Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 316
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 294
  • Total: 295
  • Leon

Εκοιμήθη ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος

Ξεκίνησε από Athinoula, Ιανουαρίου 28, 2008, 07:40:23 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Pappas10

Παράθεση από: "heinrich"εχει πλάκα όταν σε μια συζήτηση αναφέρονται το Σύνταγμα και οι Νόμοι....

Νίψον Ανομήματα Μη Μόναν Όψιν μα μεν... μπορείς να το πεις και για το μπλουζάκι αν το χρησιμοποιείς ενίοτε ως πετσέτα.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

amfiprostylos

Παράθεση από: "minoraki"ατυχες το σχολιο σου τουτες τις ωρες φιλτατε ρακ.....
ειχα και εγω τις επιφυλαξεις μου ως προς τον χριστοδουλο.....
αλλά πιστευω οτι δεν χρειαζονται να γινονται αρνητικα σχολια σε εναν ανθρωπο, οποιος και εαν ειναι αυτος, ο οποιος πλεον εχει φυγει απο την ζωη.....
παντως πιστευω οτι οφειλουμε να τιμουμε τους νεκρους, οποιοι και εαν ειναι αυτοι.....ειτε ειναι υψηλα ισταμενα προσωπα, ειτε οχι!
φιλικωτατα παντοτε!

ναι ναι το ιδιο ισχει για ολους και για τον χιτλερ, τον σταλιν, και οσους εχουν πεθανει. περασμενα ξεχασμενα. μα τι κακία πια εχετε με τους κακομοιρους τους πεθαμενους;

amfiprostylos

καιω τα δεντρα χτιζω μεζονετες
θα κανω τα παιδια μου μαριονετες
σε ενα κλουβι γραφειο σαν αγριμι
παιζω ατελειωτο κουφο ταξιμι

ΕΕΕΕΕΕλληνας νεοεεεεεελληνας

plus_

Παράθεση από: "heinrich"πολλά λόγια...
σπαταλήθηκαν πάρα πολλά λόγια σε αυτό το τόπικ για μια υπόθεση χαμένη
αφού το πράμα ήταν ολοφάνερο...
δεν  γίνεται να φορέσω τσίτα ζιβάγκο με αυτή
Μια οφθαλμαπάτη όπως την κοιτάς από πάνω.
Αγόρασα πουλόβερ.

:24:  :24:

κώστας

"Δεν υπάρχει εκ της εις άτοπο επαγωγής προέκταση του νόμου."...
"Δεν υπάρχει κεφάλαιο που να λέει ότι το κράτος και η Εκκλησία δεν χωρίζονται. Υπάρχει όμως άρθρο που λέει ότι η Εκκλησία είναι ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ. Άρα διαχωρίζεται από το υπόλοιπο κράτος."
Μιχάλη, συγγνώμη αλλά με τέτοιες αυλλογιστικές δεν έχει νόημα η επιπλέον ανταλλαγή θέσεων. (Φιλικά το γράφω).
Δυστυχώς, (κατά την άποψή μου) την χρησιμοποιείς συχνά.
Πρέπει να σημειώσω επίσης ότι δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω στον άλλον, την ορθότητα των σκέψεων/απόψεων μου. Διότι υπάρχει ο κίνδυνος να αρχίσω να παίζω με τις λέξεις προκειμένου να το "επιτύχω".
Με ενδιαφέρει όμως να προχωράει ένας διάλογος όταν αυτό είναι εφικτό, κάτι που δεν συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Ούτε είναι απαραίτητο φυσικά.
Εγώ δέχομαι ως φυσιολογική την κηδεία δημοσία δαπάνη του αρχιεπισκόπου. Εσύ όχι.
Και, μένω εδώ.
eLe

Pappas10

Παράθεση από: "κώστας""Δεν υπάρχει εκ της εις άτοπο επαγωγής προέκταση του νόμου."...
"Δεν υπάρχει κεφάλαιο που να λέει ότι το κράτος και η Εκκλησία δεν χωρίζονται. Υπάρχει όμως άρθρο που λέει ότι η Εκκλησία είναι ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ. Άρα διαχωρίζεται από το υπόλοιπο κράτος."
Μιχάλη, συγγνώμη αλλά με τέτοιες αυλλογιστικές δεν έχει νόημα η επιπλέον ανταλλαγή θέσεων. (Φιλικά το γράφω).
Δυστυχώς, (κατά την άποψή μου) την χρησιμοποιείς συχνά.
Πρέπει να σημειώσω επίσης ότι δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω στον άλλον, την ορθότητα των σκέψεων/απόψεων μου. Διότι υπάρχει ο κίνδυνος να αρχίσω να παίζω με τις λέξεις προκειμένου να το "επιτύχω".
Με ενδιαφέρει όμως να προχωράει ένας διάλογος όταν αυτό είναι εφικτό, κάτι που δεν συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Ούτε είναι απαραίτητο φυσικά.
Εγώ δέχομαι ως φυσιολογική την κηδεία δημοσία δαπάνη του αρχιεπισκόπου. Εσύ όχι.
Και, μένω εδώ.

