Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 236
  • Total: 236

Ο θαυμαστός κόσμος του FaceBook και το Big Bang...

Ξεκίνησε από Enia, Δεκεμβρίου 04, 2007, 10:20:32 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Enia

Πιθανώς κι αν δεν βλέπετε την σειρά του μέγκα 'big bang', να έχετε δει κάποιο τρέιλερ. Είναι από αυτές τις σειρές που λες 'καλά, υπερβολές, αυτά δεν γίνονται στην πραγματικότητα!' ή 'εντάξει τώρα, το παρατραβήξανε, αλλά πως αλλιώς θα γινόταν η σειρά'... Το όλο στόρυ βασίζεται σε μια σειρά συμπτώσεων, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο φέρνει όλους τους ήρωες να γνωρίζονται μεταξύ τους με διάφορους τρόπους και σε διάφορους συνδυασμούς, αλλά σίγουρα όχι ταυτόχρονα!

Πριν λίγο καιρό έγραψα για την θεωρία του 'six degrees of separation' (βλέπε εδώ).

Αφορμή ουσιαστικά ήταν ο θαυμαστός κόσμος του FaceΒook (fb)...
Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για έναν ιστότοπο που συνδέει τον κάθε χρήστη με τους πραγματικούς φίλους του, κι εκείνοι με τη σειρά τους με τους δικούς τους, κ.ο.κ. Ουσιαστικά δεν έχει καμμία σχέση με το chat, το forum, τα site γνωριμιών, παιχνιδιών κλπ, παρόλο που πάνω στην κεντρική ιδέα (δηλ την σύνδεση πραγματικών γνωστών μεταξύ τους) μπορούν να προσαρμοστούν και χρησιμοποιούνται ευρέως πολλές άλλες εφαρμογές, κυρίως ως 'κράχτες'. Αντίστοιχα site είναι και το παλαιότερο Hi5, το WAYN (where are you now) κλπ... Αναφέρομαι στο FB όμως, γιατί αυτό έχω την εντύπωση πως εξαπλώνεται σαν επιδημία, μιας και το ακούω από παντού, και με φανατικούς οπαδούς...!
Όπως είπαμε λοιπόν, συνδέεσαι καταρχάς με τους πραγματικούς σου φίλους, κι αυτοί με τους δικούς τους, κι έτσι σχηματίζεται μια ατέλειωτη αλυσίδα... Και αργά ή γρήγορα, μπαίνεις στο τρυπάκι να ψάξεις για τους χαμένους συμμαθητές και τους ξεχασμένους συναδέλφους, και όσο βλέπεις λίστες με φάτσες και ονόματα τόσο ξεφυλλίσεις... Και μετά από λίγο νομίζεις πως όλους αυτούς κάπου τους έχεις ξαναδεί...! αλλά όχι, για στάσου...! Αυτόν όντως κάπου τον έχεις ξαναδει! Και τσεκάρεις τα προφίλ, και κάνεις τους συνδυασμούς, και βρίσκεις τους δικούς σου γνωστούς εκεί που δεν τους περιμένεις... και 'έλα ρε *μπιπ* ξέρεις τον τάδε και δεν μου το είχες πει τόσο καιρό!? κοίτα να δεις ρε, πόσο μικρός είναι ο κόσμος...!!!'
Έχω πολλά παραδείγματα, αλλά δεν θέλω τώρα να σας κουράσω με.. 'τον μπατζανάκη του αδερφού του φίλου μου', που βρέθηκε να είναι 'ξάδερφος της συναδέλφου του γείτονά μου'... :P  :lol:

Απλά ήθελα να πω ότι πραγματικά... ο κόσμος είναι πάρα πολύ μικρός! :wink:

...και είμαι σίγουρη ότι στον καθένα έχουν συμβεί τέτοιες συμπτώσεις, ευχάριστες ή δυσάρεστες!

Enia

ουγκ.. παράληψή μου:

και το θέμα το έβαλα στην ψυχολογία, γιατί νομίζω θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον να επικεντρωθούμε στο πως μας κάνουν να νιώθουμε αυτές οι συμπτώσεις, πέρα από το 'έλα ρε!!!' :shock: (την πρώτη έκπληξη δηλαδή...)

Enia

εντάξει, εγώ έχω πειστεί, δεν τίθεται θέμα, αλλά μιας και το συζητούσαμε χτες, αποδείχτηκε για πολλοστή φορά όχι μόνο πόσο μικρός είναι ο κόσμος, αλλά και πόσο μικρή είναι η κοινωνία του α33... 8)

ρε, μια οικογένεια είμαστε όλοι, κι όποιος δεν το έχει καταλάβει... κακό του κεφαλιού του!  :P  :lol:

black_velvet

Πόόσο μικρή είναι η μικρο-κοινωνία μας;  ]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Enia

Όπως υπέροχα, γλαφυρότατα και πολύ επιτυχημένα είπε μια κυρία, 'είμαστε όλες συννυφάδες'!  :P  :lol: (και όπου 'συννυφάδες' μπορείς να διαβάσεις 'κουμπάρες', 'μπατζανάκισσες', 'ξαδέρφες', κι όλα τα συναφή...)

