Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 420
  • Total: 420

Σπαμμερς!

Ξεκίνησε από lucretia, Νοεμβρίου 25, 2007, 06:23:37 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

lucretia

Δεν ξερω τι στο καλο γινεται με τα μπλογκ και δεχονται επιθεση απο σπαμμερς...
Βρισκω συνεχως μετα απο καθε κειμενο που εχω γραψει, κατι σαν απαντησεις, που δεν λεγονται replies αλλα trackback και εχουν συνδεσμους για αγορα ρολογιων, βιαγκρα, μαιμου τσαντες κτλ κτλ.

Προσπαθω να τα σβησω, αλλα ειναι παρα πολλα, καπου 20 σε καθε κειμενο, και πρεπει να πατησω για εικοσι φορες  με την σειρα, διαγραφη, επιβεβαιωση διαγραφης, επιστροφη στο μπλογκ, μετα παλι, διαγραφη, επιβεβαιωση διαγραφης κτλ.

Μπορουμε να αποκλεισουμε με καποιο τροπο να αφηνουν αυτα τα   trackbacκs μην τους παρει ο διαλος τον πατερα?

Αντε πια, εκνευριστηκα!

black_velvet

Αχ μη! Ηρέμησε και δεν είναι ώρα για... γατίσια νυχάκια!  ]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

heinrich

επρεπε να διαμαρτυρηθεί κάποιος για να βγει μια ανακοινωση - οδηγία....

lucretia

Ok, ευχαριστω...

Ανοιξτε μου και μια Gourmet και θα γουργουριζω απο ευχαριστηση...

:lol:

lucretia

Α, οχι, ξαναεγινα εξαλλη!!!!!

Απο οτι ειδα, ειχα ως επιλογη στο reply privileges, register users.

Δεν προκειται για απαντηση, αλλα οπως ειπα για trackbacks.

Tι στα κομματια ειναι αυτα τα trackbacks?????

:evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:

black_velvet

Για να μη λες ό,τι θες μεσιέ heinrich, δεν έβγαλε κανένας οποιαδήποτε ανακοίνωση-οδηγία. Ως χρήστης απαντώ και βοηθώ όπου μπορώ μιας και, λόγω επαγγέλματος, είμαι αρκετά πιο εξοικειωμένη με όλα τούτα εδώ τα μπλιμπλίκια.

Για τα υπόλοιπα, τα παράπονά σου στο παγωτάκι. Προσωπικά, απλά προτείνω. Και προθυμοποιούμαι να βοηθήσω. Και μέχρι εκεί.-

(κι εσύ, να πας να σβήσεις και τα υπόλοιπα απ' τις παλιότερες δημοσιεύσεις σου και ν' αφήσεις τις μμκίες).

black_velvet

luc, άλλαξε τότε και το "Blog Accessibility". Εγώ τα είχα από την αρχή και τα δύο στους registered users και δεν αντιμετώπισα ποτέ παρόμοιο πρόβλημα....

black_velvet

heinrich

Παράθεση από: "black_velvet"
Για να μη λες ό,τι θες μεσιέ heinrich, δεν έβγαλε κανένας οποιαδήποτε ανακοίνωση-οδηγία. Ως χρήστης απαντώ και βοηθώ όπου μπορώ μιας και, λόγω επαγγέλματος, είμαι αρκετά πιο εξοικειωμένη με όλα τούτα εδώ τα μπλιμπλίκια.
Για τα υπόλοιπα, τα παράπονά σου στο παγωτάκι. Προσωπικά, απλά προτείνω. Και προθυμοποιούμαι να βοηθήσω. Και μέχρι εκεί.-

(κι εσύ, να πας να σβήσεις και τα υπόλοιπα απ' τις παλιότερες δημοσιεύσεις σου και ν' αφήσεις τις μμκίες).

σωστά τα λες, αλλά δεν αναφέρθηκα σε σένα για να τα ακούσεις εσύ.
Και άλλος να έγραφε ακριβώς αυτά που έγραψες εσύ, θα σχολίαζα πάλι με τον ίδιο τρόπο. Εγώ δεν αφήνω τις μαλακίες και εσύ να μην μυγιάζεσαι σε κάθε μου δημοσίευση

heinrich

Παράθεση από: "lucretia"Tι στα κομματια ειναι αυτα τα trackbacks?????

