Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 448
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 401
  • Total: 401

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ξεκίνησε από Calma, Δεκεμβρίου 10, 2007, 03:23:58 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Calma

Ξαφνικά όλοι σε αυτή τη γη τα Χριστούγεννα συνήθως σε μεγαλύτερο βαθμό γινόμαστε ξαφνικά άνθρωποι
Και αποφασίζουμε να κάνουμε δωρεές (αυτό είναι καλό) το κακό είναι ότι ok κάνε την δωρεά σου ρε φίλε πρέπει και να το δημοσιοποιήσεις; Και αν ναι γιατί για να σου πούμε μπράβο!!!

Γιατί πρέπει να περιμένουμε τα Χριστούγεννα για να δώσουμε κάτι?

Γιατί αφού αποφασίζουμε να δώσουμε πρέπει και να ανακοινώνετε και το όνομα ?

Και στην τελική γιατί κάθε χρόνο να γίνετε αυτό το ξεφτίλισμα προσωπικοτήτων εις βάρος των α.μ.ε.α για να μαζευτούν μερικά €

Την ανθρωπιά την έχουμε όλοι μας και αυτός που δίνει 1€ και αυτός που δίνει 100€
Δώσε όσα θέλεις αλλά δώσε τα ανώνυμα

Είμαστε όλοι άνθρωποι … αλλά μην περιμένουμε τις γιορτές για να το αποδείξουμε

kuria

τωρα αυτο τι σου ρθε και το εβαλες στο χιουμορ;    :?
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

purple

kuria kuria!!!min malwnete ton anthrwpo...profanws ithele na kanei to post kai den prosekse se poia thematikh enothta htan...(kuria kairo exw na sas petyxw..eiste kala???) :D

kodikas

Παράθεση από: "purple"(kuria kairo exw na sas petyxw..eiste kala???) :D

μα τι ρωταει αυτος;; :shock:

πριν καιρο που την πετυχαινε, καλα ηταν;;

black_velvet

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

purple

Παράθεση από: "kodikas"
Παράθεση από: "purple"(kuria kairo exw na sas petyxw..eiste kala???) :D

μα τι ρωταει αυτος;; :shock:

πριν καιρο που την πετυχαινε, καλα ηταν;;

den htan???

heinrich

αυτό το πάρτυ με τις δωρεες έχει παραγίνει. Δεν ξέρω τι καταλήγει τελικά στον προορισμό από όλο αυτό το πανηγύρι και νιώθω πολύ επιφυλακτικός με τους εράνους.
Από την άλλη μεριά, αν ποτε τα έφερναν τα πράματα και χρειαζόμουν βοήθεια δεν θα ήθελα να μου προσφερθεί από ιδιώτες, φίλους και γνωστούς που ξέρω πως το κάνουν τουλάχιστον από λύπη. ΑΠΑΙΤΩ από ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ να με ξανεντάξει ως δημιουργικό άτομο πίσω στο επαγγελματικό στίβο σύμφωνα με τις ικανότητές μου.
Αλλά τι να λέμε τώρα.....Εδώ οι ίδιοι, που θα γράψουν σε αυτό το τόπικ έχουν παρκάρει τουλάχιστον μια φορά το αμάξι τους μπροστά ρε ράμπα.

Θα συμφωνήσω πως όλα αυτά πρεπει να γίνονται επέιδή το θέλεις εσύ ο ίδιος και δενχρειάζεται καμμιά δημοσιότητα (ιδίως όταν γίνεται και για φορολογικούς σκοπούς).

Υ.Γ. Ο Πάλλης, το τυπογραφείο, για την περίοδο 1998 - 1999 που συνεργαζόμουν απασχολούσε άτομα με μογγολισμόγια να κάνουν καποιες φασόν μικροδουλειές (πακεταρίσματα, διαλογές, μεταφορές κ.λ.π.)
Δεν ξέρω τι πλήρωνε, αν πλήρωνε, αν έπαιρνε επιχορηγήσεις κ.λ.π. Ξέρω πως έκανε κάποια άτομα να έχουν ένα μικρό σκοπό στην ζωή τους.
Ασχετο με τα ΑΜΕΑ αλλά ήταν μια καλή ευκαιρία να γραφτεί και αυτό

Calma

Παράθεση από: "kuria"τωρα αυτο τι σου ρθε και το εβαλες στο χιουμορ;    :?
για 2 λόγουσ το έβαλα εδω
1 ) γιατι αν το έβαζα αλού απλά πολοί θα το προσπερνάγατε όπως πολλά άλλα ενδιαφεροντα θέματα ...
2) δεν ειδα που ακριβώς το έγραφα οκ μην φωνάζεις...(αν μπορεις μετεφερέ το κάπου αλού )