Προσπάθησε να εφαρμόσεις την θεωρία του 'six degrees of separation' ανάμεσα σε δυο τυχαία μέλη του site... Όμως, για μεγαλύτερη πρόκληση, δοκίμασε ο κάθε σύνδεσμος να μην είναι απλώς γνωστός αλλά... 'κάτι παραπάνω'...  8) Σαφώς, για άλλους θα είναι πιο προφανές, για άλλους πιο δύσκολο, όμως σκέψου το λίγο και θα εντυπωσιαστείς!  :wink:

:24:

Enia

Πριν λίγα λεπτά ανακάλυψα έναν ακόμη σύνδεσμο... τόσο άσχετο και αναπάντεχο όμως...! :shock:

Άραγε είναι καλό ή κακό που είναι τόσο πικρός ο κόσμος!?!?!? :?

black_velvet

Παράθεση από: EniaΠριν λίγα λεπτά ανακάλυψα έναν ακόμη σύνδεσμο... τόσο άσχετο και αναπάντεχο όμως...! :shock:

Άραγε είναι καλό ή κακό που είναι τόσο πικρός ο κόσμος!?!?!? :?

]μ[/b]ικρός;;;

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

lucretia

Παράθεση από: "black_velvet"

Καλέ, εσύ δεν με έκανες Add ακόμη;

:evil:

Enia

:24: :24: :24:

γλώσσα λανθάνουσα.... τα αληθή λέγει! 8)  :lol:

'μικρή, πικρή μου αγάπη' το έκανα!  :P  :lol:

samorc

εμενα να πω την μαυρη αληθεια δεν μου αρεσει καθολου το facebook..

γιατι να βλεπουν οι φιλοι μου τι λεω με τους υπολοιπους φιλους μου??τι ειναι αυτα??

ασε που ολες οι φιλες μου βαζουν φατσα καρτα ονοματεπωνυμο και στοιχεια..κατσε καλη μου ..ιντερνετ ειναι..τοσοι ανωμαλοι σερφαρουν....

το μονο που μου  αρεσει ειναι τα γκρουπς οπου γραφεσαι σε κατι που αγαπας και μπορεις να μιλησεις για αυτο με ατομα απο ολο τον κοσμο που το αγαπουν εξισου...

katinaki

εγώ το απέρριψα χωρίς να μπω στον κόπο να το ψάξω. Έχω γραφτεί σε άλλα 5 παρόμοια κι έχω αντίστοιχα 5 προφίλ φτιαγμένα. Ουφφφ! βαρέθηκα

Enia

Κατινάκι, κι εγώ έχω λάβει προσκλήσεις για άλλα παρόμοια και τα έχω αγνοήσει... Το FB όμως μου φάνηκε δαφορετικό...

samorc, μεγάλο το θέμα που ανοίγεις...!

καταρχάς οι ανώμαλοι κυκλοφορούν ΠΑΝΤΟΥ, όχι μόνο στο ίντερνετ.

έπειτα, μπορείς να ρυθμίσεις πόσα από τα προσωπικά σου στοιχεία θα βλέπουν οι ξένοι, και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι προσθέτεις στη λίστα σου ΜΟΝΟ φίλους!
Κι αν δουν ένα ονοματεπώνυμο και μια φωτογραφια, τι έγινε? Αυτά έχει άπειρους τρόπους να στα υποκλέψει αν και όταν θέλει κάποιος...!

ε, τώρα, αν δεν εμπιστεύεσαι ακόμα και τους φίλους σου, ή είσαι τόσο κρυψίνους που δεν θες να βλέπουν τι λες με άλλους φίλους, συγγνώμη αλλά δεν μου ακούγεται λογικό, ούτε υγιές! Στην τελική αυτό ακριβώς δεν συμβαινει και στα φόρουμ και στα chat, για να μην πω στις καφετέριε και τα μπαρ? Μιλάς δημόσια (a.k.a. πρέπει να προσέχεις τι λες και πόσο θάρρος δίνεις στον καθένα!) κι εδώ δεν είναι ούτε καν όλοι φίλοι σου - αν είναι και κάποιοι!

κώστας

Αμ το άλλο;
Να θες να βάλεις τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ χαρίσματα του εσωτερικού σου κόσμου και να μην σου το επιτρέπουν!
Είναι ζωή αυτή;
eLe

lucretia

:?

Mόλις ανακάλυψα ότι η εταιρεία μου έχει κάνει group στο facebook και συμμετέχουν πάρα πολλοί από τα διάφορα γραφεία.

Επίσης βρήκα και το προφιλ του μεγάλου αφεντικού! Λέω να τον αγοράσω και να του δώσω κανένα γελοίο nickname, ή να τον πειράξω λίγο!

Χεχεχε!

:twisted:

joking

χεχε!!  και για τη δική μου έχει γίνει αυτό!!

σχεδόν όλο το τεχνικό μας τμημα είναι "μέσα"!!!!
(μαζί με κάτι αντιπαθητικές κουτσομπόλες που ευτυχώς τις "είδα" πρώτη και
πρόλαβα να  τις αποκλείσω ]

236 Επισκέπτες, 0 Χρήστες