είναι τα ατελείωτα κλικ που θα κάνεις για να τα σβήσεις αν δεν ακολουθήσεις της Μαύρης

black_velvet

Παράθεση από: "heinrich"σωστά τα λες, αλλά δεν αναφέρθηκα σε σένα για να τα ακούσεις εσύ.
Και άλλος να έγραφε ακριβώς αυτά που έγραψες εσύ, θα σχολίαζα πάλι με τον ίδιο τρόπο. Εγώ δεν αφήνω τις μαλακίες και εσύ να μην μυγιάζεσαι σε κάθε μου δημοσίευση

]

Leon

Τα blog είναι ένας πιο ιδιωτικός χώρος σας και είναι προσωπική ευθύνη του κάθε ένα από εσάς που έχει το δικό του blog να το φροντίζει και να το καθαρίζει από ανεπιθύμητα για αυτόν κείμενα ή προωθήσεις από url

Συνιστούμε να έχετε ενεργή την δυνατότητα να γράφουν στο blog σας μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη και όχι και  οι επισκέπτες.

Για να το κάνετε αυτό
Μπαίνετε στο blog σας
Επιλέγετε
BlogCP
και στην 4η επιλογή έχει
Reply Privileges: επιλέγετε Register Users ως προεπιλογή σας

Το α33 έχει αρκετά ισχυρό σύστημα να μη γράφονται ρομπότ οπότε αυτό σας διασφαλίζει σε ότι αφορά τα post σας στο Blog σας.

Παραμένει κενό όμως το ζήτημα στο Shut box σας.
Αν δεν έχετε την δυνατότητα σε συχνή βάση να το φροντίζετε το Shut box σας έχετε την δυνατότητα να το απενεργοποιήσετε.

Έχουμε κατά νου (και το έχουμε κάνει μερικές φορές) να κάνουμε περιοδικό μαζικό καθαρισμό σε οποίο κείμενο έχει μπει στα blog’s σας από επισκέπτες.
Αυτό έχει το θετικό ότι σβήνει μαζικά ότι έχει γραφτεί από Guest έχει όμως και το αρνητικό ότι μπορεί και κάποιο κείμενο να είναι μεν χωρίς login (άρα Guest) να μη είναι ανεπιθύμητο δε από εσάς.

Θα μελετήσουμε και περαιτέρω το θέμα και υπάρχουν μερικές δυνατότητες που αν γίνει εφικτό να υλοποιηθούν θα διευκολύνουν κι εσάς περισσότερο και να έχετε ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία στην διαχείριση του blog σας με λιγότερες αρνητικές συνέπειες αυτής της αυτονομίας.

Σημείωση
1- Μια ακόμα πιο ισχυρή προστασία του blog σας (αλλά με επιπτώσεις στην επισκεψιμότητα του) είναι να ορίσετε ως προεπιλογή στο BlogCP στο
Blog Accessibility: μόνο Register Users
Τουλάχιστον μέχρι να μπουν τα επιπλέον εργαλεία προστασίας του
2- ο λόγος που έχουμε ανοίξει την ειδική ενότητα για τα blog είναι για να μας βοηθάτε εντοπίζοντας τα λάθη τα κενά και ότι άλλο μπορεί να παρουσιαστεί ώστε να καλυτερεύει η υπηρεσία αυτή προς εσάς, που είναι νέα για εμάς. Όπως και για να υπάρχει μια αλληλοβοήθεια μεταξύ των bloggers.

Pappas10

Παράθεση από: "heinrich"Εγώ δεν αφήνω τις μαλακίες

Καλά κράτησε τες τότε.  Σαν δεν ντρέπεσαι συμπολιτευόμενος άνθρωπος...
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

lucretia

Παράθεση από: "Leon"Συνιστούμε να έχετε ενεργή την δυνατότητα να γράφουν στο blog σας μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη και όχι και  οι επισκέπτες.

Aυτο το καναμε.
ΠαράθεσηΓια να το κάνετε αυτό
Μπαίνετε στο blog σας
Επιλέγετε
BlogCP
και στην 4η επιλογή έχει
Reply Privileges: επιλέγετε Register Users ως προεπιλογή σας

Μια χαρα μεχρι εδω

ΠαράθεσηΤο α33 έχει αρκετά ισχυρό σύστημα να μη γράφονται ρομπότ οπότε αυτό σας διασφαλίζει σε ότι αφορά τα post σας στο Blog σας.