Calma

Παράθεση από: "heinrich"αυτό το πάρτυ με τις δωρεες έχει παραγίνει. Δεν ξέρω τι καταλήγει τελικά στον προορισμό από όλο αυτό το πανηγύρι και νιώθω πολύ επιφυλακτικός με τους εράνους.
Από την άλλη μεριά, αν ποτε τα έφερναν τα πράματα και χρειαζόμουν βοήθεια δεν θα ήθελα να μου προσφερθεί από ιδιώτες, φίλους και γνωστούς που ξέρω πως το κάνουν τουλάχιστον από λύπη. ΑΠΑΙΤΩ από ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ να με ξανεντάξει ως δημιουργικό άτομο πίσω στο επαγγελματικό στίβο σύμφωνα με τις ικανότητές μου.
Αλλά τι να λέμε τώρα.....Εδώ οι ίδιοι, που θα γράψουν σε αυτό το τόπικ έχουν παρκάρει τουλάχιστον μια φορά το αμάξι τους μπροστά ρε ράμπα.

Θα συμφωνήσω πως όλα αυτά πρεπει να γίνονται επέιδή το θέλεις εσύ ο ίδιος και δενχρειάζεται καμμιά δημοσιότητα (ιδίως όταν γίνεται και για φορολογικούς σκοπούς).

Υ.Γ. Ο Πάλλης, το τυπογραφείο, για την περίοδο 1998 - 1999 που συνεργαζόμουν απασχολούσε άτομα με μογγολισμόγια να κάνουν καποιες φασόν μικροδουλειές (πακεταρίσματα, διαλογές, μεταφορές κ.λ.π.)
Δεν ξέρω τι πλήρωνε, αν πλήρωνε, αν έπαιρνε επιχορηγήσεις κ.λ.π. Ξέρω πως έκανε κάποια άτομα να έχουν ένα μικρό σκοπό στην ζωή τους.
Ασχετο με τα ΑΜΕΑ αλλά ήταν μια καλή ευκαιρία να γραφτεί και αυτό
εχεις δίκιο σε ότι και να πείς απλά εως πότε θα πατάνε στην ανθρωπιά μας
και για πιό λογο θα με θεωρισουν ανθρωπο μόνο αν κάνω δωρεα
και αν εγώ την κάνω και δεν την ανακοινώνω δεν ειμαι άνθρωπος!!!
οσο για τον ΠΑΛΛΗ οπως και να έχει και μόνο που έδωσε το συναίσθημα στα νταουνάκια οτι είναι χρησιμα ... έπραξε σωστα ... και δεν νομίζω να τα εκμεταλεύτικε ... αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πώ?

Pappas10

Συμφωνώ με τις επισημάνσεις των προγραφόντων.  Υπάρχει άλλωστε και παραβολή του ιδίου του Ιησού αν δεν κάνω λάθος για το θέμα.

Με ενοχλεί πάρα πολύ που και η φιλευσπλαχνεία και η ανθρωπιά γίνονται μέρος του Χριστουγεννιάτικου "μάρκετινγκ".

Δεν γνωρίζω επίσης αν έχει αξία ή αν απλά λειτουργεί ως εξωραϊσμός της απανθρωπιάς και της αδιαφορίας που μας χαρακτηρίζει τις υπόλοιπες 360 μέρες του χρόνου.

Θεωρώ τον Πρόσκοπο που τηρεί τον όρκο του για 1 καλή πράξη την ημέρα δεκάδες φορές πιο ανθρώπινο από τον ζάπλουτο δωρητή ενός μεγάλου ποσού. Χώρια το ότι και μόνο η ανάληψη του όρκου καθιστά τον πρόσκοπο ηθικά πολύ πλουσιότερο.

Από την άλλη, καλό είναι έστω και έτσι να έρχεται κάποια στιγμή που οι άνθρωποι ανακαλύπτουν ή σκέφτονται λίγο τα εναπομείναντα ψήγματα ανθρωπιάς.

Μπορεί να λέω κι αρλούμπες...

Με εκτίμηση,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

Calma

Με ενοχλεί πάρα πολύ που και η φιλευσπλαχνεία και η ανθρωπιά γίνονται μέρος του Χριστουγεννιάτικου "μάρκετινγκ".

πιστεύω οτι καλύτερα δεν εχει τοποθετιθεί αυτο το θέμα απο ότι λέει αυτη η κουβέντα
να δω που θα φτάσουμε πιά εμείσ οι άνθρωποι οι μεγαλόψυχοι...