Δεν ξέρω τι ακριβώς νομίζεις ότι αποδεικνύεις με την παράθεση σου, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει εις άτοπο επαγωγή. Αφού είναι αυτοκέφαλη συνεπάγεται ότι δεν είναι μέρος του κράτους. Δεν είναι εισ' άτοπο γιατί στηρίζεται στην διατύπωση περί του status της Εκκλησίας το οποίο ορίζεται ως αυτοκέφαλο. Χώρια το ότι ο νόμος δεν προεκτείνεται αλλά είναι σαφής. Εκτός αν κάτι αυτοκέφαλο είναι και κρατικό.

Και δεν υπάρχει άρθρο που να λέει ότι η εκκλησία είναι μέρος του κράτους. Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ είναι η επικρατούσα.

Το θέμα ούτως ή άλλως δεν ήταν οι σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους οι οποίες είναι de facto στενές. Το θέμα μου είναι πως ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ να υπάρχει τέτοια κρατική υποστήριξη σε μία Εκκλησία.

Η δημοσία δαπάνη κηδεία του αρχιεπισκόπου είναι η κορυφή του παγόβουνου για εμένα. Άλλωστε δεν εστιάστηκα και ιδιαίτερα στον Αρχιεπίσκοπο το ποιόν και τα έργα του.

Το ότι διαφωνούμε σ' αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψη του.  Η μόνη διαφορά είναι ότι η δική μου άποψη δεν σε υποχρεώνει να αποδώσεις τιμές ή να πληρώσεις έστω και έμεσα, έστω και ελάχιστα,  κανέναν θεσμό που δεν τον θεωρείς άξιο τιμής.

Τέλος του διαλόγου λοιπόν.

Φιλικά

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

κώστας

Μιχάλη,
πέραν του θέματος του διαλόγου αυτού, υπάρχει η δική μου αδυναμία να ανταποκρίνομαι στη σκέψη σου. Κι εξηγούμαι με παράδειγμα]θεσμό.[/u]
Ο οποίος, για μένα είναι ο αρχιεπίσκοπος.
Κι εδώ αρχίζω να χάνω τη μπάλλα.
Επαναλαμβάνω ότι μπορεί να φταίει το γεγονός ότι κολλάω, με αυτιστικό ίσως τρόπο όπως έγραψες, σε συγκεκριμένα πράγματα.
Κι έτσι, δυσκολεύομαι ή αδυνατώ αν θες, να σε παρακολουθήσω σε όλες τις διαδρομές της σκέψης σου.
Οπότε...ναι, τέλος σ' αυτό τον διάλογο...μέχρι τον επόμενο.

Ομοίως, φιλικότατα
κώστας

Υ.Γ. προς tristana
Η αφ' υψηλού θεώρηση, το μόνο που αποδεικνύει είναι, άνθρωπο που εξελίσσεται με άλματα. Και τέτοιου είδους εξέλιξη είναι σαθρή.
Διότι, ναι, "συλλογάται καλά όποιος συλλογάται λεύτερα" αλλά θα ήταν χρήσιμο να μας πεις αν συλλογιόμαστε καλά.
[Είμαι σίγουρος ότι δεν χρειάζεται διπλή υποβολή (δες λήμμα "ποστάρισμα"), για να εμπεδωθεί].
eLe

tristana

Κώστα, παίρνω την σαθρή, αλματώδη μου εξέλιξη και πάω να μελετήσω τα περί ποσταρίσματος.  ]

heinrich

Παράθεση από: "Pappas10"
Παράθεση από: "heinrich"εχει πλάκα όταν σε μια συζήτηση αναφέρονται το Σύνταγμα και οι Νόμοι....
Νίψον Ανομήματα Μη Μόναν Όψιν μα μεν... μπορείς να το πεις και για το μπλουζάκι αν το χρησιμοποιείς ενίοτε ως πετσέτα.

θα το τυπώσω σε σιθρου μπλουζάκι για να το φορω ντουμπλφας και θα το φορω στην Μυκονο  :P

heinrich

ντουμπλ φας....φουξια/γαλαζιο

tristana

Εσένα με τα γκέι γούστα στα μπλουζάκια δεν σου μιλάω καθότι ΑΟΡΑΤΟΣ!
ΟΚ, Χαϊρη;

heinrich

black_velvet

Αυτό γιατί μου μοιάζει με ντεζά βου; μήπως μου θυμίζει κάτι;

]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Brasidas

KAMILOPARDALIS H XAMILOBLEPOUSA

OUOUUUUU

tristana

Είδες το μάθημα των Γαλλικών;