς στους 2.000 συνδαιτυμόνες του οι οποίοι παρέστησαν στο φιλανθρωπικό γκαλά
που έλαβε χώρα στην πατρίδα του, το Γουίλιαμσπεργκ.
"Για πολλούς από εμάς ο χλεχλεδισμός αποτελεί τρόπο ζωής.
Παρ' όλα αυτά, όμως, όταν βλέπω κάποιον να σαχλαμαρίζει στον δρόμο
ακούω τους άλλους να τον χαρακτηρίζουν "μαλακοπίτουρα".
Τότε κουνάω με απελπισία το κεφάλι μου και σκέφτομαι ότι δεν θέλω να ζω
σ' έναν τέτοιο κόσμο."

Αγαπητέ Χάινριχ και λοιποί, αυτό είναι το γενικό νόημα.
Βιάζομαι και γι' αυτό η μετάφραση είναι εκ του προχείρου. 'Σχωράτε με!

tristana

tristana

Εννοεί φυσικά ότι η λέξη "σμακ" δεν χρησιμοποιείται ευρέως πια.
Την έχουν αντικαταστήσει άλλες που δε αποδίδουν το νόημά της
και δεν είναι και τόσο ωραίες -λέω εγώ που μου αρέσει το σσσσσμακ-  ]

heinrich

και όταν λέω πως είσαι το τραγί της καρδιάς μου, οι άλλοι γελάνε...
ου να (μου) χαθούν..

Οσο για σένα :53:  :53:  :53:

kuria

Παράθεση από: "heinrich"εγώ δεν ξέρω αγγλικά

κι αλλοι δεν ξερουν σουαχιλι αλλα δεν το παραδεχονται δημοσια... απλα κουνανε το κεφαλι τους με νοημα για να μη χαλασουν το ιματζ του πολυξερου...   :P
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

black_velvet

Καλέ μια χαρά είναι τα αγγλικά του! Ντάντεμα ήθελε πάλι.  ]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

kuria

μια χαρα ε... σαν τα σουαχιλι μου ενα πραμα;   :24:
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

tristana

ΚΥΡΙΑ, έτσι εξηγείται που όταν σου ζητούσα μπριζόλα σε άψογα Σουχιλέζικα (!!!) μου έφερνες καφέ σκέτο και πικρό!! Κκαθότι έλεγα μέσα μου -ενίοτε και απόξω μου- ότι βρήκα τη σχεδόν γυναίκα της ζωής μου που έχει ένα επίπεδο, μία μόρφωση, εφτά πανωσέντονα, δύο πίνακες ο "Γέρος με το Τσιμπούκι" και εν πάση περιπτώσει ένα ζε νε σε κουά...
'Ατιμο θηλυκό!

'Οσο για τον Χάινριχ μέχρι ένα γκούπου-γκούπου -απαλό χτύπημα κεφαλής μετά ανεπαίσθητου χαδιού στα μαλλιά- να του το κάμνω, βρε!

Α, εμείς ποιες λέξεις θα σώσουμε;;;  ]:

black_velvet

Να..... ετοιμάζω λίστα με λεξούλες;  ]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Enia

Μα..., νομίζω το έχουμε κάνει ήδη το καθήκον μας! Βλέπε πχ :

"Ομιλείται Ελληνικά??Ναι οπως μας αρεσουν!!!"

"O Πληθυντικός που μας φτιάχνει...."

...και όχι μόνο!  :wink:  :lol:

purple

318 Επισκέπτες, 1 Χρήστης