Nasia9

Ρε σεις... γιατί τα βλέπετε όλα παραμυθένια και αγγελικά; Νομίζετε αυτές τις ''δωρεές'' τις αποκτούν αυτοί που πραγματικά τις έχουν ανάγκη ; Όχι βέβαια !
Τις περισσότερες φορές καταλήγουν στα δόντια των καλοφαγάδων,και αυτών που σκέφτονται πώς θα κερδίσουν κάτι παραπάνω για τη κοιλιά τους . Σε ελάχιστες περιπτώσεις,οι δωρεές καταλήγουν εκεί που πρέπει.

Φίλε Calma,λες ότι τώρα στις γιορτές κάποιοι θυμούνται την ανθρωπιά,και αποφασίζουν να γίνουν Άνθρωποι,ενσχύοντας αυτούς που το έχουν ανάγκη. Ξέρεις πολλούς; Εγώ ξέρω ότι αυτοί που είναι γουρούνια γενικά,γουρούνια είναι και στις γιορτές,και στις λύπες,και στις αργείες,και πάντα. (και ας θυμηθούν να δώσουν κάτι στις γιορτές) Νομίζω ότι δε καταφέρνουν κάτι. Απλά επιβεβαιώνουν στον εαυτό τους και στους άλλους , πόσο χαμένα κορμιά είναι. (μιας και θυμούνται μόνο στις γιορτές,τους ανήμπορους)

Θα έπρεπε λοιπόν,να μιλάς για εξαιρέσεις. Να γράψεις δηλαδή,για αυτούς που βοηθούν όλο τον καιρό, (face to face) και όχι για αυτούς που θυμούνται ξαφνικά,να κάνουν τη καλή πράξη κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα .  (Και για ποιο λόγο άραγε; για να αρχίσουν να το διαδίδουν δεξιά και αριστερά,έτσι ώστε οι άλλοι να τους θεωρούν φιλάνθρωπους... ή επειδή την ώρα που θα πάνε να εξομολογηθούν μέσα σε όλες τις αμαρτίες..θα πρέπει να πουν ότι έκαναν και μία καλή πράξη..μπας και τους συμπαθήσει ο Θεός..; )

Δωρεά για εμένα, είναι να παίρνεις μία τσάντα και να βάζεις λίγο φαγητό,δύο πακέτα ζάχαρη,κάτι τέλος πάντων... να πηγαίνεις στη φτωχή οικογένεια της γειτονιάς σου,και να το κρεμάς από μέσα στα κάγκελα. Ούτε καν να χτυπάς το κουδούνι,γιατί έτσι θα σε δουν. Δωρεά δεν είναι ο κάθε λεφτάς να δίνει μέρος των χρημάτων του,για να βοηθήσει,και αυτό το ποσό πριν καν προλάβει να φτάσει στους ανήμπορους ,να το καταπίνουν οι φαταούλες . Αυτό λέγεται αηδία !

Calma

Νάσια9 Έχεις απόλυτο δίκιο
Απλά αηδίασα πια με την δήθεν ανθρωπιά μας …

Και στην τελική αυτά τα παιδιά ζητάνε αγάπη και κατανόηση δεν ζητάνε πολλά

Ούτε τεράστια μοντέρνα χτίσματα αλλά ούτε και μοδάτες φιάλες νερού και παιχνιδιών

Έλεος ρεεεεεε να συνέλθουμε λίγο και να δώσουμε όλοι αλλά εκεί που ξέρουμε ότι τα έχουν ανάγκη

Και φυσικά χωρίς να το λέμε (ούτε καν στην εξομολόγηση )

sevenseas

φιλε καλμα
αντι για σχολιο στο που καλο θεμα που ανεβασες, παραθετω καποιους σχετικους στιχους του Lennon

So this is Xmas
And what have you done
Another year over
And a new one just begun
And so this is Xmas
I hope you have fun
The near and the dear one
The old and the young
A very Merry Xmas
And a happy New Year
Let's hope it's a good one
Without any fear
And so this is Xmas
For weak and for strong
For rich and the poor ones
The world is so wrong
And so happy Xmas
For black and for white
For yellow and red ones
Let's stop all the fight
A very Merry Xmas
And a happy New Year
Without any fear
And so this is Xmas
And what have we done
Another year over
A new one just begun
And so happy Xmas
We hope you have fun
The near and the dear one
The old and the young
A very Merry Xmas
And a happy New Year
Without any fear
War is over, if you want it
War is over now
Happy Xmas

αλα χριστουγεννα σε ολους
καποιος ψαχνει την αγαπη σας
προσεξτε τον
δεν ειναι το κοριτσακι με τα σπιρτα

Nasia9

Σκεφτείτε..ότι χρησιμοποιούνται τόνοι καθαρό νερό..για τα καζανάκια... , και υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν για 2-3 σταγόνες να επιβιώσουν.

401 Επισκέπτες, 0 Χρήστες