Παραμένει κενό όμως το ζήτημα στο Shut box σας.
Αν δεν έχετε την δυνατότητα σε συχνή βάση να το φροντίζετε το Shut box σας έχετε την δυνατότητα να το απενεργοποιήσετε.

Το απενεργοποιησα, γιατι παλι ειχα παρα πολλα σπαμ.

ΠαράθεσηΈχουμε κατά νου (και το έχουμε κάνει μερικές φορές) να κάνουμε περιοδικό μαζικό καθαρισμό σε οποίο κείμενο έχει μπει στα blogʼs σας από επισκέπτες.
Αυτό έχει το θετικό ότι σβήνει μαζικά ότι έχει γραφτεί από Guest έχει όμως και το αρνητικό ότι μπορεί και κάποιο κείμενο να είναι μεν χωρίς login (άρα Guest) να μη είναι ανεπιθύμητο δε από εσάς.

Εγω θα προτιμουσα, να μπορουσα εγω να σβησω μαζικα τα σπαμ. Αλλα τα trackbacks  (τα οποια ακομη δεν μου εχετε εξηγησει τι ειναι), δεν ειναι ακριβως σχολια, και δεν εμφανιζονται ως σχολια. Μονο αν μπεις σε καθε ενα απο τα κειμενα και ψαξεις τις απαντησεις, κατω κατω φαινονται αυτα τα trackbacks.

ΠαράθεσηΘα μελετήσουμε και περαιτέρω το θέμα και υπάρχουν μερικές δυνατότητες που αν γίνει εφικτό να υλοποιηθούν θα διευκολύνουν κι εσάς περισσότερο και να έχετε ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία στην διαχείριση του blog σας με λιγότερες αρνητικές συνέπειες αυτής της αυτονομίας.

Αυτό καλο θα ηταν. Εγω θα προτεινα να μπορουσαμε να διαγραψουμε τα σπαμ με ενα απλο κλικ, χωρις επιβεβαιωση.

Σημείωση
1- Μια ακόμα πιο ισχυρή προστασία του blog σας (αλλά με επιπτώσεις στην επισκεψιμότητα του) είναι να ορίσετε ως προεπιλογή στο BlogCP στο
Blog Accessibility: μόνο Register Users
Τουλάχιστον μέχρι να μπουν τα επιπλέον εργαλεία προστασίας του
2- ο λόγος που έχουμε ανοίξει την ειδική ενότητα για τα blog είναι για να μας βοηθάτε εντοπίζοντας τα λάθη τα κενά και ότι άλλο μπορεί να παρουσιαστεί ώστε να καλυτερεύει η υπηρεσία αυτή προς εσάς, που είναι νέα για εμάς. Όπως και για να υπάρχει μια αλληλοβοήθεια μεταξύ των bloggers.[/quote]

black_velvet

Παράθεση από: "lucretia"...
ΠαράθεσηΘα μελετήσουμε και περαιτέρω το θέμα και υπάρχουν μερικές δυνατότητες που αν γίνει εφικτό να υλοποιηθούν θα διευκολύνουν κι εσάς περισσότερο και να έχετε ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία στην διαχείριση του blog σας με λιγότερες αρνητικές συνέπειες αυτής της αυτονομίας.

Αυτό καλο θα ηταν. Εγω θα προτεινα να μπορουσαμε να διαγραψουμε τα σπαμ με ενα απλο κλικ, χωρις επιβεβαιωση.

Δυστυχώς η εμπειρία (και δεν μιλώ μόνο για blogs και internet) έχει αποδείξει πως ακόμη και η επιβεβαίωση δεν σώζει την κατάσταση.
Επειδή όμως το μη χείρον βέλτιστον - και επειδή υπάρχει και η απειροελάχιστη περίπτωση κάποιος να διαβάζει πραγματικά όλα τα μηνύματα - καλό είναι να υπάρχει κι αυτή η έρμη η επιβεβαίωση. Κι ας κάνουμε κι ένα κλικ παραπάνω. Μπορεί να σωθεί έτσι κάτι που δεν ήταν πραγματικά για... τον Καιάδα.  ]

420 Επισκέπτες, 0 Χρήστες